Mamusie Listopadowe 2015 część II! - Strona 22 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-06-30, 21:35   #631
Dzika Ropucha
Zadomowienie

GG do Dzika Ropucha
Dot.: Mamusie Listopadowe 2015 część II!

Dobry. Ja to jak zawsze nadrabiam

Gratuluję pięknych zakupów, pomalowanych ścian, udanych wizyt. Współczuję głupiego lekarza...I jeszcze raz gratuluję tym co powinnam-nie wypisuję po kolei bo mi się mylicie czasami a nie chcę cytować bo zanim nadrobiłam to się w postach pogubiłam

Ja to 2 dni miałam pełno roboty- goście goście goście. Razem z teściami mieliśmy wczoraj rocznice ślubu. My-2 Oni-30. Oprócz tego od rana pożegnanie truskawek-trzeba było babą co zrywały, postawić jedzonko i flaszki. Czyli robotę miałam od 7 rano do 23 bo potem impreza grill z sąsiadami i rodziną. A w niedzielę było podobnie. Wysiadłam dzisiaj. Nie wiem skąd wzięłam tyle energii..

Czy Wam się śnią też durne sny w tej ciąży?? Mój sen z dziś- szukałam z koleżanką mordercy Johna Lennona..Paul Mccartney dziękował nam za wyrazy współczucia. I mi się pyta czy wiem kto to był Lennon a ja że tak, że przecież dzięki niemu były okularki Lennonki !! no masakra....

12.03.2015 II Kreski
Dzika Ropucha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-30, 21:40   #632
wonderka
Zadomowienie

Oj ja mam kosmiczne sny od początku, im ciaza bardziej zaawansowana tym są bardziej realne. Ostatnio śniło mi się ze urodziłam maleńka dzidzię, krasnoludka, i taka byłam szczęśliwa aż napotkałem panią doktor, która powiedziała, że ona taka malutka to zaraz umrze! I tak się stało! Obudziłam się z krzykiem prawie. Jak nie jakieś tragedia to erotyczne sny, podczas których dźwięki wydaje :$ Mąż tylko komentuje, że coś dziwnego musiało mi się śnić B-)
wonderka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-30, 21:46   #633
limonka1983
Zakorzenienie

GG do limonka1983

Cytat:
Napisane przez Dzika Ropucha Pokaż wiadomość
Dobry. Ja to jak zawsze nadrabiam

Gratuluję pięknych zakupów, pomalowanych ścian, udanych wizyt. Współczuję głupiego lekarza...I jeszcze raz gratuluję tym co powinnam-nie wypisuję po kolei bo mi się mylicie czasami a nie chcę cytować bo zanim nadrobiłam to się w postach pogubiłam

Ja to 2 dni miałam pełno roboty- goście goście goście. Razem z teściami mieliśmy wczoraj rocznice ślubu. My-2 Oni-30. Oprócz tego od rana pożegnanie truskawek-trzeba było babą co zrywały, postawić jedzonko i flaszki. Czyli robotę miałam od 7 rano do 23 bo potem impreza grill z sąsiadami i rodziną. A w niedzielę było podobnie. Wysiadłam dzisiaj. Nie wiem skąd wzięłam tyle energii..

Czy Wam się śnią też durne sny w tej ciąży?? Mój sen z dziś- szukałam z koleżanką mordercy Johna Lennona..Paul Mccartney dziękował nam za wyrazy współczucia. I mi się pyta czy wiem kto to był Lennon a ja że tak, że przecież dzięki niemu były okularki Lennonki !! no masakra....

W sumie cieszę się, że truskawki się kończą. Mąż co 2 dzień przynosił 2 kg do domu i najlepsze było to, że sam zjadł kilka, a resztę wciskał mnie. Najpierw zjadałam ze smakiem. Teraz już patrzeć na nie nie mogę. Co do imprez, to chyba lepiej korzystać, poki możemy. Ja mam takie podejście i wychodzę wszędzie, gdzie tylko jest możliwość. Znajomi z maluchami zrywają się maks o 20, więc pewnie my też zasilimy to grono

Sny mam tak samo porąbane. Czasem są tak bezsensowne, że nie da się ich opowiedzieć. No i po obudzeniu się przez długą chwilę wciąż nie wiem, czy nadal śpię, czy już nie. Swego czasu czytałam o 2 trymestrze, że takie rzeczy są normalne. I ten ciężki powrót do rzeczywistości po kompletnie zwariowanych snach. Czyli przechodzimy ciążę prawidłowo
limonka1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-30, 21:55   #634
Robusta
Wtajemniczenie

Ja też mam porąbane sny, czasem bardzo realne i straszne że później muszę dojść do siebie. Ostatnio śniło mi się, że słońce zgasło i nie świeciło już i była totalna ciemnia. Czasem waliły tylko jakieś pioruny...
A jak nie to to sny erotyczne też miewam częściej

http://suwaczki.slub-wesele.pl/20141018580820.html
Robusta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-30, 21:59   #635
limonka1983
Zakorzenienie

GG do limonka1983

Cytat:
Napisane przez Robusta Pokaż wiadomość
Ja też mam porąbane sny, czasem bardzo realne i straszne że później muszę dojść do siebie. Ostatnio śniło mi się, że słońce zgasło i nie świeciło już i była totalna ciemnia. Czasem waliły tylko jakieś pioruny...
A jak nie to to sny erotyczne też miewam częściej
Też mam sny erotyczne. Wcale nie mniej porąbane. A najlepsze jest to, że praktycznie moje libido jest na poziomie 0.
Stary 2015-06-30, 22:06   #636
wizaz_p_l
Raczkowanie

Hej! Dzień mnie nie było i prawie cztery strony do nadrobienia, ale to już nie dziś
Byłam na tym dodatkowym usg w szpitalu i na 99% dziewczynka badała mnie moja doktorka, a później wszedł jakiś doktorek i on mnie jeszcze zbadał i powiedział "dziewczyna!" przy okazji zobaczyłam jak oddział wygląda, jak na szpital to całkiem przyzwoicie w kolejce do tego usg siedziała kobietka w drugiej ciąży, cc jutro o 7 rano i mówiła, że poprzednio była bardzo zadowolona z opieki, dodało mi to trochę otuchy
Po szpitalu oczywiście nie mogłam się oprzeć i znów kierunek --> galeria upolowałam jedne gatki w smyku za 17zł styl marynarski i dla siebie spodnie takie luźne na gumce za 30zł w h&m nie szalałam bo w sobotę będę już miała moje karty do smyka
Co się jeszcze okazało wieczorem mój mąż był dziś na zakupach w Wwie i też kupił mi jakieś luźne gatki, sandały i body dla maluszka, te body mnie rozczuliły bo to pierwszy samodzielny zakup taty nikomu ich nie oddam chyba nigdy uśmiałam się tylko kiedy zapytałam jaki kupił rozmiar, a on na to "nie wiem"

---------- Dopisano o 22:06 ---------- Poprzedni post napisano o 22:04 ----------

Cytat:
Napisane przez limonka1983 Pokaż wiadomość
Też mam sny erotyczne. Wcale nie mniej porąbane. A najlepsze jest to, że praktycznie moje libido jest na poziomie 0.
O! Witam w klubie!
Stary 2015-06-30, 22:10   #637
Iclosemyeyes
Zakorzenienie

Hej, dopiero co wróciłam do domu i Was nadrobiłam pracowity dzień miałam.
Cytat:
Napisane przez lexie42 Pokaż wiadomość
Mam pytanie do dziewczyn, które zdecydowały się na szkołę rodzenia. Kiedy zaczynacie zajęcia? Bo mi babeczka powiedziała, że mogę się zapisać na grupę sierpniową albo wrześniową. Tylko pierwszą połowę sierpnia mąż ma urlop i pewnie będziemy chcieli gdzieś pojechać. A termin wrześniowy na szkołę rodzenia wydaje mi się późny
ja się zapisałam na zajęcia na pierwszą połowę września, czyli u mnie pierwsza połowa 7. miesiąca tylko ja właśnie mam późny termin, bo sama końcówka listopada.
Cytat:
Napisane przez wonderka Pokaż wiadomość
Hejka dziewczyny. Nie wiem jak u was ale u mnie dziś upał. Byłam na Helu w pracy i znowu się zjaralam. Chyba już nie pozbęde się karku budowlanca :'( Wogole pytałam mojej ginki, czemu nie mam napływu Energi o jakim się mówi w 2 trym. A ona się pyta, pyta i w końcu "A ile pani pracuje godzin? " A ja pracuje od 10 w górę. Tylko się uśmiechnęła i powiedziała, że nie dziwota bo teraz mój motorek ciągnie dwie kobiety i nie ma sił ma to. Mam zwolnić jednym słowem.
ponad 10 h dlaczego tak dużo?
Cytat:
Napisane przez poznanianka1990 Pokaż wiadomość
Ja zdecydowanie wolę rodzić naturalnie. Jak oglądam Porody na Polsat Cafe i widzę jak przebiega CC to normalnie niedobrze mi się robi. Jak oni na ten brzuch duszą, ciągną te dzieci... Ale jak będzie trzeba przeprowadzić CC to się zgodzę, przecież zdrowie i życie dziecka jest najważniejsze.
dokładnie mam tak samo nastawiam się na naturalny i mam nadzieję, że nic mi nie przeszkodzi
Cytat:
Napisane przez cornflower_girl Pokaż wiadomość
10 h dziennie Faktycznie sporo. To też może wpływać na mdłości i inne. U mnie to odpuściło, jak poszłam na zwolnienie.

Czy u Was też pulsują brzuszki? Jak kładę się na lewym boku, to czuję bardzo mocne pulsowanie (moje tętno).
A, nie macie też tak, że widać żyły z boku brzucha?
ja teraz nie robię nadgodzin, ale faktycznie mam tak, że w pracy mi się mdłości czasami pojawiają, a poza już wcale, tylko ciekawe jak to uzasadnić fizjologicznie?

co do pulsowania to tak, dokładnie tak mam! i te żyły też dziś przyuważyłam

wizaz_p_l, gratuluję dziewczynki tradycyjnie spytam - imię już wybrane?

Edytowane przez Iclosemyeyes
Czas edycji: 2015-06-30 o 22:12
Iclosemyeyes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-30, 22:16   #638
tylkokasia
Moderator

Cytat:
Mam takie intymne pytanie - miała któraś z Was może krostkę na wardze sromowej? Ja mam i odczuwam dyskomfort jak np. siedzę albo przy podcieraniu papierem. Zastanawiam się czy jutro nie zadzwonić do mojej ginekolog, bo mi to spokoju nie daje W dodatku jakiś tydzień temu, może ponad, wyszła mi taka krostka na ręce, na jej wewnętrznej stronie. Martwię się co to jest i czy nie jest szkodliwe dla dziecka...
Ja miałam w pierwszej ciąży. Ile strachu się najadłam. To było podskórne. Wchłonęło się samo po kilku dniach. Bolało mnie i serio miałam stracha.

---------- Dopisano o 21:16 ---------- Poprzedni post napisano o 21:12 ----------

Cytat:
Napisane przez Aasikk Pokaż wiadomość
ja też miałam skierowanie na nfz i moje połówkowe trwało około 20-30 minut ze szczegółowym omówieniem i pokazaniem każdej badanej część ciała naszej Hani

U mnie każą się zgłaszać po 20 tygodniu najlepiej żeby do 25 tygodnia zacząć pierwszą lekcję, raz że im większa kobieta tym jej ciężej wykonywać ćwiczenia, itp a dwa, że może zdarzyć się wcześniejszy poród i lekcje nie zostaną doprowadzone do końca.

piękny!

nie mam pojęcia jak to jest

pochwalę się wam moim brzuszkiem
[IMG][/IMG]
Fajowy. Bardzo zgrabny Ja mam sporo mniejszy tak mi się wydaje. Klientka dziś powiedziała mi że mam malutki jak na 5mc. Pokażę Wam może jutro to same mi powiecie czy duży czy mały

Porównując się z innymi, możesz stać się zgorzkniały lub próżny
Zawsze bowiem znajdziesz lepszych lub gorszych od siebie

tylkokasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-30, 22:18   #639
wizaz_p_l
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Iclosemyeyes Pokaż wiadomość

wizaz_p_l, gratuluję dziewczynki tradycyjnie spytam - imię już wybrane?
Dla dziewczynki mamy wybrane imię Nela
Stary 2015-06-30, 22:29   #640
poznanianka1990
Zakorzenienie

wizaz_p_l, gratuluję córeczki A Nela to pełne imię czy zdrobnienie?

Mi się ostatnio zaczęło podobać imię Kornelia Ale póki co nie mówię o tym mężowi

Nasz ślub 16.08.2014

Julcia 4.11.2015 g. 0:09
2740g 52 cm

poznanianka1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-30, 22:33   #641
JoyceSky
Zadomowienie

GG do JoyceSky

Cornflower, mi tez brzuch pulsuje i mam po jednej stronie brzucha bardzo widoczne żyły... Juz nie wspominam o mega widocznych żyłach na cyckach

A co do snow, to ja powinnam chyba swoje zacząć spisywać jako scenariusze do hollywoodzkich produkcji! Porąbane na maxa i niestety czesto horrory o zabijaniu. A jak nie horrory to jakies takie sensacyjne typu, ze ktos chce mnie zgwałcić i zabić i muszę sie ukrywać. Echhh... I erotycznych tez mam pełno

http://www.maxmodels.pl/joycesky.html
JoyceSky jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-30, 22:41   #642
lexie42
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dzika Ropucha Pokaż wiadomość

Ja też mam strasznie durne sny ostatnio śniła mi się sytuacja w pracy, przyjechał mój mąż, a ja dopiero wróciłam z zakupów. Mąż spojrzał, że kupiłam rzeczy tylko dla siebie i zrobił mi ogromną awanturę, że nie ma nic dla niego no i postanowił z tego powodu rozstać się ze mną ja zaczęłam w tej pracy ryczeć, że jak ja sobie teraz poradzę sama z dzieckiem no i postanowiłam rzucić robotę

Czasami jak przebudzę się w nocy na siku to pamiętam, że coś pokręconego mi się śniło, a później rano już nic nie pamiętam.

Cytat:
Sny erotyczne to miałam bardziej w I trymestrze, a w drugim liczyłam na wzrost libido, no ale niestety mąż cierpi

Cytat:
Napisane przez Iclosemyeyes Pokaż wiadomość
ja się zapisałam na zajęcia na pierwszą połowę września, czyli u mnie pierwsza połowa 7. miesiąca tylko ja właśnie mam późny termin, bo sama końcówka listopada.
U mnie będzie to druga połowa 7 miesiąca. Cały czas się zastanawiam
lexie42 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-30, 22:53   #643
czekooczekolada
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aasikk Pokaż wiadomość

No i ostatnio zaczęły męczyć mnie skurcze mięśni, muszę kupić magnez i zacząć łykać
ja ostatnio zauwazylam ze tez cos mnie skurcz chcial zlapac łydki :P ciekawe czemu to tak ?

Cytat:
Napisane przez cornflower_girl Pokaż wiadomość
Nie dziwię się, że jesteś wkurzona. Mogłabym pokazać kartkę z wynikami mojego połówkowego, same konkrety i obliczenia.
Co do USG 3D - ja bym się zastanowiła, bo to może być kasa wyrzucona w błoto (co z tego, że będą ładne zdjęcia, jak lekarz nie sprawdzi dokładnie calego dziecka pod kątem prawidłowego rozwoju i oceny narządów). Połówkowe z uwzględnieniem diagnozy powinno być do 22 tc, w sierpniu będziesz w okolicach 27 tc - już lepiej iść po 30 tc na USG III trymestru.
a dlaczego mi dokładnie nie zbada ? niestety nie wiem dlaczego ta babka ma tak dziwnie zapisy, ale najblizszy termin to wlasnie 17 sierpien a potem to nie wiem czy nie pazdziernik-listopad, a to juz przed samym porodem, ja tyle nie wytrzymam :P

Cytat:
Napisane przez Poziomkowa89 Pokaż wiadomość
dobrze że idziesz prywatnie, a nie dało się wcześniej?

no właśnie nie :/ tez liczylam że się coś wcześniej uda, ale niestety

Life doesn't give you people that you want, it gives you the people that you need.
🤍

Stary 2015-06-30, 22:53   #644
limonka1983
Zakorzenienie

GG do limonka1983

Cytat:
Napisane przez lexie42 Pokaż wiadomość
Sny erotyczne to miałam bardziej w I trymestrze, a w drugim liczyłam na wzrost libido, no ale niestety mąż cierpi
Liczyłam na to samo. Zwłaszcza, że śledzę opisy każdego z tygodni. Przeczytałam, że w 2 trymestrze kobieta jest wulkanem seksu. A mi się tak samo nie chce jak wcześniej, mimo 19 tygodnia...
Stary 2015-06-30, 23:02   #645
cynamon_
Zakorzenienie

Dziewczyny, mam to samo libido zerowe i tak od początku ciąży, a sny erotyczne co kilka dni, masakra, i w ogóle mam wrażenie że podczas nich szczytuje na szczęście mąż ma twardy sen i nic nie czai, bo pewności nie mam czy nie postękuje czasem
Stary 2015-06-30, 23:02   #646
poznanianka1990
Zakorzenienie

U mnie libido równa się 0. Na początku ciąży mieliśmy zakaz ze względu na moje plamienia i krwiaka. Od usg prenatalnego lekarka dała już zielone światło, ale żeby ostrożnie działać. Szczerze - próbowaliśmy raz i jakoś nam nie wychodziło. Ja czułam ból, a mąż mówił, że on tak dziwnie czuje, ciasno I w sumie od tego czasu nic. Jakoś w ogóle mnie nie ciągnie...

Nasz ślub 16.08.2014

2740g 52 cm

Stary 2015-06-30, 23:11   #647
lexie42
Zakorzenienie

No to widzę, że jest nas więcej. Czyli w naszym przypadku teorie o wzroście libido w II trymestrze po prostu się nie sprawdzają
Stary 2015-06-30, 23:18   #648
Poziomkowa89
Zakorzenienie

Moze wasze libido ucieka przez te sny?

Cytat:
Napisane przez wizaz_p_l Pokaż wiadomość
Hej! Dzień mnie nie było i prawie cztery strony do nadrobienia, ale to już nie dziś
Byłam na tym dodatkowym usg w szpitalu i na 99% dziewczynka badała mnie moja doktorka, a później wszedł jakiś doktorek i on mnie jeszcze zbadał i powiedział "dziewczyna!" przy okazji zobaczyłam jak oddział wygląda, jak na szpital to całkiem przyzwoicie w kolejce do tego usg siedziała kobietka w drugiej ciąży, cc jutro o 7 rano i mówiła, że poprzednio była bardzo zadowolona z opieki, dodało mi to trochę otuchy
Po szpitalu oczywiście nie mogłam się oprzeć i znów kierunek --> galeria upolowałam jedne gatki w smyku za 17zł styl marynarski i dla siebie spodnie takie luźne na gumce za 30zł w h&m nie szalałam bo w sobotę będę już miała moje karty do smyka
Co się jeszcze okazało wieczorem mój mąż był dziś na zakupach w Wwie i też kupił mi jakieś luźne gatki, sandały i body dla maluszka, te body mnie rozczuliły bo to pierwszy samodzielny zakup taty nikomu ich nie oddam chyba nigdy uśmiałam się tylko kiedy zapytałam jaki kupił rozmiar, a on na to "nie wiem"

---------- Dopisano o 22:06 ---------- Poprzedni post napisano o 22:04 ----------

O! Witam w klubie!

gratuluję córeczki

Cytat:

Mi się ostatnio zaczęło podobać imię Kornelia Ale póki co nie mówię o tym mężowi
Mi tez. Mówiłam tzowi i niezbyt zachwycony. I mie rozumie czemu chce to zdrabniac do Nela chyba nie bede go wcale pytać o zdanie. On tylko ze czemu nie chce Wandy

Czekamy na dzidziusia
Poziomkowa89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-30, 23:21   #649
poznanianka1990
Zakorzenienie

Poziomkowa89, to tak jak mój mąż upiera się przy Julce Dla niego tylko to imię istnieje

Mam nadzieję, że jeśli nie na Kornelię, to chociaż na Emilkę się zgodzi... Ale to będziemy negocjować jak poznamy płeć

Nasz ślub 16.08.2014

2740g 52 cm

Stary 2015-06-30, 23:41   #650
limonka1983
Zakorzenienie

GG do limonka1983

Cytat:
Poziomkowa89, to tak jak mój mąż upiera się przy Julce Dla niego tylko to imię istnieje

Mam nadzieję, że jeśli nie na Kornelię, to chociaż na Emilkę się zgodzi... Ale to będziemy negocjować jak poznamy płeć
Najlepiej poczekać na płeć. Może się okazać, że to chłopak i w ogóle nie będziecie poruszać tematu
Stary 2015-07-01, 00:27   #651
limonka1983
Zakorzenienie

GG do limonka1983

Chciałam na moment wrócic do wózków, a dokładniej: do wyobru koloru Bardzo podoba mi się kolor zielony z załącznika, jednak doswiadczone koleżanki przestrzegają przed owadami w lecie. Robaczki podobno traktują zielony kolor jak trawę i ciągną do niego. Cos w tym jest, bo przestałam ubierać się na zielono, gdy swego czasu obległy mnie takie małe muchy. Tak więc myślę albo nad niebieskim albo nad morskim. Podobno owady widzą je jako wodę i omijają. Macie jakieś doswiczenia z zielonymi wózkami?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg bebetto_flavio_2_v_1_3.jpg (127,7 KB, 25 załadowań)
Stary 2015-07-01, 07:02   #652
fasterka90
Zadomowienie

Hej hej u mnie też libido 0,a nawet bym powiedziała -100 przez całą ciążę 2 razy był seks a przy tym pierwszym razie po chwili stwierdziliśmy że jednsk nie fajnie :p ale tz ma regularnie przyjemności z mojej strony :p większość zdjęć mi się nie wyświetla pójdę dziś do serwisu chyba w końcu zapytać o naprawę mojego lapka, przyda się do zamawiania rzeczy dla małej z internetu,chciałabym też w końcu wszystkie nasze zdjęcia wywołać....wkurzają mnie te zmiany na wizażu strasznie,zniechęciło mnie to w ogóle do pisania.

Jest,udało mi się wrócić do starej strony wizażu i juz widziałam zdjęcia w końcu. srebrna_smuga ale łupy! Dużo tego i takie śliczne
gaabbi Aasikk ale macie brzuszki! Mi się zdaje że mój nie rośnie, tz mówi ze z dnia na dzień coraz większy

Edytowane przez fasterka90
Czas edycji: 2015-07-01 o 07:08
fasterka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-01, 07:12   #653
poznanianka1990
Zakorzenienie

Cytat:
Chciałam na moment wrócic do wózków, a dokładniej: do wyobru koloru Bardzo podoba mi się kolor zielony z załącznika, jednak doswiadczone koleżanki przestrzegają przed owadami w lecie. Robaczki podobno traktują zielony kolor jak trawę i ciągną do niego. Cos w tym jest, bo przestałam ubierać się na zielono, gdy swego czasu obległy mnie takie małe muchy. Tak więc myślę albo nad niebieskim albo nad morskim. Podobno owady widzą je jako wodę i omijają. Macie jakieś doswiczenia z zielonymi wózkami?
Ja też od zawsze chciałam zielony, ale potem sobie uświadomiłam,że robaki będzie przyciągać... I również biorę pod uwagę kolor morski, ewentualnie szary.

Nasz ślub 16.08.2014

2740g 52 cm

Stary 2015-07-01, 07:23   #654
wizaz_p_l
Raczkowanie

Cytat:

U nas Nela to będzie pełne imię
Stary 2015-07-01, 08:48   #655
Soul89
Zadomowienie

Znowu poszalałyście z postami 😎 nadrobir was jak będę czekać w kolejce do lekarza, bo zaraz zbieram się na wizytę 😊 nie mogę się doczekać 😀

Wysłane z mojego LG-D620 przy użyciu Tapatalka

"Prawdziwa miłość nie wyczerpuje się nigdy. Im więcej dajesz, tym więcej Ci jej zostanie.
Aparatka od 15.04.2013
Soul89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-01, 09:14   #656
czekooczekolada
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cynamon_ Pokaż wiadomość
Dziewczyny, mam to samo libido zerowe i tak od początku ciąży, a sny erotyczne co kilka dni, masakra, i w ogóle mam wrażenie że podczas nich szczytuje na szczęście mąż ma twardy sen i nic nie czai, bo pewności nie mam czy nie postękuje czasem
mi sie ostatnio snilo ze bylam w trójkącie erotycznym ale to przez niewyżycie chyba :P

Cytat:
U mnie libido równa się 0. Na początku ciąży mieliśmy zakaz ze względu na moje plamienia i krwiaka. Od usg prenatalnego lekarka dała już zielone światło, ale żeby ostrożnie działać. Szczerze - próbowaliśmy raz i jakoś nam nie wychodziło. Ja czułam ból, a mąż mówił, że on tak dziwnie czuje, ciasno I w sumie od tego czasu nic. Jakoś w ogóle mnie nie ciągnie...
ja w I trymestrze miałam zerowe libido, a w tym mi strasznie podskoczyło.. normalnie co drugi dzień bym mogła, ale .. Tż się boi boi się że dziecku coś zrobi i jeszcze ostatnio mnie porównał " to chodź wsadzę Cię do worka, zawiąże i kijem będę dziubał " ja mówię do niego, że dziecka nie dziubiesz bo nie dosięgniesz ! ale nie przegada ;p także ja jestem niewyżyta, a mąż się nie da zaciągnąć

Life doesn't give you people that you want, it gives you the people that you need.
🤍

Stary 2015-07-01, 09:33   #657
cynamon_
Zakorzenienie

Limonka, kolezanka miała zielona i to taki trochę zarówiasty, nie mogła odgonic much i robalow:/ takze ja bym nie brala.
Stary 2015-07-01, 09:45   #658
lexie42
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czekooczekolada Pokaż wiadomość
ja w I trymestrze miałam zerowe libido, a w tym mi strasznie podskoczyło.. normalnie co drugi dzień bym mogła, ale .. Tż się boi boi się że dziecku coś zrobi i jeszcze ostatnio mnie porównał " to chodź wsadzę Cię do worka, zawiąże i kijem będę dziubał " ja mówię do niego, że dziecka nie dziubiesz bo nie dosięgniesz ! ale nie przegada ;p także ja jestem niewyżyta, a mąż się nie da zaciągnąć
Oj to jakiś specyficzny mąż częściej to kobiety się boją, ale dziecko jest dobrze chronione i nie ma opcji żeby coś mu się stało. No i orgazm matki to dla dziecka podobno przyjemne kołysanie
Stary 2015-07-01, 09:46   #659
monic167
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez czekooczekolada Pokaż wiadomość
mi sie ostatnio snilo ze bylam w trójkącie erotycznym ale to przez niewyżycie chyba :P

Czekoczekoladaa- Twoj TŻ jest mistrzem choc powiem szczerze ze moj tez tak twierdzi, to mu tłumacze,ze tam jest taki korek (czop śluzowy) ktory przed porodem wypada wiec nie ma mozliwosci sie dostac do małej u nas raz na tydzien /dwa jest podejscie do małego "conieco" ale zeszłym razem było jakos tak inaczej- dziwnie, Tżtowi ciasno, mi jakos niewygodnie w środku ,wiec cos w tym jest, choc zanim zaczal roznac mi brzuch to zdecdydowanie mi się podobało
Stary 2015-07-01, 10:10   #660
poznanianka1990
Zakorzenienie

Dziś będę dzwonić do mojej lekarki, bo wydaje mi się, że mi wyszły na wargach sromowych takie jakby małe pęcherzyki... Nie wiem czy już mam schizę, ale od dłuższego czasu odczuwam swędzenie, dyskomfort, a ProVag mi pomaga tylko na chwilę... Boję się tylko, żeby to nie był początek opryszczki...

Nasz ślub 16.08.2014

2740g 52 cm

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości