|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3811 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowe mamusie 2016, cz. I :)
Przestałam się mieścić we wszystkie krótkie spodenki
Gniotą mnie. Chyba czas na jakieś zakupy, a myślałam, że jeszcze trochę polatam w starych ciuchach
|
|
|
|
#3812 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam takie szare dresowe na gumce ale uj mnie strzela z ta gumka bo mnie mega gniecie. Mam drugie które zawsze były za luźne i mają dodatkowego guzika w środku żeby mi nie spadały. Teraz brakuje mi 5cm do tego dodatkowego guzika Majtki też mnie gniotą. |
|
|
|
|
#3813 |
|
Zakorzenienie
|
Ja już dawno nie chodzę w starych ciuchach, chyba że spodnice
![]() Nawet nie przez to, że były za małe (bo to już ok. 6 tygodnia było!), tylko dlatego, że niewygodne, wpijały mi się w brzuch i musiałam rozpinać. |
|
|
|
#3814 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja mam wszystkie jeansowe albo materiałowe, bardziej pod elegantsze, bo w innych po ulicy nie chodzę i dzisiaj to pół szafy wymierzyłam chcąc wyjść z domu. Teraz zastanawiam się jakie kupić, bo ciążowe z pasem mnie średnio interesują na ten upał. ![]() ---------- Dopisano o 10:34 ---------- Poprzedni post napisano o 10:32 ---------- No ja właśnie teraz mam ten problem, że mnie gniotą w brzuch, guzik mi się wbija. Tak poza tym by były ok gdyby tak miały trochę więcej miejsca na brzuch, choćby ze 2 cm
|
|
|
|
|
#3815 |
|
Zakorzenienie
|
Czarnula, a jak Twój brzuszek, widać coś?
|
|
|
|
#3816 |
|
Zakorzenienie
|
coś tam sobie wystawać właśnie ostatnio zaczęło, mąż jak wczoraj wrócił z delegacji, to stwierdził, że mi tak brzuch urósł, że kazał mi stanąć bo on musi z poprzednim zdjęciem porównać
w sukienkach i tunikach myślę, że widać, bo są całe dopasowane
|
|
|
|
#3817 |
|
Zakorzenienie
|
Ja probowalam ostatnie dwa dni kupic ciuchy ciazowe i tu nie ma,nie wiem co zroooobieeee
'zapytaj się siebie, czy chcesz mieć "poważaną" pracę, czy być szczęśliwa' http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3 mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce |
|
|
|
#3818 |
|
Zakorzenienie
|
a w czym chodzą kanaryjskie ciężarówki??
|
|
|
|
#3819 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wydaje mi się, że to przez "zatkany brzuch'' no i może przez to że nie palę nie ma kawki, zielonej herbatki i o! ---------- Dopisano o 11:05 ---------- Poprzedni post napisano o 11:00 ---------- Cytat:
Mój chłopak też tak jeździ tu i tam tylko ze po naszym woj. więc jest codziennie na noc w domu ale za to ma w sierpniu jechać gdzieś nad morze chyba do Kołobrzegu bo tam lepiej będzie szło i też tak samo jak u Was będzie mógł mnie zabrać. Modlę się żeby wypaliło. Jak pisałaś wakacje za free, a tak to nigdzie nie pojedziemy na dłużej niż kilka dni. Bo ani urlopu mój nie ma, i kasę też oszczędzamy na maksa. I DZIĘKUJE WSZYSTKIM ZA GRATULACJE
|
|
#3820 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Kurcze, tak czytam co piszecie, że w nic się nie mieścicie, a generalnie mi waga spadła o 3 kg ![]() Orchidea, ja również dołączam się z gratulacjami
|
|
|
|
|
#3821 |
|
Raczkowanie
|
Casaa dziekuje
![]()
|
#3822 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3823 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3824 |
|
Zakorzenienie
|
No Wlasnie az mnie kusi zeby sie zapytac babek z dziecmi. Tylko w hm znalazlam ale moze z 5 roznych ubran i wszystko takie brzydkie. Wydaje mi sie ze moga po prostu wieksze zwyczajne ubrania kupowac.
Ja poki co nic nie przytylam ale brzuszek juz mam,zobaczymy kiedy w pracy pozwola mi zrezygnowac z uniformu,juz mnie uciska bardzo.
'zapytaj się siebie, czy chcesz mieć "poważaną" pracę, czy być szczęśliwa' http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3 mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce |
|
|
|
#3825 |
|
Zakorzenienie
|
Moja waga nie poszła w górę jeszcze nic, tylko brzuszek urósł, no i piersi, ale to już wcześniej. Ale zdążyłam nadrobić spadek po pierwszych tygodniach.
|
|
|
|
#3826 |
|
Zakorzenienie
|
cześć
ja przytyłam 2 kg a wczoraj zaczęłam 15 tydzien ![]() orchid gratuluję cory
|
|
|
|
#3827 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dużo fajnych, luźnych spodni widziałam w H&M, skusiłam się na jedne za 30 zl -będą jak znalazł na dzisiejszy wieczór panieński przyjaciółki ![]() A ja też schudłam 2kg, choć jem jak wieloryb
|
|
#3828 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
ale masz fajnie ja w poniedziałek zacznę 13 czy tam 14 licząc do przodu. Ja początkowo schudłam 3 a teraz przytyłam 4 więc w rezultacie 1 kg. Ale brzuch mi wyskoczył w tym tygodniu. Normalnie wydaje mi się że z dnia na dzień teraz jest większy. Dzisiaj jest najgorszy dzień, jest tak gorąco, duszno że nie daje radę mogłabym leżeć w wannie z chłodną wodą cały dzień tylko to mi pomaga, ale też nie na długo. Nigdy nie lubiłam lata, ale teraz to już przesada. |
|||
|
|
|
#3829 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
już sobie nawet dresik ciążowy zamówiłam, taki do domu, bo nie mam w czym chodzić nawet w domu Edytowane przez czarnulax Czas edycji: 2015-07-04 o 19:28 |
||
|
|
|
#3830 |
|
Zakorzenienie
|
Ja kupilam w primarku dwie koszule nocne takie luzne,zeby miec cos do chodzenia po domu :-D a na brzuch chyba taki pas kupie i bedde nosic do normalnych ubran zeby zaslonic skore.
|
|
|
#3831 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A czy w primarku jest dział ciążowy, nigdy nie zwróciłam uwagi, dziecięcy wiem że jest ale ciążowy? |
|
|
|
|
#3832 |
|
Zakorzenienie
|
W jedynym primarku na gran canarii nie ma,w hm znalazlam szmaty jak z lat 80 :-D
|
|
|
#3833 |
|
Zakorzenienie
|
Czyli pewnie u nas tez nie ma. W hm są i nawet nie najgorsze w C&a jest gorszy wybór w bluzka jakieś spodnie jedynie. Znajoma poszła dziś dla mnie do takiego typowo ciazowego i mówi że ceny są straszne, za same spodnie po 70 euro jakieś bluzki zwykle 30 euro. Robią na tym interes, a dużo kobiet takich co nie mieszczą się w swoje ciuchy a w większych rozmiarach tez ciężko i chociaz ta jedna czy dwie bluzki typowo ciążowe trzeba kupić chociaż na większe wyjście.
![]() ---------- Dopisano o 01:47 ---------- Poprzedni post napisano o 01:32 ---------- http://dumnamama.pl/opalanie-w-ciazy/ artykuł dotyczący opalania. Jednak chyba nie ma co ryzykować |
|
|
|
#3834 |
|
Rozeznanie
|
Dzięki dziewczyny za gratulacje
mojakaren również gratuluje udanej wizyty ![]() Ja za parę dni zaczynam II trymestr a nadal mnie męczą wymioty. Wczoraj to cały dzień nie byłam w stanie podnieść się z łóżka. Czy Was już opuściły takie atrakcję ? Boje się żeby mi tak nie zostało do porodu ![]() Z tego wszystkiego narazie jest -3 kg i chodzę w starych ciuchach bo brzuszek mi trochę podrósł ale trochę tłuszczu spadło więc w pasie wiele nie przybyło. Dzisiaj chyba pojadę trochę na wieś do rodzinki może tam trochę odżyję
|
|
|
|
#3835 |
|
Zadomowienie
|
ja wcale nie wymiotowałam, ciągle mi sie chce jesc ale jem mało. Bardzo wybrzydzam tego i tego nie zjem. Na początku jadłam duzo owoców, teraz nie banany nie nektarynki juz nie wiem co mam jesc.
U mnie najgorsze to te pryszcze ;/ wygladam jakbym miala ospe ![]() Przytyłam 2 kg a brzuszek trochę urósł
|
|
|
|
#3836 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też nie wymiotowałam w ogóle, poza jedną akcją ostatnio, ale to coś mi zaszkodziło po prostu.
I ogólnie mnie dolegliwości ciążowe już odpuszczają, ostatnio nawet zgaga tak nie męczy. Mam Gaviscon w zapasie, ale na razie zażyłam raz i jest okej. A tak to czuję się naprawdę dobrze, senność może tylko większa, ale też przez to, że piję teraz mniej kawy
|
|
|
|
#3837 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny wchodźe w moja aplikacje i ona mi pokazuje upłynęło 13t1d jesteś w 14 tygodniu. Witamy w II trymestrze. Kocham ta aplikacje
.Mam nadzieje ze dzidzia rozwija się prawidłowo i nie jesteśmy do tylu kilka dnia. Szkoda ze to tylko tak ładnie wygląda a według lekarza to jeszcze musze czekac z 4 tygodnie, ale damy rade. Jeszcze jakby temp spadła chociaż o 10 stopni to byłabym szczęśliwa.
Edytowane przez kinga1701 Czas edycji: 2015-07-05 o 10:36 |
|
|
|
#3838 |
|
Wtajemniczenie
|
No to super...
gratulacje w takim razie. A co za aplikacji uzywasz? W ogole witam dziewczyny cieplutko tzn baaardzo goraco:-D
Serduszko malutkie Edytowane przez Magdusiaaa Czas edycji: 2015-07-05 o 10:56 |
|
|
|
#3839 |
|
Zakorzenienie
|
Lune-witaj w klubie,mnie wysypalo na ramioonach,masakra.
Poza tym dwa dni temu czekalam na pobranie krwibi glukoze i w laboratorium bylo z 18 stopni,aktualnie mam ropny katar i kaszel,nic mi nie pomaga :-(
|
|
|
#3840 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:15.

Gniotą mnie. Chyba czas na jakieś zakupy, a myślałam, że jeszcze trochę polatam w starych ciuchach

. 

ja przytyłam 2 kg a wczoraj zaczęłam 15 tydzien 
ale masz fajnie ja w poniedziałek zacznę 13 czy tam 14 licząc do przodu.