|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2911 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie październikowe 2015, część 4 :) !
Cytat:
Jak pytałam swojej gin, to w szpitalu w którym chce rodzić też nie wolno nic jeść w trakcie porodu.
|
|
#2912 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
No ja też mieszkam w małym mieście i mam wszędzie rzut beretem. DO lekarza mam jakieś 300 czy 400 metrów. Do rodzinki góra 100 m więc tak naprawdę wszędzie wózkiem. Więc sama nie wiem
|
|
#2913 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
szkoda, ze nie ma trzeciego rodzaju porodu ![]() widzisz, to juz masz odpowiedz jaki fotelik wybrac
|
|
|
|
|
#2914 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2915 |
|
Zakorzenienie
|
ja to sie najbardziej boje takich historii
http://wyborcza.pl/duzyformat/1,1424...ni_zywcem.html ze niby Cie usypiają ale Ty wszystko czujesz podczas operacji, nie wiem jak to sie nazywa ale duzo sie o tym slyszy : O |
|
|
|
#2916 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2917 |
|
Zakorzenienie
|
mam nadzieje
![]() a jeszcze co do fotelikow Mała jak nie bedziecie duzo jezdzic to polecam taki jak nasz http://www.ceneo.pl/1505116 nigdy na niego nie narzekalam |
|
|
|
#2918 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój mąż to chciał Kiddy i on chyba był od 0 do 13 kg ale nie wiemy jeszcze. Dzisiaj tak mi dała do myślenia położna, ze przeciez nigdzie nie bedziemy jeździć na poczatku
|
|
#2919 |
|
Zakorzenienie
|
cena tego Kiddy też ładna ...
|
|
|
|
#2920 |
|
Zakorzenienie
|
W promocji jest u nas za trochę ponad 500 zł
Kurde wpół do 1 a mnie się w ogóle nie chce spać
|
#2921 |
|
Zakorzenienie
|
ja bym i tak nie kupiła, hehe
![]() a ja zawsze chodze po 2 a potem spie jak szalona, jutro polozna przychodzi to wypadaloby rano wstac ogarnąc
|
|
|
|
#2922 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
.
|
|
#2923 |
|
Zakorzenienie
|
Blidness ale Mała bedzie wszedzie z wózkiem chodzic, bo w malym miescie mieszka a poza tym w zime to tak nie bardzo w foteliku wozic
![]() ---------- Dopisano o 00:46 ---------- Poprzedni post napisano o 00:45 ---------- ja tez na początku chcialam fotelik do wózka, ale facet w sklepie uświadomił mi, ze rzadko wpina sie fotelik w stelaż zimą. po prostu w gondoli cieplej
|
|
|
|
#2924 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiem o co CI chodzi i patrzymy na to. No jeszcze się okaże jaki kupimy![]() NA razie się skupiam nad tym żeby się nie rozmyślić z tego wózka co upatrzyliśmy A ile wysiłku mnie to kosztuje heheh
|
|
#2925 |
|
Zadomowienie
|
Amelie, niby tak. Ja też nie zamierzam zbyt dużo i zbyt często wozić małej w foteliku, ale wiem, że w ciągu tego prawie roku użytkowania na pewno będzie kilka okazji, gdzie fotelik wpięty w stelaż się przyda. Nie mówię żeby zwracać na to uwagę w przypadku wózka 3w1, bo w tym przypadku zawsze adapter znajdziesz, ale w przypadku innego fotelika jest to, dla mnie, dość ważne. Żebym przynajmniej mogła dokupić adapter po jakimś czasie, jak stwierdzę, że jednak mi się przyda.
|
#2926 |
|
Zakorzenienie
|
Mała a nie mozecie juz tego wózka kupic i się nie zadręczać ?
|
|
|
|
#2927 |
|
Zakorzenienie
|
Chyba po wypłacie zamówimy
bo ocipnę Teraz same duże wydatki eh... łóżeczko, wózek, fotelik itd Dobrze, ze już te pierdoły pokupowałamBlindness no tak W ogóle to trochę spóźnione życzenia dla Ciebie. Wszystkiego najlepszego, łatwego porodu i grzecznej niuni zdrowej jak rybka---------- Dopisano o 01:01 ---------- Poprzedni post napisano o 00:58 ---------- Dobra idę do wyra. Może zasnę. Jeszcze mnie kurde zgaga dorwała, a już myłam zęby i nie chce mi się drugi raz myć żeby zjeść migdały Dobranoc A w ogóle zauważyłam dzisiaj, że łażę jak kaczka już aaaaaaaaa i jak się zasiedze to mnie krocze boli jakbym szpagaty trzaskała pół dnia
|
#2928 |
|
Zakorzenienie
|
ja bym zgłupiała, dobrze ze mam juz zamowiony i tylko odebrac
![]() ide chyba lulu, a raczej postaram sie zasnąć.. dobranoc ![]() ---------- Dopisano o 01:03 ---------- Poprzedni post napisano o 01:02 ---------- tez mnie wlasnie tak krocze pobolewa jak sie zasiedze tak jakby sie rozciągalo.... |
|
|
|
#2929 |
|
Wtajemniczenie
|
MALA a widzisz ja bylam pewna ze maja taki sam sklad bo nawet w aptece moesiac temu kupilam i pytalam o oliatum czy ma jakis i innu sklad to powiedzial ze nie to to samo ... az pojde i kaze mu przeczytac dobrze ze ten mi sie skonczyl to kupie inny
Inga po mnie ma skore i u tesciow woda strasznie wysusza jakbym uzywala zwyklej ziaji albo nivea to Inga by sie cala drapala emolium bylo ok ale uzywalam plynu do kapieli i emulsji do cialka Inga spala cala noc u siebie wiec nie czuje sie polamana Ale oczywiscie jestemm glodna az mi zle :P Wczoraj w nocy o 4 wstawalam jesc racuszki z jagodami Granola mi sie skonczyla i nie wiem co zjesc szybko mam juz dosc kanapek :/ ---------- Dopisano o 08:46 ---------- Poprzedni post napisano o 07:25 ---------- Jak zjem zdrowe sniadanie to jestem szczesliwa ze mi sie udalo haha Zrobilam sobie szejka Jogurt, truskawki, jakody ,banan, siemie lniane i zarodki pszenicy Mozna isc na zakupy na zdrowy obiad
|
#2930 |
|
Zadomowienie
|
hejka u mnie tez jagody, dokładnie owsianka z jagodami.
|
|
|
|
#2931 | |||||||
|
po drugiej stronie szafy
|
Pięknie pocytowałam i oczywiście zapomniałam, że między 8 a 9 bywają przerwy techniczne i wszystko mi wcięło, ech.
Cieszę się że się udało ![]() Cytat:
My się wybieramy nad morze (o ile w ogóle pojedziemy, bo na razie nie wiadomo czy mój luby zjedzie na czas...) i mam stres na podróż samochodem, bo wiem że się dość szybko męczę...już zapowiedziałam, że podróż spokojna, na półleżąco i będziemy robić postoje. Pisz jak najwięcej, a ja robię notatki Muszę się podpytać co u mnie w szpitalu dają i czy w ogóle cokolwiek, tylko nie za bardzo wiem gdzie pytać - na oddziale? Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
to pewnie parę razy się z tego domu wyjedzie ![]() Cytat:
Ja zamierzam kupić używkę Maxi Cosi, co prawda opinie na temat tej firmy wcale nie szaleją, mimo tych wszystkich gwiazdek wszędzie się czyta i słyszy, że tu się płaci za prestiż, a nie do końca za jakość, ale te foteliki pasują i do Adamexa i do Camarelo (bo w końcu jeszcze nie wiem na którym wózku stanie ) i są dość przestronne z tego co próbowałam ostatnio ocenić.Generalnie to uważam, że i tak największa odpowiedzialność spoczywa na samochodzie, swojemu nie ufam tak bardzo jak poprzedniemu, a nie raz już mi się zdarzyło siedzieć w zaspie, w dodatku to będzie moja pierwsza zima tym samochodem, więc... Ja nie zamierzam Wolę być głodna niż poddawana lewatywie co chwilę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
znamy, znamy Ja wczoraj miałam już zamówić, ale nie było tej kumatej babki, a chcę zobaczyć jak się rozkładają kolory w spacerówce.
|
|
|
#2932 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
co do oliatum to fakt po tym skóra jest fajnie nawilżona i nie używałam żadnych dodatkowych wspomagaczy a o czekoladzie podczas porodu u ns nie było mowy, tylko woda do picia. może dlatego że zawsze może wyjść tak że cię uśpią?! nie wiem. ale moją koleżankę zszywali po sn pod narkozą, bo tak ją porozrywało Cytat:
Cytat:
Cytat:
my dzisiaj mamy taki sam plan jak wczoraj. zaraz rozwieszę pranie i uciekamy do miasta do mojej mamy, a pozniej po obiadku moczenie się w jeziorze : ) |
|||||
|
|
|
#2933 |
|
Zadomowienie
|
Nam na szkole rodzenia ginekolog mowila ze nie powninno sie jesc podczas porodu czy tuż przed ze względu na ewentulane komplikacje i potrzebe szybkiej operacji
|
|
|
|
#2934 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2935 |
|
Wtajemniczenie
|
Emylka zazdroszcze jeziorka u mnie plan siedz w domu bo na dworze padniesz jak mucha
Nie no wyjsc trzeba moze zaraz wyjdziemy na godzinke chociaz glowa mnie boli :/ Zrobilam zakupy na obiad i bym odpoczywala do poludnia co sie dzieje
|
#2936 | |
|
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
|
|
|
#2937 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak mówiła. Ja pisałam, ze się nie znam, a ona ma duże doświadczenie 39 letnie i łazi po domach, jej córka ma trójkę dzieci więc jej ufamAaaa co do pampersów to mówiła, że Dada z Biedry są najlepsze, ale nie kupować już teraz dużych paczek bo nigdy nie wiadomo co doopkę uczuli. Najgorsze są z Pampersa i dziewczyny tam na szkole mamuśki też mówiły że te gumki przeciekają i często uczulają te pampki ![]() ---------- Dopisano o 09:46 ---------- Poprzedni post napisano o 09:33 ---------- Cytat:
![]() To zaraz napiszę co jeszcze mówiła o ciuszkach tylko odpisze na posty ![]() Cytat:
![]() To ja może poszukam i będzie tania używka maxi cosi na początek a późnej kupimy jakiś wypas Zobacze na necie co tam mają w moich okolicach![]() Cytat:
|
|
#2938 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
My jej nie oszczędzamy, wolę ja delikatnie na czynniki chorobotwórcze wystawiać niż chronić i rzucić do przedszkola w rój bakterii. Z moim chrzesniakiem była taka sytuacja i jak poszedł do przedszkola to cały rok chorował i teraz zrobił mu się przerost migdałów i czeka na zabieg we wrześniu. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Małego chce chustowac od początku, z wygody żeby przy Oli było mi wygodniej. To zależy od podejścia i potrzeb. Cytat:
A ka sobie siedzę na glukozie. Trochę poodpisywałam Wam i godzina minęła, jeszcze 55 min i do domu ![]() Jak mnie zemdliło po tym miodzie, ale dałam radę. Idę nadrobię. Na bieżąco to może jeszcze do klubu zajrzę. Teraz po zmianach na wizażu nawet klub dobrze się czyta w przeglądarce. Może będę mieć okazję więcej się udzielać, bo ja zwykle z tel czytam, w pracy tylko z poziomu komputera czasem wątek, ale na klub nie mam już czasu. |
|||||||||
|
|
|
#2939 |
|
Zakorzenienie
|
To pisze po kolei co nabazgrałam a wczoraj nie dopisałam, bo nie chciałam spamować ale jak komuś się przyda to proszę. A tu już tylko drobne wskazówki
![]() -2 pościele 100 % bawełny, -nie dawać wkoło dużo pluszaków. Jak już to jeden jakiś nie włochaty. TO samo z dywanem jak już to krótkie włosie. Żadnych włochaczy. -Przed urodzeniem dzidzi umyć ścianę szarym mydłem jak się nie maluje na nowo. Jak malujemy to już teraz najlepiej. -nie kupować ciuszków z weluru bo skóra kiepsko oddycha przez niego. Kombinezon jak już to bawełna, anilana lub ewentualnie polarek. Te misiowe w ostateczności jak już ktoś ma. - wanienka najlepsza z Ikei tania z wkładem silikonowym. Ani gąbki ani te wkładki plastikowe nie sa dobre. Ponoć są komplety wanienka i nocnik jest super z Ikei. Ja juz mam wanienki to sobie upoluję tylko wkłądkę Ciuszki rozmiar 56-62 5 body krótki rękaw 5 body długi rekaw 4 pajacyki ze 3-4 półśpiochy kombinezon j.w. -czapeczka 3 bawełniane i jedną bawełnianą z polarową wyściółką rozmiar 50 -skarpetki 2-3 pary Żadnych ciuszków zapinanych z tyłu Do spania pokazała taki fajny śpiworek z otulaczem firmy Babykokon, ale widzę, ze już nie ma tej firmy w necie, bo spisałam adres www.Babykokon.pl:/ Szczególnie dzieci po cesarce lubią być ściskane, ale nie każde a tu masz taki komplecik, ze możesz scisnąć a jak dzidzia nie lubi to tylko śpiworek. To coś takiego było https://www.facebook.com/55436315458...type=1&theater Nie ściskac dłużej niż 1,5 miesiąca. O pazurkach mówiła, żeby 3-4 tygodnie nie obcinać, bo one się mają wykruszyć, a jak źle obetniesz to się brzydko uformuje płytka paznokcia i tak zostanie. Używać nożyczek tych w kulkami na końcu, a obcążki nie bardzo bo można uszczypnąć więc one na później Jeszcze dla mamy polecała ona i inne mamy muszle laktacyjne ![]() Jak dzidzia ma niby ciągłe kolki a lekarz przepisuje już całą aptekę leków to zrobić badanie moczu, bo często jest tak że malucha nie kolki męczą a zapalenie dróg moczowych a lekarze zawsze kolka i kolka i dają te leki a dzidzi to nie pomaga bo nie to ją męczy więc poprosić o skierowanie na badanie moczu albo samemu zrobić. To nie wiem czy pisałam wczoraj, ale tak jak chciałam robić, że w domu nie używamy chusteczek nawilżanych tylko dużych płatków kosmetycznych, wody i mąki ziemniaczanej. Żeby nie latać do kuchni, podgrzewać wody itd to można w termosie mieć na cały dzień i nalewać albo dolewać ciepłej do miseczki i myć doopkę. O mleku to chyba pisałam Babilon, Anfamil, Bebiko z czego najtańszy Bebiko najlepsze ale to też trzeba przyobserwować na dzidzi. No i mus mieć paczkę w domu. DO tego 2 butelki ze smoczkiem jak sutek. Uffff a sie naprodukowałam ![]() ---------- Dopisano o 10:20 ---------- Poprzedni post napisano o 10:14 ---------- Kurde ale taki fotelik używany za np 30 zł (bo widzę, ze takie są) z Maxi cosi to chyba nie bardzo co? Coś chyba z nim nie tak jak tak tanio?
|
#2940 | ||
|
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
To na pewno, zwłaszcza chyba od potrzeb, bo serio, jak tak patrzę na swoje życie codzienne, to ni cholery nie wiem gdzie bym mogła chusty użyć ![]() Cytat:
Ale wiadomo, może się trafić taka okazja jaką miałam z laktatorem, więc po prostu trzeba popatrzeć co i jak, jak wygląda stelaż, jak materiał.
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:48.

moze nie kazali jesc w razie jakby mialo byc cięcie ?? no nie mam pojecia, bo chyba przed cesarka jesc nie wolno ?

.

) a potem wykładzik, na którym mój Tż prawie zasnął :P
. Ale nie wyprowadzasz się na koniec świata. Gdzie, jak gdzie, ale w domu rodzinnym zawsze miejsce dla ciebie i Brianka będzie.
: