|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3781 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowe mamusie 2016, cz. I :)
U mnie niegazowana nie przejdzie
|
|
|
|
#3782 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi tez wchodzi woda ale musi być choć leko gazowana ![]() Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka
|
|
#3783 |
|
Raczkowanie
|
Uuuuuuuuuuu. ale dawno mnie tu nie było
także witam się ponownie U mnie wszystko dobrze rosnę, rosnę i rosnę...! Dzidziuś ma się bardzo dobrze, jesteśmy po badaniach prenatalnych. Wszystko pięknie ładnie i cudownie. Czekamy tylko do poniedziałki na biochemię. Badania wszystkie porobione i wszystkie są idealne. Lekarz wydał wstępną diagnozę, że będzie Ja z zakupami nie szaleje. Dużo dostanę od koleżanek i kuzynek. Dzisiaj tylko wpadłam do lumpa i za 10zł kupiłam reklamówkę pięknych ciuszków Nie wiemy tylko co z wózkiem i fotelikiem. Jakoś ten temat mnie przerasta. Łóżeczko mamy materac też pościel dostałam i jakieś bujaki podkładki itp. Nie wiem w sumie co jeszcze potrzeba, bo co mama to inna teoria dobrze że w sklepach wszystko jest to można zawsze iść i dokupić ![]() Pozdrawiam was wszystkie
|
#3784 |
|
Zakorzenienie
|
orchid3aa witaj rzeczywiście dawno Cię tu nie było
Super że wszystko dobrze, i witamy pierwszą dziewczynkę
|
|
|
|
#3785 |
|
Zadomowienie
|
Oo, to mamy już chłopczyka i dziewczynkę na wątku
Orchideo gratuluję świetnych wyników i oby tak dalej
|
#3786 |
|
Zakorzenienie
|
Orchidea gratulacje dziewczynki
super!Mamy umówione dwa mieszkania do oglądania dwa pokoje, jedno nawet z balkonem tylko 4 piętro hahaha i bez windy
|
|
|
|
#3787 |
|
Wtajemniczenie
|
Orchid3aa witam. My sie jeszcze nie znamy. Ale oczywiscie gratuluje coreczki
![]() A mi tz przyniosl z pracy super wiadomosc. Prawdopodobnie bedzie wyjezdzal w delegacje na Mazury na kilka tygodni i jest mozliwosc zebym pojechala z nim takze bysmy mieli praktycznie wakacje za free tylko tyle co jedzenie bo za domek ma placic firma. Kurcze gdyby naprawde to wypalilo byloby super :-D
|
#3788 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez kinga1701 Czas edycji: 2015-07-03 o 16:34 |
|
|
|
|
#3789 |
|
Zakorzenienie
|
Ale ci super <3 my w niedzielę nad soline jedziemy
a początkiem sierpnia na 4 dni w góry <3 kocham to powietrze tam szczególnie wieczorem.. W ogóle mogłabym zamieszkać w Bieszczadach bez względu na niedogodności
|
|
|
|
#3790 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:48 ---------- Poprzedni post napisano o 16:46 ---------- Gory poki co to moje marzenie. Jeszcze nigdy nie bylam:-( jakos mi nie po drodze. 700 km robi niestety swoje...
|
|
#3791 |
|
Zakorzenienie
|
orchid gratuluję córeczki
|
|
|
|
#3792 |
|
Zadomowienie
|
orchid3aa - gratki za coreczkę
|
|
|
|
#3793 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Juz mam wyniki,obciazenie glukoza i cala reszta wyszly mi idealnie,dzisiaj tylko polozna-przyjaciolka mojej szwagierki-sie plula ze dużo waze (172cm,74kg). Kurcze no,chcialbym mniej,ale waze tyle samo co przed ciaza a jakos wiekszosc kanaryjek jest naprawde gruba,ciekawe co im mowi.
'zapytaj się siebie, czy chcesz mieć "poważaną" pracę, czy być szczęśliwa' http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3 mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce |
|
|
|
|
#3794 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Nie przejmuj się tą położną. Głupia i tyle :P |
|
|
|
|
#3795 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() super ze wszystko ok i gratuluję córeczki Cytat:
Cytat:
przecież nie ważysz tak dużo
|
|||
|
|
|
#3796 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tzn normalnie to dla mnie żaden problem (mieszkam na 3. bez windy ), ale bardziej myślę jak już maluch będzie na świecie.---------- Dopisano o 19:29 ---------- Poprzedni post napisano o 19:26 ---------- mój mąż pyta jak tam nasz maluch, przykłada uch do brzucha i mówi "halo, jak się masz? byłeś grzeczny?" |
|
|
|
|
#3797 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój jak wrócił z delegacji to słuchał czy cis słychać. Stwierdził że coś bulgocze. Ja stwierdzam de to obiad Haha
|
|
|
|
|
#3798 | |
|
Rozeznanie
|
Witam się po prenatalnych, pomiary wyszły w porządku, ryzyko na wszystkie trisomie spadło, na płeć podobno za wcześnie. Ale sobie dzidziuś słodko pływa
![]() Cytat:
orchid3aa gratulację dziewczynki
|
|
|
|
|
#3799 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:08 ---------- Poprzedni post napisano o 21:07 ---------- kogiel super, że wszystko w porządku
|
|
|
|
|
#3800 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja też tzn. tylko ciuszki i to łóżeczko turystyczne, resztę muszę pokupywać. ![]() Jeszcze się dzisiaj nie witałam także witam Was mamusie. ![]() Rozpisałyście się dzisiaj. ![]() Dzisiaj miałam intensywny dzień, nawet nie miałam czasu zajrzeć do Was, strasznie gorąco dziś. Kupiłam sobie strój kąpielowy, ale co myślicie o opalaniu brzuszka w ciąży? W pierwszej ciąży unikałam słońca, ale teraz poleżkałabym sobie z chęcią na słoneczku.
|
|
#3801 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja jestem raczej za przysłanianiem brzucha szczególnie pomiędzy 11-15. Ogólnie to słyszałam, że mogą pojawić się przebarwienia po opalaniu przez hormony i tego się obawiam bo nie chcę chodzić cała w plamach.. a przydałoby się trochę opalić bo ja bardzo blada jestem.
|
|
|
|
|
#3802 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Są tam teraz obniżki na stroje kąpielowe, ale u mnie już same s i xs, dlatego nie mogłam sobie tam majtek dobrać.
|
|
#3803 |
|
Zakorzenienie
|
Ja na brzuch nakładam krem przeciw opalaniu 50, resztę mam opaloną już - ramiona brąz jeszcze nogi mi zostały
i nie mam zamiaru się krępować bo plam żadnych nie mam.Martwi mnie tylko mój dekolt... głupie hormony i mam taki wysyp jak nastolatka Na buzi zresztą też ale tu to zniosę a na dekolcie nigdy nie miałam!!
|
|
|
|
#3804 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3805 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Co do opalania brzuszka to ja raczej jestem przeciwko. Uwazam ze nie ma co kusic losu. Nogi, rece, twarz czy dekolt pewnie bo az wstyd taka biala lato chodzic
|
|
#3806 |
|
Zakorzenienie
|
Ja jeśli chodzi o opalanie brzuszka w ciąży jestem raczej na nie. Ogólnie raczej wolę dmuchać na zimne i mało się wystawiam na słonko, mimo że lubię słonko i słonko lubi mnie
Wiadomo, że się go nie uniknie, bo przecież człowiek nie chodzi po ulicy cały zakryty, ale boję się tych przebarwień, które mogą się pojawić.
|
|
|
|
#3807 | ||
|
Zakorzenienie
|
orchid3aa cześć! gratuluję zdrowej córy
![]() Cytat:
powodzenia! a będziecie wynajmować czy kupować? ![]() jak my szukaliśmy mieszkania to dla mnie czwarte piętra odpadały dostawałam totalnej zadyszki, teraz w ciąży to nie wiem czy w ogóle bym tam dotarła ![]() Cytat:
cieszę się, że wszystko w porządku! JA po wczorajszej wizycie u gina super dzieciak ma 3 cm, serduszko pięknie bije, ruszał się machał nogami i rączkami Tylko na ten mój mocz wykazuje stan zapalny i dostałam antybiotyk
|
|
#3808 |
|
Zakorzenienie
|
Baby, ja waże jeszcze więcej niż Ty, także spoko
I nic mi położna nie mówiła A jak pytałam gina, to powiedział, że mam się nie stresować i mi uświadomił, że skoro jestem świadoma wagi, to mam przytyć mało. A są przecież kobity z normalną wagą, które tyją po 20-30kg i sumarycznie przy porodzie, mogą ważyć i tyle co ja. Jakoś nigdy nie spojrzałam na to z tej strony, więc mnie trochę pocieszył ![]() Ja jestem przeciwna opalaniu brzuszka, filtry nie filtry: nie i koniec My dzisiaj jedziemy do siostry TŻta, bo jej młodszy syn ma urodziny, więc będzie mała imprezka ![]() A potem do naszego dobrego kumpla, na piwo i pizzę Oczywiście ja bez piwa Kumpel jeszcze nie wie, więc się pewnie zdziwi
|
|
|
|
#3809 |
|
Zakorzenienie
|
mojakaren super, że wszystko jest dobrze
|
|
|
|
#3810 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kupno nie wchodzi w grę z racji braku pieniędzy a raczej możliwości kredytu Super że wszystko jest ok
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:09.

Dzisiaj w pracy 1,5l za mną, także jest nieźle 

przecież nie ważysz tak dużo

Na buzi zresztą też ale tu to zniosę a na dekolcie nigdy nie miałam!!
Wiadomo, że się go nie uniknie, bo przecież człowiek nie chodzi po ulicy cały zakryty, ale boję się tych przebarwień, które mogą się pojawić.