|
|||||||
| Notka |
|
| Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1291 |
|
PeeMa
|
Dot.: Przygrzało mamie słoneczko i płacze "Już nie będziesz panienką córeczko!"-PM201
|
|
|
|
#1292 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Przygrzało mamie słoneczko i płacze "Już nie będziesz panienką córeczko!"-PM201
No ja jeszcze u żadnego mężczyzny nie widziałam takiego okrągłego brzucha jak u ojca Tżta
|
|
|
|
#1293 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chciałam tylko upewnić że nie było ze mną tak źle Hmmm.. wesele mamy jednodniowe.. to 150 butelek 0.5l na 130 osób to może faktycznie za mało ? Zwłaszcza że kumple Tż potrafią sporo wypić... Zlot zrobimy gdzieś w środku Polski i będziemy spijać wódę z wesel co zostanie
|
|
|
|
|
#1294 | |
|
żona bez ogona
|
Cytat:
Pójdziemy na kompromis i chyba policzymy 0,7/osoba ![]() O taaaak!
|
|
|
#1295 |
|
Zakorzenienie
|
1 litr na głowę to za dużo.. zwłaszcza że liczę 20 osób nie pijących to te 20 butelek pójdzie na inne głowy. A ciul tam najwyżej się wyśle kogoś do tesco - jest 24 więc luzik
|
|
|
|
#1296 |
|
Zakorzenienie
|
Zrobimy chlanie żon 2016 ale podzielimy się na województwa. zrobimy listę województwo, ilość wódki w litrach, ilość żon. Każda w swojej sukni ślubnej ha ha A potem relacja które województwo bardziej się schlało. Oczywiście relacja pisemna i fotograficzna. Jak się bawić to się bawić... a co!
|
|
|
|
#1297 |
|
Zakorzenienie
|
Blanka.. ty to już widzę mega plan przygotowałaś
|
|
|
|
#1298 | |
|
żona bez ogona
|
Cytat:
![]() A skończymy tak: ![]()
Edytowane przez wildDaisy Czas edycji: 2015-07-03 o 22:43 |
|
|
|
|
#1299 | |
|
Zakorzenienie
|
Jezu chyba mi połówka desperadosa zaszkodziła. Co do ilości picia. kiedyś potrafiłam wypić więcej.teraz wódkę pije rzadko, Ale jak już pije to czysta i tylko czysta. W jakich ilościach? Zależny od dnia ha ha
![]() ---------- Dopisano o 22:43 ---------- Poprzedni post napisano o 22:41 ---------- O kurde padałm i nie wstaje. Wręcz idealnie dobrane do mojej wizji. ---------- Dopisano o 22:44 ---------- Poprzedni post napisano o 22:43 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#1300 |
|
Zakorzenienie
|
Lenka jak dla mnie bardzo ładna ta sukienka z satyny co się podoba Twojej mamie.
Co do wódki to ja nie przepadam. Piwo smakowe lubię. Jakoś do odciny nigdy nie doszłam. Ale kiedyś na juwenaliach było już blisko. Te festynowe/ imprezowe piwa to takie, że się 8 wypije i nic poza sikaniem. |
|
|
|
#1301 |
|
PeeeMaa!
|
Wild, hahahahahahah!
|
|
|
|
#1302 |
|
Zakorzenienie
|
Wild, fajnie by to wyglądało
(Nie wiem czemu poprzedniego posta nie ocenzurowało |
|
|
|
#1303 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Genialny plan Ja tez z tych co wódki nie lubią, ale piją ![]() Jutro jadę do Poznania na spotkanie z Wizazankami, z którymi mam kontakt od trzech czy czterech lat i co jakiś czas się widujemy
|
|
|
|
|
#1304 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1305 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wiem co to będzie. Jestem załamana. Chce mi się ryczeć i odwoływać już wszystko (choć i tak nic nie mamy ).Ale na to chlanie mnie przyjmiecie? Suknie sobie kupię i będę niedoszłą PEEMĄ Wódę też przytacham![]() Ty to chyba znasz całe internety bo masz zawsze stosowne obrazki |
|
|
|
|
#1306 | |
|
PeeMa
|
Cytat:
Trzeba ustalić jakiś wspólny front i tyle
|
|
|
|
|
#1307 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Właśnie najgorsze, że z M. tracimy ten wspólny front. Poruszę z nim ten temat i powiem, że albo wreszcie organizujemy, załatwiamy salę i resztę albo ja walę takie cackanie się z jego matką. Chcę żeby się też wreszcie określił tu przede mną a nie przed mamusią. Nie będę wiecznie czekać aż się zdecyduje czy mamę to urazi, zadowoli czy nie wiem co. W sumie tylko już mi się ryczeć na to wszystko chce. Widzę, że nie mamy już z M. wspólnej wizji i to jest najgorsze. A on jak to facet - jak pytam to unika, niby żartuje i nie przyznaje się. Wielce dojrzały. Może teściowa ma racje, że z nas dzieciaki ![]() Koniec gorzkich żalów, czas spać
|
|
|
|
|
#1308 | |
|
Konto usunięte
|
hej
![]() Wypad wczoraj skończył sie mega pozno, kilka godzin snu i do pracy na kacu Oczywiscie w planach miałam tyle kupic, nie kupiłam nic z rzeczy planowanych, trafiłam jednak w promocji ładny grzebyk do wlosow wiec pomyslałam ze kupie jako opcje 2 skoro nie wiejska fryzurę bede miała, na cywilny lub koscielny gdzies cos użyje. Nie dam rady nadrobić wszystkiego Cytat:
Gratulacje ![]() My tez,pepsi, cola, fanta itd nie jakieś noname |
|
|
|
|
#1309 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
trochę Was nadrobiłam
![]() Cytat:
Sophie, przeraszam Cię, ale na Twoim miejscu najpierw opier...liłabym narzeczonego!To z Tobą bierze ślub, czy z mamusią, z Tobą będzie żył, czy z nią?! I jak już ustaliliście wspólną wersję, to OBOJE musicie się jej trzymać ( chociaż to on się wyłamuje) Czasem tak jest, że przy organizowaniu wesela/ślubu wychodzą zupełnie inne wizje/pragnienia/oczekiwania. Sama znam jedną parę co się rozstała przy "organizowaniu" ślubu. Razem z TŻ musicie się jasno określić i trzymać swojej wizji. TŻ musi definitywnie odciąć pępowinę ( najbardziej radykalnie?- przestać odbierać telefony od mamy TŻ, skoro ona jest tak bardzo absorbująca i natarczywa ze swoimi wizjami). Dobrze ze masz wsparcie w swojej mamie- może niech ona też porozmawia z TŻ? Cytat:
Nie jeden raz słyszałam, że w takich przypadkach lokal "oszczędza" na wódce- ( przynoszą do stolika po pół godzinie, że niby kelnerzy " zapracowani", albo "zapomnieli") Cytat:
poka!! Cytat:
my z TŻ jak mamy zapracowany dzień, to potrafimy dopiero późnym wieczorem się odezwać do siebie ![]() Cytat:
taki paradoks- my jestesmy jedne z pierwszych peemek, a chyba mamy najmniej zorganizowane ![]() Cytat:
wstaję, lecę na zakupy . idziemy wieczorem na grilla dziś do sąsiada TŻ. ![]() miłego weekendu
|
||||||
|
|
|
#1310 |
|
Konto usunięte
|
Ja tez juz na nogach
Wyjątkowo mi się dziś nie chce iść do pracy
|
|
|
|
#1311 |
|
Zakorzenienie
|
Hejka
ale już gorąco ![]() dobrze, że w aucie klima, bo inaczej to bym wpadła do tego salonu i najpierw prysznicu potrzebowała
|
#1312 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1313 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Dzisiaj wolne
|
#1314 |
|
Konto usunięte
|
Sophie szkoda ze znów z nią jest problem, myślałam ze po ostatnim Tż się ogarnął
bo tu niestety największy problem---------- Dopisano o 07:59 ---------- Poprzedni post napisano o 07:50 ---------- ![]() Przy okazji pokaże grzebyk jaki kupiłam wczoraj póki pamietam tamten jest duży a nie wiem haka będzie fryzura wiec pomyslałam ze tak czy siak któryś będzie pasował
|
|
|
|
#1315 |
|
luckygirl
|
Hej
w sumie to juz o 6 rano sie obudzilam :/ ale jeszcze chwipe przedrzemalam i o 8 wstalam i od razu pod prysznic, bo mega goraco jest.Widze temat wodki byl ja nie lubie smaku wodki i sppradycznie ja pijr. W aumie to najczesciej z przymusu w jakims drinku w proporcjach 1:6 przy czym 6 to jakis napoj/sok za piwem tez nie przepadam, wczorajszy desperados mi fatalnie "wchodzil" wole np.corneliusa bananowego albo jakiegos reddsa czy somersby za to lubie wino, ale tez w rozsadnych ilosciach
|
|
|
|
#1316 | |
|
PeeMa
|
Cytat:
[1=52226a6b84e10414ec85695 991496d596c4cbe57_65555ba 93c74a;51972285] Przy okazji pokaże grzebyk jaki kupiłam wczoraj póki pamietam tamten jest duży a nie wiem haka będzie fryzura wiec pomyslałam ze tak czy siak któryś będzie pasował[/QUOTE]Bardzo ładny My dzisiaj raczej idziemy po garnitur dla TŻa, bo obrona w środę, a on jeszcze nie ma A później jedziemy do znajomych zobaczyć ich córeczkę A wieczorem raczej do kuzynki TŻa, która przyjechała z mężem z Anglii, więc trzeba się spotkać
|
|
|
|
|
#1317 |
|
Zakorzenienie
|
Sophie.. dziewczyny mają racje, ale.. Twój Tż całe życie był pod pantoflem mamusi, mamusia miała zawsze (!) rację i mamusi zawsze się słuchać trzeba było. A teraz ktoś mu mówi że mama mówi źle, że mama nie ma racji, że mama jest tą złą. Nie obraź się ale mama jest z nim dłużej niż ty i może być mu po prostu ciężko przestać być synkiem mamusi..
Ja go nie bronię żeby nie było ale zrozum, że najeżdżanie na jego mamusię ukochaną nie przyniesie efektu zwłaszcza że dotyczy to ważnego dla niego dnia. Musi odciąć pępowinę to prawda, ale przyjdzie mu to długo a i dużo nerwów. A jakby odwrócił sytuację i na twoją mamę by narzekał że się we wszystko wtrąca? Też nie byłabyś zadowolona przecież mama ma zawsze rację Ty patrzysz na tą sytuację bardziej obiektywnie niż on. Ty widzisz matronę wtrącającą się we wszystko, on mamusię która się troszczy Powoli i mu może przetłumaczysz.. a z teściową nie wygrasz - do końca życia będziesz walczyć. Teraz o ślub, później o dzieci, o dom, o pracę itd. |
|
|
|
#1318 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Z tego co nadrobilam: Sophie - musicie z TZ koniecznie trzymać wspólny front! Co za teściowa ![]() Jestem za pijanskim spotkaniem żon 2016! ![]() My właśnie wyjeżdżamy Najpierw jedziemy do kościoła a potem na salę ![]() Mam nadzieję że rodzicom się spodoba
|
|
#1319 |
|
nibyżona
|
Sophie wspolczuje
znow nie moglam zasnac, a wstalam jakies pol godziny temu bede dzis wymamlana.
|
#1320 | |
|
żona bez ogona
|
Cytat:
Moj mial obrone we wtorek chyba, a garnitur kupowalismy w sobote albo niedziele Z chlopami
|
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:54.

Dla mnie 10 kieliszków to masakra, jeszcze po 50 ml, tak, dobrze pamiętam?
Skoro pół litra wódki jedna baba w dyskotece potrafi wypić to 0,7/osoba na dwudniowe wesele spokojnie można liczyć

Sophie, przeraszam Cię, ale na Twoim miejscu najpierw opier...liłabym narzeczonego!
Zamiast tego byłam kupić buty i ciągle robię koktajle do picia.
ja mam 9 miesięcy a tak mi się nie chce, że szok...
bo tu niestety największy problem