|
|
#1411 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czerwcowe Mamusie 2015 - cz. IX
Moja na spacerze spi a tak to budzi sie ci 3-4 h na jedzonko
|
|
#1412 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja je przy każdej okazji
|
|
|
|
|
|
#1413 |
|
Zakorzenienie
|
Nie gadam z wami. Dzieci wam spia na spacerach, jedza co 3 godziny, najadaja sie jednym cycem.. skad wy je wzielyscie?
Mamy szumisia pare razy uzylam jak corcia wsciekala sie przy cycu i przynajmniej mogla na spokojniej zalapac.
|
|
|
|
|
#1414 |
|
Zakorzenienie
|
O matko jaka tu cisza.
Ciekawe jak tam dziewczyny po porodach |
|
|
|
|
#1415 |
|
Zakorzenienie
|
Cisza bo mamuski albo spia albo lulaja malenstwa
|
|
#1416 |
|
Zakorzenienie
|
Mojego wystarczy do wózka wsadzić, a o jezdzie autem nie wspomne, śpi od razu
Dzisiejsze upały masakra - moje dziecie cały dzień spi. W nocy pewnie będzie jazda bez trzymanki A co do picia wody to za cholere nie chce pić, herbatki tak, woda niee.. Chyba ją posłodzę glukozą tak jak herbatki bo innej opcji nie widzę.
|
|
|
#1417 |
|
Wtajemniczenie
|
U mnie w wozku i aucie tez spi od razu. Za to teraz nie chce cos usnac. Wykapana, czysta pieluszka, nakarmiona i dalej cos grymasi. Chyba jest tak zmeczona, ze nie moze usnac. Na rekach usnela a ledwo odlozylam do lozeczka to sie obudzila. Zostawilam ja tam zobacze moze usnie
|
|
|
|
|
#1418 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
cześć
ło matko ja też sie dziecka nachwaliłam a dziś marudne jak nie wiem co. ale też mam wrażenie że to przez upał, bo pół dnia byłyśmy na dworze.....cień cieniem, ale jednak w domu mam chłodniej. już nie bede z małą na tak długo wychodzić, przynajmniej póki co..... wogóle jak zasypia to ma jakieś napady, lęki, jak sie budzi i zobaczy że jest sama w pokoju to zaczyna marudzić i za chwile płacze. jak ktoś z nas przy niej leży to od razu sie uspokoaja..... Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
u mnie wprawdzie ciut lepiej ale ogólnie nadal bieda. dziś kiedy mała była marudna zamieniłam odciąganie na częstsze przystawianie i widze że za każdym razem mała łyka. chyba coraz dłużej to trwa. natomiast nie zaspokaja ją to na długo i po chwil musze jej dawać mm Cytat:
kurcze, aż zazdrosze tak szybkiego porodu......ja sie męczyłam 10 godzin a i tak mnie na koniec pocieli Cytat:
![]() Cytat:
dziewczyny jak teraz? przenosimy sie do odchowalni czy co?
|
|
|
#1419 |
|
Zakorzenienie
|
Moja też wody nie tyka...
Właśnie kończę pić zimna warke porzeczka-limonka.pyyyychaaaa ![]() Moje chłopaki jutro do kina na Minionki się wybierają więc na spacer idę sama z Majeczka ![]() ---------- Dopisano o 22:42 ---------- Poprzedni post napisano o 22:39 ---------- No właśnie nie ma chętnego żeby wątek na odchowalni Założyć.ja odpadam bo ja na telefonie siedzę więc industria ale co znaczy ze za chwilę musisz jej mm podawać? Bo z cycowymi Dziećmi to jednak nie jest tak ze jedzą co 3 godziny...Moja jak teraz gorąco to co 30 min potrafi |
|
|
|
|
#1420 |
|
Zadomowienie
|
A ja właśnie piekę sernik wiedeński
dziecko uspane przez TZa więc jakiś czas spokoju, czy jest jakaś mama której dziecko przesłało całą noc?
|
|
|
|
|
#1421 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() w cuda wierzysz? ![]() ![]() na piersi to chyba nie możliwe przez pierwsze pół roku ale czekam na ten dzień ![]() Dziewczyny kp ile zamierzacie karmić? tzn ile miesiecy/lat
|
|
|
|
#1422 |
|
Zadomowienie
|
Ja do pół roku
|
|
|
|
|
#1423 |
|
Zakorzenienie
|
Fartuch - nie wiem ile, te pol roku minimum, chcialabym rok jak sie uda.
---------- Dopisano o 23:17 ---------- Poprzedni post napisano o 23:16 ---------- Ale Mala plakala wieczorem, masakra... tz jezdzil po espumisan, teraz padla ze zmeczenia placzem ale jeczy cos.. |
|
|
|
|
#1424 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ciągnie z cyca kilka minut po czym jest pusto . daje jej drugiego i to samo. pare minut poleży i chce znów jeść no to jej daje butle. nie ma opcji żeby wisiała dłużej na cycu , jak nic nie leci to wypluwa. jak odciągam laktatorem to widze że leci przez 2-3 minuty a potem to już jest tylko stymulacja sutów. więc ona i tak ciągnie duuużo dłużej niż laktator a wogóle to mam troche asymetryczne piersi i o ile w tej większej jest jeszcze troche pokarmu to w tej drugiej są 4 siki mleka tylko. boje sie że jeśli mała bedzie piła głównie z tego większego to ta asymetria jeszcze sie powiększy,,,,
|
|
|
#1425 |
|
Zakorzenienie
|
Chciałabym Ok 15 miesięcy, potem może mały pójdzie do przedszkola
Industria ja też zazdroszczę, mój cały poród to 27h razem z cc. Niby ładnie się goi, ale ciągle mi żal, że musiało być cc. Wspominam je gorzej niż te koszmarne bóle. |
|
|
|
|
#1426 |
|
Zakorzenienie
|
Ja planuje kp tak 3-6 miesiecy, zobacze jak wyjdzie
|
|
|
|
|
#1427 |
|
Zakorzenienie
|
Omg, weszłam z telefonu i nie ogarniam kompletnie wizażu...
Industria, szwy dopiero wczoraj babka mi ściągnęła i chyba jest ok. Blizne mam tak na lini majtek, ale mi się wydaje, ze jest dluga... Jutro sobie spojrzę dokładnie, bo teraz juz leze w łóżku :p ja się nie oszczędzam raczej i nic nie boli, nie ciągnie. Skora z brzucha wisi mi na tej bliznie i jak chce zajrzeć to muszę ten brzuch podnieść :/
|
|
#1428 |
|
Zakorzenienie
|
Moja gdy dalam jej pierwszy raz mm przespala 6 h w nocy..,,
|
|
#1429 |
|
Zakorzenienie
|
Industria- zgrubienie nad blizną na skórze jest normalne. Tam jest cięcie wewnętrzne. Na skórze robią niżej żebyś mogła ukryć bliznę pod bielizną. A macicę rozcinają wyżej. Zgrubienia po bokach są od supełków po niciach. Jak nici się rozpuszcza zgrubienia znikną.
|
|
#1430 |
|
Zakorzenienie
|
Głupie uczucie jest, jak dotykam swój brzuch a nie czuje go...
mój Wojtek śpi bardzo różnie, czasami w nocy budzi się co 3 godziny, czasami co 2 a czasami prześpi 5 godzin. Za to jak go wezmę na spacer to jest bardzo małe prawdopodobieństwo, ze obudzi się na żarcie ale położna twierdzi ze takie maluszki powinno wybudzac się co 3 godziny bo spada im poziom glukozy. Ja nie wybudzam :p Irmusia a Ty masz tapatalka na Windows Phone? Bo ja tam nie ogarniam kompletnie tej aplikacji... :/
|
|
#1431 |
|
Zakorzenienie
|
Kejti- ja też nie wybudzam na karmienie. Franio je czasem co dwie czasem co cztery godziny. Z tego co wiem wybudza się wcześniaki i dzieci o niskiej masie urodzeniowej.
Nie wiem co to za aplikacja ale mnie wkurza. Nie mogę cytować nie mam emotikonow ani dostępu do klubu. Buuu...
|
|
#1432 |
|
Zakorzenienie
|
Kejti apropo temperatury u niemowląt, ona zazwyczaj wynosi ok 37 stopni także się nie przejmuj. Tymkowi z ciekawosci zmierzylsm i też ma 36.9
---------- Dopisano o 09:39 ---------- Poprzedni post napisano o 09:37 ---------- A co do karmienia ja zamierzam minimum pol roku, tak 10 miesięcy max pewnie. Julek fajnie się sam odstawil jak miał 9.5 ms. Ponoc często tak bywa bo u 9-miesięcznego dziecka zanika odruch ssania. Wtedy też ponoc najłatwiej odstawic smoka |
|
|
|
|
#1433 |
|
Zakorzenienie
|
Ja się nastawiam na pól roku karmienia. Ale po powrocie do pracy chciałabym pracować godzinę krócej jako matka kp więc może jeszcze będę trochę podawać pierś żeby to nie było takie totalne oszustwo 😉
Zjadłam kawałek drożdżowego z malinami i teraz się boję co to będzie...😉
|
|
#1434 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:54 ---------- Poprzedni post napisano o 09:53 ---------- Ja bym chciala tak min 6miesiecy do 8 max. Biorac pod uwage jak bola mnie sutki to nie wiem ile wytrzymam |
|
|
|
|
|
#1435 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1436 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja w mojej też nie mogę cytować Ale przynajmniej mogę poczytać, bo na przeglądarce w telefonie to w ogóle.Cytat:
Fajnie by było w takim wieku odstawić smoka! Cytat:
|
|
|
#1437 |
|
Zakorzenienie
|
Pochwalilam mala ze ladnie je i spi... Teraz spi ale jak sie budzi po tych 3 godz to tak krzyczy..:$ nie ma ani goraczki ani.problemow z brzuszkiem.. Wczoraj mielismy gosci..bezdzietnych i dowiedzialam sie,ze zeby mleko wrocilo do piersi to powinnam pic wode mineralna,mala za duzo je itp.. Nawet nie wnikam ale troche mnie wkurzyli..
---------- Dopisano o 09:02 ---------- Poprzedni post napisano o 09:00 ---------- Aha i oczywisciw straszyli nas kolkami i zabkowanien.n
|
|
#1438 | |||||
|
celebriti
|
I to tak regularnie ? Super !
A usypiasz czy zasypia sama ? Lulaja..... Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Dzis chyba spróbuje mm na noc, moze juz zahaczy sie na butle. Bo jest cyrk. Jeszcze ok 23-24 jest ok ale pózniej, ona je ja śpię ona śpi ja sie kręcę ona płacze ja wstaje MEKSYK TYLKO CHYBA KUPIE NOWE, 800 g hippa do śmieci bo juz prawie 3 tyg otwarte... To juz lepiej nie dawać ? Ps. Mąka na te pachy swietnie zadziałała. Dzieki !
|
|
|
|
#1439 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sa jeszcze 800g hipp? Myslalam ze juz wszystkie przerzucili na kartony 600g. A tak lubilam te duze puszki 800g, duzo wygodniejsze niz karton. |
|
|
|
|
|
#1440 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie wiem ile...wyjdzie w praniu..starszaka karmiłam prawie 1,5 roku...teraz myślę że 9-12 miesiecy Cytat:
U nas w Dzień Poszło gładko odstawienie.Gorzej było z noca Cytat:
![]() Właśnie country Mała napewno dobrze chwyta? Bo to już trochę czasu minęło i sytuacja z sutkami powinna być "opanowana" Malz był w pracy na noc a ja z Majka spałam bo między 22 a 23:30 budziła się 5 razy a ja już byłam tak śpiąca że ledwo na oczy patrzyłam Aa co do karmienia a w zasadzie wybudzania. Nie jestem masochistka żeby młoda w nocy Budzić jak ładnie śpi |
|||
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:01.

pare razy uzylam jak corcia wsciekala sie przy cycu i przynajmniej mogla na spokojniej zalapac.

dziecko uspane przez TZa więc jakiś czas spokoju, czy jest jakaś mama której dziecko przesłało całą noc?