![]() |
#31 |
Przyczajenie
|
Dot.: Szklarska Poręba- gdzie nocleg?
Niestety w Willi Słoneczko tylko grupa w sylwester, może ktoś polecieć coś innego?
Pozdrawiam. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Wtajemniczenie
|
Odświeżam. Polecacie coś jeszcze? Zależałoby nam na pokoju dwuosobowym +śniadanie.
![]() |
#33 |
Rozeznanie
|
Szklarska Poręba - noclegi.
Witam
![]() Polecacie cos? Chodzi mi o nie bardzo drogie noclegi. Ale żeby w hotelu były jakieś udogodnienia ![]() (wliczone jedzenie w cene, chociaz sniadanie, basen, spa-wiem ze w niektorych jest) Mozecie tez polecic hotele/noclegi te z ktorych wy korzystalyscie ![]() widziałam ze watek juz byl, ale byl to stary watek, dlatego wole odswiezyc i zalozyc nowy.
![]() |
![]() |
#34 |
Przyczajenie
|
z pewnością Słoneczna Róża, 58-580 Szklarska Poręba, Mickiewicza 15, +48 75 717 20 97, http://www.slonecznaroza.pl - samo centrum, miło, przyjemnie, noclegi w wysokim standardzie, pokoje przestronne. To tak po krótce.
Edytowane przez katvad Czas edycji: 2013-11-21 o 07:55 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Przyczajenie
|
Ja polecam Apartament Cristal http://www.apartamentcristal.pl
Apartament dobrze usytuowany. Blisko centrum a jednocześnie jest cicho. Przepiękny widok na Szrenicę. Bardzo dobrze urządzony i pięknie wyposażony. Świetne miejsce na skorzystanie z wszytskich atrakcji Karkonoszy i Gór Izerskich. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Raczkowanie
|
Ja bym chciała wyjechać na Sylwestra do Szklarskiej Poręby, ale Tż pracuje i nie wiem jak to wyjdzie :/
![]() |
#37 |
Raczkowanie
|
polecam wille sloneczna, na slonecznej 9. ladne, duze pokoje z lazienkami, kuchnia ogolna, dobrze wyposazona, blisko biedronka, widok na szrenice, blisko centrum, przystepne ceny...
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#38 |
Przyczajenie
|
Polecam Pensjonat TRANS. Blisko wyciągu, super jedzenie i mili właściciele. I ceny przyzwoite jak na trzy gwiazdkowy pensjonat. Podaję link do strony internetowej www.pensjonattrans.eu
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Raczkowanie
|
Wybieram się do Szklarskiej Poręby. Zatrzymamy się w pensjonacie Jeleni Róg, może ktoś już tam był? Na zdjęciach wygląda bardzo przytulnie i miło. Po wyjeździe podzielę się wrażeniami
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Zadomowienie
|
Hej!!
I jak było!? Ja wybieram się we Wrześniu i też szukam dobrego zakwaterowania ![]()
![]() |
#41 |
Raczkowanie
|
Na prawdę super miejsce. Pensjonat fajny, zadbany, ładny w środku, Fakt, może cenowo też nie było mało, ale oboje byliśmy bardzo zadowoleni
![]() Polecam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#42 |
Przyczajenie
|
Cudownie wspominam pamiętne wycieczki szkolne do Szklarskiej Poręby ehhh
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Przyczajenie
|
A ja polecam Zachełmie. To taka osada koło Przesieki - bardzo blisko do zamku Chojnik, jak i na główna grań Karkonoszy. Cichutko, przytulnie i dużo zabytkowych domków. Zachełmie ma też bardzo ciekawą historię. Sporo ważnych osobistości tu rezydowała. Żył też poeta niemiecki, który swoje nazwisko zmienił na niemiecka nazwę miejscowości - Christian Saalberg. Jak tu byłam w tamtym roku, to poznałam fajnego tubylca, który w kółko potrafił opowiadać o Karkonoszach
![]()
![]() |
#44 |
Przyczajenie
|
W Szklarskiej Porębie byłam na majówce z mężem muszę przyznać, że wyjazd się udał. Zatrzymaliśmy się w Wilii https://www.infoliniaturystyczna.pl/...128703ca9e2601 ceny przystępne już od 35 zł/os. więc nie drogo myślę i naprawdę warte tego. Pokoje przytulne, nie mieliśmy daleko do centrum Szklarskiej Poręby, jeżeli ktoś spędza czas zimą to blisko wyciąg narciarki i kolejka górska dla tych co lubią.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
BAN stały
|
Ja zawsze jeżdżę do ,, Domu z duszą". To mój klimat i sprawdzone noclegi także polecam. Chodzi o ten dom
http://polny-krzew.pl/ Edytowane przez aniolek-tasmanski Czas edycji: 2014-09-29 o 09:36 Powód: pomyłka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#46 |
BAN stały
|
A my z rodziną od lat jeździmy do http://www.willalena.info/ Dużo razy sie zrazilismy przez nocowanie gdzies ,,w ciemno" dlatego nie ryzykujemy i wybieramy właśnie ten ośrodek. W szczególności, że mamy dzieci
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
BAN stały
|
A ja polecam http://www.apartamentroza.pl/ Sprawdzone- świetny obiekt noclegowy
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Przyczajenie
|
byłam tam dwa lata temu w uroczym pensjonacie. Jak tylko przypomnę sobie albo znajdę nazwę gdzieś napisze więcej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
Rozeznanie
|
Kiedyś w Szklarskiej spałam w ośrodku Bełchatów ale potem tak masakrycznie podnieśli ceny że już mnie nie było stać, a jakość bez zmian.
Tanio można się przespać z ośrodku należącym do Poczty Polskiej - pokoje fajne, tylko dojazd do nich mocno pod górkę i przy oblodzeniu bywa wesoło ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#50 |
Przyczajenie
|
A ja polecam: Hotele i Noclegi w Szklarskiej Porębie w sumie tutaj zaczynają się już od: 28 zł za dobę.
![]() |
#51 |
Przyczajenie
|
Dot.: Szklarska Poręba :) - prośba o porady - szlaki, ciekawe miejsca!
Ja rok temu byłam w willi Polny Krzew własnie w Szklarskiej Porębie.
Bardzo fajne wnętrze, utrzymane w takim trochę, niektórym może się wydać dziwnym, lecz czarującym stylu. Bardzo mili właściciele, którzy polecili mi wiele miejsc godnych obejrzenia, o których nawet wcześniej nie słyszałam ![]() Dodatkowo ceny tez było ok ![]() ![]() Po za tym organizują niesamowicie fajne ogniska ![]() ![]() Wszytskiego mozna sie dowiedzieć z ich strony internetowej : http://polny-krzew.pl/ , a jak nie to polecam kontakt telefoniczny z właścicielką, na prawdę wspaniała kobieta, wszystko da się z nią dogadać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
Przyczajenie
|
Hejka.
Jeżeli szukasz sprawdzonego noclegu w Szklarskiej Porębie, to zajrzyj na strony takie jak np. : www.forumszklarskaporęba. pl Opinie turystyczne a nawet można dodać ogłoszenia darmowe . 3maj się i pozdrawiam. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
Raczkowanie
|
Cześć
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#54 |
Winter is coming
|
Pieszo ze szklarskiej można dotrzeć na sporo szlaków, zarówno w karkonosze, jak i w góry izerskie, więc samochód niepotrzebny. Z tego co wiem może być problem z przedostaniem się do Karpacza, gdybyście chcieli iść na śnieżkę, ale nie zagłębiałam się dokładnie w ten temat.
Poza standardowym wejściem na śnieżne kotły i szrenicę polecam połazić po pobliskich górach izerskich. Ze szklarskiej idzie np. szlak na wysoki kamień. Co do Czech to nie pomogę
![]() |
#55 |
Zakorzenienie
|
Bylam bez samochodu ale 8 lat temu. Dużo szlaków tam jest. Polecam jednodniową wycieczke do Pragi (autokar). Biura turystyczne tam organizują.
Co do Karpacza wtedy byl duży problem aby tam się dostać. Nie wiem jak na dzień dzisiejszy,może po 8latach coś się pozmieniało. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#56 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]()
https://wizaz.pl/Mikroreklama Edytowane przez Kamil_K Czas edycji: 2015-07-21 o 11:45 Powód: poprawienie błędów |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#57 |
Przyczajenie
|
Hejka
![]() Szklarska Poręba jest tak pięknie rozłożona, że samochód jest naprawdę niepotrzebny. Jeżeli chodzi o Czechy to do Harrachova kursuje Kolej Izerska. (turystyczna kolejka) . Do Karpacza można dojechać PKSem ![]() Noclegi które mogę ewentualnie polecić jako dobrą baze wypadową w góry (np.blisko Kolej Izerska oraz szlaki turystyczne przy górach Karkonoskich jak i Izerskich) to: Pod Szczytami: http://www.e-szklarska.com/obiekty/407/pod-szczytami - Kamieńczyk ok. 1500m, Duży plac zabaw. Villa Grace www.vilagrace.pl - Przy Czarnym Szlaku.(dobre jedzenie ;-) Domek Babci Gieni www.domekbabci.pl -Blisko Kolej Izerska. Podobno odbierają z dworca. Hotel Sasanka www.hotel-sasanka.pl -Ciekawe pakiety, rabaty (Polecam ten Hotel) Miłego wypoczynku w Szklarskiej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:31.