|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2881 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie październikowe 2015, część 4 :) !
ninagg Ja mam dokładnie taką http://www.dadum.pl/chusta-kolkowa-b...FcLhcgodHx0H3A nie wiem czy to dobra firma czy też nie koniecznie ,bo powiem szczerze że dopóki jej nie dostałam to się tematem chustowania nie interesowałam.
Raz tylko widziałam na jakichś targach jak Panie do tego zachęcały i pokazywały jak to ustrojstwo wiązać.Ale im więcej teraz czytam na ten temat tym bardziej się przekonuję do takiego sposobu noszenia dziecka.
|
#2882 |
|
po drugiej stronie szafy
|
Ja kompletnie nie widzę zastosowania dla chusty szczerze pisząc.
|
|
#2883 |
|
Rozeznanie
|
Elvegirl
To mam chyba wersję deskopowa bo nie ma u mnie w tej liscie :p Myślałam, że to może jakaś innowacja i w końcu zobaczę Wasze focie na tel no ale buc
|
|
|
|
#2884 |
|
po drugiej stronie szafy
|
EMI, siedzisz na Tapatalku, prawda? Tam jest problem z fotkami. Próbowałaś wejść na Wizaż normalnie z przeglądarki? Ja nie lubię tych wszystkich aplikacji i innych dziwolągów technicznych, wchodzę przez przeglądarkę i normalnie wszystkie fotki widzę.
|
|
#2885 |
|
Zakorzenienie
|
no i witam na wieczór
my już po małych zakupach w galerii i kinie. byliśmy na jurassic world spoko w sumie film i tylko raz wyszłam siku heheeh a teraz mam lekki dołek na myśl o pożegnaniu z rodzinką.. strasznie mnie żebra zaczęły boleć, to chyba łożysko naciska nie mogę długo siedzieć ;/
|
|
|
|
#2886 | |
|
Zadomowienie
|
hejka, byłam dziś u dentysty z tym dziąsłem , mam nadziąślaka ciążowego
a z lepszych rzeczy to byłam w robanie , 40% rabat był, kupiłam kilka ciuszków za grosze i śpiworek za 7 zł ![]() Cytat:
|
|
#2887 | |||
|
Zakorzenienie
|
hej
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#2888 |
|
Zadomowienie
|
Ja jak ostatnio pytałam o Adamexa Galactica (w smyku zdaje się) to mi powiedzieli że zaczyna się sezon urlopowy i trzeba się liczyć z tym że mogą być nawet miesięczne opóźnienia.No chyba że akurat wybiorę taki który mają na stanie to wiadomo że od ręki mogę brać.Pani wspomniała też że we wrześniu są jakieś międzynarodowe targi w Niemczech czy gdzieś i że podobno wtedy producenci lubią podnosić ceny ale ile w tym prawdy to nie wiem.Ja z kolei liczę na to że jak są targi to i będą nowości.
Odbiegając od tematu wózkowego mam pytanie do dziewczyn które zamawiały tę koszulę muzyy do karmienia, jaki rozmiar brałyście? jak ona w ogóle wypada rozmiarowo? zawyżona jest rozmiarówka ? zaniżona czy raczej standard ? Bo mam straszny dylemat , brać M czy L.
|
#2889 |
|
Zakorzenienie
|
ja tam też nie marudzę na pogodę, wolę taką niż zimno, a u nas ostatnio tak mało ciepła...
dziś po obiadku pojechaliśmy nad jezioro, syncio tak się wyszalał, że padł o 19. nawet wykąpać już się nie chciał iść, mimo że lubi w wannie siedzie. |
|
|
|
#2890 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2891 |
|
Zakorzenienie
|
Wracamy ze szkoły rodzenia
3 godzinki szybko minęły, ogólnie przyjemnie tylko dobry temat jak na pierwsze zajęcia...gadaliśmy o porodach:-D
|
#2892 |
|
Rozeznanie
|
Elvegirl
Dziękuję! weszlam w wersję deskopowa i widzę foty:p
|
|
|
|
#2893 | |||
|
Zakorzenienie
|
Libra śliczne ciuszki
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja też się morduję z wiecznie rosnącą ósemką Wiesz co ja wzięłam L i jest w sam raz. W lidlu normalne sukienki mam M a ciążowe z H&M mam S i M więc chyba trochę zniżone te rozmiary.
|
|
#2894 | ||
|
Rozeznanie
|
Heloł,
Cytat:
![]() Cytat:
) a potem wykładzik, na którym mój Tż prawie zasnął :PHmm..miałam płynąć na ten rejs do Szwecji ale mój małż zaczął mi gadać, że pewnie będę rzygać i się zmęczę i to i tamto, że mam myśleć o dziecku :/ i już mi zbrzydził wszystko a myślę, że dałabym radę :/ no kurde jak się teraz nigdzie nie ruszymy to kiedy, a taki Pasztetniczek lata teraz po Paryżu a Malinka dała radę na Teneryfie :// to czemu miałabym paść po głupim rejsie 2 dniowym...
|
|
|
#2895 |
|
Zakorzenienie
|
W ogóle na szkole rodzenia było bardzo ciekawie
O wyprawce i co zabrać do szpitala.Okazuje się, ze do szpitala nie musze brać bagaży jak królowa angielska hehhe bo np podkłady dają, koszulę do porodu dają i na przebranie zaraz po porodzie. Dla dzidzi tylko małą paczkę chusteczek nawilżanych i małą paczkę pampersów albo parę a nie całe opakowanie. Sudocrem dają w paczce szpitalnej i jego używamy w szpitalu a resztę trzeba wyrzucić tak samo jak nasze kosmetyki i klapki, bo się przynosi do domu różne zarazki szpitalne. Wziąć jak najmniej, żeby ja najmniej wynieść czego nie można wyprać. w gołe mówiła, ze Sudocrem nie jest zbyt dobry. Do doopki polecała Ziajkę https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...parzeniom.html a na problemy Alantan. Bephanten tak polecany tez nie jest wcale dobry do doopki i do sutków też lepiej nie. Lepszy Maltan do sutków. PRANIE pierzemy w tym samym proszku co nasze tylko 2 płukania więcej JAk już dzidziowy to LovelaKĄPIEL płyn Oilatum albo Balneum i po nich nie trzeba co kąpiel smarować malucha, bo fajnie nawilża a niech skóra tez się uczy nawilżania swoim łojkiem Nie kupować produktów z apteki Emolium, bo to zbyt obciążające dla zdrowej skóry dziecka.Ogólnie do szpitala radziła wziąc dla nas: -DOwód osobisty -karta ciąży -wynik grupy krwi -wynik GBS (robi się w 36 tygodniu wymaz) -2 sztuki koszuli najlepiej rozpinanych do pępka plus do porodu jak nie dają w szpitalu -podpaski BellaMama 2 opakow. -majtki siateczkowe -klapki 2 pary takie żeby wywalić później -2 ręczniki -płyn do higieny intymnej (ten co zawsze używamy, nie jakiś nowy) -woda niegazowana duża, 2 wody małe z dziubkiem -czekolada 70 % kakao, batony -szlafrok -talerzy, sztućce, kubek -kosmetyki pod prysznic -szminka nawilżająca No to mniej więcej napisałam co gadała położna. Kurde ta co dzisiaj prowadziła taka fajna. Chciałabym na nią trafić na porodzie. Choć druga też fajna, a 3 nie znam jeszcze
|
#2896 | |
|
Rozeznanie
|
Mala nasz specu od spraw wszelakich
![]() ![]() a Ty jaki fotelik kupujesz, masz jakieś typy? bo nie pamiętam.Ja dzisiaj z siorą gadałam i ona miała z wózka 3w1, taki zwykły i podobno starczył na 6m-cy i mówiła, żeby tak się nie przywiązywać do niego, bo na początku też dużo się z niego nie korzysta, teraz czyli od tych 6 m-cy zainwestowała w taki 9-18 kg i jest bardzo zadowolona... już sama nie wiem, czy wywalać tyle kasy na pół roku :/ ---------- Dopisano o 22:42 ---------- Poprzedni post napisano o 22:38 ---------- Cytat:
|
|
|
#2897 |
|
Zakorzenienie
|
U nas dziś wyjątkow sam wykład, a potem będą i ćwiczenia i joga
|
#2898 | |
|
Zadomowienie
|
Też nie widzę
Cytat:
. Ale nie wyprowadzasz się na koniec świata. Gdzie, jak gdzie, ale w domu rodzinnym zawsze miejsce dla ciebie i Brianka będzie. Ja dzisiaj świętuję urodziny przy Warce 0,0%. Może w weekend z tżtem grilla zrobimy, ale to jeszcze nic pewnego.
|
|
#2899 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Fajnie joga. U nas chyba nie ma
|
|
#2900 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
bephanten u mnie w szpitalu wlasnie kazali na sutki Z tym wyrzucaniem rzeczy po szpitalu to tez smieszne bo i tak na wlosach skorze wszystko jest bym musiala wyrzucic wszystko i wejsc na odkazanie przed domem a i ta czekolada to po co ? Od czekolady sie nie chce kupki nie dosc ze nam bedzie gorzej sie wyproznic to jak bedziemy karmic piersia to i dziecku. Nawet mowia aby nie jesc czekolady przy KP widze co szpital to inne rzeczy mowia Ale dzisiaj ciezki dzien byl i jeszcze duszno to bedzie moje najgorsze lato , czuje sie jak taka ociazala jakbym miala juz z 30kg na plusie
|
|
#2901 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dobrze, ze tam nie rodze...ja nie narzekalam nigdy na sudocrem sama nawet stosuje, bo mam dłonie w strasznym stanie.nigdy nie wywalam kapci ze szpitala zawsze piore i dalej sa dobre hehe a z płynami do kąpieli to juz zalezy jak dziecko reaguje, ja teraz kupiłam płyn do mycia ciała i wloskow linomag, a przy Alicji od poczatku mialam nivea biały , nie stosowalismy tych olejkow do kąpieliCytat:
i ciezko dziecko wyjąć z niego. ja zostaje dalej przy naszym babydesignCytat:
wszystkiego naj |
|||
|
|
|
#2902 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ten krem do pupci z ziajki to juz ostatnio kupiłam, heh widzę że dobrze wybrałam Co do fotelika to ja mam ten od wózka - chicco autofix fast z bazą isofix czy coś takiego i on ma 4* w testach . Ten następny planuje kupić maxi cosi
|
|
|
|
|
#2903 |
|
Zakorzenienie
|
Mała - w sumie polozna ma ciut racji z tym fotelikiem, bo gdzie z takim maluchem pojedziesz w zime ? tylko do lekarza i jedynie na spacer gdzies to po co fotelik za tysiaka
a na lato dziecko juz pewnie bedzie siedziec to mozna zainwestowac w cos lepszego. my mamy w sumie sredni dla Ali ten fotelik z kinderkrafta, ale tyle co do miasta albo do tesciow i spowrotem to spokojnie starczao taki http://www.kinderkraft.pl/foteliki-samochodowe/smart-39 |
|
|
|
#2904 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.☠☠☠☠☠☠☠/apteka/p19849-Oil...kapieli_500_ml Emolium ma 16 składników a Oliatum 8 Czekolada na czas porodu. Dlatego min 70 % kakao żeby kopa energetycznego dała ![]() Co do wyrzucania np kremu to chodzi o to że wszystkiego dotykasz i wsadzasz ręce w krem a go nie możesz umyć. SIebie umyjesz w domu. No nie wiem pisze co mówiła położna
|
|
#2905 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja kupiłam używaną a jak sprzedawałam to jeszcze na niej zarobiłam ![]() Cytat:
6 miesięcy? I co potem dziecko pewnie przodem do kierunku jazdy? Dla mnie skrajna nieodpowiedzialnośč. Nie wierzę że w wieku 6 miesięcy dziecko wyrosło z fotelika. Mój Mikołaj był duży, na 90 centylu wzrostowo i wagowo i jeździł do 10 mscy. Ja dużo jeździłam z małym autem. Kilka razy w tygodniu, ale to już zależy kto jakie ma potrzeby i sytuację. Screaming pochodzisz ze śląska? To tak odnośnie tego "bajtla"
Edytowane przez ktosiula Czas edycji: 2015-07-02 o 23:24 |
||
|
|
|
#2906 |
|
Zadomowienie
|
My mamy Recaro Privię. Daliśmy 550zł bez bazy. Niby w zimę się nie będzie dużo jeździć, ale jednak zima na polskich drogach do najbezpieczniejszych nie należy. Dużo idiotów jeździ na letnich oponach albo wsiada za kółko auta, którym nie potrafi się poruszać i tragedia gotowa. Poza tym, niby się dużo nie jeździ, ale trzeba też wziąć pod uwagę, że dziecko może być chorowite, co wiążę się z częstszymi wizytami u lekarza, odwiedziny u znajomych czy rodziny, zakupy. Ja będę spokojniejsza wiedząc, że w kwestii bezpieczeństwa na drodze zrobiłam wszystko, co w mojej mocy.
|
#2907 |
|
Zakorzenienie
|
a mozna jesc podczas porodu ?? bo mnie bylo wolno tylko pić wodę a jedzenie zabronione... głodna bylam calą noc i pół dnia , dawali kroplowki ;/
|
|
|
|
#2908 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2909 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2910 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 23:30 ---------- Poprzedni post napisano o 23:27 ---------- Cytat:
Cytat:
moze nie kazali jesc w razie jakby mialo byc cięcie ?? no nie mam pojecia, bo chyba przed cesarka jesc nie wolno ?
|
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:22.

nie mogę długo siedzieć ;/

a nie przypuszczać
JAk on mnie wkurza z tym czekaniem na wszystko i ze wszystkim grrrrrr

) a potem wykładzik, na którym mój Tż prawie zasnął :P
dobrze, ze tam nie rodze...