Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. VII - Strona 54 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-07-02, 17:23   #1591
agu23gda
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. VII

O matko, wrocilam ze SR tak glodna, ze pozarlam sama rowny kilogram czereśni. Pękam teraz normalnie. Dzisiaj zajecia byly do przeżycia. Bylo o pielegnacji noworodka. Dzisiaj wrocilam z reklamowka próbek i innych pierdół. No i jednak nie jadę z TŻ w tą jego delegację, zawozi mnie dzisiaj do mojej mamy, on sam jedzie jutro rano w delegacje i wraca też jutro poznym wieczorem. Jutro ooood samego rana bede sie byczyc w ogrodzie, opalac, czytać gowniane gazety i wpierniczać owocki
agu23gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-02, 17:26   #1592
asia1010
Zadomowienie

Nie zrobiłam odrazu zakupów w gemini tylko czekałam i proszku już nie ma a emolium droższy :-/ jaki termometr kupujecie???

---------- Dopisano o 17:26 ---------- Poprzedni post napisano o 17:26 ----------

I majtek sieteczkowych jednorazowych też nie ma już
Stary 2015-07-02, 17:28   #1593
elcia88
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aakkzzii Pokaż wiadomość
Wrocilam z wizyty i urzedu cale szczescie samochoden sie wybralam wszystko szybko zalatwilam .
Mala juz glowa w dol i napewno dziewczynka. Robie spaghetti i jade na Sr blee

Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka
No to dobrze że przekrecona. Ja czekam nadal
elcia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-02, 17:32   #1594
mysza007
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez TusiaeM Pokaż wiadomość

Powiem Ci jak było w moim przypadku - byłam na wizycie u gina i stwierdziłam, że od razu dowiem się w przychodni czy mam zapisaną jakąś położną (bo podobno zapisują ją od razu przy deklaracji do rodzinnego). No i sprawdzili, że mam i ja pytam kto to i akurat weszła babka i ta druga mówi "O, to ta pani". No i zapytała mnie kiedy mam poród i powiedziała, że do mnie przyjdzie Też byłam w szoku, bo po co mi obca baba w domu No, ale przyszła i jest bardzo sympatyczna, pogadała o diecie, zmierzyła ciśnienie, tętno i znowu przyjdzie za tydzień

Dziewczyny martwię się tym moim ciśnieniem - mam ciśnieniomierz nadgarstkowy i wychodzą mi wyniki w miarę ok. Ale jak zmierzę nim normalnie to już są koło 140/90 i np. na wizytach też takie mam.
Ale ewidentnie dobrze nim mierze, bo trzeba na wysokości serca i tak trzymam rękę więc nie wiem...
Tusiu ja na wizytach tez mam wysokie, ostatnio miałam 150/105 :P a jak wrocilam do domu to mialam 116/88 :P

Wlasnie sobie siedze, jem zupke i czuje jak mi sie po bokach skora naciąga, ciagnie mi z krzyża, masakra :|

Ja tez tak mysle o połoznej, ale na razie wlasciwie nie jest mi potrzebna, chyba poczekam do porodu, jak szpital wysle dokumenty do przychodni i wtedy sie umowie na wizyty w domu.

mysza007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-02, 17:40   #1595
elcia88
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez TusiaeM Pokaż wiadomość
Gin kazała mierzyć 2 razy dziennie, a jak miałam na wizycie wyższe to też nic nie dała

Ja wczoraj zrobiłam kompot i mi zostały truskawki, to może też własnie dżem zrobię z nich.

Ja mam też piankowy materac, http://jysk.pl/sypialnia/materace/ma...-f85-wellpur-0
Ja to mam max 100/60 wiev nawet nie wiem co się robi jak jest wysokie

---------- Dopisano o 17:36 ---------- Poprzedni post napisano o 17:33 ----------

Cytat:
Ja jestem spokojniejsza po zajęciach. Tylko ze ja całkowicie zielona w tym temacie. Co do opieki nad dzieckiem tez mysle ze instynkt mi pokaze co i jak. Ale mam inne podejscie jezeli chodzi i sam porod i jego etapy. Mysle ze duzo spokojniej do tego podejde bo w miarę wiem co i jak i różne symptomy poszczegolnych etapow juz znam. Szpital poznałam. Bo była wycieczka na porodowke więc taka zielona tam nie wpadnę.
Ja chodze sama. Jestem jedyna ktora chodzi sama. Trudno mam w dupie . Moj michal nie moze i juz.
Dzis ide na pielegnacje noworodka i podobno panowie maja kapac i przewijac w tym wypadku będę to robić ja i mam wywalone że te baby z humorami będą się na mnie dziwnie patrzec

Jak zapytałam męża wczoraj czy nie chciałby iść na jakieś zajęcia w sr zebybdowiedziec siebjaknprzewijwc, kąpać itp. Tobodrzekl że nie ma czasu na bawienie się lalkami i jak będzie dzidzia to się jakoś będzie musiwl nauczyć i juz

---------- Dopisano o 17:40 ---------- Poprzedni post napisano o 17:36 ----------

Cytat:
Napisane przez ridja devojka Pokaż wiadomość
Jak robisz taki dżem? Bo ja w przetworach jestem zielona a chętnie bym sobie taki dżem bez dodatków sprawiła

Dostałam kasę z ZUS-u, jutro jedziemy do Ikei po komody itp. I chyba zrobię jutro zamówienie w Gemini, tylko nie wiem ile ma być tych majtek i podkładów. A co to są podkłady wchłanialne? Chyba coś innego niż te do majtek, nie?
Ja mam 5 par majtek i 2 op podkładów bella
Stary 2015-07-02, 17:41   #1596
ali_ma
Rozeznanie

Witam

ja od rana sprzątałam na strychu, oczywiście z przerwami, bo kondycja nie ta potem Was nadrabiałam, a zaraz idę się szykować, bo idę z koleżanką na lody

ridja devojka, owieczka – Wy macie ochrzan, ja też, ale w drugą stronę 168, 55 kg

odnośnie szkoły rodzenia to ja chodziłam do tej przy szpitalu, bo chciałam „poznać” położne i pielęgniarki, które tam pracują, harmonogram zajęć był ustalony wcześniej, tak samo jak tematy, za SR płaci starostwo, ale nawet nie trzeba być z naszego powiatu, fakt dostawałyśmy próbki, ale nie było zachęcania do ich kupna,

ridja devojka – to następnym razem dzwoń jak będziesz zrobiona, może wtedy też Cię zaproszą i poznasz położne, zobaczysz jakie są i szpital obejrzysz

a tak mi się przypomniało, bo nie pamiętam czy już to pisałam jak na dyżurze są 2 czy ileś położnych i jedna nam pasuje bardziej to mamy prawo poprosić, aby tylko ta jedna do nas przychodziła, nam właśnie położna opowiadała, że ona miała 3 porody, a koleżanka 0

fatal21 – ale zazdroszczę koni

Sandrusia91 – a to w jakiś konkretnych markach, jak doczytasz jakiś szczegółów napisz proszę, bo nie wiem czy uda mi się znaleźć, a wiem, że nie dam rady czytać całości. Robaki to pewnie z kokosa lub gryki, ale ja swój duży mam z kokosem i nie miałam problemów, więc podejrzewam, że to od producenta zależy

GBS – ponoć są nowe wytyczne tak mówiła położna na SR i najlepiej go zrobić po 32 tygodniu
ali_ma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-02, 17:47   #1597
ridja devojka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ali_ma Pokaż wiadomość
ridja devojka – to następnym razem dzwoń jak będziesz zrobiona, może wtedy też Cię zaproszą i poznasz położne, zobaczysz jakie są i szpital obejrzysz
Mam dzwonić 13 lipca
Nie no, olewam to, zapiszę się do szkoły prywatnej, ale tam jest tylko 5 zajęć, mało trochę mi się wydaje.
Stary 2015-07-02, 17:48   #1598
Panna Izabela
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asia1010 Pokaż wiadomość
Nie zrobiłam odrazu zakupów w gemini tylko czekałam i proszku już nie ma a emolium droższy :-/ jaki termometr kupujecie???

---------- Dopisano o 17:26 ---------- Poprzedni post napisano o 17:26 ----------

I majtek sieteczkowych jednorazowych też nie ma już
Ja mam geratherm, ale pisałam dziś, że nie wiem czy jestem zadowolona z niego.

Mój cudny mąż kupił mi do ogórków małosolnych...koperek zamiast kopru. to zrobiłam ogórki

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka

http://www.suwaczek.pl/cache/97014df637.png

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Panna Izabela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-02, 17:52   #1599
elcia88
Wtajemniczenie

A ja się na 13. 07 umowilsm z polozna i z mężem idę, zrobie ktg i pogadam o szczegółach szpitala itp
Stary 2015-07-02, 17:56   #1600
misiskuku
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Panna Izabela Pokaż wiadomość
A na all patrzyłaś?
nie znalazłam. w necie jest fajny organizer Munchkin ale kosztuje 90 zł ;/
Stary 2015-07-02, 18:01   #1601
aakkzzii
Zakorzenienie

GG do aakkzzii

Sluchajcie. Wrocilam z psem. Jest taka sahara na dworzu ze to porażka. Nie wiem czy jestem w stanie wyjsc za 30 min zdomu by tam jechac. Chyba padne trupem taki upał. I sobie dzis raczej odpuszcze :/

wymianki
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1112886
aakkzzii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-02, 18:01   #1602
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Panna Izabela Pokaż wiadomość
Ja mam geratherm, ale pisałam dziś, że nie wiem czy jestem zadowolona z niego.

Mój cudny mąż kupił mi do ogórków małosolnych...koperek zamiast kopru. to zrobiłam ogórki

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
Moim zdaniem źle mierzyłaś - przesuwałaś po czole tak jak tam w instrukcji jest?

Poza tym bierz pod uwagę że temperatura czoła może być trochę inna niż temperatura pod pachami albo śluzówek.
Stary 2015-07-02, 18:02   #1603
Kissmisiaa
Zakorzenienie

Odebrałam wyniki z mojej glukozy i troszkę nie są za ciekawe. Mieszcze się w granicach podanych norm ale podejrzewam ze będę miała powtórkę z rozrywki.

Na czczo 97 (max. 100)
Po 1h 169.4 ( max. 180)
Po 2h 126.07

Pewnie czeka mnie ochrzan od ginekologa.
Stary 2015-07-02, 18:03   #1604
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kissmisiaa Pokaż wiadomość
Odebrałam wyniki z mojej glukozy i troszkę nie są za ciekawe. Mieszcze się w granicach podanych norm ale podejrzewam ze będę miała powtórkę z rozrywki.

Na czczo 97 (max. 100)
Po 1h 169.4 ( max. 180)
Po 2h 126.07

Pewnie czeka mnie ochrzan od ginekologa.
Ten drugi wynik dość wysoki, pierwszy też na granicy ale metabolizujesz glukozę dobrze więc może się obejdzie.
Stary 2015-07-02, 18:11   #1605
Kissmisiaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez owieczkaa Pokaż wiadomość
Ten drugi wynik dość wysoki, pierwszy też na granicy ale metabolizujesz glukozę dobrze więc może się obejdzie.
Okaże się co ginekolog powie mi w sobocie na wizycie.
W sumie w weekend trochę poszalałam z jedzeniem bo to impreza u kuzyna tż i nasza rocznica.
Zresztą ja zawsze miałam cukier podwyższony odkąd pamiętam.

---------- Dopisano o 18:09 ---------- Poprzedni post napisano o 18:05 ----------

Cytat:
Napisane przez owieczkaa Pokaż wiadomość
Ostatecznie kiedyś dzieci na tak zwanym "byle czym" spały i było dobrze więc ja bym nie robiła tu filozofii. Kupiłam piankowy bo właśnie jest najbardziej "neutralny", szybko schnie w razie "wpadki" a ostatecznie więcej niż 2-3 lata dziecko nie będzie w tym spało.
No właśnie masz rację, może moje dziecię nie będzie alergiczne i wystarczy ten piankowy bądź lateksowy.
Cytat:
Napisane przez olkka16 Pokaż wiadomość
Już miałam dzisiaj zamawiać ten materac gryka kokos ale chyba się jeszcze powstrzymam... przez ten upał po zakupach padłam jak dziecko i spałam ponad 2 godziny. A gdzie tam koniec lata
No ja też się jeszcze zastanawiam, ale tak jak pisałam wcześniej nie chce mieć robaków w materacu.
Cytat:
Wole truskawki sote
Wgl nigdy truskawek nie kupowalam w lato. Nigdy bo nie przepadam za nimi. Natomiast w tej ciazy zjadlam juz ze 20 kilo.

Ja bym pojadlam jeszcze truskawek ale niestety mam po nich takie uczulenie ze mam ochotę się zadrapac

---------- Dopisano o 18:11 ---------- Poprzedni post napisano o 18:09 ----------

Cytat:
Napisane przez czarownica_tea Pokaż wiadomość
A ja mam maliny. Całe pudełeczko i mogę je zjeść. No nie całe ale przynajmniej polowe . Cieszę sie jak dziecko.

Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
Tez kupiłam sobie maliny i będę jeść.
Stary 2015-07-02, 18:12   #1606
aakkzzii
Zakorzenienie

GG do aakkzzii

To jakis koszmar z tymi robakami no czy oni oszaleli zeby dawac cos takiego do materacy dla dzieci !!!!

wymianki
Stary 2015-07-02, 18:17   #1607
meryy82
Zakorzenienie

Cytat:
Sluchajcie. Wrocilam z psem. Jest taka sahara na dworzu ze to porażka. Nie wiem czy jestem w stanie wyjsc za 30 min zdomu by tam jechac. Chyba padne trupem taki upał. I sobie dzis raczej odpuszcze :/

oj gorąco jak wyszłam na chwilę z psem, to obie byłyśmy do kąpania. Ale teraz przynajmniej ona śpi spokojnie i nie zipie.

Ale w naszym nowym mieszkanku mamy dobrze bo jesteśmy od wschodniej strony i tylko rano nam słońce grzeje a popołudniu jest całkiem przyjemnie, bo jak po otwiera się okna, to robi się mały przeciąg
meryy82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-02, 18:20   #1608
aakkzzii
Zakorzenienie

GG do aakkzzii

Ale ci zazdroszcze my mamy okna tak ze od 13 do teraz jeszcze swieci słońce. Ukrop. A przeciag można tylko zrobic jak sie otworzy drzwi wejsciowe i to nie zawsze musze kupic ten lancuch na drzwi by mozna bylo uchylac i sie nie bać że ktoś wlezie

wymianki
Stary 2015-07-02, 18:23   #1609
meryy82
Zakorzenienie

I jutro w końcu idę na tą glukozę, mam się stawić na 7.30 z glukozą i cytryną. Ale przeraża mnie to siedzenie 2 godzin bez jedzenia i picia
meryy82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-02, 18:39   #1610
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
To jakis koszmar z tymi robakami no czy oni oszaleli zeby dawac cos takiego do materacy dla dzieci !!!!

Jak dla mnie normalna sprawa, wszystko co pochodzi "z natury" może mieć takie niespodzianki. Robaczki w organicznej mące czy jabłkach to nic szczególnego.
Nie chcesz mieć z tym nic do czynienia to nie kupuj takich naturalnych rzeczy i problem z głowy. Lateks czy pianka robali nie mają.
Stary 2015-07-02, 18:40   #1611
asia1010
Zadomowienie

Jak ja robilam glukoze i umowilam sie z polozna na godz 7, poszlam czekalam na nia do 8 i nie przyszla, dzwonily do niej pielęgniarki i wyjechala z jakims glupim wytłumaczeniem, pojechalam odrazu zła tam gdzie robia takie badani bo chcialam miec juz to zglowy i tak zeszlo mi do 11 byłam baaardzo głodna
Stary 2015-07-02, 18:41   #1612
czarownica_tea
Zakorzenienie

Kissmisia- norma na czczo dla ciężarnych to 90 a nie 100 wg wytycznych PTD. Ale sama krzywa oprócz na czczo mieści sie w normie.

czarownica_tea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-02, 19:25   #1613
201701300931
Konto usunięte

Ja właśnie skończyłam zajęcia w szkole rodzenia. Dzisiaj mieliśmy przypomnienie ćwiczeń. I była dziewczyna z terminem na dzisiaj I najlepiej jej ćwiczenia szły...

A teraz czekam na wizytę.
201701300931 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-02, 19:25   #1614
loudres
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez asia1010 Pokaż wiadomość
Jak ja robilam glukoze i umowilam sie z polozna na godz 7, poszlam czekalam na nia do 8 i nie przyszla, dzwonily do niej pielęgniarki i wyjechala z jakims glupim wytłumaczeniem, pojechalam odrazu zła tam gdzie robia takie badani bo chcialam miec juz to zglowy i tak zeszlo mi do 11 byłam baaardzo głodna
Ja ledwo do 10 wytrzymałam ale nie z głodu a tego slodu, 3 razy mi się robiło niedobrze, dlatego siedziałam na podwórku i oddychałam stwierdziłam ze jeśli nie dam rady to padne ale nie powtórzę badania
loudres jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-02, 19:36   #1615
Kissmisiaa
Zakorzenienie

Cytat:
Kissmisia- norma na czczo dla ciężarnych to 90 a nie 100 wg wytycznych PTD. Ale sama krzywa oprócz na czczo mieści sie w normie.

To ciekawa jestem co mi gin na to powie. Jak myślisz będę musiała powtórzyć wyniki?
Kiedyś robiłam sobie sam cukier to nie będąc w ciąży miałam 95.
Stary 2015-07-02, 19:47   #1616
TusiaeM
Zakorzenienie

Cytat:
Ale ci zazdroszcze my mamy okna tak ze od 13 do teraz jeszcze swieci słońce. Ukrop. A przeciag można tylko zrobic jak sie otworzy drzwi wejsciowe i to nie zawsze musze kupic ten lancuch na drzwi by mozna bylo uchylac i sie nie bać że ktoś wlezie
Ja mam od zachodu i u nas latem słońce pojawia się koło 15-16 i jest gdzieś do 20.30, mi to odpowiada, bo długo jest chłodek w domu, a potem rolety zaciągnięte i też jest ok, bo słońce już nie takie mocne.

I like my money right where I can see it... hanging in my closet!

My life is happening now, not in a one or two years, but now.
TusiaeM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-02, 20:06   #1617
czarownica_tea
Zakorzenienie

Kissmisia- pewnie każe skontrolować jeszcze raz na czczo. Ile h nie jadlas przed badaniem? Najlepiej 12 godzin nie jesc.

czarownica_tea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-02, 20:13   #1618
oczarowana
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez elcia88 Pokaż wiadomość
No to dobrze że przekrecona. Ja czekam nadal
Elcia88 a spróbuj może ukleknąć(kolana szerzej na boki) i oprzec łokcie i przedramiona o podłogę i wypchnąć biodra ku górze i tak pozostań w tej pozycji pare minut.Może dziecię Twe się odwróci główką w dół
oczarowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-02, 20:19   #1619
Kissmisiaa
Zakorzenienie

Cytat:
Kissmisia- pewnie każe skontrolować jeszcze raz na czczo. Ile h nie jadlas przed badaniem? Najlepiej 12 godzin nie jesc.

Ostatni posiłek jadłam ok. 21 a badanie miałam robione po 9.
Sama jestem sobie winna bo w weekend poszalałam z jedzeniem.

Najwyżej mu to powiem. Wyniki klasyfikuje się pod cukrzycę. A ja jestem w grupie ryzyka bo mój tata ma cukrzycę typu 2
Stary 2015-07-02, 20:19   #1620
oczarowana
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ali_ma Pokaż wiadomość
Witam
GBS – ponoć są nowe wytyczne tak mówiła położna na SR i najlepiej go zrobić po 32 tygodniu
no właśnie tez się wczoraj zdziwilam ale ze akurat ja jestem w 32 tc to gin mi to zlecił wystarczy raz zrobić.
Lekarz pobiera jeden wymaz z przedsionka pochwy, a drugi z odbytu. Na wyniki czeka się kilka dni. Jeżeli wynik jest dodatni GBS dodatni to znaczy, że mamy paciorkowca.
Niby nic takiego, ponieważ bakteria ta wystepuje u co trzeciego człowieka i nie daje żadnych objawów. Dla samej ciężarnej nie jest niebezpieczna, jednak jest sporym zagrożeniem dla płodu. Podczas porodu bakteria ta może dostać się do organizmu dziecka i narobić wiele spuustoszenia w małym organiźnie. Zazwyczaj leczenie następuje już na sali porodowej. Matka dostaje dożylnie antybiotyk, aby zapobiec zakażeniu dziecka.
oczarowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości