Styczniowe mamusie 2016, cz. I :) - Strona 145 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-07-08, 12:32   #4321
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706
Dot.: Styczniowe mamusie 2016, cz. I :)

Przylazłam w końcu tak to jest jak mobliny wizaż świruje

Cytat:
Napisane przez lune1992 Pokaż wiadomość
.
I w końcu za miesiac bierzemy ślub cywilny bez gości,bez imprezy, tylko świadkowie bo nie chce sie denerwowac i o to tez maja pretensje.A ja na to wszystko nie mam juz siły. Dobrze ze moj tz jest za mną i mnie wspiera.
Spokojnie Moi rodzice zrobili mi awanturę w dzień ślubu żebym się zastanowiła, bo to już koniec, że więcej mnie nie będą utrzymywać (nie ważne że od matury byłam na utrzymaniu własnym) itd. Na pół godziny przed wyjazdem do usc mówili mi żebym zrezygnowała Do tej pory nie uznają mojego ślubu cywilnego. Świadkami byli znajomi. Chrzestnymi będą znajomi - nie mamy kogo wziąć i tyle.
Nie interesuje mnie już co rodzice mówią. Tż rodzice w nic się nie wtrącają, ale oni są starsi i w sumie niewiele już ogarniają z tego świata. Mam czasem wrażenie że zatrzymali się min 10 lat temu. Nawet nie oczekuję od nich pomocy - bałabym się z nimi zostawić dziecko. Czasem to smutne no ale cóż.
A moi? We wszystko się wtrącają, wszystko wiedzą najlepiej. Im dalej mieszkamy tym mamy lepsze relacje

Cytat:
Napisane przez justynaxxx86 Pokaż wiadomość
magda przykuło moją uwagę miejsce, z którego klikasz południowy wschód też tam mieszkam, możesz napisać skąd jesteś?
Stalowa Wola

Cytat:
Napisane przez niepozorna Pokaż wiadomość
Ja na szczęście już od kilku dni czuje się znacznie lepiej jeśli chodzi o mdłości, mimo że wymiotowałam tylko raz od początku ciąży to mdliło mnie niesamowicie o każdej porze dnia... Brzuszek mnie ciągle ciągnie, kłuje i pobolewa ciut ale to podobno normalne także staram się nie przejmować
Mnie też brzyuszek ciągnie, kłuje itd także to normalne

[1=6963c1fb65109977f9c6bf6 49cbcc3d41e8cdb1e_65c0253 828816;52006954]Hej. W sumie to podejrzewam, że każda przyszła mama chciałaby mieć swój, własny, pachnący wózeczek. No aleee... My bierzemt wózek od przyszłej teściowej, który jeszcze trzyma u siebie. Początkowo nie bardzo mi to pasowało, ale machnęłam ręką na to. W każdym bądź razie ja jestem od tych używanych wózków. ;p[/QUOTE]

My mamy używany wózek, łóżeczko itd. Jedyne co to kupujemy nowy fotelik. I pewnie po pewnym czasie nową konkretną spacerówkę

Cytat:
Napisane przez kinga1701 Pokaż wiadomość
Musze się wam przyznać do grzechu, pierwszy raz wypiłam cole ale tylko pół kubeczka, ale wiecie co dobra była
Kocham gazowane <3 nie ważne czy cola, pepsi i inne byle miało bąbelki
ale przed ciążą w ogóle nie piliśmy gazowanego. Teraz to bym na okrągło piła <3

Cytat:
Napisane przez czarnulax Pokaż wiadomość
magda i jak to mieszkanie?
Super<3 Dwa pokoje, na podłodze drewniany parkiet, wielkie okna, w salonie balkon malutki ale z miejscem na wieszanie prania <3 Duża kuchnia.. z miejscem na stół i w ogóle. I jasna duża łazienka - w końcu bo mamy teraz ciemną 1x2m i płytki są w łazience i kuchni. Przedpokoj spory że wejdą na spokojnie meble na buty itp. W przedpokoju jedyne co to nie pasuje Tżtowi ściany są niebiesko żółte i chciałby zlikwidować ten niebieski. Właśnie pojechał rozmawiać.. Ale weźmiemy to mieszkanie. Co prawda jest droższe o 200 od obecnego no ale cóż
I jest na 3 piętrze, klatka zamykana na domofon. Ludzie bardzo przyjemni, starsze towarzystwo - tak reklamował właściciel. Także jak zapytałam o zostawianie wózka na dole przy drzwiach to mówił że nie ma szans żeby zniknął bo tu babcie siedzą i pilnują wszystkiego
Niedaleko obecnego miejsca zamieszkania, widok na park. Mi się podoba. Tyle że w meble będziemy musieli zainwestować bo nam się prlowska meblościanka nie podoba hahaha
magda1706 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-08, 12:36   #4322
Dotka90
Zakorzenienie

Tutaj nie odwróciła monitora, bo za nią stały 3 studentki i chciała, żeby widziały.
Aczkolwiek to też mnie wkurza, bo jest to szpital Uniwersytecki, ale powinni pytać.
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-08, 12:40   #4323
czarnulax
Zakorzenienie

magda no to super, czyli bierzecie?
Stary 2015-07-08, 12:44   #4324
kinga1701
Zakorzenienie

Magda to mieszkanie brzmi super zwłaszcza porównując z ostatnim.
kinga1701 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-08, 12:49   #4325
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Cytat:
magda no to super, czyli bierzecie?
tak bierzemy!! Możemy wywalić szafę która nam się nie podoba a resztę znieść do piwnicy (podobno jest największa z wszystkich) Ścianę niebieską możemy przemalować na spokojny beżowy
I od poniedziałku możemy zacząć się przenosić Tż pojedzie pomalować jeszcze pewnie później sobie posprzątam na spokojnie i pod koniec miesiąca zaczniemy wszystko przewozić
Stary 2015-07-08, 12:50   #4326
czarnulax
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magda1706 Pokaż wiadomość
tak bierzemy!! Możemy wywalić szafę która nam się nie podoba a resztę znieść do piwnicy (podobno jest największa z wszystkich) Ścianę niebieską możemy przemalować na spokojny beżowy
I od poniedziałku możemy zacząć się przenosić Tż pojedzie pomalować jeszcze pewnie później sobie posprzątam na spokojnie i pod koniec miesiąca zaczniemy wszystko przewozić
no to super dobrze, że z tym wózkiem nie będzie problemu, bo na 3. piętro go nosić, to średnio.
Stary 2015-07-08, 12:51   #4327
lune1992
Zadomowienie

Cytat:
Przylazłam w końcu tak to jest jak mobliny wizaż świruje

Spokojnie Moi rodzice zrobili mi awanturę w dzień ślubu żebym się zastanowiła, bo to już koniec, że więcej mnie nie będą utrzymywać (nie ważne że od matury byłam na utrzymaniu własnym) itd. Na pół godziny przed wyjazdem do usc mówili mi żebym zrezygnowała Do tej pory nie uznają mojego ślubu cywilnego. Świadkami byli znajomi. Chrzestnymi będą znajomi - nie mamy kogo wziąć i tyle.
Nie interesuje mnie już co rodzice mówią. Tż rodzice w nic się nie wtrącają, ale oni są starsi i w sumie niewiele już ogarniają z tego świata. Mam czasem wrażenie że zatrzymali się min 10 lat temu. Nawet nie oczekuję od nich pomocy - bałabym się z nimi zostawić dziecko. Czasem to smutne no ale cóż.
A moi? We wszystko się wtrącają, wszystko wiedzą najlepiej. Im dalej mieszkamy tym mamy lepsze relacje

Stalowa Wola

Mnie też brzyuszek ciągnie, kłuje itd także to normalne

My mamy używany wózek, łóżeczko itd. Jedyne co to kupujemy nowy fotelik. I pewnie po pewnym czasie nową konkretną spacerówkę

Kocham gazowane <3 nie ważne czy cola, pepsi i inne byle miało bąbelki
ale przed ciążą w ogóle nie piliśmy gazowanego. Teraz to bym na okrągło piła <3

Super<3 Dwa pokoje, na podłodze drewniany parkiet, wielkie okna, w salonie balkon malutki ale z miejscem na wieszanie prania <3 Duża kuchnia.. z miejscem na stół i w ogóle. I jasna duża łazienka - w końcu bo mamy teraz ciemną 1x2m i płytki są w łazience i kuchni. Przedpokoj spory że wejdą na spokojnie meble na buty itp. W przedpokoju jedyne co to nie pasuje Tżtowi ściany są niebiesko żółte i chciałby zlikwidować ten niebieski. Właśnie pojechał rozmawiać.. Ale weźmiemy to mieszkanie. Co prawda jest droższe o 200 od obecnego no ale cóż
I jest na 3 piętrze, klatka zamykana na domofon. Ludzie bardzo przyjemni, starsze towarzystwo - tak reklamował właściciel. Także jak zapytałam o zostawianie wózka na dole przy drzwiach to mówił że nie ma szans żeby zniknął bo tu babcie siedzą i pilnują wszystkiego
Niedaleko obecnego miejsca zamieszkania, widok na park. Mi się podoba. Tyle że w meble będziemy musieli zainwestować bo nam się prlowska meblościanka nie podoba hahaha
Zazdroszcze i gratuluje mieszkania ja szukam i nic...
lune1992 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-08, 12:53   #4328
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Cytat:
Magda to mieszkanie brzmi super zwłaszcza porównując z ostatnim.
No mega super <3 teraz tylko zadzwonić tam że nie bierzemy i będzie tyle formalności

---------- Dopisano o 12:53 ---------- Poprzedni post napisano o 12:52 ----------

Cytat:
no to super dobrze, że z tym wózkiem nie będzie problemu, bo na 3. piętro go nosić, to średnio.
no właśnie wiem, jak coś to będę do piwnicy nim zjeżdżać i skończą się w końcu pijaki na klatce <3

Cytat:
Zazdroszcze i gratuluje mieszkania ja szukam i nic...
my przedzwoniliśmy 40 ofert
Stary 2015-07-08, 13:02   #4329
Magdusiaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Super ,że w końcu znaleźliście odpowiednie dla siebie mieszkanko

To kiedy robimy parapetówkę?

Serduszko malutkie

Magdusiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-08, 13:03   #4330
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Może jeszcze jak nie posprzątam przynajmniej roboty nie bedę robić tej samej dwa razy hahaha
Stary 2015-07-08, 13:05   #4331
kinga1701
Zakorzenienie

Cytat:
Super, fajnie że się wam udało, zobacz ja się ładnie układa, dzidzia zdrowa, mieszkanie znalezione, właściciel ugodowy. Tylko pogratulować. A co do wózka to proponuję go jednak przypinać do barierki jakiejś bo jednak rożnie to bywa, może wejść ktoś obcy do kogoś i nigdy nic nie wiadomo. Moi znajomi tak mieli niby ludzie w bloku fajni, nic nie ginęło do póki wózka nowego nie postawili i tego samego dnia co postawili to zginał.

---------- Dopisano o 13:05 ---------- Poprzedni post napisano o 13:04 ----------

Cytat:
Może jeszcze jak nie posprzątam przynajmniej roboty nie bedę robić tej samej dwa razy hahaha
To jest myśl
kinga1701 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-08, 13:11   #4332
lune1992
Zadomowienie

Mi tydzień temu moj gin zalecił stomatologa jestem ciekawa czy wam też? ma mi w karcie ciąży tam wpisywac zaleczone zęby, jeśli będą jakies
lune1992 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-08, 13:14   #4333
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Cytat:
Super, fajnie że się wam udało, zobacz ja się ładnie układa, dzidzia zdrowa, mieszkanie znalezione, właściciel ugodowy. Tylko pogratulować. A co do wózka to proponuję go jednak przypinać do barierki jakiejś bo jednak rożnie to bywa, może wejść ktoś obcy do kogoś i nigdy nic nie wiadomo. Moi znajomi tak mieli niby ludzie w bloku fajni, nic nie ginęło do póki wózka nowego nie postawili i tego samego dnia co postawili to zginał.
Myślę że na 20letni wózek się nikt nie pokusi Najwyżej będę parkować wózkiem w piwnicy Jedno piętro a nie 3

---------- Dopisano o 13:14 ---------- Poprzedni post napisano o 13:13 ----------

Cytat:
Mi tydzień temu moj gin zalecił stomatologa jestem ciekawa czy wam też? ma mi w karcie ciąży tam wpisywac zaleczone zęby, jeśli będą jakies
Mi kazała na pierwszej wizycie położna do dentysty iść, ale ciągle nie ma czasu, a jak jest czas to nie ma pieniędzy i tak w koło Zawsze jest coś ważniejszego do zrobienia
Ale pewnie mnie skrzyczy jak pójdę bo był rozkaz od niej że muszę iść i tyle!
Stary 2015-07-08, 13:19   #4334
niepozorna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tr13823 Pokaż wiadomość
Mam pytanie jak to jest u Was z prenatalnymi? Macie tylko usg czy robicie też Pappa? Jak to cenowo wychodzi ? Mój prywatny gin zaproponował to i to koszt ok 170 i 220, badania 20.07 i dzień później wizyta. A ten na NFZ tylko ugs będzie mi robić ale bezpłatnie i wizytę mam 16.07

Ja miałam tylko USG i bezpłatnie bo na NFZ ale wszystko jest w porządku także chyba nic więcej nie będziemy robić.

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
Kinga, super!

U mnie okej, ale miałam tylko USG, bo wyniki PAPPA będą za tydzień, wtedy łącznie z opisem USG, bo dzisiaj tylko na bieżąco mi mówiła co i jak.

Przezierność 1,7mm, kość nosowa widoczna, serduszko pracuje miarowo.

Jedynie co, to niby wg USG ciąża młodsza (ale nie powiedzieli o ile ), chociaż w zeszłym tyg było idealnie wg OM, a nawet 1 dzień do przodu. Ale też tutaj słabsze USG.

No i pytałam o płeć, a babka 'pfff, proszę pani, to gdzieś za 4-5 tygodni dopiero'... To mówię, ze pytam, bo naszym znajomym w 12 tygodniu już normalnie rozpoznali płeć.

Na pocieszenie druga babka mi powiedziała, ze nie ma pani, która by o to nie pytała

Za to na dole w poradni na pobraniu krwi była świetna babeczka, mega sympatyczna

TŻ był z mną, ale w sumie niepotrzebnie, bo USG trwało dosłownie parę minut. To dużo dokładniejsze zrobił mi mój gin po prostu w gabinecie.
Super że wszystko w porządku moje też trwało kilka minut - zdecydowanie dłuższe i fajniejsze USG mam u mojej gin która mi wszystko opowiada i pokazuje. Generalnie Pan który robił mi genetyczne był mało rozgadany, właściwie gdybym go na koniec nie zapytała czy wszystko jest w porządku i czy nie widzi nic niepokojącego to pewnie nawet by mi nie powiedział

[1=6963c1fb65109977f9c6bf6 49cbcc3d41e8cdb1e_65c0253 828816;52012292]Witajcie u mnie dzisiaj dramat. 5 rano deszcz, wichura, burza ooo myślałam, że umrę za strachu. Ale teraz już jestem dobrze, słoneczko świeci.
Cieszę się, że u Was wszystkie wyniki są dobre. I oby do następnej wizyty[/QUOTE]

U mnie też przed 5 była mega ulewa i burza. Tak waliło że na 6 piętrze czułam jak ziemia drży i co chwilę się alarmy w autach pod blokiem uruchamiały. A TŻ w pośpiechu zbierał pranie z balkonu

Cytat:
Napisane przez medeline Pokaż wiadomość
Dotka, to dziwne to USG u Ciebie było... U nas trwało 40 minut, wszystko widzieliśmy, doktor opisywal, pokazywał, a wynik dostalam do ręki i to bardzo szczegółowy. Co do przepukliny to myślę, że gdyby była, to miałabyś taką informacje?

Też mam łożysko wysoko i tylne ułożenie

Muszę na następnej wizycie koniecznoe zapytać o to łożysko - jakoś do tej pory nie przyszło mi to do głowy...

Kobietki a jak z waszą wagą? Przybyło Wam już coś od początku ciąży?

Prostujemy zą
bki
niepozorna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-08, 13:21   #4335
Dotka90
Zakorzenienie

U mnie na +3kg, ale od ładnych paru tygodni waga stoi w miejscu, najwięcej skoczyło na początku.
Stary 2015-07-08, 13:22   #4336
baby montana
Zakorzenienie

Cytat:
ja mam wizytę u higienistki 17.07, tutaj jest obowiązek w trakcie ciąży. zęby mam zdrowe i regularnie kontrolowane więc niezbyt się przejmuję, ale niektóre kanaryjki w moim wieku już nie mają kilku zębów więc rozumiem ten przymus szwagierka ma 38 lat, zawsze chodziła prywatnie do dentysty a nie ma 4 przednich.

co do wagi, schudłam 2kg i uporczywie nie chce mi się podnieść waga, od wczoraj jeszcze mam problemy z brzuchem przez te antybiotyki więc pewnie z kilogram stracę, zaczynam się martwić (a mąż to już w ogóle), chociaż wyglądowo to widać że mam brzuch dużo większy - zawsze miałam tłuszcz ale brzuch raczej płaski a teraz taki wydęty.

http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3

mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce
baby montana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-08, 13:25   #4337
niepozorna
Zakorzenienie

Cytat:
No mega super <3 teraz tylko zadzwonić tam że nie bierzemy i będzie tyle formalności

---------- Dopisano o 12:53 ---------- Poprzedni post napisano o 12:52 ----------

no właśnie wiem, jak coś to będę do piwnicy nim zjeżdżać i skończą się w końcu pijaki na klatce <3

my przedzwoniliśmy 40 ofert
Magda gratuluję super że Wam się fajne mieszkanko w końcu trafiło

Cytat:

Mi nic o stomatologu jeszcze gin nie wspominała ale tuż przed tym jak się dowiedziałam o Dzidzi zdecydowałam się w końcu na aparat także wszystkie pierdółki które miałam są zaleczone. Zresztą znajoma stomatolog mi mówiła że to nieprawda że zęby się sypią w ciąży. Jedynie dziąsła mniej wiecej od czwartego miesiąca mogą być rozpulchnione i podatne na krwawienia. Ale jeśli dbamy o ząbki to nic złego się im nie przytrafi

Prostujemy zą
bki
Stary 2015-07-08, 13:28   #4338
czarnulax
Zakorzenienie

Cytat:
Kobietki a jak z waszą wagą? Przybyło Wam już coś od początku ciąży?
to jest standardowe pytanie każdej nowej dziewczyny na wątku
u mnie obecnie jest identyczna waga jak przed ciążą.
Stary 2015-07-08, 13:28   #4339
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Cytat:
Magda gratuluję super że Wam się fajne mieszkanko w końcu trafiło
dzięki Ja też się mega cieszę, że w końcu będę mieć sypialnię własną <3 może jak uzbieramy trochu pieniążków to zainwestujemy w normalne łóżko
Stary 2015-07-08, 13:30   #4340
czarnulax
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez baby montana Pokaż wiadomość
co do wagi, schudłam 2kg i uporczywie nie chce mi się podnieść waga, od wczoraj jeszcze mam problemy z brzuchem przez te antybiotyki więc pewnie z kilogram stracę, zaczynam się martwić (a mąż to już w ogóle), chociaż wyglądowo to widać że mam brzuch dużo większy - zawsze miałam tłuszcz ale brzuch raczej płaski a teraz taki wydęty.
jak się nic niepokojącego nie dzieje, to nie martw się 2kg to nie jest dużo, może się zdarzyć.
Stary 2015-07-08, 13:30   #4341
6963c1fb65109977f9c6bf649cbcc3d41e8cdb1e_65c0253828816
Konto usunięte

Z zębami to jest , że są polecenia żeby jak najszybciej żeby wyleczyć bo potem niebezpieczne jest leczenie kanałowe i to chodzi tylko o to. Antybiotyki podawane w trakcie (te dla zębów) są niebezpieczne dla dzieciątka.
6963c1fb65109977f9c6bf649cbcc3d41e8cdb1e_65c0253828816 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-08, 13:31   #4342
niepozorna
Zakorzenienie

Cytat:
to jest standardowe pytanie każdej nowej dziewczyny na wątku

u mnie obecnie jest identyczna waga jak przed ciążą.

Hehe pewnie tak u mnie właśnie też na razie wszystko tak jak przed ciążą, możeee coś koło kilograma mi przybyło i zastanawiam się czy to jest okej... W końcu Kim Kardashian która ma termin na grudzień przytyła już 8kg

Prostujemy zą
bki
Stary 2015-07-08, 13:33   #4343
Konto usunięte

Ja na kilka dni wstecz miałam +3kg , teraz spadło do 2 wiec w sumie nie wiem a wymiotów brak i jem jak zawsze.
6963c1fb65109977f9c6bf649cbcc3d41e8cdb1e_65c0253828816 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-08, 13:33   #4344
niunia_leyla
Rozeznanie

Cytat:
Gratuluję mieszkanka

Cytat:
oj jeszcze nic mi nie mówili ani on ani położna. Wizyty u stomatologa się boję z założenia, na dodatek mam źle wyrośnięte odwapnione dolne ósemki i odkąd jestem w ciąży zauważyłam że zaczęły mieć brązowawe plamki, miałam je wyrwać już dawno ale się zbierałam jak sójka za może.
niunia_leyla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-08, 13:35   #4345
czarnulax
Zakorzenienie

Cytat:
Hehe pewnie tak u mnie właśnie też na razie wszystko tak jak przed ciążą, możeee coś koło kilograma mi przybyło i zastanawiam się czy to jest okej... W końcu Kim Kardashian która ma termin na grudzień przytyła już 8kg
pewnie, że okej
a ona jest znowu w ciąży? dla mnie +8kg na tym etapie to wydaje się być dużo, ale mogę się mylić. Bałabym się, że w końcowym etapie będę miała ze 30 na plusie, a tego bym wolała uniknąć
Stary 2015-07-08, 13:38   #4346
Konto usunięte

E nie wydaje mi się, teraz mogła Ci waga polecieć a potem bedzie długo stać a to tez możliwe więc nie ma co panikować na zapas
Stary 2015-07-08, 13:47   #4347
niepozorna
Zakorzenienie

Cytat:
pewnie, że okej

a ona jest znowu w ciąży? dla mnie +8kg na tym etapie to wydaje się być dużo, ale mogę się mylić. Bałabym się, że w końcowym etapie będę miała ze 30 na plusie, a tego bym wolała uniknąć

No jest podobno i w poprzedniej przytyła właśnie około 30kg także chyba znowu dąży do tego samego
Wg mnie +8kg to też trochę za dużo ale wiadomo że każda z nas jest inna i inaczej nam przybywa

Prostujemy zą
bki
Stary 2015-07-08, 13:49   #4348
czarnulax
Zakorzenienie

Cytat:
No jest podobno i w poprzedniej przytyła właśnie około 30kg także chyba znowu dąży do tego samego
Wg mnie +8kg to też trochę za dużo ale wiadomo że każda z nas jest inna i inaczej nam przybywa
wiadomo, pewnych rzeczy też nie unikniemy czasem
Stary 2015-07-08, 13:57   #4349
baby montana
Zakorzenienie

[1=6963c1fb65109977f9c6bf6 49cbcc3d41e8cdb1e_65c0253 828816;52014100]Z zębami to jest , że są polecenia żeby jak najszybciej żeby wyleczyć bo potem niebezpieczne jest leczenie kanałowe i to chodzi tylko o to. Antybiotyki podawane w trakcie (te dla zębów) są niebezpieczne dla dzieciątka.[/QUOTE]

A to nie bardziej o znieczulenie i leki miejscowe chodzi?Bo antybiotyk na zeby to na ogol amoksycylina ktora mozna brac w ciazy

http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3

mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce
baby montana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-08, 14:02   #4350
Dotka90
Zakorzenienie

Z zębami chodzi tez o to, że każdy stan zapalny itp. w organizmie może negatywnie wpłynąć na dziecko.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości