|
|
#1861 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. VII
U mnie niestety nie. Trzeba mieć swoje ☺
|
#1862 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
będziecie i wy niedługo tworzyć piękny kącik dla malca. Cytat:
Boje się wejść i czytać opisy porodów mimo że to mój drugi. . 😂 |
||
|
|
|
#1863 |
|
Zakorzenienie
|
Spoko, ja tak samo
na razie kompletuję koszyk na gemini i oglądam płyny do prania (chyba kupię stacjonarnie). Dopiero kupiłam łóżeczko i cały ekwipunek do niego. Nie mam jeszcze wózka, ręczników, pieluszek ani jednorazowych ani tetrowych, laktatora, wanienki, przewijaka, chusty...Przed chwilą policzyłam ostatecznie wszystkie ciuszki na 0-3 msc. i jestem spokojna, spokojnie jest w co przebierać Na większy rozmiar mam mało, ale przez te pierwsze miesiące spokojnie się rozeznam co mi odpowiada a co nie i będę kupować. A jutro jadę na plażing
|
#1864 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1865 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1866 |
|
Zakorzenienie
|
Pytanie czym się różnią pampersy białe od zielonych?
Chyba kupię zielone bo taniej wychodzą
|
#1867 |
|
Rozeznanie
|
Boże ta pogoda mnie wykonczy :-( tak mi się trudno oddycha i jeszcze ten katar... Aż mnie w klatce piersiowej boli :-(
|
|
#1868 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1869 |
|
Zakorzenienie
|
Chyba tą z Baby Ono wezmę w końcu ale sama nie wiem już...
|
|
|
|
#1870 |
|
Zakorzenienie
|
Zastanawiam się nad oslonkami na brodawki. Tylko nie wiem jaki rozmiar
|
#1871 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja mam te zielone 1. Super extra i nie zamierzam napewno kupować super extra sensitive edyszyn. Za paręnaście zł więcej za napis na pieluchach. |
|
|
|
|
#1872 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja muszę całą paczkę, nie pamiętam, ile ma dada 1
|
|
#1873 |
|
Zakorzenienie
|
Chyba 30 sztuk albo coś koło tego...
Ja też biorę całą paczkę, mąż dowiezie w razie czego. |
|
|
|
#1874 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:39 ---------- Poprzedni post napisano o 22:34 ---------- Bierzecie herbatki na laktacje oraz z kopru włoskiego?
|
|
#1875 |
|
Rozeznanie
|
Bardzo fajne są też podobno Tesco love baby newborn i ja chyba takie kupię na początku
|
|
#1877 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Takie prawdziwe robi się dość długo. Na bazie żółtek (kogel mogel sparzony) i trzeba mieszać podczas chłodzenia, bo inaczej się zbrylają. Tu masz przykładowy przepis: http://madameedith.blogspot.com/2013...waniliowe.htmlWażna jest baza - lody waniliowe lub śmietankowe, dodatki dodajesz według uznania. Bakalie, owoce, orzechy, kawę ![]() Ale to dość pracochłonne. Przyznam się, że ja często robię oszukane lody ![]() Żeby je zrobić potrzebujesz mrożonych owoców (uwielbiam mieszankę owocową z hortexu, taka leśna z truskawkami, wiśniami, jagodami, czarną porzeczką). Dobrze się sprawdzają też, np. banany. Kroisz na kawałeczki obranego i mrozisz. Takie zamrożone owoce blenduję z łyżką miodu (może być cukier, inna substancja słodząca, po prostu lubię miód) i śmietaną kremówką (im tłustsza tym lepiej). Polecam, wychodzą naprawdę pyszne. Tylko do zjedzenia od razu Przygotowuję po porcji. Mój ojciec jak mu ostatnio zrobiłam, to powiedział, że takich dobrych to dawno nie jadł![]() A wózek bardzo fajny ![]() Z innej beczki, czy któraś z Was się nastawia na pieluchy wielorazowe? |
||
|
|
|
#1878 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Łatwo jest się nastawić ogólnikowo "zmienić styl życia na zdrowszy i bardziej aktywny" a często to nie wychodzi, bo brak jest nam konkretnej wiedzy jak to zrobić, żeby efekt był ok i utrzymał się na dłużej niż parę miesięcy. Cytat:
Ale i tak moje libido leży i kwiczy, och jeszcze będę tego żałować po ciąży ![]() No właśnie o dobrego dietetyka jest trudno, szczególnie takiego, który umie wszystko przystępnie wyjaśnić, a nie tylko dać rozpiskę co danego dnia trzeba zjeść, i to jeszcze właśnie dietę typu 1300 kalorii. Gratuluję zakupów i wyboru wózka, fajnie że już macie to z głowy ![]() Cytat:
Dobrze, że jest synek, to zawsze czas inaczej leci przy dziecku, chociaż przez to na pewno będzie Ci też ciężej, bo jednak wtedy nie można się walnąć na kanapę i mieć wszystko gdzieś.Oby maluch poczekał na tatę ![]() Cytat:
Przy córce kupiliśmy dopiero jak jej wyskoczyła temperatura przy ząbkowaniu jak miała 8 mcy, ale rzeczywiście był to już późny wieczór Na szczęście blisko mamy aptekę 24h, więc luz, mąż podskoczył i za kwadrans był w domu. I na początku wygodniejsze były czopki, może to też wynikało z tego, że Młoda okrutnie płakała przez te zęby i podanie jej wtedy leku, żeby go nie wypluła albo nie zwymiotowała graniczyło z cudem. Jedną małą paczkę, ale nie wiem jeszcze które kupię, więc nie wiem ile ich tam będzie W razie co mąż dowiezie. U nas w szpitalu dawali 3 pieluchy na dzień, no przydział konkretny, nie powiem
|
|||||
|
|
|
#1879 |
|
Zakorzenienie
|
Chodziło mi właśnie o takie oszukane
czyli zamrożone owoce plus śmietanka i blender
|
#1880 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A pieluchy wielorazowe mnie kuszą mocno, ale sama nie wiem. Na początku na bank nie dam rady, zanim się ogarnę z porannymi rytuałami dla dwójki dzieci i wyrobieniem się do przedszkola, to chyba trochę minie. I przeraża mnie to inwestowanie w cały osprzęt, kiedy to już drugie dziecko i w sumie nie wiem czy się jeszcze to przyda. Bo na początek kasy trzeba trochę wyłożyć. A Ty się zastanawiasz? |
|
|
|
|
#1881 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1882 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ale chyba ok. 250ml, bo tyle mają kubeczki z tą co kupuję, a wlewam cały, czasem trochę dodaję jeszcze. Zawsze możesz dać tyle i spróbować, jak będzie za mało to dodać więcej minuta roboty, u mnie często mąż robi (tylko właśnie muszę sprawdzić czy dość śmietany )No ja planuję. Tylko nie planuję tych zaawansowanych metod, zwykłe tetry + planuję kupić kilka otulaczy. Cenowo i tak wychodzą lepiej niż pampersy. Zamówiłam 40 tetrowych, teraz oglądam otulacze. Ew. dokupię jakieś wkładki sucha pupa, ale nie planuję żadnych bajerów w stylu all in one Mnie kuszą z kilku powodów, głównie: - mniej odparzeń - łatwiejsze odpieluchowanie dodatkowo: - cena - lepsze dla środowiska Ale jak z wszystkim zobaczymy jak wyjdzie Co do odpieluchowania to i tak mam zamiar stosować tzw. naturalną higienę niemowląt, ale ja jestem taka trochę nakręcona naturę i powrót do korzeni ![]() Pewno będzie pytanie co to, więc zamieszczam wytłumaczenie: https://parenting.pl/portal/nhn-natu...iena-niemowlat |
|
|
|
|
#1883 |
|
Wtajemniczenie
|
Jest tu ktoś jeszcze?
Ale mam doła... Zrobiły mi się hemoroidy... Czy któraś może polecić na to dobry lek bezpieczeny w ciąży?
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1884 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja miałam jednorazowe krwawienie jak oddawałam stolca. Potem już nie miałam i cały czas staram się jeść dużo owoców i wody pić.
|
|
#1885 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie mam krwawienia. Mam problemy przy wypróżnianiu. Muszę obserwować regularnie te miejsca bo miałam inny problem (czerniaka) i widzę w lusterku :/
|
|
#1886 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny czy któraś z Was odkupywała moze od kogoś rożek? Zastanawiam sie czy odkupić czy kupić nowy
wolę miękki, nieusztywniany.
|
#1887 |
|
Wtajemniczenie
|
Mysza
Ja po bratanku mam. Jak wypierzesz itd. nie widzę problemu
|
|
#1888 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wole nowy, chyba że dostałam bym używany od rodziny. Od obcego bym nie wzięła.
|
|
#1889 |
|
Zakorzenienie
|
Dzis dzien imprez.
Byla firmowa poszlam. Pozniej Miśka urodziny tez poszlam. Oczywiscie mialam pare skurczy na firmowej wiec nie bawilam sie dobrze Czy wy tez macie wiecznie mokra wkladke calkowicie ? Nie wiem czy mam takie uplawy czy to pot czy popuszczam siki. Zapach jak uplawow no ale ze az tule ? Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka
|
#1890 |
|
Zakorzenienie
|
Obudzilam sie chyba wyspana .... ale padaka :/
Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:39.

będziecie i wy niedługo tworzyć piękny kącik dla malca. 

). Co innego, jak ktoś ma sporą nadwagę, czy jakieś problemy, to rozumiem diety, ewentualnie jak się chce schudnąć na konkretne wydarzenie, np na ślub
Ale i tak moje libido leży i kwiczy, och jeszcze będę tego żałować po ciąży
Dobrze, że jest synek, to zawsze czas inaczej leci przy dziecku, chociaż przez to na pewno będzie Ci też ciężej, bo jednak wtedy nie można się walnąć na kanapę i mieć wszystko gdzieś.