|
|||||||
| Notka |
|
| Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1741 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Przygrzało mamie słoneczko i płacze "Już nie będziesz panienką córeczko!"-PM201
Ja uwielbiam ale mam trochę jak kobieta po porodzie, słabe mięśnie Kegla i przy każdym mocniejszym skoku wrażenie sikania
![]() Cytat:
Cytat:
Gratuluje!Cytat:
Chciałabym coś takiego przymierzyć bo jestem bardzo ciekawa efektu![]() Cytat:
![]() Powiedziałam, że ślub za rok to nic dziwnego mi nie powiedziała, ja w sumie sama powiedziałam, że wcześnie a babka, że wcale nie, że panie przychodzą i już kupują Także salon pod tym względem ok![]() Jestem po rozmowie ale wątpię, że się do mnie odezwą Nie byłam zbyt dobra Ale serio - nie sądziłam, że Rossmann aż tak płaszczy się przed głupimi klientami. Była scenka - śmiech na sali. Klient jest niezadowolony z własnej głupoty a Ty masz mu w tyłek wejść i go za to przepraszać. No nie, idiotki nie znaleźli. Ja wiele rzeczy rozumiem ale nie coś takiego. Siostra pracuje w firmie kosmetycznej z kolorówką i tam nie ma takiego płaszczenia się i włażenia w tyłek klientom. Ok, zawsze kultura ale nie, że klienta trzeba koniecznie zatrzymać. Jak się odezwą to jakimś cudem.Nie mam pracy ale też się nie sprzedam i nie będę się potem użerać z głupimi ludźmi. Normalnie zawsze robiłam z siebie takiego debila i tu też wiedziałam co podczas tej scenki zrobić powinnam ale pomyślałam sobie, że nie, starczy tego. Nie powinnam wybrzydzać bo z pracą ciężko ale coś nie liczyłam na szacunek w tej pracy. Edytowane przez Sophie24 Czas edycji: 2015-07-07 o 18:29 |
||||
|
|
|
#1742 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Przygrzało mamie słoneczko i płacze "Już nie będziesz panienką córeczko!"-PM201
Sophie trzymam kciuki
![]() ---------- Dopisano o 17:29 ---------- Poprzedni post napisano o 17:29 ---------- Moze jednak nie było by tak zle |
|
|
|
#1743 |
|
żona bez ogona
|
No bez przesady z tym tysiacem i to na jedno dziecko
Zeszyty mozna dorwac za zeta albo dwa, zawsze takie kupowalam, bo szkoda mi bylo placic po dyszce w ksiegarni. Plecaka i piornika tez sie przeciez co roku nie kupuje, wiec to kwestia zeszytow i czegos do pisania Ksiazki sa bardzo drogie to fakt, ja pamietam w podstawowce mielismy takie grube ksiazki, w ktorych sie pisalo, pani tam wstawiala oceny, no kupe hajsu zmarnowanego, bo czegos takiego nie mozna odkupic :/ A w liceum to zawsze mialam uzywane ksiazki, z wlasnej woli Chyba tylko jezyki nowe.
|
|
#1744 | |
|
Konto usunięte
|
[1=52226a6b84e10414ec85695 991496d596c4cbe57_65555ba 93c74a;52002038]A miedzy jakimi się wahasz[/QUOTE]
Nie chce na umowę telefonu, a już szczególnie w tej sieci. Dopiero zaczęłam szukać, szukam jakiegoś taniego, bo ostatni miałam od października do czerwca więc nie opłaca się kupować drogiego. Musi mieć dobry aparat, dobrą baterię i min. 4,5 (a najlepiej 5!) wyświetlacz A no i system android i dużo RAM ![]() Cytat:
Edytowane przez 201604261006 Czas edycji: 2015-07-07 o 18:34 |
|
|
|
|
#1745 |
|
Zakorzenienie
|
[1=52226a6b84e10414ec85695 991496d596c4cbe57_65555ba 93c74a;52005971]Sophie trzymam kciuki
![]() ---------- Dopisano o 17:29 ---------- Poprzedni post napisano o 17:29 ---------- Moze jednak nie było by tak zle[/QUOTE] Chyba się po prostu nie nadaje do czegoś takiego. W sumie nastawiłam się, że wyśmieję ich scenki:P Miałam klientkę niezadowoloną z proszku do prania a ktoś jej w sklepie polecił i co teraz... Bo jej nie wybielił rzeczy a miał i tak go zachwalał pracownik. Po krótkiej wymianie zdań z babką zamilkłam i w sumie ją trochę wyśmiałam za taką scenkę. Potem zjechałam takich klientów - kulturalnie ale dało się zrozumieć, że uważam ich za idiotów (w tym samą babkę bo przyznała, że też jest taka jak ta w scence). A ona tylko wiecznie powtarzała, że klienta trzeba przekonać do sklepu, zatrzymać go i wcisnąć kolejną rzecz... Chyba wiem dlaczego nigdy nie korzystam z rad pracowników w sklepie Nie zmartwiłam się w sumie. Wiem, że jakbym udała super pracownika to w samej pracy codziennie klnęłabym pod nosem aż wreszcie na jakiegoś idiotę bym wybuchła. A wolę nie mieć teraz pracy niż potem mieć zwolnienie z paragrafu 52![]() ---------- Dopisano o 18:43 ---------- Poprzedni post napisano o 18:37 ---------- Odpisali nam z kolejnej sali. Dalej koszty są spore. Za 4daniowy obiad (przystawka, zupa, danie główne i deser) od 120 do 140zł za osobę, do tego zestaw zimnych przekąsek za 60 albo 70zł za osobę - trzeba wybrać, sparować sobie zestaw. Bez żadnych ciepłych dań na potem. W cenie nie aż tak dużo no ale ciasta, napoje niegazowane, kawa, herbata, apartament dla nas. Ale dodatkowo płatna sala 2500zł Alkohol od nich a nie wiem czy można samemu bo nie było nigdzie info. Oczywiście ceny powalające. Choć dwie opcje - albo wg spożycia albo open bar (wódka, whisky, wino i coś tam jeszcze 110-140zł za osobę) ale jak za Wyborową 0,7l wołają 70zł to sobie darujemy takie alkohole. Ogólnie to odpada. Ten wynajem sali to porażka. Szukamy dalej ale już jesteśmy załamani. Edytowane przez Sophie24 Czas edycji: 2015-07-07 o 18:39 |
|
|
|
#1746 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wróciłam z pracy i nie wiem czy iść na piwo czy się polenić przed TV ....
|
|||
|
|
|
#1747 | |
|
żona bez ogona
|
Cytat:
|
|
|
#1748 |
|
PeeeMaa!
|
ja bym z chęcia wypila, ale nie czuję się zbyt dobrze...
|
|
|
|
#1749 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Buty, strój na wf, bo się wyrasta. Brat znowu pierwszy rocznik nowej reformy, więc też podręczników nie odkupisz a zawodowe jeszcze gorsze. Plus ubezpieczenie i tak się tylko wydaje. Teraz jest fajnie, bo dzieciaki mają książki odkupowane a tych pierdół na plastykę jest dużo mniej ale i tak wyprawka do szkoły i węgiel to są dwa najbardziej znienawidzone wydatki mojego taty![]() A co do trampolin, Kashia w Krakowie przy Nowohuckiej jest (a przynajmniej był) taki lokal z trampolinami. Wyczailiśmy kiedyś na gruponie i po 15 minutach byliśmy cali mokrzy i bez sił
|
|
#1750 | |
|
PeeeMaa!
|
Cytat:
w przyszłym tyg pojdę obczaić te buty, to jak coś to Ci napiszę co i jak i czy warto tam iść
|
|
|
|
|
#1751 | ||
|
żona bez ogona
|
Cytat:
A może byście zorganizowali po prostu małe wesele, zamiast takiego obiadu w restauracji? Może popatrz po salach weselnych?Cytat:
Były wielgachne i ważyły chyba ze 135 kilo Naprawdę, wielka książka z ćwiczeniami to strata pieniędzy dla rodzica, podręczniki powinny być osobno. Ja tam w ogóle za ćwiczeniami nie jestem, jeszcze takimi gdzie trzeba tylko podkreślić, uzupełnić luknę, dzieci prawie w ogóle nie piszą, nie wyrabiają nawyku pisania, stawiają kulfony, no coś okropnego te niektóre ćwiczenia, więcej szkody niż pożytku
|
|
|
#1752 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Można się tam zmachać w kilka minut
|
|
|
|
|
#1753 | |
|
PeeeMaa!
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1754 | |
|
żona bez ogona
|
Cytat:
Ale wiem o co Ci chodzi Jak ktoś nie miał no to pałka A podręczniki musiały być nowe, bo babeczka co roku zmieniała Mnie to się wydaje, że nauczyciele podpisują jakieś kontrakty z wydawnictwami i dostają kaskę za to, że wybierają konkretny podręcznik dla swoich uczniów
|
|
|
#1755 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A sala weselna, która nie będzie duża i zorganizuje tak małe wesele chyba nie istnieje Są jakieś hotele gdzie mają takie sale no ale ceny są właśnie takie. Powiedziałam do M. że umówię nas z konsultantką ślubną i może ona nam coś znajdzie, zaproponuje i zapłacimy jej za wskazanie jakiejś sali. Bo sama już nie wiem gdzie szukać. Ja byłam jeszcze na starych podręcznikach i zawsze dawało się odkupić podręczniki. Siostra była już na nowych i musiała mieć prawie wszystko nowe. Ale od gimnazjum dało radę już odkupować. Moja mama pracuje z maluchami 1-3 i jedyne czego wymaga to porządnych kredek (bo potem co minutę słyszy, że dziecko musi zaostrzyć kredkę i większość zajęć zajmuje ostrzenie niż rysowanie) oraz normalne piórniki a nie blaszane. Mówi, że takie piórniki są nieuporządkowane i dla tych malców to wyzwanie znaleźć tam kolejne kredki czy ołówek. I jak tak 15 dzieci zaczyna Ci w takim blaszaku grzebać to można oszaleć No i znowu czas schodzi, wiele ćwiczeń jest na zasadzie "pokoloruj na czerwono kwadraty, na niebiesko koła a na zielono prostokąty, pozostałe figury na różowo" i każde dziecko po kolei kolejnej kredki szuka
|
|
|
|
|
#1756 | |
|
żona bez ogona
|
Cytat:
To teraz rozumiem A myśleliście o wynajęciu sali i samemu zorganizowania jedzenia, dekoracji? Czy to za dużo kłopotu?
|
|
|
#1757 | |
|
PeeeMaa!
|
Cytat:
![]() Jezusie, patrzę na allegro na biżuterię ślubną i wszystko wygląda jak z odpustu. |
|
|
|
|
#1758 |
|
Wtajemniczenie
|
Taedio Bardzo ładny makijaż
|
|
|
|
#1759 |
|
Żona Gargamel
|
Mnie zawsze powalały ceny książek do języków obcych... Książka + ćwiczenia, w ćwiczeniach zazwyczaj niewiele się robiło a po książce też trzeba było pisać więc odkupienie nie wchodziło zbytnio w grę
Jeszcze zawsze format A4, nie wiem czemu o_OMój bratanek i bratanica chodzą do podstawówki, ich torby są tak ciężkie że jak się ich odprowadza to się je bierze bo tragedia... Jak chodziłam do podstawówki to pamiętam, że na sam język polski nosiło się grubą książke, ćwiczenia (czasem 2 sztuki) i gruby zeszyt. A gdzie tam reszta przedmiotów... Szafek wtedy jeszcze nie było
|
|
|
|
#1760 | |
|
żona bez ogona
|
Cytat:
|
|
|
#1761 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wszystkie te "Ślubne" komplety na jedno kopyto.Cytat:
|
|
#1762 |
|
PeeeMaa!
|
no one są straszne, aż oczy bolą od patrzenia
|
|
|
|
#1763 |
|
Zakorzenienie
|
A to musi być biżuteria, która nazywa się ŚLUBNA?
|
|
|
|
#1764 |
|
PeeeMaa!
|
|
|
|
|
#1765 |
|
Zakorzenienie
|
Nie dość, że nie musi, to u mnie nie będzie
Trudno znaleźć ładne, zielone kolczyki z tym słowem w nazwie
|
#1766 |
|
PeeeMaa!
|
eh lece dziewczyny, bo mama dzwoni, że babcię do szpitala trzeba zawieść pa
|
|
|
|
#1767 | |
|
Żona Gargamel
|
Cytat:
ja mam wybrany komplet biżuterii z Apartu
|
|
|
|
|
#1768 |
|
Zakorzenienie
|
Wczoraj wpłynęła wypłatka na konto, a ja już dzisiaj obkupiłam się w h&m online, a jutro z kumpelami idziemy na babskie zakupy po pracy
![]() I weż tu coś odłóż A co do biżuterii ślubnej to większość na allegro to jakiś totalny fajans Ja bym chciała coś delikatnego, jakieś kolczyki wkrętki z cyrkoniamii i cieniutki naszyjnik. Nie lubię dużej biżuterii i źle bym się czuła z jakimiś bransoletami czy kolią
Edytowane przez DontSaySorry Czas edycji: 2015-07-07 o 20:01 |
|
|
|
#1769 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1770 | |
|
Żona Gargamel
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:47.

Gratuluje!

Ksiazki sa bardzo drogie to fakt, ja pamietam w podstawowce mielismy takie grube ksiazki, w ktorych sie pisalo, pani tam wstawiala oceny, no kupe hajsu zmarnowanego, bo czegos takiego nie mozna odkupic :/ A w liceum to zawsze mialam uzywane ksiazki, z wlasnej woli 

Alkohol od nich a nie wiem czy można samemu bo nie było nigdzie info. Oczywiście ceny powalające. Choć dwie opcje - albo wg spożycia albo open bar (wódka, whisky, wino i coś tam jeszcze 110-140zł za osobę) ale jak za Wyborową 0,7l wołają 70zł to sobie darujemy takie alkohole.

Buty, strój na wf, bo się wyrasta. Brat znowu pierwszy rocznik nowej reformy, więc też podręczników nie odkupisz a zawodowe jeszcze gorsze. Plus ubezpieczenie i tak się tylko wydaje. Teraz jest fajnie, bo dzieciaki mają książki odkupowane a tych pierdół na plastykę jest dużo mniej ale i tak wyprawka do szkoły i węgiel to są dwa najbardziej znienawidzone wydatki mojego taty
A może byście zorganizowali po prostu małe wesele, zamiast takiego obiadu w restauracji? Może popatrz po salach weselnych?
Były wielgachne i ważyły chyba ze 135 kilo