|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4321 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowe mamusie 2016, cz. I :)
Przylazłam w końcu
![]() Cytat:
Moi rodzice zrobili mi awanturę w dzień ślubu żebym się zastanowiła, bo to już koniec, że więcej mnie nie będą utrzymywać (nie ważne że od matury byłam na utrzymaniu własnym) itd. Na pół godziny przed wyjazdem do usc mówili mi żebym zrezygnowała Do tej pory nie uznają mojego ślubu cywilnego. Świadkami byli znajomi. Chrzestnymi będą znajomi - nie mamy kogo wziąć i tyle. Nie interesuje mnie już co rodzice mówią. Tż rodzice w nic się nie wtrącają, ale oni są starsi i w sumie niewiele już ogarniają z tego świata. Mam czasem wrażenie że zatrzymali się min 10 lat temu. Nawet nie oczekuję od nich pomocy - bałabym się z nimi zostawić dziecko. Czasem to smutne no ale cóż. A moi? We wszystko się wtrącają, wszystko wiedzą najlepiej. Im dalej mieszkamy tym mamy lepsze relacje ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() [1=6963c1fb65109977f9c6bf6 49cbcc3d41e8cdb1e_65c0253 828816;52006954]Hej. W sumie to podejrzewam, że każda przyszła mama chciałaby mieć swój, własny, pachnący wózeczek. No aleee... My bierzemt wózek od przyszłej teściowej, który jeszcze trzyma u siebie. Początkowo nie bardzo mi to pasowało, ale machnęłam ręką na to. W każdym bądź razie ja jestem od tych używanych wózków. ;p[/QUOTE] My mamy używany wózek, łóżeczko itd. Jedyne co to kupujemy nowy fotelik. I pewnie po pewnym czasie nową konkretną spacerówkę Cytat:
ale przed ciążą w ogóle nie piliśmy gazowanego. Teraz to bym na okrągło piła <3 Super<3 Dwa pokoje, na podłodze drewniany parkiet, wielkie okna, w salonie balkon malutki ale z miejscem na wieszanie prania <3 Duża kuchnia.. z miejscem na stół i w ogóle. I jasna duża łazienka - w końcu bo mamy teraz ciemną 1x2m i płytki są w łazience i kuchni. Przedpokoj spory że wejdą na spokojnie meble na buty itp. W przedpokoju jedyne co to nie pasuje Tżtowi ściany są niebiesko żółte i chciałby zlikwidować ten niebieski. Właśnie pojechał rozmawiać.. Ale weźmiemy to mieszkanie. Co prawda jest droższe o 200 od obecnego no ale cóż I jest na 3 piętrze, klatka zamykana na domofon. Ludzie bardzo przyjemni, starsze towarzystwo - tak reklamował właściciel. Także jak zapytałam o zostawianie wózka na dole przy drzwiach to mówił że nie ma szans żeby zniknął bo tu babcie siedzą i pilnują wszystkiego Niedaleko obecnego miejsca zamieszkania, widok na park. Mi się podoba. Tyle że w meble będziemy musieli zainwestować bo nam się prlowska meblościanka nie podoba hahaha
|
||||
|
|
|
#4322 |
|
Zakorzenienie
|
Tutaj nie odwróciła monitora, bo za nią stały 3 studentki i chciała, żeby widziały.
Aczkolwiek to też mnie wkurza, bo jest to szpital Uniwersytecki, ale powinni pytać. |
|
|
|
#4323 |
|
Zakorzenienie
|
magda no to super, czyli bierzecie?
|
|
|
|
#4324 |
|
Zakorzenienie
|
Magda to mieszkanie brzmi super zwłaszcza porównując z ostatnim.
|
|
|
|
#4325 |
|
Zakorzenienie
|
tak bierzemy!!
I od poniedziałku możemy zacząć się przenosić |
|
|
|
#4326 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dobrze, że z tym wózkiem nie będzie problemu, bo na 3. piętro go nosić, to średnio.
|
|
|
|
|
#4327 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja szukam i nic...
|
|
|
|
|
#4328 | |
|
Zakorzenienie
|
No mega super <3 teraz tylko zadzwonić tam że nie bierzemy i będzie tyle formalności
![]() ---------- Dopisano o 12:53 ---------- Poprzedni post napisano o 12:52 ---------- Cytat:
i skończą się w końcu pijaki na klatce <3 my przedzwoniliśmy 40 ofert
|
|
|
|
|
#4329 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() To kiedy robimy parapetówkę?
|
|
#4331 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:05 ---------- Poprzedni post napisano o 13:04 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4332 |
|
Zadomowienie
|
Mi tydzień temu moj gin zalecił stomatologa jestem ciekawa czy wam też? ma mi w karcie ciąży tam wpisywac zaleczone zęby, jeśli będą jakies
|
|
|
|
#4333 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jedno piętro a nie 3 ![]() ---------- Dopisano o 13:14 ---------- Poprzedni post napisano o 13:13 ---------- Cytat:
Zawsze jest coś ważniejszego do zrobienia Ale pewnie mnie skrzyczy jak pójdę bo był rozkaz od niej że muszę iść i tyle! |
||
|
|
|
#4334 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja miałam tylko USG i bezpłatnie bo na NFZ ale wszystko jest w porządku także chyba nic więcej nie będziemy robić. Cytat:
moje też trwało kilka minut - zdecydowanie dłuższe i fajniejsze USG mam u mojej gin która mi wszystko opowiada i pokazuje. Generalnie Pan który robił mi genetyczne był mało rozgadany, właściwie gdybym go na koniec nie zapytała czy wszystko jest w porządku i czy nie widzi nic niepokojącego to pewnie nawet by mi nie powiedział ![]() [1=6963c1fb65109977f9c6bf6 49cbcc3d41e8cdb1e_65c0253 828816;52012292]Witajcie u mnie dzisiaj dramat. 5 rano deszcz, wichura, burza ooo myślałam, że umrę za strachu. Ale teraz już jestem dobrze, słoneczko świeci. Cieszę się, że u Was wszystkie wyniki są dobre. I oby do następnej wizyty [/QUOTE]U mnie też przed 5 była mega ulewa i burza. Tak waliło że na 6 piętrze czułam jak ziemia drży i co chwilę się alarmy w autach pod blokiem uruchamiały. A TŻ w pośpiechu zbierał pranie z balkonu ![]() Cytat:
Muszę na następnej wizycie koniecznoe zapytać o to łożysko - jakoś do tej pory nie przyszło mi to do głowy... Kobietki a jak z waszą wagą? Przybyło Wam już coś od początku ciąży? |
|||
|
|
|
#4335 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie na +3kg, ale od ładnych paru tygodni waga stoi w miejscu, najwięcej skoczyło na początku.
|
|
|
|
#4336 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
szwagierka ma 38 lat, zawsze chodziła prywatnie do dentysty a nie ma 4 przednich.co do wagi, schudłam 2kg i uporczywie nie chce mi się podnieść waga, od wczoraj jeszcze mam problemy z brzuchem przez te antybiotyki więc pewnie z kilogram stracę, zaczynam się martwić (a mąż to już w ogóle ), chociaż wyglądowo to widać że mam brzuch dużo większy - zawsze miałam tłuszcz ale brzuch raczej płaski a teraz taki wydęty.
'zapytaj się siebie, czy chcesz mieć "poważaną" pracę, czy być szczęśliwa' http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3 mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce |
|
|
|
|
#4337 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
super że Wam się fajne mieszkanko w końcu trafiło ![]() Cytat:
Mi nic o stomatologu jeszcze gin nie wspominała ale tuż przed tym jak się dowiedziałam o Dzidzi zdecydowałam się w końcu na aparat także wszystkie pierdółki które miałam są zaleczone. Zresztą znajoma stomatolog mi mówiła że to nieprawda że zęby się sypią w ciąży. Jedynie dziąsła mniej wiecej od czwartego miesiąca mogą być rozpulchnione i podatne na krwawienia. Ale jeśli dbamy o ząbki to nic złego się im nie przytrafi
|
||
|
|
|
#4338 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() u mnie obecnie jest identyczna waga jak przed ciążą. |
|
|
|
|
#4339 |
|
Zakorzenienie
|
dzięki
Ja też się mega cieszę, że w końcu będę mieć sypialnię własną <3 może jak uzbieramy trochu pieniążków to zainwestujemy w normalne łóżko
|
|
|
|
#4340 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
2kg to nie jest dużo, może się zdarzyć.
|
|
|
|
|
#4341 |
|
Konto usunięte
|
Z zębami to jest , że są polecenia żeby jak najszybciej żeby wyleczyć bo potem niebezpieczne jest leczenie kanałowe i to chodzi tylko o to. Antybiotyki podawane w trakcie (te dla zębów) są niebezpieczne dla dzieciątka.
|
|
|
|
#4342 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hehe pewnie tak u mnie właśnie też na razie wszystko tak jak przed ciążą, możeee coś koło kilograma mi przybyło i zastanawiam się czy to jest okej... W końcu Kim Kardashian która ma termin na grudzień przytyła już 8kg ![]() ![]()
|
|
|
|
|
#4343 |
|
Konto usunięte
|
Ja na kilka dni wstecz miałam +3kg , teraz spadło do 2 wiec w sumie nie wiem
a wymiotów brak i jem jak zawsze.
|
|
|
|
#4344 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() oj jeszcze nic mi nie mówili ani on ani położna. Wizyty u stomatologa się boję z założenia, na dodatek mam źle wyrośnięte odwapnione dolne ósemki i odkąd jestem w ciąży zauważyłam że zaczęły mieć brązowawe plamki, miałam je wyrwać już dawno ale się zbierałam jak sójka za może. |
|
|
|
|
#4345 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a ona jest znowu w ciąży? dla mnie +8kg na tym etapie to wydaje się być dużo, ale mogę się mylić. Bałabym się, że w końcowym etapie będę miała ze 30 na plusie, a tego bym wolała uniknąć
|
|
|
|
|
#4346 |
|
Konto usunięte
|
E nie wydaje mi się, teraz mogła Ci waga polecieć a potem bedzie długo stać a to tez możliwe więc nie ma co panikować na zapas
|
|
|
|
#4347 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No jest podobno i w poprzedniej przytyła właśnie około 30kg także chyba znowu dąży do tego samego Wg mnie +8kg to też trochę za dużo ale wiadomo że każda z nas jest inna i inaczej nam przybywa
|
|
|
|
|
#4348 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4349 |
|
Zakorzenienie
|
[1=6963c1fb65109977f9c6bf6 49cbcc3d41e8cdb1e_65c0253 828816;52014100]Z zębami to jest , że są polecenia żeby jak najszybciej żeby wyleczyć bo potem niebezpieczne jest leczenie kanałowe i to chodzi tylko o to. Antybiotyki podawane w trakcie (te dla zębów) są niebezpieczne dla dzieciątka.[/QUOTE]
A to nie bardziej o znieczulenie i leki miejscowe chodzi?Bo antybiotyk na zeby to na ogol amoksycylina ktora mozna brac w ciazy
'zapytaj się siebie, czy chcesz mieć "poważaną" pracę, czy być szczęśliwa' http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3 mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce |
|
|
|
#4350 |
|
Zakorzenienie
|
Z zębami chodzi tez o to, że każdy stan zapalny itp. w organizmie może negatywnie wpłynąć na dziecko.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:44.

Moi rodzice zrobili mi awanturę w dzień ślubu żebym się zastanowiła, bo to już koniec, że więcej mnie nie będą utrzymywać (nie ważne że od matury byłam na utrzymaniu własnym) itd. Na pół godziny przed wyjazdem do usc mówili mi żebym zrezygnowała
Do tej pory nie uznają mojego ślubu cywilnego. Świadkami byli znajomi. Chrzestnymi będą znajomi - nie mamy kogo wziąć i tyle.
południowy wschód 

moje też trwało kilka minut - zdecydowanie dłuższe i fajniejsze USG mam u mojej gin która mi wszystko opowiada i pokazuje. Generalnie Pan który robił mi genetyczne był mało rozgadany, właściwie gdybym go na koniec nie zapytała czy wszystko jest w porządku i czy nie widzi nic niepokojącego to pewnie nawet by mi nie powiedział