Styczniowe mamusie 2016, cz. I :) - Strona 146 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-07-08, 14:09   #4351
niunia_leyla
Rozeznanie

Dot.: Styczniowe mamusie 2016, cz. I :)

Ale jestem zmęczona, właśnie skończyłam piec jagodzianki.
Stary 2015-07-08, 14:11   #4352
uaoo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czarnulax Pokaż wiadomość
Ja mam na tylnej wysoko.
Ja dokładnie tak samo.

Cytat:
Napisane przez magda1706 Pokaż wiadomość
tak bierzemy!! Możemy wywalić szafę która nam się nie podoba a resztę znieść do piwnicy (podobno jest największa z wszystkich) Ścianę niebieską możemy przemalować na spokojny beżowy
I od poniedziałku możemy zacząć się przenosić Tż pojedzie pomalować jeszcze pewnie później sobie posprzątam na spokojnie i pod koniec miesiąca zaczniemy wszystko przewozić

No to super.

L. - 10.2011
K. - 01.2016
F. - 11.2017
uaoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-08, 14:18   #4353
lune1992
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
Z zębami chodzi tez o to, że każdy stan zapalny itp. w organizmie może negatywnie wpłynąć na dziecko.
Dokładnie to mi lekarz powiedział, mnie strasznie dziąsła poza tym bolą.Moja mama ma paradontoze i jej kilka zebów w ciąży wypadło
lune1992 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-08, 14:23   #4354
uaoo
Zakorzenienie

Mi w pierwszej ciąży strasznie poleciały zęby, tzn. zrobiły się słabe, łamliwe, pół szczęki musiałam zrobić po porodzie. Ale teraz mam wszystkie porobione,oby się nie popsuły.

L. - 10.2011
K. - 01.2016
F. - 11.2017
uaoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-08, 14:24   #4355
lune1992
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez niunia_leyla Pokaż wiadomość
Ale jestem zmęczona, właśnie skończyłam piec jagodzianki.
Ja juz 2 raz jem zupe kalafiorową. Cały czas mi się chce jakiś obiadów, zup, sosów, mięska taką mam chcice na takie mięsne,duszone, chłopskie żarcie
Próbuje coś tam robic, zdrowo żeby było ale jak pojade do domu to mama mi zrobi jakies mięsko Nic nie jem słodkiego, już rok jestem na zdrowej diecie, zero słodyczy coli itp i nie ciągnie mnie do tego.
Myślałam, że jak w ciąży to jest ochota na słodkie a ja nic takiego nie jem. Owszem jem owoce, miód ale np na myśl o batonie to mnie odrzuca juz teraz. Może będzie chłopak, mam nadzieje, że dziś sie dowiem. A przytyłam 2 kg
Stary 2015-07-08, 14:37   #4356
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Spadam budzić małego potwora Ja nie wiem co ona w nocy robi, ale w dzień nie idzie jej dobudzić hahaha
magda1706 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-08, 15:49   #4357
mojakaren
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kinga1701 Pokaż wiadomość
Ja nie wiem, mi nic nie mówił ja nie zapytałam.

Zresztą zawsze będąc w domu mam tyle pytań a pójdę tam i zapytam może o jedno. Dziś miałam zapytać czy termin porodu się zmienił i też zapomniałam ja nie wiem czy ja taka nie ogarnięta czy i wy tak macie
tak jak dziewczyny radzą, zapisywać! ja też mam sklerozę i wszystko notuję w telefonie

Cytat:
Ja też zawsze zapisuję pytania

Uff, gin mi odpisał, że skoro pani dr nie wspomniała nic, tzn. że wszystko jest okej i przepuklina zniknęła Normalnie kocham go
i całe szczęscie, nie ma się co martwić w takim razie

Cytat:
Super<3 Dwa pokoje, na podłodze drewniany parkiet, wielkie okna, w salonie balkon malutki ale z miejscem na wieszanie prania <3 Duża kuchnia.. z miejscem na stół i w ogóle. I jasna duża łazienka - w końcu bo mamy teraz ciemną 1x2m i płytki są w łazience i kuchni. Przedpokoj spory że wejdą na spokojnie meble na buty itp. W przedpokoju jedyne co to nie pasuje Tżtowi ściany są niebiesko żółte i chciałby zlikwidować ten niebieski. Właśnie pojechał rozmawiać.. Ale weźmiemy to mieszkanie. Co prawda jest droższe o 200 od obecnego no ale cóż
I jest na 3 piętrze, klatka zamykana na domofon. Ludzie bardzo przyjemni, starsze towarzystwo - tak reklamował właściciel. Także jak zapytałam o zostawianie wózka na dole przy drzwiach to mówił że nie ma szans żeby zniknął bo tu babcie siedzą i pilnują wszystkiego
Niedaleko obecnego miejsca zamieszkania, widok na park. Mi się podoba. Tyle że w meble będziemy musieli zainwestować bo nam się prlowska meblościanka nie podoba hahaha
wygląda, ze znaleźliście swoje miejsce! Gratuluję gniazdka, na pewno będzie się super mieszkało
U nas w bloku też emerytowane towarzystwo i spokój, że hoho

Cytat:
Napisane przez lune1992 Pokaż wiadomość
Mi tydzień temu moj gin zalecił stomatologa jestem ciekawa czy wam też? ma mi w karcie ciąży tam wpisywac zaleczone zęby, jeśli będą jakies
mi na razie nic nie mówił
Ja przed ślubem zrobiłam wszystkie zęby, co do jednego, ale to już będzie rok mijał wiec może wybiorę się na jakis przeglądzik

Cytat:
Napisane przez niepozorna Pokaż wiadomość
Muszę na następnej wizycie koniecznoe zapytać o to łożysko - jakoś do tej pory nie przyszło mi to do głowy...

Kobietki a jak z waszą wagą? Przybyło Wam już coś od początku ciąży?
A mi własnie o łożysku nic nie mówił, chyba na ostatniej wizycie było jeszcze ciałko żółte (9t5d był wtedy)

Ja schudłam 2kg

Cytat:
dzięki Ja też się mega cieszę, że w końcu będę mieć sypialnię własną <3 może jak uzbieramy trochu pieniążków to zainwestujemy w normalne łóżko
a teraz jakie macie łóżko?
My mieszkanie kupiliśmy a śpimy na materacu

Cytat:
Napisane przez czarnulax Pokaż wiadomość
pewnie, że okej
a ona jest znowu w ciąży? dla mnie +8kg na tym etapie to wydaje się być dużo, ale mogę się mylić. Bałabym się, że w końcowym etapie będę miała ze 30 na plusie, a tego bym wolała uniknąć
może chce żeby brzuch równoważył jej tył wielkością

jesteśmy jedno
jedno ze stali

1+1=3
mojakaren jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-08, 16:23   #4358
czarnulax
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mojakaren Pokaż wiadomość
Stary 2015-07-08, 16:42   #4359
candyyfloss
Zadomowienie

Cytat:
tak jak dziewczyny radzą, zapisywać! ja też mam sklerozę i wszystko notuję w telefonie

i całe szczęscie, nie ma się co martwić w takim razie

wygląda, ze znaleźliście swoje miejsce! Gratuluję gniazdka, na pewno będzie się super mieszkało

mi na razie nic nie mówił
Ja przed ślubem zrobiłam wszystkie zęby, co do jednego, ale to już będzie rok mijał wiec może wybiorę się na jakis przeglądzik

A mi własnie o łożysku nic nie mówił, chyba na ostatniej wizycie było jeszcze ciałko żółte (9t5d był wtedy)

Ja schudłam 2kg

O mnie tak wczoraj mąż powiedział
candyyfloss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-08, 16:42   #4360
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Cytat:

Prawdopodobnie tak
Teraz mamy wersalkę i wygnieciona jest już z jednej strony
Stary 2015-07-08, 16:57   #4361
baby montana
Zakorzenienie

Karen-kupcie lozko koniecznie albo chociaż na paletach postawcie materac,bo podobno materac sie szybko psuje bez lozka i niezdrowo dla.plecow tak spac (ale nie wiem ile w tym prawdy :-D), zreszta jesli bedziesz miala bardzo duzy brzuch to bedzie ci ciezko wstac z podlogi,tak mi sie wydaje :-D

http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3

mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce
baby montana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-08, 17:28   #4362
tygrysek83
Zadomowienie

Magda, opis mieszkanka brzmi super. Przydałaby Ci sie przy takiej konfiguracji gondolka która mozesz zdjąć ze stelaża i wnieść do mieszkania z maluszkiem. Nie pamietam czy juz jakas masz.

Co do zębów to u mnie w pierwszej ciaży zrobiły się strasznie kruche.
Znieczulenie jest dozwolone, a przynajmniej tak mnie zapewniała stomatolog podając je.

Co do łożyska to nie wiem gdzie mam teraz. W pierwszej ciaży z przodu było a ruchy czułam dobrze, więc się nie martwcie.

Ja juz padam na tym urlopie. Marzę o powrocie do pracy gdzie nie bede musiała ganiać za młoda wkółko.
tygrysek83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-08, 17:37   #4363
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Cytat:
Napisane przez tygrysek83 Pokaż wiadomość
Magda, opis mieszkanka brzmi super. Przydałaby Ci sie przy takiej konfiguracji gondolka która mozesz zdjąć ze stelaża i wnieść do mieszkania z maluszkiem. Nie pamietam czy juz jakas masz.
Jest gondola którą się odpina Ale wolałabym stelaż wnosić z dzieckiem bo stelaż jest mega leciutki a ta buda waży swoje właśnie
Stary 2015-07-08, 18:39   #4364
tygrysek83
Zadomowienie

Cytat:
Jest gondola którą się odpina Ale wolałabym stelaż wnosić z dzieckiem bo stelaż jest mega leciutki a ta buda waży swoje właśnie

Ale sie obija o nogi, przynajmniej mi . Ja mam lekką gondolkę z rączką i było to rewelacyjne rozwiazanie gdy młoda usnela i trzeba było ja gdzieś przenieść.
Stary 2015-07-08, 18:44   #4365
lune1992
Zadomowienie

Juz po wizycie, na 80 % chłopak (lekarz mowi ze potem moze wyjsc ze to była jednak pępowina). Łożysko w tylnej czesci. Dzidzia duża i zdrowa
Stary 2015-07-08, 19:35   #4366
koktajlowa7
Rozeznanie

Cytat:
Juz po wizycie, na 80 % chłopak (lekarz mowi ze potem moze wyjsc ze to była jednak pępowina). Łożysko w tylnej czesci. Dzidzia duża i zdrowa
Super
koktajlowa7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-08, 19:36   #4367
kinga1701
Zakorzenienie

Co się dziś dzieje z tym wizazem. Ciągle ma problem na telefonie.

Cytat:
Super ze wizyta udana. I mi właśnie dlatego powiedział ze za wczesnie na ocenia czy chłopczyk czy dziewczynka. Ile ma cm ?

Edytowane przez kinga1701
Czas edycji: 2015-07-08 o 19:37
kinga1701 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-08, 19:45   #4368
niunia_leyla
Rozeznanie

Cytat:
super

Cytat:
U mnie na telefonie też dramat z wizazem
niunia_leyla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-08, 20:02   #4369
niepozorna
Zakorzenienie

Cytat:

Super zazdroszczę też bym już chciała wiedzieć...

Prostujemy zą
bki
niepozorna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-08, 20:16   #4370
tygrysek83
Zadomowienie

Cytat:

Super ze wizyta udana. I mi właśnie dlatego powiedział ze za wczesnie na ocenia czy chłopczyk czy dziewczynka. Ile ma cm ?

Ja korzystam z aplikacji i jest ok.
Stary 2015-07-08, 20:32   #4371
kinga1701
Zakorzenienie

Skoro już dostałam pozwolenie na chodzie to byliśmy w 2 sklepach dziecięcych, bo już przeceny sa po 50, 60 % mówię może nam się uda coś kupić. I wiecie co, nie ma co kupić, w sensie albo różowe, albo niebieskie albo takie typowo dla dziewczynki albo chłopczyka, Znalazłam jedno body beżowy na unisex i jedne buciki białe. No ok buciki czy skarpetki da się kupić. I tak zaczęłam sie zastanawiać że ja np. nie chcę ubierać dziewczynki tylko na różowo bo mi się nie podoba a we wszystkim praktycznie róż. Jest kilka sukieneczek innych ale nie wiele. Powiedzcie mi czy w Polsce też jest ciężko coś dostać unisex ? Nie wiem jak przeglądam allegro to już dużo body, czy kaftaników co pasują dla obojga płci. I doszliśmy z mężem do wniosku że to jest wszystko specjalnie bo ja najpierw masz dajmy na to chłopczyka, a później dziewczynkę to nic praktycznie Ci nie pasuje i musisz kupić nowe, czyli napędzamy rynek.
Stary 2015-07-08, 20:43   #4372
Dotka90
Zakorzenienie

Kinga, ja widzę dużo uniwersalnych ciuszków, np. zielonych, fioletowych, szarych, czerwonych, pomarańczowych, białych
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-08, 20:50   #4373
kinga1701
Zakorzenienie

Cytat:
Kinga, ja widzę dużo uniwersalnych ciuszków, np. zielonych, fioletowych, szarych, czerwonych, pomarańczowych, białych
To mnie pocieszyłaś, że chociaż w Polsce coś nie różowego kupię. Pytałam dziś i co prawda do Polski jechać nie mogę, ale jakieś zamówienie złożę.
Stary 2015-07-08, 21:19   #4374
lune1992
Zadomowienie

Cytat:

Tydzien temu miał 6,21mm teraz ma 7,1mm A jestem w 13 t i 4 dzien

Edytowane przez lune1992
Czas edycji: 2015-07-08 o 21:21
Stary 2015-07-08, 21:37   #4375
tygrysek83
Zadomowienie

Cytat:
Skoro już dostałam pozwolenie na chodzie to byliśmy w 2 sklepach dziecięcych, bo już przeceny sa po 50, 60 % mówię może nam się uda coś kupić. I wiecie co, nie ma co kupić, w sensie albo różowe, albo niebieskie albo takie typowo dla dziewczynki albo chłopczyka, Znalazłam jedno body beżowy na unisex i jedne buciki białe. No ok buciki czy skarpetki da się kupić. I tak zaczęłam sie zastanawiać że ja np. nie chcę ubierać dziewczynki tylko na różowo bo mi się nie podoba a we wszystkim praktycznie róż. Jest kilka sukieneczek innych ale nie wiele. Powiedzcie mi czy w Polsce też jest ciężko coś dostać unisex ? Nie wiem jak przeglądam allegro to już dużo body, czy kaftaników co pasują dla obojga płci. I doszliśmy z mężem do wniosku że to jest wszystko specjalnie bo ja najpierw masz dajmy na to chłopczyka, a później dziewczynkę to nic praktycznie Ci nie pasuje i musisz kupić nowe, czyli napędzamy rynek.

Kinga, my od rodziny z Niemiec dostaliśmy sporo uniwersalnych ciuszkow wiec cos gdzieś musi byc.
Oczywiscie to tez zależy od tego co uważasz za uniwersalne. Moja córka ma/miała duzo ciuszkow niebieskich, zielonych itd. Nawet takie z rakietami, łódkami czy samochodami. Uważam że super tak wyglądało. No i nie wyobrażam sobie ubierać ją tylko w róż. Oczywiście takie podejście jak moje grozi tekstami "jaki ładny chłopczyk" :brzydal;
Stary 2015-07-08, 21:58   #4376
czarnulax
Zakorzenienie

Cytat:
super
Stary 2015-07-08, 22:01   #4377
Dotka90
Zakorzenienie

Cytat:
No i nie wyobrażam sobie ubierać ją tylko w róż. Oczywiście takie podejście jak moje grozi tekstami "jaki ładny chłopczyk" :brzydal;
Ja nie bardzo zwracam uwagę na kolory

Przyszedl kiedyś do nas do biura pracownik z dzieckiem, tak no nie wiem, jakies 1,5 roku? może 2, nie umiem ocenić.

w każdym razie i ja i koleżanka byłyśmy PRZEKONANE, że to dziewczynka - buzia, włoski, rzęsy, no dziewczynka jak nic.

Koleżanka coś wypaliła, że jak ma córka na imie,a gość oburzony A NIE WIDZI PANI, JAK JEST DZIECKO UBRANE? no patrzymy i nie wiem, czy ma imię naszyte, czy co?

A się okazało, że dziecko prawie od stóp do głów na niebiesko, BO TO CHŁOPIEC Spoko, chyba rodzice bardzo chcieli uniknąć takich tekstów
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-08, 22:12   #4378
kinga1701
Zakorzenienie

Cytat:
Kinga, my od rodziny z Niemiec dostaliśmy sporo uniwersalnych ciuszkow wiec cos gdzieś musi byc.
Oczywiscie to tez zależy od tego co uważasz za uniwersalne. Moja córka ma/miała duzo ciuszkow niebieskich, zielonych itd. Nawet takie z rakietami, łódkami czy samochodami. Uważam że super tak wyglądało. No i nie wyobrażam sobie ubierać ją tylko w róż. Oczywiście takie podejście jak moje grozi tekstami "jaki ładny chłopczyk" :brzydal;
Uniwersalne znaczy nie całe różowe i całe niebieskie. A dziś praktycznie na same takie trafiłam. Nie wiem może dlatego, że wyprzedaże i nie było nic ciekawego, wcześniej patrzylam ale tak z grubsza, teraz jak chciałam coś dzidzi kupić nie znając płci to miałam problem. Mam nadzieje ze po wyprzedażach będzie lepiej noi byłam tylko w dwóch sklepach.

Cytat:
Ja nie bardzo zwracam uwagę na kolory

Przyszedl kiedyś do nas do biura pracownik z dzieckiem, tak no nie wiem, jakies 1,5 roku? może 2, nie umiem ocenić.

w każdym razie i ja i koleżanka byłyśmy PRZEKONANE, że to dziewczynka - buzia, włoski, rzęsy, no dziewczynka jak nic.

Koleżanka coś wypaliła, że jak ma córka na imie,a gość oburzony A NIE WIDZI PANI, JAK JEST DZIECKO UBRANE? no patrzymy i nie wiem, czy ma imię naszyte, czy co?

A się okazało, że dziecko prawie od stóp do głów na niebiesko, BO TO CHŁOPIEC Spoko, chyba rodzice bardzo chcieli uniknąć takich tekstów
Hehe chyba często im ktoś tak mówił. Na mojego brata tez mówili, że śliczna dziewczynka bo ma kręcone włosy i długie rzęsy. Kiedyś podobno wrócił z przedszkola z placzem i chciał kamienie do włosów przywiązać bo dzieci mówiły ze dziewczynki mają kręcone włosy a nie chlopcy a przecież on chłopiec, to stwierdził że tak je wyprostuje.
Stary 2015-07-08, 22:47   #4379
baby montana
Zakorzenienie

Mi sie w pracy kiedys zdarzylo tak wypalic,ale chlopiec juz z 8 lat mial,chyba nigdy sie tak nie zawstydzilam haha

http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3

mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce
baby montana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-09, 05:16   #4380
niepozorna
Zakorzenienie

Co za noc, w ogóle spać nie mogę. Od 2:30 się przewracam z boku na bok i miejsca sobie ułożyć nie mogę. Jeszcze wyjątkowo mnie coś bardziej brzusio ciągnie co nie pomaga w spaniu...

Ja mojego dzieciątka też nie będę ubierała w całości na różowo lub niebiesko. Jakis element w takich kolorach jest okej ale od stóp do głów w tych kolorach to dla mnie przesada

Mi też się kiedyś w pracy zdarzyło pomylić chłopca z dziewczynką
Co prawda chłopiec nie był jeszcze duży ale dałabym sobie rękę uciąć że to dziewczynka taką miał cudną buźkę i rzęsy.

Prostujemy zą
bki
niepozorna jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości