Mamusie październikowe 2015, część 4 :) ! - Strona 102 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-07-04, 07:41   #3031
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Dot.: Mamusie październikowe 2015, część 4 :) !

Witam Szukam planu na przetrwanie dzisiejszego kinderbalu na powietrzu...na 14 impreza, coś czuję że pojadę i wytrzymam max godzinę :/

Cytat:
Napisane przez malinowa4 Pokaż wiadomość
ja na teneryfie miałam normalne bikini z tym, że smarowałam się mocnym filtrem i w cieniu siedziałam, nie wystawiałam brzusia na słońce
Ty byłaś tam na etapie bycia płaską jak deska na brzuchu, więc estetyka była jak najbardziej zachowana

Cytat:
Napisane przez ktosiula Pokaż wiadomość
Ja na plaży planuje bluzkę mieć założoną cały czas.
W wodzie też?

Cytat:
Napisane przez ewlina Pokaż wiadomość
Kurde ju któryś raz z rzędu po truskawkami mnie czysci:-( będę musiała obejść się smakiem...
Ja tak miałam raz w tym roku, ewidentnie były czymś niedobrym sypane, bo mimo mycia myślałam że mi jelita przekręci. Nie tyle czyszczenie, ile bolało mnie strasznie :/

Cytat:
Napisane przez Amelie04 Pokaż wiadomość
a czemu lezaczek nie?
Też mnie to zaciekawiło, zewsząd słyszę i czytam że to super opcja.
Stary 2015-07-04, 08:09   #3032
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elvegirl Pokaż wiadomość
Witam Szukam planu na przetrwanie dzisiejszego kinderbalu na powietrzu...na 14 impreza, coś czuję że pojadę i wytrzymam max godzinę :/

Jesteś pewna, ze powinnaś iść? Żebyś nie powtórzyła mojej historii JA chyba znowu tylko wieczorem spacerek. Nie świruję już Obiad jest więc luzik. Jeszcze teściowa ma dać pierogi ale to dla męża bo ja nie przepadam za jej pierogami. Zresztą on tez woli moje, ale zalewa litrem śmietany i wcina hehhe
Stary 2015-07-04, 08:11   #3033
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Napisane przez mala29lll Pokaż wiadomość
Jesteś pewna, ze powinnaś iść?
Urodzin chrześnicy nie wypada odpuścić...
Stary 2015-07-04, 08:18   #3034
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:
Urodzin chrześnicy nie wypada odpuścić...
aaaaaaa no tak, ale jak coś się źle poczujesz nawet trochę to sio do domu A czemu tak w plenerze w taką pogodę? Dla dzieci też kiepsko
Stary 2015-07-04, 08:27   #3035
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Bo by nie ogarnęli tabunu dzieciaków w domu, zawsze lepiej je wystawić do ogrodu, gdzie jest piaskownica, zjeżdżalnia, batut i parę innych atrakcji
Nie planuję tam siedzieć długo, bo jednak za duży hałas to nawet dzidziola męczy i denerwuje, ale to minimum wytrzymać trzeba. Zwłaszcza że mnie dorosłe towarzystwo widziało ostatnio...w lutym? marcu? więc na pewno będę przez jakiś czas robić za gwiazdę :P
Stary 2015-07-04, 08:35   #3036
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:
Bo by nie ogarnęli tabunu dzieciaków w domu, zawsze lepiej je wystawić do ogrodu, gdzie jest piaskownica, zjeżdżalnia, batut i parę innych atrakcji
Nie planuję tam siedzieć długo, bo jednak za duży hałas to nawet dzidziola męczy i denerwuje, ale to minimum wytrzymać trzeba. Zwłaszcza że mnie dorosłe towarzystwo widziało ostatnio...w lutym? marcu? więc na pewno będę przez jakiś czas robić za gwiazdę :P
aaaaaaa to dlatego idziesz Będziesz gwiazdorzyć hehe no to fakt dzidzie nie lubią hałasu. Zamknie się w sobie bieda i będzie. A moja chyba nie lubi upałów bo się coś mniej wierci. Takie zamulątko małe
Stary 2015-07-04, 08:38   #3037
elvegirl
po drugiej stronie szafy

No trochę się tam powypinam

Mój dzidziol dziś od 4 do 6 rano uprawiał intensywne wiercenie i przekręcanie się na wszystkie możliwe strony, za to teraz jest spokój, gdyby nie to że się o tej 4 obudziłam, to bym już w panikę wpadła że taka cisza
Stary 2015-07-04, 08:54   #3038
sabonka123
Rozeznanie

Hej nie odzywam się ale cały czas was podczytuję. Jakoś nie mam ochoty na nic. Jeszcze się wkurzyłam wczoraj bo właściciel mieszkania które wynajmujemy chce he teraz sprzedać i najlepiej by było gdybyśmy w poniedziałek się wynieśli :/ masakra... no i teraz problem gdzie isc.

Dzidziuś 10.10.2015
sabonka123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-04, 09:04   #3039
AgatkaSz
Wtajemniczenie

Cytat:
hmm aż zerknę w tej mojej książce czy jest o pazurkach

---------- Dopisano o 22:30 ---------- Poprzedni post napisano o 22:12 ----------

No i nie wiem już co z pazurami, bo w jednej książce tak a w drugiej inaczej. W jednaj napisali, ze pazurki u noworodka jeszcze są zrośnięte błonką z paluszkami i powinno się odczekać ze 3 tygodnie a w drugiej że obciąć. I bądź tu człowieku mądry
Ja obcielam w domu jak wlasnie sie oddzielily od blonki wydaje mi sie tak najlepiej a wczesniej niestety trzeba rekawiczki bo sobie twarz moze pociac bardzo

---------- Dopisano o 09:03 ---------- Poprzedni post napisano o 09:01 ----------

Cytat:
Napisane przez sabonka123 Pokaż wiadomość
Hej nie odzywam się ale cały czas was podczytuję. Jakoś nie mam ochoty na nic. Jeszcze się wkurzyłam wczoraj bo właściciel mieszkania które wynajmujemy chce he teraz sprzedać i najlepiej by było gdybyśmy w poniedziałek się wynieśli :/ masakra... no i teraz problem gdzie isc.
Ale na umowie macie jakis czas wypowiedzenia my mielismy 2msc
Nie moze tak z dnia na dzien was sie pozbyc jedynie jak sie z czynszem zalega .

---------- Dopisano o 09:04 ---------- Poprzedni post napisano o 09:03 ----------

My dzisiaj znowu nad wode to chyba jedyny sposob na przetrwanie
Bierzemy jedzonko i bedziemy lezakowac caly dzien
AgatkaSz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-04, 09:05   #3040
Amelie04
Zakorzenienie

Cytat:

Ja tak miałam raz w tym roku, ewidentnie były czymś niedobrym sypane, bo mimo mycia myślałam że mi jelita przekręci. Nie tyle czyszczenie, ile bolało mnie strasznie :/

Też mnie to zaciekawiło, zewsząd słyszę i czytam że to super opcja.
ja jak jem truskawki to az mi po nich gorzko. tak samo pomidory..

u nas lezaczek sie super sprawdzil, bez niego chyba bym obiadu nie ugotowala

przyszly te paczki z textila, jade odebrac ale tylko jedną , druga niech sobie wsadza moze pozniej sie pochwale
Amelie04 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-04, 09:21   #3041
niud
Wtajemniczenie

Cytat:
a czemu lezaczek nie?
Miałam zajęcia z babką która jest specjalistką od motoryki dzieci i na co dzień zajmuje się rehabilitacją dzieci, które się niewłaściwie rozwijają.
Dopóki dziecko nie siada samo, najlepiej żeby cały czas leżało płasko, bo to zachęca je do rozwoju, czyli podnoszenia główki i podnoszenia siebie. Będąc ciekawe tego co się dzieję w około samo będzie kombinowało jak zobaczyć świat. Sadzając je w leżaczku układasz je od razu w takiej pozycji, że wszystko widzi i je rozleniwiasz. Opowiadała też, że zbyt długie siedzenie może doprowadzić do przykurczu mięśni - bo będą długo leżały w niewłaściwej pozycji, czy np. szybciej będzie mogło włożyć stópkę do buzi w nieprawidłowy sposób - chodzi o to żeby zrobiło to z pozycji horyzontalnej a nie z pół przysiadu itp. Generalnie leżaczek to wygoda dla rodziców, dla dziecka nic dobrego.
Tak samo żeby nie sadzać dziecka na sile i mu w tym nie pomagać ( np. nie sadzać dziecka na kolanie kiedy jeszcze samo nie siada), tak samo nie pomagać chodzić - kategoryczny zakaz chodzików. Chodzi o to żeby dziecko zrobiło wszystko samo kiedy jego mięśnie i kości będą gotowe - wtedy się najlepiej rozwija.

Edytowane przez niud
Czas edycji: 2015-07-04 o 09:23
niud jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-04, 09:25   #3042
elvegirl
po drugiej stronie szafy

No właśnie też mi się wydaje, że leżaczek to super wynalazek

Moja mamuśka dostała wczoraj smsa od właścicielki lumpka, żeby koniecznie wpaść rano. Właśnie wróciła, z wielkim worem wszystkiego
Dobrze, bo wczoraj uporządkowałam trochę ciuszki i się okazało, że wcale szału jeśli chodzi o ilość nie ma. No to już jest
Trochę bez pomyślunku wzięła wszystko jak leci, bo na przykład nie wiem co mi po zimowym kombinezonie 9-12mcy, no ale sporo jest naprawdę perełek

Idę wstawić pralkę
Stary 2015-07-04, 09:31   #3043
Amelie04
Zakorzenienie

Niud- ale takiego malucha w lezaczku nie wsadza sie na caly dzien, tylko np na pol godzinki jak masz cos do zrobienia. nawet w instrukcji jest napisane, ze dlugo dziecko nie moze siedziec. co innego juz starsze pół roczne. moja Ala najlepiej czuła sie w lezaczku mając 4 miesiące, tyle ze ja zawsze ustawialam na pozycje leżącą

Elve zazdroszczę łupów pochwal sie choć troche
Stary 2015-07-04, 09:35   #3044
sabonka123
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez AgatkaSz Pokaż wiadomość
Ja obcielam w domu jak wlasnie sie oddzielily od blonki wydaje mi sie tak najlepiej a wczesniej niestety trzeba rekawiczki bo sobie twarz moze pociac bardzo

---------- Dopisano o 09:03 ---------- Poprzedni post napisano o 09:01 ----------

Ale na umowie macie jakis czas wypowiedzenia my mielismy 2msc
Nie moze tak z dnia na dzien was sie pozbyc jedynie jak sie z czynszem zalega .

---------- Dopisano o 09:04 ---------- Poprzedni post napisano o 09:03 ----------

My dzisiaj znowu nad wode to chyba jedyny sposob na przetrwanie
Bierzemy jedzonko i bedziemy lezakowac caly dzien
Z tym ze my umowy nie mamy bo to rodzina. Ogólnie może poczekać miesiąc ale widzę ze zależy mu na juz. Nie cierpię zmian

Dzidziuś 10.10.2015
Stary 2015-07-04, 09:37   #3045
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Napisane przez niud Pokaż wiadomość
Dopóki dziecko nie siada samo, najlepiej żeby cały czas leżało płasko, bo to zachęca je do rozwoju, czyli podnoszenia główki i podnoszenia siebie. Będąc ciekawe tego co się dzieję w około samo będzie kombinowało jak zobaczyć świat. Sadzając je w leżaczku układasz je od razu w takiej pozycji, że wszystko widzi i je rozleniwiasz.
Pierwsze słyszę o tym rozleniwianiu, wręcz bym powiedziała że leżaczek zachęca do rozwoju, bo się dzidziol próbuje sam bujać

Cytat:
Opowiadała też, że zbyt długie siedzenie może doprowadzić do przykurczu mięśni - bo będą długo leżały w niewłaściwej pozycji, czy np. szybciej będzie mogło włożyć stópkę do buzi w nieprawidłowy sposób - chodzi o to żeby zrobiło to z pozycji horyzontalnej a nie z pół przysiadu itp.
No to akurat leżaczków nie dotyczy - nie ten kąt nachylenia, przecież w leżaczku dzidziol jest w pozycji półleżącej.

---------- Dopisano o 09:37 ---------- Poprzedni post napisano o 09:35 ----------

Cytat:
Elve zazdroszczę łupów pochwal sie choć troche
Jak wypiorę

Cytat:
Nie cierpię zmian
Oj tam, może będzie to zmiana na lepsze
Stary 2015-07-04, 10:18   #3046
mala29lll
Zakorzenienie

Kurde daje rady ten klimatyzator jak na razie

Cytat:
Może to i lepiej, bo mieszkacie na ostatnim piętrze i z jednej strony okna. Usmażyć się idzie. Tylko kijowo, że tak szybko. No niby gdzie macie iść

Cytat:
No właśnie też mi się wydaje, że leżaczek to super wynalazek

Moja mamuśka dostała wczoraj smsa od właścicielki lumpka, żeby koniecznie wpaść rano. Właśnie wróciła, z wielkim worem wszystkiego
Dobrze, bo wczoraj uporządkowałam trochę ciuszki i się okazało, że wcale szału jeśli chodzi o ilość nie ma. No to już jest
Trochę bez pomyślunku wzięła wszystko jak leci, bo na przykład nie wiem co mi po zimowym kombinezonie 9-12mcy, no ale sporo jest naprawdę perełek

Idę wstawić pralkę
hehhe jakie wtyki w lumpku

---------- Dopisano o 10:18 ---------- Poprzedni post napisano o 10:07 ----------

ten leżaczek fajny, ale cena powala http://allegro.pl/promocja-4moms-lez...1,2&bi_c=47906
Stary 2015-07-04, 10:19   #3047
niud
Wtajemniczenie

Cytat:
Niud- ale takiego malucha w lezaczku nie wsadza sie na caly dzien, tylko np na pol godzinki jak masz cos do zrobienia. nawet w instrukcji jest napisane, ze dlugo dziecko nie moze siedziec. co innego juz starsze pół roczne. moja Ala najlepiej czuła sie w lezaczku mając 4 miesiące, tyle ze ja zawsze ustawialam na pozycje leżącą
Oczywiście, że bez paranoi, też podkreślała że jak nie codziennie i krótko można, ale z rodzicami jest różnie - jeżeli jest opcja pozycji całkowicie leżącej to może w nim leżeć cały dzień

Cytat:
Pierwsze słyszę o tym rozleniwianiu, wręcz bym powiedziała że leżaczek zachęca do rozwoju, bo się dzidziol próbuje sam bujać
No to akurat leżaczków nie dotyczy - nie ten kąt nachylenia, przecież w leżaczku dzidziol jest w pozycji półleżącej.[COLOR="Silver"]
Pól leżącej a nie leżącej i przy takim malcu to już jest problem jak będzie tak leżał za długo.
Tak samo nosidełka i foteliki samochodowe - im krócej tym lepiej - póki dziecko samo nie siedzi.
Oczywiście bez paranoi ale trzeba gdzieś tam pilnować, żeby ten czas "nie leżenia" nie przekraczał dziennie więcej niż 1,5 - 2 h.
Babka opowiadała o tym przez ponad 1h podając przykłady błędów, jak napisałam w 4 zdaniach, więc nie dziwie się że Was to nie przekonuje Mi tak czy siak odpadł jeden wydatek
niud jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-04, 10:24   #3048
malinowa4
Zakorzenienie

Exclamation Dot.: Mamusie październikowe 2015, część 4 :) !

Amelie, Elve czekamy na zdjęcia

Ależ się wczoraj umęczyłam przy tym pakowaniu, ale juz prawie wszystko jest jeszcze tylko kosmetyki do makijażu oby się wszystko zmieściło do auta

Sabonka też nie przepadam za zmianami i też się przeprowadzam, z tym że 1000km od domu , mam nadzieje że jakoś to będzie Wy macie się gdzie przenieść?
malinowa4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-04, 10:24   #3049
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Pól leżącej a nie leżącej i przy takim malcu to już jest problem jak będzie tak leżał za długo.
Tylko że nikt tutaj nie pisze o noworodku, noworodek to jest jeszcze etap spokojnego spania i można w tym czasie ogarnąć w domu to i owo. Nie wyobrażam sobie natomiast trzymać już ciekawszego świata samego w łóżeczku, bo dopiero będzie histeria jak mama się zajmie gotowaniem obiadu w pokoju obok. Co wtedy zrobić? Olać dzidziola? Olać obiad? Co z dzieckiem zrobić w tym czasie?
Stary 2015-07-04, 10:35   #3050
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:
Oczywiście, że bez paranoi, też podkreślała że jak nie codziennie i krótko można, ale z rodzicami jest różnie - jeżeli jest opcja pozycji całkowicie leżącej to może w nim leżeć cały dzień

Tak samo nosidełka i foteliki samochodowe - im krócej tym lepiej - póki dziecko samo nie siedzi.
Oczywiście bez paranoi ale trzeba gdzieś tam pilnować, żeby ten czas "nie leżenia" nie przekraczał dziennie więcej niż 1,5 - 2 h.
Babka opowiadała o tym przez ponad 1h podając przykłady błędów, jak napisałam w 4 zdaniach, więc nie dziwie się że Was to nie przekonuje Mi tak czy siak odpadł jeden wydatek
mnie przekonujesz, bo byłam i jestem tego samego zdania. Póki dziecko nie ma na tyle silnych mięśni żeby samo siedziało to nie sadzać i koniec ja to będę miała walkę z teściami eh, a raczej z teściej, bo wiedzy nie ma żadnej a swoje mąrdości musi wciskać innym i jego zdaniem sadzanie takiego malucha nie szkodzi, bo już z nim walczyłam jak syn szwagierki był mały ale wtedy to słysząłam co jak tam wiem jak dzieci nie mam i małego matka nie reagowała to co ja mogłam
Stary 2015-07-04, 12:12   #3051
Screaming Whispers
Raczkowanie

GG do Screaming Whispers Send a message via Skype™ to Screaming Whispers

Elo.
Jezus jak się jest durnym jak but to później trzeba za to cierpieć. Ostatnie 2 dni kończyłam filmami wojennymi. Katyń, Miasto 44 i jakieś dokumenty z tamtych czasów. Teraz natomiast nie mogę spać bo biegam po zgliszczach z jakimś bagnetem i chce Niemców zabijać o_O budzę się po kilka razy, sprawdzam czy Małż żyje i zasypiam znów bawiac się dalej w żołnierza. Wykoncze się chyba.

W ogóle brzuch mi tak twardnieje, że wmówiłam sobie możliwość przedwczesnego porodu buuu. Chyba muszę zacząć do szpitala się pakować, żeby z ręką w nocniku się nie obudzić.
Now there's nothing left for me

Provehito in Altum
Screaming Whispers jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-04, 12:20   #3052
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Napisane przez Screaming Whispers Pokaż wiadomość
W ogóle brzuch mi tak twardnieje, że wmówiłam sobie możliwość przedwczesnego porodu buuu.
Stresujesz dzidziola bagnetami, a potem się dziwisz że chce uciekać
Stary 2015-07-04, 12:30   #3053
Screaming Whispers
Raczkowanie

GG do Screaming Whispers Send a message via Skype™ to Screaming Whispers

Dzidziol niech się cieszy, że młodsza nie jestem bo wtedy ścigałam latającym tirem proboszcza z mojej starej wsi xD a raz w przypływie sennych majakow wyśniłam sobie, że będę matką szatana trolololol
Now there's nothing left for me

Provehito in Altum
Screaming Whispers jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-04, 12:32   #3054
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Hahaha
Stary 2015-07-04, 13:01   #3055
sabonka123
Rozeznanie

Cytat:
Kurde daje rady ten klimatyzator jak na razie

Może to i lepiej, bo mieszkacie na ostatnim piętrze i z jednej strony okna. Usmażyć się idzie. Tylko kijowo, że tak szybko. No niby gdzie macie iść

hehhe jakie wtyki w lumpku

---------- Dopisano o 10:18 ---------- Poprzedni post napisano o 10:07 ----------

ten leżaczek fajny, ale cena powala http://allegro.pl/promocja-4moms-lez...1,2&bi_c=47906
No i pójdziemy do mojej siostry mieszkać. Juz się boję bo się pozagryzamy. Tymbardziej ze ona nie toleruje kotów. Masakra

Dzidziuś 10.10.2015
Stary 2015-07-04, 13:58   #3056
Amelie04
Zakorzenienie

Mała ale bajer ten lezaczek my mamy z fisher price, tyle ze jak Ala byla mniejsza to jej podkladalam kocyk albo cos innego zeby lezala rownomiernie

Sabonka- bedzie dobrze moze z czasem znajdziecie jakies mieszkanko do wynajęcia

a oto moje łupy , pierwsze foto dla Tomcia a drugie dla Ali te rozowe cos to chustka i czapka

aha i juz nic wiecej nie kupuje !!

mam foto brzuszka ale takiego nagiego nie wypada tu pokazywac, moze w K wkleje
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20150704_133059.jpg (105,1 KB, 31 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20150704_133348.jpg (251,7 KB, 22 załadowań)
Stary 2015-07-04, 14:41   #3057
blindness_94
Zadomowienie

GG do blindness_94

Cytat:
Napisane przez ktosiula Pokaż wiadomość
Ja na plaży planuje bluzkę mieć założoną cały czas.

Mój kostium z zeszłego roku jest dobry, ale ja wtedy karmiłam piersią więc pewnie dlatego
Na mnie dół wejdzie, gorzej z górą .

Cytat:
Chyba większość dzieciaczków nie lubi hałasu. Jak byliśmy ostatnio w kinie to Kinga strasznie wierzgała przy takich głośniejszych scenach. I było to dość nerwowe wierzganie.
Cytat:
mnie przekonujesz, bo byłam i jestem tego samego zdania. Póki dziecko nie ma na tyle silnych mięśni żeby samo siedziało to nie sadzać i koniec ja to będę miała walkę z teściami eh, a raczej z teściej, bo wiedzy nie ma żadnej a swoje mąrdości musi wciskać innym i jego zdaniem sadzanie takiego malucha nie szkodzi, bo już z nim walczyłam jak syn szwagierki był mały ale wtedy to słysząłam co jak tam wiem jak dzieci nie mam i małego matka nie reagowała to co ja mogłam
Widzę, że z twoją teściową, jak z moją mamą. Wiedzy zero, ale najlepiej, żeby dziecko jak najwcześniej siadało, chodziło itp, bo to oznacza, że się dobrze rozwija. Nie mówiąc o tym, że karmiła mnie żurkiem, jak miałam 5 miesięcy . Czasem, jak słyszę opowieści moich rodziców, to się dziwię, że jeszcze żyje.

Ehh, miałam odpoczywać, ale :dupa:. Tyle spraw do załatwienia od rana, że masakra. Dopiero teraz mam czas, żeby na spokojnie usiąść.
Co do leżaczka, to ja mam zamiar mojej kupić, ale dopiero jak skończy gdzieś z 3-4 miesiące. I nie będzie w czymś takim wysiadywać całymi dniami .
Stary 2015-07-04, 15:09   #3058
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:
No i pójdziemy do mojej siostry mieszkać. Juz się boję bo się pozagryzamy. Tymbardziej ze ona nie toleruje kotów. Masakra
Kurde może uda Wam się znaleźć szybko jakies mieszkanko do wynajęcia Tak nie bardzo nerwy dla CIebie teraz a i tak hormonki nam buzują
Cytat:
Mała ale bajer ten lezaczek my mamy z fisher price, tyle ze jak Ala byla mniejsza to jej podkladalam kocyk albo cos innego zeby lezala rownomiernie

a oto moje łupy , pierwsze foto dla Tomcia a drugie dla Ali te rozowe cos to chustka i czapka

aha i juz nic wiecej nie kupuje !!

mam foto brzuszka ale takiego nagiego nie wypada tu pokazywac, moze w K wkleje
JA nawet nie wiem jaki mam leżaczek. Jak dzieć skończy jakieś 4 miechy to ją wrzucę na troszkę jak będę obiad robiła, bo taki fajny jest że nie tylko dziecko siedzi

No i jakoś nie widze w K zdjecia. Następna obiecałą i nie dodała. Jak Agatka awczoraj miała dodać wieloryba w wodzie i nie ma
Cytat:
Napisane przez blindness_94 Pokaż wiadomość

Widzę, że z twoją teściową, jak z moją mamą. Wiedzy zero, ale najlepiej, żeby dziecko jak najwcześniej siadało, chodziło itp, bo to oznacza, że się dobrze rozwija. Nie mówiąc o tym, że karmiła mnie żurkiem, jak miałam 5 miesięcy . Czasem, jak słyszę opowieści moich rodziców, to się dziwię, że jeszcze żyje.
.
Dopiero zobaczyłam, że literki pokićkałam. Teść jest gorszy, bo się mądrzy np na urodzinach męża przed wczoraj przyszli z synem szwagierki który ma 5 lat i by tylko grał na konsoli eh i teść już mówi, ze mąż ma włączyć Kacprowi grę. Ja na to, że może za dużo tej konsoli, a tesć mi na to, że ja bardziej psuję oczy na tych moich książkach To go zrypałam, żeby takich głupot przy dzieciaku nie wygadywał, bo dla młodego dzidziuś to świętość i uwierzy eh...
Następna mądrość teścia to jak powiedziałam w maju, że potrzebuję zaświadczenie od ogólnego że w ciąży jestem na jaskinię solną u mnie ale nie chcę iść w te zarazki do przychodni. To teśc stwierdził, żebym najlepiej zamknęła się w słoiku, że przeciez musze się uodparniać na choroby i dziecko Kur... najlepszy czas na uodparnianie się w ciąży eh a już o dziecku to nie wspomnę hehehe w brzuchu ma się uodparniać.
No i on gada takie głupoty i jest w dodatku święcie przekonany, ze ma rację. Nie mogę z nim teraz gadać, bo mu powiem coś przykrego
Stary 2015-07-04, 15:28   #3059
natalitka1988
wkręcona :)

Hej. ja mam w domu chłodno do tego chodzę prawie nago jeszcze od rana się nie ubrałam więc jakoś daje radę pamiętajcie żeby dużo dużo dużo pić to dla nas bardzo ważne
Mala żebyś się kochana nie pochorowala od tej klimy
Stary 2015-07-04, 15:56   #3060
Amelie04
Zakorzenienie

Mała masz w klubie specjalnie dla Ciebie

a u mnie jest tak samo z tesciami. pol roczna wnuczke ( nie Alicje) prowadzali juz za rączki do chodzenia a 5 miesieczniaka karmia schabowym, wiecej nie bede pisac , bo sie tylko wkurze
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości