|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3031 | ||
|
po drugiej stronie szafy
|
Dot.: Mamusie październikowe 2015, część 4 :) !
Witam
Szukam planu na przetrwanie dzisiejszego kinderbalu na powietrzu...na 14 impreza, coś czuję że pojadę i wytrzymam max godzinę :/Cytat:
W wodzie też? Cytat:
Też mnie to zaciekawiło, zewsząd słyszę i czytam że to super opcja.
|
|
|
#3032 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jesteś pewna, ze powinnaś iść? Żebyś nie powtórzyła mojej historii Obiad jest więc luzik. Jeszcze teściowa ma dać pierogi ale to dla męża bo ja nie przepadam za jej pierogami. Zresztą on tez woli moje, ale zalewa litrem śmietany i wcina hehhe
|
|
#3033 |
|
po drugiej stronie szafy
|
Urodzin chrześnicy nie wypada odpuścić...
|
|
#3034 |
|
Zakorzenienie
|
aaaaaaa no tak, ale jak coś się źle poczujesz nawet trochę to sio do domu
A czemu tak w plenerze w taką pogodę? Dla dzieci też kiepsko
|
#3035 |
|
po drugiej stronie szafy
|
Bo by nie ogarnęli tabunu dzieciaków w domu, zawsze lepiej je wystawić do ogrodu, gdzie jest piaskownica, zjeżdżalnia, batut i parę innych atrakcji
Nie planuję tam siedzieć długo, bo jednak za duży hałas to nawet dzidziola męczy i denerwuje, ale to minimum wytrzymać trzeba. Zwłaszcza że mnie dorosłe towarzystwo widziało ostatnio...w lutym? marcu? więc na pewno będę przez jakiś czas robić za gwiazdę :P
|
|
#3036 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Będziesz gwiazdorzyć hehe no to fakt dzidzie nie lubią hałasu. Zamknie się w sobie bieda i będzie. A moja chyba nie lubi upałów bo się coś mniej wierci. Takie zamulątko małe
|
|
#3037 |
|
po drugiej stronie szafy
|
No trochę się tam powypinam
![]() Mój dzidziol dziś od 4 do 6 rano uprawiał intensywne wiercenie i przekręcanie się na wszystkie możliwe strony, za to teraz jest spokój, gdyby nie to że się o tej 4 obudziłam, to bym już w panikę wpadła że taka cisza
|
|
#3038 |
|
Rozeznanie
|
Hej
nie odzywam się ale cały czas was podczytuję. Jakoś nie mam ochoty na nic. Jeszcze się wkurzyłam wczoraj bo właściciel mieszkania które wynajmujemy chce he teraz sprzedać i najlepiej by było gdybyśmy w poniedziałek się wynieśli :/ masakra... no i teraz problem gdzie isc.
|
#3039 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a wczesniej niestety trzeba rekawiczki bo sobie twarz moze pociac bardzo ![]() ---------- Dopisano o 09:03 ---------- Poprzedni post napisano o 09:01 ---------- Cytat:
Nie moze tak z dnia na dzien was sie pozbyc jedynie jak sie z czynszem zalega . ---------- Dopisano o 09:04 ---------- Poprzedni post napisano o 09:03 ---------- My dzisiaj znowu nad wode to chyba jedyny sposob na przetrwanie ![]() Bierzemy jedzonko i bedziemy lezakowac caly dzien
|
|
#3040 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u nas lezaczek sie super sprawdzil, bez niego chyba bym obiadu nie ugotowala ![]() przyszly te paczki z textila, jade odebrac ale tylko jedną , druga niech sobie wsadza moze pozniej sie pochwale
|
|
|
|
|
#3041 |
|
Wtajemniczenie
|
Miałam zajęcia z babką która jest specjalistką od motoryki dzieci i na co dzień zajmuje się rehabilitacją dzieci, które się niewłaściwie rozwijają.
Dopóki dziecko nie siada samo, najlepiej żeby cały czas leżało płasko, bo to zachęca je do rozwoju, czyli podnoszenia główki i podnoszenia siebie. Będąc ciekawe tego co się dzieję w około samo będzie kombinowało jak zobaczyć świat. Sadzając je w leżaczku układasz je od razu w takiej pozycji, że wszystko widzi i je rozleniwiasz. Opowiadała też, że zbyt długie siedzenie może doprowadzić do przykurczu mięśni - bo będą długo leżały w niewłaściwej pozycji, czy np. szybciej będzie mogło włożyć stópkę do buzi w nieprawidłowy sposób - chodzi o to żeby zrobiło to z pozycji horyzontalnej a nie z pół przysiadu itp. Generalnie leżaczek to wygoda dla rodziców, dla dziecka nic dobrego. Tak samo żeby nie sadzać dziecka na sile i mu w tym nie pomagać ( np. nie sadzać dziecka na kolanie kiedy jeszcze samo nie siada), tak samo nie pomagać chodzić - kategoryczny zakaz chodzików. Chodzi o to żeby dziecko zrobiło wszystko samo kiedy jego mięśnie i kości będą gotowe - wtedy się najlepiej rozwija. Edytowane przez niud Czas edycji: 2015-07-04 o 09:23 |
|
|
|
#3042 |
|
po drugiej stronie szafy
|
No właśnie też mi się wydaje, że leżaczek to super wynalazek
![]() Moja mamuśka dostała wczoraj smsa od właścicielki lumpka, żeby koniecznie wpaść rano. Właśnie wróciła, z wielkim worem wszystkiego Dobrze, bo wczoraj uporządkowałam trochę ciuszki i się okazało, że wcale szału jeśli chodzi o ilość nie ma. No to już jest Trochę bez pomyślunku wzięła wszystko jak leci, bo na przykład nie wiem co mi po zimowym kombinezonie 9-12mcy, no ale sporo jest naprawdę perełek Idę wstawić pralkę
|
|
#3043 |
|
Zakorzenienie
|
Niud- ale takiego malucha w lezaczku nie wsadza sie na caly dzien, tylko np na pol godzinki jak masz cos do zrobienia. nawet w instrukcji jest napisane, ze dlugo dziecko nie moze siedziec. co innego juz starsze pół roczne. moja Ala najlepiej czuła sie w lezaczku mając 4 miesiące, tyle ze ja zawsze ustawialam na pozycje leżącą
Elve zazdroszczę łupów pochwal sie choć troche
|
|
|
|
#3044 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#3045 | ||
|
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 09:37 ---------- Poprzedni post napisano o 09:35 ---------- Jak wypiorę ![]() Oj tam, może będzie to zmiana na lepsze
|
|
|
#3046 | ||
|
Zakorzenienie
|
Kurde daje rady ten klimatyzator jak na razie
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:18 ---------- Poprzedni post napisano o 10:07 ---------- ten leżaczek fajny, ale cena powala http://allegro.pl/promocja-4moms-lez...1,2&bi_c=47906
|
|
#3047 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Tak samo nosidełka i foteliki samochodowe - im krócej tym lepiej - póki dziecko samo nie siedzi. Oczywiście bez paranoi ale trzeba gdzieś tam pilnować, żeby ten czas "nie leżenia" nie przekraczał dziennie więcej niż 1,5 - 2 h. Babka opowiadała o tym przez ponad 1h podając przykłady błędów, jak napisałam w 4 zdaniach, więc nie dziwie się że Was to nie przekonuje Mi tak czy siak odpadł jeden wydatek
|
||
|
|
|
#3048 |
|
Zakorzenienie
|
Amelie, Elve czekamy na zdjęcia
![]() Ależ się wczoraj umęczyłam przy tym pakowaniu, ale juz prawie wszystko jest jeszcze tylko kosmetyki do makijażu oby się wszystko zmieściło do auta Sabonka też nie przepadam za zmianami i też się przeprowadzam, z tym że 1000km od domu , mam nadzieje że jakoś to będzie |
|
|
|
#3049 |
|
po drugiej stronie szafy
|
Tylko że nikt tutaj nie pisze o noworodku, noworodek to jest jeszcze etap spokojnego spania i można w tym czasie ogarnąć w domu to i owo. Nie wyobrażam sobie natomiast trzymać już ciekawszego świata samego w łóżeczku, bo dopiero będzie histeria jak mama się zajmie gotowaniem obiadu w pokoju obok. Co wtedy zrobić? Olać dzidziola? Olać obiad? Co z dzieckiem zrobić w tym czasie?
|
|
#3050 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3051 |
|
Raczkowanie
|
Elo.
Jezus jak się jest durnym jak but to później trzeba za to cierpieć. Ostatnie 2 dni kończyłam filmami wojennymi. Katyń, Miasto 44 i jakieś dokumenty z tamtych czasów. Teraz natomiast nie mogę spać bo biegam po zgliszczach z jakimś bagnetem i chce Niemców zabijać o_O budzę się po kilka razy, sprawdzam czy Małż żyje i zasypiam znów bawiac się dalej w żołnierza. Wykoncze się chyba. W ogóle brzuch mi tak twardnieje, że wmówiłam sobie możliwość przedwczesnego porodu buuu. Chyba muszę zacząć do szpitala się pakować, żeby z ręką w nocniku się nie obudzić.
|
|
#3052 | |
|
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
|
|
|
#3053 |
|
Raczkowanie
|
Dzidziol niech się cieszy, że młodsza nie jestem bo wtedy ścigałam latającym tirem proboszcza z mojej starej wsi xD a raz w przypływie sennych majakow wyśniłam sobie, że będę matką szatana trolololol
|
|
#3054 |
|
po drugiej stronie szafy
|
Hahaha
|
|
#3055 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#3056 |
|
Zakorzenienie
|
Mała ale bajer ten lezaczek
my mamy z fisher price, tyle ze jak Ala byla mniejsza to jej podkladalam kocyk albo cos innego zeby lezala rownomiernieSabonka- bedzie dobrze a oto moje łupy , pierwsze foto dla Tomcia a drugie dla Ali te rozowe cos to chustka i czapka ![]() aha i juz nic wiecej nie kupuje !! mam foto brzuszka ale takiego nagiego nie wypada tu pokazywac, moze w K wkleje
|
|
|
|
#3057 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. Cytat:
Cytat:
Ehh, miałam odpoczywać, ale :dupa:. Tyle spraw do załatwienia od rana, że masakra. Dopiero teraz mam czas, żeby na spokojnie usiąść. Co do leżaczka, to ja mam zamiar mojej kupić, ale dopiero jak skończy gdzieś z 3-4 miesiące. I nie będzie w czymś takim wysiadywać całymi dniami
|
|
#3058 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak nie bardzo nerwy dla CIebie teraz a i tak hormonki nam buzująCytat:
![]() No i jakoś nie widze w K zdjecia. Następna obiecałą i nie dodała. Jak Agatka awczoraj miała dodać wieloryba w wodzie i nie ma ![]() Cytat:
To go zrypałam, żeby takich głupot przy dzieciaku nie wygadywał, bo dla młodego dzidziuś to świętość i uwierzy eh...Następna mądrość teścia to jak powiedziałam w maju, że potrzebuję zaświadczenie od ogólnego że w ciąży jestem na jaskinię solną u mnie ale nie chcę iść w te zarazki do przychodni. To teśc stwierdził, żebym najlepiej zamknęła się w słoiku, że przeciez musze się uodparniać na choroby i dziecko No i on gada takie głupoty i jest w dodatku święcie przekonany, ze ma rację. Nie mogę z nim teraz gadać, bo mu powiem coś przykrego
|
|
#3059 |
|
wkręcona :)
|
Hej. ja mam w domu chłodno
do tego chodzę prawie nago jeszcze od rana się nie ubrałam więc jakoś daje radę pamiętajcie żeby dużo dużo dużo pić to dla nas bardzo ważne Mala żebyś się kochana nie pochorowala od tej klimy
|
#3060 |
|
Zakorzenienie
|
Mała masz w klubie specjalnie dla Ciebie
![]() a u mnie jest tak samo z tesciami. pol roczna wnuczke ( nie Alicje) prowadzali juz za rączki do chodzenia a 5 miesieczniaka karmia schabowym, wiecej nie bede pisac , bo sie tylko wkurze |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:43.

Szukam planu na przetrwanie dzisiejszego kinderbalu na powietrzu...na 14 impreza, coś czuję że pojadę i wytrzymam max godzinę :/

a wczesniej niestety trzeba rekawiczki bo sobie twarz moze pociac bardzo 

To go zrypałam, żeby takich głupot przy dzieciaku nie wygadywał, bo dla młodego dzidziuś to świętość i uwierzy eh...