Samoopalacze do ciała

Fake Bake Flawless Samoopalacz Z Rękawicą 170ML

ewnar
    14 lipca 2021 o 12:22
    nie tylko do ciała :)
    Tego samoopalacza używam głownie do opalania twarzy. Na ciało też się sprawdza ale minusem jest dla mnie to, że za szybko znika np w upały. Trwałość mogłaby być lepsza. Jestem blada a na twarzy sprawdza mi się super. W końcu wyglądam zdrowo i świeżo :)
    Zalety:
    • super do opalania twarzy
    • naturalny kolor opalenizny
  • 11 stycznia 2020 o 15:54
    A miało być tak pięknie ;)
    Ten samoopalacz ma wiele plusów, na pewno jest najlepszym jaki używałam, ale niestety ma jeden znaczący minus, który powoduje, ze nie sięgnę po następne opakowanie- trwałość utrzymywania się na skórze Plusy: - piękny kokosowy zapach - ładny kolor opalenizny - brak smug na skórze - dołączona do samoopalacza rękawica i rękawiczki - łatwość aplikacji - nie wysusza skóry Minusy: - samoopalacz bardzo łatwo się ściera :( mimo kilku prób za każdym razem po dwóch dniach od używania w niektórych miejscach dalej ładnie się trzymał a w innych nie było już go prawie w ogóle przez co wyglądało to bardzo nieestetycznie. Dodatkowo skoro się ściera to brudzi ubrania (na szczęście bez problemu schodzi to w praniu)
  • 10 maja 2019 o 1:04
    W końcu znalazłam ideał.
    Jako posiadaczka totalnie bladej skóry, która opala się na różowo (bardziej przypomina to poparzenia słoneczne) w zeszłym roku rozpoczęłam moją przygodę z samoopalaczami. Niestety większość z nich wygląda na mnie pomarańczowo. W końcu kupiłam stacjonarnie samoopalacz z Fake Bake w Let's Beauty. W opakowaniu mamy buteleczkę z produktem, atomizer, rękawiczki (te lepsze, a nie foliówki czy najzwyklejsze lateksowe), instrukcję oraz rękawice dwustronną. Jedna część służy do peelingowania, a druga do aplikowania produktu. Przed aplikowaniem samoopalacza na skórę, pozbywam się naskórka scrubem (aktualnie używam z Isany) a następnie bezpośrednio na skórę psikam produkt i rozprowadzam rękawicą. Opalenizna trzyma się bardzo dobrze przez tydzień, a następnie aplikuje ponownie. Zostawiam go na noc i dopiero z rana zmywam go ze skóry. Kolor jest idealny, lekko brązowy i bardzo naturalny jak na sztuczną opaleniznę. Wielokrotnie używałam go na twarzy i nie zapychał mi skóry. Jest to jednak w moim przypadku dosyć bezcelowe gdyż często używam peelingów i opalenizna szybko znika. Samoopalacz ten, jak i każdy inny odbija się na białych rzeczach. Co prawda nie aż tak bardzo jak tańsze produkty ale bez problemu ubrania odpierają się podczas prania. W końcu znalazłam idealny samoopalacz, który nie sprawia, że wyglądam komicznie. Kupię go ponownie jak tylko się zużyje.
    Zalety:
    • kolor
    • wydajny
    • dostępność stacjonarnie
  • 30 września 2018 o 13:47
    niezły, ale nie wart swojej ceny
    Moja recenzja popsuje średnią, ale będę szczera.. Do tej pory używałam połowę tańszych samoopalaczy tego typu (St.Moriz, Sunkissed - dostępny w UK). Byłam zadowolona, jednak denerwował mnie brak trwałości, dlatego zainwestowałam w Fake Bake, który w odróżnieniu od tańszych produktów ma w składzie erytrulozę i miał utrzymywać się dłużej (około tygodnia). Niestety zawiodłam się - efekt słabszy (jaśniejszy kolor) niż po St.Moriz, utrzymuje się tyle samo (2-3 dni max).
    Zalety:
    • konsystencja, brak lepkości po aplikacji
    • kolor - doskonale imituje naturalną opaleniznę
    • zabarwienie produktu,które ułatwia równomierną aplikację
    • rękawica dołączona w zestawie
    • w przeciwieństwie do St.Moriz można nałożyć go na twarz
    Wady:
    • spray, który ląduje w koło i brudzi łazienkę - dużo lepiej sprawdzają się samoopalacze w piance. Nie wspomnę już o marnotrawstwie, gdy połowa płynu ląduje na podłodze..
    • cena - 137 zł w zestawie z rękawicą, ten sam efekt można osiągnąć samoopalaczem za 20zł (+ 20zł rękawica)
    • brak trwałości - producent deklaruje, że produkt utrzymuje się do tygodnia.
    • Mocny efekt max 2 dni, a 3ciego dnia resztka koloru..
  • 25 sierpnia 2018 o 17:53
    Wspaniały jednak jest jedno ale...
    Uwielbiam samoopalacze, z natury jestem śnieżnobiała a pod wpływem słońca moja skóra praktycznie nie zmienia koloru natomiast pokrywa się piegami w hurtowej ilości. Samoopalacze to dla mnie wybawienie ponieważ uwielbiam efekt opalonej, zdrowej skóry. Samoopalaczy stosowałam sporo, do tej pory moim ulubionym był St Moriz dark w musie. Jednak gdy kupiłam Flawless to zrozumiałam jak niedoskonały jest pierwszy produkt. Zacznijmy od aplikacji - używając Fake Bake Flawless nie da się zrobić smug, serio. Oczywiście jeśli jesteś w dobrym świetle i oglądasz się w lustrze gdzie są ewentualne braku. Smugi to problem jaki nie występuje w tym samoopalaczu, czapki z głów, czegoś takiego wcześniej nie widziałam. Płyn o zapachu kokosa aplikujemy na rękawice i nakładamy na skórę. Ten proces jest naprawdę szybki i przyjemny ponieważ zapach nie ma nic wspólnego ze smrodem przypalonych ciastek jak to w większości produktów tego typu. Zatem kolejny wielki plus dzięki któremu uwielbiam ten produkt. Wcześniej miewałam problemy z aplikowaniem samoopalacza na stopy i dłonie ponieważ obszar przy nadgarstkach jest problematyczny, często powstają smugi lub duży kontrast, tutaj nic z tych rzeczy! Przy stosowaniu samoopalaczy miewałam również problem z czarnymi kropkami, które powstawały gdy samoopalacz znajdował się w porach skóry, ten problem szczególnie występował na moim dekolcie i ramionach co było bardzo nieestetyczne. Flawless to pierwszy samoopalacz który nie wywołał tego problemu, wielki plus. Główny powód dla którego uwielbiam flawless to absolutny brak lepkości! To pierwszy samoopalacz jaki było mi dane kupić, który po aplikacji wysycha w pare sekund i skóra jest całkowicie sucha. Nienawidzę uczucia lepkości po balsamach, olejkach itp natomiast flawless to dla mnie kosmetyk idealny w tej kwestii. Jestem śnieżnobiała natomiast po 1 aplikacji moja skóra ma apetyczny lekko złoty kolor (zero pomarańczy czy czerwieni), natomiast po drugiej aplikacji wyglądam jak po dłuższych wakacjach nad morzem. Efekty wizualne są naprawdę świetne, wyglądają bardzo naturalnie co ważne samoopalacz ściera się równomiernie, nawet po kilku dniach nie będziemy mieć problemu z plamami. Pomimo moich ochów i achów muszę mu przyznać jedną sporą wadę. W moim przypadku niestety ten samoopalacz jest bardzo nietrwały. Tzn. jeśli zdecyduje się na szybkie prysznice to opalenizna utrzyma się z 3 dni max. Natomiast jeśli wezmę ciepłą, dłuższą kąpiel (nawet w samej wodzie bez kosmetyków które mogą niszczyć opaleniznę) to kolor schodzi z mojej skóry w 90%. Myję włosy codziennie lub co 2 dzień co oznacza w moim przypadku dłuższą kąpiel. Niestety jeśli chcę cieszyć się opalenizną muszę stosować ten płyn codziennie lub co drugi dzień. Niestety jest to dla mnie dosyć uciążliwe. Koleżanka kosmetyczka powiedziała mi, że stosując samoopalacze lepiej nie używać tłustych olejków a z produktów myjących najlepiej wybrać płyn do higieny intymnej, pomimo zastosowania się do tych zasad płyn i tak złaził przy każdej kąpieli. Drugi minus to cena (ok 130 zł) niestety dosyć wysoka jednak produkt rzeczywiście wyróżnia się jakością na tle tańszych samoopalaczy. Przy codziennym stosowaniu (lub co 2 dzień) nie jest zbyt wydajny. Warto kupić go na stronach zagranicznych bo za cene 130 zł możemy znaleźć na promocji 2 opakowania tego produktu a nie jeden. Na razie przy nim pozostanę ponieważ poza irytującą kwestią trwałości jest to dla mnie naprawdę dobry samoopalacz. Dopóki nie znajdę czegoś trwalszego będę mu wierna ze względu na brak jakiejkolwiek lepkości. Najchętniej chciałabym aby efekt jego opalenizny utrzymywał się u mnie 365 dni w roku. Będę jednak szukać dalej.
    Zalety:
    • naturalny odcień opalenizny
    • nieprzyjemny zapach zminimalizowany
    • brak jakiejkolwiek lepkości po aplikacji, można od razu się ubierać
    • nie robi smug, bardzo dobry dla początkujących
    • nie wysusza skóry tak bardzo jak inne samoopalacze
    • rękawica w zestawie
    • równomiernie znika ze skóry
    Wady:
    • wysoka cena
    • kiepska trwałość, 2-3 max, jeżeli wezmę długą kąpiel to 90% koloru znika