Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. VII - Strona 47 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-07-01, 16:11   #1381
ridja devojka
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. VII

Cytat:
Napisane przez Danaeee84 Pokaż wiadomość
Ja czekam aż się uporam z ciążami (bo chcę jeszcze jedną) i wtedy zrobię laser. Teraz nie chciałam właśnie ze względu na to, że organizm może wariować po ciąży i mogłoby wszystko odrosnąć.

Nareszcie sama w domu. Po tygodniu z teściami bardzo mi brakowało samotności.
Też mi brakowało jak mieszkałam z tesciami. Teraz mam taki luz

Cytat:
Napisane przez misiskuku Pokaż wiadomość
Dziewczyny kolejna porcja pytań czyli robię zamówienie na Gemini:

1. Jakie wkładki laktacyjne kupujecie?
2. Jakie chusteczki mokre kupujecie? Ja zamierzam jechać płatkami i wodą ale chusteczki też muszę jakieś mieć. Z tego co kojarzę Sroka chyba najbardziej polecała marki własne sieci handlowych - Tesco, Auchan itp.?
3. Jakie środki do pielęgnacji maluchów zamierzacie kupić? Co do kąpieli? Czy po kąpieli zawsze trzeba smarować czymś (jeśli tak to czym) malucha? Czy tylko w przypadku odparzeń/zapobiegawczo? Bepanthenem? Linomagiem? Co będziecie stosować?
4. Jakie pieluchy kupujecie? Przyznaję, że cenowo chciałabym, żeby naszej Królewnie przypadły Dady albo Babydreamy ale jak wyjdzie nie wiem. Czy tylko Bella Happy mają wycięcie na pępuszek? Czy jeszcze jakieś pieluchy? Nawet nie wiem czy Dady mają? A te zielone Pampersy dlaczego są polecane?

Czy ktoś mnie może uświadomić?
Wychodzę na średnio ogarniętą w temacie, no trudno
1. Ja nam trochę wkładek od znajomej ale nie euro jakiej firmy. Nie wiem ile się tego zużywa i ile powinnam kupić. Na czacie nie potrzebuje.
2. Chce używać głównie wody z olejkiem lawendowym a poza domem babydream albo jakieś inne z minimalną ilością składników.
3. Kupię płyn do kąpieli babydream albo alverde (jakbym była w Czechach). A kremu postaram się nie używać jak nie będzie potrzeby. Ewentualnie naturalna oliwka z tych samych firm.
4. Czytałam ze w Lidlu są fajne i zamierzam sprawdzić.

Wysłano z szajsunga, który wie lepiej.
Stary 2015-07-01, 16:11   #1382
petel
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Blondynka17 Pokaż wiadomość

Wybralam sie dzis po dluuuguej przerwie nieruszania prawie tylka z domu do galerii w poszukiwaniu sandałów. Nigdy więcej sama masakra! Ile sie na meczylam by zapiac te cholerne buty na noge, na koncu wzielam pierwsze lepsze bo mialam juz tak dosc schylania i meczenia z zapieciami. Padam na twarz.
W ramach rekompensaty za trudy dnia codziennego zaliczylam frappe z mc
Ja zapobiegawczo kupiłam sobie jakiś czas temu przez net sandały, które mają nad piętą gumkę. Wystarczy tylko nogę ciut podnieść i użyć jednego palca, żeby je założyć/zdjąć Mega wygoda, bo moje dotychczasowe mają podwójne (!) sprzączki i nawet na krześle się z nimi mordowałam jak cholera.
petel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-01, 16:15   #1383
mysza007
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elcia88 Pokaż wiadomość
Mysza a ta twoja bezsenność to tak poprostu.nie możesz usnac czy ci niewygodnie? Ja zauważyłam że lepiej spie jak wylacze tv i usne spokojnie,a nie jak zwylke gra póki nie zasne.
Elciu sama nie wiem, po prostu nie moge

Cytat:

2. Jakie chusteczki mokre kupujecie? Ja zamierzam jechać płatkami i wodą ale chusteczki też muszę jakieś mieć. Z tego co kojarzę Sroka chyba najbardziej polecała marki własne sieci handlowych - Tesco, Auchan itp.?
3. Jakie środki do pielęgnacji maluchów zamierzacie kupić? Co do kąpieli? Czy po kąpieli zawsze trzeba smarować czymś (jeśli tak to czym) malucha? Czy tylko w przypadku odparzeń/zapobiegawczo? Bepanthenem? Linomagiem? Co będziecie stosować?
4. Jakie pieluchy kupujecie? Przyznaję, że cenowo chciałabym, żeby naszej Królewnie przypadły Dady albo Babydreamy ale jak wyjdzie nie wiem. Czy tylko Bella Happy mają wycięcie na pępuszek? Czy jeszcze jakieś pieluchy? Nawet nie wiem czy Dady mają? A te zielone Pampersy dlaczego są polecane?

1. Wkładek jeszcze nie mam i nie wiem czy kupię bo nie wiem czy będę mogła karmić piersią.
2. Chusteczki raczej Dada, ale tez myślę nad płatkami z wodą.
3. Do pielęgnacji Ziajka, ale chyba tylko płyn do kąpieli. Do ciałka oliwka, np. Bambino.
Na odpaczenia Sudocrem, Linomag lub Alantan.
4. A pieluszki to najpierw sprawdzę Babydreamy lub Dady. Czytałam ze Dady mają troszke gorszą chłonność w porównaniu z pampersami. Zobaczę jak to będzie w praktyce, najwyzej na noc będę stosowała inne, a w dzień inne.

Ja po obiadku, były młode ziemniaczki z koperkiem i maślanką a na deser sorbet cytrynowy
Teraz znowu mnie glowa zaczeła bolec

mysza007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-01, 16:18   #1384
loudres
Zadomowienie

A ja ostatnio byłam w hm i były klapki takie fajne za 30dyszki i nie wzięłam! ! Teraz żałuję a nie wiem kiedy pojadę do hm ;/ Ale mam takie dwie pary baletek do których nałożenia wogole nie trzeba się nachylac i w lato pewnie przechodzę w nich.
loudres jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-01, 16:18   #1385
mysza007
Zakorzenienie

a wlasnie dziewczyny, jak zamierzacie przygotowywac wode do przewijania? bedziecie podgrzewac przed kazdą zmianą pieluszki?

Stary 2015-07-01, 16:19   #1386
loudres
Zadomowienie

Ah i moja w końcu paczka z gemini doszła do apteki ale nie dostałam żadnego potwierdzenia mailem o wysłaniu a na stronie ciągle pisze jedynie zafakturowana nie ma ze wysłana. . A apteka smsa przysłała ze mogę przyjść bo juz jest. ;/
Stary 2015-07-01, 16:19   #1387
aakkzzii
Zakorzenienie

GG do aakkzzii

Cytat:
Napisane przez mysza007 Pokaż wiadomość
a wlasnie dziewczyny, jak zamierzacie przygotowywac wode do przewijania? bedziecie podgrzewac przed kazdą zmianą pieluszki?
A ta woda musi byc ciepla ? Wiem tylko ze przegotowana.

Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka

wymianki
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1112886
aakkzzii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-01, 16:21   #1388
Blondynka17
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez petel Pokaż wiadomość
Ja zapobiegawczo kupiłam sobie jakiś czas temu przez net sandały, które mają nad piętą gumkę. Wystarczy tylko nogę ciut podnieść i użyć jednego palca, żeby je założyć/zdjąć Mega wygoda, bo moje dotychczasowe mają podwójne (!) sprzączki i nawet na krześle się z nimi mordowałam jak cholera.
No ja jak już sobie założę i zapne odpowiednio sandały to ściągam je przez pięter ;-) najgorzej było w sklepie zapiac

Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka
Stary 2015-07-01, 16:21   #1389
loudres
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aakkzzii Pokaż wiadomość

Ja tak po prostu z kranu. Ciepła woda i tyle. A do kapania tez będziecie gotować? :/
Stary 2015-07-01, 16:22   #1390
mysza007
Zakorzenienie

Cytat:

no zimna to chyba nie bo jak ja bym miala ją podgrzewac i latac ciągle z gory na doł i odwrotnie, to ja juz wole chusteczki

Stary 2015-07-01, 16:22   #1391
grita
Rozeznanie

Witam się w 32 tygodniu

Cytat:
Napisane przez party_girl7 Pokaż wiadomość
Ja chciałabym chodzić na ćwiczenia dla ciężarnych do samego porodu ale ostatnio jestem coś obolała po tym... Tak jak na początku nic mi nie było to tak teraz trochę czuje ze wczoraj ćwiczyłam. I już sama nie wiem czy to nie za dużo będzie do porodu, choć te ćwiczenia są proste, na rozciąganie.
Swoją drogą ostatnio też czuje takie jakoby zakwasy w spojeniu łonowym, jakby mi się rozchodziło, czy to normalne? Mialyscie takie coś? Bo nie wiem czy to może już kości do porodu się przygotowują czy przesadzam z chodzeniem czy co...
Pewnie jesteś obolała, bo teraz trochę mniej ruchu, i każdy wysiłek, nawet niewielki skutkuje zakwasami. Ja przynajmniej tak mam. Jak sobie odpalę płytę z ćwiczeniami dla ciężarnych, to mimo że naprawdę są lajtowe, mam potem zakwasy i wszystko mnie boli.
Jak kiedyś po ciężkim wysiłku na siłowni
Spojenie też mnie pobolewa, ale jak na razie jeszcze nie jest najgorzej. Pod koniec pierwszej ciąży bolało dużo bardziej, jeszcze wszystko przed nami Chyba na rozejście spojenia jeszcze na wcześnie, zazwyczaj dzieje się to pod koniec ciąży, jak już dziecko napiera mocno na kanał rodny, ale jak się mocno niepokoisz zawsze możesz podjechać do gina, żeby Cię obejrzał.

Cytat:
Napisane przez ridja devojka Pokaż wiadomość
Mój stwierdził, że może mi malować, cóż w tym trudnego? Haha, cóż w tym trudnego dziewczyny, położyć równiutko dwie warstwy lakieru, nie wyjechać za paznokieć, nie zrobić smug? Chyba póki co wolę nie ryzykować, najchętniej poszłabym zrobić żelowe u rąk i nóg i tyle.

Opiekuńczość nie jest dla mnie pantoflarstwem, ale jak już facet dosłownie wszędzie jest z żoną/dziewczyną to jest dla mnie dziwne. Ja mam taką parę znajomą - ona twierdzi, że oni nigdzie nie chodzą osobno... jak chłopak chce raz w tygodniu iść pograć w piłkę to wielka awantura. A ona jakoś na kawkę z koleżankami chodzi i niby tej zasady nie łamie dla mnie to dziwne.
Olej kokosowy jest dobry do smażenia na tej samej zasadzie co smalec i masło klarowane - ma wysoką temperaturę spalania. To znaczy, że mimo wysokiej temperatury na patelni nadal jest zdrowy, podczas gdy z olejów o niższej temp. spalania wytrącają się szkodliwe dla organizmu substancje. Wysoka temperatura nie szkodzi olejowi kokosowemu A usmażone na nim kotlety są po prostu pyszne.
Mam bardzo podobne podejście do opiekuńczości i pantoflarstwa. Co innego być dla siebie wsparciem i lubić ze sobą przebywać, a co innego nie móc wyjść bez siebie.
A olej w takim razie muszę kupić A jak smakują inne rzeczy, jakieś jajka sadzone albo coś?

Cytat:
Napisane przez oczarowana Pokaż wiadomość
elcia88 jedyny facet który czyta w myślach to Wróżbita Maciej
Pytanie:
Czy wam też jest już trudno oddychać. Mnie to spotkało wczoraj pierwszy raz i mam tak do chwili obecnej gdy siedzę. Czyżby już mi ' 'macica na płuca uciskała' ? Takie dziwne uczucie-łapiesz powietrze i łatwo toto nie wchodzi do płuc-jakby mi ktoś zdźiebko płuca ścisnoł.
Mega trudno i mam to już od dłuższego czasu. A upały potęgują to wrażenie, że ciężko mi oddech złapać.

Cytat:
Ej, a nie wolicie traktować swoich facetów jak dorosłych ludzi? Bo mój też jest niedomyślny, ale zwykle jak już strzelę focha i widzę, że to nie działa, to zwyczajnie mu mówię "Oczekuję, że..." "Byłoby mi miło, gdybyś..." itp, itd., i serio, dociera. Czasami po 1 razie, czasami po 20, ale dociera. Nie chciałoby mi się tego pamiętać i czekać na możliwość odegrania się, jesteśmy dorośli

Kurcze, oglądam znowu wózki, i każdy coś. Nie ma idealnego. Tzn może są ale oglądam takie w granica do 2000 zł.
Spodobał mi się teraz Miyo Alu, ale kurde, nie umiem go nigdzie pooglądać jak wygląda rozebrany na części pierwsze, ot kilka fotek na stronie sklepu i tyle. Chciałabym jakiś filmik, recenzje, opinie itp, a tu nic! Ja nie wiem, nie widzę nawet strony tej firmy?
I znowu się z Tobą zgadzam Dla mnie takie czekanie na okazję do odegrania się jest mega niefajne. Nie lubię niedomówień, jakiegoś uciekania po pokojach z fochem Zawsze sobie wszystko wyjaśniamy, zazwyczaj od razu, czasem jak emocje opadną. I dla mnie to o wiele lepszy sposób komunikacji w związku, bo niestety nie jesteśmy idealni, każdy ma jakieś wpadki, ale wg mnie takie fochy i odgrywanie się są bez sensu i tylko wprowadzają jeszcze gorsze nieporozumienia.

Cytat:

1. Jeszcze nie mam typu. Przy córce używałam J&J, może przy nich zostanę, ewentualnie na próbę kupię jakieś inne, może Lovi albo Lansinoh.
2. Różowe Babydream (marka Rosmana).
3. Kupuję Hippa, płyn do kąpieli, i waham się, czy warto kupować jakaś oliwkę/balsam. Przy córce miałam balsam, też Hippa, którego właściwie nie użyłam. Oliwka przydała się tylko na ciemieniuchę W razie problemów będę próbować dolewać do kąpieli moje mleko.
Do pupy kupuję linomag (ten zielony), po córce mam jeszcze sudocrem, więc będzie na jakieś awaryjne sytuacje. Ale smaruję tylko w razie potrzeby, nie przy każdej zmianie pieluchy.
4. Jeszcze nie wiem. Kupię pewnie jakieś tańsze na spróbowanie, Dady albo Babydreamy, zobaczę jak się sprawują. 3 lata temu dady jak dla mnie były do kitu, po jednym siknięciu od razu robiły się mokre. Teraz chyba sporo pozmieniali, no zobaczymy. Pieluchę będę zawijać u góry.
grita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-01, 16:22   #1392
didi9
Raczkowanie

Cytat:

1. Ja kupiłam Lansinoh- mają bardzo dobre opinie.
2. Ja mam zapas chusteczek od mamy z Niemiec Babylove z olejem z migdałów i kupiłam też te z Netto-tanie i skład ok. Mam też dwa opakowania tych z hippa .
3. Ja planuję kąpać w wodzie albo w wodzie z olejkiem z migdałów, mam też ten płyn z Babydreama od koleżanki, bo polecała. A na pupsko na co dzień mam Linomag, a na odparzenia krem z Hippa i z Babydreama.
4. A pieluszki mam dady jedno opakowanie, ale teraz zmienili je na jakieś nowe comfort fit i wszyscy mówią, że są beznadziejne. Jak chciałam kupić jeszcze jedną paczkę to już starej wersji nie było, więc z polecenia znajomej mamy kupiłam tesco loves baby, otworzyłam i są super wg mnie Kupię jeszcze jedną paczkę pampers premium care na początek i wybiorę te które mi i małej najbardziej podpasują.
didi9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-01, 16:22   #1393
aakkzzii
Zakorzenienie

GG do aakkzzii

No w sumie. Do oczkow i buźki przegotowana

wymianki
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1112886
aakkzzii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-01, 16:22   #1394
Panna Izabela
Zakorzenienie

Cytat:
Opiekuńczość nie jest dla mnie pantoflarstwem, ale jak już facet dosłownie wszędzie jest z żoną/dziewczyną to jest dla mnie dziwne. Ja mam taką parę znajomą - ona twierdzi, że oni nigdzie nie chodzą osobno... jak chłopak chce raz w tygodniu iść pograć w piłkę to wielka awantura. A ona jakoś na kawkę z koleżankami chodzi i niby tej zasady nie łamie dla mnie to dziwne.
Olej kokosowy jest dobry do smażenia na tej samej zasadzie co smalec i masło klarowane - ma wysoką temperaturę spalania. To znaczy, że mimo wysokiej temperatury na patelni nadal jest zdrowy, podczas gdy z olejów o niższej temp. spalania wytrącają się szkodliwe dla organizmu substancje. Wysoka temperatura nie szkodzi olejowi kokosowemu A usmażone na nim kotlety są po prostu pyszne.
My tak mamy z tż, że praktycznie wszędzie razem. Ale nie dlatego, że sobie zabraniamy chodzić osobno
Tzn ja się spotykam sama z koleżankami, a tż się spotyka z ludźmi w pracy, sporo mamy wspólnych znajomych i dlatego jeździmy razem. Tż mój nie wychodzi z nikim na piwo (nie ma z kim) ani nic, więc się problem sam rozwiązuje

Tylko pewnie ten olej się nie będzie opłacać, tani pewnie nie jest...

Cytat:
Napisane przez oczarowana Pokaż wiadomość
Pytanie:
Czy wam też jest już trudno oddychać. Mnie to spotkało wczoraj pierwszy raz i mam tak do chwili obecnej gdy siedzę. Czyżby już mi ' 'macica na płuca uciskała' ? Takie dziwne uczucie-łapiesz powietrze i łatwo toto nie wchodzi do płuc-jakby mi ktoś zdźiebko płuca ścisnoł.
To normalne, że macica uciska (na przeponę chyba) i ciężej się oddycha

Cytat:
Napisane przez Danaeee84 Pokaż wiadomość
Ja czekam aż się uporam z ciążami (bo chcę jeszcze jedną) i wtedy zrobię laser. Teraz nie chciałam właśnie ze względu na to, że organizm może wariować po ciąży i mogłoby wszystko odrosnąć.

Nareszcie sama w domu. Po tygodniu z teściami bardzo mi brakowało samotności.
Ja też bym chciała laser, ale mam niski próg bólu - chociaż tak sobie myślę, że po porodzie już laser nie będzie taki straszny
Tylko mam jakiś taki strach - chciałabym mieć jeszcze dwójkę dzieci i jakoś się boję tych laserów itp, że będę miała problem z zajściem albo coś...

Cytat:

1. Ja mam z Belli i z Lovi
2. Chusteczki tomi z rosska (mam te sensitive, ale będę kupować też normalne)
3. Tylko olej migdałowy, w tym będę dziecko kąpać, oczy przemywać solą fizjologiczną, a w przypadku odparzeń smarować Sudocremem. Nic więcej nie chcę używać, chociaż zastanawiam się nad kremem z filtrami na upały, ale to raczej nie w tym roku
4. Mam z dady 1 i 2 (tak, 1 mają wycięcie na pępek), a jak to nie przejdzie, to pewnie pampers. Podobno NIE polecane są pampersa pomarańczowe.

Cytat:
Napisane przez olkma Pokaż wiadomość
Czesc dziewczyny
Ja rano wstałam młodego odwieżć do przedszkola i poszlam dalej spać. Spałam do 13, w nocy kompletnie sie nie wyspałam, mega ból kręgosłupa, do tego co chwila siusiu... Masakra, nawet kojec z motherhood nie pomagal :/
A co do golenia bozenki... Moj mowi ze moze mnie golić bez problemu i teraz przed wizytom u gina chyba z tego skorzystam. A wasi faceci się nie golą tam? Bo moj ma wprawe w goleniu sie tam, wiec mysle ze nie bedzie problemu z ogoleniem mnie
Co bedzie to się okaże
A ja sobie pospałam, od 3.30 do 6.35
Co do depilacji facetów - mój się nie depiluje tam na szczęście, dziwne by to dla mnie było

Cytat:
Napisane przez owieczkaa Pokaż wiadomość
Jak jak zobaczyłam rozmiar tej paczki to zaczęłam się zastanawiać gdzie do cholery to upchnę... Już zrobiłam miejsce ale 2 dni się męczyłam z tym.

U mnie na obiad grillowana ryba i sałatka z pomidorów z bazylią. Na nic innego nie mam ochoty tylko warzywa a białko to z obowiązku bo lekarz każe jeść.
Ooo ja poproszę taki obiad

Cytat:
Ja to sie zastanawiam . Bo jestem w trakcie prasowania i prawie 3/4 ma zatrzaski meyalowe bez zabezpieczen
I czy TO nie bedie uczulac ??

Tylko jak dziecko będzie uczulone na nikiel i chrom, bo mogą to zawierać, ale to chyba rzadkość Ja byłam uczulona swego czasu ale samo przeszło, tzn biżuterię mogę tylko srebrną i złotą, ale guziki i zatrzaski nie stanowią problemu, samo przeszło.

Cytat:
A jak to jest ze stosowaniem tych płynów do kąpieli? kupilam babydream i zastanawiam sie czy po kąpieli wystarczy wysuszyc dziecko czy trzeba czysta woda spłukać?
Wystarczy wytrzeć dziecko

Cytat:
Klima jakie luxusy pomysl ze ja jezdzebez

Ja kiedyś bez pojechałam do Hiszpanii z Pl samochodem, to bym hardcore

http://www.suwaczek.pl/cache/97014df637.png

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Panna Izabela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-01, 16:23   #1395
petel
Raczkowanie

Cytat:
Przegotowana chłodna sobie gdzies tam będzie stała, a małą ilość gorącej to można w elektrycznym raz-dwa zagotować i zmieszać. I już

Pewnie potem nie będę świrować i będę używać kranówy, przegotowaną tylko na początku.
petel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-01, 16:26   #1396
loudres
Zadomowienie

Pomarańczowe pampers to hardcore. Twarde jak tektura na dupe. Dla mnie są straszne bynajmniej były kilka lat temu.
Stary 2015-07-01, 16:29   #1397
Blondynka17
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez grita Pokaż wiadomość
Witam się w 32 tygodniu

Pewnie jesteś obolała, bo teraz trochę mniej ruchu, i każdy wysiłek, nawet niewielki skutkuje zakwasami. Ja przynajmniej tak mam. Jak sobie odpalę płytę z ćwiczeniami dla ciężarnych, to mimo że naprawdę są lajtowe, mam potem zakwasy i wszystko mnie boli.
Spojenie też mnie pobolewa, ale jak na razie jeszcze nie jest najgorzej. Pod koniec pierwszej ciąży bolało dużo bardziej, jeszcze wszystko przed nami rosi: Chyba na rozejście spojenia jeszcze na wcześnie, zazwyczaj dzieje się to pod koniec ciąży, jak już dziecko napiera mocno na kanał rodny, ale jak się mocno niepokoisz zawsze możesz podjechać do gina, żeby Cię obejrzał.

Mam bardzo podobne podejście do opiekuńczości i pantoflarstwa. Co innego być dla siebie wsparciem i lubić ze sobą przebywać, a co innego nie móc wyjść bez siebie.
A olej w takim razie muszę kupić A jak smakują inne rzeczy, jakieś jajka sadzone albo coś?

Mega trudno i mam to już od dłuższego czasu. A upały potęgują to wrażenie, że ciężko mi oddech złapać.

I znowu się z Tobą zgadzam Dla mnie takie czekanie na okazję do odegrania się jest mega niefajne. Nie lubię niedomówień, jakiegoś uciekania po pokojach z fochem Zawsze sobie wszystko wyjaśniamy, zazwyczaj od razu, czasem jak emocje opadną. I dla mnie to o wiele lepszy sposób komunikacji w związku, bo niestety nie jesteśmy idealni, każdy ma jakieś wpadki, ale wg mnie takie fochy i odgrywanie się są bez sensu i tylko wprowadzają jeszcze gorsze nieporozumienia.

1. Jeszcze nie mam typu. Przy córce używałam J&J, może przy nich zostanę, ewentualnie na próbę kupię jakieś inne, może Lovi albo Lansinoh.
2. Różowe Babydream (marka Rosmana).
3. Kupuję Hippa, płyn do kąpieli, i waham się, czy warto kupować jakaś oliwkę/balsam. Przy córce miałam balsam, też Hippa, którego właściwie nie użyłam. Oliwka przydała się tylko na ciemieniuchę W razie problemów będę próbować dolewać do kąpieli moje mleko.
Do pupy kupuję linomag (ten zielony), po córce mam jeszcze sudocrem, więc będzie na jakieś awaryjne sytuacje. Ale smaruję tylko w razie potrzeby, nie przy każdej zmianie pieluchy.
4. Jeszcze nie wiem. Kupię pewnie jakieś tańsze na spróbowanie, Dady albo Babydreamy, zobaczę jak się sprawują. 3 lata temu dady jak dla mnie były do kitu, po jednym siknięciu od razu robiły się mokre. Teraz chyba sporo pozmieniali, no zobaczymy. Pieluchę będę zawijać u góry.
Mam tak samo, ja nie znoszę zamiatania pod dywan i wyciągania brudow później. Wale prosto z mostu co mi nie leży bo nie lubie niedomówień. Jesteśmy dorośli i szkoda mi czasu na takie gierki. Często potem problem się nawarstwia i powstaje mega kłótnia.

Stary 2015-07-01, 16:30   #1398
grita
Rozeznanie

Cytat:
Nie wiem czy mi się będzie chciało bawić za każdym razem w płatki kosmetyczne, ale jeśli woda będzie stała dlużej przy przewijaku to robi się chłodna i trzeba albo dolać ciepłej albo ogrzać ten mokry płatek chwilę w dłoniach. Chyba, że dziecko odporne i nie przeszkadza mu lekki chłodek

Cytat:
Napisane przez loudres Pokaż wiadomość
Ja tak po prostu z kranu. Ciepła woda i tyle. A do kapania tez będziecie gotować? :/
Nie, ja tam nie mam zamiaru przegotowywać wody do kąpieli. Jedynie do przemywania oczu będę brać przegotowaną.
Stary 2015-07-01, 16:36   #1399
Panna Izabela
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez loudres Pokaż wiadomość
Do kąpania my będziemy na pewno gotować. Nie chcę, żeby się dziecko myło w tej warszawskiej okropnej wodzie, w końcu jest delikatniejsze niż my, a ta woda niestety szkodzi. Zagotujemy w dużym garnku bądź dwóch, przelejemy do wanienki i będziemy sprawdzać temperaturę
Moi rodzice też gotowali wodę, mimo że na wsi jest lepsza. A szwagierka z mężem to kupują baniaki 5l i je gotują, ale ja bym aż tak nie szalała

A tak w ogóle - to moje przeziębienie jest gorsze, niż tż. On ma tylko katar i miał nos zatkany, a teraz tylko katar. A mi coś siedzi w gardle, mam zatkaną dziurkę i mi cieknie z nosa (2w1 normalnie) i jestem osłabiona. Suuuper

http://www.suwaczek.pl/cache/97014df637.png

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Panna Izabela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-01, 16:41   #1400
Blondynka17
Zadomowienie

Dziś jest ten dzień kiedy wstałam rano i nie czułam sie jak krówka malodojna wracajaca z calodniowego wypasu ;-) Postanowiłam wyciągnąć swoją maxi z szafy, kiedyś trzeba ja założyć a co
Moj 29 tyg "daszek" mówi hello 😊

Stary 2015-07-01, 16:49   #1401
grita
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Panna Izabela Pokaż wiadomość
Do kąpania my będziemy na pewno gotować. Nie chcę, żeby się dziecko myło w tej warszawskiej okropnej wodzie, w końcu jest delikatniejsze niż my, a ta woda niestety szkodzi. Zagotujemy w dużym garnku bądź dwóch, przelejemy do wanienki i będziemy sprawdzać temperaturę
Moi rodzice też gotowali wodę, mimo że na wsi jest lepsza. A szwagierka z mężem to kupują baniaki 5l i je gotują, ale ja bym aż tak nie szalała

A tak w ogóle - to moje przeziębienie jest gorsze, niż tż. On ma tylko katar i miał nos zatkany, a teraz tylko katar. A mi coś siedzi w gardle, mam zatkaną dziurkę i mi cieknie z nosa (2w1 normalnie) i jestem osłabiona. Suuuper
U nas woda poza tym, że jest trochę twarda, to jest ok. Nie chce mi się bawić w jej gotowanie, szczególnie, że na początku te kąpiele trwają dosłownie moment.
Ale jak macie taką kiepską wodę, to może i lepiej dmuchać na zimne.

Zdrówka życzę Kuruj się!

Cytat:
Dziś jest ten dzień kiedy wstałam rano i nie czułam sie jak krówka malodojna wracajaca z calodniowego wypasu ;-) Postanowiłam wyciągnąć swoją maxi z szafy, kiedyś trzeba ja założyć a co

Super wyglądasz!!
Stary 2015-07-01, 16:57   #1402
ridja devojka
Zakorzenienie

Cytat:
Nawet mi to nie przeszło przez myśl. U mnie w mieście woda jest ok i ja ją piję od dziecka prosto z kranu. No chyba, że dziecko będzie miało wybitnie wrażliwą skórę.

Cytat:
Nie móc albo nie chcieć. Potem się okazuje, że przyjaciół już nie ma, bo byli latami olewani.
Inne rzeczy też smakują ja używam mało, smażę głównie bez tłuszczu.

Cytat:
Napisane przez Panna Izabela Pokaż wiadomość
My tak mamy z tż, że praktycznie wszędzie razem. Ale nie dlatego, że sobie zabraniamy chodzić osobno
Tzn ja się spotykam sama z koleżankami, a tż się spotyka z ludźmi w pracy, sporo mamy wspólnych znajomych i dlatego jeździmy razem. Tż mój nie wychodzi z nikim na piwo (nie ma z kim) ani nic, więc się problem sam rozwiązuje

Tylko pewnie ten olej się nie będzie opłacać, tani pewnie nie jest...

Co do depilacji facetów - mój się nie depiluje tam na szczęście, dziwne by to dla mnie było

Ja kiedyś bez pojechałam do Hiszpanii z Pl samochodem, to bym hardcore
A jak to się stało, że nie ma z kim? Zmiana miejsca zamieszkania? Dla mnie by to było dziwne, tak non stop razem. Dla higieny psychicznej muszę czasami iść gdzieś sama z koleżankami, mój mąż też, chociaż często razem spotykamy się z moimi czy jego znajomymi. Ale nie jest to na tyle często, żeby się o to spinać, baaaardzo rzadko się zdarza

Ja za 0,5 kg rafinowanego płacę chyba 12zł. Ale to zależy jak dużo używasz. Jak codziennie byś chciała smażyć kotlety czy jakieś placki ziemniaczane to sporo, ale ja używam niewiele, jak robię mięso to używam zwykle ok. łyżki czy dwóch na patelnię teflonową czy ceramiczną.

Mój skraca tam włosy, ale on jest generalnie mocno i gęsto zarośnięty, więc jak je nieco skróci (tak samo pachy) to jest lepiej

My kiedyś starą skodą zrobiliśmy ponad 5000 km po Bałkanach, upalne lato, bez klimy, 4 osoby w aucie
Stary 2015-07-01, 17:03   #1403
truskafffka91
Wtajemniczenie

Cytat:
U nas woda poza tym, że jest trochę twarda, to jest ok. Nie chce mi się bawić w jej gotowanie, szczególnie, że na początku te kąpiele trwają dosłownie moment.
Ale jak macie taką kiepską wodę, to może i lepiej dmuchać na zimne.

Zdrówka życzę Kuruj się!

Super wyglądasz!!
Jaka sexy mamusia!!!:lo ve:
truskafffka91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-01, 17:15   #1404
meryy82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
Chusteczki huggies ma swietne, w takim bezowym chyba opakowaniu.
Mnie na poczatku mowiono, zeby niczym dziecka nie smarowac, bo skora jest tlusta sama z siebie i mimo, ze sie luszczy, to powinna sie sama wyregulowac i dopiero pozniej, po kilku miesiacach smarowac balsamem lekkim. Zapobiegawczo niczym sie nie smaruje, bo to tylko szkodzi. Skora ma oddychac, juz wystarczy, ze w pieluszce wiekszosc czasu bedzie. Z reszta nie pomoge, ale pieluszki zawsze mozesz podwinac przy pepku.
położna mówiła, że teraz jest takie zalecenie by przez 4 tygodnie nie smarować żadnym balsamem/oliwką. Dlatego trochę się zastanawiam po co polecają emolienty do kąpania, ale widziałam, że w torbie z próbkami itp. są próbki polecanego płynu do kąpania, więc teraz już wiem skąd to zalecenie.
Ja mam zamiar przez kilka pierwszych tygodni po prostu czystą wodą myć. Ewentualnie z dodatkiem oleju kokosowego, a jak będzie już starsze to się kupi jakiś płyn.

Z tego co widziałam,to na początku pupy noworodka są takie małe, że nawet to wycięcie nic nie daje i trzeba lekko pieluszkę wywinąć

Cytat:
mamy czajnik elektryczny w którym zwykle jest woda jest też dzbanek z zimną wodą więc jakoś sobie tą wodę przygotujemy, myślałam o termosie, jak będzie potrzeba to się kupi

Cytat:

super brzuszek, fajna maxi

a i ja tez dzisiaj dobiłam do 29tc czyli zostało 12 tygodni do terminu
dziewczyny które mają terminy na koniec września czy wy już pierzecie i prasujecie?? bo ja mam lenia i mi się na razie nie chce ale ciągle wydaje mi się, że jest jeszcze dużo czasu
meryy82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-01, 17:19   #1405
Blondynka17
Zadomowienie

Cytat:
Nawet mi to nie przeszło przez myśl. U mnie w mieście woda jest ok i ja ją piję od dziecka prosto z kranu. No chyba, że dziecko będzie miało wybitnie wrażliwą skórę.

Nie móc albo nie chcieć. Potem się okazuje, że przyjaciół już nie ma, bo byli latami olewani.
Inne rzeczy też smakują ja używam mało, smażę głównie bez tłuszczu.

A jak to się stało, że nie ma z kim? Zmiana miejsca zamieszkania? Dla mnie by to było dziwne, tak non stop razem. Dla higieny psychicznej muszę czasami iść gdzieś sama z koleżankami, mój mąż też, chociaż często razem spotykamy się z moimi czy jego znajomymi. Ale nie jest to na tyle często, żeby się o to spinać, baaaardzo rzadko się zdarza

Ja za 0,5 kg rafinowanego płacę chyba 12zł. Ale to zależy jak dużo używasz. Jak codziennie byś chciała smażyć kotlety czy jakieś placki ziemniaczane to sporo, ale ja używam niewiele, jak robię mięso to używam zwykle ok. łyżki czy dwóch na patelnię teflonową czy ceramiczną.

Mój skraca tam włosy, ale on jest generalnie mocno i gęsto zarośnięty, więc jak je nieco skróci (tak samo pachy) to jest lepiej

My kiedyś starą skodą zrobiliśmy ponad 5000 km po Bałkanach, upalne lato, bez klimy, 4 osoby w aucie
No szacun! nie wiem czy bym dala rade ;-) my po Balkanach zrobilismy 4000 ale to od pl liczac no i w klimie. A na dworze bylo +40 normalnie auta sie na banie gotowaly.
Ale mam z tego wyjazdu za☠☠☠iste foto ekipy z trasy auto opisane krajami w ktorych byli 4 okna otwarte 140 na banie a ci uchachani po uszy.

---------- Dopisano o 17:19 ---------- Poprzedni post napisano o 17:15 ----------

Cytat:
Napisane przez meryy82 Pokaż wiadomość
położna mówiła, że teraz jest takie zalecenie by przez 4 tygodnie nie smarować żadnym balsamem/oliwką. Dlatego trochę się zastanawiam po co polecają emolienty do kąpania, ale widziałam, że w torbie z próbkami itp. są próbki polecanego płynu do kąpania, więc teraz już wiem skąd to zalecenie.
Ja mam zamiar przez kilka pierwszych tygodni po prostu czystą wodą myć. Ewentualnie z dodatkiem oleju kokosowego, a jak będzie już starsze to się kupi jakiś płyn.

Z tego co widziałam,to na początku pupy noworodka są takie małe, że nawet to wycięcie nic nie daje i trzeba lekko pieluszkę wywinąć

mamy czajnik elektryczny w którym zwykle jest woda jest też dzbanek z zimną wodą więc jakoś sobie tą wodę przygotujemy, myślałam o termosie, jak będzie potrzeba to się kupi

dziewczyny które mają terminy na koniec września czy wy już pierzecie i prasujecie?? bo ja mam lenia i mi się na razie nie chce ale ciągle wydaje mi się, że jest jeszcze dużo czasu
Ja zamowilam proszek w gemini i jak przyjdzie to sie zabieram. Ja najprawdopodobniej bede miec cc wiec licze sie z tym ze 2 tyg szybciej mlody wyskoczy.

Edytowane przez Blondynka17
Czas edycji: 2015-07-01 o 17:18 Powód: 9
Blondynka17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-01, 17:26   #1406
ridja devojka
Zakorzenienie

Cytat:
Ja jeszcze nic nie piorę i nie prasuję mam termin na 17 września.
Stary 2015-07-01, 17:29   #1407
party_girl7
Zakorzenienie

Cytat:
Witam się w 32 tygodniu

Spojenie też mnie pobolewa, ale jak na razie jeszcze nie jest najgorzej. Pod koniec pierwszej ciąży bolało dużo bardziej, jeszcze wszystko przed nami Chyba na rozejście spojenia jeszcze na wcześnie, zazwyczaj dzieje się to pod koniec ciąży, jak już dziecko napiera mocno na kanał rodny, ale jak się mocno niepokoisz zawsze możesz podjechać do gina, żeby Cię obejrzał.
.
Właśnie nie jestem obolała z zastania, bo po pierwszych kilku zajeciach nic mnie nie bolało dopiero teraz zaczynam odczuwać. Poza tym od poczatku ciazy spaceruje prawie codziennie, min godzinę a przeważne więcej. Więc nie mam raczej zwykłych zakwasów, ale może to przez rosnący brzuch ciężej mi się ruszać, potrzeba więcej wysiłku do wszystkiego, no sama nie wiem.
A do gina ide we wtorek i wtedy zapytam o to spojenie.

Cytat:
Moj tyg "daszek" mówi hello 😊

świetnie wyglądasz, super sukienka

Cytat:

ja jeszcze nie piorę, najprędzej po 30 tygodniu, myślę koło 32 tygodnia, bo nie chce zeby to tak długo leżało w szufladach...
Stary 2015-07-01, 17:30   #1408
truskafffka91
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja jeszcze nic nie piorę i nie prasuję mam termin na 17 września.

Dzisiaj u mnie moj tz zrobil pranie dla corki. Jaki on kochany. Stwierdzil, ze jak bede zmeczona to on moze tez prasowac.
Pomaga mi bardzo duzo, a przeciez pracuje.

Czuje, ze on sie juz nie moze doczekac coreczki.
truskafffka91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-01, 17:34   #1409
ali_ma
Rozeznanie

Cytat:

ale po obiadku mnie zmuliło odleciałam z lapkiem na kolanach

ja ma termin na połowę i jeszcze nie piorę, z jednej strony przez remont na piętrze, ale z drugiej ze wzgledu na lenia bo teraz już mam gdzie złożyć te rzeczy wyprane, ale najzwyczajniej w świecie mi się nie chce, bo jeszcze nie czuję parcia (zawsze dużo rzeczy robię na ostatni moment), myślę, że za pranie wezmę się pod koniec lipca, może na początku sierpnia no w najgorszym wypadku będzie to połowa sierpnia

Edytowane przez ali_ma
Czas edycji: 2015-07-01 o 17:36
ali_ma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-01, 17:36   #1410
loudres
Zadomowienie

Cytat:

A ja mam wyprane wyprasoeane i ułożone w komodzie. Ale do rozmiaru 60. Rozkładam sobie pracę bo strasznie się mecze a tu wakacje z synem i chciałabym dla niego poświęcić ten czas. Teraz codziennie latamy na półkolonie. Później jakieś zajęcia kilka razy w tygodniu i boję się że mogę się później z tym nie wyrobić wszystkim bo mi się nie będzie chciało.

Przyszła huśtawka dla malucha nie wiem czemu zdjęcie tak obrocone. . Ale podoba mi się. Kupiliśmy w końcu nowa ale bez firmową. . Fisher price używki były w tej samej cenie co ta nowa plus 20zl z allegro kuponu . Wiec jesteśmy happy. Wygląda wporzo. Nie mam baterii jutro kupimy zobaczymy jak gra i lata
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1435764908280.jpg (27,0 KB, 25 załadowań)
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości