![]() |
#3361 |
Zakorzenienie
|
Dot.: 30 + 40 + dzień po dniu :-)
Dzbry
![]() Ksiązki własnie rozpakowywuję Zamowiłam dla syna.Ożogowska,Niziurski, Molnar,Twain.Stare,dobre, sprawdzone..Będzie miał co czytać do poduchy ![]() Tyle sie trąbi o niezostawianiu dzieci i zwierząt w aucie . Absuralne podejście policji do człowieka,który ratując czworonoga wybił szybę .Usłyszał od głupków w niebieskich mundurkach- pies to nie dziecko, może wytrzymać więcej ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3362 |
Zakorzenienie
|
Ja także zrezygnowałam z pracy po urodzeniu córki - po prostu nie potrafiłam jaj oddać żadnej opiekunce a rodzina niestety daleko... zazdroszczę mamom, które mają babcie do pomocy - babcia jest na wagę złota! Nawet teraz jak słyszę koleżanki, biadolące na brak czasu - podczas kiedy dziadek co rano wyprawia dzieciaki do szkoły a babcia gotuje domowy rosołek... aż mnie skręca...
Cały czas mam wrażenie, że nikt niestety nie doceni mnie za to, że tyle czasu poświęciłam dziecku... taka presja społeczna. Moja praca była absorbująca - terminy na wczoraj, stres, kilka-kilkanaście projektów jednocześnie - jednak mając porównanie - to była bajka - SIEDZENIE w domu z dzieckiem to gorsze niż orka na ugorze i praca w kamieniołomach, ha, ha ---------- Dopisano o 12:39 ---------- Poprzedni post napisano o 12:37 ---------- Michell - piękne klasyki - a myślałam że młodzież teraz już nie czyta - wyjątkowy ten twój syn... |
![]() ![]() |
![]() |
#3363 |
Zadomowienie
|
Caffeine, ja tez uważam, ze siedzenie z dzieckiem w domu to ciężka praca, i to przez wiele godzin na dobę. Tez miałam ciężka i stresująca prace, non stop ścisk w żołądku ze stresu, teraz jestem moze wykończona fizycznie, ale psychicznie odpoczywam, przez cały ten czas nie zaznałam tego paskudnego uczucia stresu i jest mi z tym niesamowicie dobrze....aczkolwiek prawie codziennie padam wieczorem na pysk i to bez gwarancji, ze sie wyśpię i wypocznę przez noc
![]() Miszka, a jak Twoje samopoczucie nasza droga przyszła Mamo ![]()
![]() |
#3364 |
Zakorzenienie
|
Wonder Woman, u mnie jest odwrotnie - bardziej stresuję sie w domu... bo projekt PRACA DOMOWA jest wiecznie w trakcie, wiecznie niezakończony... no i pamiętam, ze bardzo mi brakowało tego uczucia flow - kiedy koncentruję się nad czymś przez dłuższy czas po prostu odpoczywam - tak - zdarzało mi się w pracy odpoczywać! Natomiast w domu - plan zajęć bez końca i większość okropnie nudna - no może gotowanie BYWA kreatywne
![]() ---------- Dopisano o 13:22 ---------- Poprzedni post napisano o 13:18 ---------- Kurczę jak czytam to co właśnie napisałam to jasno widzę, że jestem okropną perfekcjonistką - okrutną dla samej siebie - wiecznie niezadowoloną z bałaganu w obejściu i zagrodzie... fakt faktem - nienawidzę sprzątać! |
![]() ![]() |
![]() |
#3365 |
Zakorzenienie
|
Ja niestety musiałam iść do pracy jak młody skończył 7 m-cy i przez pół roku pracowałam na pół etatu. Dziecko natomiast zostawało z nianią. Potem był żłobek, przedszkole... a ja praca na cały etat.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3366 |
Konto usunięte
|
Kolejna kawa
![]() Komp mi strajkuje i się muli, bo mu za gorąco ![]() Podziwiam Was Dziewczyny mające dzieciaczki, że ogarniacie, dla mnie to abstrakcja. |
![]() ![]() |
![]() |
#3367 |
Zakorzenienie
|
Może jeszcze wyjaśnię - strasznie wkurzają mnie historie typu: ...na macierzyńskim wreszcze miałam czas zrobić doktorat/założyć firmę/napisać książkę...bla,bla... tylko przy wnikliwszym spojrzeniu okazuje się, że ...przez półtora roku mieszkała u nas babcia i gosposia... hmmm... coż to za macierzyński, kiedy ktoś inny przewija, karmi i usypia?
Edytowane przez caffeine Czas edycji: 2015-07-08 o 21:27 |
![]() ![]() |
![]() |
#3368 |
Konto usunięte
|
Kolejna kawa
![]() Komp mi strajkuje i się muli, bo mu za gorąco ![]() Podziwiam Was Dziewczyny mające dzieciaczki, że ogarniacie, dla mnie to abstrakcja. |
![]() ![]() |
![]() |
#3369 |
Zakorzenienie
|
...idę zrobić kawę bo mnie nerwy poniosły...
|
![]() ![]() |
![]() |
#3370 |
Gang Iren
|
Może powiem coś dziwnego, ale im więcej dzieci tym człowiek jakoś lepiej ogarnia. Przy pierwszym dziecku musiało być poprasowane wszystko. Codziennie nowa zupka ugotowana. Nie mogło być najmniejszego pyłka na dywanie. A z czasem (i kolejnymi dziećmi
![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:44 ---------- Poprzedni post napisano o 12:43 ---------- A i nie mam nikogo do pomocy przy dzieciach. Nikt mi nie sprząta ani nie gotuje ![]() ---------- Dopisano o 12:48 ---------- Poprzedni post napisano o 12:44 ---------- ![]() http://www.teksty.jeja.pl/238,zachow...kolejnych.html
#3371 |
Zadomowienie
|
Danusia, co słychać ?
![]() Caffeine, ja tez sie nasłuchałam takich rożnych dziwnych historii, na początku myślałam, ze to moze ja taka niezorganizowana, skoro inne mamy maja tyyyyleeee czasu na rożne rzeczy siedząc z dzieckiem w domu, teraz wiem, ze albo wiele z nich miało pomoc, albo kłamało ![]() Gosia, to i tak jesteś wielka, bo ja juz przy pierwszym dziecku po jakimś czasie przestałam prasować ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:51 ---------- Poprzedni post napisano o 13:49 ---------- Dopiero teraz zauważyłam załączonego linka, Gosia, mój faworyt to potrącanie z kieszonkowego
![]() |
#3372 |
Gang Iren
|
U mnie teraz chłopaki od jakiegoś czasu potrafią fajnie bawić się razem. To dużo daje. Z córą ja musiałam się bawić, organizować jej czas. A jak się ma dzieciaki w zbliżonym wieku to inaczej to wygląda.
#3373 |
Zakorzenienie
|
Tak, Beti, iles razy przy dużym P, duże O tez wskakiwało
![]() ![]() ![]() ![]() Caffe, torby ładne. |
![]() ![]() |
![]() |
#3374 |
Zakorzenienie
|
ha, ha - ja prasowałam jedynie na początku - tuż po porodzie - potem nie widziałam potrzeby (prasowanie akurat lubię, jeśli w ogóle można mówić o lubieniu jakiejkolwiek z prac domowych) - czy to nie jest przypadkiem przesąd z zamierzchłych czasów tetrowych pieluch kiedy prasowanie miało odkażającą funkcję?
...i ciągle słyszałam od mojej Mamy: ...jak to ty nie prasujesz już niczego??? Ja prasowałam twoje pieluchy z obu stron! (????!!!) ...a potem - à propos tego co napisała Gosia: ...ale pieluchy twojego brata to już tylko z jednej strony a czasem to wcale... (!!!!!!!!!) ---------- Dopisano o 14:10 ---------- Poprzedni post napisano o 14:05 ---------- Gosia - ja odkryłam to już przy pierwszym dziecku - bo zamiast sprzątać piję kawę i czytam sobie o samoopalaczach... polecicie jakiś może balsam, olejek? Nie mam zupełnie doświadczenia z tymi specyfikami... może kilka razy spróbowałam. Niedługo mamy urlop a ja jestem blada jak młynarz. |
![]() ![]() |
![]() |
#3375 |
Gang Iren
|
Caffeine ja smaruję się balsamami brązującymi. Garnier, Dove, Palmers. Te ostatnio. Samoopalaczy próbowałam kiedyś kilku, ale smugi mi wychodziły i dałam sobie spokój.
Taaak prasowanie miało wybić zarazki ![]() Moja mama to nawet skarpetki prasowała ![]()
#3376 |
Zakorzenienie
|
Mnie w tych wszystkich samoopalaczch/bronzerach odstręczał zapach... no ale może coś się zmieniło, w sumie moje eksperymenty już należą do przedawnionych...
Gosia, który najlepiej się spisuje? Znacie może fake bake flawless? https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,6...-flawless.html ma świetne recenzje równiez tu: http://www.selftanning.com/best-self-tanners/ ---------- Dopisano o 14:59 ---------- Poprzedni post napisano o 14:42 ---------- Wonder Woman, ja cały czas mam wrażenie, że jestem NIEZORGANIZOWANA, że - oczywiscie oprócz napisania doktoratu i książki powinnam jeszcze natychmiast wrócic do figury sprzed porodu, na spacerki z wózkiem chodzić w szpilkach i od rana, w pełnym makijażu gotować zupki z organicznych warzyw... Żarty żartami a tak na serio - jestem tak w sekrecie bardzo dumna z siebie - bo to właśnie ja nauczyłam moją córeczkę samodzielnego jedzenia łyżeczką. Tylko inne mamy moga zrozumieć ile cierpliwości i ILE SPRZĄTANIA i PRANIA to kosztuje. ....ale nikt jakoś nie reaguje entuzjastycznie kiedy o tym opowiadam - nikt nie przyzna mi medalu, doktoratu ani Pulitzera... nie żebym się Pulitzera domagała - domagam się sprawiedliwości! Edytowane przez caffeine Czas edycji: 2015-07-07 o 14:19 |
![]() ![]() |
![]() |
#3377 |
Zadomowienie
|
Caffeine, rzeczywiście jest tak, ze mało kto chce takich rzeczy słuchać, a tymbardziej ci, co dzieci nie mają. Ale przyznam sie szczerze, ze tez dopóki nie miałam dziecka, to niezbyt chętnie słuchałam wynurzeń rożnych mam, po prostu w ogóle mnie to nie interesowało
![]() ![]() ![]() Z innej bajki, co do bronzerów, nie wiem za bardzo co polecić, bardzo rzadko używam, raz, ze mam dość ciemną karnację, dwa, ze strasznie, ale to strasznie odstręcza mnie ten charakterystyczny smrodek, ale któraś z dziewczyn (przepraszam, nie pamietam juz która) pisała wcześniej o jakimś zakupionym samoopalaczu, który nie śmierdzi (jakiś Eris) ![]()
![]() |
#3378 |
Gang Iren
|
Caffeine ja cię rozumiem
![]()
#3379 |
Zadomowienie
|
Hehe, dobre Gosia, oj jak ja to znam..... I tylko pralka chodzi na okrągło
![]()
![]() |
#3380 |
Zakorzenienie
|
Wiesz, nie chodzi mi nawet o takie zwyczajne opowiadanie/przynudzanie o osiągnięciach maluchów - tylko o to, że generalnie brakuje szacunku dla tej pracy jaką wykonujemy w domu.
Mogłam odpuścić i karmić ją po prostu sama, byłoby mi znacznie łatwiej, ale córeczka wyraźnie chciała być samodzielna, nawet jako niespełna roczny maluch - więc zrobiłam to dla niej ![]() ---------- Dopisano o 15:29 ---------- Poprzedni post napisano o 15:28 ---------- Gosia - piękne! ![]() ---------- Dopisano o 15:34 ---------- Poprzedni post napisano o 15:29 ---------- aż mi się łezka w oku kręci jak sobie przypomnę jak ją uczyłam nabierania rosołu na łyżeczkę, była taka skoncentrowana, tak się starała - niby nic ale takie wspomnienia są autentycznie bezcenne ![]() Edytowane przez caffeine Czas edycji: 2015-07-07 o 14:35 |
![]() ![]() |
![]() |
#3381 |
Gang Iren
|
Tu w Anglii większość kobiet jest w domach z dziećmi. I ta praca jest szanowana. Serio! Zupełnie inne podejście niż w Polsce. I w rybryce zawód nie wpisują mi "bezrobotna", a "full time mother"
![]()
#3382 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Caffeine, a Ty jeszcze w domu siedzisz, czy juz pracujesz ? ---------- Dopisano o 16:07 ---------- Poprzedni post napisano o 15:57 ---------- Troche z innej bajki - nie wiem, czy któraś z Was interesuje sie tenisem (ja akurat bardzo) - dzisiaj Agnieszka Radwańska będzie walczyć o polfinal Wimbledonu - trzymamy kciuki ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3383 |
BAN stały
|
Można się przyłączyć?
---------- Dopisano o 15:11 ---------- Poprzedni post napisano o 15:11 ---------- Mi właśnie stuknela 30tka |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3384 | |
Gang Iren
|
Cytat:
Witaj ![]() Napisz coś więcej o sobie ![]()
![]() |
#3385 |
BAN stały
|
No jak juz napisałam stuknela mi 30 tka. Mam męża, dwoje dzieci. Synek 22 miesiące, córcia 3,5 miesiąca. Na razie nie pracuje tylko się nimi zajmuje. Mieszkamy w Niemczech.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3386 | |
Zakorzenienie
|
Wonder Woman, jestem na etapie zmian - opracowuję pomysł na własną firmę.
---------- Dopisano o 18:23 ---------- Poprzedni post napisano o 17:42 ---------- Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3387 |
Zakorzenienie
|
Miszka, co roku to samo - zostawianie istot zywych w samochodach. Debilstwo, powinno byc karane tak samo - winowajce tez zamknąc w takim samochodzie...Dzis znowu dziecko było, policja szybe wybijała...A mamusia zdziwiona - ledwie 15 minut byłą na zakupach...no, może 30...
Caffe, ja polecałam nowy balsam Eris z serii Tahiti Resort SPA. Fajny, choc drogi, ale nie smierdzi wcale. Sympatyczny jest tez dove, ze złotymi drobinkami. Przy bladosci i braku wprawy samoopalacze, obojętnie, jakiej firmy - to ryzyko. balsamy, jak juz wyżej wspomniano - bezpieczniejsze. |
![]() ![]() |
![]() |
#3388 |
Zakorzenienie
|
Kamlisa a jak z zapachem tego Erisa?
Miałam cichą nadzieję że z samoopalaczem to raz - i po sprawie - a balsam to chyba co wieczór trzeba maziać... i co wieczór smrodek |
![]() ![]() |
![]() |
#3389 |
Zakorzenienie
|
Pierwsze dziecko urodziłam w wieku 23 lat.Przegapiłam wiele z rozwoju córki..Do zarabiania pieniążków wróciłam bardzo szybko..Taka karma w Polsce i takie życie na swój dorobek...Czasami po bandzie....Drugie urodziłam po 9 latach.Tu juz miałam komfort psychiczny.Ustabilizowaną sytuacje finansową-(własna firma) i cieszył każdy dzień bez pospiechu i nerwów..
Czuję się dobrze.To dopiero 7 tydzień ,ale upał mnie wykańcza!!! ![]() Witaj Niuńka. Dołączam do fanów https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,6...e.html.Fenomen tkwi w tej rękawicy ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3390 |
Zadomowienie
|
Miszka - VL przestraszyłam się, jak Pani w Sephorze maznęła sobie na rękę i miała - brudo brązowo-zielonkawą plamę na skórze. Mówiła, że trudno to potem domyć.
Twój nie barwi aż tak mocno? Jak go używasz? U mnie przy tych upałach już chyba 4 dzień bez mięsa i wcale mi go nie brakuje. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:25.