|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4591 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XXII)
Cytat:
U nas też jak Oskar robi kupę to mówi "idź stąd,kupę robię" i chowa się w kąt byleby nikt go nie widział.
|
|
#4592 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Tak, zna sie. Ma firme remontowo- budowlana. Takze siedzi w tym. I jest na biezaco ![]() Mala zapytam go dzisiaj o ta farbe. Z tym, ze wroci po 22. Takze dam znac jutro Moja sasiadka w ciazy. Coprawda nie rozmawilam z nia. Widzialam wczoraj z balkonu. Brzuszek juz sporawy. Pewnie musi lezec, bo kilka razy poronila juz. Dlatego dopiero sie dowiedzialam i kurcze szkoda, ze mi sie nie udalo. Mialabym pod nosem kolezanke do wspolnych spacerow. Termin podejrzewam, ze baaardzo podobny. Brzuszek tak na 5 miesiac wyglada.. Dziecko zasnelo, wiec lece do wanny z zimna woda ![]() ![]()
|
|
#4593 |
|
Zakorzenienie
|
Meneq, ojj;/ a moze jakaś niania? czy b. drogi interes z niania?
|
|
#4594 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4595 | |
|
Zakorzenienie
|
hej
tak się wczoraj zanosiło na deszcz wieczorem, a nawet jedna kropelka nie spadła Filip mnie dzisiaj rozwalił; siedzi w basenie i co chwilę poprawia czapkę tak, żeby mieć daszek z tyłu; mówię mu, żeby ubrał normalnie, to mu słońce nie będzie raziło do oczu; a ten do mnie: "Ale ja musze mieć tak daszek, bo jestem ziomuś. Siema mama!" no i super tylko żebyś jęczeć za chwilę nie zaczęła, że tak Ci smutno, bo on już taki duży i samodzielny ![]() Cytat:
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;52000019] A. się rozchorowała :/ boli brzuszek, śpi teraz, niby niedobrze ale nic nie zwymiotowała, kupy też niet :/ dałam nospę i tyle. Inni poszli na plażę, ja czekam z młodą, zobaczymy co dalej.[/QUOTE] ważne, że już lepiej
|
|
#4596 |
|
Zakorzenienie
|
Elllmi Fifi ma boskie teksty
|
#4597 |
|
Zakorzenienie
|
Szaja jak Agatka?
Ellmi Fifek ma boskie teksty :-D a tak btw Ty juz spakowana? ---------- Dopisano o 16:09 ---------- Poprzedni post napisano o 16:08 ---------- Marsi dobrze,ze z Malutka lepiej... |
|
|
|
#4598 |
|
Zakorzenienie
|
Askaadopcje ma cala chate w becersach i nie poleca owszem super sie zmywa do czasu ;p szkoda kupowac jakies superekstta farby ... ja sie bede koloren sugerowac
|
|
#4599 |
|
Zakorzenienie
|
o tym fluggerze słyszałam taką opinię, że nawet domestosem można myć i kolor zostaje (mowa akurat o białym) - podobno przetestowane
|
#4600 |
|
Zakorzenienie
|
Kobitki, takie pytanie mam odnośnie odpieluchowania.
Kiedy zdecydowałyście się na nie zakładanie pampersa dziecku na spacery? Ja mam cały czas stracha, bo Pola boi się załatwiać gdziekolwiek indziej, niż na swój nocnik. Raz poszłyśmy w majtkach, to akurat nie chciała w ogóle, ale jakby? Głupio mi tak, jak mówię, że woła si, robi na nocnik, a w gości dalej w pampie... Ale jak się jej zdarzy, że powie gdzieś, że chce sikać, biorę ją do łazienki, to na sedes nie ma absolutnych szans, na nocnik kuzynki kiedyś próbowałam, to nawet nie siadła; jak jesteśmy gdzieś na polu i zawoła, to kucam, biorę ją między swoje nogi i tak "siedząc" powinna sikać (tak my robiliśmy ), no i co, boi się...Nie wiem, kiedy się doczekam, że jej ten strach minie... Sorki za taki majtkowy temat, ale mnie to męczy ![]() Marsi, dobrze, że przeszło Małej. Dla tż też zdrówka ![]() Mała, my chyba wszystkie ściany mamy pomalowane śnieżką zmywalną, dobre są Przepraszam dziewczyny, tyle tylko zapamiętałam Do piątku dostaniemy ten pieprzony zwrot, przy okazji chyba zwolnili listonoszkę
|
|
|
|
#4601 | ||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
nie wiem, jakiś skręt kiszek czy co, bo dałam nospę, pospała ponad 2h i wstała jak nowo narodzona i wściekle głodna ![]() Cytat:
póki nie spróbujesz, to jak mała ma się nauczyć tego? na początek brałabym ew. nocnik ze sobą i tyle |
||||
|
|
|
#4602 |
|
Zadomowienie
|
Hje super, że ze słuchem Poli ok Meneq strasznie mi Cię szkoda zostało jeszcze trochę czasu, mam nadzieję, że tż się ogarnie.Gojka ja też bym była przeciwna takiemu rozwiązaniu z przedszkolem. Ellmi jak córeczka będzie tak samo wygadana jak Filip to nic tylko ich filmować i zrobisz karierę na yt ![]() Szaja zdrówka dla Agatki, oby dalszy wypoczynek przebiegał bez zakłóceń ![]() Silver jak Daria? Lady mam dla Ciebie pociechę. Pamiętasz jak niedawno pisałam, że Ewa jak nie ma pieluchy to nie sika wcale przez kilka godzin? A na nocniku histeria? To już jesteśmy na dobrej drodze, tydzień temu podjęłam kolejną próbę i pierwszego dnia były dwie małe wpadki i odpukać póki co moje dziecko pięknie korzysta z ubikacji. I jestem w totalnym szoku bo przypominałam o sikaniu tylko przez pierwsze dwa dni, teraz moja córka sama pamięta. No i od razu poszliśmy na całość (Hje ) i pampersa zakładamy tylko na noc, jak jedziemy w gości to zabieramy nakładkę i na razie jakoś nam to idzie
|
|
|
|
#4603 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mala co do farb to poleca Magnat, tikkurila, beckers. Jak z tanszycj to barwy natury ze sniezki. Dekoral nie poleca, chyba ze biala na sufit. Z mieszanych kabe, mowi ze sa wydajne. Tylko zorientuj sie w cenie, bo juz bie chcialam go meczyc. Padl szybko
|
|
#4604 |
|
Zakorzenienie
|
hje, super wiesci!
ellmi, Fifek rzadzi - wiadomo!! ![]() pstryczku niezle Wam idzie!gojka, mi tez sie nie widzi to zostawanie z dzieckiem w przedszkolu.... Wg mnie niepotrzebne "mieszanie" w glowie. mala, pytalas o farby i kolory. U nas sypialnia kremowa z jedna sciana w kolorze fuksji, salon mleczny bialy. Jesli chodzi o farby, to nie polecam Dekoralu (przynajmniej tych intensywnych barw), ciezko sie maluje, duzo smug, trzeba solidnie klasc kolejne warstwy. Za to Dulux na plus, TZ mowil, ze zupelnie inna jakosc malowania. Tikkurilla tez jest niezla, Beckers ma kiepski wybor kolorow.... Gratuluje postepow w odpieluchowaniu! Jesli chodzi o nasze pozbywanie sie pieluchy, to Kuba ladnie sika, ale tylko w zlobku Dzis podobno 3 razy zawolal, 0 wpadek.Od wczoraj chodzi na spacery bez pieluchy - dla mnie szok, bo w domu jest totalny brak postepow (dziwne nie???). O, przepraszam - dzis sam zamontowal sobie nakladke na sedes i poprosil o posadzenie - udalo sie ![]() Ja nie wiem.... Z jedzeniem podobnie, w domu nie chce, w zlobku je... Moze mnie nie lubi?
|
|
|
|
#4605 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;52008226]a czemu ona tak?
pewnie, jak nie macie przedszkola to luzik ![]() Agatka ok, dzięki nie wiem, jakiś skręt kiszek czy co, bo dałam nospę, pospała ponad 2h i wstała jak nowo narodzona i wściekle głodna ![]() po tygodniu sikania w nocnik póki nie spróbujesz, to jak mała ma się nauczyć tego? na początek brałabym ew. nocnik ze sobą i tyle[/QUOTE] Moja matka jest dziwna; w listopadzie ma tata do pomocy na troche przyjechac. ---------- Dopisano o 01:26 ---------- Poprzedni post napisano o 01:25 ---------- Cytat:
Ja juz na to nie licze; jemu z tygodnia na tydzien obowiazkow przybywa a doba niestety nie jest elastyczna |
|
|
|
|
#4606 |
|
Zakorzenienie
|
Ale sa tez dobre wiesci!! Tz dostanie w wakacje urlop: 3, slownie TRZY, dni. Smiac sie czy plakac?!
|
|
|
|
#4607 |
|
Zakorzenienie
|
Meneq wow ... chyba bym pkakala chociaz wcziraj tak sie pochapalam z tztem tyle slow uslyszalam ze sie czuje mega zayebiscie...........
Pada deazcz ale jest tak parno ze nie idzie wyrobic....
|
|
#4608 |
|
Zakorzenienie
|
Hej...
Kurde Meneq. . Przykro jest czytać co piszesz- jesteś z tym wszystkim sama-czy istnieje szansa na jakąś zmianę jeśli porozmawiasz z tztem? Kurcze mieliśmy jechać dziś do Giżycka na rejs statkiem ale jest pochmurno i chyba nie będziemy ryzykować. .a jak jutro będzie podobnie to w ogóle nie pojedziemy. ... ![]() Dziewczyny czy któraś orientuje się co do nowych przepisów budowlanych? Wszędzie są ogólne info ale ja nie mogę znaleźć konkretów-chodzi o to ze podobno nie potrzeba do budowy teraz żadnych pozwoleń. .. ale co konkretnie potrzeba a czego nie i od kiedy to wchodzi-to nie mogę znaleźć takich info...
|
#4609 |
|
Zakorzenienie
|
Daj troche deszczu. Nie znose kolejnego upalnego dnia. Czy tylko ja sie tak strasznie mecze w upaly?
|
#4610 |
|
Zakorzenienie
|
Neti najlepiej przejdz sie do urzędu dadza ci rozpiske dokumentacji
|
|
#4611 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4612 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ciesze sie, ze mam Was i moge sie wygadac, bo troche sobie powietrza dzieki temu upuszczam. Mnie jednak pusty smiech ogarnal |
|
|
|
|
#4613 |
|
Zakorzenienie
|
Oni tegk nie rozumieja
... moj tzt uwaza ze ja nic nie robie
|
|
#4614 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale ja mu tluke, do znudzenia wrecz. I on to rozumie, podziela moje zdanie, tylko z systemem nie wygra. Skoro tak sie tu pracuje, to albo bedzie pracowal jak wszyscy, albo do widzenia. ---------- Dopisano o 07:47 ---------- Poprzedni post napisano o 07:46 ---------- Cytat:
Moge Ci oddac, ile zechcesz. Dzis mamy 29st i 98%wilgotnosci - plyniemy |
||
|
|
|
#4615 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A w nas zawsze masz oparcie
|
|
#4616 |
|
Zakorzenienie
|
Meneq a TY planujesz wrocic do pracy kiedys? Q sumie czym ty sie zajmowałas?
|
|
#4617 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zajedziemy sie oboje ;-) ---------- Dopisano o 08:01 ---------- Poprzedni post napisano o 07:53 ---------- Cytat:
Ja bylam tlumaczem-freelancerem i jesli tylko nadarzy sie okazja, to ja chcialabym jakies zlecenie. Nawet w tej chwili ;-) a tak to do innej pracy mnie nikt nie przyjmie - nie mam zadnych kwalifikacji, zreszta sama bym nie chciala isc do firmy pracowac, bo wowczas dla rodziny bede miec tyle czasu, co moj tz obecnie |
||
|
|
|
#4618 |
|
Zakorzenienie
|
Meneq a moze Ty na czas po porodzie przyjechalabys do Pl?
|
|
|
|
#4619 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4620 |
|
Zakorzenienie
|
Otwiera mi sie na tel tylko wersja mobilna i bardzo umiem sie w tym polapac :-/ no i nie da sie tu cytowac...
Co do upalow to ja je zle znosilam zawsze, a teraz jest koszmarnie :-( Dzis mamy wizyty u lekarzy, Kuba pokasluje i chyba ma zapalenie spojowek. Ja przestalam mowic,pewnie zapalenie krtani. Pewnie domyslacie sie,jak sie czuje. Tz wczoraj i przedwczoraj wyszedl z domu po 6,wrocil przed 21. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:16.

i chowa się w kąt byleby nikt go nie widział.

Masz rację,ładne połączenia kolorystyczne.

zostało jeszcze trochę czasu, mam nadzieję, że tż się ogarnie.
niezle Wam idzie!