Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. VII - Strona 51 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-07-02, 02:05   #1501
mysza007
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. VII

2 w nocy, ja oczywiscie nie śpie, a maly jeszcze zaczął szalec

mysza007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-02, 05:09   #1502
Blondynka17
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aakkzzii Pokaż wiadomość
U mnie to taka prosta obsluga tego wszystko takie czytelne

Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka
Ja tez caly czas na tapatalku lapka prawie nie używam😊

---------- Dopisano o 04:53 ---------- Poprzedni post napisano o 04:44 ----------

Cytat:
Napisane przez ridja devojka Pokaż wiadomość
Ale jak Ty to zrobiłaś? Poszłaś do szpitala i powiedziałaś do jednej z pań "Ty! Ty będziesz moją położną!" one to mają robić po godzinach? Jakoś w to nie wierzę, tzn wydaje mi się nierealne. Poza tym nie chcę, ja chcę iść grupowo, być anonimowa, nie chcę się z nikim spotykać sam na sam, zwłaszcza z jakąś obrażoną babą. Matko jedyna, męczy mnie to wszystko, czemu ja się na formach dowiaduję jakichś rzeczy, które powinny być powszechnie znane... pierwszy raz o tym słyszę w ogóle.
U mnie to wygladalo tak ze zdobylam nr do poloznej kt mi polecali ze fajna itd. Spotykam sie z nia raz na 2 tyg sam na sam w gabinecie w przychodni. Fajna babka o wszystko mozna zapytac, pogadac a nawet pośmiać (tez myslalam ze to beda spotkania w grupie ale w sumie taka forma mi odpowiada). Nie moge narzekac bo trafilam na super babkę.

---------- Dopisano o 04:59 ---------- Poprzedni post napisano o 04:53 ----------

Cytat:
Napisane przez Panna Izabela Pokaż wiadomość
Dużo roboty to nie zajmuje, wstawić garnek na gaz i samo się gotuje
Staram.się kurować, ale średnio mi to idzie. Nie dość, że i tak mi się ciężko oddycha, to teraz z tym nosem jest tragedia. Sól fizjologiczna cały dzień używana, ale poprawy nie ma. Od smarkania mnie tylko brzuch rozbolał i głowa aż apap wzięłam. Jeszcze mnie na noc w gardle zaczęło drapać
To niesprawiedliwe, że tż miał 3 dni nos zatkany i osłabienie a teraz lekki katar tylko. Pobrał leki i zadowolony a ja się męczę. Jeszcze mi walnął pytanie, co sądzę o kinie dzisiaj na 21 z minutami

Na dobicie- waga mi pokazała dziś 9 kg na +

Ale masz malutki brzuch!!! I w ogóle chyba niewiele przytyłaś w ciąży, taka chuda jesteś

U nas się dosyć często smaży, ze 4x w tygodniu to na pewno... A widziałam tylko za 14-16 zł najtaniej.

Co do tż, to oboje mamy ograniczony kontakt z dawnymi znajomymi. Większość mieszka w wawie tak jak my, ale jakoś... Nie mają czasu. Początkowo inicjowaliśmy spotkania, pisaliśmy, zapraszaliśmy itp, ale jakoś nikt się nie odwdzięczył, a odechciało nam się ciągle namawiać ludzi do wyjścia itp. Sporo znajomych po prostu zrezygnowało ze znajomości licealnych i mają nowych znajomych z pracy czy studiów. No i my założyliśmy rodzinę, jesteśmy mało pijący, więc i mniej atrakcyjni. To jeśli chodzi o znajomych, bo przyjaciel tż nie mieszka w Wawie tylko za Drohiczynem, więc widują się kilka razy w roku, poza tym on już potrafi tylko o sprawach kościelnych rozmawiać. A ja się z przyjaciółką pokłóciłam i rok nie miałyśmy kontaktu, była moją świadkową i odnawiamy relacje dopiero, ale ona pracuje w sklepie i nieczęsto ma czas, ale się spotykamy.

Spora część osób uważa nas już za nieciekawych, bo przecież będziemy gadać tylko o tym, że jesteśmy po ślubie i czekamy na dzidziusia...

To faktycznie kochany jest, miło z jego strony

Witaj w klubie..

A czemu niby miałabyś prać drugi raz? Przecież tym rzeczom się nic nie stanie.

Fajna i spora i jak fochy ma to najlepszy dowód na to, że to dziewczynka

Ja już bym sobie całkiem darowała

Fotelik kocykiem, w wózku nie wiem. Pościel mam do wózka i jak będzie chłodniej, to pewnie skorzystam, chociaż ta pościel to taka cienka i jakby koc/prześcieradło bardziej niż kołderka. A tak to kocykiem będę przykrywać. Mamy też jeden miękki kombinezon, to tak na chłodniejsze dni a na zimę się kupi. I tak czy siak będę pokrowca używała raczej, ale to już nie ze względów pogodowych

A dla mnie jest najłatwiejszy i sam mi się wizaż znalazł, tylko się trzeba zalogować i już. Teraz go ulepszyli i jeszcze łatwiej się używa, bo pokazuje subskrypcje.

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
Taa przytylam jux ponad 9 kg 😉

Dzieki dziewczyny za komplementy 😉
Ja to mam wrazenie ze na zdj ten brzuch tylko taki fotogeniczny, serio ja pomalu się kulam a napewno czlapie jak chodze 😉

---------- Dopisano o 05:09 ---------- Poprzedni post napisano o 04:59 ----------

Cytat:
Napisane przez grita Pokaż wiadomość
Dzisiaj na zakupach spożywczych, jak już odstawiałam koszyk, to tak się kopnęłam małym palcem u nogi w to kółko (a byłam w japonkach), że normalnie aż gwiazdy zobaczyłam Ledwie się dowlokłam z tymi zakupami do samochodu, do tej pory mnie boli ten palec.. Mam nadzieję, że nie będzie mi paznokieć schodził

Jutro mam dzieciaki brata na głowie, ich przedszkole w lipcu zamknięte, więc jak moja mama jest w domu, to ich brat przywozi. Dobrze że mąż ma urlop, to będzie pilnował ferajny, bo mama oczywiście będzie miała ważniejsze rzeczy na głowie. Lubię ich bardzo, ale są okropnie nieusłuchani, robią co chcą i to nie na moje nerwy A nasza córa widzi w nich niedościgniony wzór oczywiście i większość głupich zachowań powtarza..

---------- Dopisano o 23:55 ---------- Poprzedni post napisano o 23:42 ----------

Wiesz, moje bratowa pracowała do samego porodu, jednego dnia jeszcze była w pracy, nocą zaczął się poród i następnego dnia urodziła. U niej to było trochę z innych przyczyn, miała w domu ruchliwego niespełna 2-latka i praca umysłowa, mimo że wyczerpująca, to jednak dla niej było odpoczynek
Ale jeśli nie czujesz się na siłach pracować tak długo, to może rozważaj pomału przekazywanie swoich obowiązków? Wiem, że wydaje Ci się to niemożliwe, ale nie ma ludzi niezastąpionych, i Twoją pracę, po wdrożeniu, ktoś inny też jakoś ogarnie. I tak będzie musiał po tym jak urodzisz.
Moja tesciowka w dzien porodu stała przy stole operacyjnym ta to miała i ma zdrowie 😉 podziwiam ja bo ja juz narzekam na brak mocy a tu jeszcze 2.5 ms
Stary 2015-07-02, 08:05   #1503
Panna Izabela
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez melawen Pokaż wiadomość
Ale możesz złożyć 3 razy w roku deklarację, więc jak chcesz to możesz wybrać szpitalną przed porodem, a potem złożyć w przychodni. Ja specjalnie wzięłam szpitalną, bo liczę po cichu, że na nią trafię przy porodzie

//cierpię dzisiaj na bezsenność, ehh pełnia
I ta szpitalna przyjedzie do mnie po porodzie? Nawet jakby miała jechać pół miasta??
Niestety nie znam żadnej położnej, nie mam opinii, która fajna i nie wiem, czy bym na nią i tak trafiła. Spróbuję coś znaleźć w necie.

Ja dzisiaj pospałam, całe...5 godzin. Po trzech nockach śpiąc po 2-3h to i tak luksus. A córę to mam wredną po mamusi wysikałam się (co 15 min latałam, jak szalona), ułożyłam na boku, w idealnej pozycji bo nawet nieźle mi się oddychało i co? Córka postanowiła, że to najlepsza pora na zumbę Fajne były wybrzuszenia, nie wiedziałam, że mój brzuch potrafi się wybrzuszać w 4 miejscach jednocześnie, aczkolwiek ze spania nici. Poćwiczyła 15 min i poszła spać a ja z nią

Jedyny plus mojego przeziębienia to taki, że dużo piję. Mam tak sucho w gardle, że muszę non stop. Tylko na siku mi się już nie chce tak latać. Czuję się ogólnie rzecz biorąc - fatalnie a najlepsze jest to, że zanim byłam w ciąży, takie przeziębienia nie robiły na mnie wrażenia, nawet mi się podobało to, że mam katar, bo miałam zmieniony głos, a teraz znoszę jakoś gorzej I termometr mnie zaczął wkurzać, mimo że jest nowy. Nie umiem nim jeszcze mierzyć, początkowo mi się zgadzała temperatura, a teraz jak elektronicznym mierzę w buzi to mam 36,1 a bezdotykowym na czole 37 albo 36,8 (a najlepsze, że bardziej się czuję na 37).

http://www.suwaczek.pl/cache/97014df637.png

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Panna Izabela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-02, 08:48   #1504
party_girl7
Zakorzenienie

Ja chodzę na szkołę rodzenia, tam wypisałam deklaracje na położną, której w sumie nie znałam, ale nie miałam innej z polecenia i w sumie ciesze się bo mam z głowy i babka całkiem fajna, przed zajęciami chodzę do niej posłuchać serduszka zawsze ona jest z innej dzielnicy ale musi do mnie przyjechać po porodzie.
Stary 2015-07-02, 08:51   #1505
melawen
Rozeznanie

Cytat:
I ta szpitalna przyjedzie do mnie po porodzie? Nawet jakby miała jechać pół miasta??
Niestety nie znam żadnej położnej, nie mam opinii, która fajna i nie wiem, czy bym na nią i tak trafiła. Spróbuję coś znaleźć w necie.

Ja dzisiaj pospałam, całe...5 godzin. Po trzech nockach śpiąc po 2-3h to i tak luksus. A córę to mam wredną po mamusi wysikałam się (co 15 min latałam, jak szalona), ułożyłam na boku, w idealnej pozycji bo nawet nieźle mi się oddychało i co? Córka postanowiła, że to najlepsza pora na zumbę Fajne były wybrzuszenia, nie wiedziałam, że mój brzuch potrafi się wybrzuszać w 4 miejscach jednocześnie, aczkolwiek ze spania nici. Poćwiczyła 15 min i poszła spać a ja z nią

Jedyny plus mojego przeziębienia to taki, że dużo piję. Mam tak sucho w gardle, że muszę non stop. Tylko na siku mi się już nie chce tak latać. Czuję się ogólnie rzecz biorąc - fatalnie a najlepsze jest to, że zanim byłam w ciąży, takie przeziębienia nie robiły na mnie wrażenia, nawet mi się podobało to, że mam katar, bo miałam zmieniony głos, a teraz znoszę jakoś gorzej I termometr mnie zaczął wkurzać, mimo że jest nowy. Nie umiem nim jeszcze mierzyć, początkowo mi się zgadzała temperatura, a teraz jak elektronicznym mierzę w buzi to mam 36,1 a bezdotykowym na czole 37 albo 36,8 (a najlepsze, że bardziej się czuję na 37).
Zapytaj czy dojeżdża. Nawet jak pracuje daleko to może ma po drodze do pracy. Mi powiedziała, że one dojeżdżają, ale w miarę rozsądku, bo za wizytę domowa dostają 25 zł.
melawen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-02, 08:59   #1506
Sandrusia91
Zadomowienie

witam się w 32 tygodniu

gorąco i dusznooo .. :/ :/ :/

umre chyba dzisiaj :/

---------- Dopisano o 07:59 ---------- Poprzedni post napisano o 07:57 ----------

wczoraj było 37° tż miał wolne i byliśmy caly dzien na basenie..
ale co dobre szybko się konczy i teraz będę się dusić w domuuu

JULEK 16.08.2015
http://s10.suwaczek.com/201508161756.png
Sandrusia91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-02, 09:06   #1507
Panna Izabela
Zakorzenienie

Cytat:
Zapytaj czy dojeżdża. Nawet jak pracuje daleko to może ma po drodze do pracy. Mi powiedziała, że one dojeżdżają, ale w miarę rozsądku, bo za wizytę domowa dostają 25 zł.
Zapytam, o ile się zdecyduję na położną szpitalną Dzięki

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Stary 2015-07-02, 09:16   #1508
misiskuku
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Sandrusia91 Pokaż wiadomość
witam się w 32 tygodniu
i ja się witam w 32 tyg

Tż mnie wczoraj rozwalił - pojechał sobie rowerem do kolegi, oczywiście telefon zostawił w domu (a tyle razy prosiłam, żeby brał ze sobą zawsze). Jeszcze zdziwiony, że się czepiam jak wrócił kanapeczki sobie zrobił (aakkzzii - nasi Tż'ci piątkę sobie mogą przybić) nawet nie zapytał czy mam ochotę. Grr

znowu upał, pierdziele nie wychodzę nigdzie
Stary 2015-07-02, 09:23   #1509
namisek1990
Wtajemniczenie

GG do namisek1990

Dzień dobry,
na śniadanie beztrosko wcinam czekoladę. A co! Wolno. Potem zrobię sobie owsiankę .

Wczoraj byłam u endo, TSH 1,5 wreszcie!!!!

mysza007
A to drań! Nie daje Ci spać w ogóle!! Oby zmienił tryb życia by po porodzie mieć przespane noce .

Panna Izabela
Zdrowiej! Kino raczej nie było dobrym pomysłem :P
Stary 2015-07-02, 09:54   #1510
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mysza007 Pokaż wiadomość
Chyba powinnaś zgłosić to lekarzowi że masz problem ze spaniem bo to już nie pierwszy raz przecież. A udaje ci się zdrzemnąć w ciągu dnia?
Stary 2015-07-02, 09:55   #1511
Kissmisiaa
Zakorzenienie

Dzień dobry
Idę nogi do porządku doprowadzić bo chce dzisiaj sukienkę na ten upał założyć.
Cytat:
Ja tez nie mogłam zasnąć ale mój mamy dawał akrobacje do 23 później. Tylko dawał znać ze jest brzuszku.
Jeszcze takiej akcji żeby tak brzuch mi skakał to nie miałam.

Cytat:
Napisane przez Blondynka17 Pokaż wiadomość
Ja tez caly czas na tapatalku lapka prawie nie używam😊

---------- Dopisano o 04:53 ---------- Poprzedni post napisano o 04:44 ----------

U mnie to wygladalo tak ze zdobylam nr do poloznej kt mi polecali ze fajna itd. Spotykam sie z nia raz na 2 tyg sam na sam w gabinecie w przychodni. Fajna babka o wszystko mozna zapytac, pogadac a nawet pośmiać (tez myslalam ze to beda spotkania w grupie ale w sumie taka forma mi odpowiada). Nie moge narzekac bo trafilam na super babkę.

---------- Dopisano o 04:59 ---------- Poprzedni post napisano o 04:53 ----------

Taa przytylam jux ponad 9 kg 😉

Dzieki dziewczyny za komplementy 😉
Ja to mam wrazenie ze na zdj ten brzuch tylko taki fotogeniczny, serio ja pomalu się kulam a napewno czlapie jak chodze 😉

---------- Dopisano o 05:09 ---------- Poprzedni post napisano o 04:59 ----------

Moja tesciowka w dzien porodu stała przy stole operacyjnym ta to miała i ma zdrowie 😉 podziwiam ja bo ja juz narzekam na brak mocy a tu jeszcze 2.5 ms
Ja tez cały czas na Tapatalku siedzę, rzadko wchodzę na laptopa.
Stary 2015-07-02, 10:05   #1512
party_girl7
Zakorzenienie

Przypomniałyscie mi ze ja zaczynam 29 tydz jejku za chwile 30!

właśnie jem arbuza i czereśnie, jak dobrze ze mamy teraz lato i takie dobroci!
Stary 2015-07-02, 10:08   #1513
Sandrusia91
Zadomowienie

a ja idę się położyć :/
tak mi duszno , że aż mi słabo się zrobiło :/

JULEK 16.08.2015
http://s10.suwaczek.com/201508161756.png
Sandrusia91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-02, 10:19   #1514
aakkzzii
Zakorzenienie

GG do aakkzzii

Cytat:
Napisane przez misiskuku Pokaż wiadomość
i ja się witam w 32 tyg

Tż mnie wczoraj rozwalił - pojechał sobie rowerem do kolegi, oczywiście telefon zostawił w domu (a tyle razy prosiłam, żeby brał ze sobą zawsze). Jeszcze zdziwiony, że się czepiam jak wrócił ala: kanapeczki sobie zrobił (aakkzzii - nasi Tż'ci piątkę sobie mogą przybić) nawet nie zapytał czy mam ochotę. Grr

znowu upał, pierdziele nie wychodzę nigdzie
Grr co za ..... ja wczoraj jak pisalam zrobilam sobie sama kanapeczke nie pytajac go czy chce a on nawet nie zwrócił na to uwagi

---------- Dopisano o 10:19 ---------- Poprzedni post napisano o 10:17 ----------

Cytat:
Napisane przez Sandrusia91 Pokaż wiadomość
a ja idę się położyć :/
tak mi duszno , że aż mi słabo się zrobiło :/
Nooo jest straszniee a ja wrocilam wlasnie z piesem. Zaraz szykuje sie do gina po zwolnienie. Potem musze do urzedu jechac pozslatwiac papierkowa robote i o 17:30 mam szkole rodzenia. Wykończona bede jestem . Umre

wymianki
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1112886
aakkzzii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-02, 10:21   #1515
misiskuku
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez party_girl7 Pokaż wiadomość
Przypomniałyscie mi ze ja zaczynam 29 tydz jejku za chwile 30!

właśnie jem arbuza i czereśnie, jak dobrze ze mamy teraz lato i takie dobroci!

czereśnie mam ale arbuz
Stary 2015-07-02, 10:22   #1516
mysza007
Zakorzenienie

[QUOTE=namisek1990;5195127 2]

mysza007
A to drań! Nie daje Ci spać w ogóle!! Oby zmienił tryb życia by po porodzie mieć przespane noce .

Mamusia i tak jest właściwie nocnym markiem, takze ma to po mamusi [/
Cytat:
Napisane przez Kissmisiaa Pokaż wiadomość
Ja tez nie mogłam zasnąć ale mój mamy dawał akrobacje do 23 później. Tylko dawał znać ze jest brzuszku.
Jeszcze takiej akcji żeby tak brzuch mi skakał to nie miałam.
Mnie ciągle brzusio skacze, a ja razem z nim

Rany, ta moja infekcja złagodniała, ale dalej mam jakiś dyskomfort. Clotrimazolum nawet nie pomaga, rozmawiałam wczoraj z ginem i sam mi tę maść polecił, ale guzik daje. Muszę dziś do niego jechac po receptę na globulki dobrze, ze upławów nie mam, ale i tak to juz trzecia infekcja w tej ciąży

mysza007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-02, 10:26   #1517
Mediona
Zadomowienie

Ale dzisiaj pospalam. :sly: poszlam spac o 21:30 a wstalan o 9:40. zaraz sie zbieram ide do warzywniaka kupic jakies pyszne owoce.
19.09.2015 Mała Mi.
http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/21309
Mediona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-02, 10:28   #1518
melawen
Rozeznanie

[QUOTE=mysza007;51951905]
Cytat:
Napisane przez namisek1990 Pokaż wiadomość

mysza007

Mamusia i tak jest właściwie nocnym markiem, takze ma to po mamusi [/

Mnie ciągle brzusio skacze, a ja razem z nim

Rany, ta moja infekcja złagodniała, ale dalej mam jakiś dyskomfort. Clotrimazolum nawet nie pomaga, rozmawiałam wczoraj z ginem i sam mi tę maść polecił, ale guzik daje. Muszę dziś do niego jechac po receptę na globulki dobrze, ze upławów nie mam, ale i tak to juz trzecia infekcja w tej ciąży
Możesz wziąć zwykłe globulki z kwasem mlekowym i posmarować Clotrimazolem, wtedy działa efektywniej. I można tak w ciąży, tak mi gin polecał
melawen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-02, 10:32   #1519
TusiaeM
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ridja devojka Pokaż wiadomość
Ale jak Ty to zrobiłaś? Poszłaś do szpitala i powiedziałaś do jednej z pań "Ty! Ty będziesz moją położną!" one to mają robić po godzinach? Jakoś w to nie wierzę, tzn wydaje mi się nierealne. Poza tym nie chcę, ja chcę iść grupowo, być anonimowa, nie chcę się z nikim spotykać sam na sam, zwłaszcza z jakąś obrażoną babą. Matko jedyna, męczy mnie to wszystko, czemu ja się na formach dowiaduję jakichś rzeczy, które powinny być powszechnie znane... pierwszy raz o tym słyszę w ogóle.
Powiem Ci jak było w moim przypadku - byłam na wizycie u gina i stwierdziłam, że od razu dowiem się w przychodni czy mam zapisaną jakąś położną (bo podobno zapisują ją od razu przy deklaracji do rodzinnego). No i sprawdzili, że mam i ja pytam kto to i akurat weszła babka i ta druga mówi "O, to ta pani". No i zapytała mnie kiedy mam poród i powiedziała, że do mnie przyjdzie Też byłam w szoku, bo po co mi obca baba w domu No, ale przyszła i jest bardzo sympatyczna, pogadała o diecie, zmierzyła ciśnienie, tętno i znowu przyjdzie za tydzień

Dziewczyny martwię się tym moim ciśnieniem - mam ciśnieniomierz nadgarstkowy i wychodzą mi wyniki w miarę ok. Ale jak zmierzę nim normalnie to już są koło 140/90 i np. na wizytach też takie mam.
Ale ewidentnie dobrze nim mierze, bo trzeba na wysokości serca i tak trzymam rękę więc nie wiem...

I like my money right where I can see it... hanging in my closet!

My life is happening now, not in a one or two years, but now.
TusiaeM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-02, 10:34   #1520
aakkzzii
Zakorzenienie

GG do aakkzzii

[QUOTE=melawen;51951976]
Cytat:

Możesz wziąć zwykłe globulki z kwasem mlekowym i posmarować Clotrimazolem, wtedy działa efektywniej. I można tak w ciąży, tak mi gin polecał
Mi bardzo lactovaginal globulki pomogly na początku ciazy teraz tez raz na tydz sobie wsadzam by poprawic flore

wymianki
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1112886
aakkzzii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-02, 10:49   #1521
ridja devojka
Zakorzenienie

Cytat:
Prawie tak
Jest powszechnie znane, przeczytaj sobie standardy opieki okołoporodowej na stronie ministerstwa, nawet mają ulotkę w przystępnej formie http://www.mz.gov.pl/__data/assets/p...tkaMZ_DRUK.pdf
Już to kiedyś wrzucałam.

I przede wszystkim patrząc na Twój cytat "nie chcę się z nikim spotykać sam na sam, zwłaszcza z jakąś obrażoną babą." zmień nastawienie. Naprawdę można znaleźć położną, która będzie w porządku i pamiętaj, że któraś z nich będzie przy Tobie przy porodzie. Lepiej mieć w niej przyjaciółkę niż wroga, a to też są ludzie, którzy reagują emocjami na emocje
Nasza, np. sprawia wrażenie spoko babki. Szpital ma nastawienie na naturalne porody, mało nacięć krocza, znieczulenia, zachęca do wdychania gazu, immersji wodnych. Ogólnie my byliśmy zadowoleni, sprawdzimy w praktyce
"Powszechnie znane" to w mojej opinii jest coś, czego nie muszę wygrzebywać w necie, tylko jestem informowana przez np. lekarza. Zresztą nie wiem, może nie umiem zaakceptować, że polska służba zdrowia działa tak, jak działa. Masz rację, że mam nastawienie negatywne, ale jestem po prostu wystraszona, nic mnie w życiu tak nie przerażało jak wizja porodu i nic mnie nie wkurza bardziej, niż opłacani z naszych podatków pracownicy, którzy robią łachę, a to jest częste i w służbie zdrowia, i w ZUS-ie i we wszelkich urzędach... nie jestem raczej pyskata i rezolutna w momencie stresu, zacinam się, chce mi się płakać i nie umiem zawalczyć o swoje. Dzwonienie do obcych ludzi mnie stresuje, chodzenie i załatwianie różnych spraw też. Dlatego jak wszystko idzie gładko i wszyscy są mili i kompetentni spada mi kamień z serca. Na pewno można znaleźć super położną, ale ja właśnie nie wiem gdzie. Mnie się podoba pani pracująca u mojego gina, ale nie wiem czy każda położna jest też położną środowiskową? Mogę ją zapytać przy kolejnej wizycie, czy jest taka możliwość. Innej nie znam po prostu.

Cytat:
Napisane przez Małgosia89 Pokaż wiadomość
Odnosnie pracy.. Ja chyba bede pracowac z Was najdluzej. Smieje sie ze w pracy urodze... A tak na serio to moze jestem niepowazna, ale naprawde ciezko mi zostawic robote. Zwlaszcza ze to troche takie moje dziecko. To ja w pracy rozwinelam dzial, to ja go nadzorowalam. Teraz mam duzo pracy, bo musze wdrazac nowe dziewczyny, dodatkowo myslec nad tym co bedzie jak mnie nie bedzie Czasami chcialabym uciec, ale wiem ze nie moge. Wiem, ze musze pracowac jak najdluzej, a czasami juz naprawde brak mi sil i marze tylko o tym zeby siedziec w domu do gory brzuchem :/
Mi nie było szkoda, bo pracowałam na zastępstwo i wiedziałam, że i tak bym lada chwila z tej pracy odeszła. W sumie odeszłam może 2 tygodnie wcześniej, niż i tak bym musiała. Dlatego pod koniec bardzo mi się już tam nie chciało chodzić. Fajni ludzie, miła atmosfera, na pewno ich odwiedzę kiedyś na kawę - zresztą z moją poprzedniczką/następczynią się fajnie dogadywałam.

Cytat:

Ja miałam dziś podobnie. Przebudziłam się w nocy jak mąż wracał z pracy. Chciało mi się siku więc czekałam, aż zwolni toaletę, a młoda zaczęła wygibasy (albo zaczęła już wcześniej, ale ja poczułam jak się przebudziłam). I tak szalała jak w końcu poszliśmy oboje spać i mąż przyłożył rękę do brzucha, to w pewnym momencie zasadziła takie kopniaki, że aż się wystraszył. Pierwszy raz poczuł tyle silnych ruchów na raz. Mówi "jaka wredota, żeby tak matkę kopać..." No istna zumba.
Stary 2015-07-02, 10:59   #1522
loudres
Zadomowienie

Witam się ja juz po zakupach odebralam paczkę z Gemini ale jeszcze nie otwieralam ale zaraz się zabieram. Przy okazji chciałam kupić maść na brodawki bo jednak się zdecydowalam na ziaje i pani w aptece poleciła mi bardzo linoderm mama. Skład fajny cena też. 7.99 zł.
loudres jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-02, 10:59   #1523
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez TusiaeM Pokaż wiadomość

Powiem Ci jak było w moim przypadku - byłam na wizycie u gina i stwierdziłam, że od razu dowiem się w przychodni czy mam zapisaną jakąś położną (bo podobno zapisują ją od razu przy deklaracji do rodzinnego). No i sprawdzili, że mam i ja pytam kto to i akurat weszła babka i ta druga mówi "O, to ta pani". No i zapytała mnie kiedy mam poród i powiedziała, że do mnie przyjdzie Też byłam w szoku, bo po co mi obca baba w domu No, ale przyszła i jest bardzo sympatyczna, pogadała o diecie, zmierzyła ciśnienie, tętno i znowu przyjdzie za tydzień

Dziewczyny martwię się tym moim ciśnieniem - mam ciśnieniomierz nadgarstkowy i wychodzą mi wyniki w miarę ok. Ale jak zmierzę nim normalnie to już są koło 140/90 i np. na wizytach też takie mam.
Ale ewidentnie dobrze nim mierze, bo trzeba na wysokości serca i tak trzymam rękę więc nie wiem...

Nadgarstkowe sa niewiele warte, nie mozesz gdzies normalnym zmierzyc?
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-02, 11:03   #1524
agu23gda
Wtajemniczenie

Hej dziewczyny. A ja dzisiaj punkt 10 stawilam sie w lumpie. Miala byc nowa dostawa. Wchodze a tam rzeznia! Szok! Tyle ludzi. Pchaja sie. Jeden na drugiego. Wylowilam tylko kilka bodziakow, spioszki i pajaca i poszlam. Pojde popoludniu jak sie opanuje. To juz jest przesada zeby sie szarpac o ubrania w lumpie :P swoja droga brakuje mi tylko kaftanikow i spiochow. A mimo to jak ide i widze pajaca w idealnym stanie albo body to biore. Mam ich juz tyle ze moje dziecko jest zapajacowane do przyszlego roku w rozne kolory i rozmiary
agu23gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-02, 11:31   #1525
loudres
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agu23gda Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny. A ja dzisiaj punkt 10 stawilam sie w lumpie. Miala byc nowa dostawa. Wchodze a tam rzeznia! Szok! Tyle ludzi. Pchaja sie. Jeden na drugiego. Wylowilam tylko kilka bodziakow, spioszki i pajaca i poszlam. Pojde popoludniu jak sie opanuje. To juz jest przesada zeby sie szarpac o ubrania w lumpie :P swoja droga brakuje mi tylko kaftanikow i spiochow. A mimo to jak ide i widze pajaca w idealnym stanie albo body to biore. Mam ich juz tyle ze moje dziecko jest zapajacowane do przyszlego roku w rozne kolory i rozmiary
Ja też tak mam! Niby juz wszystko do pół roku kupione ale jak coś widzę to nie mogę się oprzeć hahah ale już nie kupuje. Bo coraz cieplej mi coraz ciężej. Wiec chodzić tez nie będę.

Przepisalam się do innej przychodni. Mają połozna i ona się skontaktuje ze mną sama. To połozna która pracuje w szpitalu wiec być może będzie przy porodzie jeśli trafię na jej zmianę. Ciesze się bardzo, że będzie to ktoś ze szpitala. Ma zadzwonić jutro i się umówić ze mną na pogadanke.
loudres jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-02, 11:37   #1526
Panna Izabela
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez namisek1990 Pokaż wiadomość
Dzień dobry,
na śniadanie beztrosko wcinam czekoladę. A co! Wolno. Potem zrobię sobie owsiankę .

Wczoraj byłam u endo, TSH 1,5 wreszcie!!!!

mysza007

Panna Izabela
Zdrowiej! Kino raczej nie było dobrym pomysłem
Nie byliśmy oczywiście... Nie wysiedziałabym w kinie, na szczęście mąż zrozumiał i mamy pójść za tydzień. Trochę się czuje winny, bo to on mnie zaraził i jeszcze się szybko wykurował (z moją pomocą), a na moje nic zaradzić nie może
Cytat:
Napisane przez owieczkaa Pokaż wiadomość
Chyba powinnaś zgłosić to lekarzowi że masz problem ze spaniem bo to już nie pierwszy raz przecież. A udaje ci się zdrzemnąć w ciągu dnia?
Ja tak jadę już kilka miesięcy i żyje
Cytat:
Napisane przez aakkzzii Pokaż wiadomość
Grr co za ..... ja wczoraj jak pisalam zrobilam sobie sama kanapeczke nie pytajac go czy chce a on nawet nie zwrócił na to uwagi

---------- Dopisano o 10:19 ---------- Poprzedni post napisano o 10:17 ----------

Nooo jest straszniee a ja wrocilam wlasnie z piesem. Zaraz szykuje sie do gina po zwolnienie. Potem musze do urzedu jechac pozslatwiac papierkowa robote i o 17:30 mam szkole rodzenia. Wykończona bede jestem . Umre

Haha tak jak Ci przewidziałam, że nawet uwagi nie zwróci
[QUOTE=melawen;51951976]
Cytat:

A na mnie to nie działa. Smaruję Pimafucin czy jakoś tak (na receptę jest) i globulki Lactovaginal zużyłam wszystkie. Infekcja się zmniejszyła, niby upławów nie mam ale i nie miałam, a swędzi nadal, tylko dużo mniej.

Cytat:
Napisane przez agu23gda Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny. A ja dzisiaj punkt 10 stawilam sie w lumpie. Miala byc nowa dostawa. Wchodze a tam rzeznia! Szok! Tyle ludzi. Pchaja sie. Jeden na drugiego. Wylowilam tylko kilka bodziakow, spioszki i pajaca i poszlam. Pojde popoludniu jak sie opanuje. To juz jest przesada zeby sie szarpac o ubrania w lumpie swoja droga brakuje mi tylko kaftanikow i spiochow. A mimo to jak ide i widze pajaca w idealnym stanie albo body to biore. Mam ich juz tyle ze moje dziecko jest zapajacowane do przyszlego roku w rozne kolory i rozmiary
Ja mam tak z bodziakami, ciągle trafiam na coś, co mi się podoba i kupuję. Chętnie bym brała też sukienki, ale wiem, że ich prędko nie założę, więc się jakoś powstrzymuję.

Nie mam siły. Jak ja chętnie bym wzięła jakieś leki i stanęła na nogi wystarczyłby mi grypolek, xylogel do nosa i cholinex na gardło i byłabym zdrowa za 2 max 3 dni

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010

Edytowane przez Panna Izabela
Czas edycji: 2015-07-02 o 11:39
Stary 2015-07-02, 11:49   #1527
olkma
Raczkowanie

Co do położnej czy jest obowiązkowa? Ja bym nikogo nie chciała zapraszać do domu, sprzątać bo ktoś przychodzi a ja wyglądam jak zoombie po np 5 nocach nieprzespanych bo dziecie ma kolki...
No i co jest jesli rodze w innym mieście, w całkiem innym woj. w prywatnym szpitalu? A przychodnie w naszej mieścinie mamy tylko jedna, a z położnymi nie wiem jak jest...bo mieszkamy tu dopiero od kilku mc.
Ja też jestem "dzika" i nie życzę sobie żeby obca baba do mnie przychodzila, koniec i kropka!
Stary 2015-07-02, 11:51   #1528
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez TusiaeM Pokaż wiadomość
Nadgarstkowy niestety jest nic nie warty. Jak masz problem z ciśnieniem to lepiej zainwestuj w ramienny, 90 zł kosztują.
Cytat:
Ja tak jadę już kilka miesięcy i żyje
Ale co to za życie

Idę się relaksować na moim pięęęknym balkonie
Stary 2015-07-02, 11:53   #1529
olkma
Raczkowanie

Jaki macie krem/maść na popękane brodawki?
Czy trzeba waszą maść/krem zmywać przed karmieniem?
Zamawiam na gemini i nie wiem który wybrać...
Stary 2015-07-02, 12:01   #1530
Panna Izabela
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez owieczkaa Pokaż wiadomość
Nadgarstkowy niestety jest nic nie warty. Jak masz problem z ciśnieniem to lepiej zainwestuj w ramienny, 90 zł kosztują.

Ale co to za życie

Idę się relaksować na moim pięęęknym balkonie
Życie jak...na spidzie

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości