|
|
#1411 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. VII
Ja chce miec wszystko jak najszybciej skonczone zrovbione by miec spokoj ducha w sierpniu i nic kompletnie nie robic
![]() Na szkole rodz polozna mowila ze na miesiac przed torba musi byc spakowana. Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 17:44 ---------- Poprzedni post napisano o 17:43 ---------- Aaa i podobno w bialych skarpetkach szybciej się rodzi ![]() Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka
|
#1412 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1413 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
No to już mi tż sprzedał jakieś świństwo... Jestem chora zabije się normalnie :-(
|
|
|
#1414 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka
|
|
#1415 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny bardzo dziękuję za odpowiedzi na moje pytania (żadna z Was mnie nie wyśmiała z moją niewiedzą więc chyba nie jest źle)
trochę już "mądrzejsza" jutro rozpatrzę moje zamówienie na Gemini i może wreszcie zamówię! DziękujęBlondynka17 - jeju jak Ty wyglądasz super!
|
#1416 |
|
Wtajemniczenie
|
aaa ja jakiego mam dziś lenia
![]() Ja mam już wszystko poprane, poprasowane i czeka w komodzie poukladane na małą Kluskę. Polozna w szkole rodzenia i połozna z mojej przychodni mówią, że 2 m-ce przed już można mieć to gotowe, ubranka "przejdą" wtedy domem, zapachem domu i bakteriami które w nim mieszkają. misiskuku Jeśli o mnie chodzi to: 1. Ja dostałam po bratowej lovi i babyono, póki co nie potrzebuję, więc mam je jako awaryjne 2. Ja tak jak Ty mam zamiar myć małe dupsko wodą i płatkami, ale chusteczki kupuję pampers premium care albo normalny pampers 3. Ja do kąpieli kupiłam Ziajkę, ona jest natłuszczająca więc nie ma potrzeby po wytarciu dzieciaczka smarować go czymś dodatkowo. Jeśli chodzi o przewijanie dupki to kupiłam też Ziajkę - maść pośladkową przeciw odparzeniom i jej będę używać po zmianie pieluszki, a w razie odparzeń mam Linomag albo Sudocrem 4. Ja jestem zaopatrzona w pieluchy pampers premium care na sam początek i w zielone pampersy Jak nadrabiałam to była też mowa o wodzie do przewijania i kapania. Ja nie mam zamiaru gotować wody ani do kąpieli ani do przewijania. Będę używać wody z kranu. Byle by była ciepła do tego małego dupska żeby malucha zimnym płatkiem nie przestraszyć ![]() Ja dzisiaj zabrałam się za wyszukiwaniem rzeczy jakie potrzebuję, żeby zrobić małej kącik w naszym pokoju. Muszę zamówić na allegro materiał na zasłonę i literki z materiału A tak to wszystko mam, więc jak przyjdzie ten material na te zasłonki to rozloze lozeczko, przywiercimy owietlenie itd i gotoweee
|
#1417 |
|
Zakorzenienie
|
Aaa zapłaciłam w końcu za zakupy w Gemini, 238zł poszłooo! tragedia, ale już praktycznie wszystko będzie z kosmetyki i pielęgnacji. Łącznie ze szczotką do butelek, szczotką do włosów itd... ale jeszcze wanienki nie mam.
|
#1418 |
|
Zakorzenienie
|
Dobry. Miałam popołudniowa drzemkę.
Spałam po obiadku bite 2.5 godziny. Do jadłam teraz zagryzlam lodem ale mi dobrze. Co do butów do ja mam ich tyle ze teraz jak mijam je stoiskach czy w sklepach to myśl schylenia i ich przymierzenia skutecznie mnie odstrasza
|
#1419 |
|
Rozeznanie
|
To i ja opłaciłam swój koszyk na Gemini
już chemia z głowy...
|
|
#1420 |
|
Zadomowienie
|
Moja chemia w koszyku czeka
i ciagle cos zmieniam
|
#1421 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:45 ---------- Poprzedni post napisano o 18:42 ---------- ja bede na pewno bo mam wode z własnej studni głębinowej i ina nie jest taka uzdatniana jak z wodociagu. Czytałam ze nie trzeba tej z wodociagu gotować, tylko z kranu spokojnie mozna brac. chyab ze dziecko bedzie miało jakies problemy od tej wody to wtedy trzeba zacząc kombinować.
|
|
#1422 |
|
Zakorzenienie
|
Ja sobie chyba zrobię spryskiwacz z taką woda i będę trzymać przy łóżeczku.
Wysłano z szajsunga, który wie lepiej.
|
#1423 |
|
Rozeznanie
|
Moja czekała z tydzień i nie wiem ile było edycji listy produktów ale sporo ;-) i tak pewnie o czymś zapomniałam :-P
|
|
#1424 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1425 |
|
Zakorzenienie
|
ja tez zmienialam, dokladalam, ale od 3 dni nic nie bylo zmieniane wiec w koncu zamowilam
i czuje ulge
|
#1426 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
co do prania, to cały czas sie przymierzam ale mysle ze zwleke to do okolicy połowy lipca, bo boje sie ze potem moge zle sie czuć, a nie daj Boze coś sie stanie i nie dam rady wcale. Myslalam ze mam sporo czasu bo rodze w sumie pod koniec wrzesnia ale to co sie stało ze mną przez 2 tyg jednak uswiadamia mi ze wcale nie musze byc tak żwawa do końca. 2 tyg temu mogłam robić wszystko a teraz zaraz sie mecze, ciaży mi bebzunek, boli krocze i są dni ze całe bym przeleżała.
|
|
#1427 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1428 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:04 ---------- Poprzedni post napisano o 19:01 ---------- Cytat:
dobrze że mozesz na nim poegac![]() ja nie narzekam na swojego, ale poki co staram sie jeszcze sie nim nie wyreczac bo chce zachowac jakakolwiek aktywnosć, ale jak go o cos prosze to ładnie robi. dużo pracuje bo jest stolarzem i robi po 10 godz dziennie.
|
|
#1429 |
|
Zakorzenienie
|
Chyba musze się ogarnąć z zamówieniem z Gemini.
Można za pobraniem wrazie czego?
|
#1430 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
To poszaleje i zamówię sobie jeszcze dzisiaj koszule a co tam
|
|
|
#1431 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1432 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#1433 |
|
Zakorzenienie
|
Bo juz nie raz zauważyłam że za pobraniem szybciej wysyłają niż jak się zapłaci od razu
|
#1434 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#1435 |
|
Zadomowienie
|
A ja po wizycie. Mała strzeliła fochem i prawie nic nie widzieliśmy.Urosła ponad kilogram przez miesiac,waży równe 1800 gram.Jest dłuuuga i ma dużą głowę-gin powiedział,że jak noworodek i że moge mieć problem urodzić sn
Posprawdzał wszystkie przepływy krwi,serce,łożysko,pępowi nę,tetnice,wszystko ok. Młoda leży głową w dół i jest jak to okreslił gin "w progu" do wyjscia,wstawiona!jest nisko bardzo-stad te moje pobolewania rozciągających się więzadeł,macicy i częste latanie siku. Mam zbastować z długimi spacerami,dużo odpoczywać (chyba zwariuję z braku ruchu).Szyja bez zmian,jeszcze się nie skraca. i tera hit dnia: dno mojej macicy leży dokładnie o grubość palca pod żebrami-trochę za wcześnie no ale cóż...Nic nie przytyłam od miesiaca,pan gin (zabawny) nadal twierdzi,że jestem szczupła,że tak mało mi przybyło i żeby tak trzymać![]() Aha Młoda głowę miałą wtuloną w scianę macicy,ze tylko jej było lewdo widać połowę twarzy z wymalowanym fochem i w dodtaku oplątałą sobie łepek pępowiną (na zasadzie poduszki chyba hehe), stad na jedynym zdjeciu usg 3 d wyszła jak dziecko szatana! pociągła twarz,trójkątny nosek,zamknięte oczka wyglądały jak wybebeszone na zewnątrz patrzałki u kogoś kto ma mega nadczynność tarczycy i pępowina "przedłużyła" jej brodę i wyglądała autentycznie jak mały szatanek ![]() Blondynka17 urodzisz,po dwóch godzinach otrzepiesz się i nic nie będzie widać że byłaś w ciaży,ślicznie wyglądasz ![]() merry82 pisałaś o erotycznych snach i o tym że się naczytałaś o wielkim "O",jeszcze większym niż moze być. hehe,też sie naczytałam,niedoswiadczył am i raczej w tej ciąży juz nie uswiadczę (chyba,że podczas porodu tiaaaaaaaaaaa ponoć można,są nawet filmiki z takich porodów na yt. rzekomo nie ma bólu tylko jedna wielka przyjemność.(jak znam siebie to bedem rzygać i srakać jednocześnie z bólu na sali buhahahaha). |
|
|
|
#1436 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo moja umowa wygasła i ZUS płaci bezpośrednio mi a nie przez pracodawcę, i oczywiście wcale się z tym nie spieszą. Na razie remont nam wyzerował konta.
|
|
#1437 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Blondynka - ślicznie wyglądasz! Zamówiłam jeszcze 2 koszule dzisiaj do karmienia, jutro może szarpnę do lumpka. Ostatnie 3 godziny spędziłam na balkonie, robiliśmy wielką rewolucję bo W KOŃCU przyszedł parasol balkonowy i mogłam rozłożyć fotel, który sobie sprawiłam i mam w końcu miejsce do odpoczynku w cieniu |
|||
|
|
|
#1438 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A Twój gin boski ja mam 170cm, ważyłam ostatnio 73 i już miałam ochrzan, że za dużo
|
|
#1439 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Moja wypłata rozpłyneła się lotem błyskawicy. Czekamy na wypłatę męża. Pozyczylismy kasę bratu Tż, a oszczędności nie ruszamy bo to na budowę domu. W sumie zostało mi jeszcze 10 tygodni do porodu ale chcę miesiąc przed terminem mieć wszystko zamknięte. Więc następnym tygodniu będę zamawiać wszystko hurtem ![]() Z pilnych rzeczy to właśnie artykuły higieniczne dla małego i mnie oraz łóżeczko z całym osprzętem jak ja to nazywam.
Filip Edytowane przez Kissmisiaa Czas edycji: 2015-07-01 o 19:35 |
||
|
|
|
#1440 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Uwaga uwaga moj Tż wzial sie za malowanie normalnie CUD! Chyba to zapisze w kalendarzu tak mu suszylam glowe o ten pokój ze chyba mial dosc hehe ;-)
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:00.

no ale bez rzeczy do prania. Po 30 tyg zaczne i będzie z głowy.

formalnie żona swojego męża 14.07.2012
i czuje ulge
ale ciągle wydaje mi się, że jest jeszcze dużo czasu
Posprawdzał wszystkie przepływy krwi,serce,łożysko,pępowi nę,tetnice,wszystko ok. Młoda leży głową w dół i jest jak to okreslił gin "w progu" do wyjscia,wstawiona!jest nisko bardzo-stad te moje pobolewania rozciągających się więzadeł,macicy i częste latanie siku. Mam zbastować z długimi spacerami,dużo odpoczywać (chyba zwariuję z braku ruchu).Szyja bez zmian,jeszcze się nie skraca. i tera hit dnia: dno mojej macicy leży dokładnie o grubość palca pod żebrami-trochę za wcześnie no ale cóż...Nic nie przytyłam od miesiaca,pan gin (zabawny) nadal twierdzi,że jestem szczupła,że tak mało mi przybyło i żeby tak trzymać