Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. VII - Strona 68 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-07-05, 00:11   #2011
201701300931
Konto usunięte

Dot.: Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. VII

Cytat:
Napisane przez AaaMarta Pokaż wiadomość
Pewnie A Wy byliście oglądać w 3kiwi ?

Wybacz, że odwrócone, ale chyba mi aplikacja zwariowała, bo takie się dodały, chociaż załadowałam w normalnej pozycji i nic nie umiem z nimi zrobić
Za tydzień jedziemy. Teraz drugi weekend z rzędu mamy remont, także najwyżej w Castoramie lądujemy Ale mebelki już skręcone, jutro będą ustawiane.

Za tydzień kupimy brakujące rzeczy i koniec z zakupami A od poniedziałku będzie pranie ubranek i pakowanie torby, więc jak dobrze pójdzie to zaraz zamkniemy rozdział przygotowań i zostanie czekanie.
201701300931 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-05, 00:31   #2012
owieczkaa
Zakorzenienie

Ja tez się muszę wziąć za torbę...
Stary 2015-07-05, 00:35   #2013
AaaMarta
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Danaeee84 Pokaż wiadomość
Za tydzień jedziemy. Teraz drugi weekend z rzędu mamy remont, także najwyżej w Castoramie lądujemy Ale mebelki już skręcone, jutro będą ustawiane.

Za tydzień kupimy brakujące rzeczy i koniec z zakupami A od poniedziałku będzie pranie ubranek i pakowanie torby, więc jak dobrze pójdzie to zaraz zamkniemy rozdział przygotowań i zostanie czekanie.
Zazdroszczę, że już kończycie przygotowania. My dopiero w sierpniu będziemy zamawiać meble dla małego, kupować fotelik i prawie całą zawartość torby do szpitala. Na wrzesień jeszcze zostanie monitor oddechu i pewnie jeszcze cała masa rzeczy, o których zapomniałam.
Stary 2015-07-05, 00:41   #2014
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez owieczkaa Pokaż wiadomość
Gorączka czemuś służy i tu się zgadzam, nie zamierzam podawać leków jak dziecko będzie miało 37,5 stopnia ale jak mi się obudzi w nocy i będzie miało 41 to już jest bardzo niebezpieczne i taka gorączka juz dobra nie jest jak mega osłabia i uszkadza białka w tkankach.

Może i masz rację, ostatecznie nie mieszkamy w środku lasu.

Pogadamy 15 września bo coś mi się jednak zdaje że będziesz chciała sprawy przyspieszyć ale a nuż będzie lepiej bo upały przejdą.

Jak coś boli zawsze lepiej skonsultować, szczególnie jak masz jednocześnie ból i stawianie się brzucha.

Przespałam się godzinę po obiedzie mimo tętna chyba 110 i upału. Obudził mnie kierowca ciężarówki który sobie zaparkował pod moimi drzwiami i poszedł gdzieś bez wyłączania silnika żeby klimatyzacja była. Co za pajac.

37,5 u dziecka to nadal normalna temperatura a przy 41 bedziesz probowac sama zbijac? Bo ja pakowalabym dziecko i w pierwszej kolejnosci lekarzowi pokazala
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-05, 04:18   #2015
aakkzzii
Zakorzenienie

GG do aakkzzii

Moja glowa
Jezuuuu jak boli

Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka

wymianki
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1112886
aakkzzii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-05, 08:04   #2016
Blondynka17
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dirtyblack Pokaż wiadomość
hej dziewczyny, ja po wizycie. Szyjka mi sie wydluzyla i pani ginekolog stwierdzila, ze jest duza szansa ze doturlam sie jeszcze te 2 miesiace z ciaza i ze ja donosze
Super
Cytat:
Napisane przez Kissmisiaa Pokaż wiadomość
Hello
Na czekałam się dzisiaj na wizytę. Lekarz miał prawie 1.5 godzinne opóźnienie.
Nie mam cukrzycy ciążowej. Natomiast spadła mi hemoglobina i mam łykać żelazo. Plus na mój twardniejacy brzuch kazał brać magnez.

Po za tym moje dziecko waży juz 1440 gram i jajka mu nie odpadły. ☺
Gratki, duzy chlopak 😊 i dobrze ze nie masz cukrzycy 😘
Co do czekania to u mojego gina to standard. Niby zapisy na godz. A baby przylaza jak chca i siedzi sie po 1,5-2h w kolejce 😕
Cytat:
Aaa i zapomniałam o najważniejszym- odebraliśmy dzisiaj wózek !! Radość ogromna
Gratki
Cytat:
Napisane przez ridja devojka Pokaż wiadomość
Ja bym chciała jakaś ładna karuzele na łóżeczko ale żadna mi się nie podoba. Łóżeczko jest białe a pościel beżowa. Chciałabym coś mało pstrokatego, w neutralnych kolorach... widzialyscie?

Złożyliśmy komody i... łóżeczko wsadzilismy juz nawet pościel. Wypierzemy ja później a na razie leży i ładnie wygląda

Dałam tam oba kocyki, Becik, śpiworek itp wiec jest trochę zagracone.

Wysłano z szajsunga, który wie lepiej.
Bardzo ladnie wyszlo 😊 jej wy juz porozstawiane meble a ja narazie mam puste sciany
Stary 2015-07-05, 08:39   #2017
party_girl7
Zakorzenienie

Dzień dobry!

Ja ładnie przespalam cała noc z jedną przerwa na siku

Jestem pod wrażeniem bo mamy lipcowe rozpakowuja się jedna za drugą, jest dopiero 5.07, jak tak dalej pójdzie to do połowy miesiąca wszystkie będą już po :p ciekawe jak to u nas będzie.
Stary 2015-07-05, 08:46   #2018
ridja devojka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Blondynka17 Pokaż wiadomość
Super

Co do czekania to u mojego gina to standard. Niby zapisy na godz. A baby przylaza jak chca i siedzi sie po 1,5-2h w kolejce 😕

Gratki

Bardzo ladnie wyszlo 😊 jej wy juz porozstawiane meble a ja narazie mam puste sciany
No nie wiem tylko po co nam to łóżeczko rozstawione juz teraz, ale mąż chciał je rozłożyć no to niech jest.

Stary 2015-07-05, 09:10   #2019
aakkzzii
Zakorzenienie

GG do aakkzzii

Nogi mi spuchly tzn stopy . Nie znacznie ale to boli :/

wymianki
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1112886
aakkzzii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-05, 10:28   #2020
czarownica_tea
Zakorzenienie

Aakkzzii- nogi do góry na jakaś poduszkę i polez tak 15-20 minut. Poruszają stopami do dołu i góry to pobudzisz krążenie. I co jakis czas pomocz nogi w misce z letnia/chłodna (byle nie lodowata) woda.

Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk

czarownica_tea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-05, 10:45   #2021
AaaMarta
Zadomowienie

Mały dzisiaj dał pospać do 10, bo mimo że spałam na prawym boku, to nie kopał

Świętujemy dzisiaj z mężem 1 rocznicę ślubu Ten rok minął tak szybko, że nawet nie wiem, kiedy to się stało. Gdyby ktoś powiedział mi rok temu, że dzisiaj będę już w zaawansowanej ciąży, to na pewno nie uwierzyłabym mu
Stary 2015-07-05, 11:01   #2022
oczarowana
Zadomowienie

Laski,która z Was to Asia Joanna? Na fb na grupę dostałąm zaproszenie. Ale nie umiem zidentyfikować osoby. Wiecie...nie chcę by na naszą grupę trafiały osoby z innych for mamuśkowych.Trza być ostrożnym.
Piszę to bo non stop dostaję zaproszenia od dziwnych kont wyglądajacych podejrzanie i nie przyjmuję. Prosze jak cos pisać mi na priva,że "to ja wysłałąm zaproszenie (podajac wizażowy nick).
oczarowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-05, 11:33   #2023
mysza007
Zakorzenienie

Jejku, ryczec mi sie juz chce od tego skwaru
O 1 w nocy byla u mnie burza i padalo, to w gaciach na podworko wyskoczylam :P

mysza007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-05, 11:46   #2024
Virves
Raczkowanie

Ja dzisiaj z rana wyskoczyłam jedynie do Rossmanna po parę drobiazgów, a teraz pozamykałam się na cztery spusty w domu. Żar się leje z nieba i chyba żadna siła dziś nie wygoni mnie do ogrodu !!!!!
Virves jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-05, 11:52   #2025
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
37,5 u dziecka to nadal normalna temperatura a przy 41 bedziesz probowac sama zbijac? Bo ja pakowalabym dziecko i w pierwszej kolejnosci lekarzowi pokazala
Jakby było 41 to bym najpierw sama przynajmniej dziecko pod zimny prysznic wstawiła, potem zaczęła załatwiać lekarza. Przy tak wysokiej gorączce jest ryzyko uszkodzenia mózgu, a na przykład na IP w długi weekend można godzinami siedzieć.
Nie mówię o lekach na zasadzie "podam lek"="nie muszę iść do lekarza". Lekarz jest obowiązkowy tak czy siak.
Cytat:
Napisane przez aakkzzii Pokaż wiadomość
Nogi mi spuchly tzn stopy . Nie znacznie ale to boli :/

Tak jak pisze czarownica, nogi w górze, moczyć w chłodnej wodzie ale z solą! No i może masz to samo co ja czyli za dużo pijesz.

W nocy nie przykryłam się niczym ani na chwilę ale nawet się dobrze spało. Chyba wieczorami jestem już tak zmęczona że mi wszystko jedno jakie są warunki dopóki mam moją poduchę

Edytowane przez owieczkaa
Czas edycji: 2015-07-05 o 11:55
owieczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-05, 11:53   #2026
fatal21
Wtajemniczenie

A ją staralabym się nie dopuścić do takiej temp u dziecka.ale to moja opinia

Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalka
Stary 2015-07-05, 12:06   #2027
meryy82
Zakorzenienie

hej hoo

Cytat:
Zazdroszczę, że już kończycie przygotowania. My dopiero w sierpniu będziemy zamawiać meble dla małego, kupować fotelik i prawie całą zawartość torby do szpitala. Na wrzesień jeszcze zostanie monitor oddechu i pewnie jeszcze cała masa rzeczy, o których zapomniałam.
my nie kończymy, przygotowań. Teraz robimy plan co gdzie, kiedy itd.
ale ja mam lenia, tż w ciągu tygodnia w pracy, do pomocy zgłosił się mój brat, ale on też pracuje całe dnie, tak więc będziemy się ogarniać, ale po woli
No dobra łóżeczko mamy, nawet złożone, ale nie ma jeszcze swojego miejsca, szafa pełna ubranek do prania, do tego jeszcze wózioł trzeba wyprać.
W co się spakuję do szpitala tez jeszcze nie wiem.

Cytat:
Napisane przez party_girl7 Pokaż wiadomość
Dzień dobry!

Ja ładnie przespalam cała noc z jedną przerwa na siku

Jestem pod wrażeniem bo mamy lipcowe rozpakowuja się jedna za drugą, jest dopiero 5.07, jak tak dalej pójdzie to do połowy miesiąca wszystkie będą już po :p ciekawe jak to u nas będzie.
tylko mam wrażenie, że tych mam lipcowych jakoś mało, tzn. część przeniosła się na facebooka.

Cytat:
Napisane przez czarownica_tea Pokaż wiadomość
Aakkzzii- nogi do góry na jakaś poduszkę i polez tak 15-20 minut. Poruszają stopami do dołu i góry to pobudzisz krążenie. I co jakis czas pomocz nogi w misce z letnia/chłodna (byle nie lodowata) woda.

Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk

mi też stopy puchną i bardzo pomaga zimna woda, szkoda tylko, że po wyjęciu z wody znowu puchną i w tedy trochę to boli i swędzi

w ogóle jakieś plagi ciążowe mnie dopadają stopy puchną, zgaga się odzywa, mam problemy z dwójką, w nocy na przemian dopadają mnie skurcze nóg albo ból bioder i jeszcze zaćmienia mózgu - zapominam w środku zdania co ja chciałam
meryy82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-05, 12:08   #2028
misiskuku
Zadomowienie

Cytat:
Mały dzisiaj dał pospać do 10, bo mimo że spałam na prawym boku, to nie kopał

Świętujemy dzisiaj z mężem 1 rocznicę ślubu Ten rok minął tak szybko, że nawet nie wiem, kiedy to się stało. Gdyby ktoś powiedział mi rok temu, że dzisiaj będę już w zaawansowanej ciąży, to na pewno nie uwierzyłabym mu
gratulacje
zamierzacie jakoś ucztować?
Stary 2015-07-05, 12:19   #2029
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
O no to macie koło nas rocznicę bo my 2.07 mieliśmy czwartą rocznicę. Oboje sobie przypomnieliśmy wieczorem, tacy z nas romantycy
Cytat:
Napisane przez fatal21 Pokaż wiadomość

Próbować można, ale jak dziecko się w środku nocy obudzi z taką gorączką to niewiele można wcześniej zrobić. Choroby wirusowe z taką temperaturą potrafią się w bardzo krótkim czasie rozwinąć.
Cytat:
Napisane przez meryy82 Pokaż wiadomość
tylko mam wrażenie, że tych mam lipcowych jakoś mało, tzn. część przeniosła się na facebooka.

w ogóle jakieś plagi ciążowe mnie dopadają stopy puchną, zgaga się odzywa, mam problemy z dwójką, w nocy na przemian dopadają mnie skurcze nóg albo ból bioder i jeszcze zaćmienia mózgu - zapominam w środku zdania co ja chciałam
Ja myślę że relacje na żywo z porodówek też na fb będziemy prowadzić bo wygodniej niż tutaj.

Uroki III trymestru... zweryfikuj co jesz i pijesz, unikaj białej mąki, jedz dużo błonnika mi to na 2 pomogło. A jeszcze zapytam czy masz poduchę do spania (to mi pomaga na biodra) i czy magnez bierzesz (na skurcze)?

Jedyne z czym nie jestem w stanie sobie dać radę to zgaga, już się prawie przyzwyczaiłam że po godzinie 18 mam ją non stop do rana. No i zaćmienia...
Stary 2015-07-05, 12:40   #2030
Kissmisiaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Blondynka17 Pokaż wiadomość
Super

Gratki

U mnie wywołują według godziny. Maks czekania to 30 minut ale wczoraj miał jakieś dwa pilne przypadki
Stary 2015-07-05, 12:53   #2031
Blondynka17
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kissmisiaa Pokaż wiadomość
U mnie wywołują według godziny. Maks czekania to 30 minut ale wczoraj miał jakieś dwa pilne przypadki
No mowilam juz polozenj by liste robila bo takie siedzenie to masakra. Na szczescie poszlam ostatnio z tesciowka i jak ja gin (a pracuja razem) zobaczyl to mnie wziął jako pierwsza a bylam 7 hehe babki pewnie chcialy mnie zlinczowac 😉
Stary 2015-07-05, 12:59   #2032
meryy82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ridja devojka Pokaż wiadomość
Ja bym chciała jakaś ładna karuzele na łóżeczko ale żadna mi się nie podoba. Łóżeczko jest białe a pościel beżowa. Chciałabym coś mało pstrokatego, w neutralnych kolorach... widzialyscie?

Złożyliśmy komody i... łóżeczko wsadzilismy juz nawet pościel. Wypierzemy ja później a na razie leży i ładnie wygląda

Dałam tam oba kocyki, Becik, śpiworek itp wiec jest trochę zagracone.

fajne łóżeczko, nasze stoi takie łyse, bo czekamy na materac

Cytat:
Napisane przez grita Pokaż wiadomość
Ridja, prześlicznie to wygląda! A z karuzelką nie pomogę, bo nie widziałam takiej stonowanej, same kolorowe.

A moja córa chora... W nocy złapał ją mega katar, w dzień trochę pokasływała, ale nic szczególnego się nie działo. Poszliśmy wieczorem na spacer i zaczepiliśmy o plac zabaw. Ale jakaś taka była markotna, nie chciała się bawić, dotykam jej buzi a ona gorąca. W domu okazało się, że ma 38,7. I narzeka na gardło, ale nie boli ją mocno, bo normalnie je i pije.
Nie wiem skąd to się wzięło Mnie też trochę pobolewa, więc pewnie jakaś wirus. Oby nie było gorzej, ech.

Dziewczyny korzystające z wizażu na laptopie/komputerze - też macie problem z wylogowaniem się? Ja mimo, że klikam wyloguj to nic się nie dzieje, co wcześniej się nie zdarzało.
biedna córeczka, uważajcie na siebie, bo przy takich temperaturach przeziębienia i anginy lubią łapać.
ja się nie wylogowuję więc nie mam pojęcia

Edytowane przez meryy82
Czas edycji: 2015-07-05 o 13:07
Stary 2015-07-05, 13:05   #2033
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Jakby było 41 to bym najpierw sama przynajmniej dziecko pod zimny prysznic wstawiła, potem zaczęła załatwiać lekarza. Przy tak wysokiej gorączce jest ryzyko uszkodzenia mózgu, a na przykład na IP w długi weekend można godzinami siedzieć.
Nie mówię o lekach na zasadzie "podam lek"="nie muszę iść do lekarza". Lekarz jest obowiązkowy tak czy siak.

Tak jak pisze czarownica, nogi w górze, moczyć w chłodnej wodzie ale z solą! No i może masz to samo co ja czyli za dużo pijesz.

W nocy nie przykryłam się niczym ani na chwilę ale nawet się dobrze spało. Chyba wieczorami jestem już tak zmęczona że mi wszystko jedno jakie są warunki dopóki mam moją poduchę

Ale zbijanie pod prysznicem a przez podawanie leku, to dwie rozne sprawy. tez tak bym zrobila. Jak na IP ludzie z ☠☠☠☠☠☠☠ami przyjezdzaja, to sie czeka niestety, ale chyba z tak wysoka goraczka u niemowlaka zalatwiona bylabys poza kolejnoscia

---------- Dopisano o 13:05 ---------- Poprzedni post napisano o 13:02 ----------

Cytat:
Napisane przez fatal21 Pokaż wiadomość

Dlaczego?
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-05, 13:06   #2034
meryy82
Zakorzenienie

Cytat:
Dzis jak bylismy nad jeziorkiem to jakis przyglup skoczyl do wody z lodki na glowe . Wylowili go nieprzytomnego. Ratownicy mu masaz.serca robili przyjechala karetka i oni go jakos wskrzesili ale cala akcja trwla z 40 min. Po chwili gdy zabrali tego typka. Zaczeli nadawac przez megafon ze jakis adrian cos proszony do budki ratownikow bo mama sie martwi. Huk nie ma gnojka . Zaczeli przeszukiwac dno . Pojawila sie straz pozarna policja i tajnacy . Ta matka od zmyslow odchodzila.
Jakis facet go przyprowadzil tak nagle za reke . Jaka ulga dziewczyny myslalam ze sie utopil gnojek

chyba bym na zawał zeszła, nie lubię takich atrakcji

Cytat:
No podobno w pezyszlym tyg w polowie mają przyjsc burze, gradobicia i suche burze zalezy od regionu

w prognozach pogody widziałam, że już dzisiaj po południu nad Poznaiem ma przejść burza i już dzisiaj jest takie duszne powietrze i chmury się zbierają

Cytat:
Dostałam becik do chrztu. Satynowy z falbankami i jakimś dziwnym haftem. Oczywiście grzecznie z uśmiechem na twarzy podziękowałam i schowałam na szafę
ja od kolezanki dostałam pakę ubranek dla dziewczynki i połowa z tego jest albo z tandetnych materiałów, albo tak różowa, że nie w moim guście. Chciałam to upchnąć dalej na fb ale nawet na czekoladę tego nikt nie chce
Stary 2015-07-05, 13:15   #2035
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Ale zbijanie pod prysznicem a przez podawanie leku, to dwie rozne sprawy. tez tak bym zrobila. Jak na IP ludzie z ☠☠☠☠☠☠☠ami przyjezdzaja, to sie czeka niestety, ale chyba z tak wysoka goraczka u niemowlaka zalatwiona bylabys poza kolejnoscia

---------- Dopisano o 13:05 ---------- Poprzedni post napisano o 13:02 ----------

Dlaczego?
Gorzej jakby wszyscy byli z małymi dziećmi z gorączką. Nie jestem zwolenniczką stosowania leków na wszystko, łącznie z syropami na wzrost i apetyt (o zgrozo) ale taka gorączka juz niczemu dobremu nie służy.
Stary 2015-07-05, 13:17   #2036
didi9
Raczkowanie

Hejo, hejo

Ten skwar mnie dobija, serio, chce deszczyku troszkę i trawa na naszym osiedlu też jej chce, bo mimo ze jest codziennie roślinność podlewana zraszacze non stop chodzą to i tak jest żółto u nas jak na sawannie My złożyliśmy wczoraj łóżeczko tzn. mąż składał, ja nadzorowałam i pożerałam lody waniliowe z biedronki Belcanto- cuuuuuudoooo No i zastanawiam się właśnie czy otwierać materac niech się wietrzy czy zostawić w folii póki co, co by się nie kurzył? Jak robiłyście? I w ogóle ten pokrowiec z materaca trzeba też uprać dla dzidzi?
didi9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-05, 13:29   #2037
meryy82
Zakorzenienie

Cytat:
O no to macie koło nas rocznicę bo my 2.07 mieliśmy czwartą rocznicę. Oboje sobie przypomnieliśmy wieczorem, tacy z nas romantycy

Próbować można, ale jak dziecko się w środku nocy obudzi z taką gorączką to niewiele można wcześniej zrobić. Choroby wirusowe z taką temperaturą potrafią się w bardzo krótkim czasie rozwinąć.

Ja myślę że relacje na żywo z porodówek też na fb będziemy prowadzić bo wygodniej niż tutaj.

Uroki III trymestru... zweryfikuj co jesz i pijesz, unikaj białej mąki, jedz dużo błonnika mi to na 2 pomogło. A jeszcze zapytam czy masz poduchę do spania (to mi pomaga na biodra) i czy magnez bierzesz (na skurcze)?

Jedyne z czym nie jestem w stanie sobie dać radę to zgaga, już się prawie przyzwyczaiłam że po godzinie 18 mam ją non stop do rana. No i zaćmienia...
zrobiłam sobie poduchę do spania z kołdry z ikea, ale teraz mi z nią za gorąco, zrolowałam ją i pod nogi ustawiłam.
I śpi mi się na boku wygodnie do póki biodra nie zaczną boleć. Więc kładę się na wznak, po chwili robi się duszno, więc na prawą stronę, ale na niej jakoś nie wygodnie. No a na brzuszku spać nie wolno.

Z jedzeniem, co chwila coś zmieniam, piję dużo wody, ograniczyłam słodycze, wiadomo zupełnie żyć bez nich się nie da
zwykle pomagało picie dużo wody z cytryną.
No nic uroki ciąży jakoś trzeba się doturlać.

Zgaga nie jest bardzo upierdliwa, ale czasem wystarczy łyk wody by poczuć ogień w przełyku.

Ale myślę, że i tak mam dobrze, że tak przechodzę ciążę, że nie muszę leżeć itp. więc sobie ponarzekam tylko, dobrze, że mam tutaj was i mnie zrozumiecie

Cytat:

Dlaczego?
ale czasami oprócz temperatury są inne dolegliwości i jeśli moge uśmierzyć ból dziecku, to dlaczego tego nie zrobić??
jak boli nas głowa, czy ząb to bierzemy środek przeciwbólowy.
Stary 2015-07-05, 13:31   #2038
loudres
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez meryy82 Pokaż wiadomość
chyba bym na zawał zeszła, nie lubię takich atrakcji

w prognozach pogody widziałam, że już dzisiaj po południu nad Poznaiem ma przejść burza i już dzisiaj jest takie duszne powietrze i chmury się zbierają

ja od kolezanki dostałam pakę ubranek dla dziewczynki i połowa z tego jest albo z tandetnych materiałów, albo tak różowa, że nie w moim guście. Chciałam to upchnąć dalej na fb ale nawet na czekoladę tego nikt nie chce
To rzeczywiście muszą być śliczne na PCK oddaj do kontenera. Ja dostałam właśnie wór rzeczy ale przy tym był wyparzacz do butelek mata i wanienka a ciuchy które mi się nie podobały ( było ich duzp) wrzucili smy do kontenera może jeszcze komuś się przydadzą.
Uf jak duszno. U mnie pokazuje jutro burze i cały tydzień. Marzę o tym. Ale żal mi mlodziaka bo jak ciepło on cały dzień na dworze a tak to w domu będzie.
loudres jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-05, 13:39   #2039
Mten
Rozeznanie

No ale powiem Wam, że nie chciałabym mieć teraz noworodka w takie upały my jak się męczymy a co dopiero taki maluszek :-(
A mój TŻ dzisiaj posprzatalal taras, no szok ale dobrze dobrze, teraz kupić muszę leżak :-D
Stary 2015-07-05, 13:43   #2040
Virves
Raczkowanie

Dziewczyny ja od czasu kiedy jestem na cukrzycowej diecie w ogóle nie mam zgagi, a wcześniej jak mnie złapało to koniec.

Największą odczuwałam wieczorami i w nocy. Nie brałam żadnych specyfików z apteki tylko zwykłą gumę orbit miętową i od razu przechodziło. Czasem kiedy nie miałam pod ręką gumy to ratowałam się tic tacami, ale jak tylko kończyłam pastylkę to zgaga od razu powracała. Tak więc szło tego towaru troszkę
Virves jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości