|
|
#1471 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. VII
A mnie do szału doprowadza normalna strona. Jak czasami używam laptopa.
|
|
|
|
#1472 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wkoncu normalnie bez kombinacji wszystko sprawnie szybko . Jestem zla ze wczesniej tel nie zaproponowal mi tego do ściągnięcia Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka
|
|
#1473 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też Tapatalka nie mogę używać, w ogóle go nie kumam, nawet naszego forum nie mogłam znaleźć.
|
|
|
|
#1474 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie to taka prosta obsluga tego wszystko takie czytelne
Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka
|
#1475 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1476 |
|
Zakorzenienie
|
Bardziej to u mnie przypomina teraz chat niz forum wizaz , taki jak mam w kompie i identyczny mialam wcześniej w telefonie.
Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka
|
#1477 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:23 ---------- Poprzedni post napisano o 22:17 ---------- Cytat:
Moja kuzynka miała taki fajny śpiworek - rączki, dwa zamki i worek na nóżki pamiętam jak powiedziała: "jak będziesz miała dziecko, które nie lubi się ubierać to tylko taki śpiworek " ;-)
|
|
|
#1478 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1479 |
|
Zakorzenienie
|
☺
|
#1480 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Hybrydy to mi mogą kazać zmyć
Dopytam położną podczas następnej wizyty. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
2. Wszystko mi jedno Chyba się skuszę na polecane z Dady.3. Do kąpieli mam olejek ze słodkich migdałów. Mam zamiar kąpać w wodzie z olejkiem i z własnym mlekiem. Do smarowania linomag na awarie Sudocrem. Do tego sól fizjologiczną i właściwie to wszystko. 4. Mam Dady. Cytat:
Cytat:
![]() Ta sama położna potem składa Ci wizytę po porodzie. Chyba, ze będziesz chciała inną, to możesz zmienić później deklarację (przysługują Ci trzy zmiany). Podczas tych wizyt możesz się dopytać o wszystko, poprosić o pokazanie jakiś zabiegów pielęgnacyjnych. Myślę, że może to zastąpić SR. |
||||||
|
|
|
#1481 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja miałam na początku ogromny problem z ogarnięciem. Żeby się zarejestrować, żeby zalogować, żeby odnaleźć wizaż, żeby było wiadomo, kim jestem na wizażu... masakra. Nie umiałabym tego teraz powtórzyć. Udało mi się jakimś cudem i mam.
|
|
#1482 |
|
Zakorzenienie
|
A jeszcze apropos emolientów dodawanych do kąpieli to pamiętajcie dziewczyny, że dopóki nie odpadnie kikut pępowiny to nie powinno się ich stosować albo omijać to miejsce w czasie kąpieli (lać malutko wody).
---------- Dopisano o 23:35 ---------- Poprzedni post napisano o 23:34 ---------- Chyba ta pierwsza położna, z którą rozmawiałaś była delikatnie mówiąc niedokładnie poinformowana. |
|
|
|
#1483 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
one to mają robić po godzinach? Jakoś w to nie wierzę, tzn wydaje mi się nierealne. Poza tym nie chcę, ja chcę iść grupowo, być anonimowa, nie chcę się z nikim spotykać sam na sam, zwłaszcza z jakąś obrażoną babą. Matko jedyna, męczy mnie to wszystko, czemu ja się na formach dowiaduję jakichś rzeczy, które powinny być powszechnie znane... pierwszy raz o tym słyszę w ogóle.
|
|
#1484 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Staram.się kurować, ale średnio mi to idzie. Nie dość, że i tak mi się ciężko oddycha, to teraz z tym nosem jest tragedia. Sól fizjologiczna cały dzień używana, ale poprawy nie ma. Od smarkania mnie tylko brzuch rozbolał i głowa aż apap wzięłam. Jeszcze mnie na noc w gardle zaczęło drapać To niesprawiedliwe, że tż miał 3 dni nos zatkany i osłabienie a teraz lekki katar tylko. Pobrał leki i zadowolony a ja się męczę. Jeszcze mi walnął pytanie, co sądzę o kinie dzisiaj na 21 z minutami Na dobicie- waga mi pokazała dziś 9 kg na + Cytat:
Cytat:
Co do tż, to oboje mamy ograniczony kontakt z dawnymi znajomymi. Większość mieszka w wawie tak jak my, ale jakoś... Nie mają czasu. Początkowo inicjowaliśmy spotkania, pisaliśmy, zapraszaliśmy itp, ale jakoś nikt się nie odwdzięczył, a odechciało nam się ciągle namawiać ludzi do wyjścia itp. Sporo znajomych po prostu zrezygnowało ze znajomości licealnych i mają nowych znajomych z pracy czy studiów. No i my założyliśmy rodzinę, jesteśmy mało pijący, więc i mniej atrakcyjni. To jeśli chodzi o znajomych, bo przyjaciel tż nie mieszka w Wawie tylko za Drohiczynem, więc widują się kilka razy w roku, poza tym on już potrafi tylko o sprawach kościelnych rozmawiać. A ja się z przyjaciółką pokłóciłam i rok nie miałyśmy kontaktu, była moją świadkową i odnawiamy relacje dopiero, ale ona pracuje w sklepie i nieczęsto ma czas, ale się spotykamy. Spora część osób uważa nas już za nieciekawych, bo przecież będziemy gadać tylko o tym, że jesteśmy po ślubie i czekamy na dzidziusia... ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
i jak fochy ma to najlepszy dowód na to, że to dziewczynka Cytat:
Cytat:
Cytat:
Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
http://www.suwaczek.pl/cache/97014df637.png ŻONA od 30.08.2014 ZARĘCZENI 28.11.2012 RAZEM 17.09.2010 Edytowane przez Panna Izabela Czas edycji: 2015-07-01 o 23:49 |
||||||||||
|
|
|
#1485 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i polozna nie robi tego po godzinach ani za darmo. Ona taka ma prace i za to jej placa. Ja chodze do szkoly rodzenia. Ale na spotkanie z polozna ktora sobie wybralam tez chodze
http://www.suwaczki.com/tickers/f2w33e3kwtlrik7q.png Edytowane przez agu23gda Czas edycji: 2015-07-01 o 23:52 |
|
|
|
|
#1486 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
? Tzn. przychodnia ma do dyspozycji np. dwie położne i wybieram jedną z nich, tak? I proszę o numer telefonu i się z tą panią umawiam? I co robisz z położną? Tzn ja jestem pewna, że się z nią nie umówię, bo jestem dzika i nie lubię się spotykać z obcymi ludźmi sam na sam. Po prostu, spać bym nie mogła chyba ze stresu
|
|
#1487 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1488 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
|
|
#1489 |
|
Wtajemniczenie
|
Zgadza sie. Ja chodze do przychodni ktora nie jest przyszpitalna i tam tez mam swoja polozna. Ale nie mozna wybrac sobie poloznej i tu i tu.
|
#1490 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Jest powszechnie znane, przeczytaj sobie standardy opieki okołoporodowej na stronie ministerstwa, nawet mają ulotkę w przystępnej formie http://www.mz.gov.pl/__data/assets/p...tkaMZ_DRUK.pdfJuż to kiedyś wrzucałam. To jest tak, że po porodzie też z wizytą przyjdzie do Ciebie położna środowiskowa, ta u której złożyłaś deklarację. Ty składasz deklarację, ona za Ciebie dostaje kasę z NFZ i nikt Ci tu łaski nie robi. Na ogół się wybiera jakąś z pobliskiego ośrodka, bo nie wszystkie dojeżdżają (chodzi o wizyty po porodzie). Ja po prostu wzięłam tę położną, która prowadziła szkołę rodzenia, bo przypadła nam do gustu. Poszłam i zapytałam, czy dojeżdża w nasze strony (mamy ok. 7 km do szpitala). Powiedziała, ze dojedzie, złożyłam deklarację, dała mi swój telefon, powiedziała, żeby dzwonić w razie pytań i jak będę się chciała umówić wcześniej na wizytę, to mam zadzwonić, to się dogadamy co do godziny i dnia i tyle. Jak chcesz zbiorowo, to może przejdź się na te płatne u gina, przyda się też Tż-owi, mojemu dobrze zrobiła SR. Ale położną jak najbardziej też załatw. I koniecznie idź sobie obejrzeć porodówkę. U mnie w szpitalu są dni otwarte, można wtedy oglądać, popytaj. I przede wszystkim patrząc na Twój cytat "nie chcę się z nikim spotykać sam na sam, zwłaszcza z jakąś obrażoną babą." zmień nastawienie. Naprawdę można znaleźć położną, która będzie w porządku i pamiętaj, że któraś z nich będzie przy Tobie przy porodzie. Lepiej mieć w niej przyjaciółkę niż wroga, a to też są ludzie, którzy reagują emocjami na emocje ![]() Nasza, np. sprawia wrażenie spoko babki. Szpital ma nastawienie na naturalne porody, mało nacięć krocza, znieczulenia, zachęca do wdychania gazu, immersji wodnych. Ogólnie my byliśmy zadowoleni, sprawdzimy w praktyce
|
|
|
|
|
#1491 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
wiesz te spotkania to nie spowiedz wiec nie masz sie czego bac no ale rozumiem skoro nie lubisz spotkan sam na sam u mnie na spotkaniach zawsze jest wesolo wiec nie ma spiny.
|
|
#1492 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() //cierpię dzisiaj na bezsenność, ehh pełnia
|
|
|
|
|
#1493 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
D ja tez o tym myslalam ale zanim wiedzialam o ciazy to 2 razy zmienialam polozna. Wiec pozostala mi jedna zmiana i jakbym sie zapisala do szpitalnej do bym musiala czekac do nastepnego roku zeby wrocic do mojej. A to jest taki anioł ze nie bede ryzykowac bo zadnej szpitalnej nie znam ani osobiscie ani z polecenia zeby wybrac i z nia zostac
|
|
#1494 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
To był plan na wypadek jakby nie dojeżdżała Nawet mój mąż był zadowolony, a on raczej do ludzi jest średnio ufny
|
|
|
|
|
#1495 | |||
|
Rozeznanie
|
Oczarowana, gratuluję wizyty!
Cytat:
![]() Cytat:
Mam też do fotelika osłonkę na nogi, przy córce nie używaliśmy, ale może się przyda Pościeli do wózka nie kupuję. Cytat:
|
|||
|
|
|
#1496 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ta moja obecna jest na tyle fajna ze potrafi czasami zadzwonic i zapytac jak sie czuje. Czy wszystko w porzadku itd. Wiec sobie mysle...ze jak mam ostatnia zmiane na ten rok i trafie na jakas szpitalna jędze...to bedzie strzal w kolano
|
|
#1497 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A ja się wyspałam, bo zasnęłam razem z córką przy kołysankach Odpłynęłam na pół godziny u niej w łóżku i teraz nie chce mi się spać.
|
|
|
|
|
#1498 |
|
Zakorzenienie
|
Odnosnie pracy.. Ja chyba bede pracowac z Was najdluzej. Smieje sie ze w pracy urodze... A tak na serio to moze jestem niepowazna, ale naprawde ciezko mi zostawic robote. Zwlaszcza ze to troche takie moje dziecko. To ja w pracy rozwinelam dzial, to ja go nadzorowalam. Teraz mam duzo pracy, bo musze wdrazac nowe dziewczyny, dodatkowo myslec nad tym co bedzie jak mnie nie bedzie
Czasami chcialabym uciec, ale wiem ze nie moge. Wiem, ze musze pracowac jak najdluzej, a czasami juz naprawde brak mi sil i marze tylko o tym zeby siedziec w domu do gory brzuchem :/
|
|
|
|
#1499 | |
|
Rozeznanie
|
Dzisiaj na zakupach spożywczych, jak już odstawiałam koszyk, to tak się kopnęłam małym palcem u nogi w to kółko (a byłam w japonkach), że normalnie aż gwiazdy zobaczyłam
Ledwie się dowlokłam z tymi zakupami do samochodu, do tej pory mnie boli ten palec.. Mam nadzieję, że nie będzie mi paznokieć schodził ![]() Jutro mam dzieciaki brata na głowie, ich przedszkole w lipcu zamknięte, więc jak moja mama jest w domu, to ich brat przywozi. Dobrze że mąż ma urlop, to będzie pilnował ferajny, bo mama oczywiście będzie miała ważniejsze rzeczy na głowie. Lubię ich bardzo, ale są okropnie nieusłuchani, robią co chcą i to nie na moje nerwy A nasza córa widzi w nich niedościgniony wzór oczywiście i większość głupich zachowań powtarza.. ![]() ---------- Dopisano o 23:55 ---------- Poprzedni post napisano o 23:42 ---------- Cytat:
Ale jeśli nie czujesz się na siłach pracować tak długo, to może rozważaj pomału przekazywanie swoich obowiązków? Wiem, że wydaje Ci się to niemożliwe, ale nie ma ludzi niezastąpionych, i Twoją pracę, po wdrożeniu, ktoś inny też jakoś ogarnie. I tak będzie musiał po tym jak urodzisz. |
|
|
|
|
#1500 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
tym bardziej rozumiem zaangażowanie,jak poświęciłas cząstkę siebie do stworzenia czegoś nowego Tez się tak angażuje i potem przeżywam. Jak Cie to pocieszy to moja mama pracowała do dnia porodu wiec możesz iść w jej ślady
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:51.

:
wkoncu normalnie bez kombinacji wszystko sprawnie szybko . Jestem zla ze wczesniej tel nie zaproponowal mi tego do ściągnięcia 

ale ciągle wydaje mi się, że jest jeszcze dużo czasu

Posprawdzał wszystkie przepływy krwi,serce,łożysko,pępowi nę,tetnice,wszystko ok. Młoda leży głową w dół i jest jak to okreslił gin "w progu" do wyjscia,wstawiona!jest nisko bardzo-stad te moje pobolewania rozciągających się więzadeł,macicy i częste latanie siku. Mam zbastować z długimi spacerami,dużo odpoczywać (chyba zwariuję z braku ruchu).Szyja bez zmian,jeszcze się nie skraca. i tera hit dnia: dno mojej macicy leży dokładnie o grubość palca pod żebrami-trochę za wcześnie no ale cóż...Nic nie przytyłam od miesiaca,pan gin (zabawny) nadal twierdzi,że jestem szczupła,że tak mało mi przybyło i żeby tak trzymać

Ja cisza, bo już myślałam, że się nie rozumiemy. Więc powtarzam, że ja do szkoły rodzenia, chciałam się zapisać. Pani powtarza, że mam przyjść.