Mamusie Listopadowe 2015 część II! - Strona 42 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-07-09, 12:57   #1231
poznanianka1990
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Listopadowe 2015 część II!

Muszę na dniach zrobić badanie IgM na toksoplazmozę, bo na początku ciąży wyszły mi oba Ig ujemne i lekarka kazała mi powtórzyć, a właśnie się zorientowałam, że laboratorium u mnie jest nieczynne od połowy czerwca Trudno, zrobię gdzie indziej, ale mam nadzieję, że w sierpniu już będzie normalnie czynne, bo na test glukozy wolę iść jak najbliżej a nie jechać gdzieś autem, bo obawiam się, że nie będę się po tym czuła na siłach, by prowadzić.

Nasz ślub 16.08.2014

Julcia 4.11.2015 g. 0:09
2740g 52 cm

poznanianka1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-09, 12:57   #1232
Iclosemyeyes
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez poznanianka1990 Pokaż wiadomość
Iclosemyeyes, śliczny komplecik Ile kosztuje? A tak w ogóle to jak robisz print screena z telefonu?
55.90 wyszedł

Na moim telefonie printscreena się robi przytrzymując guzik do sciszania dźwięku i do blokady telefonu, ale chyba na każdym modelu to jest inaczej

Wysłane z mojego HTC Desire 620 przy użyciu Tapatalka
Stary 2015-07-09, 13:00   #1233
tylkokasia
Moderator

Cytat:
Napisane przez magdalena111111 Pokaż wiadomość
A Ja jestem zła od 5 rano, mąż mnie obudził żebym zrobiła zamówienie forniru ja oczywiście jeszcze spałam i sie pomyliłam potem było odkręcanie i wyjazd po zamówienia do sklepów meblowych a chciałam coś małemu kupić to już nie zdązyłam bo kurier miał przyjechać z kołyską a że mieszkam z rodzicami to powiedziałam co zamówiłam i oczywiście mama z którą mam kiepskie stosunki z pretęsjami po co tak wcześnie kupuje jak by nie chciała tego dziecka albo miała nadzieję że się nie urodzi i się wkurzyłam nawet jej nie otwarłam, leżę i staram się nie denerwować nawet nie mam się komu pożalić bo moja mamusia kocha tylko siostrę jej męża i dwoje wnuków uznaje co jest przykre , cały czas żałuję że się z powrotem wprowadziłam do tego domu.
Ogromnie współczuję stresów. Nie denerwuj się Kochana

Co do kupowania wyprawki przed porodem - jest taki przesąd ale niestety życie nie jest takie proste że jak się nic nie kupi to jest ok a jak się kupi to kaplica...
Jedynie co to gdy zacznie się zakupy wcześnie a potem straci ciążę to okropnie boli widok tych rzeczy dla maleństwa.

U mnie teściowa w pierwszej mojej ciąży też świrowała że za wcześnie kupujemy (na pewno było to po 6mc). A w kolejnej ciąży poroniłam w 3mc. Nie miałam nic dla dziecka. I teraz już mi nic nie gada że kupuję a wiem że sama też już coś tam ma bo mi wczoraj na skajpie pokazywała

Porównując się z innymi, możesz stać się zgorzkniały lub próżny
Zawsze bowiem znajdziesz lepszych lub gorszych od siebie

tylkokasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-09, 13:08   #1234
wizaz_p_l
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Dzika Ropucha Pokaż wiadomość
wizaz jak wstawiłaś swoją fotkę-to grzywka i to oko i taka postura jakbym siebie widziała taka na tym zdjęciu do mnie podobna jesteś.
Ponoć każdy na choć jednego sobowtóra
Stary 2015-07-09, 13:12   #1235
poznanianka1990
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Iclosemyeyes Pokaż wiadomość
55.90 wyszedł

Na moim telefonie printscreena się robi przytrzymując guzik do sciszania dźwięku i do blokady telefonu, ale chyba na każdym modelu to jest inaczej

Wysłane z mojego HTC Desire 620 przy użyciu Tapatalka
To możliwe, że u mnie tak samo, bo ja też mam HTC Desire, tylko ja mam model 816 Dzięki

Właśnie przed chwilą zapukała do mnie babka z bloku obok z pytaniem czy nie widziałam kogoś na rowerze (pokazała zdjęcie roweru) bo jej dziś z klatki ukradli, a rower był przypięty... Chyba rzeczywiście mąż ma racje i będziemy chować wózek do mieszkania, bo aż strach na klatce zostawiać...

Nasz ślub 16.08.2014

2740g 52 cm

Stary 2015-07-09, 13:41   #1236
Kasiula8708
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez czekooczekolada Pokaż wiadomość
jadę dziś do lekarza boję się strasznie, chce mi się ryczeć a jestem w pracy więc staram się jakoś opanować.. znowu o 5 obudził mnie ból brzucha, potem przeszło a jak wstałam rano do pracy to zaczeło kłuć zadzwoniłam i mam być na 13.30 . proszę trzymajcie kciuki

trzymaj się Kochana mam nadzieję że wszystko będzie ok

Cytat:
Napisane przez dzikasliwka Pokaż wiadomość
czekoladka będzie dobrze!

Mój małżonek jest myśliwym, wczoraj dostaliśmy od mojej siostry prezent. Body w jelonki

Ale świetny prezent

Cytat:
Napisane przez Agusiek89 Pokaż wiadomość
Witam się i ja przy czwartkowym mazurskim słoneczku

Zapisałam się wczoraj prywatnie na usg 4d, kosztuje u mnie 300zł, ale przynajmniej zrobi dokładne badanie, obejrzę dzidzię, będę spokojna wtedy. Badanie mam dopiero na 6 sierpnia, bo lekarz powiedział, żebym dopiero w 25 tyg przyszła, wtedy lepiej wszystko widać. No i dostanę zdjęcia i video na płycie Będzie pamiątka cudowna.

Ja też mam pod koniec lipca skierowanie na test obciążenia glukozą i powiedzcie mi dziewczyny, czy do laboratorim mam przyjsc ze swoją glukozą kupioną i tam sobie rozpuścić? Czy oni dają?

Ja musiałam sama sobie kupić.Też się zastanawiam czy nie zapisać się na takie lepsze usg,bo mój lekarz ma sprzęt chyba raczej nie najnowszy,ale nie wiem czy nie wymyślam chcę się chyba upewnić że z małą wszystko napewno wszystko wporządku jest

Cytat:
Napisane przez kasiabwwl Pokaż wiadomość
Łącze się w bólu...ja mam w sobotę wesele brata, jak szukałam sukienki to się załamałam, wszystko albo strasznie drogie albo za małe w biuście W końcu zakładam sukienkę odcinaną pod biustem, kupioną jakieś trzy lata temu. Jest czarna a ja wolałabym coś w bardziej wiosennym kolorze no ale mówi się trudno

U mnie krew z dziąseł to standard niestety.

Trzymaj się kochana

Wczoraj miałam wizytę po 5 tygodniach przerwy. Filipowi nic nie odpadło Zapisana jestem na USG połówkowe na poniedziałek na lepszym sprzęcie ale wstępnie z maleństwem wszystko ok Pytałam o hemoroidy i gin zalecił lekkostrawną dietę + posterisan w tabletkach lub w kremie, mam nadzieję że pomoże
Dziewczyny a jak u was z rozmiarem biustu?...bo mój rośnie i rośnie i strasznie ciężko mi się do niego przyzwyczaić... a co to będzie jak pojawi się mleko. W ciąży z Zosią na tym etapie miałam dużo mniejszy

super że Filipek zdrowy,całuski dla niego
Ja bym chciała mieć większy biust bo jestem płaska jak deska troszkę mi urosły teraz ale szału nie ma

Cytat:
Napisane przez paula_d Pokaż wiadomość
Cześć mamusie i ja dzisiaj zaczynam 21 tc co do glukozy to ja dostałam w lab i nic kupować nie musiałam.
Dziewczyny powiedzcie mi wy już jesteście na zwolnieniach lekarskich czy ja tylko musze dużo leżeć?

Ja jestem na zwolnieniu od 7 tc,miałam pracę raczej ciężką na zmiany w tym nocki więc od razu dostałam zwolnienie i się obijam

Cytat:
Napisane przez wizaz_p_l Pokaż wiadomość
Cześć!
Pierwszy raz wklejam Wam dziś mojego brzucha, wydaje mi się spory jak na koniec 19tc
Dodam jeszcze prezenty ciuszkowe od mojej siostry

A teraz biorę się za moją listę wyprawkową

Słodkie ciuszki uwielbiam takie oglądać brzuszek rzeczywiście sporawy

Cytat:
Napisane przez magdalena111111 Pokaż wiadomość
A Ja jestem zła od 5 rano, mąż mnie obudził żebym zrobiła zamówienie forniru ja oczywiście jeszcze spałam i sie pomyliłam potem było odkręcanie i wyjazd po zamówienia do sklepów meblowych a chciałam coś małemu kupić to już nie zdązyłam bo kurier miał przyjechać z kołyską a że mieszkam z rodzicami to powiedziałam co zamówiłam i oczywiście mama z którą mam kiepskie stosunki z pretęsjami po co tak wcześnie kupuje jak by nie chciała tego dziecka albo miała nadzieję że się nie urodzi i się wkurzyłam nawet jej nie otwarłam, leżę i staram się nie denerwować nawet nie mam się komu pożalić bo moja mamusia kocha tylko siostrę jej męża i dwoje wnuków uznaje co jest przykre , cały czas żałuję że się z powrotem wprowadziłam do tego domu.

Moja teściowa też mi nie kazała nic kupować do połowy ciąży bo to pech i takie tam ja tam swoje wiedziałam i i tak co jakiś czas jakiś ciuszek chociaż jeden kupiłam i jej nie mówiłam takie dziwne podejście jak dla mnie,jak ma być niedobrze to będzie a ja nie zamierzam w ostatnich msc toczyć się. po sklepach.
Nie denerwuj się zobaczysz jak maluszek przyjdzie na świat babcia nie będzie świata poza nim widziała

Dzięki dziewuszki za kciuki nie taka glukoza straszna jak ją malują to prawda słodkie jak cholera ale da się przeżyć,zaraz po wypiciu było mi niedobrze chwile ale po godzince przeszło,polatałam po mieście z mężem troszkę spraw pozałatwialiśmy i zleciało Wogóle to takie kolejki do lab były ale mężuś poszedł i zapytał czy mogę wejść pierwsza a panie z lab powiedziały że niby tak ale trzeba reszty pacjentów spytać bo podobno często awantury są na szczęście miałam dobry dzień i mnie puścili pierwszą bez problemu
Tyś moje dziecko ..... a ja.... Twoja mama

Lenka,nasz mały wielki cud
Kasiula8708 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-09, 13:46   #1237
cornflower_girl
Zakorzenienie

Cytat:
jadę dziś do lekarza boję się strasznie, chce mi się ryczeć a jestem w pracy więc staram się jakoś opanować.. znowu o 5 obudził mnie ból brzucha, potem przeszło a jak wstałam rano do pracy to zaczeło kłuć zadzwoniłam i mam być na 13.30 . proszę trzymajcie kciuki
Trzymam kciuki Daj znać, jak wieści.

Cytat:
Napisane przez fasterka90 Pokaż wiadomość
A tak co do tej krzywej - czy przy okazji mogą mi jeszcze morfologia i przeciwciała toxo zrobić?
Toxo na pewno, z morfologią - dopytaj.

wizaz_pl Ładny brzuszeki świetne ciuszki

Cytat:
Straszny katar mnie męczy już trzeci dzień,prenalen nic nie pomaga :/ w normalnych warunkach bym olała, katar jak katar,kiedyś minie, ale teraz trochę się martwię czy to w jakiś sposób nie zaszkodzi małej?
A masz gorączkę? Wykluczyłaś alergię?

magdalena Nie zazdroszczę nerwów
Co do przesądów - sporo bywam w sklepach dziecięcych (ja się tylko rozglądam) i dużo kobiet (na oko 9mc) robi zakupy na ostatnia chwilę. I biorą wszystko, co sprzedawca poleci, a nie zawsze to jest funkcjonalne/ przydatne.

Amelia Skąd takie przesądy? Mnie one bawią

Bogini kuchennego zniszczenia
cornflower_girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-09, 13:48   #1238
malinka103
Rozeznanie

Hej ja juz po połówkowym i w sumie troche zła
Chyba bedziemy mieć synka, moze przeczucia sie nie sprawdzily jednak. Nie bylo dokladnie widac ale gin powiedziala ze widzi raczej jajeczka. Ja na zdj tez widze tyle ze to nie potwierdzone w stu procentach. Mały wypiał sie dupskiem do przodu. :-*
Korci zeby isc jeszcze prywatnie i sprawdzic . waży 395g a długości nie znam i za to tez jestem zła bo chyba powinnam dopytac a z wrazenia mi wypadło. Najwazniejsze ze jest zdrowy i wszystko ok

I rowiez dostalam na glukoze ale jakos sie tym nie martwie, trzeba i koniec.
Stary 2015-07-09, 13:48   #1239
paula_d
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kasiula8708 Pokaż wiadomość

Ja jestem na zwolnieniu od 7 tc,miałam pracę raczej ciężką na zmiany w tym nocki więc od razu dostałam zwolnienie i się obijam
Oj i ja się teraz obijam, bo córcia na wakacjach u babci a mąż do pracy chodzi

paula_d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-09, 13:53   #1240
tylkokasia
Moderator

Cytat:
Napisane przez malinka103 Pokaż wiadomość
Chyba bedziemy mieć synka, moze przeczucia sie nie sprawdzily jednak. Nie bylo dokladnie widac ale gin powiedziala ze widzi raczej jajeczka. Ja na zdj tez widze tyle ze to nie potwierdzone w stu procentach. Mały wypiał sie dupskiem do przodu. :-*
Korci zeby isc jeszcze prywatnie i sprawdzic . waży 395g a długości nie znam i za to tez jestem zła bo chyba powinnam dopytac a z wrazenia mi wypadło. Najwazniejsze ze jest zdrowy i wszystko ok

Najważniejsze że maleństwo zdrowe
I nie masz takiej karty z pomiarami aby samej odczytać?

Porównując się z innymi, możesz stać się zgorzkniały lub próżny
Zawsze bowiem znajdziesz lepszych lub gorszych od siebie

tylkokasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-09, 13:56   #1241
malinka103
Rozeznanie

tylko kasia dostalam ale nie ogarniam jej nawet z internetem :banghead:
Najwazniejsze ze zdrowe
I tatuś wybrał imie bedzie Franek
Stary 2015-07-09, 14:07   #1242
fasterka90
Zadomowienie

Kurcze nie wiem co się dzieje -czy mam jakiś silniejszy nawrót mdłości czy mi coś zaszkodził, już 3 razy wymiotowalam a co chwile mam odruch wywymiotny :/
cornflower mój katar to nie alergia,zaszkodził mi wiatrak którym się chłodziłam w te najgorsze upały gorączki nie mam,u mnie gorączka jest tylko jak już naprawdę bardzo chora jestem.
wizaz współczuję,ale może mama rzeczywiście nie chce źle, tylko trzyma się przesądów? Wiele osób mówi żeby nic nie kupować, przede wszystkim słyszę że łóżeczko nie może "czekać" na dziecko.
Ja tam od początku października chce mieć wszystko na tiptop gotowe i być spakowana do szpitala :p w tym ostatnim miesiącu mi się juz pewnie nawet nie będzie chciało szukać,chodzić po sklepach itd.
fasterka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-09, 14:11   #1243
Kasiula8708
Rozeznanie

Cytat:
Oj i ja się teraz obijam, bo córcia na wakacjach u babci a mąż do pracy chodzi

To teraz masz więcej czasu dla siebie,na dobrą książkę serial albo kompletowanie wyprawki,ja bym mogła non stop na necie przeglądać ubranka

Cytat:

gratuluję synka,nie martw się człowiek jest tak zaaferowany tymi wizytami że wcale się nie dziwię że zapomniałaś o długość zapytać,ja mam napisaną na zdjęciu jak dostaję

Stary 2015-07-09, 14:13   #1244
malinka103
Rozeznanie

Kasiula dzieki oj strasznie jeszcze jakies zamieszanie bylo w gabinecie i tak wyszlo jak wyszlo. Y mnie jest cos w cm alr nie wierze ze.maly.by mierzyl tylko 13cm.
Stary 2015-07-09, 14:16   #1245
poznanianka1990
Zakorzenienie

malina103, gratuluję zdrowego synka Mi ostatnio lekarka też nie podała wielkości maluszka, tylko wagę. Podobno na tym etapie ciąży patrzy się na wagę, a nie wielkość dziecka.

Nasz ślub 16.08.2014

2740g 52 cm

Stary 2015-07-09, 14:19   #1246
malinka103
Rozeznanie

Cytat:
malina103, gratuluję zdrowego synka Mi ostatnio lekarka też nie podała wielkości maluszka, tylko wagę. Podobno na tym etapie ciąży patrzy się na wagę, a nie wielkość dziecka.
Slyszalam ze wlasnie dzieci roznie rosna w tym okresie. No nic jak nie wytrzymam pojde prywatnie.
Stary 2015-07-09, 14:23   #1247
paula_d
Zadomowienie

Cytat:
To teraz masz więcej czasu dla siebie,na dobrą książkę serial albo kompletowanie wyprawki,ja bym mogła non stop na necie przeglądać
Wykorzystuje czas dla siebie bo do wyprawki brakuje mi jedynie takich rzeczy, które się szybko zużywają i kosmetyków. Wszystko zatrzymałam po Helence wózek, wanienka, łóżeczko z pościelą, przewija, fotelik do karmienia, foteliki do samochodu - wszystko mam. Tym bardziej że dziewczyny będą z tego samego miesiąca (a może i dnia )

---------- Dopisano o 14:23 ---------- Poprzedni post napisano o 14:21 ----------

I oczywiście kilka ogromnych worków ciuszków

paula_d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-09, 14:32   #1248
Kasiula8708
Rozeznanie

Cytat:
Wykorzystuje czas dla siebie bo do wyprawki brakuje mi jedynie takich rzeczy, które się szybko zużywają i kosmetyków. Wszystko zatrzymałam po Helence wózek, wanienka, łóżeczko z pościelą, przewija, fotelik do karmienia, foteliki do samochodu - wszystko mam. Tym bardziej że dziewczyny będą z tego samego miesiąca (a może i dnia )

---------- Dopisano o 14:23 ---------- Poprzedni post napisano o 14:21 ----------

I oczywiście kilka ogromnych worków ciuszków

Ale fajnie ci się złożyło z tymi datami,mieliście farta
No tak przecież masz wszystko po córeczce, to tym bardziej teraz masz czas tylko dla siebie

Cytat:
Kasiula dzieki oj strasznie jeszcze jakies zamieszanie bylo w gabinecie i tak wyszlo jak wyszlo. Y mnie jest cos w cm alr nie wierze ze.maly.by mierzyl tylko 13cm.

a w którym tc jesteś? u mnie na fotce jest 15,3 cm i też się zastanawiam czy ok a maleńka wazy 400 gram,u mnie to był 21 tc i 3 dni bodajże

Stary 2015-07-09, 14:36   #1249
malinka103
Rozeznanie

Kasiula u mnie dziś 21t i 2dzien a moze faktycznie to.jest to 13cm a dokladnie 13.6cm juz sama nie wiem
Stary 2015-07-09, 14:44   #1250
malinka103
Rozeznanie

Powiedzcie mi czy wy tez widzicie tu siusiaka wypiety dupka w rozkraku
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1436445844377.jpg (83,9 KB, 42 załadowań)
Stary 2015-07-09, 14:47   #1251
Kasiula8708
Rozeznanie

Malinka no to jak u mnie tygodnie ,więc to może być długość a wagę podobną miałyśmy

Stary 2015-07-09, 14:47   #1252
malinka103
Rozeznanie

Cytat:
Malinka no to jak u mnie tygodnie ,więc to może być długość a wagę podobną miałyśmy
No to pewnie tak
Stary 2015-07-09, 14:50   #1253
wizaz_p_l
Raczkowanie

Cytat:
wizaz współczuję,ale może mama rzeczywiście nie chce źle, tylko trzyma się przesądów? Wiele osób mówi żeby nic nie kupować, przede wszystkim słyszę że łóżeczko nie może "czekać" na dziecko.
Ja tam od początku października chce mieć wszystko na tiptop gotowe i być spakowana do szpitala :p w tym ostatnim miesiącu mi się juz pewnie nawet nie będzie chciało szukać,chodzić po sklepach itd.
Kochana to chyba nie do mnie
Stary 2015-07-09, 15:22   #1254
poznanianka1990
Zakorzenienie

Właśnie jadę na te warsztaty Jak czekałam na autobus to widziałam babkę z wózkiem Camarelo Sevilla, ładny Ciekawe tylko czy cena też ładna

Nasz ślub 16.08.2014

2740g 52 cm

Stary 2015-07-09, 15:32   #1255
czekooczekolada
Zakorzenienie

no cześć !
jestem po wizycie, gin zbadała tętno dziecka i stwierdziła że nie ma żadnego zagrożenia, uff. Serce bije jak dzwon. Pytała czy miałam kiedyś kolkę nerkową, ale nie miałam. Kazała mi jeść 3x dziennie (wow!) nospe, i magnez jak jej powiedziałam o skurczach łydek.
Następna wizyta za tydzień, wtedy będzie mi robić usg też, więc zobaczę szkraba. Dobrze, że wszystko ok , kamień z serca

Life doesn't give you people that you want, it gives you the people that you need.
🤍

Stary 2015-07-09, 15:39   #1256
poznanianka1990
Zakorzenienie

Cytat:
no cześć !
jestem po wizycie, gin zbadała tętno dziecka i stwierdziła że nie ma żadnego zagrożenia, uff. Serce bije jak dzwon. Pytała czy miałam kiedyś kolkę nerkową, ale nie miałam. Kazała mi jeść 3x dziennie (wow!) nospe, i magnez jak jej powiedziałam o skurczach łydek.
Następna wizyta za tydzień, wtedy będzie mi robić usg też, więc zobaczę szkraba. Dobrze, że wszystko ok , kamień z serca
Super, że wszystko z dzidzia dobrze

Za to ja coś dziś ruchów nie czuję... Rano jak leżałam w łóżku to kilka kopniec było, w ciągu dnia tylko takie uciski, jakby się przeciagało, ale zero kopniaków... Mam nadzieję, że wszystko jest ok, że po prostu sobie śpi...

Nasz ślub 16.08.2014

2740g 52 cm

Stary 2015-07-09, 15:39   #1257
Kasiula8708
Rozeznanie

Cytat:
no cześć !

Super ze wszystko wporządku,ech te nasze maleństwa potrafią nam strachu napędzać

Stary 2015-07-09, 15:45   #1258
czekooczekolada
Zakorzenienie

Cytat:
Super, że wszystko z dzidzia dobrze

Za to ja coś dziś ruchów nie czuję... Rano jak leżałam w łóżku to kilka kopniec było, w ciągu dnia tylko takie uciski, jakby się przeciagało, ale zero kopniaków... Mam nadzieję, że wszystko jest ok, że po prostu sobie śpi...
ja przeciągnięć nie czuję niestety, same kopniaczki

Cytat:
Super ze wszystko wporządku,ech te nasze maleństwa potrafią nam strachu napędzać
ojj tak, dostanie po pupie kiedyś za to ile mama się nadenerwowała czy wszystko ok

a no i waga ruszyła ! przytyłam 1,5 kg od pierwszej wizyty. a czuję się jakbym przytyła 10..

Life doesn't give you people that you want, it gives you the people that you need.
🤍

Stary 2015-07-09, 15:47   #1259
poznanianka1990
Zakorzenienie

Przed chwilą kilka kopniaczków było, więc uff... Dziecię wyczuło, że mamusia się martwi

Ja czasem czuje takie ucisku, jakby zmieniało pozycję, bo po chwili przechodzi.

Nasz ślub 16.08.2014

2740g 52 cm

Stary 2015-07-09, 16:43   #1260
lexie42
Zakorzenienie

Cytat:
no cześć !
No to świetnie, że z maleństwem wszystko w porządku

Co do tematu wyprawki to moja mama też twierdzi, że jeszcze za wcześnie na jakieś zakupy. Mąż też tak wczoraj mówił jak przyniosłam dwa pierwsze ciuszki. Ja mam w planach zacząć od września kupować już wszystko i rozglądać się konkretnie za wózkiem. No i szykować pokój. Raz, że będzie to trochę rozłożone w czasie finansowo, a dwa nie wyobrażam sobie robić wszystkich zakupów na sam koniec. Nigdy nie wiadomo jak będę się czuła. Teraz sobie jedynie planuję i obmyślam wszystko
lexie42 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości