|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4201 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Styczniowe mamusie 2016, cz. I :)
Lune faktycznie masz gorszą sytuację niz ja, ja mam tylko wkurzającą szwagierkę a ty porąbaną rodzinkę. Życzę ci żeby twoje plany się powiodły.
Chociaż zastanawia mnie jaka będzie reakcja teściów jak szwagier nie zostanie chrzestnym bo mamy takie myśli a zawsze były plany że on będzie. |
|
|
|
#4202 |
|
Konto usunięte
|
Ja początkowo też miałam lekki problem. Gdy przyszła teściowa dowiedziała się o ciąży momentalnie mówiła o ślubie, bo jak to bez ślubu, bo dziecko, że zdarzymy ze wszystkim w 2 mc, że ona nam pożyczy pieniędzy. I tak było za każdym razem gdy tam przyjeżdzaliśmy. Mamy brać na szybko ślub, bo dziecko w drodze i ona tak chce, oh. Gdzie my sami nawet i ślubie wtedy jeszcze nie rozmawialiśmy. Wkurzyłam się pewnego razu przy kolejnej takiej rozmowie i jej powiedziałam, że nie będę biegać jak głupia teraz za wszystkim, że za rok może jak będzie już dziecko. Temat ucichł do dziś.
![]() ---------- Dopisano o 13:35 ---------- Poprzedni post napisano o 13:31 ---------- Też nie siedz jak mysz pod miotłą. To Wasze życie i nikt nie ma prawa w nie ingerować. Masz swoje zdanie i poglądy. Nie bój się ich wyrażać. |
|
|
|
#4203 |
|
Zadomowienie
|
[1=6963c1fb65109977f9c6bf6 49cbcc3d41e8cdb1e_65c0253 828816;52004105]Ja początkowo też miałam lekki problem. Gdy przyszła teściowa dowiedziała się o ciąży momentalnie mówiła o ślubie, bo jak to bez ślubu, bo dziecko, że zdarzymy ze wszystkim w 2 mc, że ona nam pożyczy pieniędzy. I tak było za każdym razem gdy tam przyjeżdzaliśmy. Mamy brać na szybko ślub, bo dziecko w drodze i ona tak chce, oh. Gdzie my sami nawet i ślubie wtedy jeszcze nie rozmawialiśmy. Wkurzyłam się pewnego razu przy kolejnej takiej rozmowie i jej powiedziałam, że nie będę biegać jak głupia teraz za wszystkim, że za rok może jak będzie już dziecko. Temat ucichł do dziś.
![]() ---------- Dopisano o 13:35 ---------- Poprzedni post napisano o 13:31 ---------- Też nie siedz jak mysz pod miotłą. To Wasze życie i nikt nie ma prawa w nie ingerować. Masz swoje zdanie i poglądy. Nie bój się ich wyrażać.[/QUOTE] Ja poprostu nie chce miec z nimi nic wspolnego, tylko mojego tz mi szkoda bo to w sumie jego wlasna matka sie nie odzywa do niego i wymaga przeprosin. Z ta rodzina juz tak jest. Rok temu wyjezdzalismy na wakacje i od siotry jego pozyczylismy walizke, w domu okazalo sie ze jest zepsuta, byla na kod i nie dalo sie otworzyc. Odnieśliśmy ja a maz jego siostry wyzwal mojego tz ze jest gownozjadem itp. Siostra po stronie meza ze zepsulismy walizke. Nie odzywają sie juz rok ;/ jak tam byłam u tesciowej to siostar udawała ze mnie i tz nie widzi, czesc nie powiedziala z mężem. Tesciowa pozniej powiedziala ze za naprawe dali 20 zł. CHORE |
|
|
|
#4204 |
|
Konto usunięte
|
Boże. Dorośli ludzie, a zachowują się jak dzieci w gimnazjum. Daj spokój, to faktycznie szkoda nerwów. Ale poczekaj przyjdzie i czas na nich jak będą potrzebować pomocy.
|
|
|
|
#4205 |
|
Zadomowienie
|
Mnie to zastanawia czy ta matka co sumienia nie ma czy co. Nie chce znac wnuka no nie rozumiem tego. Ma jedna wnuczke (ta siostra od walizki) i jej niecierpi. Mowila mi ze ta mała jest sterowana. Ze jej corka jak z wnuczka przyjezdza raz na jakis czas to ciagle mowi idz do babci, babcia cie wykąpie. I ja to denerwuje... Przeciez to jej babka i jej jedyna wnuczka. I zeby do mnie takie rzeczy mowic. Jeszcze wtedy w ciazy nie bylam ale juz wiedzialam ze swojego dziecka pod opieke jej nie dam. Ma duzy dom na wsi, siedzi z mezem, ma kurki, ogrodek, wszystko dla siebie i sie wypiela na syna i jego ciezarna dziewczyne.
Moja matka to w szoku jest jak jej to opowiadam. |
|
|
|
#4206 |
|
Wtajemniczenie
|
Widzicie jednak powiedzenie ze "z rodzina najlepiej wychodzi sie na zdjeciu" jest jak najbardziej prawdziwe ;-) ja mam ukochana tesciowa bo mieszka 400 km od nas :-D
|
#4207 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#4208 |
|
Raczkowanie
|
jak tak czytam, to mi się scyzoryk w w kieszeni otwiera...... sama nie mam większych problemów z rodziną, ale to pewnie dlatego, ze nie mieszkam z nimi. Rodziców mam niecałe 10km ode mnie, widzimy się raz na dwa tygodnie i mi to w zupełności wystarcza, bo wiem, że na codzień z moja mamą jesteśmy na tyle do siebie podobne, że byśmy się zagryzły..... cóz cieżko mówić, taka prawda. Z przyszłą teściową natomiast mam dobre relacje, tak jak i z teściem, choć wiem, że gdyby mieszkała bliżej chetniej pakowałaby się w nasze życie. Ale tak mają chyba wszystkie teściowe (no dobra, większość). Teraz za to mam problemy z ex mężem, kolejny raz chyba spotkamy się w sądzie, bo nie wywiązuje się z kontaktów z dziećmi ustalonych przez sąd. I tyle napsutych nerwów mi wystarczy.
medeline chcąc nie chcąc chyba jednak wysłałąś mi trochę tej energii bo w południe we mnie takie siły wstapiły, ze umyłam te moje okna, uprałam i rozwiesiłam firanki...... w sumie mieszkanie lśni. A teraz siedzę na balkonie i piję gorący barszczyk czerwony, mmmm.... rewelacja a na pewno zdrowy dla dzidziusia
|
|
|
|
#4209 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem po wizycie
Dzidzia ma 6cm, wedlug usg 12t3d, wedlug OM jak zwykle nie wiem :P Fasolek zdrowy i silny no i wlasnie na 80% SYNU takze jestem szczesliwa bo bedzie parka Kolejna wizyta za miesiac i do tego czasu powinnam juz czuc ruchy alleeeee mi ulzylo ze wszystko ok
|
|
|
|
#4210 |
|
Konto usunięte
|
A dlaczego się bałaś, że coś może być nie tak
super, mam nadzieję, że bedziesz miała synka. Może na następnej będziesz już pewna na 100%
|
|
|
|
#4211 |
|
Zakorzenienie
|
Zuken gratki!
Wysłane z mojego LG-P700 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#4212 |
|
Zakorzenienie
|
A bo jak sie jeszcze nie czuje ruchow to nigdy nic nie wiadomo
potem jednak czlowiek sie czuje troche pewniej ![]() Co do plci to lekarz mi nawet pokazal siusiaka takze j jestem pewna ze chlopak! ale on dal 80% zeby nie bylo zawodu na nastepnej wizycie w razie czego
|
|
|
|
#4213 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4214 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() zuken gratki! |
|
|
|
|
#4215 |
|
Zadomowienie
|
Zuken -
![]() Ja mam za tydzień wizytę. Ale płci raczej nie będzie widać, bo słaby sprzęt - idę na wizytę na NFZ do przychodni, więc na nic nie liczę. Mam nadzieję, że z dzidziołkiem będzie wszystko ok. Edytowane przez candyyfloss Czas edycji: 2015-07-07 o 17:44 |
|
|
|
#4216 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jeszcze kanaryjczycy zyja bardzo blisko siebie,ciagle sie odwiedzaja itd,mnie to wkurza i jak sie przeprowadzimy to wlasne reguly bede musiala wprowadzic. zwiazki miedzykulturowe sa ciezkie przez takie rzeczy Wlasnie.Ktoras pytala o antybiotyk-biore amoksycyline. Boje sie bo dopiero w 10-11 tyg jestem (zalezy czy patrzec na usg czy om),ale co mam zrobic -podobno stan zapalny w organizmie grozniejszy
'zapytaj się siebie, czy chcesz mieć "poważaną" pracę, czy być szczęśliwa' http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3 mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce |
|
|
|
|
#4217 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie
przebrnęłam z grubsza przez cały wątek i również postanowiłam się odezwać. Jestem w 12t5d ciąży - termin mam na 11.01.2016 Ogólnie czuje się dobrze, nie wymiotuje, mdłości jak na razie odpuściły (odpukać) i energii też jakby więcej Następną wizytę mam na 16.07 i mam straaaaszną nadzieje że juz będzie można chociaż mniej więcej określić czy to chłopiec czy dziewczynka
|
|
|
|
#4218 |
|
Zakorzenienie
|
Witaj
|
|
|
|
#4219 |
|
Wtajemniczenie
|
Niepozorna Witam cieplutko nowa mamunię
![]() Zuken super, że wszystko w porządku i gratuluje synka oczywiście
|
#4220 |
|
Zakorzenienie
|
czemu niby przestać brać kwas foliowy? nie można np. całej ciąży?
|
|
|
|
#4221 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4222 |
|
Zadomowienie
|
niepozorna - witaj
|
|
|
|
#4223 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja tez mam taki sam termin
|
|
|
|
|
#4224 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
w ogóle dziwi mnie, że niektóre z Was piszą, ze lekarze nie mają u siebie w gabinecie usg. Sory, mam nadzieję, ze żadna z Was źle tego nie odbierze, ale takie czasy to ja pamiętam prawie 10lat temu, jak chodziłam w ciąży z najmłodszą córka |
|
|
|
|
#4225 |
|
Wtajemniczenie
|
|
#4226 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
południowy wschód też tam mieszkam, możesz napisać skąd jesteś?
|
|
|
|
|
#4228 |
|
Wtajemniczenie
|
A wlasnie na jakims mamusiowym watku dziewczyny zastanawialy sie nad uzywanymi wozkami co o tym sadzicie?
Serduszko malutkie Edytowane przez Magdusiaaa Czas edycji: 2015-07-07 o 19:03 |
|
|
|
#4230 |
|
Rozeznanie
|
Dziś masakra. Dopiero teraz do was zaglądam bo rano wymiotowałam wszystko, dopiero o 13 udało się zjeść jogurt. Jeszcze ból głowy i ból zatok. A od dwóch dni rano boli mnie dosyć mocno brzuch.. nie wiem czy tak bardzo się tam to rozciąga bo wcześniej bolało mniej.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:49.

dzisiaj znów poszłam do lekarza i dostałam antybiotyk, boję się go brać chociaż podobno można w ciąży
i zwolnienie z pracy do poniedziałku ale pewnie już w czwartek pójdę.

super, mam nadzieję, że bedziesz miała synka. Może na następnej będziesz już pewna na 100%