Mamusie Listopadowe 2015 część II! - Strona 30 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-07-05, 20:22   #871
Amelia16
Zadomowienie

Dot.: Mamusie Listopadowe 2015 część II!

Cytat:
Napisane przez Poziomkowa89 Pokaż wiadomość
Amelia a wy sami mieszkacie?
Tak

Cytat:
Napisane przez lexie42 Pokaż wiadomość
Amelia Śliczny brzuszek

Mój mam wrażenie, że ostatnio sporo urósł dzisiaj kończę 20 tydzień i jutro zaczynam drugą połowę ciąży a we wtorek połówkowe mam nadzieję, że dowiem się kto w brzuszku siedzi
Dziękuję
Czyli już będzie tylko bliżej niż dalej napewno się dowiesz, to już tak blisko

Cytat:
Napisane przez fasterka90 Pokaż wiadomość
Jejku Amelia Super wyglądasz, tym bardziej że już 2 masz na świecie! Chyba jesteś dość wysoka,co? (dla mnie wysoka to już 170)

Siostra tz wysłała mi dziś zdjęcie rzeczy które dla nas przygotowała po córci,Duuużo tego już chyba żadnych ubranek przez to nie będę kupować... myślałam że chociaż kurteczke,kombinezon sami kupimy ale pierwsze co na zdjęciu się rzuciło w oczu to kombinezon -Zuzia też listopadowa więc ubranka rozmiarowo też będą dobre na te same pory roku
Dziękuję, przemiło mi zaskoczę Cię, mam raptem 161 cm
Ale ubranek!!! Caaaała wyprawka jak nic... To nie znaczy, że nie możesz sobie dokupić jakiegoś słodkiego łaszka jak Cię natchnie Ale Wam się udało zgrać, że obydwie niunie listopadowe

Cytat:
Napisane przez Poziomkowa89 Pokaż wiadomość
przydałaby się burza bo zaraz wykituję siedzę przy wiatraku, ale nie daję już rady...
Na jutro planują burze, więc może spełni się Twoje marzenie

Cytat:
Napisane przez wizaz_p_l Pokaż wiadomość
Jak to nie masz się czym chwalić?? A ta zarąbista figura po dwóch ciążach to co?? Brzusio też śliczny Z reszta wszystkie Wasze brzuszki są piękne Jeszcze trochę i może ja odważę się pokazać swój własny
Matko, ale mi teraz powiedziałaś, chyba obrosnę w piórka, strasznie dziękuję faktycznie jakoś udało mi się szybko wracać do wagi po obydwóch ciążach, nie powiem Pochwal się swoim, a co!
Poza tym: świetne łupy, mnie się najbardziej podobają te półśpiochy z buziami na stópkach

Cytat:
Napisane przez malinka103 Pokaż wiadomość
Amelia wróciłam i przeżyłam, było calkiem dobrze tylki strasznie goraco bylo ale to chyba wszedzie u was gorąco
Dzwonilismy do tej babki od foteli powiedziala ze napisze do 18 adres i cisza, tż dzwonil to nawet nie odebrała. Nie poważna jakaś
Musze szukać od nowa
Brawo ! Myślałam sobie jak tam dajesz radę Tort się podobał pewnie?
Łeee, szkoda, że natknęliście się na taką babkę... Ludzie są niepoważni, no wystarczyłoby napisać nawet smsa, że jednak oferta nieważna i tyle, a nie zero kontaktu
Stary 2015-07-05, 20:27   #872
JoyceSky
Zadomowienie

GG do JoyceSky

Iclosemyeyes, mi juz tez pocieklo dwa razy i tez właśnie w nocy

---------- Dopisano o 20:27 ---------- Poprzedni post napisano o 20:25 ----------

Amelia, brzuszek super i jeszcze ta figura! Zazdroszczę

http://www.maxmodels.pl/joycesky.html
JoyceSky jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-05, 20:31   #873
Amelia16
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Iclosemyeyes Pokaż wiadomość
Na szczęście na naszym ślubie rok temu pogoda była o wiele bardziej znośna, było pięknie i ciepło, ale nie tak męcząco jak dzisiaj w ogóle wspominam to jako najpiękniejszy dzień w naszym życiu

śliczny brzuszek bardzo jesteś zgrabna, podziwiam

moja mama mi dzisiaj powiedziała, że w ciąży ze mną przytyła 28 kg mam nadzieję, że mnie to nie spotka!
Geny genami, ale moja Mama po dwóch ciążach miała nadwagę, nie wspomnę, że biust ma z tych bardzo pokaźnych a my z siostrą obydwie patyki i no prawie deski nawet ciąże mnie nie zmieniły. Więc nie martw się na zapas

Ech, ślub, szkoda, że bierze się go tylko raz w życiu to dobrze, bo gdybyście się zdecydowali dopiero w tym roku to mogłoby być ciężko
Stary 2015-07-05, 20:34   #874
malinka103
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Amelia16 Pokaż wiadomość
Brawo ! Myślałam sobie jak tam dajesz radę Tort się podobał pewnie?
Łeee, szkoda, że natknęliście się na taką babkę... Ludzie są niepoważni, no wystarczyłoby napisać nawet smsa, że jednak oferta nieważna i tyle, a nie zero kontaktu
O dziekuje za pamieć
Oj tak bardzo sie podobał, teściowa zachwycona
Pewnie jutro zadzwoni i bedzie sie chciala umowic :p nie lubie jak ktos tak wystawia do wiatru.
Juz sie umowilismy z tż co ma mowić jak by dzwonila, musi spuścic z ceny żebysmy to wzieli :p
Ciekawe co powie
Ale sie objadłam zapiekanek domowych
Stary 2015-07-05, 20:35   #875
Amelia16
Zadomowienie

Joyce dziękuję!! Normalnie dziewczyny podniosłyście mnie na duchu, tyle komplementów w ciągu miesiąca od swojego męża nie słyszałam łącznie co od was w jedno południe
Stary 2015-07-05, 20:39   #876
lexie42
Zakorzenienie

My z mężem równo za 4 tygodnie będziemy obchodzić pierwszą rocznicę ślubu ciekawe jaka będzie pogoda, bo rok temu były 33 stopnie bałam się, że jak tylko założę suknię ślubną to rozpuszczę się totalnie, zwłaszcza, że mi takie upały strasznie dokuczają. I nie wiem jak to się stało, ale w ogóle nie odczuwałam upału, nie było mi nawet ani troszkę gorąco to chyba z tego szczęścia
lexie42 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-05, 20:47   #877
Poziomkowa89
Zakorzenienie

Cytat:
Świetne zakupy

Jak uda nam się poznać we wtorek płeć to pewnie nie wytrzymam i wybiorę się do sklepu coś kupić maluszkowi
Ja mam taki plan na piatek

Czekamy na dzidziusia
Poziomkowa89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-05, 20:51   #878
malinka103
Rozeznanie

My w czwartek mamy połowkowe i jak sie tylki dowiem co siedzi w brzuszku to ruszymy na jakieś zakupy
Mam nadzieje tylko ze ujawni sie skarbek i bedziemy juz mogli mowic do brzusia po imieniu
Stary 2015-07-05, 20:52   #879
Poziomkowa89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malinka103 Pokaż wiadomość
O dziekuje za pamieć
Oj tak bardzo sie podobał, teściowa zachwycona
Pewnie jutro zadzwoni i bedzie sie chciala umowic :p nie lubie jak ktos tak wystawia do wiatru.
Juz sie umowilismy z tż co ma mowić jak by dzwonila, musi spuścic z ceny żebysmy to wzieli :p
Ciekawe co powie
Ale sie objadłam zapiekanek domowych
Pokaz ten tort

Cytat:
My z mężem równo za 4 tygodnie będziemy obchodzić pierwszą rocznicę ślubu ciekawe jaka będzie pogoda, bo rok temu były 33 stopnie bałam się, że jak tylko założę suknię ślubną to rozpuszczę się totalnie, zwłaszcza, że mi takie upały strasznie dokuczają. I nie wiem jak to się stało, ale w ogóle nie odczuwałam upału, nie było mi nawet ani troszkę gorąco to chyba z tego szczęścia
Ja nie znoszę gorąca dlatego ślub mialam 24września. Bylo idealnie! Piękne słońce, początek złotej jesieni, jakies 20stopni. Idealny dzień na ślub! W ogole kocham wrzesień. Świętuje wtedy ze wytrzymałam kolejny sezon upałów i mam spokój prawie rok hehe. A cala wiosnę chodzę podminowana ze zaraz sie zaczną

Czekamy na dzidziusia
Poziomkowa89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-05, 20:57   #880
malinka103
Rozeznanie

Prosz
Amatorszczyzna :sly:
Dodałam z aplikacji i jakieś przekrecone to zdj.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1436122591288.jpg (50,5 KB, 32 załadowań)
Stary 2015-07-05, 21:20   #881
lexie42
Zakorzenienie

malinka super ten tort
Stary 2015-07-05, 21:45   #882
poznanianka1990
Zakorzenienie

Amelia16, fasterka90, śliczne brzuszki

fasterka90, sporo tych ciuszków

wizaz_p_l, śliczne ciuszki

malinka103, piękny tort!

Ja mam połówkowe za 11 dni, mam nadzieję, że poznamy płeć, bo w końcu chcemy mówić do brzucha po imieniu, no i kompletować wyprawkę

Wrzucam fotkę moich czwartkowych zakupów
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMAG1145.jpg (90,8 KB, 30 załadowań)

Nasz ślub 16.08.2014

Julcia 4.11.2015 g. 0:09
2740g 52 cm

poznanianka1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-05, 21:58   #883
cynamon_
Zakorzenienie

Amelia, ale figura i mamy chyba podobne brzucholki
Malinka, świetny ten tort, masz dziewczyno talent, na roczek synka miałam też tego typu tylko z Kubusiem Puchatkiem.

Ale moja niunia szaleje, najbardziej rano i wieczorem, ale nieraz też w ciągu dnia kopie

Dziewczyny, przepraszam za mojego kalafiora ciążowego, już nie pamiętam co komu więc gratuluje rocznic i udanych zakupów
Mój tż marudzi że jestem uzależniona od wizażu

Dodaje moje łowy, paczuszka ze smyka i c&a
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20150705_120529.jpg (98,7 KB, 32 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20150705_120049.jpg (82,1 KB, 28 załadowań)
Stary 2015-07-05, 21:59   #884
Iclosemyeyes
Zakorzenienie

To widzę, że w tym tygodniu będzie wysyp wiadomości o synkach i córeczkach trzymam kciuki żeby każda mama poznała płeć swojego maleństwa

Cytat:
Napisane przez JoyceSky Pokaż wiadomość
Iclosemyeyes, mi juz tez pocieklo dwa razy i tez właśnie w nocy

---------- Dopisano o 20:27 ---------- Poprzedni post napisano o 20:25 ----------

Amelia, brzuszek super i jeszcze ta figura! Zazdroszczę
uff to dobrze wiedzieć, że nie jestem sama, trochę mnie zmartwiło, że to tak szybko
Cytat:
Napisane przez Amelia16 Pokaż wiadomość
Geny genami, ale moja Mama po dwóch ciążach miała nadwagę, nie wspomnę, że biust ma z tych bardzo pokaźnych a my z siostrą obydwie patyki i no prawie deski nawet ciąże mnie nie zmieniły. Więc nie martw się na zapas

Ech, ślub, szkoda, że bierze się go tylko raz w życiu to dobrze, bo gdybyście się zdecydowali dopiero w tym roku to mogłoby być ciężko
moja mama też po ciążach ciągle walczy z wagą niestety. Jestem dobrej myśli, w końcu póki co przytyłam jakieś 4-5kg to chyba nie jest tragicznie.
Cytat:
Napisane przez poznanianka1990 Pokaż wiadomość
Ja mam połówkowe za 11 dni, mam nadzieję, że poznamy płeć, bo w końcu chcemy mówić do brzucha po imieniu, no i kompletować wyprawkę

Wrzucam fotkę moich czwartkowych zakupów
śliczne te bodziaki, skąd?
cynamon_, ale różowiutko wszystko ekstra, ale najbardziej podoba mi się kocyk i biała bluza!

Wrzucam po raz pierwszy fotkę mojego brzucha, jak widać dość mały i niezgrabny, nie jest to taka piłeczka jak u niektórych i sorki za ten rozgardiasz w tle ale tak jak już pisałam mąż nie ma ręki do zdjęć
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg brzuch.jpg (107,8 KB, 26 załadowań)

Edytowane przez Iclosemyeyes
Czas edycji: 2015-07-05 o 22:01
Iclosemyeyes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-05, 22:02   #885
wizaz_p_l
Raczkowanie

Poznanianka świetne te bodziaki, ja właśnie teraz muszę upolować kilka takich sztuk rozpinanych na boku, bo pewnie na początku będę miała stresa żeby przez główkę zakładać

Dziewczyny, a powiedzcie jakie rozmiary kupujecie? Bo mnie już dwie znajome mówiły żeby prawie nie kupować tego rozmiaru 56, dosłownie kilka sztuk, bo dziecko po tygodniu już się w to nie mieści, ale tak się zastanawiam czy 3 pary body w jednym rozmiarze to mimo wszystko nie za mało?
Wszystko co dziś kupiłam to rozmiar 62
Stary 2015-07-05, 22:05   #886
poznanianka1990
Zakorzenienie

cynamon, śliczne ciuszki Dla dziewczynek to jest tyle pięknych ubranek

Iclosemyeyes, śliczny masz brzuszek, zgrabny

Bodziaki kupiłam w Auchan (3pak). Jeszcze były w kolorystyce niebieskiej i różowej.

Nasz ślub 16.08.2014

2740g 52 cm

Stary 2015-07-05, 22:07   #887
wizaz_p_l
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez cynamon_ Pokaż wiadomość
Super ciuszki! Po dzisiejszym dniu w sklepach stwierdzam, że mogłabym całymi dniami oglądać, przeglądać i wybierać rzeczy dla maluszka
Stary 2015-07-05, 22:15   #888
cynamon_
Zakorzenienie

Wizaz, skąd ja to znam w miesiąc skompletowalam całą ubraniowa wyprawke dla córci przy czym nic nie dostalam po kimś, jakos nawet nie licze na to, ale to dobrze przynajmniej mogę kupić to co mi się podoba

---------- Dopisano o 22:12 ---------- Poprzedni post napisano o 22:11 ----------

Ja mam tez na 56 kilka sztuk dosłownie, głównie body i ze 2 pary półśpiochow

---------- Dopisano o 22:15 ---------- Poprzedni post napisano o 22:12 ----------

Iclosemyeyes, oczywiście mam mnóstwo ubranek jeszcze w kolorze szarym, żółtym i turkusowym żeby nie było ale rzeczywiście rządzi róż, mając syna musialam się trochę wyżyć cukierkowo, landrynkowo hehe
Stary 2015-07-05, 22:16   #889
poznanianka1990
Zakorzenienie

Bardzo mi się te bodziaki spodobały, a tym bardziej, jak zobaczyłam te zapięcia z boku to stwierdziłam, że muszę je mieć Akurat te kupiłam rozmiar 56, ze względu na te zapięcia. Jak będę kolejne kupować to już raczej większe. Ale trzeba też wziąć pod uwagę to, że rozmiar rozmiarowi nierówny. Moja koleżanka, która ma prawie rocznego synka mówiła mi, z których firm wypadają większe, a z których mniejsze, ale zapomniałam... Musiałabym sobie zapisać

Nasz ślub 16.08.2014

2740g 52 cm

Stary 2015-07-05, 22:20   #890
wizaz_p_l
Raczkowanie

Cytat:
Wizaz, skąd ja to znam w miesiąc skompletowalam całą ubraniowa wyprawke dla córci przy czym nic nie dostalam po kimś, jakos nawet nie licze na to, ale to dobrze przynajmniej mogę kupić to co mi się podoba
U mnie to samo, nie ma tak małych dzieci w najbliższej rodzinie, ale tak jak mówisz, też wolę sobie sama wybrać to w czym chcę widzieć swoje dziecko
Właśnie przeglądam allegro (tak, tak, znowuuu!) i widzę, że fajne te body kopertowe ma marka PINOKIO
Stary 2015-07-05, 22:22   #891
Iclosemyeyes
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wizaz_p_l Pokaż wiadomość

Dziewczyny, a powiedzcie jakie rozmiary kupujecie? Bo mnie już dwie znajome mówiły żeby prawie nie kupować tego rozmiaru 56, dosłownie kilka sztuk, bo dziecko po tygodniu już się w to nie mieści, ale tak się zastanawiam czy 3 pary body w jednym rozmiarze to mimo wszystko nie za mało?
Wszystko co dziś kupiłam to rozmiar 62
ja kupiłam póki co 3 body i spodnie rozmiar 62, ale sama nie wiem, chyba kupimy jeszcze coś mniejszego
Cytat:
cynamon, śliczne ciuszki Dla dziewczynek to jest tyle pięknych ubranek

Iclosemyeyes, śliczny masz brzuszek, zgrabny

Bodziaki kupiłam w Auchan (3pak). Jeszcze były w kolorystyce niebieskiej i różowej.

chyba się przejdę do Auchana w takim razie. Póki co też kupuję neutralne kolory bo czekam na potwierdzenie na połówkowym
Cytat:
Iclosemyeyes, oczywiście mam mnóstwo ubranek jeszcze w kolorze szarym, żółtym i turkusowym żeby nie było ale rzeczywiście rządzi róż, mając syna musialam się trochę wyżyć cukierkowo, landrynkowo hehe
tak myślałam właśnie jeszcze widzę, że kupiłaś opaskę na głowę, strasznie mi się podobają takie i moja królewna też na pewno takie dostanie
Cytat:
Bardzo mi się te bodziaki spodobały, a tym bardziej, jak zobaczyłam te zapięcia z boku to stwierdziłam, że muszę je mieć Akurat te kupiłam rozmiar 56, ze względu na te zapięcia. Jak będę kolejne kupować to już raczej większe. Ale trzeba też wziąć pod uwagę to, że rozmiar rozmiarowi nierówny. Moja koleżanka, która ma prawie rocznego synka mówiła mi, z których firm wypadają większe, a z których mniejsze, ale zapomniałam... Musiałabym sobie zapisać
ja kupiłam body z h&m rozmiary 62 i faktycznie wyglądają na większe niż ten sam rozmiar kupiony w Smyku (marki Fisher Price). Poza tym to 62 ma napisane, że to na 2-4 miesiące.
Stary 2015-07-05, 22:23   #892
agne19s
Zadomowienie

Ja też mam kilka rzeczy 56 a reszta to 62. Ale moja kuzynka- położna mówi mi ze powinnam mieć kilka rozmiar 50 (w.hm sa) narazie nie kupiłam. Gdy już będzie taki czas ze w każdej chwili mogę urodzić a lekarka określi wagę na mniej niż 3500 to wtedy kupię na wszelki wypadek... albo mam taką nadzieję . Nie które body mam w rozmiarze 56 a są prawie takie jak 62...
Stary 2015-07-05, 22:25   #893
cynamon_
Zakorzenienie

Iclosemyeyes, fajna ta opaska mimo ze koronkowa to bardzo delikatna, jak patrzalam na inne to były takie hmm grube jakby i na gumce, wydawało mi się ze mogą uwierac delikatna glowke
Stary 2015-07-05, 22:26   #894
lexie42
Zakorzenienie

Cytat:

Świetne kusicie tymi zakupami

Siedziałam teraz z mężem, dobrze nam się gadało to zaczęłam temat imion. Przy męskich maleństwo siedziało cicho, ale jak zaczęłam czytać imiona dla dziewczynek to zaczęło kopać może tam faktycznie siedzi dziewczynka A w temacie imion to całkiem się rozmijamy i do żadnego porozumienia nie doszliśmy.
Stary 2015-07-05, 22:31   #895
poznanianka1990
Zakorzenienie

Moje maleństwo najwięcej kopie rano i wieczorem, ale w ciągu dnia też Szczególnie po jedzeniu I momentami tak mocno, że widać na zewnątrz

Nasz ślub 16.08.2014

2740g 52 cm

Stary 2015-07-05, 22:58   #896
wonderka
Zadomowienie

Poznanianka a który to tydzień u ciebie? Pierwsza ciaza?
wonderka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-05, 23:14   #897
poznanianka1990
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wonderka Pokaż wiadomość
Poznanianka a który to tydzień u ciebie? Pierwsza ciaza?
Pierwsza ciąża, dziś dokładnie 19tydzien 5 dzień

Nasz ślub 16.08.2014

2740g 52 cm

Stary 2015-07-06, 07:28   #898
fasterka90
Zadomowienie

Dzień dobry,ale narobiłyscie zakupów! Wszystko śliczne
Ja wczoraj i przedwczoraj ciągle siedziałam przy wiatraku a dziś zdycham -oczy,nos,gardło zawalone tantum verde już poszło w ruch,czekam tylko aż aptekę otworzą żeby coś na katar dostać :/
malinka ekstra tort!

Jeśli chodzi o rozmiary ja kupiłam do tej pory 2 body tylko,62 rozmiar, nie wiem jak tam z rozmiarami tych ubranek które dostaniemy -chciałabym je jak najszybciej dostać żeby zobaczyć czego mi brakuje ewentualnie. Najmniejsze rozmiary jakie widziałam w sklepach to 44,mam nadzieję że żadna z nas nie będzie potrzebowała takich maleńkich ubranek.
fasterka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-06, 07:49   #899
malinka103
Rozeznanie

Hej. Ciesze sie ze i wam sie tort spodobał sa pracochłonne ale lubie ten widok jak komuś sie podoba
Ale noc to mialam dzis okropna nie mogłam spać, okna pootwierane na dworzu nie bylo.tak duszno w nocy a w domu duchota. :banghead:
Miłegi dnia i oby troszke chłodniejszego wam życze :-*
Stary 2015-07-06, 08:29   #900
wizaz_p_l
Raczkowanie

Hej, u mnie w nocy była taka duchota w sypialni, że zeszliśmy do salonu na kanape, tam już sporo lepiej. Niestety spałam tylko około 4h i teraz zasypiam na siedząco już jest upał, boję się myśleć co będzie później...

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości