|
|
#661 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie Listopadowe 2015 część II!
Tak jest
Dzisiaj zamawiam mebelki ![]() Cytat:
"Zgodnie z zaleceniami Polskiego Towarzystwa Ginekologicznego należy wykonać 3 badania USG (ok. 12, 20 i 30 tyg. ciąży) jeśli nie istnieją wskazania, żeby wykonywać je cześciej. Na kolejne badanie prenatalne zapraszamy w 30-32 tygodniu ciąży". I to ostatnie właśnie prenatalne też będę miała w ramach NFZ bo robię to od początku Cytat:
Cytat:
Super ! Też uważam, że to zależy gdzie się trafi. Ja chodzę na nfz, przyjaciółka prywatnie i nasze wizyty różnią się tylko zdjęciami. Ona ma w 3d a ja normalnie ale każde jest wyjątkowe bo ja mam zdjęcia stópki a ona całej twarzyczki <3Cytat:
Ja czasem mam sny a czasem tak śpię, że nic nie pamętam...Cytat:
Libido mi nie spadło, kochamy się jak tylko czas pozwala i teraz jest tak mięciutko w środku ![]() Aasik Piękny brzuszek, który to tydzień? ![]() Wczoraj dokupiliśmy resztę dodatków do pokoiku. Jeszcze chwila i będzie gotowy ![]() ---------- Dopisano o 10:24 ---------- Poprzedni post napisano o 10:22 ---------- Cytat:
O jejku, 120 dni do porodu :O Pamiętam jak suwaczek odliczał taką samą ilość dni do ślubu i zleciało to jak z bicza :X
Najpierw mieliśmy siebie, potem stworzyliśmy Ciebie..teraz mamy wszystko Zuzia już na świecie Edytowane przez srebrna_smuga Czas edycji: 2015-07-01 o 10:26 |
||||||
|
|
|
#662 |
|
Zakorzenienie
|
Mam nadzieję, że nie opryszczka, a jakaś infekcja tylko. Dzisiaj moja lekarka przyjmuje w gabinecie, chciałabym do niej podjechać, żeby to obejrzała. Ale najpierw zadzwonię. Boję się
|
#663 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#664 |
|
Wtajemniczenie
|
Macie takie fajne, kształtne brzuszki a ja taki śmieszny
Jutro już 24 tydzień
|
#665 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U mnie ruchy dziecka uaktywniły się w nocy. No i wyszło dlaczego, ja ich nie rozpoznaję - szybko zasypiam, a dzieć szaleje. Moze też masz nocną sowę? Gaabbi Świetny brzuszek ![]() Zawsze miałam durne sny, ale teraz pobijają rekordy. I są dość realistyczne, żywe pod względem odczuć i wrażeń. Cytat:
![]() Cytat:
W kilku książkach (min. u Searsów w Księdze ciąży) jest sporo o mdłościach - zmiana pozycji, pośpiech i stres (w tym ten związany z pracą). Jeśli jesteś zainteresowana, mogę obfocić ten rozdział. Cytat:
U mnie w okolicy jest tak, że badania genetyczne robi się rzeczywiście na sprzęcie, który ma opcję 3D/4D, ale większość pomiarów tradycyjnie na obrazie 2D. Ale bywają rodzice, którzy zwyczajnie chcą pooglądać własne dziecko w 3D /4D w ramach standardowej wizyty - bez skomplikowanych pomiarów, zobaczenie ruchów dziecka, ładne zdjęcia. Stąd dopytuję. Jak chcesz pooglądać malca - ok. Ale jeśli zależy Ci na pomiarach zw. z badaniem prenatalnym, to niestety lekarz mógł Cię źle zrozumieć. poznanianka1990 Jeśli by Was naszło, to może zmiana pozycji by bardzo pomogła? Kilka z nich (nawet dozwolonych w ciąży) mogą być bardzo niewygodne i bolesne. Przecież jak wszystko jest w porządku, to nie ma co zaszkodzić dziecku. Wręcz przeciwnie - zrelaksowana mama, to i dziecko odczuje pewnie te dobre emocje ![]() Może zadanie pytań ginekologowi by tutaj go uspokoiło? Mnie ostatnio bardziej wybrzuszkowało i niestety ośrodek cieżkości przesunął mi się na brzuch. Kręgosłup w części lędźwiowej boli przy chodzeniu/ staniu lub niewłaściwym leżeniu
|
|
#666 |
|
Zadomowienie
|
Byłam się właśnie zapisać do położnej i szkoły rodzenia,za trzecim podejściem się udało bo wcześniej kolejki w rejestracji mnie odgoniły. Sami zadzwonią jak uzbiera się grupa więc nie wiem kiedy zacznę
mam dziś trochę kopa energii, biorę się za sprzątanie i chyba jakieś ciasto zrobię,jutro w końcu moja kuzynka przyjeżdża w odwiedziny- tak apropo dziwnych snów dziś śniło mi się że chciała mi przedstawić swojego nowego chłopaka(rzeczywiście ma nowego,nagła szybka zmiana po 5latach) i się okazało że to mój były ![]() poznanianka nie ma się co martwić na zapas! |
|
|
|
#667 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
ja nawet Tżtowi powiedziałąm " szczesliwa mama - szczesliwe dziecko " ;P chyba musiałabym zacząć chodzić naga po domu, żeby go ruszyło ;P a tak to jak ja przychodzę do łóżka to on już spi, albo odwrotnie i ciężko się zgrać jakoś ;p
|
|
|
#668 |
|
Wtajemniczenie
|
Hejo
ładne macie brzuszki i te ubranka ach szkoda że ja jeszcze płci nie znam.Prawko niestety znów oblałam, nie stresowałam się za bardzo, ale jestem strasznym życiowym raptusem i na egzaminie też chciałam szybko i na żółtym świetle przejechałam skrzyżowanie, a jechałam wolno więc powinnam wyhamować jeszcze uhh szkoda, no ale może następnym razem się uda. Moje maleństwo też się bardzo rozbrykało w brzuszku, aż się zastanawiam czy ono w ogóle kiedyś śpi, bo cały czas czuje jak bryka ![]() Dziewczyny powiedzcie czy malujecie sobie paznokcie, bo słyszałam, że w naszym stanie jest zabronione
|
|
#669 |
|
Zakorzenienie
|
ja malowałam póki co 2 razy, raz na wesele, a raz ostatnio. ostatnio to na świeżym powietrzu, bo nie chcę wdychać tego zapachu. ale siostra Tż malowała całą ciążę non stop, wiec nie wiem czy to takie zabronione ;p
|
|
#670 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja maluję normalnie, nawet hybrydy robiłam. Sprawdzam tylko czy nie ma w składzie lakieru formaldehydu
|
|
#671 |
|
Zakorzenienie
|
Szukam właśnie inspiracji do pokoju maluszka i patrzcie jaki fajny pomysł znalazłam na pewnym blogu. Świetnie ułożone ciuszki
|
#672 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ogólnie chyba chodzi właśnie o wdychanie tego zapachu, no i że przez płytkę paznokcia przenikają substancje hmm muszę skład moich lakierów przejrzeć ![]() ---------- Dopisano o 11:36 ---------- Poprzedni post napisano o 11:34 ---------- Cytat:
|
|
|
#673 |
|
Zakorzenienie
|
srebrna_smuga, masz maleńki brzuszek jak na ten tydzień
![]() lexie42, rzeczywiście fajnie ułożone Ale to pewnie przed urodzeniem dziecka, potem to już tak nie da się pilnować porządku A to mój brzuch, zaczęłam dziś 20 tydzień
|
#674 | |
|
Moderator
|
Cytat:
Co do paznokci ja chodzę na hybrydy od samego początku. poznanianka1990 nie bój się. Dobrze będzie. Ale na pewno wizyta u lekarki Ci przyniesie ulgę psychiczną więc idź.
|
|
|
#675 | |||
|
Zakorzenienie
|
Z tymi paznokciami to ja słyszałam tylko ze na końcówkę lepiej nie malować bo do porodu muszą byc puste. Niby na paznokciach sprawdzają czy nie robią sie fioletowe. Ale mi nikt tego nie sprawdzał.
Srebrna nie wiem jak zapytać o ten poród. Chyba prosto z mostu na co mam sie nastawiać bo zamecze sie ta niepewnością obym znowu nie zapomniała...Cytat:
![]() Cytat:
ja mam taki miętowy i mie bylo problemu z robakami. Cytat:
|
|
#676 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wiem czy będę dzwonić do lekarki, bo póki co nic mnie nie swędzi, a z tymi krostkami to nie wiem czy mi się nie wydawało, bo to było widać jak mocno skórę naciągnęłam i nie wiem czy to po prostu nie są jakieś gruczoły. Normalnie głupieje
|
#677 |
|
Zakorzenienie
|
A jakie zagrożenie daje opryszczka?
|
#678 |
|
Moderator
|
To ja w 22tc
Raz mi się wydaje że mam już bardzo duży brzuch a raz że mały. Nie wiem (wybaczcie stare, dresowe gacie )Jutro mam USG połówkowe. Strasznie się stresuję czy wszystko jest ok...
Porównując się z innymi, możesz stać się zgorzkniały lub próżny Zawsze bowiem znajdziesz lepszych lub gorszych od siebie Edytowane przez tylkokasia Czas edycji: 2015-07-01 o 12:53 |
|
|
|
#679 |
|
Rozeznanie
|
co do paznokci to ja własnie tez tak słyszalam ze nie maluje sie przed porodem bo na płytce paznokcia widac ze z matką dzieje się cos nie tak
![]() poznanianka- mam wrazenie ze mamy bardzo podobny kształt brzuszka w ogole jak ubieram sukienke to mam wrazenie ze jestem juz wielorybem ![]() odebrałam poduszkę motherhood- mam nadzieje ze od dzisiaj bedzie mi prosciej z nia zasypiac. przy okazji wrzucam moj brzusio - 20Tc i kilka inspiracji propos pokoików dziecięcych. my z Tż robimy jej pokoik w jasnym kolorze,na jednej scianie tapeta w różowo białe kropki
Edytowane przez monic167 Czas edycji: 2015-07-01 o 12:56 |
|
|
|
#680 |
|
Zakorzenienie
|
tylkokasia, ładny, zgrabny brzuszek
![]() Poziomkowa89, opryszczka to raczej nie jest bo by były pęcherze wypełnione białą wydzieliną, a czegoś takiego nie mam. No i nie odczuwam takiego bólu jak wtedy.
|
#681 | ||
|
Moderator
|
Cytat:
Czy masz coś takiego wielkości ziarnka grochu pod skórą? ---------- Dopisano o 12:02 ---------- Poprzedni post napisano o 11:59 ---------- Cytat:
Pokoiki piękne. U mnie niestety nici z takiego białego + dodatki bo początkowo u nas w sypialni będzie kosz mojżeszowy lub łóżeczko a potem dopiero koło roku pewnie maluch pójdzie do siostry. A ona 3l i fanka kucyków pony więc pokój mega kolorowy
|
|
|
#682 |
|
Zakorzenienie
|
tylkokasia, poszłam sprawdzić raz jeszcze (jeszcze tyle razy w ciągu dnia sobie tam nie zaglądałam
|
#683 |
|
Rozeznanie
|
kosz mojżeszowy super sprawa, choc szkoda mi go kupowac bo lozeczko jednak dluzej sie przydaje.
a widzialam kilka takich slicznych koszy
|
#684 | |
|
Moderator
|
Cytat:
i nie zamartwiaj się bo wszelkie opuchnięcia itp. są normalne w ciąży.Ja mam łóżeczko ale rozważam kosz. Kupię jak coś używany. Więc wydatek nie będzie duży. Ponoć do 4-5mc się nada.
|
|
|
#685 |
|
Wtajemniczenie
|
Jejku dziewczyny jakie Wy wszystkie zgrabne i zbrabniutkie brzuszki macie! Ja to swojego chyba nie pokaże, bo mam okropne boczki i tłuszcz na brzuchu, więc mój brzuszek nie wygląda tak zgrabnie jak Wasze
|
|
#686 | |
|
Moderator
|
Cytat:
Moje lusterko wyszczupla (serio ma taka wadę) I boczki też mam - tu wiadomo stałam prosto. Pokazuj z dumą!
|
|
|
#687 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
w końcu sami swoi
|
|
#688 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Super!Lexie ten pomysł z ubrankami bardzo mi się podoba ale...no właśnie, u mnie i tak będzie bałagan bo szafa to miejsce gdzie wiecznie układam i wiecznie wszystko rozwalone i mnie już nic nie pomoże :P TylkoKasia będzie dobrze, no przecież. Jutro będę tylko podczytywać więc za wszystkie wizyty trzymam kciuki mocno ![]() Monic bardzo ładne inspiracje
|
|
#689 |
|
Wtajemniczenie
|
Ok pokazuje. Ale chciałabym mieć taki zgrabny jak Wasze
![]() 20 tydzień u mnie DSC_0123 (2)a.jpg
|
|
#690 | |
|
Moderator
|
Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:03.

Super ! Też uważam, że to zależy gdzie się trafi. Ja chodzę na nfz, przyjaciółka prywatnie i nasze wizyty różnią się tylko zdjęciami. Ona ma w 3d a ja normalnie ale każde jest wyjątkowe bo ja mam zdjęcia stópki a ona całej twarzyczki <3
na szczęście mąż ma twardy sen i nic nie czai, bo pewności nie mam czy nie postękuje czasem

Nasz ślub 16.08.2014
Jutro już 24 tydzień 

szkoda że ja jeszcze płci nie znam.