Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. VII - Strona 93 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-07-08, 22:49   #2761
aakkzzii
Zakorzenienie

GG do aakkzzii
Dot.: Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. VII

No ja mam taka cudotworska maszynę do masowania dupencji i nie omieszkam jej odpalić jak tylko bd mogla. I mam nadz że ten cellulit to tylko odlozona woda ktora zejdzie mi po porodzie.

Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka

wymianki
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1112886
aakkzzii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-08, 23:06   #2762
ridja devojka
Zakorzenienie

Dzisiaj pooglądałam zdjęcia ciążowych rozstępów takich mega... I tez wole mój cellulit. Przynajmniej on może zniknąć.

Wysłano z szajsunga, który wie lepiej.
Stary 2015-07-08, 23:08   #2763
grita
Rozeznanie

Najprawdopodobniej jutro koniec robót Mąż dzisiaj cały dzień spędził przy robocie, nawet obiadu biedny nie zjadł, tak mu prędko, żeby ogarnąć to wszystko
Tylko potem jeszcze porządki i już wicie gniazda mam z głowy

Trochę was podczytywałam, ale nie dam rady się poodnosić do większości. Macie super brzuszki, nie mogłam się napatrzeć na zdjęcia!
Szczególnie zdjęcie Blondynki, normalnie jak od profesjonalisty! Super wyglądasz
Gratuluję wizyt, fajnie że u każdej z nas wszystko ok z maluchami!
grita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-08, 23:09   #2764
owieczkaa
Zakorzenienie

Gratuluję dziewczynom wizyt

Co do rozbieżności na USG to ta siatka centylowa jest tworzona na podstawie wymiarów malucha na początku. Tak przynajmniej u mojego lekarza na USG jest.

Co do organizacji szuflad to ja dokładnie tak zorganizowałam TŻtowi szufladę z t-shirtami. W końcu skończył się rozkopany bajzel, bo brał wiecznie koszulki z samego dna zamiast z wierzchu. I system działa dobrze od ładnych paru lat już.
Ja z moimi bluzkami nie dałam rady bo nie są takie wymiarowe i sztywne jak bawełniaki męża.

A my właśnie wróciliśmy z kina, byliśmy na Minionkach świętowaliśmy nasze ostatnie obrony, mój mąż w końcu ma magistra na stare lata a ja obroniłam dzisiaj drugą magisterkę
Stary 2015-07-08, 23:11   #2765
fatal21
Wtajemniczenie

Brawo Owieczka

Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalka
Stary 2015-07-08, 23:12   #2766
Blondynka17
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bianeczkaa Pokaż wiadomość
No to ci powiem, że jest nowym rekordzistą Jest większy od mojej Jagody i to sporo! Ale z perspektywy pierwszego kloca, powiem ci, że każde położenie jest lepsze niż głową w dół przy dużym dziecku. Najbardziej bolą kopniaki w narządy, bo to przeważnie skupia się na jednym. A poprzednie dziecko było małe?
No sporego ma tego dzieciaczka plasujemy sie w pierwszej 5-tce 😉
Ja nie wiem jak ten moj trzyma nogi ale na szczescie nie czuje kopniakow po zebrach raczej przy lonie i przy pępku. A cały czas lezy glowka w dol. Moze ma nogi przy glowie : brzydal:

Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka
Stary 2015-07-08, 23:16   #2767
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fatal21 Pokaż wiadomość
Brawo Owieczka

Dziękujemy
Stary 2015-07-08, 23:19   #2768
grita
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez owieczkaa Pokaż wiadomość
Nooo właśnie szczególnie na promocjach dziecięce ciuszki same się ładują do torby
Oj coś o tym wiem, dzisiaj podjechałam popołudniu z Młodą "tylko" do Leroy, bo skończyła się taśma malarska, no i przy okazji zaszłyśmy do paru sklepów, ona ma 3 pary getrów, Młody kaftaniki, ja koszulę dżinsową Ale ja i tak generalnie mało ciuchów kupuję na co dzień, więc od czasu do czasu można poszaleć
Jutro też musimy się zmyć z domu, żeby się nie kręcić między farbami, a ma padać, więc pewnie znowu zahaczymy o jakieś sklepy

Cytat:

Co do rozbieżności na USG to ta siatka centylowa jest tworzona na podstawie wymiarów malucha na początku. Tak przynajmniej u mojego lekarza na USG jest.

Co do organizacji szuflad to ja dokładnie tak zorganizowałam TŻtowi szufladę z t-shirtami. W końcu skończył się rozkopany bajzel, bo brał wiecznie koszulki z samego dna zamiast z wierzchu. I system działa dobrze od ładnych paru lat już.
Ja z moimi bluzkami nie dałam rady bo nie są takie wymiarowe i sztywne jak bawełniaki męża.

A my właśnie wróciliśmy z kina, byliśmy na Minionkach świętowaliśmy nasze ostatnie obrony, mój mąż w końcu ma magistra na stare lata a ja obroniłam dzisiaj drugą magisterkę
Gratulacje!! Nic się nie chwaliłaś przed obroną!
Stary 2015-07-08, 23:20   #2769
bianeczkaa
Zakorzenienie

Cytat:

To gratulacje dla was obojga

Dziewczyny, gratuluję wam też wizyt Dobrze, że wszystkie udane

Mój gin idzie na urlop Jakoś od 22 lipca. Ciekawe czy na długo.

Zapraszam na mojego BLOGA KOSMETYCZNEGO
http://carlacosmetics.blogspot.com/

22.08.2015 - Nasza Jagodzianka

Wspólnie zamawiamy buty
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=778031

bianeczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-08, 23:20   #2770
truskafffka91
Wtajemniczenie

Cytat:

Gratulacje

a co do organizowania szuflady to ja tez tz-towi tak zrobilam...
truskafffka91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-08, 23:21   #2771
Blondynka17
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez grita Pokaż wiadomość

Najprawdopodobniej jutro koniec robót Mąż dzisiaj cały dzień spędził przy robocie, nawet obiadu biedny nie zjadł, tak mu prędko, żeby ogarnąć to wszystko
Tylko potem jeszcze porządki i już wicie gniazda mam z głowy :

Trochę was podczytywałam, ale nie dam rady się poodnosić do większości. Macie super brzuszki, nie mogłam się napatrzeć na zdjęcia!
Szczególnie zdjęcie Blondynki, normalnie jak od profesjonalisty! Super wyglądasz
Gratuluję wizyt, fajnie że u każdej z nas wszystko ok z maluchami!
Hihi dzieki 😊 a to tylko fota z telefonu obrobiona w prgramie w telefonie atad taka slaba jakosc musze sie lustem pobawic ale nie chcialo mi lapac ostrosci ładnej i sie poddalam.
Cytat:

Oo to gratki za wasze mgr 😊 podziwiam za zapal do drugiego mgr😉 ja po pierszym nawet nie mysle o kontynuacji leniuch ze mnie

Stary 2015-07-08, 23:22   #2772
grita
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ridja devojka Pokaż wiadomość
Dzisiaj pooglądałam zdjęcia ciążowych rozstępów takich mega... I tez wole mój cellulit. Przynajmniej on może zniknąć.

Dokładnie, z cellulitem o wiele łatwiej się zawalczyć niż z rozstępami.. Mnie niestety zrobiło się ostatnio kilka z boku brzucha, takich malutkich, ale tylko z jednej strony. Oczywiście z tej, gdzie mnie Młody najwięcej boksuje i się rozpycha, z drugiej strony brzucha czysto
Stary 2015-07-08, 23:24   #2773
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Gratulacje!! Nic się nie chwaliłaś przed obroną!
A bo to taka formalność była w sumie ale dobrze że już z głowy i nie wisi to nade mną
Cytat:
Napisane przez Blondynka17 Pokaż wiadomość
Oo to gratki za wasze mgr 😊 podziwiam za zapal do drugiego mgr😉 ja po pierszym nawet nie mysle o kontynuacji leniuch ze mnie
Powiem Ci że ciężko było mi skończyć, jednak dobrze że studia trwają 5 lat, te 2 dodatkowe mnie wymęczyły na maksa. Ale w sumie szkoda mi było czasu, który na to poświęciłam więc spięłam tyłek i skończyłam
Stary 2015-07-08, 23:24   #2774
Blondynka17
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ridja devojka Pokaż wiadomość

Ty sie juz tak nie nakrecaj 😊 żeby sie dorobic takich mega rozstępów to tez sztuka.

Stary 2015-07-08, 23:25   #2775
bianeczkaa
Zakorzenienie

Pada jak ja lubię słuchać jak deszcz stuka o parapet/dach

Wspólnie zamawiamy buty

Stary 2015-07-08, 23:25   #2776
Małgosia89
Zakorzenienie

Cytat:
Gratulacje!

Nasz mały cud...

Małgosia89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-08, 23:28   #2777
grita
Rozeznanie

Cytat:
To gratulacje dla was obojga

Dziewczyny, gratuluję wam też wizyt Dobrze, że wszystkie udane

Mój gin idzie na urlop Jakoś od 22 lipca. Ciekawe czy na długo.
Mój się na razie nie wybiera, tylko w pojedyncze dni jest nieobecny. Ciekawe jak będzie w sierpniu, mam nadzieję, że nie planuje dłuższego urlopu na końcówkę
A udało się wtedy załatwić wszystko z tą korektą zwolnienia? Wiadomo już coś może?

---------- Dopisano o 22:28 ---------- Poprzedni post napisano o 22:26 ----------

Cytat:
Pada jak ja lubię słuchać jak deszcz stuka o parapet/dach
Też uwielbiam Tylko aktualnie chrapanie męża skutecznie zagłusza bębnienie deszczu o dach
Stary 2015-07-08, 23:30   #2778
meryy82
Zakorzenienie

hej

jejku kiedy wy macie czasy by tyle pisać?? od rana zapieprzam jak mały motorek i nigdzie mnie nie widać. No dobra z motorkiem przesadziłam, no chyba, że motorki mogą się kulać. Bo tak zaczynam się czuć chodząc.

TusiaeM fajny system układania, tylko u mnie tak fajnie by wyglądało przez tydzień.
Teraz jak mamy czas to można sobie ładnie poukładać, ale czy tak ładnie będzie w szafach/szufladach jak będzie już dziecię ??
Jak zrobię porządek u siebie w szafie, to on wytrzymuje kilka dni.

dostaliśmy dzisiaj kolejne worki z ubrankami chyba z 5 ich było, na szczęście sporo na większe rozmiary. Gorzej, że część to taka z którą nie wiadomo co zrobić. ale większość człowiek siedzi i wzdycha, bo wie, że założy dziecku coś kilka razy i dziecko wyrośnie
meryy82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-08, 23:32   #2779
loudres
Zadomowienie

Cytat:
No to ci powiem, że jest nowym rekordzistą Jest większy od mojej Jagody i to sporo! Ale z perspektywy pierwszego kloca, powiem ci, że każde położenie jest lepsze niż głową w dół przy dużym dziecku. Najbardziej bolą kopniaki w narządy, bo to przeważnie skupia się na jednym. A poprzednie dziecko było małe?
Pierwszy był też duży 4050. Ale szczerze myślałam że w tej ciąży nie dojdę do 4.. w sumie to miałam taką nadzieję, a nawet bardzo marzyłam o tym, ciężko mi było z pierwszym. I wiem ze zazwyczaj jest tak ze z każdym następnym dzieckiem jest większa masa.. a jeśli przy 30 tygodniu on już wazy 2 kg! To mogę mieć tylko nadzieję na błędy sprzętu.

U mojej siostry do końca ciąży mówili że dziecko będzie ważyło 3kg. A wyszedł 4250! ! Ale to było dawno..

Ale może. ..
loudres jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-08, 23:45   #2780
grita
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez loudres Pokaż wiadomość
Pierwszy był też duży 4050. Ale szczerze myślałam że w tej ciąży nie dojdę do 4.. w sumie to miałam taką nadzieję, a nawet bardzo marzyłam o tym, ciężko mi było z pierwszym. I wiem ze zazwyczaj jest tak ze z każdym następnym dzieckiem jest większa masa.. a jeśli przy 30 tygodniu on już wazy 2 kg! To mogę mieć tylko nadzieję na błędy sprzętu.

U mojej siostry do końca ciąży mówili że dziecko będzie ważyło 3kg. A wyszedł 4250! ! Ale to było dawno..

Ale może. ..
Ojej, to rzeczywiście i starszy synek był duży i młodszy zapowiada się, że będzie większy niż przeciętny noworodek..
A przy starszym miałaś cc czy nie było wiadomo, że będzie taki duży?
Stary 2015-07-08, 23:45   #2781
bianeczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Mój się na razie nie wybiera, tylko w pojedyncze dni jest nieobecny. Ciekawe jak będzie w sierpniu, mam nadzieję, że nie planuje dłuższego urlopu na końcówkę
A udało się wtedy załatwić wszystko z tą korektą zwolnienia? Wiadomo już coś może?

---------- Dopisano o 22:28 ---------- Poprzedni post napisano o 22:26 ----------

Też uwielbiam Tylko aktualnie chrapanie męża skutecznie zagłusza bębnienie deszczu o dach
Nic nie załatwiłam, bo on nie trzyma tych kopii i wywala po pewnym czasie, także musze napisać odwołanie. Zajmę się tym może jutro.

Cytat:

Ale może. ..
U mnie 4060 Ale teraz błąd nie może być aż tak duży. Granica chyba wynosi na końcu 300 g. Zresztązawsze na usg masz napisane ile jest +/- pomyłki. Prawie 1,5 kg pomyłki......no nieźle.

Wspólnie zamawiamy buty

Edytowane przez bianeczkaa
Czas edycji: 2015-07-08 o 23:49
Stary 2015-07-08, 23:56   #2782
asia1010
Zadomowienie

Fajny organizer znalazlam 71N4av-2clL._SL1500_ (1).jpg
Stary 2015-07-09, 00:18   #2783
grita
Rozeznanie

Cytat:
Nic nie załatwiłam, bo on nie trzyma tych kopii i wywala po pewnym czasie, także musze napisać odwołanie. Zajmę się tym może jutro.

U mnie 4060 Ale teraz błąd nie może być aż tak duży. Granica chyba wynosi na końcu 300 g. Zresztązawsze na usg masz napisane ile jest +/- pomyłki. Prawie 1,5 kg pomyłki......no nieźle.
To do kitu, szkoda że nie udało się zrobić korekty, tak może by szybciej udało się to załatwić.
Jejku, ale duże dzieciaki miałyście Moja o prawie kg lżejsza. A 4 kg z groszami miała jak skończyła miesiąc

A ten błąd pomiaru to masakra, nie wyobrażam sobie aż takiego.. Może sprzęt był kiepski po prostu

Pranie właśnie się skończyło robić, lecę rozwiesić
Dobrej nocy wszystkim
Stary 2015-07-09, 02:04   #2784
Virves
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez elcia88 Pokaż wiadomość
To super, mały pięknie rośnie. A jak oni oceniają ta ilość wód?
Lekarka skierowała głowicę w miejsca gdzie nie było małego, zatrzymała obraz potem naniosła takie punkciki coś jak przy badaniu np rozmiaru głôwki i na tej podstawie to określiła tak to przynajmniej wygladalo z mojej strony

---------- Dopisano o 01:04 ---------- Poprzedni post napisano o 00:52 ----------

A martwiłam sie tylko ze względu na cukrzyce
Badanie tak poprawiło mi humor ze nawet wybraliśmy sie na zakupy. Oficjalnie zaczelam kompletować wyprawkę, ale już tak na poważnie i pełną parą
Dzisiejsze łupy to parę zestawów 56 z f&f i 62 ze smyka. W piątek jedziemy zamówić wózek, łóżeczko, matac i inne obiazgi. Wreszcie czuje ze posuwam się na przód, a nie sterczę w miejscu i czekam nie wiadomo na co
Virves jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-09, 02:07   #2785
Panna Izabela
Zakorzenienie

Nażarłam się chipsów, popiłam pepsi i mi niedobrze. Już mi się cofa, aż ciężko leżeć
Cytat:
Napisane przez fatal21 Pokaż wiadomość
Pierwszy raz słyszę o tym termiforze z wiśni.gdzie są o nim opinię?ją ostatnio małego zdecydowanie mniej czuje.

Ja nie patrzyłam na opinie, po prostu zamówiłam

Cytat:
Napisane przez truskafffka91 Pokaż wiadomość
Ja właśnie zjadłam pół arbuz.

Dziewczyny, a kupujcie termometr do kąpieli?
Tak, taki zwykły, za jakieś 6zł

Cytat:
Napisane przez agu23gda Pokaż wiadomość
no cos Ty...nie przesadzaaaj!

ja w niedziele jak siedzialam na plazy mialam małe obawy, że może się zaraz pojawić Greenpeace żeby mnie wyrzucić na głebokie morze, ale jak zobaczylam siebie zawstydzoną duzym brzuchem...a potem zobaczyłam mlode dziewczyny upasione, blade, w niedopasowanym stroju, z oponami na brzuchu, cellulitem w kosmos i jedzace zapiekanki i frytki przy samym brzegu...to się czułam jak miss plaży
Fakt, sporo młodych dziewczyn jest niezadbanych. Jakiś czas temu byłam w ch z tż, zjedliśmy po burgerze. Obok nas siedziała para, koło 30. Facet normalny, kobieta - 3x taka, jak prawdziwa reklama amerykańskiego fast fooda. Spuchnięta cała, nawet na twarzy, zero makijażu, włosy w nieładzie. I co ma na talerzu? Ogromną porcję kebaba z frytami, obok duża cola. Jej facet miał połowę jej porcji. Jeszcze jadła jakby rok jedzenia nie widziała... Obrzydliwe.
Rozumiem, że i chude i młode dziewczyny mają cellulit, mało kto go nie ma, ale mając mega widoczny wstydziłabym się założyć np spodenki bardzo wykrojone na tyłku. Może to wina kompleksów moich, ale zwyczajnie czułabym się źle.

Cytat:
Napisane przez misiskuku Pokaż wiadomość
Może nie wyglądam tak źle ale czuję się zdecydowanie mało sexi.. Wy wyglądacietak lekko i zwiewnie, a ja taki ciężki makaron!
Też się sexi nie czuję, chodzę jak słoń i sapię, co w tym sexi? Ale już niedługo :cwaniak:
Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
A u nas jest afera: Japonki maja takie parcie na kp, ze w necie zaczal sie handel ludzkim pseudomlekiem
W Pl widziałam takie ogłoszenia. Podobno może to być groźne, chociaż była kiedyś metoda dokarmiania przez inne mamy w szpitalach i nikt nie sprawdzał ich mleka...

Cytat:
Napisane przez aakkzzii Pokaż wiadomość
aaa i na zdjęciach wyglądam dużo szczuplej niż w żwczywistości o jakieś 10 kilo, obecnie ważę 78 ja pi er d o le zabijcie mnie jak tego nie zrzucę
Fajny brzuch

Spokojnie, po porodzie będziemy się wzajemnie dopingować w zrzucaniu kg i cm

Cytat:
Napisane przez party_girl7 Pokaż wiadomość
u mnie wypraszają, szczególnie na noc, zresztą trochę sie nie dziwie bo nie jest sie nigdy samemu na sali a współlokatorce może nie odpowiadać że ktoś obcy cały dzień i noc siedzi, jednak trzeba karmić, wietrzyć krocze itd...
Fakt, jest w tym trochę racji. Ale z 2 str każda by chyba chciała mieć tż przy sobie, no nie?

Cytat:
Jakby co to niezależnie od tego co mówi sklep albo producent, na wszystkie towary sprzedawane w UE jest 24 miesiące gwarancji. Koniec kropka.
Może i jest 24 mies gwarancji, ale jak sklep mówi, że ma 12, to jak się wykłócisz, będziesz zgłaszać i czekać na rozwój wydarzeń? czy raczej kupisz w innym lub w tym sklepie?
Cytat:
mam tyle samo kg, a ile masz wzrostu? (ja okolo 168cm)
u mnie dodac trzeba jeszcze celuliiiiit, bo u Ciebie go nie widac
Ja mam 168 cm wzrostu!!!

Cytat:
Napisane przez olkka16 Pokaż wiadomość
Tak piszecie o praniu i prasowaniu wszystkiego, że sama zaczęłam wypakowywać kartony ubranek w rozm 56-62, które mam po bratankach. Kartonów jest 5, narazie rozpakowałam jeden i już mam dość. Nie mam pojęcia gdzie ja to wszystko pomieszczę, cała podłoga w sypialni pozastawiana ubrankami, które dostaliśmy od koleżanki i od kuzynki, jeszcze przyjdą kartony od siostry tż dużo macie mebli na same rzeczy maluszków? My kupiliśmy komodę i bieliźniarkę i myślałam, że się zmieszczę a tu lipa
My mamy komodę (3 półki, 3 półki i 2 szuflady), nie jest za duża. 3 półki to ciuchy do 62, reszta półek to kosmetyczne rzeczy plus laktator, wyparzacz, termometr itp, a szuflady to skarpety/rajstopy/czapeczki/łapki i w drugiej pajacyki do spania do 62.
W jednej dużej szufladzie, w drugiej komodzie (już nie naszej, była w mieszkaniu), są większe rozmiary, jeszcze nie uprane. I planujemy je zamknąć w próżniowym worku

Cytat:
Piękna ta sukienka I od razu dla kontrastu pojawia mi się przed oczyma twój mąż w tej kurtce jego, tak dla kontrastu

Wszystko na all. http://allegro.pl/materac-120x60-gry...196881497.html o tu.
Kupiłam w CCC o te http://ccc.eu/pl/woman/catalog/Lasocki/342961
W ogóle już miałam nic nie kupować, ale siadłam sobie i siedze, czekam na mame. Podeszła jakaś stara baba i zaczęła grzebać w półce obok mnie, dupą się wypinać. Syf zrobiła niesamowity. Widziałam co bierze i czego szuka. Od razu je wypatrzyłam i dawaj Wzięłam je. Już widzę foch na jej twarzy Przymierzyłam, dobre, wygodne i ładne - BIORE A to była jedyna para w tym rozmiarze - na tak mi przykro

Mnie nie widziałaś

U mnie zawsze oddzwaniaja, więc może poczekaj.
Ja to wyglądam tak lekko i zwiewnie, że nic, tylko mnie przywiązać komuś do nogi i mogę robic za kamień, który ciągnie na dno

To żadna nowość, u nas od dawna można kupić takie mleko, a jak dziecko ma uczulenie, to sprzedają mleko końskie, podobno najmniej alergiczne ze wszystkich.

Miałam wenę, to poszło za jednym zamachem

No niby tak jest, ale jak się później coś rozwali, to szukaj wiatru w polu, wykłócaj się, a to nie jest kolejna para kaloszy, ze jak nie te to inne założę. Lepiej poszukać tam, gdzie nie robią problemów Ich strata
Tak, kobyle mleko ponoć najbardziej zbliżone do kobiecego. To jednak bardziej płaskie te buty kupiłaś. Ja planowałam wydać max 80 zł

Cytat:
Napisane przez chowanna Pokaż wiadomość
Cześć.
Wracam z wizyty.
32 tyg. mały ma 2100, jest na samych środeczku wykresu czyli w idealnej normie.
Przekręcił się główką w dół z czego bardzo się ciesze.
Wszystko jest w porządku.
Lekarz powiedział, że patrząc na moją budowę będę miała łatwy poród (oby tak się stało).

Jaki duży!!!

Cytat:
Hej wam!
Ja dziś tez po wizycie, jakoś mi dzisiaj humor się popsuł, dziecko wali mnie tak ze czasem nie mogę siedzieć, boli mnie często i czuje takie niemiłe uczucie w okolicach pępka. Mój pierwszy syn był zdecydowanie delikatniejszy. Wszystko mnie ciągnie i boli. za dwa dni zaczynam 30 tydz. A dziecko wazy 1963 g . Jestem zdołowana bo zaczęłam sobie zdawać sprawę ze będzie naprawdę duży. . no i dziś przewrócił się głową do góry a lekarz stwierdził że w sumie to on sobie jakoś w poprzek leży i pewnie dlatego tak bardzo boli w miejscu które mu pokazywałam bo wypycha kolana. Dzięki synu 😂
Wogole to mam taki wielki brzuch ze czasem sobie myślę że do końca ciąży to on mi się rezerwie.

I jeszcze przed wizytą spaliłam pizze bo poszłam się malować . G.dzie ja mam głowę 😴
Nie rozerwie się, spokojnie a ruchy faktycznie, nie zawsze są super i przyjemne. Miałam dzisiaj tego dowody

Cytat:
Napisane przez TusiaeM Pokaż wiadomość
Super Ci wyszło Ja właśnie rozmyślałam jak to umocować i w końcu kupiłam na allegro stojak do baldachimów i na nim zainstaluje
Dziewczyna z sierpniówek robiła i na podobnej zasadzie zamierzam robić: https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...5&d=1433650214 Mam filc szary, biały i różowy

To tak jak z nazwiskiem mojego TŻ Tylko jego rodzina ma to nazwisko, ale za każdym razem trzeba je literować przy podawaniu : Ale gdybym chciała zostawić podwójne to też miałabym problemy, bo podwójne imie + 11 liter moje i 6 TŻ, które trzeba literować

Ja mam jedną komodę 3 szufladową + 2 szuflady w przewijaku i musi się to pomieścić A macie jakiś system pakowania? Bo u sierpniówek fajny podpatrzyłam i też zamierzam tak pakować - w pudełkach, ale poukładane tak pionowo.
Sympatyczny system, szkoda tylko, że nie mam ciuchów w szufladzie a na półkach ale ładnie by mi się bielizna dziecięca podzieliła, może namówię tż.
Cytat:
Moja mala jak Tz sie z nia probuje "bawic", albo ja to ucieka. A w nocy mnie tak kopie po zebrach, ze rano budze sie z bolem..
Moja ostatnio jest cwaniak - szaleje po brzuchu, kopie mnie i uderza, wołam tż mówiąc "zobacz jaki nasza córka jest niedobrzelec", tż przychodzi, kładzie rękę na brzuchu coś do niej powie i jest spokój. Śmiejemy się, że udaje przy tatusiu, że jest niby taka grzeczna i wychodzi na to, że ja oszukuję

Cytat:
Napisane przez Małgosia89 Pokaż wiadomość
A ja dzisiaj zaliczyłam 3. prenatalne badanie Mój mały Jaś zrobił nam wszystkim psikusa i odwrócił się głową do góry! ala: Przez wszystkie USG od samego początku był ułożony główkowo, a teraz cwaniaczek się przekręcił. Mam nadzieję, że niebawem zrobi fikołka na dół i tak już zostanie, bo inaczej mamusia będzie zła :

Poza tym moje AFI się unormowało. Jest równe 16. Lekarz powiedział, że wszystko w normie i dzidzi ma dużo miejsca, być może dlatego walnął takiego fikoła Brzusio jest mniejszy od główki o tydzień. Jest początek 30 tygodnia ciąży, a syn waży 1200g. Raczej olbrzymem nie będzie,ale zarówno ja jak i TŻ do wielkoludów nie należymy. Kamień z serca, że AFI jest ok. Niepotrzebnie się martwiłam
Teraz niech Jasio je, tyje i się przekręca, bo już ma coraz mniej czasu...

Mnie równiez wyskoczyl taki cellulit, ze szkoda gadac.. Ale wole cellulit aniżeli rozstępy

Są dwie metody. Jedną jest zliczanie wymiarów z czterech kieszeni lozyska i wtedy prawidlowe AFI to wartosc miedzy 5-20.
Jakiś malutki mi się wydaje
I też wolę cellulit, bo można się go pozbyć łatwiej

Cytat:
Napisane przez aakkzzii Pokaż wiadomość
No ja mam taka cudotworska maszynę do masowania dupencji i nie omieszkam jej odpalić jak tylko bd mogla. I mam nadz że ten cellulit to tylko odlozona woda ktora zejdzie mi po porodzie.

Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka
Ja już do takowej zatrudniłam tż

Cytat:

Gratuluję Wam obojgu!!!
Ja pewnie mgr zrobię jak moja mama, mając dzieci w szkole. Moje studia trwały 3 lata
I w ogóle to się wkurzyłam. Studiowałam to dziadostwo, pracy po tym w stolicy nie znalazłam, w "moim" miasteczku zostałam poinformowana, że nie zatrudnia się w urzędach bez mgr. I co się dowiaduję? Moja koleżanka załapała się na staż, po nim ma obiecaną pracę. A nie ma licencjata, w ogóle żadnych studiów nie ma, nie mówiąc o jakiejś szkole związanej z tematem. Nie ogarniam tego, bo są konkretne przepisy na temat tego, kto w moim zawodzie może pracować, poza tym jednak trzeba coś wiedzieć, znać przepisy, kryteria, a tego uczą na studiach, pokazują na praktykach, lepiej lub gorzej ale jednak. Zła jestem, bo jak szukałam pracy to chciałam w zawodzie i brak mgr był dużym problemem, a okazuje się, że w ogóle nie musiałam robić żadnych studiów, trzeba mieć fart
Cytat:
Napisane przez asia1010 Pokaż wiadomość
Fajny organizer znalazlam Załącznik 6012674
I nie widzę no

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 02:07 ---------- Poprzedni post napisano o 02:05 ----------

Aaaa i kupiłam sobie dresową spódnicę w croppie, dłuższą, na spacery z córką miałam bon podarunkowy, jeszcze się tż na t shirt załapał.

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka

http://www.suwaczek.pl/cache/97014df637.png

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Panna Izabela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-09, 05:03   #2786
anna1893
Przyczajenie

Hej Dziewczyny,

Jestem z Warszawy, czy znacie jakiegoś dobrego dietetyka, który dobiera dietę dla kobiet w ciąży. Wiem... jest sporo takich dietetyków, ale może któraś z Was poleci mi jakiegoś albo chociaż poda adres klinki.
To co muszę jeść w ciąży znalazłam w necie http://www.witajmaluszku.pl/dieta-w-ciazy/ i nawet wyczerpująco napisane, ale muszę się iść do dietetyka, bo moja waga osiąga niebezpieczne kg.
anna1893 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-09, 05:20   #2787
Mediona
Zadomowienie

Cytat:

Gratulacje

---------- Dopisano o 04:20 ---------- Poprzedni post napisano o 04:17 ----------

Dzisiaj mam jakas masakre. Pierw nie umialam zasnac a jak już zasnęłam to się obudzilam o 3 jak moj wstawal do pracy. No i po spaniu:banghead: no chyba wylaze z tego łóżka zrobie pranie no i zaczęłam się glodna robic.
19.09.2015 Mała Mi.
http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/21309
Mediona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-09, 06:49   #2788
czarownica_tea
Zakorzenienie

A ja właśnie jadę do labu na kłucie.

Bianeczka- zgłoś sprawę bo te kopie zwolnień trzeba trzymać z tego co mi sie wydaje 2 lata. Nie mozna ich to tak wyrzucić.

Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk

czarownica_tea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-09, 07:18   #2789
misiskuku
Zadomowienie

Czy Wy w nocy spać nie możecie? Znowu natrzaskane tyle stron
aż się boję z domu wyjść, jak wrócę to nie ogarnę!

witamy się w 33 tygodniu

wczoraj u nas malowanie wiatrołapu, oczywiście awantura z teściową o farbę.. bo wyszło nie tak jak chcieliśmy (za ciemny) i ona myślała, że jeszcze raz Tż pomaluje ;]

dziś wizyta (proszę o kciuki, żeby Ala przekręciła się w dół) a później zakupy w IKEA
Stary 2015-07-09, 07:24   #2790
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misiskuku Pokaż wiadomość
Czy Wy w nocy spać nie możecie? Znowu natrzaskane tyle stron
aż się boję z domu wyjść, jak wrócę to nie ogarnę!

witamy się w 33 tygodniu

wczoraj u nas malowanie wiatrołapu, oczywiście awantura z teściową o farbę.. bo wyszło nie tak jak chcieliśmy (za ciemny) i ona myślała, że jeszcze raz Tż pomaluje ;]

dziś wizyta (proszę o kciuki, żeby Ala przekręciła się w dół) a później zakupy w IKEA

Kciuki! Idz kolyszac biodrami ;-), to powinno ja naklonic do zmiany ulozenia
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości