|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4351 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Styczniowe mamusie 2016, cz. I :)
Ale jestem zmęczona, właśnie skończyłam piec jagodzianki.
|
#4352 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja dokładnie tak samo.
Cytat:
No to super.
|
|
#4353 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4354 |
|
Zakorzenienie
|
Mi w pierwszej ciąży strasznie poleciały zęby, tzn. zrobiły się słabe, łamliwe, pół szczęki musiałam zrobić po porodzie.
Ale teraz mam wszystkie porobione,oby się nie popsuły.
|
#4355 |
|
Zadomowienie
|
Ja juz 2 raz jem zupe kalafiorową. Cały czas mi się chce jakiś obiadów, zup, sosów, mięska taką mam chcice na takie mięsne,duszone, chłopskie żarcie
![]() Próbuje coś tam robic, zdrowo żeby było ale jak pojade do domu to mama mi zrobi jakies mięsko Nic nie jem słodkiego, już rok jestem na zdrowej diecie, zero słodyczy coli itp i nie ciągnie mnie do tego.Myślałam, że jak w ciąży to jest ochota na słodkie a ja nic takiego nie jem. Owszem jem owoce, miód ale np na myśl o batonie to mnie odrzuca juz teraz. Może będzie chłopak, mam nadzieje, że dziś sie dowiem. A przytyłam 2 kg
|
|
|
|
#4356 |
|
Zakorzenienie
|
Spadam budzić małego potwora
Ja nie wiem co ona w nocy robi, ale w dzień nie idzie jej dobudzić hahaha
|
|
|
|
#4357 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja też mam sklerozę i wszystko notuję w telefonieCytat:
![]() Cytat:
![]() U nas w bloku też emerytowane towarzystwo i spokój, że hoho ![]() Cytat:
![]() Ja przed ślubem zrobiłam wszystkie zęby, co do jednego, ale to już będzie rok mijał wiec może wybiorę się na jakis przeglądzik ![]() Cytat:
![]() Ja schudłam 2kg ![]() Cytat:
My mieszkanie kupiliśmy a śpimy na materacu ![]() Cytat:
|
|
#4358 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4359 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4360 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teraz mamy wersalkę i wygnieciona jest już z jednej strony
|
|
|
|
|
#4361 |
|
Zakorzenienie
|
Karen-kupcie lozko koniecznie albo chociaż na paletach postawcie materac,bo podobno materac sie szybko psuje bez lozka i niezdrowo dla.plecow tak spac (ale nie wiem ile w tym prawdy :-D), zreszta jesli bedziesz miala bardzo duzy brzuch to bedzie ci ciezko wstac z podlogi,tak mi sie wydaje :-D
'zapytaj się siebie, czy chcesz mieć "poważaną" pracę, czy być szczęśliwa' http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3 mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce |
|
|
|
#4362 |
|
Zadomowienie
|
Magda, opis mieszkanka brzmi super. Przydałaby Ci sie przy takiej konfiguracji gondolka która mozesz zdjąć ze stelaża i wnieść do mieszkania z maluszkiem. Nie pamietam czy juz jakas masz.
Co do zębów to u mnie w pierwszej ciaży zrobiły się strasznie kruche. Znieczulenie jest dozwolone, a przynajmniej tak mnie zapewniała stomatolog podając je. Co do łożyska to nie wiem gdzie mam teraz. W pierwszej ciaży z przodu było a ruchy czułam dobrze, więc się nie martwcie. Ja juz padam na tym urlopie. Marzę o powrocie do pracy gdzie nie bede musiała ganiać za młoda wkółko. |
|
|
|
#4363 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale wolałabym stelaż wnosić z dzieckiem bo stelaż jest mega leciutki a ta buda waży swoje właśnie
|
|
|
|
|
#4364 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale sie obija o nogi, przynajmniej mi . Ja mam lekką gondolkę z rączką i było to rewelacyjne rozwiazanie gdy młoda usnela i trzeba było ja gdzieś przenieść.
|
|
|
|
|
#4365 |
|
Zadomowienie
|
Juz po wizycie, na 80 % chłopak (lekarz mowi ze potem moze wyjsc ze to była jednak pępowina). Łożysko w tylnej czesci. Dzidzia duża i zdrowa
|
|
|
|
#4366 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#4367 |
|
Zakorzenienie
|
Co się dziś dzieje z tym wizazem. Ciągle ma problem na telefonie.
Super ze wizyta udana. I mi właśnie dlatego powiedział ze za wczesnie na ocenia czy chłopczyk czy dziewczynka. Ile ma cm ? Edytowane przez kinga1701 Czas edycji: 2015-07-08 o 19:37 |
|
|
|
#4368 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() U mnie na telefonie też dramat z wizazem |
|
|
|
|
#4369 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Super zazdroszczę też bym już chciała wiedzieć...
|
|
|
|
|
#4370 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4371 |
|
Zakorzenienie
|
Skoro już dostałam pozwolenie na chodzie
to byliśmy w 2 sklepach dziecięcych, bo już przeceny sa po 50, 60 % mówię może nam się uda coś kupić. I wiecie co, nie ma co kupić, w sensie albo różowe, albo niebieskie albo takie typowo dla dziewczynki albo chłopczyka, Znalazłam jedno body beżowy na unisex i jedne buciki białe. No ok buciki czy skarpetki da się kupić. I tak zaczęłam sie zastanawiać że ja np. nie chcę ubierać dziewczynki tylko na różowo bo mi się nie podoba a we wszystkim praktycznie róż. Jest kilka sukieneczek innych ale nie wiele. Powiedzcie mi czy w Polsce też jest ciężko coś dostać unisex ? Nie wiem jak przeglądam allegro to już dużo body, czy kaftaników co pasują dla obojga płci. I doszliśmy z mężem do wniosku że to jest wszystko specjalnie bo ja najpierw masz dajmy na to chłopczyka, a później dziewczynkę to nic praktycznie Ci nie pasuje i musisz kupić nowe, czyli napędzamy rynek.
|
|
|
|
#4372 |
|
Zakorzenienie
|
Kinga, ja widzę dużo uniwersalnych ciuszków, np. zielonych, fioletowych, szarych, czerwonych, pomarańczowych, białych
|
|
|
|
#4373 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4374 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A jestem w 13 t i 4 dzien
Edytowane przez lune1992 Czas edycji: 2015-07-08 o 21:21 |
|
|
|
|
#4375 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Kinga, my od rodziny z Niemiec dostaliśmy sporo uniwersalnych ciuszkow wiec cos gdzieś musi byc. Oczywiscie to tez zależy od tego co uważasz za uniwersalne. Moja córka ma/miała duzo ciuszkow niebieskich, zielonych itd. Nawet takie z rakietami, łódkami czy samochodami. Uważam że super tak wyglądało. No i nie wyobrażam sobie ubierać ją tylko w róż. Oczywiście takie podejście jak moje grozi tekstami "jaki ładny chłopczyk" :brzydal; |
|
|
|
|
#4376 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4377 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Przyszedl kiedyś do nas do biura pracownik z dzieckiem, tak no nie wiem, jakies 1,5 roku? może 2, nie umiem ocenić. w każdym razie i ja i koleżanka byłyśmy PRZEKONANE, że to dziewczynka - buzia, włoski, rzęsy, no dziewczynka jak nic. Koleżanka coś wypaliła, że jak ma córka na imie,a gość oburzony A NIE WIDZI PANI, JAK JEST DZIECKO UBRANE? no patrzymy i nie wiem, czy ma imię naszyte, czy co? A się okazało, że dziecko prawie od stóp do głów na niebiesko, BO TO CHŁOPIEC Spoko, chyba rodzice bardzo chcieli uniknąć takich tekstów
|
|
|
|
|
#4378 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
chyba często im ktoś tak mówił. Na mojego brata tez mówili, że śliczna dziewczynka bo ma kręcone włosy i długie rzęsy. Kiedyś podobno wrócił z przedszkola z placzem i chciał kamienie do włosów przywiązać bo dzieci mówiły ze dziewczynki mają kręcone włosy a nie chlopcy a przecież on chłopiec, to stwierdził że tak je wyprostuje.
|
||
|
|
|
#4379 |
|
Zakorzenienie
|
Mi sie w pracy kiedys zdarzylo tak wypalic,ale chlopiec juz z 8 lat mial,chyba nigdy sie tak nie zawstydzilam haha
'zapytaj się siebie, czy chcesz mieć "poważaną" pracę, czy być szczęśliwa' http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3 mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce |
|
|
|
#4380 |
|
Zakorzenienie
|
Co za noc, w ogóle spać nie mogę. Od 2:30 się przewracam z boku na bok i miejsca sobie ułożyć nie mogę. Jeszcze wyjątkowo mnie coś bardziej brzusio ciągnie co nie pomaga w spaniu...
![]() Ja mojego dzieciątka też nie będę ubierała w całości na różowo lub niebiesko. Jakis element w takich kolorach jest okej ale od stóp do głów w tych kolorach to dla mnie przesada ![]() Mi też się kiedyś w pracy zdarzyło pomylić chłopca z dziewczynką Co prawda chłopiec nie był jeszcze duży ale dałabym sobie rękę uciąć że to dziewczynka taką miał cudną buźkę i rzęsy. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:10.

Ale teraz mam wszystkie porobione,oby się nie popsuły.

zazdroszczę też bym już chciała wiedzieć...