Mamusie październikowe 2015, część 4 :) ! - Strona 92 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-07-01, 00:01   #2731
Amelie04
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie październikowe 2015, część 4 :) !

Cytat:
Napisane przez mala29lll Pokaż wiadomość
Ja już mam tyłek pocharatany eh.. Pamiątka z rośnięcia z czasów nastoletnich. A masz na całym brzuchu czy tylko pod pępkiem?
caly brzuch, ciągną sie od podbrzusza pod same żebra takie długie niektore i tez z czasow nastoletnich, bo jak tyłam to mi w brzuch szło. a po 1 ciazy mi wyskoczylo pod pępkiem pare

---------- Dopisano o 00:01 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:59 ----------

ostatnio szwagierka mi sie chwalila, ze ona zadnego rozstępu w ciazy nie ma a za 3 tyg rodzi bluzka jej sie zagięla a tam cale podbrzusze czerwone pocharatane..
Amelie04 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-01, 00:07   #2732
mala29lll
Zakorzenienie

hehhe może się szwagierka pogniotła na brzuchu?
Stary 2015-07-01, 00:11   #2733
blindness_94
Zadomowienie

GG do blindness_94

Ja po okresie nastoletnim też mam parę rozstępów. W ciąży jeszcze nie zauważyłam, ale będę się teraz baczniej przyglądać swojemu brzuchowi. Obawiam się, że najgorsze rozstępy dopiero mogą się pojawić.
Stary 2015-07-01, 00:15   #2734
Amelie04
Zakorzenienie

Cytat:
hehhe może się szwagierka pogniotła na brzuchu?
mozna sobie tak tłumaczyc
ja to juz mam w większosci białe te rozstępy, ciekawe ile teraz przybędzie, ale jakos nie martwie sie specjalnie tym
Stary 2015-07-01, 00:16   #2735
mala29lll
Zakorzenienie

MAm nadzieję że ten jest ostatni, ale to marzenie tylko. Nie wiem ile czasu mam tego bo jak się nie przyjrzeć to cięzko zauważyć. Ma ok centymetra i jest cieniutki. Kupię sobie chyba kolagen naturalny i będę od razu smarować. Ponoć dobry jest tylko drogi cholerka:/

---------- Dopisano o 00:16 ---------- Poprzedni post napisano o 00:15 ----------

Cytat:
Napisane przez Amelie04 Pokaż wiadomość
mozna sobie tak tłumaczyc
ja to juz mam w większosci białe te rozstępy, ciekawe ile teraz przybędzie, ale jakos nie martwie sie specjalnie tym
a smarujesz czymś?
Stary 2015-07-01, 00:19   #2736
Amelie04
Zakorzenienie

okolo centymetra ? i taka panika ?
moje maja 10, 15 cm a nawet 20 :P e tam najwazniejsze to akceptowac siebie takim jakim sie jest

---------- Dopisano o 00:19 ---------- Poprzedni post napisano o 00:18 ----------

Cytat:

a smarujesz czymś?
nieee, bo to i tak nic nie dawalo. same zbielały
Stary 2015-07-01, 00:22   #2737
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:
okolo centymetra ? i taka panika ?
moje maja 10, 15 cm a nawet 20 :P e tam najwazniejsze to akceptowac siebie takim jakim sie jest

---------- Dopisano o 00:19 ---------- Poprzedni post napisano o 00:18 ----------

nieee, bo to i tak nic nie dawalo. same zbielały
ale chodzi mi czy teraz czymś smarujesz w ciąży, żeby jakoś się zabezpieczyć? Kurde ja ostatnio zaniedbałam trochę smarowanie Tzn codziennie ale raz a wczesniej ze dwa albo trzy
Stary 2015-07-01, 00:23   #2738
Amelie04
Zakorzenienie

nie, nie smaruje .. i tak mam to pare wiecej nie robi roznicy a nie pokazuje brzucha publicznie
Stary 2015-07-01, 00:30   #2739
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:
nie, nie smaruje .. i tak mam to pare wiecej nie robi roznicy a nie pokazuje brzucha publicznie
JA i tak bym smarowała, zeby nie mieć więcej A za pierwszym razem smarowałaś? Może nie były by takie długie jakbyś bardziej zadbała w 1 ciąży? Coś tam zawsze daje to nawilżanie skóry
Stary 2015-07-01, 00:34   #2740
Amelie04
Zakorzenienie

smarowalam przed ciaza i na poczatku ciazy, pozniej juz nie :P
Stary 2015-07-01, 02:40   #2741
malinowa4
Zakorzenienie

Tz smacznie śpi a ja się obudziłam i nie mogę jakoś mi niewygodnie i trochę brzuch pobolewa, o plecach nie wspominając Dobrze ze w Niemczech mamy dużo większe łóżko.. No nie mogę się ułożyć i spać

Cytat:
Napisane przez amelia177 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, któraś pisała, że kupowała femibion tanio na necie, macie jakieś namiary?
Cytat:
A kupowała któraś z Was leki z allegro? To też są niby apteki, ale jakoś nie mam zaufania :/
Ja zamawiałam z allegro, hurtowo femibion i magnez żeby mieć zapas do Niemiec Za femibion płaciłam 31,28 + przesyłka więc przy zamówieniu paru sztuk bardzo się opłaca (w zwykłej aptece płaciłam ponad 50zl ) wszystko w porządku , to jest jakaś hurtownia farmaceutyczna czy apteka, nie wiem, sprzedawca nazywa się tanie-leki czy jakoś tak zaraz poszukam na poczcie to wkleję link
malinowa4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-01, 02:44   #2742
malinowa4
Zakorzenienie

http://allegro.pl/show_item.php?item=5455472178
malinowa4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-01, 07:23   #2743
amelia177
Rozeznanie

Dzien dobry paniom,

a co ja pierwsza dzisiaj?
]
Cytat:
Napisane przez malinowa4 Pokaż wiadomość
Dzieki kochana, zaraz lookne.

co do rozstepow to na brzuchu niby nic nie mam, ale z okresu dojrzewania tez mam na piersiach i tylku tyle ze w sumie wybielaly i prawie ich nie widac. Brzuch smaruje raz dziennie tym palmersem, ale chyba tez musze czesciej.

Moja dziecina mials wczoraj taka impre w brzuszku, ze poznala kazdy zakamarek mamusi, dzisiaj rano zreszta tez, czasami sie martwie, czy to nie jakis stres przezywa czy co mimo ze ja mialam spokojny dzien...

Aniołek 11.03.2015
amelia177 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-01, 08:12   #2744
AgatkaSz
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez emylka86 Pokaż wiadomość
i tam przesadzasz. ja tam lubię popatrzec na te programy, na tą radość. coś cudownego. zresztą ja już wiem dokładnie jak może to wyglądać
Ja uwielbiam ogladac porody wzruszam sie

Cytat:

Agatka mam jeszcze pytanko do rzęs, jak wypadają te sztuczne to nie wypadają z tymi naturalnymi?
To jest tak ze sztuczna odpada z naturalna czasami odpadnie tylko sztuczna ale rzadko
Tyle ze rzesa z tego co wiem to wypada naturalnie co 3 tygodnie i szybko rosnie nowa
Duzo osob mowi ze obciaza naturalne rzesy ale ja nie zauwazylam jak wypadna mi wszystkie sztuczne to nadal mam swoje takie jak mialam no chyba ze ktos sobie wyrywa te sztuczne :P

---------- Dopisano o 08:12 ---------- Poprzedni post napisano o 08:04 ----------

Dzis piekna noc Inga tylko raz sie obudzila ale tak tylko jeknela szybko dostala mleko i spala do teraz
Wczoraj w dzien miala tylko krotka drzemke chyba z godzine
I ja tak kocham mala drzemka w dzien ale cala noc przespana

No dobra to co mam zrobic na sniadanie? moze cos zdrowego doetetycznego hahahah kogo ja oszukuje wstane otworze lodowke i wezme co najwiecej kalori ma

Co do rozstepow to ja bym sie zalamala mam kilka na biodrze ale jak mam majtki to tak nie widac i sa malutkie. W tej ciazy jeszcze nic nie wyskoczylo i smaruje sie namietnie na noc olejem kokosowym nawet na wilgotne cieple cialo lepiej sie wchlania staje pod prysznicem puszczam wrzatek leci po scianie i tworzy pare czekam chwile aby prysznic zaparowal i moje cialo i smaruje(wczesniej wytare ) od ciepla otwieraja sie pory i mam wrazenie ze lepiej dziala
Ja bym chciala miec cialo idealne takie fit i wystartowac w zawodach bikini dlatego by rozstepy mnie zalamaly :P
AgatkaSz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-01, 08:45   #2745
emylka86
Zakorzenienie

dzień dobry.

co do rozstępów to mam z okresu dojrzewania na udach ; / z poprzedniej ciąży mi nie zostały, tzn znikły a miałam pare na plecach zaraz nad pupą, ciekawe jak teraz bedzie, na razie nie widzę nowych

Borysek 09.10.2015

zapraszam do klików w banerek
emylka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-01, 09:17   #2746
natalitka1988
wkręcona :)

Cytat:
Napisane przez gosiek0388 Pokaż wiadomość
już po wizycie , mała nadal jest dziewczynką w 100 % , bezwstydna pokazała odrazu pisiorke a buźki za żadne skarby nie chce pokazać i nie mam foty waży 750g także nadrobiła, wszystko w jak najlepszym porządku z nią i mną tylko infekcja mnie dorwała i nestatyne mam brać
, a i mała ma bardzo długie nogi(tylko nie wiem po kim jak my kurduple) gin mówi że jej się przydadzą bo dziewczynka ułożona jest pośladkowo, a głowe ma w moim żołądku prawie , aż się dziwiłam że tak wysoko(myślałam że mam wzdęcia-twardy żołądek a ona ma tam głowe i uciska przepone) ale gin mówi że jeszcze ma dużo miejsca i jeszcze sobie popływa sporo i porochli się
Super... Gratuluję!

Cytat:
Gosiek gratuluje

A ja się zabiję normalnie Rozstęp mi się pojawił pod brzuchem Wprawdzie ledwo widoczny, ale kur... jest TO chyba znaczy że zaraz cała będę jak zebra. Moje cholerne skłonności do rozstępów. Do doopy Humor sobie zje... na wieczór
To mnie teraz zaniepokoiłaś... muszę się porządnie obejrzeć...

Cytat:
MAm nadzieję że ten jest ostatni, ale to marzenie tylko. Nie wiem ile czasu mam tego bo jak się nie przyjrzeć to cięzko zauważyć. Ma ok centymetra i jest cieniutki. Kupię sobie chyba kolagen naturalny i będę od razu smarować. Ponoć dobry jest tylko drogi cholerka:/[COLOR="Silver"]

\
Polecam ten kolagen... Moja koleżanka stosuje.... miała pełno rozstępów, które teraz są praktycznie niewidoczne...

Witam się z rana!! ja jeszcze w łóżku....

---------- Dopisano o 09:17 ---------- Poprzedni post napisano o 08:54 ----------

Mala a ty co siedzisz tak cicho?? dzisiaj masz wizytę widzę!! o której??
Stary 2015-07-01, 09:20   #2747
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Też mam bardzo napięty brzuch, tak coś czułam że te ostatnie miesiące najbardziej dadzą w kość Jeszcze w nocy się obudziłam z silnym przekonaniem że coś jest nie tak, miotałam się w tym wyrze, a dzidziol nic, no zawał prawie. Dopiero nad ranem się zaczęło fikanie, to zasnęłam z ulgą. Wykończę się nerwowo :/

Rozstępów na razie brak, ale jakoś się wizją bycia zebrą nie stresuję

Cytat:
Czytałam wczesniej opinie tam, ale później zrezygnowałam, bo te babki tam tylko Jedo, Quinny itd a inne to badziewia
No otóż to. "beznadziejna jakość, rozpadają się po roku, porównaj sobie używane te i te", nosz kurna, to tak jak z samochodami "tylko audi, inne to badziewia, pffffffffff jak możesz skodą/fiatem/renówką/czymkolwiek innym jeździć, przecież to złom", a w życiu w tym "złomie" nie siedział
Tylko że jakoś wcześniej mi się wydawało, że to faceci są tak popierniczeni, ale widać że babki też, tylko się to u nich przy wózkach objawia.

Cytat:
Napisane przez blindness_94 Pokaż wiadomość
Z ciekawości weszłam i nie znalazłam żadnego logicznego wytłumaczenia, dlaczego ktoś miałby nie kupić Adamexa. Co druga opinia jest taka, że Adamex jest zły, bo jest polskim i tanim wózkiem. Nie ma opini nikogo, kto jeździłby Adamexem. Mam wrażenie, że wypowiadają się tam kobiety dla których bez odłożonych kilkunastu tysięcy na wyprawkę nie ma co starać sie o dziecko . Bo nie zapewnisz mu wózka za 3 tysiące czy innych droższych rzeczy, bo przecież skoro coś jest tanie, to musi być beznadziejne.
Ja to się tylko zastanawiam gdzie są te dziewczyny, które wydają tak grube tysiące na wózki i inne rzeczy - owszem, widuje się je, u mnie w bloku przeważają ale to nowe osiedle, gdzie ja jestem ta biedna, bo stać było tylko na małe mieszkanie a tak to "na mieście" widuję mnóstwo wózków poniżej 2 tys, w dodatku większość fotelików samochodowych to foteliki z zestawów 3w1 i jakoś odzwierciedlenia tego co w necie brak.

Cytat:
Kupiliśmy dzisiaj samochód dla TŻta. Zdecydował się na dokładnie taki sam, jaki miał (marka, model) tylko parę lat młodszy i bardziej nowoczesny. Jeszcze jak wracaliśmy, to złapały mnie 3 skurcze w odstępach 10-20 minutowych. Już myślałam, żeby na IP jechać, ale odpoczęłam trochę i spokój. TŻ się oczywiście wkurzył i stwierdził, że powinnam bardziej o siebie dbać i nie latać tyle po mieście tylko odpoczywać .
Mój luby planuje swój samochód sprzedać, strasznie mnie tym wkurza, bo ostatnie na co nas teraz stać to sprzedaż i dołożenie kasy do czegoś młodszego/lepiej wyposażonego. No ale to jego samochód, on się do mojego nie wtrąca.

No i tu się z Twoim lubym zgadzam, jeśli masz już skurcze, to faktycznie powinnaś odpoczywać. Niby te skurcze to normalna rzecz od 20 tygodnia, bo macica trenuje i tak dalej, ale trzeba uważać.

Edytowane przez elvegirl
Czas edycji: 2015-07-01 o 09:21
elvegirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-01, 09:23   #2748
mala29lll
Zakorzenienie

Dzień dobry Już się boję dzisiejszego dnia. Już jest ciepło a później to chyba masakra będzie. COś mnie głowa zaczęła pobolewać. Wcinam sobie loda Osełkę śmietankową Korala. Całkiem, całkiem

Cytat:
Dzien dobry paniom,

a co ja pierwsza dzisiaj?
]
Dzieki kochana, zaraz lookne.

co do rozstepow to na brzuchu niby nic nie mam, ale z okresu dojrzewania tez mam na piersiach i tylku tyle ze w sumie wybielaly i prawie ich nie widac. Brzuch smaruje raz dziennie tym palmersem, ale chyba tez musze czesciej.

Moja dziecina mials wczoraj taka impre w brzuszku, ze poznala kazdy zakamarek mamusi, dzisiaj rano zreszta tez, czasami sie martwie, czy to nie jakis stres przezywa czy co mimo ze ja mialam spokojny dzien...
Też mam takie bladziutkie na tyłku bo to stare już. W tamtym roku jak mocno schudłam to pojawiły mi się w środku na udach, ale tez już ich właściwie nie widać. Ja mam okropne skłonności do rozstępów niestety. Moja najstarsza siora całe życie chuda aż do przesady i nie może przytyć a też ma. Takie geny
Cytat:
Napisane przez natalitka1988 Pokaż wiadomość
To mnie teraz zaniepokoiłaś... muszę się porządnie obejrzeć...

Polecam ten kolagen... Moja koleżanka stosuje.... miała pełno rozstępów, które teraz są praktycznie niewidoczne...

.
A nie wiesz jaki ona ma ten kolagen? Bo tak patrzę na kolagen Silver i trochę kosztuje, ale jak dobry to kupię. Pewnie te tańsze to podróby jakieś:/ CHolera nie znam się.

Ewlinka Ty jesteś kosmetyczką wiesz coś może o kolagenach?
Stary 2015-07-01, 09:30   #2749
Malpka
Zakorzenienie

hej wam

Cytat:
Napisane przez gosiek0388 Pokaż wiadomość
już po wizycie , mała nadal jest dziewczynką w 100 % , bezwstydna pokazała odrazu pisiorke a buźki za żadne skarby nie chce pokazać i nie mam foty waży 750g także nadrobiła, wszystko w jak najlepszym porządku z nią i mną tylko infekcja mnie dorwała i nestatyne mam brać
, a i mała ma bardzo długie nogi(tylko nie wiem po kim jak my kurduple) gin mówi że jej się przydadzą bo dziewczynka ułożona jest pośladkowo, a głowe ma w moim żołądku prawie , aż się dziwiłam że tak wysoko(myślałam że mam wzdęcia-twardy żołądek a ona ma tam głowe i uciska przepone) ale gin mówi że jeszcze ma dużo miejsca i jeszcze sobie popływa sporo i porochli się
super ze wszystko odbrze
ja tez wczoraj miałam usg i wszystko jest dobrze
K http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png
W http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png
Malpka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-01, 09:39   #2750
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elvegirl Pokaż wiadomość
Też mam bardzo napięty brzuch, tak coś czułam że te ostatnie miesiące najbardziej dadzą w kość Jeszcze w nocy się obudziłam z silnym przekonaniem że coś jest nie tak, miotałam się w tym wyrze, a dzidziol nic, no zawał prawie. Dopiero nad ranem się zaczęło fikanie, to zasnęłam z ulgą. Wykończę się nerwowo :/

Rozstępów na razie brak, ale jakoś się wizją bycia zebrą nie stresuję

No otóż to. "beznadziejna jakość, rozpadają się po roku, porównaj sobie używane te i te", nosz kurna, to tak jak z samochodami "tylko audi, inne to badziewia, pffffffffff jak możesz skodą/fiatem/renówką/czymkolwiek innym jeździć, przecież to złom", a w życiu w tym "złomie" nie siedział
Tylko że jakoś wcześniej mi się wydawało, że to faceci są tak popierniczeni, ale widać że babki też, tylko się to u nich przy wózkach objawia.

Ja to się tylko zastanawiam gdzie są te dziewczyny, które wydają tak grube tysiące na wózki i inne rzeczy - owszem, widuje się je, u mnie w bloku przeważają ale to nowe osiedle, gdzie ja jestem ta biedna, bo stać było tylko na małe mieszkanie a tak to "na mieście" widuję mnóstwo wózków poniżej 2 tys, w dodatku większość fotelików samochodowych to foteliki z zestawów 3w1 i jakoś odzwierciedlenia tego co w necie brak.
"Tylko że jakoś wcześniej mi się wydawało, że to faceci są tak popierniczeni, ale widać że babki też, tylko się to u nich przy wózkach objawia." Rozbawiłaś mnie z rana. Napisałaś to co ja myślałam jak czytałam to forum
Na poczatku z mężem czytaliśmy tam opinie i jaki wózek bym nie wpisała to złooooooooooo był. Kurde dziewczyny wchodzą i pytają o jakiś wózek z tej niższej półki są są dosłownie często zjechane i chyba wychodzą z forum z poczuciem, że są biedna i nie powinny w ogóle mieć dzieci Na siłę przekonują, ze nie ma o czym gadać jak nie chodzi o droższe firmy albo używki droższych firm. A ja nie chcę używki i tyle. Choć wcale nie uważam, ze to głupie czy coś kupić używkę droższej firmy, ale po co kogoś na chama przekonywać jak się człowiek tylko pyta o dany wózek
Stary 2015-07-01, 09:46   #2751
ewlina
Zakorzenienie

GG do ewlina

Wiesz mała nie wiem jak kolagen sprawdzi się na świeże bo tego nie próbowałam ale powimien działać. Pamiętam jak na koleżance ćwiczyłam, miała straszny brzuch juz z 10 letnich rozstępów. Wiec była mikrodermabrazja plus kwas a na koniec kolagen. Dawało efekty może nie spektakularne ale dawało a tak jak mówię były to już starsze rozstępy. Wiec myślę że warto a kolagen może i drogi ale niewiele go idzie bo to taki żel jest tylko nie mam niestety sprawdzonej firmy co do niego :-(

Kurde ale mnie kręgosłup boli:-(
Stary 2015-07-01, 09:53   #2752
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Kurde dziewczyny wchodzą i pytają o jakiś wózek z tej niższej półki są są dosłownie często zjechane i chyba wychodzą z forum z poczuciem, że są biedna i nie powinny w ogóle mieć dzieci
No otóż to. Jak się ma konkretne fundusze, to się człowiek stara wybrać coś najlepszego w tej cenie, przecież to oczywiste. A te jadą jakby się nie wiem jakiej zbrodni na dziecku tańszym wózkiem dokonywało. Masakra, ja niby nie mam kompleksów na tym tle, a mi się przykro zrobiło, to co dopiero ktoś bardziej wrażliwy :/
Stary 2015-07-01, 09:55   #2753
blindness_94
Zadomowienie

GG do blindness_94

Cytat:
Mój luby planuje swój samochód sprzedać, strasznie mnie tym wkurza, bo ostatnie na co nas teraz stać to sprzedaż i dołożenie kasy do czegoś młodszego/lepiej wyposażonego. No ale to jego samochód, on się do mojego nie wtrąca.

No i tu się z Twoim lubym zgadzam, jeśli masz już skurcze, to faktycznie powinnaś odpoczywać. Niby te skurcze to normalna rzecz od 20 tygodnia, bo macica trenuje i tak dalej, ale trzeba uważać.
Nam się akurat udało, bo mój sprzedał samochód jakiś tydzień temu, a ten kupił po znajomości i mimo, że jest młodszy i lepiej wyposażony to dopłacił do tego tylko parę stówek. Jasne, teraz dojdzie podatek, oc i rejestracja, ale dużo nas to nie wyniesie. A tż auta swojego potrzebuje, więc i tak do października musielibyśmy coś kupić.
Stary 2015-07-01, 09:58   #2754
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Napisane przez ewlina Pokaż wiadomość
Wiesz mała nie wiem jak kolagen sprawdzi się na świeże bo tego nie próbowałam ale powimien działać.
Pewnie tak, świeże rozstępy powinny być podatniejsze. Ale w ogóle rozstępy to chyba w największej mierze kwestia "urody" skóry, skłonność do nich się dziedziczy, prawda?
Dla mnie rozstępy to nic czego się człowiek powinien wstydzić, natomiast wiem że będę przeżywać jeśli obwisła skóra nie będzie chciała wrócić do normy, a nie będzie chciała, bo to już nie te latka

---------- Dopisano o 09:58 ---------- Poprzedni post napisano o 09:56 ----------

Cytat:
Nam się akurat udało, bo mój sprzedał samochód jakiś tydzień temu, a ten kupił po znajomości i mimo, że jest młodszy i lepiej wyposażony to dopłacił do tego tylko parę stówek. Jasne, teraz dojdzie podatek, oc i rejestracja, ale dużo nas to nie wyniesie. A tż auta swojego potrzebuje, więc i tak do października musielibyśmy coś kupić.
No u nas kupienie młodszego rocznika to już zabawa w tysiące, nie w stówki. Plus wiadomo, doprowadzenie samochodu do stanu używalności - rozrząd itd, to też swoje kosztuje. Temu się złoszczę, ale jego sprawa. Najwyżej weźmie pożyczkę i sam będzie ją spłacał, najwyżej zrezygnuje z niektórych przyjemności życiowych, typu piwo . Póki się to nie odbije na dzidziolu, to niech robi co chce.
Stary 2015-07-01, 10:18   #2755
blindness_94
Zadomowienie

GG do blindness_94

Umówiłam się na USG III trymestru na 24.07. Zobaczę malutką w 3D . Już się nie mogę doczekać.
Stary 2015-07-01, 10:19   #2756
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:
No otóż to. Jak się ma konkretne fundusze, to się człowiek stara wybrać coś najlepszego w tej cenie, przecież to oczywiste. A te jadą jakby się nie wiem jakiej zbrodni na dziecku tańszym wózkiem dokonywało. Masakra, ja niby nie mam kompleksów na tym tle, a mi się przykro zrobiło, to co dopiero ktoś bardziej wrażliwy :/
W sumie to my byśmy mogli kupić taki droższy wózek ok 3000 tys ale nie chcemy po prostu bo myślę, ze to zbędny wydatek. Tle dziewczyn dwójkę dzieci już obskoczyło w jednym wózku i to nie takim droższym i jest git więc wolę wydać na coś innego np zainwestowac w dobry materac, później w pokoik fajny, a wózek jak wózek. Moze się mylę i będę psioczyła na moje camarelo ale trudno to moja decyzja.
Tam na forum to takie fanatyczki, ze na 1 dziecko mają po 10 wózków chyba. To chyba nie jest do końca normalne i nie wiem czy do końca takie zdrowe jakl
Hihihi wybacz Kuapouszka l
Stary 2015-07-01, 10:21   #2757
amelia177
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez AgatkaSz Pokaż wiadomość
To jest tak ze sztuczna odpada z naturalna czasami odpadnie tylko sztuczna ale rzadko
Tyle ze rzesa z tego co wiem to wypada naturalnie co 3 tygodnie i szybko rosnie nowa
Duzo osob mowi ze obciaza naturalne rzesy ale ja nie zauwazylam jak wypadna mi wszystkie sztuczne to nadal mam swoje takie jak mialam no chyba ze ktos sobie wyrywa te sztuczne :P
O kurde, to jak wezme opcję 1:1 to mi wszystkie wypadną naturalne? :P:P:P hihi to jeśli masz doświadczenie to Ci wierzę, zresztą nie byłoby to tak popularne chyba, jakby były jakieś problemy A nie masz poczucia"ciała obcego" na oku, i nie wkurza to? Sorry że tak wypytuje ale jak widać niedoświadczona jestem jeśli chodzi o ten temat )

Cytat:
Dzień dobry Już się boję dzisiejszego dnia. Już jest ciepło a później to chyba masakra będzie. COś mnie głowa zaczęła pobolewać. Wcinam sobie loda Osełkę śmietankową Korala. Całkiem, całkiem
Też mam takie bladziutkie na tyłku bo to stare już. W tamtym roku jak mocno schudłam to pojawiły mi się w środku na udach, ale tez już ich właściwie nie widać. Ja mam okropne skłonności do rozstępów niestety. Moja najstarsza siora całe życie chuda aż do przesady i nie może przytyć a też ma. Takie geny
A nie wiesz jaki ona ma ten kolagen? Bo tak patrzę na kolagen Silver i trochę kosztuje, ale jak dobry to kupię. Pewnie te tańsze to podróby jakieś:/ CHolera nie znam się.

Ewlinka Ty jesteś kosmetyczką wiesz coś może o kolagenach?
Mala, żeś smaka narobiła tymi lodami A jesteś pewna że kolagen można brać w ciąży? Bo coś mi się kojarzy, że jakiś składnik kremów jest zakazany w ciąży? To nie jest właśnie jakiś kolagen, retinol, czy cosik podobnego?
Upał będzie jak nic

Dziewczyny mam opcję popłynięcia promem do Szwecji w sumie łącznie 2 dni wycieczki. Płynęła któraś z Was promem? Co myślicie, płynąć? :/ Trochę boję się choroby morskiej, ale pływałam mniejszymi statkami itp. nigdy nic nie było, kto wie jakby było na pełnym morzu, zresztą sztormy się nie zapowiadają hmmmmmmmmmmmmm

Oglądam kuchenne rewolucje...ja pierdziule, łazi człowiek po tych knajpach i nie wie co za syf maja w tych kuchniach Bleeeeeeeeeeeeeeeeee..... ....

Aniołek 11.03.2015
amelia177 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-01, 10:26   #2758
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Ja się właśnie zastanawiam czy jechać na to trzecie prenatalne, w 30 tygodniu...nie chce mi się szczerze pisząc, chyba bym wolała poprzestać na swoim ginie.
Stary 2015-07-01, 10:30   #2759
ewlina
Zakorzenienie

GG do ewlina

Jeżeli chodzi o rozstępy to tak trochę dziedziczymy i ogólnie zależy to od cech skóry..niektóre mają fajna skórę rozciągliwa i nic jej nie ruszy, a niektóre zebry. Nawet nie ma wpływu tu nasza waga wyjściowa.
Ja na brzuchu jeszcze nie widzę żebym miała, choć raz mi się spodnie odgniotly i Juz panika ale mam kilka na pośladkach mimo że moja waga raczej w miejscu zawsze stała wiec obawiam się ze i rozstępy się pojawia..ale co tam może kiedyś coś na to wymyśla choć ma taką bliznę ciezko:-(

---------- Dopisano o 10:30 ---------- Poprzedni post napisano o 10:26 ----------

A co do rzęs metoda 1:1...nasze rzęsy żyją coś koło 1,5 miesiąca chyba i wypadają, na ichiejsce oczywiście odrastają nowa ale przecież nie wpadają wszystkie naraz jak dokleisZ sobie to niektóre będą miały miesiąc a niektóre tydzień czy 2 wiec spokojna głową, mi nie osłabiło, ale też nie przesadzalam z długością i grubością jeśli masz swoje cienkie i krótkie lepiej wybrać trochę wydłużone i pogrubienie i będzie okej
Stary 2015-07-01, 10:30   #2760
blindness_94
Zadomowienie

GG do blindness_94

Cytat:
Ja się właśnie zastanawiam czy jechać na to trzecie prenatalne, w 30 tygodniu...nie chce mi się szczerze pisząc, chyba bym wolała poprzestać na swoim ginie.
Ja bym nie jechała, gdyby nie to, że na drugim prenatalnym wyszło podwójne unaczynienie nerek - lekarz powiedział, że to nic takiego i żeby się nie przejmować. Powiedział, że spokojnie do wojska ją z tym przyjmą i F16 będzie mogła latać . Ale zalecił sprawdzenie tego na trzecim prenatalnym. No i druga sprawa jest taka, że chcę malutką zobaczyć w 3D .

Edytowane przez blindness_94
Czas edycji: 2015-07-01 o 10:32
blindness_94 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości