Przygrzało mamie słoneczko i płacze "Już nie będziesz panienką córeczko!"-PM2016 cz32 - Strona 56 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-07-06, 22:08   #1651
Sophie24
Zakorzenienie

Dot.: Przygrzało mamie słoneczko i płacze "Już nie będziesz panienką córeczko!"-PM201

Cytat:
Napisane przez grejpfrutowa01 Pokaż wiadomość
dzięki
bardzo ładna muszę kupić jakiś ładny stanik ecru na mierzenie sukien, bo wszystkie 4 cieliste mam już jakieś takie znoszone i niewyjściowe a w czarnym/ czerwonym nie będę mierzyć, bo jakoś nigdy mi to nie pasowało...

wiem, jest ciężko i to potrafi człowieka zdołować, ale głowa do góry trzymamy kciuki nasze forumowe

ja na usta już dłuży czas stosuję maść witaminową, poza kłopotliwą aplikacją palcem generalnie jestem zadowolona

pogrubione: "...Państwa oferta nie spełnia naszych oczekiwań ( co do ceny). Dziękujemy za jej przedstawienie.

To tak "elegancko"
Nie łam się, na pewno coś znajdziecie. Może zaangażuj trochę TŻ w poszukiwania? Może on ma jakieś własne pomysły?

ale masz kochanego TŻ
najlepsze życzenia dla Ciebie!!
Mi udaje się kupić staniki w kolorach szaro-różowym albo jakiś miętowy:P A te zwykłe kolory nie leżą mi nigdy:P A właśnie na przymiarki trzeba by mieć coś, co można pokazać

Też używałam maści ale ona mi nie likwidowała skórek. Schodziły niby po nocy ale tylko częściowo. No i peeling to właśnie to. Podobno można szczoteczką albo samemu coś zrobić no ale byłam w aptece, kupowałam balsam do włosów i od razu mi się o tym przypomniało Przed weselnym makijażem będzie jak znalazł.

Tak elegancko to wiem ale chciałabym dać im do zrozumienia, że za dużo sobie liczą a za mało proponują:P Coś zaraz sklece:P
M. się angażuje na zasadzie "tu nie, tam nie" no więc przekazałam mu pałeczkę aby sam coś znalazł:P Przestał marudzić Znalazłam jedną salę przypadkiem w necie. Napiszę zaraz, zapowiada się ładnie ale nastawiam się znowu na cenę z kosmosu bo jak mi się coś podoba to cena musi być powalająca:P
Sophie24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-06, 22:10   #1652
visionAM
Zakorzenienie

Dot.: Przygrzało mamie słoneczko i płacze "Już nie będziesz panienką córeczko!"-PM201

A musisz im odpisywać?
Ja bym pozostawiła maila bez odpowiedzi albo napisałabym po prostu "dziękuję za przesłanie oferty"
visionAM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-06, 22:24   #1653
kashia001
PeeeMaa!

Hej, ale szybko mi dzisiaj minął dzień w pracy
kupiłam sobie nowy biustonosz

Klakla, odpisali mi z tych butów. Mają w Krk wszystkie próbki i kolory, mierzą stopę itp. nie trzeba jechać aż do Mogilan

Chwyć się mej dłoni. Bądź blisko.
Za szczęściem już nie chcę gonić.
Mam Ciebie. Mam wszystko.
kashia001 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-06, 22:24   #1654
Sophie24
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez visionAM Pokaż wiadomość
A musisz im odpisywać?
Ja bym pozostawiła maila bez odpowiedzi albo napisałabym po prostu "dziękuję za przesłanie oferty"
Opisałam. Podziękowałam za ofertę i napisałam, że wypadli słabo na tle innych ofert - ale napisałam to ładnie. Wyraziłam swoją opinię a przy okazji dałam im radę na przyszłość, że może warto pomyśleć o jakiś zmianach.

Napisałam do jednej sali w Gda. Zobaczymy co mi odpiszą. Przejrzałam jakieś 20 stron lokali weselnych, zostało jeszcze kilka stron ale nie dam już rady:P
Dziś siostra pytała kiedy ruszamy na salony szukać sukni:P Nie wyobrażam sobie tego w zestawieniu siostra+mama+przyjaciółka +ja - mamy różne gusta i w ogóle jeszcze je zgrać w jednym czasie to dopiero wyczyn:P Mam ochotę wziąć tylko M. i iść szukać sukni ale byłaby obraza śmiertelna od wszystkich babeczek:P
Stary 2015-07-06, 22:27   #1655
wildDaisy
żona bez ogona

Cytat:
Napisane przez Sophie24 Pokaż wiadomość
Opisałam. Podziękowałam za ofertę i napisałam, że wypadli słabo na tle innych ofert - ale napisałam to ładnie. Wyraziłam swoją opinię a przy okazji dałam im radę na przyszłość, że może warto pomyśleć o jakiś zmianach.

Napisałam do jednej sali w Gda. Zobaczymy co mi odpiszą. Przejrzałam jakieś 20 stron lokali weselnych, zostało jeszcze kilka stron ale nie dam już rady:P
Dziś siostra pytała kiedy ruszamy na salony szukać sukni:P Nie wyobrażam sobie tego w zestawieniu siostra+mama+przyjaciółka +ja - mamy różne gusta i w ogóle jeszcze je zgrać w jednym czasie to dopiero wyczyn:P Mam ochotę wziąć tylko M. i iść szukać sukni ale byłaby obraza śmiertelna od wszystkich babeczek:P
A ukochanej tesciowej nie zabierasz ze soba? Moze tez jej sie NALEZY isc z Toba na przymiarki a najlepiej to od razu wybrac?
Stary 2015-07-06, 22:28   #1656
visionAM
Zakorzenienie

Ja tez rozważałam czy nie iść z TŻ na szukanie sukni
Ale chyba jednak tego nie zrobię... aczkolwiek nie wiem czy jakakolwiek kobieta doradzi mi tak jak on
Stary 2015-07-06, 22:30   #1657
Cherry_Muffin
nibyżona

Cytat:
Ale chyba jednak tego nie zrobię... aczkolwiek nie wiem czy jakakolwiek kobieta doradzi mi tak jak on
ja ciesze sie, ze byl ze mna bo bym sie chyba nie zdecydowala, chociaz mialam ochote go udusic i moja mame w ktoryms momencie :P a to byl ostatni sklep. ale jak ubralam moja i na niego spojrzalam to wiedzialam ze w koncu trafilam a potem jak mialam schizy to mnie sprowadzal na ziemie ze dobrze wybralam :P
16.10.2017r. T ♥

Cherry_Muffin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-06, 22:35   #1658
Sophie24
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wildDaisy Pokaż wiadomość
A ukochanej tesciowej nie zabierasz ze soba? Moze tez jej sie NALEZY isc z Toba na przymiarki a najlepiej to od razu wybrac?
Powinnam w sumie Zła ze mnie synowa, że nie pomyślałam Może sama powinna iść i wybrać, beze mnie? Ja tam nie jestem potrzebna:P

W sumie kiedyś o tym myślałam ale szybko mi ta myśl przeszła a teraz to wiadomo

Cytat:
Ja go chyba zabiorę jak się z dziewczynami nic nie uda wybrać. Znaczy mama z siostrą mają podobny gust choć nie do końca "mój", przyjaciółka ma w ogóle totalnie inny gust Ale może akurat źle nie będzie.
Muszę poszukać salonu jakiegoś gdzie w ogóle warto by iść.
Stary 2015-07-06, 22:40   #1659
visionAM
Zakorzenienie

Ja sobie nawet nie za zawracam głowy sukienką, zacznę poszukiwania w 2016 Ślub i tak dopiero we wrześniu, mam ambitne plany schudnąć, kiecki nie mam gdzie przechowywać, więc... Pewnie będę pół roku przed ślubem panikować, bo nic mi się nie będzie podobać
Stary 2015-07-06, 22:52   #1660
Sophie24
Zakorzenienie

Ej, wczoraj wyczytałam świetny patent. Babka napisała, że kupuje worek cytryn i od razu wszystko wyciska i przelewa do formy na kostki. Mrozi a jak potrzebuje to wyciąga i wiadomo, że szybko się rozpuszcza. Nie dość, że wyciskarki nie trzeba co rusz brudzić i myć to jeszcze cytryna się nie zepsuje bo nie ma co:P No i sok pod ręką zawsze Chyba sobie tak zrobię bo teraz pewnie będę cytryny więcej używać

---------- Dopisano o 22:52 ---------- Poprzedni post napisano o 22:42 ----------

Cytat:
Ja sobie nawet nie za zawracam głowy sukienką, zacznę poszukiwania w 2016 Ślub i tak dopiero we wrześniu, mam ambitne plany schudnąć, kiecki nie mam gdzie przechowywać, więc... Pewnie będę pół roku przed ślubem panikować, bo nic mi się nie będzie podobać
Ja chciałam iść latem żeby zobaczyć suknie w zestawieniu z letnią karnacją. Zimą to nie to samo Ale nie wiem czy znajdę motywację by wreszcie gdzieś iść.
Czasem nie chce mi się wierzyć, że mogę iść mierzyć suknie bo biorę ślub. Nie dowierzam na tyle by nie czuć się dziwnie gdy pójdę do salonu
Stary 2015-07-07, 00:05   #1661
52226a6b84e10414ec85695991496d596c4cbe57_65555ba93c74a
Konto usunięte

Wreszcie mam chwile i nadrabiam
Cytat:
Napisane przez BielinkaO Pokaż wiadomość
Wywaliłam reklamówkę ciuchów
Może nie dużo ale ja robię porządki w szafie i ogólnie wszędzie co 2-3 miesiące i sukcesywnie wyrzucam wszystko, co jest zużyte/niepotrzebne/nieużywane przez długi czas. Lubie mieć porządek

Tez tak robię
Cytat:
A kupowała któraś stanik w Tesco F&F? Pytam o jakość oczywiście. Kosztują koło 40-60zł (zależy jaki) więc cena nie jest wcale taka bazarkowa i szkoda mi tyle wydać gdyby się okazało, że są kiepskie. A spodobał mi się jeden, biały (strasznie ciężko mi biały stanik dostać, masakra, nic mi się nie podoba:P).

Co prawda nie miałam od nich ani jednego ale napatrze się na nie dość dużo

Nie wiem o jakie chodzi i jak są cenowo w po bo tu zaczynaja się od 6 funtów do 20 i o ile dychę może bym dała tkwiącej chyba nie. Ale i tak moich rozmiarów nie ma

Za to mam dużo od m&s bo maja moje rozmiary

Cytat:
Napisane przez pannamima Pokaż wiadomość
Sophie, głowa do góry wszystko będzie dobrze.
Co do rozmiaru ja w Esotiq mam 65E a normalnie 70B czy C
W esotiq mam65c dopiero niedawno to odkryłam

Cytat:
Ja dlatego wzięłam Tatę bo wiedziałam Że mi dobrze doradzi

Cytat:
Ej, wczoraj wyczytałam świetny patent. Babka napisała, że kupuje worek cytryn i od razu wszystko wyciska i przelewa do formy na kostki. Mrozi a jak potrzebuje to wyciąga i wiadomo, że szybko się rozpuszcza. Nie dość, że wyciskarki nie trzeba co rusz brudzić i myć to jeszcze cytryna się nie zepsuje bo nie ma co:P No i sok pod ręką zawsze Chyba sobie tak zrobię bo teraz pewnie będę cytryny więcej używać

---------- Dopisano o 22:52 ---------- Poprzedni post napisano o 22:42 ----------

Ja chciałam iść latem żeby zobaczyć suknie w zestawieniu z letnią karnacją. Zimą to nie to samo Ale nie wiem czy znajdę motywację by wreszcie gdzieś iść.
Czasem nie chce mi się wierzyć, że mogę iść mierzyć suknie bo biorę ślub. Nie dowierzam na tyle by nie czuć się dziwnie gdy pójdę do salonu

Fajny myk szkoda ze cytryn nie lubię

Ja dziś piłam tyle samorobnej smakowej wody o smaku truskawkowo/kiwi/mięty ze mnie gardlo boli:brzydal;
A ja w ogóle wody normalnie pije mało bo nie lubiłam
52226a6b84e10414ec85695991496d596c4cbe57_65555ba93c74a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-07, 00:52   #1662
wildDaisy
żona bez ogona

Jeny skończył mi się szampon podczas mycia włosów, musiałam rozrabiać z wodą i czuję, że są jakieś niedomyte

---------- Dopisano o 00:52 ---------- Poprzedni post napisano o 00:43 ----------

Od 13. w Netto można kupić wyprawę do szkoły Przecież dopiero co zaczęły się wakacje!

Edytowane przez wildDaisy
Czas edycji: 2015-07-07 o 00:45
wildDaisy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-07, 06:26   #1663
sensualna
Zadomowienie

Hej dziewczyny. Czy któraś z Was będzie miała na weselu wódkę "Pan Tadeusz"? Orientujecie się za ile można ją dostać? Mamy okazję kupić że znajomym w hurtowni taniej, ale zastanawia mnie czy rzeczywiście to dobra cena. Z tego co wiem to dobra wódka i trochę droga, więc wcześniej o niej nie myśleliśmy, celowalismy w stocka, ew. bolsa. A teraz do końca tyg musimy się zdecydowac czy bierzemy z nimi.
Stary 2015-07-07, 06:58   #1664
taedio
MerDer 4ever

Cytat:
Fajny makijaz, taki klasyczny Nie wydaje mi sie, zeby byl za mocny (oczy) bo widac go dobrze na zdjeciach z telefonu, wiec chyba profesjonalny aparat tez dobrze go uchwyci. Nie wiem czemu otworzyly mi sie tylko dwa pierwsze zdjecia, trzeciego nie widzialam. Konturowanie faktycznie niezbyt widoczne, bardzo naturalne. Jak czasami na zdjeciach widze peemy z pomaranczowymi plamami na polikach to matkobosko A jak Ty sie czujesz w tym makijazu?
To kamerka z przodu więc wiadomo, że jakość do Na żywo był mocniejszy troszkę i bardziej wyraźny Czułam się dobrze ino (again) ta sucha skóra

Hej Dzisiaj wstałam o 6 a o 6:30 byłam już w pracy w między czasie zdążyłam jeszcze wziąć prysznic, umyć zęby, nałożyć krem, pomalować oczy i wykombinować co dzisiaj ubieram
Dzisiaj znowu zapowiadaja upały Miałam nadzieję, że wczoraj będzie burza albo chociaż trochę popada a tu
Tżcior dzisiaj wyjeżdża
Stary 2015-07-07, 08:09   #1665
Cherry_Muffin
nibyżona

punkt 8 zaczeli kosic.

dzis okulista i echo serca

z przyjemnienszych rzeczy mam nadzieje, ze mama mnie dzis pofarbuje
16.10.2017r. T ♥

Cherry_Muffin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-07, 08:19   #1666
izk_a
Zakorzenienie

hej

znowu upalanie korzystamy dziś z urlopu T i jedziemy na basen

EDIT: Taedio też poprosze o zdjęcie makijażu

Edytowane przez izk_a
Czas edycji: 2015-07-07 o 08:21
izk_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-07, 08:31   #1667
rintintin
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sensualna Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny. Czy któraś z Was będzie miała na weselu wódkę "Pan Tadeusz"? Orientujecie się za ile można ją dostać? Mamy okazję kupić że znajomym w hurtowni taniej, ale zastanawia mnie czy rzeczywiście to dobra cena. Z tego co wiem to dobra wódka i trochę droga, więc wcześniej o niej nie myśleliśmy, celowalismy w stocka, ew. bolsa. A teraz do końca tyg musimy się zdecydowac czy bierzemy z nimi.
Ostatnio w biedronce po 24.99

Ja mam dzisiaj najgorsza zmianę od 11 do 19. Czyli z domu muszę wyjść za godzinę i będę po 20
TŻ wrócił z nocki a ja jem śniadanie i się ogarniam.
rintintin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-07, 08:34   #1668
wildDaisy
żona bez ogona

Cytat:
Napisane przez Cherry_Muffin Pokaż wiadomość
punkt 8 zaczeli kosic.
Ja wstałam o 7:20 i już kosili u mnie

Cytat:
Napisane przez izk_a Pokaż wiadomość
hej

znowu upalanie korzystamy dziś z urlopu T i jedziemy na basen
Super! U nas w mieście zamknęli basen miejski Więc kompletnie już nie ma gdzie się podziać w upały

---------- Dopisano o 08:34 ---------- Poprzedni post napisano o 08:32 ----------

Cytat:
Napisane przez sensualna Pokaż wiadomość
Ja się nigdy nie spotkałam na weselu z Panem Tadeuszem (), ale tutaj na wizażu jest dość popularny jako wódka weselna Nawet nigdy nie piłam
Stary 2015-07-07, 08:35   #1669
taedio
MerDer 4ever

izk_a poszła pw
Stary 2015-07-07, 09:06   #1670
izk_a
Zakorzenienie

Cytat:
Super! U nas w mieście zamknęli basen miejski Więc kompletnie już nie ma gdzie się podziać w upały
nasz jest po generalnym remoncie więc

przed ósmą przywieźli nam materiały do remontu, ale brakowało połowy T pojechał z moim tatą wyjaśnić sprawe, dobrze że nie wyrzuciłam rachunku bo towar zapłaciliśmy wczoraj

---------- Dopisano o 09:06 ---------- Poprzedni post napisano o 09:04 ----------

Taedio, bardzo ładny makijaż
izk_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-07, 09:18   #1671
candy111
Zakorzenienie

ja w pracy do 20 do 17lipca codziennie mam 8-20 bo koleżanka ma urlop. W tym czasie na szczęście lekarz jest tylko 3 razy i to od 15:30 do 19:30. Także siedzę cały dzień przed kompem albo TV oglądam.

Przez tą pracę nie możemy z Tż jechać do sklepu i wybrać łóżka dla niego.
candy111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-07, 09:23   #1672
52226a6b84e10414ec85695991496d596c4cbe57_65555ba93c74a
Konto usunięte

Hej

Ja tez juz na nogach żeby co nie co ogarnąć przed praca.
52226a6b84e10414ec85695991496d596c4cbe57_65555ba93c74a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-07, 09:41   #1673
taedio
MerDer 4ever

Cytat:
Napisane przez izk_a Pokaż wiadomość
nasz jest po generalnym remoncie więc

przed ósmą przywieźli nam materiały do remontu, ale brakowało połowy T pojechał z moim tatą wyjaśnić sprawe, dobrze że nie wyrzuciłam rachunku bo towar zapłaciliśmy wczoraj

---------- Dopisano o 09:06 ---------- Poprzedni post napisano o 09:04 ----------

Taedio, bardzo ładny makijaż

Dziękuję
Stary 2015-07-07, 09:44   #1674
Arya90
Zakorzenienie

Cytat:
Jak kupisz kieckę to jej nie przechowujesz w domu. Zostaje w salonie. Ja kupiłam w sobotę, przymiarkę mam w grudniu 2015, kolejną w maju 2016, a odbieram w połowie czerwca 2016 (ślub mam 6 sierpnia) spokojnie można tyć i chudnąć, bo dopiero na przymiarce w maju będą ze mnie brać miarę i ją poprawiać

Mój Tż nie widział sukni na mnie Od początku ustaliliśmy, że zobaczy na mnie w dniu wesela. Nie z powodu zabobonów, ale chcę żeby miał niespodziankę. Widział tylko wybrany model na modelce

Ja mam W Esqotiq 65F. W Triumphie to na mnie rozmiaru nie ma. W zwykłych sklapach też. Zastanawiam się gdzie kupić dobry stanik na ślub. Mają niby w salonie sukien, ale nie wiem jak cenowo stoją. Boję się zamawiać przez neta, bo rozmiarówka może być inna.

6cs
Arya90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-07, 09:44   #1675
DontSaySorry
Zakorzenienie

Rany, jak mi cycki urosły powyciągałam letnie koszule z zeszłego roku i w większości guziki mi się rozchodzą na biuście I tak łażę w pracy zgarbiona
Stary 2015-07-07, 10:16   #1676
Valmai
Rozeznanie

Cytat:
My nie możemy pozwolić sobie na jakikolwiek kredyt, chyba, że wolimy zrezygnować z hipotecznego po ślubie (a nie wolimy). Poza tym, nie ma co ukrywać, nie jesteśmy już tacy młodzi jak większość tu. Nie będziemy wiecznie na wynajmowanym, nie będziemy odkładać dziecka itd. Musimy iść do przodu a nie wchodzić w wspólne życie z kredytem Może nie byłby potrzebny jakiś duży ale jednak zawsze to obciążenie. Tym bardziej, że u M. w firmie coś się przewijają różne plotki o zamykaniu filii. Nie będziemy kusić losu.
Sądzę, że gdyby teściowa zaczęła cieszyć się weselem i naszym szczęściem to M. by inaczej na to patrzył. A tak to lipa.
Wiadomo, pisałam ogólnie. Rozumiem Waszą sytuacje bo też wolimy mieć większy wkład własny na mieszkanie i lepszy kredyt niż dokładać do wesela.

Cytat:
Napisane przez taedio Pokaż wiadomość
Ślicznie! Hortensje są świetne, miałam je na pierwszym ślubie i bardzo dobrze się trzymały.

Cytat:
Napisane przez mysza93 Pokaż wiadomość
O bosze, o bosze.

Byłam pewna że z sobotniego egzaminu będę miała poprawkę a dostałam 4,5 jestem w totalnym szoku.
Gratuluje! Takie niespodzianki są najlepsze.

Cytat:
Odpisali mi z sali:/ Cena od osoby wyszłaby aż 250zł (z uwzględnieniem 10% zniżki na piątek) a to tylko menu z owocami (ani ciast, alko, tortu, szampana nawet nie ma chyba)... To dlatego, że taka mała ilość osób. A mają podane, że do 50os. cena jest mniejsza, 200zł:/
Moim zdaniem to zdzierstwo. Menu nie jest wcale wielce rozbudowane. Chyba zrezygnujemy bo to trochę za mało w cenie.
Dość drogo, nie jest to najwyższa cena jaką widziałam, ale biorąc pod uwagę, że na dzisiejszym rynku ślubnym za 250 zł można mieć wesele w luksusowej sali już z alkoholem to ta oferta jest bardzo średnia.

Cytat:
dzizas ale jestem z siebie dumna. w koncu sie wzielam i wywalilam (tzn. zaniose do kontenera na ciuchy) rzeczy, ktore mi zalegaly X czasu. tym razem tak na serio przebralam je. zostala mi 1/3 szafy
Super, też mnie to jutro czeka bo w czwartek umówiłam się z koleżankami na wymianę.

Cytat:
Napisane przez taedio Pokaż wiadomość
Dziękuję jeszcze raz teraz zdecydowałyśmy się na brąz żeby pasował do sukienki następny raz fiolet
Po pierwsze jesteś śliczną dziewczyną, a po drugie makijaż świetny i bardzo Ci pasuję.

Cytat:
Napisane przez Arya90 Pokaż wiadomość
mam najlepszego Tżta pod słońcem! Dostałam na imieniny miętowy rower z białym wiklinowym koszyczkiem
Yey! Musi wyglądać ślicznie, no i wszystkiego najlepszego z okazji imienin.

Cytat:

My myśleliśmy przez chwile o obiedzie a dokładnie wykupić taki 5 godzinny brunch w Sheratonie, posiedzieć, pogadać. Ale przez tyle godzin to nuda jak nie wiem co. Poza tym - wesele to wesele Nie rozdzielamy jak Wy więc nie będzie okazji na szaleństwa
Czasem myślę czy nie zacząć chodzić od lokalu do lokalu i nie pytać:P Może w cztery oczy byłoby jakoś lepiej.

Powiedzcie mi jakie macie menu? Znaczy czy zaczyna się od przystawki typu "Soczysta polędwiczka sou vide
z dresingiem werde i liśćmi rukoli", że nie wiadomo co to - tak jak i reszta dań? Nie ukrywam ale mam raczej prostą rodzinę - najważniejszy rosół, jakiś zraz. U M. część by się odnalazła ale większość też woli coś prostego. I jak sala mi pasuje a widzę takie menu to się boję, że nikt nic nie zje. Sama próbowałam raz takich rzeczy i mam jednak zbyt proste podniebienie Głupio by było w 4* hotelu prosić o coś zwyklejszego?
Też to jest jakiś pomysł, ja w sumie też myślałam czy by brunchu nie zorganizować. W ogóle podoba mi się idea wesela czy przyjęcia o innych porach dnia, nie tylko zaczynającego się od obiadowej części.

Ja wolę kuchnie spod znaku polskiego fushion. My gotujemy sami i wybraliśmy proste dania z kuchni polskiej i europejskiej z nutką nowoczesności. Ja wychodzę z założenia, że fajnie przy takiej odświętnej okazji zjeść coś innego niż to co się ma na obiad w każdą niedziele, ale rozumiem, że ktoś uważa inaczej.
Takie dania w hotelach są dobre i naprawdę jest wystarczająca ilość jedzenia, wiadomo przystawka nie jest po to żeby się najeść a żeby pobudzić kubki smakowe. Potem już daniem głównym, które zawsze jest mięsne chyba, że poprosi się inaczej można się spokojnie najeść. Poza tym takie hotele mają też większą elastyczność w robieniu menu, jeśli powiesz, że wolałabyś bardziej tradycyjną kuchnie polską to na pewno Ci przygotują fajnie zestawy. Do łask wraca też kuchnia myśliwska, która jest mocno mięsna i ciężka, ale bardzo dobra, często widzę menu myśliwskie w ofertach też.

Muszę wyjść na ten skwar dzisiaj, umówiłam się na mani i pedi hybrydowe w świetnej cenie, w końcu zrobię sobie prawdziwe ombre na gąbkach. Potem muszę znaleźć te głupie obręcze do zaproszeń i jakieś skrawki materiału bo resztę już kupiłam w sklepie z materiałami do diy, razem z połowę dekoracji na urodziny Tżta, nie można mnie samej do takich miejsc wpuszczać samej. :P No i umówiłam się na piwo z koleżanką. A jeszcze czekam na zakupy i chciałabym zostawić Tżtowi zupę na podwieczorek jak wróci z pracy. Współczuje tym dostawcom dzisiaj.

A z rzeczy okołoślubnych to umówiłam się ze świadkową na czwartek na rolki, wymianę ciuchów i w końcu zrobienie projektu save the datów, ona ogarnia lepiej ode mnie programy graficzne i da się wykorzystać więc pewnie do końca tygodnia będziemy już mieli wszystko zrobione.

All of time and space; everywhere and anywhere; every star that ever was. Where do you want to start?
Valmai jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-07, 10:30   #1677
Arya90
Zakorzenienie

Ja stwierdziłam, że muszę zrobić konkretną listę co nam do zrobienia na ten rok do ślubu zostało, bo potem się pogubię.

6cs
Arya90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-07, 10:58   #1678
kashia001
PeeeMaa!

Hej.
Jeżu jak jest gorąco

---------- Dopisano o 10:58 ---------- Poprzedni post napisano o 10:57 ----------

Jem bułkę z serem pleśniowym. Mega dobry

Chwyć się mej dłoni. Bądź blisko.
Za szczęściem już nie chcę gonić.
Mam Ciebie. Mam wszystko.
kashia001 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-07, 11:00   #1679
201604261006
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez BielinkaO Pokaż wiadomość
Mysza super, że zaliczone
Dzięki dziewczyny!

Cytat:
Napisane przez pannamima Pokaż wiadomość
mam 65E a normalnie 70B czy C
Ja jak kupowałam na ślub to miałam rozmiar 70 H

Cytat:
ja ciesze sie, ze byl ze mna bo bym sie chyba nie zdecydowala

201604261006 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-07, 11:01   #1680
Sophie24
Zakorzenienie

[1=52226a6b84e10414ec85695 991496d596c4cbe57_65555ba 93c74a;51998439]Wreszcie mam chwile i nadrabiam

Tez tak robię

Co prawda nie miałam od nich ani jednego ale napatrze się na nie dość dużo

Nie wiem o jakie chodzi i jak są cenowo w po bo tu zaczynaja się od 6 funtów do 20 i o ile dychę może bym dała tkwiącej chyba nie. Ale i tak moich rozmiarów nie ma

Za to mam dużo od m&s bo maja moje rozmiary

W esotiq mam65c dopiero niedawno to odkryłam

Ja dlatego wzięłam Tatę bo wiedziałam Że mi dobrze doradzi

Fajny myk szkoda ze cytryn nie lubię

Ja dziś piłam tyle samorobnej smakowej wody o smaku truskawkowo/kiwi/mięty ze mnie gardlo boli:brzydal;
A ja w ogóle wody normalnie pije mało bo nie lubiłam [/QUOTE]
Właśnie myślę czy nie zaryzykować i nie kupić jednego stanika od nich. O ile właśnie znajdę rozmiar bo nie widziałam tam chyba nawet obwodu 70 a gdzie tu dalej. Może nie skrzywdzi mi biustu:P

Ja zrobiłam ostatnio malinową a potem cytryna/mięta. Teraz upały się skończyły to i wody nie pijam za dużo

Cytat:
Jeny skończył mi się szampon podczas mycia włosów, musiałam rozrabiać z wodą i czuję, że są jakieś niedomyte

---------- Dopisano o 00:52 ---------- Poprzedni post napisano o 00:43 ----------

Od 13. w Netto można kupić wyprawę do szkoły Przecież dopiero co zaczęły się wakacje!
Ja zbieram się by zrobić peeling skóry głowy ale się boję Nie wiem co to wyjdzie:P Ale codziennie mi się o tym przypomina jak już myję głowę:P

W sumie się nie dziwie. Jak ktoś ma 2-3 dzieci to potem w sierpniu/wrześniu trudno mu wydać grubą kasę na zeszyty, dodatki, ubrania, książki etc. Dobrze, że można sobie to rozłożyć Mojego M. kuzynka jedzie z córką od razu po zakończeniu roku i kupują zeszyty i jakieś drobne dodatki jak ołówki czy inne pierdoły. Coś już z głowy zawsze.

Cytat:
Napisane przez Valmai Pokaż wiadomość
Wiadomo, pisałam ogólnie. Rozumiem Waszą sytuacje bo też wolimy mieć większy wkład własny na mieszkanie i lepszy kredyt niż dokładać do wesela.

Ślicznie! Hortensje są świetne, miałam je na pierwszym ślubie i bardzo dobrze się trzymały.

Gratuluje! Takie niespodzianki są najlepsze.

Dość drogo, nie jest to najwyższa cena jaką widziałam, ale biorąc pod uwagę, że na dzisiejszym rynku ślubnym za 250 zł można mieć wesele w luksusowej sali już z alkoholem to ta oferta jest bardzo średnia.

Super, też mnie to jutro czeka bo w czwartek umówiłam się z koleżankami na wymianę.

Po pierwsze jesteś śliczną dziewczyną, a po drugie makijaż świetny i bardzo Ci pasuję.

Yey! Musi wyglądać ślicznie, no i wszystkiego najlepszego z okazji imienin.

Też to jest jakiś pomysł, ja w sumie też myślałam czy by brunchu nie zorganizować. W ogóle podoba mi się idea wesela czy przyjęcia o innych porach dnia, nie tylko zaczynającego się od obiadowej części.

Ja wolę kuchnie spod znaku polskiego fushion. My gotujemy sami i wybraliśmy proste dania z kuchni polskiej i europejskiej z nutką nowoczesności. Ja wychodzę z założenia, że fajnie przy takiej odświętnej okazji zjeść coś innego niż to co się ma na obiad w każdą niedziele, ale rozumiem, że ktoś uważa inaczej.
Takie dania w hotelach są dobre i naprawdę jest wystarczająca ilość jedzenia, wiadomo przystawka nie jest po to żeby się najeść a żeby pobudzić kubki smakowe. Potem już daniem głównym, które zawsze jest mięsne chyba, że poprosi się inaczej można się spokojnie najeść. Poza tym takie hotele mają też większą elastyczność w robieniu menu, jeśli powiesz, że wolałabyś bardziej tradycyjną kuchnie polską to na pewno Ci przygotują fajnie zestawy. Do łask wraca też kuchnia myśliwska, która jest mocno mięsna i ciężka, ale bardzo dobra, często widzę menu myśliwskie w ofertach też.

Muszę wyjść na ten skwar dzisiaj, umówiłam się na mani i pedi hybrydowe w świetnej cenie, w końcu zrobię sobie prawdziwe ombre na gąbkach. Potem muszę znaleźć te głupie obręcze do zaproszeń i jakieś skrawki materiału bo resztę już kupiłam w sklepie z materiałami do diy, razem z połowę dekoracji na urodziny Tżta, nie można mnie samej do takich miejsc wpuszczać samej. :P No i umówiłam się na piwo z koleżanką. A jeszcze czekam na zakupy i chciałabym zostawić Tżtowi zupę na podwieczorek jak wróci z pracy. Współczuje tym dostawcom dzisiaj.

A z rzeczy okołoślubnych to umówiłam się ze świadkową na czwartek na rolki, wymianę ciuchów i w końcu zrobienie projektu save the datów, ona ogarnia lepiej ode mnie programy graficzne i da się wykorzystać więc pewnie do końca tygodnia będziemy już mieli wszystko zrobione.
W sumie pewnie wyjdzie, że zrobimy w takim hotelu bo trudno coś znaleźć na te 30 osób. Teraz napisałam do jednego hotelu - mają kilka opcji wesel bo albo duże, albo w formie tylko przyjęcia albo też pod namiotem, robią też komunie. Liczę więc, że zdarza im się organizować tak małe przyjęcia. Menu będzie pewnie do zmiany bo ogólnie jest mięsnie a potrzeba też wegetariańskich dań, no i właśnie też coś tradycyjnego będzie potrzeba. Na razie widziałam ich menu komunijne no to wygląda dobrze. Nic więcej na stronie nie mają.
Tamte dwa hotele odpadły bo jeden liczył za parking, drugi miał korkowe.

Cytat:
Napisane przez Arya90 Pokaż wiadomość
Ja stwierdziłam, że muszę zrobić konkretną listę co nam do zrobienia na ten rok do ślubu zostało, bo potem się pogubię.
My mamy kalendarz na lodówce ale średnio coś tam odhaczamy Może wreszcie ruszymy
Dziś został rok i jeden dzień a jutro... D

Hej
Piję moje śniadanie - koktajl owocowo-owsiany - nie mam już pomysłów co jeść. Nie mam na nic ochoty. Mam dziś plan by po rozmowie podjechać do salonu sukien ślubnych. Tak orientacyjnie Przyjaciółka tam suknie kupiła. Jak będzie możliwość to coś przymierzę, jak nie to po prostu się zorientuje i już.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości