Czerwcowe Mamusie 2015 - cz. IX - Strona 51 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2015-07-05, 17:54   #1501
k a j a
Zakorzenienie

Dot.: Czerwcowe Mamusie 2015 - cz. IX

My wróciliśmy z chrzcin (nie Leny)i było bosko chodno tam, lena cały czas spała a ja pękam nazarta.
Tz się spil

Ja mała kładę raz na lewym boczku raz na prawnym, czasem się.przekreci na plecki.

Lena
k a j a jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-07-05, 17:55   #1502
myboyismine
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mycha_818 Pokaż wiadomość
Hej dziewuszki Mało się udzielam ale co jakiś czas podczytuję. Od piątku zasuszam pokarm, bo nie dość że po 8 godzinach ściągnęłam 50 ml z obu piersi, to mieliśmy wizytę u pediatry i okazało się, że Laura przybrała jedynie 50 g... Z jednej strony mnie to załamało, ale z drugiej czuję się lepiej, bo nie mam dylematu psychicznego co robić: butla czy cyc? Przeszliśmy na butlę. Wczoraj było dobrze, a dziś dwa razy zwymiotowala... Wszystko w opiece nad dzieckiem mnie przeraża. Mam nadzieję że to minie.

I gratuluję szuu oraz mehja super że wszystkie mamy już maluszki przy sobie
A kiedy ostatnio bylas?

My jak wyszlismy ze szpitala to po rowntch 5 tygodniach pierwsza wizyta i Maly przy wypisie mial 3170 a w 5 tyg 4400
myboyismine jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-07-05, 18:02   #1503
sylwusiach
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to sylwusiach

Cytat:
Napisane przez k a j a Pokaż wiadomość
My wróciliśmy z chrzcin (nie Leny)i było bosko chodno tam, lena cały czas spała a ja pękam nazarta.
Tz się spil

Ja mała kładę raz na lewym boczku raz na prawnym, czasem się.przekreci na plecki.
dobrze sie sie najadlas moj wczoraj sie spil..w nocy wstawalam do malej, a tz mial mi pomagac w weeken przy malej.. nawet sie z nim nie klocilam, tylko rano powiedzialam ze dostal smsa i niech sie zastanowi nad tym.. i przeczytal, wzial mala na dol a ja spalam do 12

a dla twojego TZ

Cytat:
Napisane przez myboyismine Pokaż wiadomość
A kiedy ostatnio bylas?

My jak wyszlismy ze szpitala to po rowntch 5 tygodniach pierwsza wizyta i Maly przy wypisie mial 3170 a w 5 tyg 4400
u mnie bylo tak, ze najpierw polozna przychodzila codziennie do 5 doby zycia malej, pozniej kilka dni przerwy, przyszla health visitor(cos jak pielegniarka) zwazyla i zbadala mala, teraz za 2 tyg mam isc z mala do przychodni na jej zbadanie i wsio moja przy wypisie miala 4 kg, pozniej spadla z waga .. teraz ma dwa tygodnie a w pt wazyla 4130

Edytowane przez sylwusiach
Czas edycji: 2015-07-05 o 18:04
sylwusiach jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-07-05, 18:03   #1504
siacha_ck
Zakorzenienie

Współczuję Wam mamusie przejść ze starszakami. U nas Wiki już trochę lepiej. Wczoraj Tzet zawiózł ja do babci na noc i teraz przyjechaliśmy po nią.
Wczoraj byliśmy na pierwszym spacerze 1,5 godziny. Szymek tylko pod koniec się krzywił przez sen. Teraz jechaliśmy to spał całą drogę, przełożyłam go do gondoli i nadal śpi.
Poza tym upodobał sobie jedną pierś (lewą), a jak próbuje go nakarmić z drugiej to się złości. Złapie, pociągnie ze dwa razy, puszcza i ryk. W nocy chyba będę ściągała z tej drugiej a w dzień walczyła, żeby też załapał.
Ja kładę małego na plecach i raz główkę przekręca na prawo a raz na lewą.
Jeszcze musimy iść na podcięcie wędzidełka, bo w szpitalu tego nie robią.

Wysłane z mojego C2105 przy użyciu Tapatalka

WIKTORIA

SZYMON
siacha_ck jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-07-05, 18:22   #1505
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Imponujaca waga
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-07-05, 18:25   #1506
siacha_ck
Zakorzenienie

Mój opis porodu.
W niedziele zaczęły się u mnie skurcze co 10-12 minut, ale się rozchodziły. Byliśmy jeszcze na mieście, wieczorem upiekłam nawet szarlotkę
W nocy spokój był a o 4.45 obudził mnie skurcz, po którym już nie dałam rady spać. Kręciłam się i liczyłam te skurcze, które były co 5-8 minut przez jakiś czas. Później dłuższa przerwa i na nowo. W międzyczasie wstał Tzet. Zjadłam jeszcze śniadanie, żeby w razie "w" mieć siły, ogoliłam nogi i na 7.30 zeszła moja babcia do Wiki.
Przed 8 byliśmy na IP. Położna mnie zbadała i już było 4 cm rozwarcia.
Pojechaliśmy na porodówke i tam znowu badanie, wypełnianie papierków, podpisy itp. Na usg waga małego wyszła 3200 g, więc się bardzo ucieszyłam, że podgonił z wagą.
Po godzinie 11 podpieli oxy, która i tak nie leciała Po 12 przy 6 cm podali mi gaz, bo już mnie skręcało przy skurczach. Normalnie brawa dla tego co to wymyślił. Tak błogo się czułam, normalnie odleciałam
Przed 13 rozwarcie na 8/9 cm i info dla mnie, że zaraz rodzimy. Zabrali mi ten gaz i wtedy zaczął się hardcore. Myślałam, że zejde przy tych partych. Parłam na.plecach, później na boku i przy ostatnich znowu na plecach. Już pod koniec jeden mocniejszy party i Szymon wyskoczył. Na dzień dobry od razu wydalił smółke Dostałam go na brzuch i wtedy nie mogłam uwierzyć, że już jest ze mną taki malutki, cieplutki spokojnie sobie leżał cały czas.
W ogóle nie wiedziałam kiedy mnie nacięto. Miałam nadzieję, że jak przy pierwszym porodzie uniknęłam to teraz też. Ogólnie bardzo pomocne położne i lekarze byli wtedy.
Na obecną chwilę stwierdzam, że nigdy więcej. Pomimo tego, że ten poród był krótszy to bardziej mnie wymęczył.
Po 14 już byliśmy na normalnej sali.

WIKTORIA

SZYMON
siacha_ck jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-07-05, 19:13   #1507
groszkolino
celebriti

GG do groszkolino

Dziewczyny, kp czy zdarzają sie u waszych dzieći bardzo wodniste kupy. Wyglada jak biegunka, porostu żółta woda...
Nie wiem co z tym robić martwi mnie to. Dzis dwie takie zrobiła i żadnej normalnej

groszkolino jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-07-05, 19:19   #1508
kaczuszka1986
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez siacha_ck Pokaż wiadomość
Mój opis porodu.
W niedziele zaczęły się u mnie skurcze co 10-12 minut, ale się rozchodziły. Byliśmy jeszcze na mieście, wieczorem upiekłam nawet szarlotkę
W nocy spokój był a o 4.45 obudził mnie skurcz, po którym już nie dałam rady spać. Kręciłam się i liczyłam te skurcze, które były co 5-8 minut przez jakiś czas. Później dłuższa przerwa i na nowo. W międzyczasie wstał Tzet. Zjadłam jeszcze śniadanie, żeby w razie "w" mieć siły, ogoliłam nogi i na 7.30 zeszła moja babcia do Wiki.
Przed 8 byliśmy na IP. Położna mnie zbadała i już było 4 cm rozwarcia.
Pojechaliśmy na porodówke i tam znowu badanie, wypełnianie papierków, podpisy itp. Na usg waga małego wyszła 3200 g, więc się bardzo ucieszyłam, że podgonił z wagą.
Po godzinie 11 podpieli oxy, która i tak nie leciała Po 12 przy 6 cm podali mi gaz, bo już mnie skręcało przy skurczach. Normalnie brawa dla tego co to wymyślił. Tak błogo się czułam, normalnie odleciałam
Przed 13 rozwarcie na 8/9 cm i info dla mnie, że zaraz rodzimy. Zabrali mi ten gaz i wtedy zaczął się hardcore. Myślałam, że zejde przy tych partych. Parłam na.plecach, później na boku i przy ostatnich znowu na plecach. Już pod koniec jeden mocniejszy party i Szymon wyskoczył. Na dzień dobry od razu wydalił smółke Dostałam go na brzuch i wtedy nie mogłam uwierzyć, że już jest ze mną taki malutki, cieplutki spokojnie sobie leżał cały czas.
W ogóle nie wiedziałam kiedy mnie nacięto. Miałam nadzieję, że jak przy pierwszym porodzie uniknęłam to teraz też. Ogólnie bardzo pomocne położne i lekarze byli wtedy.
Na obecną chwilę stwierdzam, że nigdy więcej. Pomimo tego, że ten poród był krótszy to bardziej mnie wymęczył.
Po 14 już byliśmy na normalnej sali.

dzielna byłaś, najważniejsze ze wszystko dobrze się skończyło i ta smolka była na zewnątrz nie w środku

My już w domu, mała najedzona, ja nas rozpakowalam... I zmeczylam się jakbym pole przeorala..
kaczuszka1986 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-07-05, 19:28   #1509
alkamor
Zakorzenienie

GG do alkamor

groszektak zdarzały się ale ja nie uznałam tego za nic niepokojącego...

Dobrze ze ja nie mam problemu ze starszakiem

Ja tam nie wiem ale u mnie jak pediatra była w tym tygodniu tak później wizyta jest dopiero na szczepieniu więc nie mam.pojęcia ile.Młoda waży ale pewnie nie mało bo kluska się robi

kaja wyobrażam sobie jak się wkurzylas.na tż...mój się w niedzielę spil ale też nic nie mówiłam jak przyszedł

---------- Dopisano o 19:28 ---------- Poprzedni post napisano o 19:26 ----------

Aaa co do umiejętności tż przy maluchu. Mój niby już wprawiony ale jednak mniej pewnie mała bierze niż ja

Maja
alkamor jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-07-05, 19:32   #1510
sylwka321
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez groszkolino Pokaż wiadomość
Dziewczyny, kp czy zdarzają sie u waszych dzieći bardzo wodniste kupy. Wyglada jak biegunka, porostu żółta woda...
Nie wiem co z tym robić martwi mnie to. Dzis dwie takie zrobiła i żadnej normalnej
Moja robi takie, woda i parę frędzli, ale nie wydaje mi się by było coś nie tak..
sylwka321 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-07-05, 20:01   #1511
mycha_818
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sylwusiach Pokaż wiadomość
ja cala ciaze balam sie ze sobie nie poradze, bo nigdy nie mialam stycznosci z noworodkami.. ale dalam rade, Ty tez dasz obserwuj mala, jesli bedzie wymiotowac to moze trzeba bedzie zmienic jej mleko...spokojnie.. moja mala jak dostala pierwszy raz butelke to spala 7 h... az sie wystraszylam.. pociesze cie, ze z kazdym dnie opieka nad mala bedzie atwejsza.praktyka czyni mistrza..straaj sie podchodzic do wsztskiego na luzie, bo mala wyczuwa Twoj nastroj dasz rade mamuska
Dzięki mam nadzieję że faktycznie tak będzie

Cytat:
A kiedy ostatnio bylas?

Od wypisu ze szpitala byliśmy po 9 dniach.
mycha_818 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-07-05, 20:01   #1512
country111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mycha_818 Pokaż wiadomość
Hej dziewuszki Mało się udzielam ale co jakiś czas podczytuję. Od piątku zasuszam pokarm, bo nie dość że po 8 godzinach ściągnęłam 50 ml z obu piersi, to mieliśmy wizytę u pediatry i okazało się, że Laura przybrała jedynie 50 g... Z jednej strony mnie to załamało, ale z drugiej czuję się lepiej, bo nie mam dylematu psychicznego co robić: butla czy cyc? Przeszliśmy na butlę. Wczoraj było dobrze, a dziś dwa razy zwymiotowala... Wszystko w opiece nad dzieckiem mnie przeraża. Mam nadzieję że to minie.

I gratuluję szuu oraz mehja super że wszystkie mamy już maluszki przy sobie
Mycha wydaje mi sie ze jeszcze mozna to rozbujac na cycu tylko czesciej i dluzej przystawiaj. Moje karmienia na poczatku tygodnia byly po 40min teraz zeszlysmy do 20-25min i jest najedzona. Jak sciagam laktatorem to jestem w stanie do 60-70ml ale mala sie najada. Chyba ze niechcesz to oczywiscie butla
country111 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-07-05, 20:05   #1513
poldzik
Zadomowienie

Czesc! Melduje ze jestem gotuje z malym przy piersi czuje sie jak ekwilibrystka hihih
Groszkolino moj tez takie kupy robi czasem

Czy ja juz gratulowalaM szuu i mehja? Kalafior pologowy hehe. .. w kazdym razie Gratulacje dziewczyny! !!!
poldzik jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-07-05, 20:25   #1514
sylwusiach
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez poldzik Pokaż wiadomość
Czesc! Melduje ze jestem gotuje z malym przy piersi czuje sie jak ekwilibrystka hihih
Groszkolino moj tez takie kupy robi czasem

Czy ja juz gratulowalaM szuu i mehja? Kalafior pologowy hehe. .. w kazdym razie Gratulacje dziewczyny! !!!
Tez mam kalafiora pologowego,,wczoraj na zakupach zamiast dac sprzedawcy karte do nabicia punktow to dalam mu karte do biblioteki podobne sa
Stary 2015-07-05, 20:46   #1515
kejtiCe
Zakorzenienie

Siacha dzięki za opis bylas bardzo dzielna, brawo!!!

Mycha fajnie ze się odezwalas do nas a w piersiach masz pokarm jak naciśniesz?

Ja nie karmie juz tydzień, cycki miękkie a mleko mi leci ciągle. Muszę do lekarza iść z tym, ale nie po drodze mi, bo boje się zostawić mojego Wojtka z kimś, a u mojego rodzinnego chorzy ze zdrowymi siedzą

My z Tzem dzisiaj pizza na kolacje i piwko do tego ale najpierw nasz szef musi zjeść..

---------- Dopisano o 20:46 ---------- Poprzedni post napisano o 20:44 ----------

Jeszcze jedno - Mycha, wczoraj mój Wojtek miał dzień rzygania, a dziś jak ręką odjął
22.06.2015
kejtiCe jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-07-05, 21:35   #1516
Cos_
Zakorzenienie

Kejtice idz koniecznie js mimo miekkich piersi dostalam zapalenia. Idz do gina jak masz mozliwosc
Stary 2015-07-05, 21:43   #1517
alkamor
Zakorzenienie

GG do alkamor

Ja się.wykończe przez te upały...Młoda w dzień tylko cyc i spać a przychodzi wieczór to jak tylko ją wkładam do lozeczka od razu płacz

Maja
Stary 2015-07-05, 22:06   #1518
kejtiCe
Zakorzenienie

Coś dzięki muszę się wybrać ale no ciężko mi dziecko zostawić...

u nas w mieście jest teraz impreza i Tz mnie prosił żebyśmy poszli wieczorem, a ja oczywiście Małego nie zostawię nikomu... Wiec poszedł z kolega, a ja szykuje się do spania
22.06.2015
kejtiCe jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-07-05, 22:34   #1519
poldzik
Zadomowienie

Kejti a czemu do lekarza, nie rozumiem. ..
Stary 2015-07-05, 22:37   #1520
alkamor
Zakorzenienie

GG do alkamor

kejtinie dziwię sie ze nie chciałaś nikomu Wojtusia zostawić ja też bym nie zostawiła. My mamy we wrześniu wesele i mam wątpliwości czy pójdziemy...

Idę spać. Dobranoc

Maja
Stary 2015-07-05, 22:42   #1521
poldzik
Zadomowienie

Uhm ja wyrodna matka juz zostawilam alka kilka razy mojej mamie i tesciowej, zasnal kazdym razem na Max. Poltorej godziny
Stary 2015-07-05, 22:45   #1522
industria
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość
Industria- zgrubienie nad blizną na skórze jest normalne. Tam jest cięcie wewnętrzne. Na skórze robią niżej żebyś mogła ukryć bliznę pod bielizną. A macicę rozcinają wyżej. Zgrubienia po bokach są od supełków po niciach. Jak nici się rozpuszcza zgrubienia znikną.
ooo wlaśnie o takie coś mi chodziło. dziękujee za wyjaśnienie

dziewczyny, współczuje problemów z dzidkami my dzisiaj byliśmy na obiedzie u teściów a potem nad jeziorem działce u rodziców moich, tak że dzień pełen wrażeń. nie bede chwalić małej żeby nie zapeszyć ale zniosła wsyztsko łądnie a jazde samochodem przespała. pwrawdzie miała problemy z zaśnięciem ale już chrapie

i też sie właśnie zastanawiałam czy wybudzać małą do karmienia. wczoraj wieczorem była bardzo marudna ale jak już zasneła głębokim snem to ponad 4 godziny spała. próbowałam ją wybudzić ale yła nieprzytomna i tż powiedział żeby zostawić i jak bedzie głodna to samaa wstanie, posłuchałam
Stary 2015-07-05, 22:47   #1523
sylwusiach
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez poldzik Pokaż wiadomość
Uhm ja wyrodna matka juz zostawilam alka kilka razy mojej mamie i tesciowej, zasnal kazdym razem na Max. Poltorej godziny
Ja zostawilam mala kilka razy Z tz i dal rade
Stary 2015-07-05, 23:13   #1524
poldzik
Zadomowienie

Z tztem ja tez
Stary 2015-07-05, 23:15   #1525
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Ja nie wybudzam do karmienia. Jeśli dziecko ma wagę w normie, przybiera, to po co zakłócać mu sen? Syna kilka razy próbowałam dokarmiać na śpiocha, bo mi ktoś nagadał że dokarmię przez sen zanim sama się położę i prześpi noc. Efekt był taki że kompletnie nie był zainteresowany wtedy jedzeniem i albo stawało na niczym albo budził się i dopiero był wrzask.. teraz tego błędu nie popełnię. córka wisi na mnie całe dnie.. jeśli prześpi czasem w nocy 4 godziny to tylko się cieszę
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-07-06, 02:04   #1526
sylwusiach
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
Ja nie wybudzam do karmienia. Jeśli dziecko ma wagę w normie, przybiera, to po co zakłócać mu sen? Syna kilka razy próbowałam dokarmiać na śpiocha, bo mi ktoś nagadał że dokarmię przez sen zanim sama się położę i prześpi noc. Efekt był taki że kompletnie nie był zainteresowany wtedy jedzeniem i albo stawało na niczym albo budził się i dopiero był wrzask.. teraz tego błędu nie popełnię. córka wisi na mnie całe dnie.. jeśli prześpi czasem w nocy 4 godziny to tylko się cieszę
Moja sama sie budzi, juZ od pol godziny spi ide tez spac dobranoc mamuski
Stary 2015-07-06, 05:45   #1527
sylwusiach
Zakorzenienie

I mala znow spi i ja tez ide
Stary 2015-07-06, 07:06   #1528
kaczuszka1986
Zadomowienie

Dzizas... 7 rano a już tak duszno
Stary 2015-07-06, 07:13   #1529
Cos_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaczuszka1986 Pokaż wiadomość
Dzizas... 7 rano a już tak duszno
Daj spokoj niewiem jak maluchy wytrzymaja do srody juz dzis w nocy byly akcje - masakra.
Stary 2015-07-06, 07:24   #1530
kaczuszka1986
Zadomowienie

Dosłownie....
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości