Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. VII - Strona 81 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-07-07, 14:59   #2401
truskafffka91
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. VII

Cytat:
Napisane przez ridja devojka Pokaż wiadomość
Ja tez a jak mam koszule to mężowi podrzucam albo nie noszę...

Wysłano z szajsunga, który wie lepiej.
To u nas zależy. Np. Jak się zbierany gdzieś do wyjscia to prasuje ten co ma więcej czasu, a zazwyczaj TŻ ma go więcej, bo ja "znikam" na dłuższa chwilę w łazience. I zanim się zdecyduje np. na jakąś sukienkę to TŻ m do wyprasowania z 3-4.
truskafffka91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-07, 15:03   #2402
owieczkaa
Zakorzenienie

Ja staram się nie kupować rzeczy, które trzeba prasować ale te niezbędne do prasowania zniosę nie boli mnie wyprasowanie paru koszul ale całego kubła prania bym nie zniosła.

A mojemu tż nie daje żelazka do ręki bo to by się skończyło źle na wszystkiego i wszystkich wokół. Raz go widziałam z żelazkiem, próbował spodnie swoje wypracować w kant, wyglądał jak kot z paraliżem tak dziabał po tych spodniach haha
Stary 2015-07-07, 15:04   #2403
Mten
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez owieczkaa Pokaż wiadomość
No ale chyba Ci wyznaczą jakiegoś zastępczego lekarza bo przecież nie możesz być bez opieki przez 6 tygodni w końcówce ciąży do tego...
No mam nadzieje, ze załatwi jakieś zastępstwo - mają dać znać do piątku. ale już koleżanka, która jest położna poleciła mi lekarza od siebie ze szpitala który przyjmuje niedaleko mnie więc się do niego umówiłam żeby nie zostać bez lekarza... a też nie chcę trafić do pierwszego lepszego w 30tyg ciąży tylko dla tego, że jako jedyny mógł przejąć pacjentki akurat
Stary 2015-07-07, 15:06   #2404
truskafffka91
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja staram się nie kupować rzeczy, które trzeba prasować ale te niezbędne do prasowania zniosę nie boli mnie wyprasowanie paru koszul ale całego kubła prania bym nie zniosła.

A mojemu tż nie daje żelazka do ręki bo to by się skończyło źle na wszystkiego i wszystkich wokół. Raz go widziałam z żelazkiem, próbował spodnie swoje wypracować w kant, wyglądał jak kot z paraliżem tak dziabał po tych spodniach haha
Wyobraź sobie, że u mnie w rodzinie wszystko się prasuje, czy wymaga prasowania czy też nie. Moja mama siedzi z taka właśnie "kuuupą" prania i je prasuje.
Jak patrze się teraz z perspektywy czasu to mogę śmiało stwierdzić, że u mnie w rodzinie osoby są nie normalne. (Czyt.pedantyczne) dobrze, że ja taka nie jestem. Lubię porządek, ale bez przesady.
Stary 2015-07-07, 15:15   #2405
meryy82
Zakorzenienie

Dzień dobry
kiedy wy macie czas tyle stron napisać, ciężko czasem nadążyć

Cytat:
Nie ma jak skurcze w obu lydkach na dzień dobry... Już nigdy nie będę pomstować na budzik bo budzi mega łagodnie haha
w łydkach i jeszcze gratis o poranku skurcz w udzie (mięsień rowerzysty się odezwał)

Cytat:
Napisane przez czarownica_tea Pokaż wiadomość
A ja lecę na basen. I jest kilka stopni chłodniej wiec jakość życia sie poprawia.

Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk

a ja byłam na gimnastyce obok szkoły rodzenia kobieta prowadzi zajęcia dla ciężarówek.
na basen idę w czwartek

Cytat:
Napisane przez agu23gda Pokaż wiadomość
W moim szajsungu tez jest opcja na ubranka dzieciece i tez 90 st. W dodatku to pranie trwa ok 2 h. Nie korzystam. Piore w normalnym trybie zgodnie z temp na metkach tylko plukanie 2 razy.
od 4 miesięcy mam palkę i poszłam zobaczyć też ma opcję dziecięcych ubranek, ale nie wiem jak długo pierze, no i temp. mogę ustawić. z opisu instrukcji wygląda, że ma podwójne płukanie
meryy82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-07, 15:23   #2406
aakkzzii
Zakorzenienie

GG do aakkzzii

Cytat:
Napisane przez Mten Pokaż wiadomość
No to ja już się cieszyłam że nie mam rozstępów i od kilku dni nic mnie nie boli i dostałam telefon :
Mój ginekolog złamał rękę na rowerze i pozrywal ścięgna od barku... Jutro ma operacje i nie będzie przyjmował przez 6tygodni... Super... :-(
Mhm znam ten bol. Placowka w ktorej przyjmuje moj lekarz ma teraz remont a kiedy konczy sie remont moj gin idzie na urlop miesieczny !! Takie buty. Juz jestem zapisana do innego na usg ciazy w 32 tyg i po zwolnienie lekarskie znowu ide do innego.. kozak

Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 15:23 ---------- Poprzedni post napisano o 15:21 ----------

Cytat:
Napisane przez truskafffka91 Pokaż wiadomość
Wyobraź sobie, że u mnie w rodzinie wszystko się prasuje, czy wymaga prasowania czy też nie. Moja mama siedzi z taka właśnie "kuuupą" prania i je prasuje.
Jak patrze się teraz z perspektywy czasu to mogę śmiało stwierdzić, że u mnie w rodzinie osoby są nie normalne. (Czyt.pedantyczne) dobrze, że ja taka nie jestem. Lubię porządek, ale bez przesady.
Ja na codzień nigdy nie prasuje. Wystarczy odrazu po skonczeniu prania je wyjac i ladnie prosto naciagajac wygladzajac powiesic.

wymianki
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1112886
aakkzzii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-07, 15:25   #2407
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Moja mama tak samo, prasuje chyba wszystko (nie mam pewności co do skarpetek jedynie). A że ciuchów ma niemało to i roboty okropnie dużo. Z porządkiem mam tak samo, nie wpadam w szał jak coś jest niepoukladane. A mina mama juz by dawno rozum straciła.
Widzę jakie to jest okropne jak przychodzą goście a moja mama jedyne o czym myśli to kto jak buty zostawił albo rzucił sweter na kanapę zamiast cieszyć się towarzystwem... To nie jest normalne z pewnością.

Cytat:
Napisane przez meryy82 Pokaż wiadomość
w łydkach i jeszcze gratis o poranku skurcz w udzie (mięsień rowerzysty się odezwał)
O matko... Ja z rowerem się lubimy średnio, ale łydki biegacza dają mi w kość...
Stary 2015-07-07, 15:27   #2408
aakkzzii
Zakorzenienie

GG do aakkzzii

Dziewczyny ale mnie wzielo na sprzątanie.
Poodkurzalam. Wymylam podlogi. Poscieralam kurze. Znow naszykowalam 2wory smieci dla tz do wywalenia. Wstawilam pranie. Zaraz zabieram sie za mycie wanny i kibla, no i na końcu kuchnia ale to przy okazji obiadu no i hit odrazu tu jakos lepiej.

wymianki
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1112886
aakkzzii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-07, 15:28   #2409
truskafffka91
Wtajemniczenie

Cytat:
Moja mama tak samo, prasuje chyba wszystko (nie mam pewności co do skarpetek jedynie). A że ciuchów ma niemało to i roboty okropnie dużo. Z porządkiem mam tak samo, nie wpadam w szał jak coś jest niepoukladane. A mina mama juz by dawno rozum straciła.
Widzę jakie to jest okropne jak przychodzą goście a moja mama jedyne o czym myśli to kto jak buty zostawił albo rzucił sweter na kanapę zamiast cieszyć się towarzystwem... To nie jest normalne z pewnością.

O matko... Ja z rowerem się lubimy średnio, ale łydki biegacza dają mi w kość...
Moja to od razu zabiera kurtkę i sama wiesza..
Stary 2015-07-07, 15:29   #2410
czarownica_tea
Zakorzenienie

U nas TŻ prasuje ale nie umie poskładać sobie koszulek. Tzn składa je w kulkę . Ja prasuje swoje rzeczy a on swoje. Chyba ze trzeba koszule na wyjście to wtedy mnie prosi .

Owieczka- hahaha kot z paraliżem wyobrazilam sobie to

Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk

czarownica_tea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-07, 15:37   #2411
Mten
Rozeznanie

U nas mąż prasuje lepiej niż ja :-P
Ale on prasuje sobie codziennie koszule do pracy wiec ma wprawę, ja zresztą też prasuje to co akurat zakładam, jeśli wymaga wyprasowania :-P a nie na "zaś" :-D
Stary 2015-07-07, 15:43   #2412
201701300931
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez czarownica_tea Pokaż wiadomość
U nas TŻ prasuje ale nie umie poskładać sobie koszulek. Tzn składa je w kulkę . Ja prasuje swoje rzeczy a on swoje. Chyba ze trzeba koszule na wyjście to wtedy mnie prosi .
Mój też składać nie umie, więc to akurat niestety sama robię. Tak samo nie przekłada moich ciuchów na prawą stronę, bo ma często problem z przełożeniem ręki przez moje mikro rękawy czy nogawki
201701300931 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-07, 15:53   #2413
meryy82
Zakorzenienie

Cytat:
Ja pierwszy masaż mam za sobą. Nie jest to przyjemne :P bede robić 2 x dziennie. Raz w ciągu dnia a potem po kąpieli wieczorem. Boże liczę na cud... cud, że nie będę nacięta
Dziewczyny czy macie rozstępy? A jeśli tak to gdzie najwięcej?
ja już od tygodnia się masuję, położna zaleciła, pierwsze 3 razy były mało przyjemne, ale nie jest źle.
Trochę rozstępów zrobiło mi się na biodrach,

Cytat:
Napisane przez aakkzzii Pokaż wiadomość
Hahahaha
Dokladnie tz nie odmowi. Moj tylko czeka na monent kiedy masowanie cyckow i szczypanie sutkow bedzie wskazane by porod przyspieszyc

A ja mam tak ze jak tz wsadza mi tam palce to czuje sie jak bym miala zacisniete wszystko. Przymale i przyciasne.

mój też pewnie na to czeka, szczególnie, że ja prawie nie mam ochoty na bzykanie
meryy82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-07, 15:55   #2414
truskafffka91
Wtajemniczenie

Pierwszy raz w życiu zobaczyłam poród w którym było wszystko widać. I jestem trochę zniesmaczona. To tak strasznie wygląda?
Stary 2015-07-07, 16:00   #2415
oczarowana
Zadomowienie

Cytat:
hahaha globus Ty mnie wykonczysz

Ja dzisiaj robilam 1 raz masaz i tez nie byl przyjemny, ale obiecalam sobie, że wytrwam. Golę nogi i się zasapię to i masaż zrobię dla wlasnego (może) dobra i fakt, troszeczkę szczypało, ale jak przestalam to i szczypanie przeszlo. Licze na to, że będzie coraz lepiej i w koncu dam rade usiasc na globus bez cegieł na łbie

---------- Dopisano o 13:23 ---------- Poprzedni post napisano o 13:18 ----------

aaa a skoro masz za krótkie łapcie to zapytaj TŻ czy Ci pomoże... na bank nie odmówi haha . Jakbym zaproponowała to mojemu TŻ to zanim skończyłabym zdanie to on już by mnie tam smarował olejkiem
omg rozwaliłaś mnie. mój ma wielkie paluchy i w dodatku musiałby uważać bo ma taką pracę,że każdego dnia ma w ciele/najczesciej na rękach opiłki od miedzi-takie mikro mikro...jakby mi to wlazło w bożenę to na IP mieli by ubaw po pachy

---------- Dopisano o 16:00 ---------- Poprzedni post napisano o 15:59 ----------

Cytat:
Hahahaha
Dokladnie tz nie odmowi. Moj tylko czeka na monent kiedy masowanie cyckow i szczypanie sutkow bedzie wskazane by porod przyspieszyc

A ja mam tak ze jak tz wsadza mi tam palce to czuje sie jak bym miala zacisniete wszystko. Przymale i przyciasne.

mój tż czeka na to samo ale już przy końcu ciąży bo teraz ma schize i sie boi przytulanek by nam sie nic nie stało.
ja też TAM ciasna.
oczarowana jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-07-07, 16:09   #2416
Kissmisiaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Danaeee84 Pokaż wiadomość
Mąż. Ja od lat nie prasuję, to jego działka
To zazdroszczę.
Mojemu nawet pomietolone ciuchy nie przeszkadzają.
Cytat:
Napisane przez elcia88 Pokaż wiadomość
mój maz chyba nigdy nie prasował, jemu nie przeszkadza wyjść w ubraniu pomiętym jakby z gardła ktoś wyjał
O jakbym swojego widziałam
Trzeba umiejętnie powiesić pranie na suszarkę i nie są takie wygniecione
Cytat:

Ja nienawidzę koszul prasowac. Jak prasowałam do pracy to hurtem na cały tydzień.
Cytat:
Dziewczyny ale mnie wzielo na sprzątanie.
Poodkurzalam. Wymylam podlogi. Poscieralam kurze. Znow naszykowalam 2wory smieci dla tz do wywalenia. Wstawilam pranie. Zaraz zabieram sie za mycie wanny i kibla, no i na końcu kuchnia ale to przy okazji obiadu no i hit odrazu tu jakos lepiej.

Ja wieczorem tez robiłam porządki
Cytat:
Napisane przez Mten Pokaż wiadomość
U nas mąż prasuje lepiej niż ja :-P
Ale on prasuje sobie codziennie koszule do pracy wiec ma wprawę, ja zresztą też prasuje to co akurat zakładam, jeśli wymaga wyprasowania :-P a nie na "zaś" :-D
Pożycz mi go na kilka dni
Stary 2015-07-07, 16:11   #2417
ridja devojka
Zakorzenienie

Cytat:
Pierwszy raz w życiu zobaczyłam poród w którym było wszystko widać. I jestem trochę zniesmaczona. To tak strasznie wygląda?
Gdzie to widziałaś?
Stary 2015-07-07, 16:12   #2418
truskafffka91
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ridja devojka Pokaż wiadomość
Gdzie to widziałaś?
Na Youtubie, wpisz sobie ciąża. I tam będzie "ciąża poród". I babka goła.
Stary 2015-07-07, 16:22   #2419
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Ja wiem czy strasznie? Tak... fizjologicznie wygląda dla mnie. Jakbyś zobaczyła zbliżenie na seks albo robienie kupy to tez nie wygląda to zbyt pięknie.
Stary 2015-07-07, 16:23   #2420
truskafffka91
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja wiem czy strasznie? Tak... fizjologicznie wygląda dla mnie. Jakbyś zobaczyła zbliżenie na seks albo robienie kupy to tez nie wygląda to zbyt pięknie.
Robienie kupy to coś jednak innego, a sex to chyba każdy widział w swoim życiu.
Stary 2015-07-07, 16:30   #2421
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Robienie kupy to coś jednak innego, a sex to chyba każdy widział w swoim życiu.
Obie te rzeczy to coś innego, ale uwierz mi ze jakbyś nie wiedziała co to jest seks, wyszlabys z buszu i zobaczyła pokryte śluzem narządy, krzyczacych ludzi to tez byś się przerazila po prostu seks to coś co znasz, a poród widzisz pierwszy raz i stad takie wrażenie może.
Stary 2015-07-07, 16:33   #2422
oczarowana
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez elcia88 Pokaż wiadomość
Co za chamy pisały na tym forum:@ ja mam nadzieję że mąż będzie kochał mnie nawet rozlazla po porodzie. I nie tylko jako matkę dziecka ale jako żonę i kochanke
Ja uważam (biere to na mój chłopski rozum hehe),że tacycy faceci co to wypisują to męskie pi z dy. w dodatku jadące po cichaczu na ręcznym a w dodatku po porodzie kiedy twierdzą,ze dotychczas ich kobieta pociągała a po porodzie jest już TYLKO Matką Ich Dziecka to tuszowanie problemów,które wsytąpiły już przed ciażą. Bo NIE WIERZĘ,że facet do porodu uwazał swoją kobietę za najlepsza kochankę i partnerkę i nagle po porodzie to sie mu wszystko odwidziało. Mężczyzna,którego z kobietą łączyło PRAWDZIWE UCZUCIE nie tylko fascynacja i seks,to będzie swoją babkę kochał jeszcze mocniej,głębiej i takoż samo szanował po wydaniu w cierpieniu ich własnego,upragnionego dziecka.
I niechaj mi teraz któraś z obrończyń tych co mają siury między nogami nie wylatuje z tekstem,że to wszystko przez ...naszą fizjologię. BO ZATŁUKĘ TASACZKIEM!
A FEMINISTKĄ NIGDY NIE BYŁĄM I NIE JESTEM.

Mam z resztą pośród znajomych kolegów,którzy rodzili ze swoimi kobietami ( i nie ważne czy byli w kulminacyjnym momencie czy wyszli,czy po prostu ich nie było bo...nie mogli być z różnych przyczyn w szpitalu np.praca,wyjazd za granicą,nie zdążenie na czas) i wszyscy oni są w udanych związkach,kilku ma już 2 dziecko i wszystko jest ok. Tworzą fajne,kochające się rodziny. A fizjologia kobieca to nie tylko samo wyjscie dziecka przez pochwę na swiat ale wszystko inne jeszcze PRZED.
Stary 2015-07-07, 16:33   #2423
olkka16
Rozeznanie

Witam się po wizycie. Mały ma prawie 1800 g, jest już ułożony główką do dołu - z tego się akurat nie cieszę bo dopada mnie jakaś paranoja jeśli chodzi o naturalny poród.
Martwiłam się nadmiernym tyciem, a tu miła niespodzianka w miesiąc tylko 0,7kg na plus.
Pytanie do dziewczyn, które będą miały pierwsze dziecko - wszystkie chodzicie/chodziłyście na zajęcia do szkoły rodzenia? Bo ja najpierw stwierdziłam, że sobie odpuszczę i pójdę na żywioł a teraz mam wątpliwości czy dobrze zrobiłam...
Stary 2015-07-07, 16:37   #2424
truskafffka91
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez olkka16 Pokaż wiadomość
Witam się po wizycie. Mały ma prawie 1800 g, jest już ułożony główką do dołu - z tego się akurat nie cieszę bo dopada mnie jakaś paranoja jeśli chodzi o naturalny poród.
Martwiłam się nadmiernym tyciem, a tu miła niespodzianka w miesiąc tylko 0,7kg na plus.
Pytanie do dziewczyn, które będą miały pierwsze dziecko - wszystkie chodzicie/chodziłyście na zajęcia do szkoły rodzenia? Bo ja najpierw stwierdziłam, że sobie odpuszczę i pójdę na żywioł a teraz mam wątpliwości czy dobrze zrobiłam...
Ja nie chodziłam. Kiedyś nie było szkół rodzenia tylko kobiety zapidalały w polu. I jakoś dawały sobie radę. Co ma być to będzie.
Stary 2015-07-07, 16:53   #2425
oczarowana
Zadomowienie

Cytat:
znalazlam na yt laske ktora opowiada o swoim porodzie nie wiem skąd ona bierze towar ale jest zacny
https://www.youtube.com/watch?v=Eoh2DAm-UvY

---------- Dopisano o 13:48 ---------- Poprzedni post napisano o 13:47 ----------

w superfarm za niecale 10 zl .

---------- Dopisano o 13:51 ---------- Poprzedni post napisano o 13:48 ----------

Paulina nic nie bierze Uwielbiam tą dziewczynę i jej kanał na yt. A poród miała za☠☠☠isty. Są takie laski które mają to szczescie i rodzą łatwo,prawie bez bólu. Moja koleżanka w zeszłym roku poszła sobie na ktg na 7 rano (chodziłą co dwa dni na kilkanaście dni przed spodziewanym tp) i na ktg dowiedziałą się,że ma 3 cm rozwarcia! byłą zdziwiona bo brzuch ją pobolewał jak na okres od kilku dni. jak wstała z ktg odeszły jej wody. nie wypuscili jej już ze szpitala. rodzinka przywiozła jej torbę z rzeczami. trafiła na porodówkę,mówiłą że się jej okropnie nudziło,przysypiała między skurczami,które odczuwała jako bóle miesiączkowe i nagle zachciało się jej kupę jak to mówiła.poszła do wc,siedzi,siedzi...kupy ni widu nie słychu.myślałą,że ma zaparcie. przyszłą podejrzeć jak położna i widzac że jej nie ma na sali krzyczy GDZIE PANI JEST,a Miśka krzyczy:"jestem w kiblu bardzo chce mi się kuuuuuuuuuupęęęęęęęęęęęęe ale nie mogę" i nagle na sale wleciałą druga poożna,wzieły ją na łożko porodowe a to już były parte! za którymś partym mała się z jej wyslizneła dosownie! rodziła niecałe 5 h (pierwszy poród).

---------- Dopisano o 16:44 ---------- Poprzedni post napisano o 16:40 ----------

Cytat:
Napisane przez Blondynka17 Pokaż wiadomość
Ty to jak cos walniesz to boki zrywac
no cio? zawsze musi być ktos w roli błazna
zamierzam również być sobą na PORODÓWCE

ps. wiem,wiem mam nieco specyficzne poczucie humoru polane abstrakcją (nie mylić z obstrukcją czy instrukcją)

---------- Dopisano o 16:47 ---------- Poprzedni post napisano o 16:44 ----------

Cytat:
Deszcz!
a co to jest deszcz?

jeszcze niech mi któraś napisze,że burza u niej była to tasaczkiem zatłukę również

moje miasto burze OMIJAJĄ. zbliża sie taki front burzowy,dochodzi,dochodzi iiiiiiiii i na jakieś 10,15 km przed Włocławkiem się rozchodzi by znowu się złączyć 10-15km za miastem i pójsć se dalej napitalać po nieboskłonie

---------- Dopisano o 16:53 ---------- Poprzedni post napisano o 16:47 ----------

Cytat:
eeeeee luzik. ja od kilku dni jestem przerażona bo DOSZŁO DO MNIE dopiero teraz,że mam tylko dwie możliwości wydania pacholęcia swego na świat:

a) przez pipkę
b) przez brzucha cc

a byłam pewna,że do rozwiązania jakiś mądraliński naukowiec wymyśli sposób trzeci INNĄ DROGĄ

a tu kicha
Stary 2015-07-07, 17:01   #2426
Panna Izabela
Zakorzenienie

Aaale się zdrzemnęłam, dawno tego nie robiłam!!! tylko teraz będę pewnie koczować do 5 rano..
A ta woda Uriage, to w jakiej cenie i gdzie?
Cytat:
Ja jakoś miałam schiza ze to za wcześnie

Aakkzzii łączę się z Tobą z marzeniem żeby być chudą haha a przynajmniej na tyle szczupłą żeby się zmieścić w moje stare ciuchy. I już nigdy nie będę narzekać ze jestem gruba, przysiegam!

Jeśli chodzi o uda to od paru dni używam nowego kremu z Tołpy na brzuch, uda i pośladki i muszę wam powiedzieć ze DZIAŁA jak cholera. W końcu wczoraj wyszłam z odsłoniętymi udami, tak to chodziłam w rybaczkach bo nie mogłam na nie patrzeć. Także polecam serdecznie.
Ale działa na co?
Cytat:
jak czytalam w necie to od 34-36 tyg ale ja uwazam, ze to moze być za pozno moja polozna mowila, że delikatne masaze mozna robic juz przez III trym. Ja dzis mam 30t5d i zaczynam.
To może i ja zacznę, chociaż nie wiem, jak moja szyjka... Żebym sobie porodu nie przyspieszyła...
Cytat:
Jak komentarz w odwecie to allegro na pewno będzie po waszej stronie. Co za chamy zresztą...

Nooo tak się szykuje może klątwa imienia haha

Ja bym zapytała wprost. Żebyś potem 10 lat później nie usłyszała czegoś miłego na swój temat...

Oooo uwielbiam tą wodę ale nie pomyślałam żeby się tam psiknąć a to w sumie ma sens. Na poród na pewno tą wodę wezmę.
Oby.. Zobaczymy, jak to się wyjaśni...

Cytat:
Ja pierwszy masaż mam za sobą. Nie jest to przyjemne bede robić 2 x dziennie. Raz w ciągu dnia a potem po kąpieli wieczorem. Boże liczę na cud... cud, że nie będę nacięta
Dziewczyny czy macie rozstępy? A jeśli tak to gdzie najwięcej?
Ja nie mam ciążowych wcale. Za to mam cellulit.
Cytat:
Rozstępów u mnie też na razie brak, ale tak jak aakkzzii cellulit mnie prześladuje. Ale nie jest to dziwne bo jak tylam to zawsze szło w nogi i ręce. Brzuch, twarz zawsze miałam szczupłe. No a brzuch teraz hmm....
Mi nigdy ręce nie chcą przytyć a zawsze tego chcę, bo mam takie dziecięce łapki...
Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
Z tej ciazy jeszcze nie mam. Z poprzedniej wokol pepka kilka.
Masaz na pewno pomoze, ale bedziesz musiala tez bardzo uwazac przy parciu, bo to jest tak naprawde gwozdz do trumny.
Jak to uważać? Przecież się prze i...już, nie da się tego robić uważnie
Cytat:

Moja mama tylko skarpet nie prasuje. Ja ostatnio też odpuszczam, bo potem muszę prasować i tak przed wyjściem, szkoda mi wody i prądu żeby robić coś 2x.
Cytat:
A nie widziałaś wcześniej porodu?

Cytat:
Napisane przez olkka16 Pokaż wiadomość
Fajny brzdąc, prawie 2kg
Ja nie chodziłam i nie będę.
Cytat:
Napisane przez oczarowana Pokaż wiadomość
Paulina nic nie bierze Uwielbiam tą dziewczynę i jej kanał na yt. A poród miała za☠☠☠isty. Są takie laski które mają to szczescie i rodzą łatwo,prawie bez bólu. Moja koleżanka w zeszłym roku poszła sobie na ktg na 7 rano (chodziłą co dwa dni na kilkanaście dni przed spodziewanym tp) i na ktg dowiedziałą się,że ma 3 cm rozwarcia! byłą zdziwiona bo brzuch ją pobolewał jak na okres od kilku dni. jak wstała z ktg odeszły jej wody. nie wypuscili jej już ze szpitala. rodzinka przywiozła jej torbę z rzeczami. trafiła na porodówkę,mówiłą że się jej okropnie nudziło,przysypiała między skurczami,które odczuwała jako bóle miesiączkowe i nagle zachciało się jej kupę jak to mówiła.poszła do wc,siedzi,siedzi...kupy ni widu nie słychu.myślałą,że ma zaparcie. przyszłą podejrzeć jak położna i widzac że jej nie ma na sali krzyczy GDZIE PANI JEST,a Miśka krzyczy:"jestem w kiblu bardzo chce mi się kuuuuuuuuuupęęęęęęęęęęęęe ale nie mogę" i nagle na sale wleciałą druga poożna,wzieły ją na łożko porodowe a to już były parte! za którymś partym mała się z jej wyslizneła dosownie! rodziła niecałe 5 h (pierwszy poród).

---------- Dopisano o 16:44 ---------- Poprzedni post napisano o 16:40 ----------

no cio? zawsze musi być ktos w roli błazna
zamierzam również być sobą na PORODÓWCE

ps. wiem,wiem mam nieco specyficzne poczucie humoru polane abstrakcją (nie mylić z obstrukcją czy instrukcją)

---------- Dopisano o 16:47 ---------- Poprzedni post napisano o 16:44 ----------

a co to jest deszcz?

jeszcze niech mi któraś napisze,że burza u niej była to tasaczkiem zatłukę również

moje miasto burze OMIJAJĄ. zbliża sie taki front burzowy,dochodzi,dochodzi iiiiiiiii i na jakieś 10,15 km przed Włocławkiem się rozchodzi by znowu się złączyć 10-15km za miastem i pójsć se dalej napitalać po nieboskłonie

---------- Dopisano o 16:53 ---------- Poprzedni post napisano o 16:47 ----------

eeeeee luzik. ja od kilku dni jestem przerażona bo DOSZŁO DO MNIE dopiero teraz,że mam tylko dwie możliwości wydania pacholęcia swego na świat:

a) przez pipkę
b) przez brzucha cc

a byłam pewna,że do rozwiązania jakiś mądraliński naukowiec wymyśli sposób trzeci INNĄ DROGĄ

a tu kicha
Ja poproszę taki poród...

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka

http://www.suwaczek.pl/cache/97014df637.png

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Panna Izabela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-07, 17:07   #2427
truskafffka91
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Panna Izabela Pokaż wiadomość
Aaale się zdrzemnęłam, dawno tego nie robiłam!!! tylko teraz będę pewnie koczować do 5 rano..
A ta woda Uriage, to w jakiej cenie i gdzie?

Ale działa na co?

To może i ja zacznę, chociaż nie wiem, jak moja szyjka... Żebym sobie porodu nie przyspieszyła...

Oby.. Zobaczymy, jak to się wyjaśni...

Ja nie mam ciążowych wcale. Za to mam cellulit.

Mi nigdy ręce nie chcą przytyć a zawsze tego chcę, bo mam takie dziecięce łapki...

Jak to uważać? Przecież się prze i...już, nie da się tego robić uważnie

Moja mama tylko skarpet nie prasuje. Ja ostatnio też odpuszczam, bo potem muszę prasować i tak przed wyjściem, szkoda mi wody i prądu żeby robić coś 2x.

A nie widziałaś wcześniej porodu?

Fajny brzdąc, prawie 2kg
Ja nie chodziłam i nie będę.

Ja poproszę taki poród...

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
Nie widziałam, bo się tym nie interesowałam.wcześniej, ale im bliżej porodu to zaczynam
..
Stary 2015-07-07, 17:08   #2428
agu23gda
Wtajemniczenie

Ale mnie dzis hormony ☠☠☠nęły!! TZ wrocil z pracy. Caly dzien mialam dobry humor. Pisalam sobie tu z wami i haha hihi. Zrobilam obiad...zjedlismy... i przy zmywaniu bylo mi tak goraco... zaczelam plakac sobie przy garach. Jak skonczylam i wlazlam do pokoju to TZ podlecial i przytulil bo widzial ze jestem rozmazana i zasmarkana. Jak sie wtulilam to wyyyylaaam jak pies. Az sie zanosilam. Ja nie wiem co to bylo dziewczyny. Sama jestem soba przerazona. TZ nic nie mowil tylko tulil i glaskal to sie zaczelam zalic w tym wyciu, ze nie mam sil, ze te glupie naczynia musialam zmywac??? ze mam wielkie dupsko i brzuch i bola stopy. Ze jest upał i mi goraco i jestem ciagle spocona i nie moge oddychac. Psychopatka normalnie. To zaprowadzil mnie pod prysznic, przyniosl czyste rzeczy. Pomogla chlodna woda na ta moja histerie i na ten gorąc. Jak wyszlam to zeby mi poprawic humor lazil za mna z wielkim wiatrakiem krok w krok 'zebym juz tylko nie plakala przez to ze jest goraco'. No cyrk. Zaraz 8 m-c ale takiego napadu jeszcze nie mialam.
agu23gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-07, 17:10   #2429
truskafffka91
Wtajemniczenie

Pierzecie swoje wózki?
Stary 2015-07-07, 17:11   #2430
namisek1990
Wtajemniczenie

GG do namisek1990

Cześć, podczytuję, ale się nie odzywam wybaczcie jakoś humoru nie mam. Dzieciak mnie tak mocno leje, że momentami czuję wszystkie organy :P

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości