|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3931 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Schudnąć 20-30kg część III
Cześć dziewczyny,
specjalnie założyłam konto na wizażu żeby do Was dołączyć.. Mam na imię Paula, mam 30 lat, 174 cm wzrostu i ważę około 100 kilogramów... Wiem, koszmar koszmar koszmar. Odchudzam się już od jakiegoś czasu: - w marcu zapisałam się na siłownię, na którą od tego czasu regularnie chodzę.. Myślałam, że często, ale właśnie zajrzałam w kalendarz i okazało się że tak realnie to 1-2 razy w tygodniu mi wychodziło.. Robię ćwiczenia siłowe na maszynach i jeżdżę na orbim - dieta MŻ - nie jem słodyczy (mam jakieś takie momenty że pęknę i coś pochłonę) i ogólnie odyżwiam się chyba zdrowo.. jem przynajmniej 5 porcji warzyw i owoców dziennie, nabiał, jajka ryby (mięsa poza rybami nie jadam) - piję wystarczającą ilość wody dziennie, nie słodzę herbaty i kawy, w ogóle nie piję nic poza wodą, herbatą, kawą, świeżo wyciskanymi sokami. - jeżdżę po mieście rowerem - czasem jest to w sumie 10 km, czasem więcej. I robię to około 3-5 razy w tygodniu. Moja nadwaga jest skutkiem wcześniejszego obżarstwa... takiego okropnego, bez umiaru... Od kilku miesięcy żyję zdrowo, naprawdę się staram a waga od marca spadła o jakieś 3-4 kilogramy :-( Zeszły tydzień miałam taki naprawdę zdrowy, 2 razy siłownia, kilkugodzinny spacer, żadnej wpadki żywieniowej, kilka razy rower... I z 98,7 skoczyła mi waga do 99,3. Popłakałam się. Wiem, że moją zmorą są nieregularne posiłki... i to chyba przyczyna klęsk. Teraz mam 3 miesięczne "wakacje"... są jakies wyjazdy itp. ale przez połowę tego czasu nie mam żadnych stałych obowiązków (muszę popracować, ale mogę to robić kiedy chcę, nie mam etatu). Ten skok na wadze mnie dobił i pomyślałam, że chyba potrzbuję pomocy :-(( Mój przykłądowy jadłospis (nie zapisuję więc nie wiem dokładnie) - owsianka z wieśniakiem i jakimś owocem (praktycznei codziennie) - jakaś kanapka pełnoziarnista w warzywami i serem pleśniowym/albo owoce/ albo koktajl na kefirze - często jajko sadzone+ryż brązowy+brokuły/ albo makaron pełnoziarnisty z czymś - wieczorem baardzo różnie - często sałatka (np rukola+pomidor+mozarella albo brokuły, jajka itp). Codziennie lub prawie codziennie jem jakieś orzechy lub pestki w rozsądnej ilości. Pieczywo i makarony tylko ciemne.. Nie wiem co mogę zrobić.. nie widzę żadnego nawyku do zmiany poza regularnymi posiłkami jak w zegarku i sportem 3-4 razy w tyogdniu (nie licząc tego roweru, który nawet mnie porządnie nie męczy, bo jedżdżę od zawsze i jestem już przyzwyczajona). pomożecie? |
|
|
|
#3932 |
|
Zakorzenienie
|
Rzadko to polecam, ale moim zdaniem powinnaś udac się do dobrego dietetyka. jesz chyba trchę za mało, ale przy wcześniejszych probemach z nadmiernym jedzeniem, mozesz potrzebowac pomocy kogos, kto wyprowadzi twoj metabolizm na prostą - spojrz na stronę qchenne-inpiracje, Gosia uklada tez spersonalizowane diety
Sama mam zamiar 'udać się' do niej po powrocie z Anglii
Sooner or later you have to stop being a victim and be a victor. You have to stop being a whiner and start being a winner. Take control of your shit, regardless of your circumstances. If it’s more difficult for you that's good, cause that makes your story better.
|
|
|
|
#3933 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
JA niestety nim nie jestem, za krotko tez sie odchudzam. Bledem wg mnie jest niejedzenie miesa.. chyba ze chcesz byc wegetarianka. Drob na przyklad mozna jesc np piers z kurczaka-chyba ze miesa nie lubisz. Co do skokow wagi.. z dnia na dzien sa skoki i to trzeba sie przyzwyczaic(ja nadal mam ciezko) trzeba sie wazyc wlasnie rzadziej np raz w tygodniu- waz sie z nami w piatki ![]() W ogole postaram sie od jutra wrocic do biegania ![]() Jak pisalam- czuje sie juz lepiej i czas biegac
Edytowane przez ilo16na Czas edycji: 2015-07-06 o 19:17 |
|
|
|
|
#3934 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A jeśli nie to: po pierwsze wylicz sobie BMR http://potreningu.pl/calculators/bmr, daj znać ile Ci wyszło. Podstawiłam Twoje dane i zaznaczyłam dużą aktywność - wychodzi BMR 1793 kcal i 3093 kcal na utrzymanie wagi. To oznacza, że nigdy nie powinnaś jeść poniżej 1793kcal. Na tradycyjnej redukcji zazwyczaj obcina się ok. 20% kalorii, co u Ciebie dawałoby 2420 kcal. Możesz zacząć od jedzenia więcej i kontrolowania, co się dzieje. Ja na Twoim miejscu wyznaczyłabym sobie cel 2700kcal. Najlepszą długoterminową dietą odchudzającą jest opcja wysokowęglowodanowa. Czyli rozkład białka/węglowodany/tłuszcze przykładowo 20/50/30 . Zakładasz konto na myfitnesspal, uzupełniasz swoje dane i cele, codziennie dokładnie ważysz wszystko co jesz i wpisujesz. Sprawdzasz, jak to się ma do założeń i zmieniasz wg potrzeb. Pamiętaj, że jak więcej ćwiczysz to musisz więcej jeść. Jedz jak najmniej przetworzone rzeczy. No i chwal się jak Ci idzie. ![]() Aaa no i nie jedzenie mięsa wcale nie jest błędem.
|
|
#3935 |
|
Przyczajenie
|
Dziewczyny, bardzo Wam dziękuję
Odnośnie dietetyka, to chyba tym razem nie pójdę - miałam kiedyś takie podejście i to była trauma. Wydałam sporo pieniędzy a dieta była beznadziejna - truskawki w styczniu Dlatego, nauczona złym doświadczeniem (była to dietetyczka bardzo polecana i droga), tym razem wolałabym nie iść. BMR oczywiście liczyłam i jestem świadoma, że jest to limit, poniżej którego zejść nie można, żeby nie rozwalić przemiany materii.. Jednak staram się (wtedy kiedy liczę kcal, przyznaję że często sobie odpuszczam) oscylować właśnie koło mojego limitu+ trochę więcej - czyli około 1800-1900 kcal. Aktywna nie jestem bardzo - sporo chodzę, jeżdżę na rowerze, ale mam tak od małego dziecka i to właściwie nie liczy się dla mnie jak aktywność, bo nawet mi się tętno nie zwiększa. A myfitnesspal znam dobrze ) i korzystam od jakiegoś czasuDziś posiłki nie aż tak regularne bo spałam do 13 (wczoraj położyłam się spać o 5 rano...), ale od jutra narzucam sobie terror: - śniadanie - 8.00-9.00 (500 kcal) - 2 śniadanie - 11-11.30 (200 kcal) - obiad - 14.00-15.00 (500 kcal) - podwieczorek - 17.00-17.30 (150 kcal) - kolacja - 20.00-21.00 (450-500 kcal) Spać najwcześniej chodzę koło północy - pierwszej. Dziś byłam dłuuugo na siłowni - 30 min basenu, 35 orbiego, około 45 minut siłowych - razem z jakimiś mini przerwami wyszło mi 2 h ćwiczeń. No i kwadrans na dojazd rowerem i drugi kwadrans na powrót.. ---------- Dopisano o 20:10 ---------- Poprzedni post napisano o 20:05 ---------- A i jeszcze odnośnie mięsa - jestem od dekady wegetarianką i wolałabym tego nie zmieniać na potrzeby odchudzania ---------- Dopisano o 20:11 ---------- Poprzedni post napisano o 20:10 ---------- ilo16na - właśnie ten skok był po tygodniu i to mnie tak dobiło strasznie. dzień ważenia miałam dziś i pod wpływem rozpaczy zapisałam się na forum. Z przyjemnością zmienie dzień na piątek, żeby się ważyć razem w Wami ![]() ![]()
|
#3936 |
|
Zakorzenienie
|
Nie namawiam, bo to twoje pieniądze, spojrz jednak na bloga - widać, że kobieta zna się na rzeczy i słucha swoich klientow
Za kryptoreklame mi nie placa ![]() A wszystkie badania masz dobre? Tarczyca? Zwiększaj stopniowo kalorie - bo będąć tak blisko swojego bmr ciężko będzie ci cokolwiek obciąć, gdy będzie taka potrzeba, tj. zastoj
Sooner or later you have to stop being a victim and be a victor. You have to stop being a whiner and start being a winner. Take control of your shit, regardless of your circumstances. If it’s more difficult for you that's good, cause that makes your story better.
|
|
|
|
#3937 |
|
Zakorzenienie
|
Paulino.
Sluchaj rad dziewczyn, ja jestem na diecie od maja wiec jestem nowa w temacie ![]() Moge doradzic- waz sie z nami w pt. Podaj Melonade dane do tabelki- post 1. Pisz nam jadlospisy,pokusy i cwicz z nami ![]() I chwal sie ze czegos tam nie zjadlas ![]()
|
|
#3938 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Twoje BMR to jest prawie 1800kcal. A Ty jeszcze jeździsz na rowerze, chodzisz, ćwiczysz. BMR to jest takie minimum, które musisz jeść, jeśli tylko leżysz i pachniesz.
|
|
#3939 | |||
|
Rozeznanie
|
No to teraz spowiedz po weekendzie spedzonym na lezaku albo przy stole grillowym
Dieta poszla na urlop, ale tak generalnie planowalam Przyjelam bardzo duuuuzo %%%, jedzenie bylo w miare w normie, ale naciagnelam sie na jakies tluste kielbaski. Mysle, ze glownie %%% wygenerowaly mi milion dodatkowych kalorii. Tuz przed wyjazdem i tuz po powrocie stanelam na wadzie i roznica byla spora bo 2kg albo wiecej. Mam nadzieje, ze sie to wszystko wyrowna Oczywiscie od dzisiaj ladnie wrocilam do diety ![]() Generalnie jestem zadowolona, bo zrobilam dokladnie to, co sobie zalozylam. Popelnilam blad godzac sie na kilka kolorowych drinkow, ktorych najbardziej zaluje, ale wiem ze szybko po takowe nie siegne juz, bo naprawde jakos niefajnie mi sie je pilo. Poza tym nastapil maly reset, troche rzeczy dzieki moim znajomym udalo mi sie poukladac w glowie, wiec ostateczny bilans na plus ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja na szczescie po raz kolejny w ten weekend przekonalam sie, ze otaczam sie bardzo madrymi ludzmi, ktorzy ani nie czepiaja sie o moja diete, ani nie komentuja, ani nie podstawiaja mi co chwile jedzenia pod nos, maja fajne i spokojne do tego podejscie bo wiedza, ze robie to dla wlasnego dobra Cytat:
Sama zaczynam powoli korzystac z przepisow na stronie, a jest ich tam od groma ![]() Robilas sobie jakies badania? Np tarczycy? Pisz jak najwiecej, ja sama jestem tutaj od niedawna. Zaczelam przygode z odchudzaniem od wizyty u dietetyczki, ale czytanie forum pomaga mi wyszukiwac ciekawe posilki, triki, i motywowac sie. Wszystkie tutaj mamy podobne problemy, trafiamy na te same przeciwnosci i wspolnie szukamy rozwiazan ![]() Powodzenia w walce z kilogramami
|
|||
|
|
|
#3940 |
|
Przyczajenie
|
Dziewczyny, właśnie przejrzałam stronę quchenne inspiracje i zauważyłam, że baardzo podobnie gotuję do tej pani. To jeszcze bardziej powinno mnie dobić, ona nie waży 100 kg.
Badania mam w normie. Jak chodzi o ilość kalorii jakie jem, to jak odżywiam się racjonalnie to tym 1900 kcal się baaardzo najadam. Gorzej jak wszamam jakieś słodycze, wtedy te 1800-1900 kcal to nic :-( jadłospis z dzisiaj: owsianka z wieśniakiem, orzechami laskowymi i nektarynką i łyżeczką miodu 250 gr czereśni i nektarynka chleb razowy (50 gr) ze 100 gr awocado kalafior (dużo 400 gr) i dwa jajka sadzone na oliwie kostka chudego twarogu z nektarynką, łyżką otrąb i małą łyżeczką miodu w ciagu dnia około 2 l wody, może trochę więcej Wyszło mi w myfitnesspal 1867 kcal.
|
#3941 |
|
Rozeznanie
|
Fajnie, ze uzywasz MFP, mnie on bardzo pomaga i dzieki regularnemu logowaniu posilkow wykrylam kilka bledow, ktore juz powoli udaje mi sie naprawic. Przekonalam tez kolezanke, ktora nie byla pewna czy przyjmuje odpowiednia ilsoc kcal, bo tez przestala chudnac, i ona rowniez szybko zobaczyla plusy takie codziennego zapisywania jedzonka.
Jadlospisu nie bede ci komentowac, bo znam sie tylko na swoim wlasnym Ale mysle, zachecam do regularnego analizowania tego co i jak jesz, a blad gdzies znajdziesz. Musi byc cos nie tak, jesli nie udaje ci sie schudnac. ALE przyszlas tutaj wiec jestes na najlepszej drodze A ja dziewczyny wczoraj spedzilam wieczor w kuchni, ugotowalam GAR leczo do zamrozenia i rano sobie uswiadomilam, ze nie mam na niego miejsca w zamrazarce Dzisiaj wielkie przepakowywanie wałówy |
|
|
|
#3942 |
|
Wtajemniczenie
|
Paula bardzo podobnie jadłospisy nie znaczy poprawnie. Na pewno robisz jakieś małe błędy, które rzutują na całokształt, przez co nie idzie tak, jak powinno. Zraziłaś się do dietetyka i nie chcesz już.. no ok, a jak cię dentysta źle potraktuje to też już nigdy więcej nie idziesz, choćby zęby miały wypaść? trzeba dać drugą szansę komuś innemu z tej profesji
dziewczęta polecają Małgosię, ja w sumie też mogę. Dobiera diety dokładnie do twoich potrzeb, wypełniasz formularz na swój temat i jazda. I: owsianka - ile płatków? ile orzechów? II: same owoce to nie jest pełnowartościowy posiłek, staraj się dodać do tego jakiś tłuszcz - jogurt, pestki jak dla mnie to na jeden dzień od razu rzuca się to, że w jadłospisie jest za dużo tych owoców. sporo cukrów prostych, bo jeszcze dodanego cukru masz w miodzie trochę. Dziennie możesz zaleca się jedzenie 2-3 porcji owoców. przykładowo: jedna porcja czereśni to 100g (ok. 20 sztuk), do tego dwie nektarynki (jedna porcja to ok 200g, czyli taki średniaczek). czyli ogólnie zjadłaś ~4.5 porcji owoców widzę też, że jesteś wege - ok. no to tu mięcha ci nie zaproponuję, ale musisz sobie dołożyć białka, bo w tym jest średniawo nie liczą się same kalorie, liczy się też to, w czym je dostarczasz, bo nie sztuką jest zjeść tabliczkę czekolady i potem się głodzić do końca dnia bo kalorie się zgadzają ![]() no i słabo z warzywami, co z tego, że zjadłaś za jednym zamachem 400g kalafiora? tzn ok, bardzo dobrze, że chociaż on się przez cały dzień znalazł, ale to za mało, patrząc ogólnie na dzień. musisz sobie urozmaicać, bo to jest podstawa powodzenia całego przedsięwzięcia ciekawostka: 1 porcja kalafiora to 1/3, czyli 110g a powinnaś jeść 4 porcje warzyw* minimalnie ![]() *ziemniaki mogą stanowić tylko jedną porcję --> 70g = 1 mały ziemniak Sabasza: no widzisz, pierwsze koty za płoty też muszę ugotować coś większego i pomrozić, bo nie chce mi się stać nad garami w taki upał i po linii najmniejszego oporu bym najchętniej szła :x cieszę się, że spotkanie z bliskimi ci pomogło
FORCE yourself to do things. FORCE yourself to get out of bed and practice. FORCE YOURSELF TO WORK. Edytowane przez thenerdqueen Czas edycji: 2015-07-07 o 09:36 |
|
|
|
#3943 | ||
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Ma bardzo duzo polskich produktów (chyba więcej niż w MFP) i takie miary kuchenne jak garść, szklanka- super ![]() Cytat:
A i jak jesteś poza domem to możesz wpakować jedzenie do pudełka plastikowego i takie bez konieczności odgrzania- np sałatkę z makaronem, rybą wędzoną czy jajkiem. Ja tak mam na swojej diecie, mój dietetyk nie wymięka
|
||
|
|
|
#3944 |
|
Wtajemniczenie
|
aikanne: no ja właśnie dzisiaj zaczynam testować tę aplikację
właśnie bardzo mi się podoba to, że jest przez polską vitalię robiona, dlatego baza polskich produktów z definicji owinna być ogromna Paula ja też pakuję do pojemniczków, na uczelni ciągle jadlam bez odgrzewania i było smaczne
|
|
#3945 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cukrami z owoców się nie ma co martwić, ograniczać trzeba te dodawane cukry. Paula wege nie jest, bo je ryby. O białko się martwić nie trzeba. https://www.youtube.com/watch?v=2m4p8s7xskQ Za to się zgodzę, że trzeba patrzeć na jakość jedzenia, a nie tylko na kalorie. Paula naprawdę jesz za mało, dla Ciebie te 1867 kcal przy ćwiczeniach to jest głodówka, a w zasadach naszego wątku masz wyraźnie napisane, że takich tu nie tolerujemy. Rozumiem, że masz problem z jedzeniem odpowiednich ilości, bez dopychania się słodyczami, bo ja miałam dokładnie tak samo. Pytanie brzmi, czy Ty to chcesz zmienić? ---------- Dopisano o 11:39 ---------- Poprzedni post napisano o 11:38 ---------- Cytat:
|
|
#3946 |
|
Rozeznanie
|
W jadlospisach na stronie qchenne-inspiracje tez sa wersje 'dla studentow', czyli takie wlasnie bez odgrzewania
|
|
|
|
#3947 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3948 | |
|
bez kija nie podchodz
|
Mel, ja znow czytalam ze owoce powinny byc 10 % naszego zapotrzebowania na wegle.
ostatnio fit lovers nawet nagrali taki film dla potreningu.pl nie wiem czy ktos widzial. Czasem glupieje sama od roznych teorii
|
|
|
|
#3949 |
|
Wtajemniczenie
|
Mel: póki co mi się wywaliła aplikacja 3x i zdążyłam wpisać tylko śniadanie
ale to pewnie dlatego, że wrzucałam sobie innego androida na telefon i to niekoniecznie problem aplikacji samej w sobie ![]() Mel, Unex: no tak już jest, ile głów, tyle teorii myślę, że Paula powinna sprawdzić przy czym czuje się lepiej i gdzie osiąga lepsze wyniki i zdecydować
|
|
#3950 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Teorii jest mnóstwo, ja ufam temu doktorkowi z linka, bo podaje źródła - różne niezależne badania naukowe, a to mnie przekonuje bardziej niż jakiś przypadkowy trener. Oczywiście każdy sobie musi swój złoty środek znaleźć, ale jak widzę"nie jedz owoców" to mnie szlag trafia. Cytat:
Tak, dokładnie, najlepiej testować na sobie (tylko nie zbyt ekstremalne rzeczy Tylko wspominam o tym, bo łatwo się wciągnąć w mity fitnessowego świata. Glupio się przyznać, ale ja nie jadłam przez kilka lat ziemniaków, bo wszędzie się mówiło, że tuczące, że trzeba ograniczyć węgle itd. Na całe szczęście powoli się od tych mitów odchodzi. No i długoterminowo (czyli dla osób takich jak my, które mają do zrzucenia więcej niż 3kg), najlepsze efekty dają diety wysokowęglowodanowe niskotłuszczowe, także temu też się warto przyjrzeć. Przy czym trzeba zaznaczyć, że trzeba tu patrzeć też na inne rzeczy np. niską zawartość soli, brak dodawanych cukrów itd. (bo ktoś mi zaraz powie, że ciastka to węgle
|
|
#3951 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Na mnie niejedzenie owocow popoludniu podzialalo bardzo dobrze. Nie mam wzdec, nie boli mnie brzuch. Teraz jadam owoce glownie na drugie sniadanie, popoludniu ewentualnie maliny, truskawki, jeżyny, one nie robią mi rewolucji. Ale jest wlasnie tak jak piszecie, ja na to dawniej nie zwracalam uwagi, poczytalam troche i sprawdzilam czy taki czas jedzenia owocow dobrze na mnie wplynie i akurat w moim przypadku podzialalo bardzo dobrze.
|
|
|
|
|
#3952 | |
|
bez kija nie podchodz
|
Mel, no wiadomo, kazdy org jest inny . Warto wspomniec, ze sa owoce i owoce
np banany i winogrona sa dosc kaloryczne jak na owoce, a wezmy np takiego arbuza, gdzie sklada sie z wody z wiekszosci ![]() Trzeba znalezc zloty srodek dla siebie ![]() Uff ja pocwiczylam rano, teraz umylam podlogi na kolanach w calym domu a mymy dwupietrowe mieszkanie no i wczesniej odkurzylam + kurze. Teraz chce sie wziac za lazienke ![]() Nie wiem od czego to zalezy ale wydaje mi sie, ze ja malo efektywnie sprzatam. Staram sie robic to najdokladniej w swiecie, ale za 2 dni bedzie to samo co dzis rano. Mieszkamy przy ruchliwej ulicy i moze stad ten wieczny kurz
|
|
|
|
#3953 |
|
Wtajemniczenie
|
Mel: ale też nie możesz przekręcać moich słów, bo nie powiedziałam nigdzie, żeby nie jadła, tylko żeby ograniczyła, a czuję, że to przeze mnie tak alergicznie podchodzisz
fakt, wysokie węgle i niski tłuszcz jest ok, tylko też trzeba wypośrodkować definicję wysokiego i niskiego, bo często jest tak, że dziewczyny początkujące eliminują tłuszcze praktycznie do zera, przez co gospodarka hormonalna im siada Unex: ja też się nie mogę ogarnąć z tym, że mi się kurzy jak cholera, też mieszkam przy ruchliwej ulicy :/ pamiętam jak u siebie mogłam kurz raz w tygodniu spokojnie wycierać, bo nic nie osiadało, a teraz po przeprowadzce masakra! musiałabym się ze ścierą nie rozstawać
|
|
#3954 |
|
Przyczajenie
|
Cześć dziewczyny
![]() tak sobie myślę, że zrobiłam błąd wrzucając mój beznadziejny wczorajszy jadłospis - wiem że był średni, ale chciałam przerwać to "od jutra" i zagrać uczciwie. Zazwyczaj jem więcej warzyw. Odnośnie białka - thenerdqueen naprawdę 250 zr chudego twarogu, 100 gr wieśniaka i dwa jajka to za mało Więcej raczej nigdy nie jem, no chyba że zjem ryby dwa razy dziennie, ale się to nieczęsto zdarza. Owoce - temat rzeka, naczytałam się baaaaardzo dużo teorii. Analizowałam nawet badania naukowe i te sobie przeczą. Wyszłam z założenia, że w sezonie owoce warto jednak jeść. Dietetycy zalecają np. zjedzenie 500 gr czereśni zamiast posiłku. Nie jest to rzecz jasna posiłek pełnowartościowy, ale zyski przeważają podobno straty bo czereśnie mają masę witamin. To racja, że różne zalecenia nie dotyczą osób otyłych, jaką ja jestem - powinnam z czegoś zrezygnować na rzecz chudnięcia. Tylko że mi owoce świetnie robią, uwielbiam je i dzięki nim trzymam się z dala od słodyczy. Te trzy małe nektarynki z wczoraj i duża garść czereśni to była raczej taka przeciętna ilość jaką zjadam.. Melonade - pewnie masz rację, że muszę jeść więcej, ale też kalkulator BMR kalkulatorowi nierówny. Według na przykład tego: http://ar.pl/kalkulatory/kalkulator-bmr/ moje zapotrzebowanie przy lekkiej aktywności to 1968 kcal. Przy bardzo dużej już skacze do 2400, ale ja bardzo aktywna nie jestem. Trochę się w tym gubię - bo zwiększę na siłę zgodnie z Twoim zaleceniem spożycie, a się okaże że moje zapotrzebowanie to naprawdę to 1968 kcal przy lekkiej aktywności i... będę tyć ---------- Dopisano o 13:22 ---------- Poprzedni post napisano o 13:15 ---------- A i mój jadłospis z dziś: ś - owsianka (50 gr płatków) + 100 gr wieśniaka + małe jabłko starte + łyżeczka miodu 2 ś - koktajl - 200 ml maślanki, 100 gr truskawek, pół małej brzoskwini + garść jarmużu spora
|
#3955 |
|
Wtajemniczenie
|
Paula: masz rację, przepraszam i kajam się, widziałam te jajka ale mózg mi się nie skupił
ALEŻ MNIE DENERWUJE TEN WIZAŻ! jak scrolluję stronę do góry to mi się taka wielka belka z propozycjami artykułów pojawia i przesłania połowę tekstu, no matkobosko :[
|
|
#3956 | ||
|
bez kija nie podchodz
|
Cytat:
||
|
|
|
#3957 |
|
Konto usunięte
|
Jak ta apka Vitali sie nazywa ?
|
|
|
|
#3958 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3959 |
|
Wtajemniczenie
|
Soldus: Fitatu
Sabasza: działa, dzięki
|
|
#3960 |
|
Zakorzenienie
|
Dziś znów miałam zrobić jogurt z owocami dziś czereśnie. Kupiłam je wczoraj na rynku. W każdym owocu był robak W KAŻDYM. Sprawdziłam 3/4 owoców i resztę wywaliłam.
Za to na obiad ryż z mieszanką meksykańską i przecierem. Do tego mizeria (podopieczna miała mielone na obiad). Następnym razem dam jogurt do samej potrawy. Pyszna była ![]() Sniadanie: jajecznica z dwóch jaj ze szczypiorkiem, pomidorem, kromka chleba Obiad jak wyżej Podwieczorek jogurt z dżemem wiśniowym bez cukru, jabłko Kolacja: reszta ryżu. Upiekłam pasztet z soczewicy, pieczarek, cebuli, marchwii... Ciekawe jak będzie smakował. Chyba za długo siedział w piecu
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:28.

Sama mam zamiar 'udać się' do niej po powrocie z Anglii

Przyjelam bardzo duuuuzo %%%, jedzenie bylo w miare w normie, ale naciagnelam sie na jakies tluste kielbaski. Mysle, ze glownie %%% wygenerowaly mi milion dodatkowych kalorii. Tuz przed wyjazdem i tuz po powrocie stanelam na wadzie i roznica byla spora bo 2kg albo wiecej. Mam nadzieje, ze sie to wszystko wyrowna
Oczywiscie od dzisiaj ladnie wrocilam do diety
jeszcze mi do niej kilka kg brakuje

ostatnio fit lovers nawet nagrali taki film dla potreningu.pl nie wiem czy ktos widzial. 
no i wczesniej odkurzylam + kurze. Teraz chce sie wziac za lazienke