Mamusie październikowe 2015, część 4 :) ! - Strona 101 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-07-03, 17:46   #3001
ewlina
Zakorzenienie

GG do ewlina
Dot.: Mamusie październikowe 2015, część 4 :) !

Mała jak zwykle w samo sedno..może drastyczne, ale też mam takie odczucia Ost jak jechaliśmy samochodem i padało słońce na mój brzuch to się gazetą chroniłam troche
Za rok ndrobimy opalanie, chociaż nie powiem chciałabym, bo bladziutka jestem ale nie ma co
Stary 2015-07-03, 17:50   #3002
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Amelie04 Pokaż wiadomość
dziewczyny ale szok, pisalam Wam, ze probowalam zamawiac z tego textila i nie moglam platnosci uregulowac, pozniej wyskakiwalo mi ze kosztyk pusty a teraz oni pisza mi maila ze paczki poszly juz i prosze uregulowac oplate za dwie takie same przesylki myslalam, ze jak nie oplacone to nie wyslą. ale dzwonilam do nich i mi powiedzieli zeby jednej po prostu nie odbierac...
Dobrze, że chociaz nie robili problemów
Cytat:
Napisane przez ewlina Pokaż wiadomość
Mała jak zwykle w samo sedno..może drastyczne, ale też mam takie odczucia Ost jak jechaliśmy samochodem i padało słońce na mój brzuch to się gazetą chroniłam troche
Za rok ndrobimy opalanie, chociaż nie powiem chciałabym, bo bladziutka jestem ale nie ma co
Lepiej być bladym niż wyglądać jak salamandra plamista i dzidziołka przegrzac. W sumie to ja taka blada nie jestem. Nie wiem czy mnie przez ubranie chwyta czy to Palmers barwi skórę
Stary 2015-07-03, 17:58   #3003
Amelie04
Zakorzenienie

ja dzis tylko nogi opalalam na tarasie bo białe jak u trupa. :P rece i dekolt tez mi sie opalily a w cieniu praktycznie siedzialam..
Amelie04 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-03, 18:02   #3004
AgatkaSz
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez elvegirl Pokaż wiadomość
No ja mam nadzieję, że ta prognoza się nie sprawdzi, niefajnie by było gdyby ZNOWU zima była tak bardzo żadna...przyroda tego po prostu nie ogarnie, a my razem z nią.

AgatkaSz
, masz normalne bikini? Ja ciągle dumam, nie wiem czy to jest ok, tak wystawiać brzuchol na słońce. No i jakoś mam wrażenie, że chyba lepiej trochę dyskretniej wyglądać w tankini, ale może to tylko moje jakieś durne nie wiadomo co :P
Normalne ale ja to leze pod parasolem i tylko nogi na sloncu na minute wejde do wody i wracam
Mi minuta na sloncu i jestem jak murzyn rece juz mam czarne wystarczy spacer po miescie

Cytat:
Napisane przez mala29lll Pokaż wiadomość
Dobrze jak przymrozi zimą to chociaż zarazki wymrozi a tak jakieś mutanty się robią ciężki do leczenia

Mój pojechał po klimatyzator. Ciekawe jak sie sprawdzi i czy w ogóle jeszcze będzie w sklepie. Coraz gorzej się w domu robi pod wieczór

ja tak samo wole mrozne zimy nie ma chociaz bakteri

Cytat:
Napisane przez ktosiula Pokaż wiadomość
Ja kupuje cały czas w biedronce bebiko i jest ok.

Odnośnie pieluch to używaliśmy pampersów i dad, wolałam pampersy. Ale te dady nowe faktycznie lepsze są od starych.
A mój Miki już od miesiąca bez pieluchy! Nauczył się w tydzień i jestem z niego bardzo dumna. Ma 1,5 roku dopiero.

Ktoś tu jeszcze odpieluchowywał ostatnio, Amelie?
Kurde zazdrosze moja 1,5 roku teraz w lipcu ma i nawet nie chce slyszec o nocniku musze jej kupic nowy moze ten jej sie nie podoba
AgatkaSz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-03, 18:27   #3005
Amelie04
Zakorzenienie

Agatko a moze nakladka na sedes?

---------- Dopisano o 18:26 ---------- Poprzedni post napisano o 18:03 ----------

mowilam Wam, ze czuje taki nacisk na wątrobe... polozna powiedziala, zeby zrobic sobie próby wątrobowe, ale to mi bardziej chyba żebro przeszkadza po prawej stronie , tylko jak siedze, jak leze nie. z Ala mialam identycznie. nie wiem czy cos z tym robic czy nie , bo i tak tych badan mam ogrom do zrobienia...

---------- Dopisano o 18:27 ---------- Poprzedni post napisano o 18:26 ----------

a brzuch mam dosyc wysoko jak na ten tydzien...
Stary 2015-07-03, 18:50   #3006
gosiek0388
Zadomowienie

Amelie ja nie wiem co ci poradzić...
Stary 2015-07-03, 18:56   #3007
Amelie04
Zakorzenienie

tak mi sie wydaje, ze to macica naciska albo mały sie rozpycha, bo zazwyczaj pobolewa mnie pod wieczór albo jak długo siedze, jak sie poloze to ból momentalnie znika wstaje i juz jest ok, wiec nie sadzę zeby to byla wątroba
Stary 2015-07-03, 19:05   #3008
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Mnie też się wydaje że to dzidziol.

---------- Dopisano o 19:05 ---------- Poprzedni post napisano o 19:02 ----------

Cytat:
Napisane przez AgatkaSz Pokaż wiadomość
Normalne ale ja to leze pod parasolem i tylko nogi na sloncu na minute wejde do wody i wracam
Mi minuta na sloncu i jestem jak murzyn rece juz mam czarne wystarczy spacer po miescie
Ja normalnie też tak mam, ale w tym roku bez filtra nie wychodzę z domu. Jeśli mnie coś złapie, to na balkonie jak pranie wieszam, he he. Nogi mam córki młynarza, jutro jadę w ludzi w kiecce i nie wiem jak im się pokażę
Stary 2015-07-03, 19:08   #3009
gosiek0388
Zadomowienie

Cytat:
tak mi sie wydaje, ze to macica naciska albo mały sie rozpycha, bo zazwyczaj pobolewa mnie pod wieczór albo jak długo siedze, jak sie poloze to ból momentalnie znika wstaje i juz jest ok, wiec nie sadzę zeby to byla wątroba
no to napewno jest nacisk macicy uciska coś
Stary 2015-07-03, 19:14   #3010
ewlina
Zakorzenienie

GG do ewlina

Też obstawiam, że maluszek uciska
Stary 2015-07-03, 19:43   #3011
mala29lll
Zakorzenienie

ooooo takie strój sobie kupcie to nawet doopka nie bedzie biała http://kobieta.fakt.pl/kobieta/rowno...ly,556629.html
Stary 2015-07-03, 19:48   #3012
malinowa4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elvegirl Pokaż wiadomość
No ja mam nadzieję, że ta prognoza się nie sprawdzi, niefajnie by było gdyby ZNOWU zima była tak bardzo żadna...przyroda tego po prostu nie ogarnie, a my razem z nią.

AgatkaSz
, masz normalne bikini? Ja ciągle dumam, nie wiem czy to jest ok, tak wystawiać brzuchol na słońce. No i jakoś mam wrażenie, że chyba lepiej trochę dyskretniej wyglądać w tankini, ale może to tylko moje jakieś durne nie wiadomo co :P
ja na teneryfie miałam normalne bikini z tym, że smarowałam się mocnym filtrem i w cieniu siedziałam, nie wystawiałam brzusia na słońce

Cytat:
Agatko a moze nakladka na sedes?

---------- Dopisano o 18:26 ---------- Poprzedni post napisano o 18:03 ----------

mowilam Wam, ze czuje taki nacisk na wątrobe... polozna powiedziala, zeby zrobic sobie próby wątrobowe, ale to mi bardziej chyba żebro przeszkadza po prawej stronie , tylko jak siedze, jak leze nie. z Ala mialam identycznie. nie wiem czy cos z tym robic czy nie , bo i tak tych badan mam ogrom do zrobienia...

---------- Dopisano o 18:27 ---------- Poprzedni post napisano o 18:26 ----------

a brzuch mam dosyc wysoko jak na ten tydzien...
a ja nie mam w sumie wysoko brzucha a strasznie mnie żebra po lewej stronie bolą :/ może dlatego że mam mało miejsca a dziecko rośnie i uciska?

aaa czeka mnie właśnie pakowanie , a taki upał dziś że ledwo żyję byliśmy na obiedzie u moich dziadków tak w ramach pożegnania a wcześniej zjeździliśmy pół miasta za fotografem, bo tż potrzebował zdjęcia wyrobić. myślałam że umrę
malinowa4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-03, 20:03   #3013
mala29lll
Zakorzenienie

Malinka a kiedy jedziesz?
Stary 2015-07-03, 20:11   #3014
ewlina
Zakorzenienie

GG do ewlina

Malinka nie zazdroszczę pakowania, chociaż chyba lepsze to niż wypakowanie kiedy jedziecie?

Czemu jak ja dłużej sama w domu Siedzę to nie ma nic w tv? Włączyłem Polsat jakiś disco hit festiwal :-P

Edytowane przez ewlina
Czas edycji: 2015-07-03 o 20:14
ewlina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-03, 20:12   #3015
malinowa4
Zakorzenienie

Cytat:
Malinka a kiedy jedziesz?
jutro wieczorem wyjeżdżamy

---------- Dopisano o 20:12 ---------- Poprzedni post napisano o 20:11 ----------

Cytat:
Malinka nie zazdroszczę pakowania, chociaż chyba lepsze to niż wypakowanie kiedy jedziecie?
no chyba lepsze, nienawidzę się rozpakowywać :P
malinowa4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-03, 20:31   #3016
mala29lll
Zakorzenienie

Rozpakowywanie jest straszne. Szczególnie przy przeprowadzkach
Stary 2015-07-03, 20:32   #3017
ewlina
Zakorzenienie

GG do ewlina

No dokladnie tez nie lubie
Stary 2015-07-03, 20:53   #3018
ktosiula
Wtajemniczenie

Ja na plaży planuje bluzkę mieć założoną cały czas.

Mój kostium z zeszłego roku jest dobry, ale ja wtedy karmiłam piersią więc pewnie dlatego

Edytowane przez ktosiula
Czas edycji: 2015-07-03 o 20:56
ktosiula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-03, 21:41   #3019
ewlina
Zakorzenienie

GG do ewlina

Kurde ju któryś raz z rzędu po truskawkami mnie czysci:-( będę musiała obejść się smakiem...
Stary 2015-07-03, 21:55   #3020
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:
Kurde ju któryś raz z rzędu po truskawkami mnie czysci:-( będę musiała obejść się smakiem...
Nie służą CI chyba
A ja właśnie kukurydzą będę się zajadała mmmmmmmmmm.......
Faktycznie nic nie ma w TV. Mój ogląda siatkę to sobie rodzinkę włączyłam. Mąż napompował mi piłkę i trochę posiedziałam na niej i taka ulga dla kręgosłupa

---------- Dopisano o 21:55 ---------- Poprzedni post napisano o 21:51 ----------

Cytat:
Napisane przez ktosiula Pokaż wiadomość
Ja na plaży planuje bluzkę mieć założoną cały czas.

Mój kostium z zeszłego roku jest dobry, ale ja wtedy karmiłam piersią więc pewnie dlatego
Ja już kiedyś pisałam, że ja się na plazy nie wyłaniam, bo ktoś wezwie straż przybrzeżną, że waleń wysycha na lądzie
Stary 2015-07-03, 22:07   #3021
niud
Wtajemniczenie

Przeczytałam wszystko od tyłu też się da
Jestem padnieta po calym tygodniu...

Cytat:
To pisze po kolei co nabazgrałam a wczoraj nie dopisałam, bo nie chciałam spamować ale jak komuś się przyda to proszę. A tu już tylko drobne wskazówki

-2 pościele 100 % bawełny,
-nie dawać wkoło dużo pluszaków. Jak już to jeden jakiś nie włochaty. TO samo z dywanem jak już to krótkie włosie. Żadnych włochaczy.
-Przed urodzeniem dzidzi umyć ścianę szarym mydłem jak się nie maluje na nowo. Jak malujemy to już teraz najlepiej.
-nie kupować ciuszków z weluru bo skóra kiepsko oddycha przez niego. Kombinezon jak już to bawełna, anilana lub ewentualnie polarek. Te misiowe w ostateczności jak już ktoś ma.
- wanienka najlepsza z Ikei tania z wkładem silikonowym. Ani gąbki ani te wkładki plastikowe nie sa dobre. Ponoć są komplety wanienka i nocnik jest super z Ikei.
Ja juz mam wanienki to sobie upoluję tylko wkłądkę

Ciuszki rozmiar 56-62
5 body krótki rękaw
5 body długi rekaw
4 pajacyki
ze 3-4 półśpiochy
kombinezon j.w.
-czapeczka 3 bawełniane i jedną bawełnianą z polarową wyściółką rozmiar 50
-skarpetki 2-3 pary

Żadnych ciuszków zapinanych z tyłu
Do spania pokazała taki fajny śpiworek z otulaczem firmy Babykokon, ale widzę, ze już nie ma tej firmy w necie, bo spisałam adres www.Babykokon.pl:/ Szczególnie dzieci po cesarce lubią być ściskane, ale nie każde a tu masz taki komplecik, ze możesz scisnąć a jak dzidzia nie lubi to tylko śpiworek. To coś takiego było https://www.facebook.com/55436315458...type=1&theater
Nie ściskac dłużej niż 1,5 miesiąca.

O pazurkach mówiła, żeby 3-4 tygodnie nie obcinać, bo one się mają wykruszyć, a jak źle obetniesz to się brzydko uformuje płytka paznokcia i tak zostanie. Używać nożyczek tych w kulkami na końcu, a obcążki nie bardzo bo można uszczypnąć więc one na później

Jeszcze dla mamy polecała ona i inne mamy muszle laktacyjne

Jak dzidzia ma niby ciągłe kolki a lekarz przepisuje już całą aptekę leków to zrobić badanie moczu, bo często jest tak że malucha nie kolki męczą a zapalenie dróg moczowych a lekarze zawsze kolka i kolka i dają te leki a dzidzi to nie pomaga bo nie to ją męczy więc poprosić o skierowanie na badanie moczu albo samemu zrobić.

To nie wiem czy pisałam wczoraj, ale tak jak chciałam robić, że w domu nie używamy chusteczek nawilżanych tylko dużych płatków kosmetycznych, wody i mąki ziemniaczanej. Żeby nie latać do kuchni, podgrzewać wody itd to można w termosie mieć na cały dzień i nalewać albo dolewać ciepłej do miseczki i myć doopkę.

O mleku to chyba pisałam Babilon, Anfamil, Bebiko z czego najtańszy Bebiko najlepsze ale to też trzeba przyobserwować na dzidzi. No i mus mieć paczkę w domu. DO tego 2 butelki ze smoczkiem jak sutek.

Uffff a sie naprodukowałam

---------- Dopisano o 10:20 ---------- Poprzedni post napisano o 10:14 ----------

Kurde ale taki fotelik używany za np 30 zł (bo widzę, ze takie są) z Maxi cosi to chyba nie bardzo co? Coś chyba z nim nie tak jak tak tanio?
Ciekawe co piszesz o paznokciach. Na mojej szkole rodzenia już 2 położne powiedziały żeby obciąć jak najszybciej po powrocie do domu, po pierwszym szoku jak ogarniamy kąpiel, czyli gdzieś max. w 5-6 dniu. Przedłużając ten okres zabieramy dziecku możliwość poznawania świata rączkami i gdzieś tam mnie przekonały. Zresztą miałam super zajęcia odnośnie rozwoju motorycznego dzieci i wiem np. że nie kupię leżaczka i nosidełka też raczej nie.

Reszta się mniej wiecej zgadza
niud jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-03, 22:30   #3022
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niud Pokaż wiadomość

Ciekawe co piszesz o paznokciach. Na mojej szkole rodzenia już 2 położne powiedziały żeby obciąć jak najszybciej po powrocie do domu, po pierwszym szoku jak ogarniamy kąpiel, czyli gdzieś max. w 5-6 dniu. Przedłużając ten okres zabieramy dziecku możliwość poznawania świata rączkami i gdzieś tam mnie przekonały. Zresztą miałam super zajęcia odnośnie rozwoju motorycznego dzieci i wiem np. że nie kupię leżaczka i nosidełka też raczej nie.

hmm aż zerknę w tej mojej książce czy jest o pazurkach

---------- Dopisano o 22:30 ---------- Poprzedni post napisano o 22:12 ----------

No i nie wiem już co z pazurami, bo w jednej książce tak a w drugiej inaczej. W jednaj napisali, ze pazurki u noworodka jeszcze są zrośnięte błonką z paluszkami i powinno się odczekać ze 3 tygodnie a w drugiej że obciąć. I bądź tu człowieku mądry
Stary 2015-07-03, 23:03   #3023
Amelie04
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malinowa4 Pokaż wiadomość
ja na teneryfie miałam normalne bikini z tym, że smarowałam się mocnym filtrem i w cieniu siedziałam, nie wystawiałam brzusia na słońce

a ja nie mam w sumie wysoko brzucha a strasznie mnie żebra po lewej stronie bolą :/ może dlatego że mam mało miejsca a dziecko rośnie i uciska?

mozliwe moj to chyba lekko w poprzek lezy i dlatego

Cytat:
Napisane przez niud Pokaż wiadomość

a czemu lezaczek nie?
Cytat:
hmm aż zerknę w tej mojej książce czy jest o pazurkach

---------- Dopisano o 22:30 ---------- Poprzedni post napisano o 22:12 ----------

No i nie wiem już co z pazurami, bo w jednej książce tak a w drugiej inaczej. W jednaj napisali, ze pazurki u noworodka jeszcze są zrośnięte błonką z paluszkami i powinno się odczekać ze 3 tygodnie a w drugiej że obciąć. I bądź tu człowieku mądry
my obcinalismy w domu jakos tak wlasnie ok 5 dni po porodzie.
Mała jak klima?
Stary 2015-07-04, 00:04   #3024
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:
Mała jak klima?
Wiesz to żadna klima. To klimatyzator przenośny więc nie ma się co cudów spodziewać, ale fajnie się zrobiło po włączeniu go Zobaczymy jak da rady przez te 2 dni upałów.
Stary 2015-07-04, 00:08   #3025
Amelie04
Zakorzenienie

drogo daliście? u nas jeszcze znośnie w mieszkaniu, ale wiatrak chodzi, teraz sie wietrzy, bo fajnie chlodno

mała ile kupilas podkladow poporodowych tych bella mama? bo ja mam 1 paczke i dokupie chyba podpaski takie wieksze, bo te podklady okropne sa przesuwaja sie i w ogole
Stary 2015-07-04, 00:26   #3026
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:
drogo daliście? u nas jeszcze znośnie w mieszkaniu, ale wiatrak chodzi, teraz sie wietrzy, bo fajnie chlodno

mała ile kupilas podkladow poporodowych tych bella mama? bo ja mam 1 paczke i dokupie chyba podpaski takie wieksze, bo te podklady okropne sa przesuwaja sie i w ogole
takie coś kupiliśmy http://www.obi.pl/decom/product/Rava...=1&pageSize=24

ale jak mówię nie ma się co cudów spodziewać, ze CI obniży temp z 28 do 20 stopni ale taki fajny chłodek daje, że aż mi się zimno zrobiło

Ja mam na razie 1 paczkę podkładów ale nie BellaMama tylko z Canpol czy jak to się tam zwie, ale to już dawno zamówiłam. Może jeszcze dokupię paczkę
Stary 2015-07-04, 00:40   #3027
Amelie04
Zakorzenienie

oo to i tak sporo chłodzi
Stary 2015-07-04, 07:05   #3028
mala29lll
Zakorzenienie

Dzień dobry. Choć nie wiem czy będzie dobry bo już się zaczyna patelnia. Jak nie będę dawała rady to wezmę leżać i pójdę do Tesco na dział z lodówkami i się się rozłożę. Co ciężarną wyrzucą?

Cytat:
oo to i tak sporo chłodzi
Wiesz ale strumień zimnego powietrza był skierowany na mnie dlatego mi się chłodno zrobiło Dobre i to. Tam jest pojemnik z wodą i dajesz tam wkłady z zamrażarki i wieje taką jakby mgiełką chłodną. ZObaczymy jak sie dzisiaj sprawdzi W cuda nie wierzę jak za taką cenę. To nie klima
Stary 2015-07-04, 07:11   #3029
rita_k
Zadomowienie

Hej

Mi upały nie przeszkadzają póki co wogóle. Nie bardziej niż w normalnym stanie.

Miłego dnia
rita_k jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-04, 07:15   #3030
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rita_k Pokaż wiadomość
Hej

Mi upały nie przeszkadzają póki co wogóle. Nie bardziej niż w normalnym stanie.

Miłego dnia
No ja po fastynie na dzień dziecka jak było tak gorąco to na następny dzień na pogotowie trafiłam z ciśnieniem kosmicznym więc już uważam. Wczoraj na spacer poszliśmy mały dopiero koło 23 jakoś

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości