Mężczyźni nie lubią kobiet o męskich zainteresowaniach. - Strona 9 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2015-07-06, 20:55   #241
DopplegangerEddarda
BAN stały

Dot.: Mężczyźni nie lubią kobiet o męskich zainteresowaniach.

Kobiety są generalnie bardziej zawistne, natomiast faceci bardziej lizusowaci w stosunku do kobiet. Nie jednego takiego znam który dla byle dziury by olał kumpli.
DopplegangerEddarda jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-07-06, 20:57   #242
stewardesa
BAN stały

Cytat:
Napisane przez kahoko hino Pokaż wiadomość
co jest słabego w uważaniu siebie za kogoś wyjątkowego? dla mnie to jak najbardziej zdrowe podejście, znanie własnej wartości.
Co ma znanie własnej wartości do poczucia wyjątkowości?
stewardesa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-07-06, 20:58   #243
mikia20
Ekspert GotowaniaNaGazie

Jak czytam ten wątek to autentycznie chciałabym widzieć listę książek, filmów, muzyki itp która mogłaby mieć tytuł "dziewczyny które to lubią uważają się za męskie".
mikia20 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-07-06, 21:00   #244
kahoko hino
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez stewardesa Pokaż wiadomość
Co ma znanie własnej wartości do poczucia wyjątkowości?
każdy jest wyjątkowy, niepowtarzalny, jest wartością samą w sobie. świadomość tego nie jest niczym złym, a w dzisiejszej dobie koszmarnych kompleksów i depresji - raczej czymś pożądanym, bo zdrowym.
kahoko hino jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-07-06, 21:00   #245
stewardesa
BAN stały

Cytat:
Napisane przez DopplegangerEddarda Pokaż wiadomość
Kobiety są generalnie bardziej zawistne, natomiast faceci bardziej lizusowaci w stosunku do kobiet. Nie jednego takiego znam który dla byle dziury by olał kumpli.
Mężczyźni bardziej mogą przymykać oko na wady kobiety, jeśli ona im się podoba. Myślę, że dlatego kobiety mogą preferować towarzystwo mężczyzn, ale to nie oznacza, że inne dziewczyny są zazdrosne, po prostu nie zignorują ch***wego charakteru, bo koleżanka ma ładne oczy lub zgrabne nogi.
Stary 2015-07-06, 21:03   #246
kahoko hino
Zakorzenienie

Cytat:
Mężczyźni bardziej mogą przymykać oko na wady kobiety, jeśli ona im się podoba. Myślę, że dlatego kobiety mogą preferować towarzystwo mężczyzn, ale to nie oznacza, że inne dziewczyny są zazdrosne, po prostu nie zignorują ch***wego charakteru, bo koleżanka ma ładne oczy lub zgrabne nogi.
mężczyźni też dość często mówią, co myślą, więc nie tak trudno się domyślić, o jaką relację im chodzi
Stary 2015-07-06, 21:03   #247
DopplegangerEddarda
BAN stały

50 twarzy Greya jest kobiecą książką, w szczególności znudzonych gospodyń domowych, bydła oraz rozmarzonych dziewic
Stary 2015-07-06, 21:04   #248
Candy_lips
Zakorzenienie

Myślę, że jak facetowi podoba się kobieta, to nie odstraszą go jakieś niby męskie zainteresowania. Teraz jest inaczej, to raczej normalne, że więcej kobiet nie jest niezaradnych, umieją pomalować ściany czy coś czy napić się wieczorem dla relaksu z umiarem i to jest normalna sprawa. Tak samo jak lubi gry komputerowe niby męskie to też raczej to nie jest taka rzecz, by przeszkadzała facetom. No chyba, że naprawdę jakiś uważa, że kobieta powinna mieć inne zainteresowania, obawia się jej zaradności, ale to już co się przejmować? Niech on znajdzie taką kobietę jaka mu pasuje, Ty też w końcu myślę, że znajdziesz bez problemu i nie doszukuj się problemu w tych zainteresowaniach, bo one u kobiet też nie są wcale takie rzadkie i mało u którego faceta myślę skreślą, jak kobieta mu się ogólnie podoba.

Co innego jakbyś ubierała się totalnie jak facet, ciągle przeklinała, no i inne rzeczy to wtedy mogłoby w pewien sposób odpychać, ale to normalne, bo jednak całokształt byłby gorszy. No, ale tak nie jest u Ciebie, więc nie widzę problemu Sama może nie lubię męskich gier komputerowych, ale za to ubieram się może ładnie, ale nie jakoś zwiewnie, bardzo kobieco, a z facetem już od 7 lat jestem szczęśliwa. Nadrabiam kobiecymi cechami hehe. No, ale tak poważnie nawet nie trzeba nadrabiać, wystarczy znaleźć kogoś dla siebie i mądra osoba nie jest tak mocno obarczona stereotypami, wie, że są krzywdzące. Sama powinnaś traktować siebie jako fajną dziewczynę, bo na pewno taką jesteś i Twoje zainteresowania tego nie zmieniają. Dobre myślenie o sobie wiele daje. A z tamtymi facetami mogło Ci się nie udać z innych względów.

Edytowane przez Candy_lips
Czas edycji: 2015-07-06 o 21:06
Candy_lips jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-07-06, 21:05   #249
stewardesa
BAN stały

Cytat:
każdy jest wyjątkowy, niepowtarzalny, jest wartością samą w sobie. świadomość tego nie jest niczym złym, a w dzisiejszej dobie koszmarnych kompleksów i depresji - raczej czymś pożądanym, bo zdrowym.
Jesteś pewna? Bo moim zdaniem to właśnie wynika z kompleksów.
Stary 2015-07-06, 21:08   #250
kahoko hino
Zakorzenienie

Cytat:
Jesteś pewna? Bo moim zdaniem to właśnie wynika z kompleksów.
mam wrażenie, że myślisz o pysze, a nie o tym, o czym ja mówię.
Stary 2015-07-06, 21:09   #251
DopplegangerEddarda
BAN stały

Czyli jak ktoś jest obiektywnie patrząc lepszy od innych to ma kompleksy ? Skoro nie mam nałogów a próbowałem różnych rzeczy. Uważam się lepszy od ludzi uzależnionych (ćpunów, alkoholików, palaczy) to znaczy, że mam kompleksy ?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-07-06, 21:09   #252
201705042038
Konto usunięte

Cytat:
Jasne, każdy jest wyjątkowy, więc w sumie nic w tym wyjątkowego . Oczywiście, każdy jest wartościowy, bez względu na to, czy jest "szarym człowiekiem". Natomiast jestem zdania, że poczucie własnej wartości powinno się jak najmniej budować o porównania z innymi (tak całkiem pewnie się nie da, chociaż może?).

Nie zgadzam sie, że dziewczyny są fałszywe, ani że faceci mówią wprost, co myślą. Tak samo potrafią ściemniać, kręcić i manipulować, jak my .
201705042038 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-07-06, 21:10   #253
zlotniczanka
plum plum

Cytat:
50 twarzy Greya jest kobiecą książką, w szczególności znudzonych gospodyń domowych, bydła oraz rozmarzonych dziewic
nie znasz się! 50 twarzy greya jest zarąbistą książką do czytania na głos na imprezach. Polecam.

W żadnym innych okolicznościach nie mialam styczności z tym cudem.

natomiast podobny poziom prezentuje "męska" Achaja Ziemiańskiego, która jest powieścią dla męskiego bydła i facetów, którzy marzą o dominie.

zlotniczanka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-07-06, 21:11   #254
Candy_lips
Zakorzenienie

Cytat:
Jest się w toksycznym związku z Seksem w wielkim mieście ?

Dobra. To kim ja jestem. Gotować potrafię, prasuje sobie, piorę, oglądam Grę o Tron, gram na PS4, znam więcej niż podstawowe kolory (burgundowy, bordowy, turkusowy itp.), uwielbiam słodycze ?
Normalnym facetem moim zdaniem Ja np inaczej, bo więcej niż podstawowe kolory, które podałeś ciężko rozróżniam, mimo bycia kobietą i to też bywa. Normalna sprawa i nie ma czym się przejmować
Stary 2015-07-06, 21:12   #255
201705042038
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez zlotniczanka Pokaż wiadomość
nie znasz się! 50 twarzy greya jest zarąbistą książką do czytania na głos na imprezach. Polecam.
Kurcze, a ja jeszcze nie czytałam... ani na imprezach, ani wcale. Żałować?
201705042038 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-07-06, 21:12   #256
Mad_Max
BAN stały

Cytat:
natomiast podobny poziom prezentuje "męska" Achaja Ziemiańskiego, która jest powieścią dla męskiego bydła i facetów, którzy marzą o dominie.
Jakiej znów dominie??
Mad_Max jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-07-06, 21:13   #257
kahoko hino
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anna87 Pokaż wiadomość
Jasne, każdy jest wyjątkowy, więc w sumie nic w tym wyjątkowego . Oczywiście, każdy jest wartościowy, bez względu na to, czy jest "szarym człowiekiem". Natomiast jestem zdania, że poczucie własnej wartości powinno się jak najmniej budować o porównania z innymi (tak całkiem pewnie się nie da, chociaż może?).

Nie zgadzam sie, że dziewczyny są fałszywe, ani że faceci mówią wprost, co myślą. Tak samo potrafią ściemniać, kręcić i manipulować, jak my .
mnisi buddyjscy potrafią więc możliwe jest, ale nie łatwe

nigdy nie powiedziałam ogólnikowo. napisałam, że trafiłam na uczciwe, szczere i otwarte dziewczyny, jak i na facetów-krętaczy. tak mi się życie ułożyło, że to manipulantek było więcej, więc zwykle wybierałam towarzystwo facetów i tam czułam się swobodniej.
Stary 2015-07-06, 21:14   #258
Candy_lips
Zakorzenienie

Cytat:
Czyli jak ktoś jest obiektywnie patrząc lepszy od innych to ma kompleksy ? Skoro nie mam nałogów a próbowałem różnych rzeczy. Uważam się lepszy od ludzi uzależnionych (ćpunów, alkoholików, palaczy) to znaczy, że mam kompleksy ?
Moim zdaniem nie Pewnie, że powinieneś być z siebie dumny, bo wiadomo takie czasy, że łatwo ulec. Ja też nie uległam i nigdy nie ciągnęło mnie do używek. Od zwykłych ludzi, którzy od czasu do czasu sobie pozwalają na używki nie czuję się lepsza, bo z umiarem to wiadomo, że ok, ale od tych uzależnionych, to w pewnym stopniu tak. No chociaż też mi ich szkoda, bo po prostu wiem, że są różne sytuacje. Niemniej, cieszę się, że ja nie weszłam w to.
Stary 2015-07-06, 21:18   #259
zlotniczanka
plum plum

Cytat:
Napisane przez anna87 Pokaż wiadomość
Kurcze, a ja jeszcze nie czytałam... ani na imprezach, ani wcale. Żałować?
tak, tak... te dialogi... ta głębia, to nawet nie rozdwojenie, ale roztrojenie jaźni głównej bohaterki. Ale jednak polecam czytanie w kilka osób, można się popłakać.

---------- Dopisano o 22:18 ---------- Poprzedni post napisano o 22:16 ----------

Cytat:
Napisane przez Mad_Max Pokaż wiadomość
Jakiej znów dominie??
sorki, silnej niezależnej kobiety, którą oni jedynie mogą ujarzmić, która to w przeciwieństwie do normalnych, niezależnych kobiet regularnie puszcza do czytelnika oko, jaka to z niej nie jest głupia p*pa

Choć Achaja jest napisana o niebo lepiej niż grey.

zlotniczanka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-07-06, 21:18   #260
stewardesa
BAN stały

Cytat:
mam wrażenie, że myślisz o pysze, a nie o tym, o czym ja mówię.
Ale to właśnie jest pycha. Wiadomo, że nikt nie powie "jestem inna i lepsza od pozostałych dziewczyn, bo mam męskie zainteresowania i gada się ze mną jak z kumplem, a przy tym jestem ładna i kobieca, kiedy trzeba", bo ludzie by go śmiechem zabili, więc przekazuje się to w inny sposób "ja to mam pecha, bo nie mam o czym gadać z laskami, one nawijają tylko o tipsach i balejażu, a ja lubię oglądać mecze, więc mam samych kolegów, nietypowi ludzie mają tak trudno" i z pozoru jest się wtedy skromnym, wręcz wydaje się, że ta osoba ma w sobie samokrytykę, jednak trzeba być naiwnym jak dziecko, żeby nie słyszeć, że ta osoba ma mało do zaoferowania lub inny problem, ale tłumaczy swoje niepowodzenia właśnie wyjątkowością, którą tylko ona w sobie dostrzega.

Edytowane przez stewardesa
Czas edycji: 2015-07-06 o 21:21
Stary 2015-07-06, 21:24   #261
kahoko hino
Zakorzenienie

Cytat:
dla mnie to co najmniej smutne, że swoją wartość budujesz w oparciu o porównania z innymi osobami, zwłaszcza w sprawach tak niejednopłaszczyznowych.

---------- Dopisano o 21:24 ---------- Poprzedni post napisano o 21:21 ----------

Cytat:
Ale to właśnie jest pycha. Wiadomo, że nikt nie powie "jestem inna i lepsza od pozostałych dziewczyn, bo mam męskie zainteresowania i gada się ze mną jak z kumplem, a przy tym jestem ładna i kobieca, kiedy trzeba", bo ludzie by go śmiechem zabili, więc przekazuje się to w inny sposób "ja to mam pecha, bo nie mam o czym gadać z laskami, one nawijają tylko o tipsach i balejażu, a ja lubię oglądać mecze, więc mam samych kolegów, nietypowi ludzie mają tak trudno" i z pozoru jest się wtedy skromnym, wręcz wydaje się, że ta osoba ma w sobie samokrytykę, jednak trzeba być naiwnym jak dziecko, żeby nie słyszeć, że ta osoba ma mało do zaoferowania lub inny problem, ale tłumaczy swoje niepowodzenia właśnie wyjątkowością, którą tylko ona w sobie dostrzega.
to, co opisałaś, jest czymś innym. rozmawiałyśmy o poczuciu, że jest się wyjątkowym. w tym poczuciu nie ma nic złego, jest dobre i zdrowe. w manipulowaniu postawą ofiary nic zdrowego nie ma, ale naturalnego jest dużo. wiele osób tak robi. gdy widzę taką manipulację, tylko współczuję danej osobie. pytanie tylko, czy aby na pewno każda osoba wypowiadająca te słowa jest manipulantką. wg mnie nie, ja tak ludzi staram się nie oceniać. może rzeczywiście czuje się jak wyrzutek, odrzucona, samotna, niezrozumiana? Twoja postawa tylko utwierdza ja w przekonaniu o słuszności tych odczuć.
Stary 2015-07-06, 21:24   #262
Candy_lips
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _ema_ Pokaż wiadomość
Mężczyźni lubią różne kobiety.
Natomiast są pewne typy kobiet odstraszających np:
Obożejakajajestemalternat ywnagejmerka! Nikt mnie nie pokocha bo gram na kosoli! Och czemuż to, czemuż mnie borze pokarałeś byciem gejmerką/fanką motoryzacji/fanką rapu! Och ja nieszczęsna!
Taka owszem, odstrasza.

Warto sobie uświadomić, że mamy XXI wiek.
Wiele kobiet ćwiczy siłowo, podnosi ciężary, robi muskulaturę.
Wiele kobiet pasjonuje się grami.
Wiele kobiet wykonuje męskie prace.
Wiele kobiet posiada męskie zainteresowania.
I to nie jest nic takiego. A wtykanie każdemu pod nos swojej alternatywności z tego powodu jest strasznie irytujące.

Spotkałam kiedyś laskę, która znając mnie 5 minut zdążyła już podetknąć mi [i mojemu mężowi] pod nos 'spracowane dłonie' i pokazywać jakie ma odciski, bo ma tak męską pracę, eh nieszczęsna, tak to kocha, ale przez to skazuje się na samotność!
No z pozycji słuchacza to wygląda trochę śmiesznie, bo jak coś jest takie straszne, to nie podtykasz tego pod nos obcym ludziom i nie wywijasz na lewo i prawo jak banderą, tylko zachowujesz dla siebie. A w takich momentach zawsze widać, że rozmówczynie kipi dumą, ale szuka w dziwny sposób poklasku.

Osobiście jako osoba, która ma męskie wykształcenie, wykonuje męskie prace, gra w męskie gry i słucha męskiej muzyki* śmiecham z takiego sposobu szukania zainteresowania

*brzmi idiotycznie, nie?
Zgadzam się z Tobą. To po prostu też kwestia chyba kompleksów tej osoby i niepotrzebnie tym bardziej zwraca na to uwagę. Tak jest z wieloma cechami np ktoś inny wmawia sobie, że nie ma powodzenia przez to i wręcz doprowadza do sytuacji zachowaniem, że jest odrzucany, a potem wmawia sobie, że to przez tę cechę, a wcale nie o to tu często chodzi. No może i są faceci, którzy lubią jak kobieta ma zainteresowania pod kobiece stereotypowo, no ale mówię każdy znajdzie kogoś dla siebie. Ja nie przepadam za męskimi pracami, nie gram w męskie gry jak pisałam, lubię raczej horrory, thrillery, obyczajowe, dramaty, z historią w tle też, mam raczej wysoko rozwiniętą empatię, lubię doradzać ludziom, oni lubią mi się zwykle zwierzać, lubię też melodramaty, czasem romanse (no ale najlepiej takie lepsza, nie Harlequiny, takie nie),. Nie lubię samochodów, po prostu nie interesują mnie tak bardziej, nie przepadam za meczami, ale z moim facetem czasem obejrzę. Łatwo się wzruszam, no ale jak pisałam za to nie ubieram się jakoś kobieco i zwiewnie, rzadko się maluję, bo nie lubię, a to nie przeszkadza też. Facet i tak we mnie się zakochał, jesteśmy szczęśliwi, każdy praktycznie może znaleźć kogoś dla siebie, nie warto się zmieniać na siłę, to bez sensu.

Edytowane przez Candy_lips
Czas edycji: 2015-07-06 o 21:28
Stary 2015-07-06, 21:29   #263
ARAKSJEL
Hrodebert

lkiem możliwe
Cytat:
Całkiem możliwe w sumie to tak jak by się uważać za lepszego od faceta bez nogi, bo samemu ma się dwie.
Wartościowanie ludzi na podstawie takich przesłanek, może świadczyć o kompleksach. Ten alkoholik- ćpun, mógł stracić żonę i dziecko w pożarze i sobie z tym nie poradził, nigdy bym nie uznał kogoś takiego za gorszego od siebie, bo sam nie wiem czy bym się po czymś takim podniósł.
ARAKSJEL jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-07-06, 21:33   #264
DopplegangerEddarda
BAN stały

Takie książki to i ja mógłbym pisać Serio, nie wiem co to za problem Z dominami problem ale coś wymyślę. Na pewno byłoby lepsze od Greya

Jak Grey to czytany przez Tywina var Emreisa tfu! Charlesa Dance-a
https://www.youtube.com/watch?v=-3POYx6IeeI

---------- Dopisano o 22:33 ---------- Poprzedni post napisano o 22:31 ----------

Cytat:
dla mnie to co najmniej smutne, że swoją wartość budujesz w oparciu o porównania z innymi osobami, zwłaszcza w sprawach tak niejednopłaszczyznowych.

---------- Dopisano o 21:24 ---------- Poprzedni post napisano o 21:21 ----------

to, co opisałaś, jest czymś innym. rozmawiałyśmy o poczuciu, że jest się wyjątkowym. w tym poczuciu nie ma nic złego, jest dobre i zdrowe. w manipulowaniu postawą ofiary nic zdrowego nie ma, ale naturalnego jest dużo. wiele osób tak robi. gdy widzę taką manipulację, tylko współczuję danej osobie. pytanie tylko, czy aby na pewno każda osoba wypowiadająca te słowa jest manipulantką. wg mnie nie, ja tak ludzi staram się nie oceniać. może rzeczywiście czuje się jak wyrzutek, odrzucona, samotna, niezrozumiana? Twoja postawa tylko utwierdza ja w przekonaniu o słuszności tych odczuć.

Nie pije i nie mam nałogów bo uważam to za słabość gdy coś Cię niszczy a Ty w to brniesz. Tamto było tylko przykładem. A jeżeli chodzi o innych to wolałbym by moi znajomi ich nie mieli.
Zresztą ciągnie mnie do mądrych lub mądrzejszych ludzi więc to co piszesz nie jest prawdą.

Edytowane przez DopplegangerEddarda
Czas edycji: 2015-07-06 o 21:35
Stary 2015-07-06, 21:34   #265
Elfir
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez KociaAmbiwalencja Pokaż wiadomość
Jakie są wyznaczniki PRAWDZIWEJ kobiety?
wychowuje syna, który z nudów udziela się na damskim forum.

Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy.
T.Pratchett
Elfir jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-07-06, 21:37   #266
kahoko hino
Zakorzenienie

Cytat:

Nie pije i nie mam nałogów bo uważam to za słabość gdy coś Cię niszczy a Ty w to brniesz. Tamto było tylko przykładem. A jeżeli chodzi o innych to wolałbym by moi znajomi ich nie mieli.
Zresztą ciągnie mnie do mądrych lub mądrzejszych ludzi więc to co piszesz nie jest prawdą.
widać nigdy nie miałeś do czynienia z osobą, której życie było cięższe, niż Twoje. trochę więcej pokory w życiu i empatii, a będzie Ci łatwiej

---------- Dopisano o 21:37 ---------- Poprzedni post napisano o 21:36 ----------

Cytat:
Napisane przez Elfir Pokaż wiadomość
wychowuje syna, który z nudów udziela się na damskim forum.
Stary 2015-07-06, 21:39   #267
fbf4f81e41525779832788cd71e9a6a506251643_6580de17ecce4
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Darkoz Pokaż wiadomość
Nie, to, że byłaś na Avengersach, skleiłaś szafkę i przeczytałaś Wiedźmina nie sprawia, że się wyróżniasz spośród ,,normalnych'' kobiet. Nieodmiennie mnie śmieszy doszukiwanie się jakiejś ,,męskości'' w sobie przez laski, bo bawiły się samochodzikami w przedszkolu, grają (nawet jak w ogóle nie ogarniają gry), lubią piwo albo oglądają Grę o Tron. Może to ta poza odstrasza, a nie zainteresowania?
Ja ogólnie zgadzam się z tą wypowiedzią Początkowe posty autorki przedstawiają dość skrajne wizerunki kobiet: albo taka co tylko śni o butach i ogląda seks w wielkim mieście i zna się na modzie ALBO typowa chłopczyca.

Gusta filmowe mogą być różne, wcale nie uważam, że np Star Wars to męskie kino. Ja lubię filmy akcji i lubię takie filmy jak Avengers, ale np Star Warsy mi nie odpowiadają. Lubię pograć w jakieś gry, mało znam się na modzie, butach, ale nigdy bym nie pomyślała, że to od razu oznacza chłopczycę, która jest skreślona u facetów.

Pewnie, że faceta może uszczęśliwić fakt, że kobieta nie ględzi mu nad uchem: przestań w końcu grać - tylko gra razem z nim. Albo fakt, że idzie z kobietą do kina i może wybrać film akcji zamiast męczyć się na komedii romantycznej. Ale nie uważam, że stanowi to główny wyznacznik wyboru partnerki.
fbf4f81e41525779832788cd71e9a6a506251643_6580de17ecce4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-07-06, 21:40   #268
DopplegangerEddarda
BAN stały

Cytat:
Napisane przez ARAKSJEL Pokaż wiadomość
lkiem możliweCałkiem możliwe w sumie to tak jak by się uważać za lepszego od faceta bez nogi, bo samemu ma się dwie.
Wartościowanie ludzi na podstawie takich przesłanek, może świadczyć o kompleksach. Ten alkoholik- ćpun, mógł stracić żonę i dziecko w pożarze i sobie z tym nie poradził, nigdy bym nie uznał kogoś takiego za gorszego od siebie, bo sam nie wiem czy bym się po czymś takim podniósł.
Takiemu facetowi współczuje. To okrutne, nawet nie wmawiaj mi takich rzeczy.

I tak pielęgnuje ich pamięć, chlając i ćpając ? Jeżeli nie potrafi żyć to niech ze sobą skończy, no chyba, że jest fanem masochizmu.
Stary 2015-07-06, 21:45   #269
Elfir
Zakorzenienie

Cytat:
Achaja nie jest dla mężczyzn. Dla chłopców, którym pierwszy testosteron dymi uszami i jarają się słowem "cycki" w tekście.

http://niezatapialna-armada.blogspot...zniczka-w.html

Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy.
T.Pratchett
Elfir jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-07-06, 21:45   #270
kahoko hino
Zakorzenienie

Cytat:
Takiemu facetowi współczuje. To okrutne, nawet nie wmawiaj mi takich rzeczy.

I tak pielęgnuje ich pamięć, chlając i ćpając ? Jeżeli nie potrafi żyć to niech ze sobą skończy, no chyba, że jest fanem masochizmu.
to naprawdę smutne, jak mało rozumiesz ludzi dokoła. jak wąską masz perspektywę. oby Cię w zamian życie nie doświadczyło odpowiednio.
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości