|
|
#91 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2015! :)
|
|
|
|
#92 |
|
Zadomowienie
|
Ja niestety też o jeansach jeszcze mogę pomarzyć, bo też mi się brzuch wylewa jak się dopne... I najgorsze ze nogi już są nawet spoko tylko ten brzuch...
|
|
|
|
#93 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#94 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja z kolei dużo się ruszam, ale też bardzo dużo jem.. ![]() O! Ja właśnie mojemu przytrzymuję, ale nie wiedziałam, że to ma jakieś uzasadnienie.. ![]() Cytat:
Ja chciałam dziś zacząć zmieniać na Bebilon, ale poszłam do Rosska i tam tyle rodzajów tego mleka, że nie wiedziałam co wziąć i wzięłam Hippa znowu a Ty jakim wcześniej karmiłaś? Cytat:
Generalnie avent to super butelki, ale nie wiem czy za szybko mu leci czy co.. W tej butelce będę podawała mu wodę. Kurde, a ja myślałam, że po cc nie zostaje piłeczka. Mi już następnego dnia wisiało wszystko aż byłam załamana w szpitalu. Teraz ciało wygląda już troszkę lepiej, ale nadal szału nie ma.. Nie czuję blizny już wcale, nawet jak założę pas. W ogóle zauważyłam, że Ty się bardzo oszczędzasz po operacji, a ja w ogóle, a różnica tylko dwóch dni między nami. Ja odkąd wróciłam do domu, to na pełnych obrotach jestem. W dzień wyjścia ze szpitala szalałam w Rossku.. Cytat:
|
|
#95 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:23 ---------- Poprzedni post napisano o 21:22 ---------- Ja nosilam ciuchy sprzed ciazy zaraz po porodzie
|
|
#96 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jakie masz te butelki? małe czy 260 ml? bo w tych większych jest smoczek po pierwszym miesiącu, a nie 0+ chyba. ile dziurek? 1 czy 2? |
|
|
|
|
#97 |
|
Zakorzenienie
|
My mamy avent classic ze smokiem 1 i jest super. Tymek nie ma problemu ze zlapaniem i nie leci mu za szybko ale może dlatego ze w ogóle chyba ma dobry odruch ssania bo je z piersi po 5-10 minut co 2-2.5 godziny a w nocy ma przerwę aż 7 godzin
|
|
|
|
#98 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#99 |
|
Zakorzenienie
|
Kejti- skąd wniosek że się bardzo oszczędzam? Wręcz przeciwnie. Normalnie funkcjonuję tylko nie jeżdżę nigdzie bo Franek jest za mały na centra handlowe. Wierz mi że w mojej sytuacji-dom plus dwoje dzieci nie ma mowy o oszczędzaniu się 😉
|
#100 | ||
|
celebriti
|
Cytat:
![]() Pisaliście o myciu wacikiem. Ja zrobiłam taka ulepszona mieszankę : wodę przegotowana z olejkiem lawendowych i herbacianym i bazowym , u mnie ze słodkich migdałów. A w ogóle to dzis kupę te wodna na 3 pieluchy robiła a i tak upaprana po łopatki ![]() Ja nie mieszczę sie w spodnie przed ciazy, zatrzymują sie w połowie ud. Heloł twixy Za to na brzuchu trochę skory zostało. cos czy Ty kupujesz hipp combiotic na alle? Ten karton mnie wkurza a w puszce juz nie ma, podałabym link ? Bo zastanawiam sie czy nie przesypać do jakiegoś pudełka plastikowego ale sama nie wiem... Co myślicie? I w ogóle co oni za pudło zrobili ?! Bebilon ma super opakowania. Napisze do nich ![]() Cos bardzo CIe podziwiam i chciałabym zapytać jak Ty karmisz przewijadz dzieci? Zgrywają Ci sie ? Jak usypiasz? Wielki szacun dla Ciebie
|
|
|
#101 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
tez musze kupic jakis balsam ![]() Cytat:
haha ![]() Cytat:
Oskarowi tylko w szpitalu probowalam dawac mm, a tak od wyjscia ani razu, caly czas tylko kp
|
||||
|
|
|
#102 |
|
Zadomowienie
|
Cześć Mamusie
![]() Szuu śliczny Konradek ![]() My dziś byliśmy u pediatry,waga ok, już prawie 4 kg ma Tylko niestety przyplątały się pleśniawki /;Za tydzień szczepienie - jak przejdą- i ostatecznie zdecydowaliśmy że szczepimy skojarzonymi, na rota i pneumo.Szkoda tylko ze to tyle kosztuje... Bobotic sie u nas sprawdza poki co. Co do pieluch - Dady 2 przestaly bokami przeciekac wiec chyba malej uda zgrubły ![]() Postanowiliśmy że chrzciny zrobimy 15 sierpnia. Wiec czeka mnie szukanie jakiejs sukienki w ktorej bede wygladac jak czlowiek i fajnych szpilek
|
#103 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
aaa dziś sukces! wieczorem odciągnełam z dwóch piersi 40 ml ![]() do tej pory było zawsze 20-30..... Cytat:
co do mm mam pytanie.....jak zmieniacie mleko to robicie to stopniowo ? mieszacie stare z nowym pomału aż całkiem na nowe przejdziecie czy od razu z dania na dzień hop nowe mleko? moja mała po wyjściu ze szpitala dostawała bebilon. nie było kupy. wprowadziłam bebilon komfort= niby już lepsze, ale dostała ten debridat i so tego nutramigen lgg. kupy super. ale nutramigen sie kończy i zastanawiam sie czy spróbować jeszcze raz z bebilonem czy przerzucic sie na hippa. w szpitalu go dostawała i było super.....
|
|
#104 |
|
Zakorzenienie
|
Witamy się z karmienia..
Ten smoczek jest właśnie 0+, ma jedna dziurkę i jest fajny. Nie wiem co w tym Avencie nie pasowało Wojtkowi ale tu jest o niebo lepiej.. Szczerze mówiąc w Rossku cwcale nie patrzyłam na cenę mleka.. Tam jest przywieszka ze promocja ale całkiem możliwe ze na 1 nie ma. Groszku ja to mleko przesypuje do plastikowego opakowania bo z tym kartonem można było szalu dostać.. Industria przy zmianie mleka chciałam mieszać, czyli 2 miarki hippa i jedna bebilonu, a potem zwiększyć. Ale nie woem ciągle czy zmieniać to mleko, chociaż niby składy są takie same Irmusia a mi się wydawało ze napisałaś kiedys ze spowalniasz.... ![]() ---------- Dopisano o 01:40 ---------- Poprzedni post napisano o 01:25 ---------- Myboy łańcuszek za 7zl z canpolu
|
#105 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale może chociaż na orbitku spróbuję wcześniej za badanieCytat:
![]() Ja dużo jadłam pierwsze dwa tygodnie, teraz już ok Mój brzuch bardzo wisiał, taki flak. Teraz mniej wisi, jakby się podniósł, ale za to jest trochę bardziej wypukły. Zauważyłam że się jednak powoli zmniejsza. Cytat:
Edytowane przez Marei Czas edycji: 2015-07-07 o 02:15 |
|||
|
|
|
#106 |
|
Zadomowienie
|
Hmmm widziałam gdzieś ostatnio mleko hipp w puszce, nie wiem czy nie w Lidlu
|
|
|
|
#107 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale.sie wyspalam, TZ wstal do malej w nocy o.3 i teraz mala zjadla i lezy![]() Co do brzucha to moj z dnia na dzien mniejsZy i. Nie mam apetytu:-(
|
|
#108 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie waga ok i normalnie wszystkie ciuchy ubieram sprzed ciąży, nawet cellulit zlazł w dniu porodu, chyba to była po prostu zatrzymana woda, bo aż w szoku byłam. Brzuszek jeszcze trochę dziwny w okolicy pępka.
Ale najgorsza jest ta krecha jest mega ciemna i pewnie będzie złazić tak samo długo jak w pierwszej ciąży Jak tam wasze krechy? ![]() No i musiałam sobie biustonosz zamówić, bo mi okazało się, że włażę w 1, reszta gdzieś mnie uwiera....wzięłam z Esotiqa, mam nadzieję, że będę zadowolona, bo pierwszy raz z tej firmy będę mieć biustonosz ![]() Mój misiaczek waży już 5400
|
|
|
|
#109 | |||
|
Zakorzenienie
|
Grupa tak sie nazywa na fb
Cytat:
W szpitalu dostawal Hippa. W domu chcialam zmienic na bebilon ale mial straszne zatwardzenia. Cytat:
Podam jak siade do kompa. Ja bym przesypala do puszki bo w plastiku to nie bardzo. Tez mnie wkurza ten karton :/ Co do dzieci karmie na dwie rece jak razem sie dra jak jedno jeszcze spi to drugie dostaje te 10 min wczesniej Przewijam na zmiane ale wiadomo ze sikaja roznie. Jedza w dzien o tych samych porach. Co do usypiania Patryk lubi na rekach ale na poduszce tez zasnie. Blanka zasypia na poduszce. Wieczorem zasypiali na naszym lozku i przenosilismy ich do lozeczek ale teraz kapiel wkladamy do lozeczka butla i spanko Owszem jak sie zaczna drzec razem to jedno uspokoje biore drugie i tak w kolko z godzine czasu. :PCytat:
|
|||
|
|
|
#110 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#111 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
Budzik dzisiaj nie zadzwonil i moja Mala przespala od 22 do prawie 5 . Sprawdze zaraz tylko czy na wadze sie nie odbije.Co do mm to gdzies ostanio czytalam ze na 1 nie moga robic promocji. |
|
|
|
#112 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie jest od samej bożeny aż powyżej pępka i teraz jak brzucha nie ma to jest ciemniejsza niż była na rozciągniętej skórze
|
|
|
|
|
#113 |
|
Zakorzenienie
|
Moja Mala przybrala pol kilograma w tydzien na samym cycku.
|
|
|
|
#114 |
|
Zadomowienie
|
My się zbieramy na szczepienie... Jak na ścięcie...
|
|
|
|
#115 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() powodzenia |
||
|
|
|
#116 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u nas odwrotnie, mały prawie nie spał a dzisiaj wizyta u gina i zakupy w Ikei, nie wyobrażam sobie Cytat:
Wow słuszna waga ))Cytat:
Czy położna wam wycinała supełki ze szwu na brzegach? Takie pętelki? Swoją drogą ladny ten szew po cc, kreseczka. Bałam się, że będzie zwykły, z dziurkami po bokach na całą długość, jak mam po wyrostku. Nono gratulacje
|
|||
|
|
|
#117 |
|
Zakorzenienie
|
Marei - tez mialam szew - kreseczke ale po pierwszej cc, teraz kilka krotkich bo trudniej to pozszywac jak ciecie na poprzedniej bliznie..
|
|
|
|
#118 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny kp czy wam tez sie sutki przyklejaja do stanika?
![]() Dodam jeszcze, ze tydzien temu polozna zalecila dokarmianie mm bo Mala spadla z wagi ale udalo sie bez |
|
|
|
#119 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() u nas był sen od 20 d0 1 ![]() Cytat:
![]() ![]() trzymam kciuki ![]() Cytat:
![]() chyba mam problem mój Mały w dzien zasypia tylko u mnie na rekach.. jak odkładam to sie budzi po 5 minutach ![]() ---------- Dopisano o 09:39 ---------- Poprzedni post napisano o 09:39 ---------- Cytat:
|
|
#120 |
|
Zakorzenienie
|
Poslalam wam linki Kejtice i Groszkolino
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:46.

żeby mi blizny nie uciskały.
bo po ciąży mam jeszcze 13, ale pocieszam się, że to jeszcze sporo wody, bo nogi mam dalej trochę wielkie i twarz trochę spuchniętą. Dlatego tak zap... na basen 

za badanie