Styczniowe mamusie 2016, cz. I :) - Strona 127 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-07-03, 14:41   #3781
czarnulax
Zakorzenienie

Dot.: Styczniowe mamusie 2016, cz. I :)

U mnie niegazowana nie przejdzie
Stary 2015-07-03, 14:56   #3782
mojakaren
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
Jeju, wchodzi mi woda znowu

Tylko odkryłam, że musi być niegazowana (a nigdy niegazowanej nie lubiłam!) i idzie elegancko Dzisiaj w pracy 1,5l za mną, także jest nieźle
To super w taki upał jest jak znalazł
Mi tez wchodzi woda ale musi być choć leko gazowana

Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka

jesteśmy jedno
jedno ze stali

1+1=3
mojakaren jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-03, 14:56   #3783
orchid3aa
Raczkowanie

GG do orchid3aa

Uuuuuuuuuuu. ale dawno mnie tu nie było także witam się ponownie

U mnie wszystko dobrze rosnę, rosnę i rosnę...!

Dzidziuś ma się bardzo dobrze, jesteśmy po badaniach prenatalnych. Wszystko pięknie ładnie i cudownie. Czekamy tylko do poniedziałki na biochemię. Badania wszystkie porobione i wszystkie są idealne.

Lekarz wydał wstępną diagnozę, że będzie DZIEWCZYNKA Powiedział nawet że wręcz jest przekonany bo jeszcze się nigdy nie pomylił, a malutka tak się pięknie ułożyła, że było widać i ponownie sprawdzał na USG 4D czy tam 3D.

Ja z zakupami nie szaleje. Dużo dostanę od koleżanek i kuzynek. Dzisiaj tylko wpadłam do lumpa i za 10zł kupiłam reklamówkę pięknych ciuszków

Nie wiemy tylko co z wózkiem i fotelikiem. Jakoś ten temat mnie przerasta.

Łóżeczko mamy materac też pościel dostałam i jakieś bujaki podkładki itp.

Nie wiem w sumie co jeszcze potrzeba, bo co mama to inna teoria dobrze że w sklepach wszystko jest to można zawsze iść i dokupić

Pozdrawiam was wszystkie

Wstępna diagnoza-----> DZIEWCZYNKA
orchid3aa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-03, 15:09   #3784
kinga1701
Zakorzenienie

orchid3aa witaj rzeczywiście dawno Cię tu nie było
Super że wszystko dobrze, i witamy pierwszą dziewczynkę gratulacje
kinga1701 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-03, 15:25   #3785
hariett
Zadomowienie

Oo, to mamy już chłopczyka i dziewczynkę na wątku Orchideo gratuluję świetnych wyników i oby tak dalej

hariett jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-03, 15:36   #3786
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Orchidea gratulacje dziewczynki super!

Mamy umówione dwa mieszkania do oglądania dwa pokoje, jedno nawet z balkonem tylko 4 piętro hahaha i bez windy Jutro i w poniedziałek będziemy oglądać i za miesiąc czeka nas przeprowadzka
magda1706 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-03, 16:10   #3787
Magdusiaaa
Wtajemniczenie

Orchid3aa witam. My sie jeszcze nie znamy. Ale oczywiscie gratuluje coreczki

A mi tz przyniosl z pracy super wiadomosc. Prawdopodobnie bedzie wyjezdzal w delegacje na Mazury na kilka tygodni i jest mozliwosc zebym pojechala z nim takze bysmy mieli praktycznie wakacje za free tylko tyle co jedzenie bo za domek ma placic firma. Kurcze gdyby naprawde to wypalilo byloby super :-D

Serduszko malutkie

Magdusiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-03, 16:30   #3788
kinga1701
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Magdusiaaa Pokaż wiadomość
Orchid3aa witam. My sie jeszcze nie znamy. Ale oczywiscie gratuluje coreczki

A mi tz przyniosl z pracy super wiadomosc. Prawdopodobnie bedzie wyjezdzal w delegacje na Mazury na kilka tygodni i jest mozliwosc zebym pojechala z nim takze bysmy mieli praktycznie wakacje za free tylko tyle co jedzenie bo za domek ma placic firma. Kurcze gdyby naprawde to wypalilo byloby super :-D
Super propozycje oby tylko się udało i wakacje gotowe. Trzymam kciuki

Edytowane przez kinga1701
Czas edycji: 2015-07-03 o 16:34
kinga1701 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-03, 16:44   #3789
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Ale ci super <3 my w niedzielę nad soline jedziemy a początkiem sierpnia na 4 dni w góry <3 kocham to powietrze tam szczególnie wieczorem.. W ogóle mogłabym zamieszkać w Bieszczadach bez względu na niedogodności
Stary 2015-07-03, 16:48   #3790
Magdusiaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kinga1701 Pokaż wiadomość
Super propozycje oby tylko się udało i wakacje gotowe. Trzymam kciuki
Nie dziekuje zeby nie zapeszyc

---------- Dopisano o 16:48 ---------- Poprzedni post napisano o 16:46 ----------

Cytat:
Napisane przez magda1706 Pokaż wiadomość
Ale ci super <3 my w niedzielę nad soline jedziemy a początkiem sierpnia na 4 dni w góry <3 kocham to powietrze tam szczególnie wieczorem.. W ogóle mogłabym zamieszkać w Bieszczadach bez względu na niedogodności
Gory poki co to moje marzenie. Jeszcze nigdy nie bylam:-( jakos mi nie po drodze. 700 km robi niestety swoje...

Serduszko malutkie

Stary 2015-07-03, 17:53   #3791
czarnulax
Zakorzenienie

orchid gratuluję córeczki
Stary 2015-07-03, 18:40   #3792
candyyfloss
Zadomowienie

orchid3aa - gratki za coreczkę
candyyfloss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-03, 18:42   #3793
baby montana
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hariett Pokaż wiadomość
Tak, dobrze Karen

Czarnula mam to samo. Choć ja liczę trochę na entuzjazm dziadków Ja się boję remontu... A najbardziej kombinacji z przełączaniem prądu, ogrewania itp. Do nowego pokoju od nas :/ Coś czuję że ten remont to będzie bankructwo dla nas. A jeszcze stawianie ścianki, nowe panele, szukanie miejsca na drzwi (nie wiadomo czy to nie ściana nośna:/) i kosmetyka - malowanie, urządzanie...
Witaj w klubie!my rzucamy prace we wrzesniu,przeprowadzamy sie i zaczynamy remont,ale taki z kuciem sufitu itd,nie tylko kosmetyczne poprawki. Nawet nie wiem gdzie wtedy zamieszkam bo nie bede w takim zakurzonym mieszkaniu haha.

Juz mam wyniki,obciazenie glukoza i cala reszta wyszly mi idealnie,dzisiaj tylko polozna-przyjaciolka mojej szwagierki-sie plula ze dużo waze (172cm,74kg). Kurcze no,chcialbym mniej,ale waze tyle samo co przed ciaza a jakos wiekszosc kanaryjek jest naprawde gruba,ciekawe co im mowi.

http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3

mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce
baby montana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-03, 18:46   #3794
koktajlowa7
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez baby montana Pokaż wiadomość
Witaj w klubie!my rzucamy prace we wrzesniu,przeprowadzamy sie i zaczynamy remont,ale taki z kuciem sufitu itd,nie tylko kosmetyczne poprawki. Nawet nie wiem gdzie wtedy zamieszkam bo nie bede w takim zakurzonym mieszkaniu haha.

Juz mam wyniki,obciazenie glukoza i cala reszta wyszly mi idealnie,dzisiaj tylko polozna-przyjaciolka mojej szwagierki-sie plula ze dużo waze (172cm,74kg). Kurcze no,chcialbym mniej,ale waze tyle samo co przed ciaza a jakos wiekszosc kanaryjek jest naprawde gruba,ciekawe co im mowi.

Nie przejmuj się tą położną. Głupia i tyle :P
koktajlowa7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-03, 19:23   #3795
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez orchid3aa Pokaż wiadomość

Dzidziuś ma się bardzo dobrze, jesteśmy po badaniach prenatalnych. Wszystko pięknie ładnie i cudownie. Czekamy tylko do poniedziałki na biochemię. Badania wszystkie porobione i wszystkie są idealne.

Lekarz wydał wstępną diagnozę, że będzie DZIEWCZYNKA Powiedział nawet że wręcz jest przekonany bo jeszcze się nigdy nie pomylił, a malutka tak się pięknie ułożyła, że było widać i ponownie sprawdzał na USG 4D czy tam 3D.
witaj ponownie
super ze wszystko ok i gratuluję córeczki
Cytat:
Napisane przez Magdusiaaa Pokaż wiadomość
ale byłoby fajnie
Cytat:
Napisane przez baby montana Pokaż wiadomość
o rany, ale się przyczepiła przecież nie ważysz tak dużo

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Ewusia_marchew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-03, 19:29   #3796
czarnulax
Zakorzenienie

Cytat:
Mamy umówione dwa mieszkania do oglądania dwa pokoje, jedno nawet z balkonem tylko 4 piętro hahaha i bez windy Jutro i w poniedziałek będziemy oglądać i za miesiąc czeka nas przeprowadzka
o kurcze, 4. piętro bez windy tzn normalnie to dla mnie żaden problem (mieszkam na 3. bez windy ), ale bardziej myślę jak już maluch będzie na świecie.

---------- Dopisano o 19:29 ---------- Poprzedni post napisano o 19:26 ----------

mój mąż pyta jak tam nasz maluch, przykłada uch do brzucha i mówi "halo, jak się masz? byłeś grzeczny?"
Stary 2015-07-03, 19:36   #3797
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Cytat:
Napisane przez czarnulax Pokaż wiadomość
o kurcze, 4. piętro bez windy tzn normalnie to dla mnie żaden problem (mieszkam na 3. bez windy ), ale bardziej myślę jak już maluch będzie na świecie.

mój mąż pyta jak tam nasz maluch, przykłada uch do brzucha i mówi "halo, jak się masz? byłeś grzeczny?"
Właśnie mnie też to przeraża trochę zwłaszcza że di pracy mam na 4 piętro i ledwo wlaze hahaha

Mój jak wrócił z delegacji to słuchał czy cis słychać. Stwierdził że coś bulgocze. Ja stwierdzam de to obiad Haha
Stary 2015-07-03, 21:05   #3798
kogielmogiel
Rozeznanie

Witam się po prenatalnych, pomiary wyszły w porządku, ryzyko na wszystkie trisomie spadło, na płeć podobno za wcześnie. Ale sobie dzidziuś słodko pływa dostałam płytkę więc mogę rodzinie pokazać

Cytat:

Ja się właśnie wyprowadziłam z mieszkania na 4 piętrze, właściwie to 4,5 i nigdy więcej. Bieganie tak i spowrotem to męczarnia, zwłaszcza z wózkiem, chyba, że jest jakaś wózkownia albo piwnica żeby nie targać wózka ze sobą.

orchid3aa gratulację dziewczynki
Stary 2015-07-03, 21:08   #3799
czarnulax
Zakorzenienie

Cytat:
Właśnie mnie też to przeraża trochę zwłaszcza że di pracy mam na 4 piętro i ledwo wlaze hahaha

Mój jak wrócił z delegacji to słuchał czy cis słychać. Stwierdził że coś bulgocze. Ja stwierdzam de to obiad Haha

---------- Dopisano o 21:08 ---------- Poprzedni post napisano o 21:07 ----------

kogiel super, że wszystko w porządku
Stary 2015-07-03, 21:14   #3800
uaoo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez candyyfloss Pokaż wiadomość
Ja część ubranek będę miała po dziecku bratowej. Ale one jeszcze będą wędrowały przez naszą koleżankę, która rodzi w listopadzie. Część i tak chciałabym kupić, bo nie wiem czy nadążę z praniem
Nowe ciuszki też się pierze, szczególnie dla noworodka.

Cytat:
Napisane przez zuken Pokaż wiadomość
Ja dla dziewczynki mam wszystko po corce w sumie

Ja też tzn. tylko ciuszki i to łóżeczko turystyczne, resztę muszę pokupywać.

Jeszcze się dzisiaj nie witałam także witam Was mamusie.
Rozpisałyście się dzisiaj.
Dzisiaj miałam intensywny dzień, nawet nie miałam czasu zajrzeć do Was, strasznie gorąco dziś. Kupiłam sobie strój kąpielowy, ale co myślicie o opalaniu brzuszka w ciąży? W pierwszej ciąży unikałam słońca, ale teraz poleżkałabym sobie z chęcią na słoneczku.

L. - 10.2011
K. - 01.2016
F. - 11.2017
uaoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-03, 21:22   #3801
koktajlowa7
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez uaoo Pokaż wiadomość
Jeszcze się dzisiaj nie witałam także witam Was mamusie.
Rozpisałyście się dzisiaj.
Dzisiaj miałam intensywny dzień, nawet nie miałam czasu zajrzeć do Was, strasznie gorąco dziś. Kupiłam sobie strój kąpielowy, ale co myślicie o opalaniu brzuszka w ciąży? W pierwszej ciąży unikałam słońca, ale teraz poleżkałabym sobie z chęcią na słoneczku.
O, a gdzie kupiłaś? Też muszę sobie kupić Ja jestem raczej za przysłanianiem brzucha szczególnie pomiędzy 11-15. Ogólnie to słyszałam, że mogą pojawić się przebarwienia po opalaniu przez hormony i tego się obawiam bo nie chcę chodzić cała w plamach.. a przydałoby się trochę opalić bo ja bardzo blada jestem.
koktajlowa7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-03, 21:41   #3802
uaoo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez koktajlowa7 Pokaż wiadomość
O, a gdzie kupiłaś? Też muszę sobie kupić Ja jestem raczej za przysłanianiem brzucha szczególnie pomiędzy 11-15. Ogólnie to słyszałam, że mogą pojawić się przebarwienia po opalaniu przez hormony i tego się obawiam bo nie chcę chodzić cała w plamach.. a przydałoby się trochę opalić bo ja bardzo blada jestem.
Kupowałam osobno dół i górę tzn. nie od kompletu. Górę kupiłam w h&m za 20 zł! Są tam teraz obniżki na stroje kąpielowe, ale u mnie już same s i xs, dlatego nie mogłam sobie tam majtek dobrać.

L. - 10.2011
K. - 01.2016
F. - 11.2017
Stary 2015-07-03, 21:44   #3803
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Ja na brzuch nakładam krem przeciw opalaniu 50, resztę mam opaloną już - ramiona brąz jeszcze nogi mi zostały i nie mam zamiaru się krępować bo plam żadnych nie mam.
Martwi mnie tylko mój dekolt... głupie hormony i mam taki wysyp jak nastolatka Na buzi zresztą też ale tu to zniosę a na dekolcie nigdy nie miałam!!
Stary 2015-07-03, 21:47   #3804
uaoo
Zakorzenienie

Cytat:
Ja na brzuch nakładam krem przeciw opalaniu 50, resztę mam opaloną już - ramiona brąz jeszcze nogi mi zostały i nie mam zamiaru się krępować bo plam żadnych nie mam.
Martwi mnie tylko mój dekolt... głupie hormony i mam taki wysyp jak nastolatka Na buzi zresztą też ale tu to zniosę a na dekolcie nigdy nie miałam!!
Mój brzuch taki blady, że bym chciała go opalić. Mój dekolt też strasznie wysypał i na buzi zresztą też! Śmieję się, że to trądzik młodzieńczy i przechodzę go dopiero teraz

L. - 10.2011
K. - 01.2016
F. - 11.2017
Stary 2015-07-03, 22:06   #3805
Magdusiaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kogielmogiel Pokaż wiadomość
Witam się po prenatalnych, pomiary wyszły w porządku, ryzyko na wszystkie trisomie spadło, na płeć podobno za wcześnie. Ale sobie dzidziuś słodko pływa dostałam płytkę więc mogę rodzinie pokazać
Super ze wszystko w porzadku z bobasem

Co do opalania brzuszka to ja raczej jestem przeciwko. Uwazam ze nie ma co kusic losu. Nogi, rece, twarz czy dekolt pewnie bo az wstyd taka biala lato chodzic

Serduszko malutkie

Stary 2015-07-03, 22:14   #3806
czarnulax
Zakorzenienie

Ja jeśli chodzi o opalanie brzuszka w ciąży jestem raczej na nie. Ogólnie raczej wolę dmuchać na zimne i mało się wystawiam na słonko, mimo że lubię słonko i słonko lubi mnie Wiadomo, że się go nie uniknie, bo przecież człowiek nie chodzi po ulicy cały zakryty, ale boję się tych przebarwień, które mogą się pojawić.
Stary 2015-07-04, 08:15   #3807
mojakaren
Zakorzenienie

orchid3aa cześć! gratuluję zdrowej córy

Cytat:

powodzenia! a będziecie wynajmować czy kupować?
jak my szukaliśmy mieszkania to dla mnie czwarte piętra odpadały dostawałam totalnej zadyszki, teraz w ciąży to nie wiem czy w ogóle bym tam dotarła

Cytat:
Napisane przez kogielmogiel Pokaż wiadomość

Ja się właśnie wyprowadziłam z mieszkania na 4 piętrze, właściwie to 4,5 i nigdy więcej. Bieganie tak i spowrotem to męczarnia, zwłaszcza z wózkiem, chyba, że jest jakaś wózkownia albo piwnica żeby nie targać wózka ze sobą.

orchid3aa gratulację dziewczynki

cieszę się, że wszystko w porządku!

JA po wczorajszej wizycie u gina super dzieciak ma 3 cm, serduszko pięknie bije, ruszał się machał nogami i rączkami Za 3 tygodnie prenatalne.
Tylko na ten mój mocz wykazuje stan zapalny i dostałam antybiotyk

jesteśmy jedno
jedno ze stali

1+1=3
mojakaren jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-04, 09:33   #3808
Dotka90
Zakorzenienie

Baby, ja waże jeszcze więcej niż Ty, także spoko I nic mi położna nie mówiła
A jak pytałam gina, to powiedział, że mam się nie stresować i mi uświadomił, że skoro jestem świadoma wagi, to mam przytyć mało. A są przecież kobity z normalną wagą, które tyją po 20-30kg i sumarycznie przy porodzie, mogą ważyć i tyle co ja.

Jakoś nigdy nie spojrzałam na to z tej strony, więc mnie trochę pocieszył

Ja jestem przeciwna opalaniu brzuszka, filtry nie filtry: nie i koniec

My dzisiaj jedziemy do siostry TŻta, bo jej młodszy syn ma urodziny, więc będzie mała imprezka
A potem do naszego dobrego kumpla, na piwo i pizzę Oczywiście ja bez piwa Kumpel jeszcze nie wie, więc się pewnie zdziwi
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-04, 10:10   #3809
czarnulax
Zakorzenienie

mojakaren super, że wszystko jest dobrze
Stary 2015-07-04, 10:13   #3810
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Cytat:
Napisane przez mojakaren Pokaż wiadomość
powodzenia! a będziecie wynajmować czy kupować?
jak my szukaliśmy mieszkania to dla mnie czwarte piętra odpadały dostawałam totalnej zadyszki, teraz w ciąży to nie wiem czy w ogóle bym tam dotarła

JA po wczorajszej wizycie u gina super dzieciak ma 3 cm, serduszko pięknie bije, ruszał się machał nogami i rączkami Za 3 tygodnie prenatalne.
Tylko na ten mój mocz wykazuje stan zapalny i dostałam antybiotyk
Wynajmować Kupno nie wchodzi w grę z racji braku pieniędzy a raczej możliwości kredytu

Super że wszystko jest ok
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości