|
|
#61 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2015! :)
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:26 ---------- Poprzedni post napisano o 15:22 ---------- Cytat:
trzymam za nas ![]() ---------- Dopisano o 15:27 ---------- Poprzedni post napisano o 15:26 ---------- przypomniało mi sę jeszcze a propos czkawki, moja ma ciągle. Po jedzeniu, przy zasypianiu, przy przewijaniu W brzuchu też tak miała.---------- Dopisano o 15:28 ---------- Poprzedni post napisano o 15:27 ---------- mam to samo. Spała na spacerze 40 minut i teraz dopiero zasnęła o 8 pierwszy raz.
|
|
#62 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#63 |
|
Zakorzenienie
|
cześć kochane
witam sie na odchowalni kejti, super że chciało ci sie wziąć za założenie wątku, dzięki wielkie i podziwiam szuuu, czym mi sie wydaje czy konradek to mała kopia ciebie ![]() mi mała dzisiaj nie dała pospać, jakaś marudna była w nocy, ale pospała 3 godziny w łóżeczku więc malutki sukces potem już nie miałam siły co chwile wstawać, oczy miałam jak szparki i ledwo widziałam więc wziełam ją do łóżka. ...u nas kupy unormowały sie po debridadzie. teraz są 3-4 małe kupki dziennie, choć czasem musi sie troche namęczyć żeby zrobić. dzisiaj miała straszny napad płaczu, chyba z pół godziny wyła. nie wiedziałam co jej jest. pielucha czysta, cycka nie chciała, darła sie w niebogłosy, ja sie popłakałam z nią. nie wiem czy to może byćkolka czy co dostała potem herbatki z kopru i uspokoiła sie troche . potem biedna zasneła ze zmęczenia.skąd mam wiedziec czy to kolka czy co innego?
|
#64 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#65 |
|
Zakorzenienie
|
Byliśmy na spacerze od 15, teraz wróciliśmy i dopiero się budzi powoli
Za to mnie nogi okropnie bolą.. Fartuch a jak Michałka brzuszek?
|
#66 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Do domu musiałam wracać biegiem, ryk!- bo Jaśka głód dopadł, a wyjadł wszystko to co zabrałam ze sobą Moje dziecko drze się tylko jak jest głodne, może leżeć w najlepsze, zasikane czy z kupą po pas.
|
|
#67 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas debridat pomogl na 2 tyg. W 3 bylo tylko gorzej. Zrobilam dwa dni przerwy i byl spokoj wrocilam do podawania spowrotem i okazalo sie ze to po nim. Niech te upaly juz sie skoncza. Patryk tak marudzi ze ja nie moge non stop tylko rece i rece. Blanka tez sie przeciez musze zajac i ja poprzytulac. |
|
|
|
|
#68 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#69 |
|
Zakorzenienie
|
Otoz to nie ma nic gorszego niz bezradnosc. Pielucha zmieniona brzuch pelny a tu dalej ryk.
|
|
|
|
#70 |
|
Zakorzenienie
|
Lacze sie w bolu.. Moja spi 40 min i krzyczy... Ciekawe jak w nocy bedzie...
|
#71 |
|
Zakorzenienie
|
Mój mały ryczy ostatnio przy karmieniu. Bierze cyca na chwilę, pije, po czym ryk. Jak się uspokoi przystawiam go znowu, jak sie uda to parę łykow i ryk a jak nie to tylko ryk. Nie mam już siły :/ pierwszy raz od miesiąca dałam mu mieszankę w butelce. Zjadł :/
Jak się nazywała grupa na fb o karmieniu? |
|
|
|
#72 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas jest też alarm na kupę ![]() Mehja pisała, że są już w domku jak się ogarnie to się odezwie do nas ![]() ---------- Dopisano o 19:06 ---------- Poprzedni post napisano o 19:04 ---------- Wojtek nadal śpi po spacerze!!! Kupiłam mu dziś butelkę Tommy Tippie z jakąś tam rurką odpowietrzającą, zobaczymy jak będzie mu się piło
|
|
#73 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
zeszło jak ręką odjął Co prawda napina się czasem ale jest ogromna różnica. W nocy ladnie śpi i wszystko cacy
|
|
|
#74 |
|
Zakorzenienie
|
kejtiCe daj znać jak Wam się sprawdzi ta butelka. Mi położna kazała wywalić te butelki, które z wyglądu przypominają cycka, z Avetu, bo Mały tylko powietrza się nałykał przy każdym karmieniu.
Poleciła mi z Nuka, smoczek ma taki dzyndzel, żeby pobudzać śpiocha w trakcie karmienia. fartuch dobrze, że Michał już nie cierpi. I bądź tu mądry, specyfiki które mają przynieść ulgę, szkodziły maleństwu. ![]() Ja póki co profilaktycznie zamówiłam Biogaję. Jak mój Jasiek marudzi i płacze mam ochotę usiąść i ryczeć razem z nim. Nie mogę patrzeć jak moje dziecko zanosi się od płaczu, a nie bardzo wiem o co mu chodzi.
|
#75 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cos chyba tez taka sytuacje u Patryczka miała ![]() ---------- Dopisano o 20:05 ---------- Poprzedni post napisano o 20:02 ---------- Cytat:
karmiłam przed chwilą i nie zakrztusił się ani razu ![]() ogólnie jestem zadowolona, to jest 260ml, ale ma smoczek 1
|
|
#76 |
|
Zakorzenienie
|
fartuch bo czasami tak bywa że to co ma pomóc szkodzi...czasem lepiej przeczekac
My byłyśmy na spacerze 3,5 h. . Ledwo żyję...boli mnie wszystko i chce mi się spać. Już się nie mogę doczekać hak dzieciaki pójdą spać ![]() Idę jutro.do Rossa kupić coś do smarowania ciała coś ujędrniającego bo chuj mnie strzela |
|
|
|
#77 |
|
Zakorzenienie
|
Przyznam Wam się do zbrodni..
Jak wychodzę do miasta, to zakładam pas, bo wstyd mi się pokazać z wiszącym brzuchem
|
#78 |
|
Zakorzenienie
|
Kejti
rozumiem cie. Moja juz sie budzi, jutro ide z nia do szpitala na badanie sluchu.. A teraz idziemy ja wykapac
|
#79 |
|
Zakorzenienie
|
Kejti ja też Cię rozumiem. Dzisiaj zmieniłam profilowe na Facebooku na jedno starsze, bo bardziej letnie było. Kolega nie popatrzył na datę i skomplementował, za nim parę osób. Tak mi się miło zrobiło, że wcale nie chce mi się wyprowadzać ich z błędu
|
|
|
|
#80 |
|
Zakorzenienie
|
To ci zbrodnia
A ja chodzę z flakiem ![]() ---------- Dopisano o 20:55 ---------- Poprzedni post napisano o 20:54 ---------- Ooo i farbę muszę w rossie kupić. Wersja oficjalna idę po sudocrem
|
|
|
|
#81 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ooooo, to ja teżżżż.. o dżinsach na razie tylko marzę, bo jak się zapnę to brzuch się z nich wylewa.. u mnie nadal na pierwszym planie są legginsy, a tak marzyłam, żeby już ich nie nosić ---------- Dopisano o 20:59 ---------- Poprzedni post napisano o 20:56 ---------- Ja tam nikomu nie powiedziałam po co poszłam dziś, ale wydałam kupę kasy. Kupiłam mleko, podkłady na przewijak, smoczek Lovi 3-6 miesięcy , łańcuszek do smoczka, butelkę, 4 pieluchy z Pepco, jakąś tam tackę w Pepco, czopki glicerynowe, Aphtin, Ziaję na słońce (pytałam się Ciebie o cenę, a kosztowała 19.50).Dla Tża kupiłam bluzkę i dwie pary skarpetek, a dla mnie... loda, żeby dupa jeszcze bardziej urosła
|
|
#82 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzięki za opinię, jak znajdę w sklepie to też wypróbuję.
|
|
#83 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też nadal lody pozeram... Zostało mi z ciazy
![]() Teraz gorąco to chodzę w tej spódnicy maxi ale generalnie masakra.. Ostatnio się prawie popłakałam |
|
|
|
#84 |
|
Zakorzenienie
|
Mój Jasiek nie chce ssać smoka. Jak był marudny i wkładałam mu, żeby choć na chwilę się wyciszył, to wypluwał i był jeszcze większy ryk!
|
#85 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Czas na zakupy!
|
|
#86 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
miałam dobrego fotografa. I ważyłam sporo kg mniej bo po ciąży mam jeszcze 13, ale pocieszam się, że to jeszcze sporo wody, bo nogi mam dalej trochę wielkie i twarz trochę spuchniętą. Dlatego tak zap... na basen teraz i w ciąży, bo w samym 8 i 9 miesiacu przytylam 17kg.Cytat:
Noworodki mają odruch wypluwania, trzeba dłużej przytrzymać, żeby załapał. Tak mi w szpitalu powiedziały. Na szczęście mały nie zawsze chce smoka. Czasami do uśpienia lub uspokojenia. |
||
|
|
|
#87 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
też tam jestem, i zmobilizowała mnie do KP tylko!!! Oliwka dzięki te!mu spokojniejsza i tak myślę czy jej nie odstawie delikolu. Nie mówiąc o wygodzie... I karmimy się już nie godzinę a 20 minut więc prawie express Byłyśmy dzisiaj na bioderkach imam już Kubusia i dopiero dzisiaj dowiedziałam się że robiłam tyle rzeczy przy nim źle. Takie informscje powinni udzielać w szpitalu pediatrzy.... Kuba Nie miał skłonności do dysplazji to go minęło ale Oliwka niestety ma dysplazję i za dwa tygodnie mamy kontrolę ---------- Dopisano o 21:28 ---------- Poprzedni post napisano o 21:24 ---------- Aco do ubraĂą łączę się w bólu bo szafa pełna ale letnie ciuchy to tylko bluzki ok... Też pasowało by wyruszyć na zakupy, kurcze zostały mi 4 kg po ciążyi wszystko ulokowane chyba w tym brzuchu...
MY 25 wrzesień Kubuś 16 02 2012r. Oliwka 05 06 2015r. Edytowane przez ankaya Czas edycji: 2015-07-06 o 21:30 |
|
|
|
|
#88 |
|
Zakorzenienie
|
Trochę wielkie mam nogi, bo przed porodem były tak spuchniete, że nie mogłam ruszać w ogóle stopą i chodziłam jak kaczka, a jak pielegbiarka robiła mi zstrzyk w udo mówiła że boi się, żeby nie trysnela z niego fontanna jak się wkłuje. Tu mam fotkę z początku pobytu w szpitalu, przed ostatnią fazą puchniecia. A przed ciążą normalnie ubierałam szpilki.
![]() ---------- Dopisano o 21:43 ---------- Poprzedni post napisano o 21:41 ---------- Ankaya dziękuje Edytowane przez Marei Czas edycji: 2015-07-06 o 21:43 |
|
|
|
#89 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Kejtice nie zamawiasz mleka na allegro.? Podam ci linka jak chcesz 17,99 puszka 350 g. |
||
|
|
|
#90 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Mi doradca laktacyjny powiedziała, że smoczek ma przypominać kształtem pierś, żeby dziecko szeroko otwierało buzię. No i bąź tu mądry ![]() Cytat:
Mi na razie nic nie wisi- jest taka piłeczka mała jeszcze, ale z dnia na dzień mi maleje. W ogóle jestem taka happy, że tak ładnie mi się figura "regeneruje". Cellulit zszedł.opuchlizna prawie cała i nie mogę się nadziwić, że dwa tyg po porodzie tak dobrze to wygląda ![]() Cytat:
żeby mi blizny nie uciskały.
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:46.

to ja sie zaczynam martwić bo ona od 5 tygodnia jak leży na brzuszku to głowa i ramiona do góry a co najlepsze odpycha się nogami jak do raczkowania, nie podniesie sie ale pełza...
mamy jeszcze ok 100 ,,2" i spórbujemy ,,3". Kiedyś coś czytałam, że te z Dady do któregoś rozmiaru są ok, że jakieś wyższe są do bani 

dostała potem herbatki z kopru i uspokoiła sie troche . potem biedna zasneła ze zmęczenia.
Do domu musiałam wracać biegiem, ryk!- bo Jaśka głód dopadł, a wyjadł wszystko to co zabrałam ze sobą
06.09.2014