|
|
#2431 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. VII
Ja do SR byłam zapisana, ale niestety termin pierwszej wizyty zbiegł się z nakazem leżenia
Na początku wpadłam w panikę, że sobie nie poradzę itp, ale z czasem mi przeszło. Nieraz mam tylko takie odczucie, że może miałabym spokojniejszą głowę przy kompletowaniu wyprawki. Ktoś podpowiedziałby co wybrać i co będzie najlepsze. A tak to poruszam się jak dziecię we mgle i tonę w gąszczu informacji. Może przez to nie mam zbyt wielu rzeczy jeszcze kupionych |
|
|
|
#2432 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
trzeba do tego podejść bardziej emocjonalnie niż fizjologicznie i się nie zastanawiać nad tym za bardzo Cytat:
Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
|
|
#2433 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:16 ---------- Poprzedni post napisano o 16:13 ---------- Cytat:
No właśnie kierunek moich studiów był inny. Koleżanka mi napisała, że NIE prała nowych rzeczy. Ubranek i kocykow... |
||
|
|
|
#2434 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Mój mały dzisiaj jest aż za spokojny... |
|
|
|
|
#2435 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
- niedojrzałeość faceta i postawa roszczeniowa wobec partnerki (ma być zawsze chętna i gotowa) - co się z tym wiąże, wcześniejsze nadskakiwanie paniczowi j spełnianie wszystkich jego zachcianek na zawołanie - totalne zaniedbanie przez kobietę - totalne ignorowanie partnera przez kobietę (no cóż są i takie - rodzą dziecko i w tym samym momencie mają zmieniają męża na dzieciaka w łóżku... i tak już na zawsze) - inne problemy w związku które po prostu teraz się wzmocniły Cytat:
dla mnie go argument z czapy. Kiedyś nie było pralek i kobiety prały w rzece!Cytat:
Wysłano z szajsunga, który wie lepiej.
|
|
#2436 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam praktycznie pokrowiec cały zdejmowany a bede prala tylko wnętrze gondolki
Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka
|
#2437 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Z drugiej strony patrząc I nawet teraz dużo kobiet nie było w szkołach rodzenia. I urodziły normalnie. Organizm sam daje znać, że coś się dzieje. Edytowane przez truskafffka91 Czas edycji: 2015-07-07 o 17:28 |
|
|
|
|
#2438 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a dzis spoko dzień jak co dzień Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka
|
|
#2439 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2440 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:45 ---------- Poprzedni post napisano o 17:43 ---------- Ja podobnie bo potem i tak jakoś się mnie w szafce
|
|
#2441 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak, rodziły zdrowe dzieci. Ale niektóre umierały przy porodach, poronily albo urodziły martwe dzieci. Kiedyś też nie było różnych leków i umierali się na grypę i ludzie byli szczęśliwi. Wysłano z szajsunga, który wie lepiej.
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2442 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:55 ---------- Poprzedni post napisano o 17:53 ---------- Cytat:
|
|
#2443 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie zauważyłam, żeby był to sarkazm. A stwierdzenie "argument z czapy" (nie pamiętam dokładnie) był mi obcy. Mogłam się tylko domyślać o co miałaś co chciałaś za komunikować.
Edytowane przez truskafffka91 Czas edycji: 2015-07-07 o 17:58 |
|
|
|
#2444 | ||
|
Wtajemniczenie
|
I też mam paranoje że chce rodzić sn a mały dupka w dole:-/ ale liczę caky czas że się przekreci.
---------- Dopisano o 17:59 ---------- Poprzedni post napisano o 17:57 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 18:02 ---------- Poprzedni post napisano o 17:59 ---------- Cytat:
|
|
#2445 |
|
Zakorzenienie
|
Len mi przeszedl bo codniej bylo rano calkiem przujemnie to i ochota naszla
![]() Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka
|
#2446 |
|
Zadomowienie
|
Mam na biodrach i udach....
|
#2447 |
|
Zakorzenienie
|
no i jestem po wizycie
![]() dzis zaczelam 29 tydzien, siusiak na swoim miejscu i maluszek wazy 1300g ![]() nastepna wizyta za miesiac, bedzie koncowka 32 tygodnia i ostatnie usg prenatalne. Niestety dostalam profilaktycznie leki na ciśnienie, a tętno szaleje dalej
|
#2448 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja wizyte mam dopiero 17tego i tak bardzo nie moge sie doczekać Wy wszystkie znacie wage a ja nic kompletnie :/ Wiem na sto procent ze dziewczynka bo widzialam pipke ale nic wiecej. Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka
|
|
#2449 | |
|
Zakorzenienie
|
W aptekach, drogeriach czasami, na pewno na allegro. Ceny w zależności od objętości ale nie jakoś mega drogo, za 300 ml około 20-25 zł.
Działa na te udziska, faktycznie są jędrniejsze i cellulit mniej widoczny. Cytat:
![]() Łączę się w bólu bo ja w niedzielę tak miałam, tak mi było źle przez ten upał że pod zimnym prysznicem płakałam, potem poszłam się zdrzemnąć i jak mnie TŻ budził że już późno i nie zasnę w nocy to też się rozbeczałam. Drugi raz mnie tak naszło, pierwszy był wtedy jak się okazało że mały słabo rośnie. Też się nad tym zastanawiam... chyba tylko te części, z którymi dziecko będzie miało styczność. Prać w całości to chyba paranoja... A co do SR to ja chodziłam, mimo że nie jestem jakaś mega zielona w temacie i mi te zajęcia dużo dały, a już TŻtowi to chyba otworzyły oczy na zupełnie inny świat Ale muszę przyznać, że moja szkoła rodzenia była płatna (więc nie było wciskania produktów) no i naprawdę z polecenia. Nie zawiodłam się. Ale oczywiście jakbym nie chodziła to nic by się nie stało i na pewno urodziłabym, tu nie ma jakiejś filozofii.
Edytowane przez owieczkaa Czas edycji: 2015-07-07 o 18:49 |
|
|
|
|
#2450 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja mam dopiero 28
|
#2451 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A ciuszki wszystkie pierzecie? znajoma powiedziala, ze nie prala tych nowych, tylko te, ktore dostala. Dla mnie to dziwne. |
|
|
|
|
#2452 |
|
Wtajemniczenie
|
truskafffka
zazdroszczę spokoju:P aakkzzii No to może i u mnie będzie jutro lepiej... elcia88 To masz wizytę wtedy co ja i robię już ten gbs... Już mi ciśnienie skoczyło. Tż chrapie aż mam ochotę go udusić. Wcześniej pies ujadał :/. Poszłam umyć podłogę i juz takie kłucie w pochwie, że musiałam się położyć.
|
|
#2453 |
|
Wtajemniczenie
|
Ją piore do dziś swoje nowe rzeczy i córki.strasznie dużo chemii tam jest.ją mam wizytę 31 i już z gbs.aha i zrobię sobie tokso jeszcze raz bo wyczytalam że powinno się w 3 trymestrze.A ją mam kontakt z wiejskimi kotami wiec
Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalka
|
#2454 |
|
Zakorzenienie
|
Prędzej bym wyprała nowe, a zostawiła te, które dostałam. Bo te i tak są wielokrotnie prane, przed oddaniem także (nie wyobrażam sobie oddać niewypranego ciucha).
|
|
|
|
#2455 |
|
Zakorzenienie
|
No i jestem po wizycie, nie dość ze masa ludzi bo doktorek po urlopie to jeszcze jakie było moje zdziwienie jak zlecił mi KTG na miejscu w szpitalu od razu, a jestem dopiero w 29tyg! Twardnieje mi czasem brzuch, trochę mnie krocze pobolewa a szyjka niestety nie taka jak powinna być, jest miękka, zamknięta ale jakaś prosta czy coś, nie wiem dokładnie... No ale po pół godz na KTG na szczęście nic nie wyszło wiec jest ok, dostałam skierowanie na usg szyjki i ogólne, ale termin najwcześniej na za tydzień, wiec musze poczekać. Ciesze się jak dziecko na to usg bo ostatnio miałam w 19 tyg wiec 10tyg temu i jestem mega ciekawa jak z waga i czy wszystko jest tam ok
no ale coś się u mnie złego dzieje, ciekawe czy mały nie wyskoczy wcześniej :/Nie wszystkie, jak wyżej pisałam ostatnie usg miałam 10tyg temu wiec nie jesteś sama :p...
|
#2456 |
|
Wtajemniczenie
|
Tak się zastanawiam co jest lepsze: czy rodzić wcześniej przed czy po terminie? Koleżance termin zbliża się a tu zero akcji, zero skracania szyjki a do terminu 3 dni... Chyba wolałabym wcześniej niż się stresować dlaczego nic się nie dzieje...
|
|
#2457 |
|
Rozeznanie
|
Mnie tż na pocieszenie zabrał na pizzę a później kazałam się zawieźć do drogerii i kupiłam sobie olejek evree magic Rose do twarzy bo już się na niego czailam :-D
|
|
#2458 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Generalnie lepiej później JEŚLI wszystko jest w porządku z dzieckiem, wody płodowe nie są zielone itd. Im dłużej dzieciaki są w brzuchach tym lepiej dla nich (czy dla nas to jakby inna kwestia ).
|
|
|
|
|
#2459 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja jeszcze GBS nie mam bo ja dopieto 30 tydz zaczynam
|
#2460 |
|
Zakorzenienie
|
Ja zawsze piore nowe rzeczy. Swoje, TŻta i teraz dla Małej. I to przynajmniej dwa razy te ciemne. Widziałam kiedyś uczulenie po założeniu nieupranych chińskich spodni. Wyglądało strasznie.
Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:33.

Na początku wpadłam w panikę, że sobie nie poradzę itp, ale z czasem mi przeszło. Nieraz mam tylko takie odczucie, że może miałabym spokojniejszą głowę przy kompletowaniu wyprawki. Ktoś podpowiedziałby co wybrać i co będzie najlepsze. A tak to poruszam się jak dziecię we mgle i tonę w gąszczu informacji. Może przez to nie mam zbyt wielu rzeczy jeszcze kupionych 

trzeba do tego podejść bardziej emocjonalnie niż fizjologicznie i się nie zastanawiać nad tym za bardzo

dla mnie go argument z czapy. Kiedyś nie było pralek i kobiety prały w rzece!
a dzis spoko dzień jak co dzień
formalnie żona swojego męża 14.07.2012