|
|
#1501 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czerwcowe Mamusie 2015 - cz. IX
My wróciliśmy z chrzcin (nie Leny)i było bosko chodno tam, lena cały czas spała a ja pękam nazarta.
Tz się spil ![]() Ja mała kładę raz na lewym boczku raz na prawnym, czasem się.przekreci na plecki. |
|
|
|
|
#1502 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My jak wyszlismy ze szpitala to po rowntch 5 tygodniach pierwsza wizyta i Maly przy wypisie mial 3170 a w 5 tyg 4400
|
|
|
|
|
|
#1503 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a dla twojego TZ Cytat:
moja przy wypisie miala 4 kg, pozniej spadla z waga .. teraz ma dwa tygodnie a w pt wazyla 4130
Edytowane przez sylwusiach Czas edycji: 2015-07-05 o 18:04 |
||
|
|
|
|
#1504 |
|
Zakorzenienie
|
Współczuję Wam mamusie przejść ze starszakami. U nas Wiki już trochę lepiej. Wczoraj Tzet zawiózł ja do babci na noc i teraz przyjechaliśmy po nią.
Wczoraj byliśmy na pierwszym spacerze 1,5 godziny. Szymek tylko pod koniec się krzywił przez sen. Teraz jechaliśmy to spał całą drogę, przełożyłam go do gondoli i nadal śpi. Poza tym upodobał sobie jedną pierś (lewą), a jak próbuje go nakarmić z drugiej to się złości. Złapie, pociągnie ze dwa razy, puszcza i ryk. W nocy chyba będę ściągała z tej drugiej a w dzień walczyła, żeby też załapał. Ja kładę małego na plecach i raz główkę przekręca na prawo a raz na lewą. Jeszcze musimy iść na podcięcie wędzidełka, bo w szpitalu tego nie robią. Wysłane z mojego C2105 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#1505 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#1506 |
|
Zakorzenienie
|
Mój opis porodu.
W niedziele zaczęły się u mnie skurcze co 10-12 minut, ale się rozchodziły. Byliśmy jeszcze na mieście, wieczorem upiekłam nawet szarlotkę W nocy spokój był a o 4.45 obudził mnie skurcz, po którym już nie dałam rady spać. Kręciłam się i liczyłam te skurcze, które były co 5-8 minut przez jakiś czas. Później dłuższa przerwa i na nowo. W międzyczasie wstał Tzet. Zjadłam jeszcze śniadanie, żeby w razie "w" mieć siły, ogoliłam nogi i na 7.30 zeszła moja babcia do Wiki. Przed 8 byliśmy na IP. Położna mnie zbadała i już było 4 cm rozwarcia. Pojechaliśmy na porodówke i tam znowu badanie, wypełnianie papierków, podpisy itp. Na usg waga małego wyszła 3200 g, więc się bardzo ucieszyłam, że podgonił z wagą. Po godzinie 11 podpieli oxy, która i tak nie leciała Przed 13 rozwarcie na 8/9 cm i info dla mnie, że zaraz rodzimy. Zabrali mi ten gaz Dostałam go na brzuch i wtedy nie mogłam uwierzyć, że już jest ze mną W ogóle nie wiedziałam kiedy mnie nacięto. Miałam nadzieję, że jak przy pierwszym porodzie uniknęłam to teraz też. Ogólnie bardzo pomocne położne i lekarze byli wtedy. Na obecną chwilę stwierdzam, że nigdy więcej. Pomimo tego, że ten poród był krótszy to bardziej mnie wymęczył. Po 14 już byliśmy na normalnej sali. Wysłane z mojego C2105 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#1507 | |
|
celebriti
|
Dziewczyny, kp czy zdarzają sie u waszych dzieći bardzo wodniste kupy. Wyglada jak biegunka, porostu żółta woda...
![]() Nie wiem co z tym robić martwi mnie to. Dzis dwie takie zrobiła i żadnej normalnej
|
|
|
|
#1508 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dzielna byłaś, najważniejsze ze wszystko dobrze się skończyło i ta smolka była na zewnątrz nie w środku ![]() My już w domu, mała najedzona, ja nas rozpakowalam... I zmeczylam się jakbym pole przeorala.. |
|
|
|
|
|
#1509 |
|
Zakorzenienie
|
groszektak zdarzały się ale ja nie uznałam tego za nic niepokojącego...
Dobrze ze ja nie mam problemu ze starszakiem Ja tam nie wiem ale u mnie jak pediatra była w tym tygodniu tak później wizyta jest dopiero na szczepieniu więc nie mam.pojęcia ile.Młoda waży ale pewnie nie mało bo kluska się robi ![]() kaja wyobrażam sobie jak się wkurzylas.na tż...mój się w niedzielę spil ale też nic nie mówiłam jak przyszedł ![]() ---------- Dopisano o 19:28 ---------- Poprzedni post napisano o 19:26 ---------- Aaa co do umiejętności tż przy maluchu. Mój niby już wprawiony ale jednak mniej pewnie mała bierze niż ja
|
|
|
|
|
#1510 |
|
Wtajemniczenie
|
Moja robi takie, woda i parę frędzli, ale nie wydaje mi się by było coś nie tak..
|
|
|
|
|
#1511 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mam nadzieję że faktycznie tak będzie Od wypisu ze szpitala byliśmy po 9 dniach. |
|
|
|
|
|
#1512 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1513 |
|
Zadomowienie
|
Czesc! Melduje ze jestem gotuje z malym przy piersi czuje sie jak ekwilibrystka hihih
Groszkolino moj tez takie kupy robi czasem Czy ja juz gratulowalaM szuu i mehja? Kalafior pologowy hehe. .. w kazdym razie Gratulacje dziewczyny! !!! |
|
|
|
|
#1514 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
podobne sa
|
|
|
#1515 |
|
Zakorzenienie
|
Siacha dzięki za opis
bylas bardzo dzielna, brawo!!! ![]() Mycha fajnie ze się odezwalas do nas a w piersiach masz pokarm jak naciśniesz? Ja nie karmie juz tydzień, cycki miękkie a mleko mi leci ciągle. Muszę do lekarza iść z tym, ale nie po drodze mi, bo boje się zostawić mojego Wojtka z kimś, a u mojego rodzinnego chorzy ze zdrowymi siedzą My z Tzem dzisiaj pizza na kolacje i piwko do tego ale najpierw nasz szef musi zjeść..---------- Dopisano o 20:46 ---------- Poprzedni post napisano o 20:44 ---------- Jeszcze jedno - Mycha, wczoraj mój Wojtek miał dzień rzygania, a dziś jak ręką odjął
|
|
#1516 |
|
Zakorzenienie
|
Kejtice idz koniecznie js mimo miekkich piersi dostalam zapalenia. Idz do gina jak masz mozliwosc
|
|
|
|
|
#1517 |
|
Zakorzenienie
|
Ja się.wykończe przez te upały...Młoda w dzień tylko cyc i spać a przychodzi wieczór to jak tylko ją wkładam do lozeczka od razu płacz
|
|
|
|
|
#1518 |
|
Zakorzenienie
|
Coś dzięki
muszę się wybrać ale no ciężko mi dziecko zostawić...u nas w mieście jest teraz impreza i Tz mnie prosił żebyśmy poszli wieczorem, a ja oczywiście Małego nie zostawię nikomu... Wiec poszedł z kolega, a ja szykuje się do spania
|
|
#1519 |
|
Zadomowienie
|
Kejti a czemu do lekarza, nie rozumiem. ..
|
|
|
|
|
#1520 |
|
Zakorzenienie
|
kejtinie dziwię sie ze nie chciałaś nikomu Wojtusia zostawić ja też bym nie zostawiła. My mamy we wrześniu wesele i mam wątpliwości czy pójdziemy...
Idę spać. Dobranoc |
|
|
|
|
#1521 |
|
Zadomowienie
|
Uhm ja wyrodna matka juz zostawilam alka kilka razy mojej mamie i tesciowej, zasnal kazdym razem na Max. Poltorej godziny
|
|
|
|
|
#1522 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziewczyny, współczuje problemów z dzidkami ![]() i też sie właśnie zastanawiałam czy wybudzać małą do karmienia. wczoraj wieczorem była bardzo marudna ale jak już zasneła głębokim snem to ponad 4 godziny spała. próbowałam ją wybudzić ale yła nieprzytomna i tż powiedział żeby zostawić i jak bedzie głodna to samaa wstanie, posłuchałam
|
|
|
#1523 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1524 |
|
Zadomowienie
|
Z tztem ja tez
|
|
|
|
|
#1525 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nie wybudzam do karmienia. Jeśli dziecko ma wagę w normie, przybiera, to po co zakłócać mu sen? Syna kilka razy próbowałam dokarmiać na śpiocha, bo mi ktoś nagadał że dokarmię przez sen zanim sama się położę i prześpi noc. Efekt był taki że kompletnie nie był zainteresowany wtedy jedzeniem i albo stawało na niczym albo budził się i dopiero był wrzask.. teraz tego błędu nie popełnię. córka wisi na mnie całe dnie.. jeśli prześpi czasem w nocy 4 godziny to tylko się cieszę
|
|
|
|
|
#1526 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ide tez spac dobranoc mamuski
|
|
|
#1527 |
|
Zakorzenienie
|
I mala znow spi i ja tez ide
|
|
#1528 |
|
Zadomowienie
|
Dzizas... 7 rano a już tak duszno
|
|
|
|
|
#1529 |
|
Zakorzenienie
|
Daj spokoj niewiem jak maluchy wytrzymaja do srody juz dzis w nocy byly akcje - masakra.
|
|
|
|
|
#1530 |
|
Zadomowienie
|
![]() Dosłownie.... |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:00.

Mało się udzielam ale co jakiś czas podczytuję. Od piątku zasuszam pokarm, bo nie dość że po 8 godzinach ściągnęłam 50 ml z obu piersi, to mieliśmy wizytę u pediatry i okazało się, że Laura przybrała jedynie 50 g... Z jednej strony mnie to załamało, ale z drugiej czuję się lepiej, bo nie mam dylematu psychicznego co robić: butla czy cyc? Przeszliśmy na butlę. Wczoraj było dobrze, a dziś dwa razy zwymiotowala... Wszystko w opiece nad dzieckiem mnie przeraża. Mam nadzieję że to minie. 
Dostałam go na brzuch i wtedy nie mogłam uwierzyć, że już jest ze mną 

dzielna byłaś, najważniejsze ze wszystko dobrze się skończyło i ta smolka była na zewnątrz nie w środku