|
|
#2011 | |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. VII
Cytat:
Ale mebelki już skręcone, jutro będą ustawiane. Za tydzień kupimy brakujące rzeczy i koniec z zakupami |
|
|
|
|
#2012 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tez się muszę wziąć za torbę...
|
|
|
|
#2013 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2014 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
37,5 u dziecka to nadal normalna temperatura a przy 41 bedziesz probowac sama zbijac? Bo ja pakowalabym dziecko i w pierwszej kolejnosci lekarzowi pokazala |
|
|
|
|
#2015 |
|
Zakorzenienie
|
Moja glowa
Jezuuuu jak boli Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka
|
#2016 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Co do czekania to u mojego gina to standard. Niby zapisy na godz. A baby przylaza jak chca i siedzi sie po 1,5-2h w kolejce 😕 Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#2017 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!
Ja ładnie przespalam cała noc z jedną przerwa na siku Jestem pod wrażeniem bo mamy lipcowe rozpakowuja się jedna za drugą, jest dopiero 5.07, jak tak dalej pójdzie to do połowy miesiąca wszystkie będą już po :p ciekawe jak to u nas będzie.
|
#2018 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłano z szajsunga, który wie lepiej.
|
|
#2019 |
|
Zakorzenienie
|
Nogi mi spuchly
tzn stopy . Nie znacznie ale to boli :/Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka
|
#2020 |
|
Zakorzenienie
|
Aakkzzii- nogi do góry na jakaś poduszkę i polez tak 15-20 minut. Poruszają stopami do dołu i góry to pobudzisz krążenie. I co jakis czas pomocz nogi w misce z letnia/chłodna (byle nie lodowata) woda.
Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
|
#2021 |
|
Zadomowienie
|
Mały dzisiaj dał pospać do 10, bo mimo że spałam na prawym boku, to nie kopał
![]() Świętujemy dzisiaj z mężem 1 rocznicę ślubu
|
#2022 |
|
Zadomowienie
|
Laski,która z Was to Asia Joanna? Na fb na grupę dostałąm zaproszenie. Ale nie umiem zidentyfikować osoby. Wiecie...nie chcę by na naszą grupę trafiały osoby z innych for mamuśkowych.Trza być ostrożnym.
Piszę to bo non stop dostaję zaproszenia od dziwnych kont wyglądajacych podejrzanie i nie przyjmuję. Prosze jak cos pisać mi na priva,że "to ja wysłałąm zaproszenie (podajac wizażowy nick). |
|
|
|
#2023 |
|
Zakorzenienie
|
Jejku, ryczec mi sie juz chce od tego skwaru
![]() O 1 w nocy byla u mnie burza i padalo, to w gaciach na podworko wyskoczylam :P
|
#2024 |
|
Raczkowanie
|
Ja dzisiaj z rana wyskoczyłam jedynie do Rossmanna po parę drobiazgów, a teraz pozamykałam się na cztery spusty w domu. Żar się leje z nieba i chyba żadna siła dziś nie wygoni mnie do ogrodu !!!!!
|
|
|
|
#2025 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie mówię o lekach na zasadzie "podam lek"="nie muszę iść do lekarza". Lekarz jest obowiązkowy tak czy siak. Cytat:
W nocy nie przykryłam się niczym ani na chwilę ale nawet się dobrze spało. Chyba wieczorami jestem już tak zmęczona że mi wszystko jedno jakie są warunki dopóki mam moją poduchę Edytowane przez owieczkaa Czas edycji: 2015-07-05 o 11:55 |
||
|
|
|
#2026 |
|
Wtajemniczenie
|
A ją staralabym się nie dopuścić do takiej temp u dziecka.ale to moja opinia
Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalka
|
#2027 | |||
|
Zakorzenienie
|
hej hoo
![]() Cytat:
ale ja mam lenia, tż w ciągu tygodnia w pracy, do pomocy zgłosił się mój brat, ale on też pracuje całe dnie, tak więc będziemy się ogarniać, ale po woli No dobra łóżeczko mamy, nawet złożone, ale nie ma jeszcze swojego miejsca, szafa pełna ubranek do prania, do tego jeszcze wózioł trzeba wyprać. W co się spakuję do szpitala tez jeszcze nie wiem. Cytat:
Cytat:
mi też stopy puchną i bardzo pomaga zimna woda, szkoda tylko, że po wyjęciu z wody znowu puchną i w tedy trochę to boli i swędzi ![]() w ogóle jakieś plagi ciążowe mnie dopadają |
|||
|
|
|
#2028 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() zamierzacie jakoś ucztować?
|
|
#2029 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Uroki III trymestru... zweryfikuj co jesz i pijesz, unikaj białej mąki, jedz dużo błonnika mi to na 2 pomogło. A jeszcze zapytam czy masz poduchę do spania (to mi pomaga na biodra) i czy magnez bierzesz (na skurcze)? Jedyne z czym nie jestem w stanie sobie dać radę to zgaga, już się prawie przyzwyczaiłam że po godzinie 18 mam ją non stop do rana. No i zaćmienia... |
|||
|
|
|
#2030 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2031 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
hehe babki pewnie chcialy mnie zlinczowac 😉
|
|
|
|
|
#2032 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ja się nie wylogowuję więc nie mam pojęcia Edytowane przez meryy82 Czas edycji: 2015-07-05 o 13:07 |
||
|
|
|
#2033 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale zbijanie pod prysznicem a przez podawanie leku, to dwie rozne sprawy. tez tak bym zrobila. Jak na IP ludzie z ☠☠☠☠☠☠☠ami przyjezdzaja, to sie czeka niestety, ale chyba z tak wysoka goraczka u niemowlaka zalatwiona bylabys poza kolejnoscia ---------- Dopisano o 13:05 ---------- Poprzedni post napisano o 13:02 ---------- Cytat:
Dlaczego? |
||
|
|
|
#2034 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ja od kolezanki dostałam pakę ubranek dla dziewczynki i połowa z tego jest albo z tandetnych materiałów, albo tak różowa, że nie w moim guście. Chciałam to upchnąć dalej na fb ale nawet na czekoladę tego nikt nie chce |
||
|
|
|
#2035 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2036 |
|
Raczkowanie
|
Hejo, hejo
![]() Ten skwar mnie dobija, serio, chce deszczyku troszkę i trawa na naszym osiedlu też jej chce, bo mimo ze jest codziennie roślinność podlewana zraszacze non stop chodzą to i tak jest żółto u nas jak na sawannie My złożyliśmy wczoraj łóżeczko tzn. mąż składał, ja nadzorowałam i pożerałam lody waniliowe z biedronki Belcanto- cuuuuuudoooo |
|
|
|
#2037 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I śpi mi się na boku wygodnie do póki biodra nie zaczną boleć. Więc kładę się na wznak, po chwili robi się duszno, więc na prawą stronę, ale na niej jakoś nie wygodnie. No a na brzuszku spać nie wolno. Z jedzeniem, co chwila coś zmieniam, piję dużo wody, ograniczyłam słodycze, wiadomo zupełnie żyć bez nich się nie da zwykle pomagało picie dużo wody z cytryną. No nic uroki ciąży jakoś trzeba się doturlać. Zgaga nie jest bardzo upierdliwa, ale czasem wystarczy łyk wody by poczuć ogień w przełyku. Ale myślę, że i tak mam dobrze, że tak przechodzę ciążę, że nie muszę leżeć itp. więc sobie ponarzekam tylko, dobrze, że mam tutaj was i mnie zrozumiecie ![]() Cytat:
jak boli nas głowa, czy ząb to bierzemy środek przeciwbólowy. |
||
|
|
|
#2038 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
na PCK oddaj do kontenera. Ja dostałam właśnie wór rzeczy ale przy tym był wyparzacz do butelek mata i wanienka a ciuchy które mi się nie podobały ( było ich duzp) wrzucili smy do kontenera może jeszcze komuś się przydadzą. Uf jak duszno. U mnie pokazuje jutro burze i cały tydzień. Marzę o tym. Ale żal mi mlodziaka bo jak ciepło on cały dzień na dworze a tak to w domu będzie. |
|
|
|
|
#2039 |
|
Rozeznanie
|
No ale powiem Wam, że nie chciałabym mieć teraz noworodka w takie upały my jak się męczymy a co dopiero taki maluszek :-(
A mój TŻ dzisiaj posprzatalal taras, no szok ale dobrze dobrze, teraz kupić muszę leżak :-D
|
|
#2040 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny ja od czasu kiedy jestem na cukrzycowej diecie w ogóle nie mam zgagi, a wcześniej jak mnie złapało to koniec.
Największą odczuwałam wieczorami i w nocy. Nie brałam żadnych specyfików z apteki tylko zwykłą gumę orbit miętową i od razu przechodziło. Czasem kiedy nie miałam pod ręką gumy to ratowałam się tic tacami, ale jak tylko kończyłam pastylkę to zgaga od razu powracała. Tak więc szło tego towaru troszkę
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:31.

A Wy byliście oglądać w 3kiwi ?

ale a nuż będzie lepiej bo upały przejdą. 

tzn stopy . Nie znacznie ale to boli :/

Mnie też trochę pobolewa, więc pewnie jakaś wirus. Oby nie było gorzej, ech.