|
|
#1921 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. VII
Cytat:
Cytat:
Obserwuj to bo jak to się będzie powtarzać to bym pojechała sprawdzić czy to nie skurcze przedwczesne. A ja się witam na początku 33 tygodnia. |
||
|
|
|
#1922 |
|
Zakorzenienie
|
Czqsem lapie mnie dosc mocny bol jak na okres wczoraj mialam ze dwa takie po 5 min gdzies nie wie wiec czym sie rozni BH od przepowiadajacych myslalam ze to to samo.
Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka
|
#1923 |
|
Zakorzenienie
|
BH to po prostu ćwicząca macica a przepowiadajace to już takie jak pierwsze porodowe, tyle że nieregularne. Ale i tak żadne skurcze porodowe nie trwają 5 minut wiec to chyba bardziej jelitowe. Spina ci się brzuch przy tych bólach?
|
|
|
|
#1924 |
|
Zakorzenienie
|
Nic mi nie spina fakt faktem bylo mi tez nie dobrze bo nie mialam gdzie zrobic dwojki a bardzo mi sie chcialo. Jak zrobilam to wszystko przeszlo jak ręką odiol.
No ale zeby taki bol na qpke jak na okres .? Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka
|
#1925 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1926 |
|
Zakorzenienie
|
Aha no to w sumie dobrze troche sie uspokoilam.
Siedze w domu i sie poce. A co dopiero wyjsc i jechac samocjodem bez klimy nad wode a juz jest 30 stopni w cieniu szkoda ze nie mam nawet kostiumu ciazowego by sie przekompac bd musiala w sukience wejsc do wody :/ szczerze to posiedziala bym w domku ... i nigdzie nie jechala plakac mi sie chce na sama mysl. Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka
|
#1927 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja już byłam w labie, po drodze zajrzelismy z Tz na bazarek po maliny i czereśnie teraz odpoczywam z kawka, na szczęście mamy w domu klimatyzator i dzisiaj podłączylismy... Nie wiem czemu wczoraj na to nie wpadłam :-P
|
|
|
#1928 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ale nie wiem co czas pokaże![]() ale robiłam testy na psie i wyszło super. Jak miał 4.5 miesiąca to przestał sikac w domu. Od tamtego czasu to tylko jak miał rozwolnienie albo bardzo długo został sam to były wpadki. W sumie przez rok z 5. Mnie mama ponoć podobnie odpieluchowywala i się udało jak miałam 10 miesięcy, wiec będę próbować. Poza tym jakoś przemawia do mnie ta idea zrozumienia swojego dziecka. Cytat:
ja tak robię. Kupiłam i tak nowy, bo mi biust wylatywal ze starych, ale myślałam nad tankini i stwierdziła, że mnie będzie ziebic ten materiał na brzuchu kupiłam zwykły i pareo i jest super. Zawiaze tak żeby było pomarszczone na brzuchu i nawet wyglądam normalnie; )
|
||
|
|
|
#1929 |
|
Wtajemniczenie
|
aakkzzii
Bardzo możliwe, że jelita działają na okolice narządów rodnych. Ja tak miałam przed ciążą, jak okres się zbliżał to jelita świrowały.
|
|
#1930 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1931 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1932 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#1933 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Mi po prostu takie układanie nie jest potrzebne, bo wystarczy jak zmienię część produktów na inne, przestanę podjadać w nocy, ograniczę gazowane, chipsy, słodycze, i już. Nigdy nie wierzyłam w układane diety i szkoda mi kasy na dietetyka by było, ale jak mówię, nadwagi nigdy nie miałam i kontrolować się jest mo dużo łatwiej. Zresztą, nawet jak sobie zjem np paczkę chipsów to wtedy dłużej ćwiczę i już. Poza tym ja i układanie, łączenie produktów itd - nie nadaję się do tego my z tż mamy tak, że danego dnia mamy ochotę na coś konkretnego, i nie umiałabym się zastanawiać, czy mogę, co powinnam do tego dodać itp. Męczyłoby mnie to.Cytat:
Cytat:
Cytat:
będzie dobrze Cytat:
Cytat:
dużo cc w rodzinie a ja bym chciała jednak dołem... Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
|
|
#1934 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
.Cytat:
Cytat:
02.07.2001 24.12.2008 ![]() 12.11.2011 ![]() 19.09.2015 http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/21309 Edytowane przez Mediona Czas edycji: 2015-07-04 o 13:33 |
||||||||
|
|
|
#1935 |
|
Raczkowanie
|
My już po zakupach w domu
Kupiliśmy łóżeczko gulliver i materac z ikei piankowy taki z kieszonkami sprężynowymi, kusił mnie lateksowy, ale cena powala Super też jak dla mnie są te pudełka na kosmetyki czy pieluchy http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/00278644/. Nie mam jeszcze prześcieradeł do łóżeczka, bo nie wiem z jakiego materiału wybrać... Wszędzie widzę frotte, ale one jakieś takie... gorące się wydają i twarde, no nie wiem No i wybrałam w końcu kolor jedo 313 z limited edition- jest cudny, choć najbardziej podobał mi sie kolor nr 100, ale materiał skórzany i taki jasny- nie iem czy to byłoby praktyczne, choć prezentuje się elegancko . No i nie wiem czy chce fyna czy bartatinę haha jak pomacałam bartatine gondolke to jest super extra i cudnie buja i jest taka miękka, ale spacerówka bez skrętnych kół juz do mnie nie przemawia, jak sobie wyobrażę, że mam z 20 kilowym dzieciakiem wjechac do mojej wąskiej windy albo poruszać się po alejkach w sklepie to już jestem mokra. Z kolei fyn nie ma bujawki W ÓGOLE, nie to że trochę, praktycznie w ogóle... No i nie wiem, dziś same rozterki mnie naszły na tych zakupach |
|
|
|
#1936 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
http://www.suwaczek.pl/cache/97014df637.png ŻONA od 30.08.2014 ZARĘCZENI 28.11.2012 RAZEM 17.09.2010 Edytowane przez Panna Izabela Czas edycji: 2015-07-04 o 13:22 |
|
|
|
|
#1937 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
No i nie wiem czemu tak się uparlas na te bazy do dwóch fotelików. Bardzo duża część tych kolejnych foteli (zwłaszcza tych co się wozi tyłem) nie wymaga żadnej bazy bo sam w sobie ma zaczepy do isofix. Baza nie jest potrzebna bo fotelik jest na stałe w samochodzie, nie ma ciągłego wypinania i wpinania. Co do Bartatiny vs Fyn to ja zamówiłam w końcu bartatine i najwyżej drugie podwozie do spacerówki kupię. |
|||
|
|
|
#1938 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1939 |
|
Zadomowienie
|
Oczywiście napisałam i mi się skasowało ;/
wyczytałam na sierpniówkach, że one puszczały pustą pralkę i myły szuflady zanim wstawiły pranie dziecka. Może i zrobię tak przed pierwszym praniem ale później to już nie będzie czasu, żeby bawić się usuwanie detergentów.
|
#1940 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Generalnie wg mnie to on w ogóle się nie buja, ani na boki, ani w żaden inny sposób ---------- Dopisano o 13:50 ---------- Poprzedni post napisano o 13:44 ---------- Cytat:
A na bazy do dwóch fotelików się nie uparłam tylko po prostu się nie znam i myślałam, że sa konieczne tez później, zreszta dziś pan nie wyprowadzał nas z tego błędu .Nie wpadłam na to, że można dokupić tylko podwozie orientujesz się może jaki jest jego koszt?Dziewczyny, jakie kupujecie prześcieradła? Frotte, jersey, flanela? Czy one różnią się znacznie jakościa w zależności od firmy? A te ceratki pod prześcieradła też kupujecie?
|
||
|
|
|
#1941 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pan was zapewne nie wyprowadzal z błędu bo brakuje mu szkolenia z zakresu fotelików RWF. Mało który sprzedawca ma o tym zielone chociaż pojęcie. Koszt nowego podwozia to chyba coś koło 400 zł, ale możesz też kupić używany wózek i sobie przełożyć. Wydaje mi się takie coś najrozsądniejsze bo bartatina jest gorsza jako spacerówka a fyn jako gondola. Nie do pogodzenia
|
|
|
|
|
#1942 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nasz wózek na boki to się chyba nie buja, ale tak w przód i tył tak i można regulować, czy ma się bujnąć trochę mocniej, czy leciutko. Nie wiem, może to ta najnowsza wersja tak ma, jak oglądaliśmy starszą w sklepie to nie sprawdzaliśmy bujania, a o tym że nasz ma taką opcję dowiedzieliśmy się po zakupie, jak się bawiliśmy wózkiem My też mieliśmy moment, kiedy zastanawialiśmy się nad nieskrętnymi kołami, ale wygoda w sklepie itp zwyciężyła. I dla nas w fyn gondola jest idealna, bo dokładnie taką chcieliśmy, ale to już wiadomo, dla każdego coś innego Ja mam 2 prześcieradła frotte, 1 bawełniany, 1 nie wiem jaki ale pewnie też jakaś bawełna (i ten siedzi w wózku). I w wózku i w łóżeczku pod materacem będzie cerata, bo kupiliśmy 10 do przewijania. Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
|
|
#1943 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co innego spacerówka, ale i tak nie sądzę że będę tego 2w1 używać dłużej niż 1,5 roku. Wtedy jakąś fajną sportową spacerówkę się kupi a ten siup do piwnicy czekać na drugą pociechę
|
|
|
|
|
#1944 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a pod prześcieradło podkład do prania oddychający, nie cerata (żeby się dziecko nie zapocilo).
|
|
#1945 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja obcykana jestem z recaro nastepca privi bedzie Optia i ona pasuje pod baze. Jeszcze jest nie w sprzedzy bedzie na jesien wiec luzik ale na targach juz byla prezentowana. Tak bardzo chcialam Recaro ze tez nie ma do mojego wozka adapterow |
|
|
|
|
#1946 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1947 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Bosz jak gorąco... mam nadzieję że to tylko chwilowe upały bo do sierpnia inaczej będę spędzać dni pod chłodnym prysznicem. |
|
|
|
|
#1948 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1949 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Może to od strony układu pokarmowego ból, może coś innego dokucza... Mam nadzieję że zmiana pozycji pomoże! Ale w razie co na ip zrobią Ci ktg, które wykaże czy to macica się stawia czy coś innego jednak boli. Cytat:
33 tc, jak to dumnie brzmi Jeszcze 5 tygodni i będziemy niecierpliwie wyczekiwać kiedy się zacznie u Ciebie ![]() Cytat:
Ja też bym nie miała ochoty teraz, w taki skwar, jechać nad jezioro. Wzięłam chłodny prysznic, musi mi wystarczyć I też nie mam kostiumu, ze przedciążowego uciekały by mi piersi, też musiałabym w sukience leżeć i się moczyć ![]() Cytat:
![]() Ja sobie tego jakoś nie wyobrażam, bo jak tylko Młody będzie leżał spokojnie w łóżeczku, na kocu, huśtawce czy gdziekolwiek to będę się starała poświęcić czas starszej, żeby nie czuła się odtrącona. I trudno chyba byłoby pogodzić taką uważną obserwację malucha z zabawą ze starszym dzieckiem. Nie mówiąc o obowiązkach w domu. Ale może takie mi się to wydaje skomplikowane, bo nigdy tego nie stosowałam. Cytat:
Ja mam po córce frotte i jerseyowe, ale jakieś wygodniejsze i milsze były te z frotte, mimo żeby początkowo nie byłam do nich przekonana. A pod spód mam taki podkład nieprzemakalny, ale nie ceratowy, bo jakieś mi się te sztuczne i nieoddychające wydawały. Mam materac kokos-gryka, więc koniecznie trzeba go chronić przed zamoczeniem ![]() I moja córa jeździła w tym pierwszym foteliku prawie 13 mcy, zmieniliśmy tylko dlatego, że okropnie już w nim marudziła, bo nic nie widziała i podróże to była katorga. Tak to dalej na nią pasował. Teraz też chcę do roku Młodego w nim powozić. |
|||||
|
|
|
#1950 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zawsze skręcał nie tam gdzie chciałam. Ale piękny jest jeśli chodzi o design i kolory Ojjj ja to już bym chciała jakby się dało. 3 trymestr daje mi w kość, nic w sumie konkretnego się nie dzieje ale chcę już odzyskać dawną mobilność. Brzuch mocno przeszkadza, nie ma co. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:28.

szkoda ze nie mam nawet kostiumu ciazowego by sie przekompac bd musiala w sukience wejsc do wody :/ szczerze to posiedziala bym w domku ... i nigdzie nie jechala
teraz odpoczywam z kawka, na szczęście mamy w domu klimatyzator i dzisiaj podłączylismy... Nie wiem czemu wczoraj na to nie wpadłam :-P

Nad wielo zastanawiam się po okresie noworodkowym, kiedy ustabilizuje sie wypróżnianie i nie będzie kupy co godzina
Ale sama tetra mnie trochę odstrasza o tyle, że ona zaraz jest całkiem mokra i tworzy mokrą warstwę przy pupie dziecka. Wkłady są jednak bardziej chłonne i zapewniają dziecku większy komfort, szczególnie nocą, na spacerach czy gdzieś w podróży. A to już większy wydatek.
Daj znać po wizycie!

my z tż mamy tak, że danego dnia mamy ochotę na coś konkretnego, i nie umiałabym się zastanawiać, czy mogę, co powinnam do tego dodać itp. Męczyłoby mnie to.

Super też jak dla mnie są te pudełka na kosmetyki czy pieluchy