|
|
#2761 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. VII
No ja mam taka cudotworska maszynę do masowania dupencji i nie omieszkam jej odpalić jak tylko bd mogla. I mam nadz że ten cellulit to tylko odlozona woda ktora zejdzie mi po porodzie.
Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka
|
#2762 |
|
Zakorzenienie
|
Dzisiaj pooglądałam zdjęcia ciążowych rozstępów takich mega... I tez wole mój cellulit. Przynajmniej on może zniknąć.
Wysłano z szajsunga, który wie lepiej.
|
#2763 |
|
Rozeznanie
|
Najprawdopodobniej jutro koniec robót Tylko potem jeszcze porządki i już wicie gniazda mam z głowy Trochę was podczytywałam, ale nie dam rady się poodnosić do większości. Macie super brzuszki, nie mogłam się napatrzeć na zdjęcia! Szczególnie zdjęcie Blondynki, normalnie jak od profesjonalisty! Super wyglądasz Gratuluję wizyt, fajnie że u każdej z nas wszystko ok z maluchami!
|
|
|
|
#2764 |
|
Zakorzenienie
|
Gratuluję dziewczynom wizyt
![]() Co do rozbieżności na USG to ta siatka centylowa jest tworzona na podstawie wymiarów malucha na początku. Tak przynajmniej u mojego lekarza na USG jest. Co do organizacji szuflad to ja dokładnie tak zorganizowałam TŻtowi szufladę z t-shirtami. W końcu skończył się rozkopany bajzel, bo brał wiecznie koszulki z samego dna zamiast z wierzchu. I system działa dobrze od ładnych paru lat już. Ja z moimi bluzkami nie dałam rady bo nie są takie wymiarowe i sztywne jak bawełniaki męża. A my właśnie wróciliśmy z kina, byliśmy na Minionkach świętowaliśmy nasze ostatnie obrony, mój mąż w końcu ma magistra na stare lata a ja obroniłam dzisiaj drugą magisterkę
|
|
|
|
#2765 |
|
Wtajemniczenie
|
Brawo Owieczka
Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalka
|
#2766 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja nie wiem jak ten moj trzyma nogi ale na szczescie nie czuje kopniakow po zebrach raczej przy lonie i przy pępku. A cały czas lezy glowka w dol. Moze ma nogi przy glowie : brzydal: Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2767 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękujemy
|
|
|
|
#2768 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ale ja i tak generalnie mało ciuchów kupuję na co dzień, więc od czasu do czasu można poszaleć Jutro też musimy się zmyć z domu, żeby się nie kręcić między farbami, a ma padać, więc pewnie znowu zahaczymy o jakieś sklepy ![]() Cytat:
Nic się nie chwaliłaś przed obroną!
|
||
|
|
|
#2769 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziewczyny, gratuluję wam też wizyt Dobrze, że wszystkie udane ![]() Mój gin idzie na urlop Jakoś od 22 lipca. Ciekawe czy na długo.
|
|
|
#2770 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a co do organizowania szuflady to ja tez tz-towi tak zrobilam... |
|
|
|
|
#2771 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
musze sie lustem pobawic ale nie chcialo mi lapac ostrosci ładnej i sie poddalam. Cytat:
![]() Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#2772 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2773 | |
|
Zakorzenienie
|
A bo to taka formalność była w sumie ale dobrze że już z głowy i nie wisi to nade mną
![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#2774 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2775 |
|
Zakorzenienie
|
Pada
jak ja lubię słuchać jak deszcz stuka o parapet/dach
|
|
#2776 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2777 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A udało się wtedy załatwić wszystko z tą korektą zwolnienia? Wiadomo już coś może? ---------- Dopisano o 22:28 ---------- Poprzedni post napisano o 22:26 ---------- Też uwielbiam
|
|
|
|
|
#2778 |
|
Zakorzenienie
|
hej
jejku kiedy wy macie czasy by tyle pisać?? od rana zapieprzam jak mały motorek i nigdzie mnie nie widać. No dobra z motorkiem przesadziłam, no chyba, że motorki mogą się kulać. Bo tak zaczynam się czuć chodząc. TusiaeM fajny system układania, tylko u mnie tak fajnie by wyglądało przez tydzień. Teraz jak mamy czas to można sobie ładnie poukładać, ale czy tak ładnie będzie w szafach/szufladach jak będzie już dziecię ?? Jak zrobię porządek u siebie w szafie, to on wytrzymuje kilka dni. dostaliśmy dzisiaj kolejne worki z ubrankami chyba z 5 ich było, na szczęście sporo na większe rozmiary. Gorzej, że część to taka z którą nie wiadomo co zrobić. ale większość człowiek siedzi i wzdycha, bo wie, że założy dziecku coś kilka razy i dziecko wyrośnie |
|
|
|
#2779 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
U mojej siostry do końca ciąży mówili że dziecko będzie ważyło 3kg. A wyszedł 4250! ! Ale to było dawno.. Ale może. .. |
|
|
|
|
#2780 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A przy starszym miałaś cc czy nie było wiadomo, że będzie taki duży? |
|
|
|
|
#2781 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ale teraz błąd nie może być aż tak duży. Granica chyba wynosi na końcu 300 g. Zresztązawsze na usg masz napisane ile jest +/- pomyłki. Prawie 1,5 kg pomyłki......no nieźle.
![]() Zapraszam na mojego BLOGA KOSMETYCZNEGO http://carlacosmetics.blogspot.com/ 22.08.2015 - Nasza Jagodzianka Wspólnie zamawiamy buty https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=778031 Edytowane przez bianeczkaa Czas edycji: 2015-07-08 o 23:49 |
||
|
|
|
#2782 |
|
Zadomowienie
|
Fajny organizer znalazlam 71N4av-2clL._SL1500_ (1).jpg
|
#2783 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jejku, ale duże dzieciaki miałyście Moja o prawie kg lżejsza. A 4 kg z groszami miała jak skończyła miesiąc A ten błąd pomiaru to masakra, nie wyobrażam sobie aż takiego.. Może sprzęt był kiepski po prostu ![]() Pranie właśnie się skończyło robić, lecę rozwiesić Dobrej nocy wszystkim |
|
|
|
|
#2784 |
|
Raczkowanie
|
Lekarka skierowała głowicę w miejsca gdzie nie było małego, zatrzymała obraz potem naniosła takie punkciki coś jak przy badaniu np rozmiaru głôwki i na tej podstawie to określiła
tak to przynajmniej wygladalo z mojej strony---------- Dopisano o 01:04 ---------- Poprzedni post napisano o 00:52 ---------- A martwiłam sie tylko ze względu na cukrzyce Badanie tak poprawiło mi humor ze nawet wybraliśmy sie na zakupy. Oficjalnie zaczelam kompletować wyprawkę, ale już tak na poważnie i pełną parą Dzisiejsze łupy to parę zestawów 56 z f&f i 62 ze smyka. W piątek jedziemy zamówić wózek, łóżeczko, matac i inne obiazgi. Wreszcie czuje ze posuwam się na przód, a nie sterczę w miejscu i czekam nie wiadomo na co |
|
|
|
#2785 | |||||||||||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Nażarłam się chipsów, popiłam pepsi i mi niedobrze. Już mi się cofa, aż ciężko leżeć
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Rozumiem, że i chude i młode dziewczyny mają cellulit, mało kto go nie ma, ale mając mega widoczny wstydziłabym się założyć np spodenki bardzo wykrojone na tyłku. Może to wina kompleksów moich, ale zwyczajnie czułabym się źle. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Spokojnie, po porodzie będziemy się wzajemnie dopingować w zrzucaniu kg i cm Cytat:
Cytat:
czy raczej kupisz w innym lub w tym sklepie? Cytat:
Cytat:
W jednej dużej szufladzie, w drugiej komodzie (już nie naszej, była w mieszkaniu), są większe rozmiary, jeszcze nie uprane. I planujemy je zamknąć w próżniowym worku Cytat:
Cytat:
Cytat:
a ruchy faktycznie, nie zawsze są super i przyjemne. Miałam dzisiaj tego dowody Cytat:
ale ładnie by mi się bielizna dziecięca podzieliła, może namówię tż. Cytat:
Cytat:
I też wolę cellulit, bo można się go pozbyć łatwiej Cytat:
Cytat:
Ja pewnie mgr zrobię jak moja mama, mając dzieci w szkole. Moje studia trwały 3 lata I w ogóle to się wkurzyłam. Studiowałam to dziadostwo, pracy po tym w stolicy nie znalazłam, w "moim" miasteczku zostałam poinformowana, że nie zatrudnia się w urzędach bez mgr. I co się dowiaduję? Moja koleżanka załapała się na staż, po nim ma obiecaną pracę. A nie ma licencjata, w ogóle żadnych studiów nie ma, nie mówiąc o jakiejś szkole związanej z tematem. Nie ogarniam tego, bo są konkretne przepisy na temat tego, kto w moim zawodzie może pracować, poza tym jednak trzeba coś wiedzieć, znać przepisy, kryteria, a tego uczą na studiach, pokazują na praktykach, lepiej lub gorzej ale jednak. Zła jestem, bo jak szukałam pracy to chciałam w zawodzie i brak mgr był dużym problemem, a okazuje się, że w ogóle nie musiałam robić żadnych studiów, trzeba mieć fart Cytat:
Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 02:07 ---------- Poprzedni post napisano o 02:05 ---------- Aaaa i kupiłam sobie dresową spódnicę w croppie, dłuższą, na spacery z córką Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
|
|
#2786 |
|
Przyczajenie
|
Hej Dziewczyny,
Jestem z Warszawy, czy znacie jakiegoś dobrego dietetyka, który dobiera dietę dla kobiet w ciąży. Wiem... jest sporo takich dietetyków, ale może któraś z Was poleci mi jakiegoś albo chociaż poda adres klinki .To co muszę jeść w ciąży znalazłam w necie http://www.witajmaluszku.pl/dieta-w-ciazy/ i nawet wyczerpująco napisane, ale muszę się iść do dietetyka, bo moja waga osiąga niebezpieczne kg. |
|
|
|
#2787 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 04:20 ---------- Poprzedni post napisano o 04:17 ---------- Dzisiaj mam jakas masakre. Pierw nie umialam zasnac a jak już zasnęłam to się obudzilam o 3 jak moj wstawal do pracy. No i po spaniu:banghead: no chyba wylaze z tego łóżka zrobie pranie no i zaczęłam się glodna robic.
|
|
#2788 |
|
Zakorzenienie
|
A ja właśnie jadę do labu na kłucie.
Bianeczka- zgłoś sprawę bo te kopie zwolnień trzeba trzymać z tego co mi sie wydaje 2 lata. Nie mozna ich to tak wyrzucić. Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
|
#2789 |
|
Zadomowienie
|
Czy Wy w nocy spać nie możecie? Znowu natrzaskane tyle stron
aż się boję z domu wyjść, jak wrócę to nie ogarnę! witamy się w 33 tygodniu ![]() wczoraj u nas malowanie wiatrołapu, oczywiście awantura z teściową o farbę.. bo wyszło nie tak jak chcieliśmy (za ciemny) i ona myślała, że jeszcze raz Tż pomaluje ;] dziś wizyta (proszę o kciuki, żeby Ala przekręciła się w dół) a później zakupy w IKEA
|
#2790 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kciuki! Idz kolyszac biodrami ;-), to powinno ja naklonic do zmiany ulozenia |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:26.

świętowaliśmy nasze ostatnie obrony, mój mąż w końcu ma magistra na stare lata a ja obroniłam dzisiaj drugą magisterkę 
Jest większy od mojej Jagody i to sporo! Ale z perspektywy pierwszego kloca, powiem ci, że każde położenie jest lepsze niż głową w dół przy dużym dziecku. Najbardziej bolą kopniaki w narządy, bo to przeważnie skupia się na jednym. A poprzednie dziecko było małe?

Nic się nie chwaliłaś przed obroną!
Jakoś od 22 lipca. Ciekawe czy na długo.

:

.