|
|
#2671 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Listopadowo - grudniowe mamusie 2007
afiliks - data zmieniona. Podlogi tez juz umyte...Tez mam fajnego mopa, ze scierka to bym sie nawet nie podjela tego zadania, schylanie to mi najwiekszy problem sprawia.
no i zamowilam laktator Tommee Tippee na allegro. Nie wiem czemu ten, moze dlatego ze jest troche tanszy od Aventu i mi sie butelki / smoczki na butelkach tej firmy strasznie podobaja. I wczoraj jeszcze zamowilam sporo rzeczy do szpitala: majtki poporodowe siateczkowe Hartman, podklady Bella, podklady do przewijania dziecka, gaziki, termometr, itp... Chetnie bym to wszystko w sklepie kupila, ale ostatnio jestem zupelnie nie mobilna. A z mezem to bedziemy jezdzic za zakupami na remont - juz go nie chce tak do wszystkiego maksymalnie wykorzystywac. Tyle ma rzeczy teraz na glowie Musze sie jeszcze wybrac po kosmetyki / pieluchy do jakiegos wiekszego hipermarketu.Juz pewnie pytalam, ale co myslicie o wanience Onda? Czy da sie w niej kapac noworodka - czy to profilowanie nie bedzie przeszkadzac? |
|
|
|
#2672 |
|
Rozeznanie
|
ja mam jutro wizyte u gina znowu stanie nademna ten stary pryk z otwarta buzia wrrr ale sobie doktorka wybralam :P
ja juz spakowana a raczej dzidzia dla siebie kupilam tylko pieluszki na dni pologowe. Kolezanka doradzila mi ze te bella duze to sredni pomysl i kupilam pieluszki higieniczne dla niemowlat tez z belli ponoc bedzie sie z nas lac po porodzie a to daja duzy komfort (choc o komforcie z pielucha miedzy nogami to nie ma co marzyc )Jutro ruszam na sklepy kupic cos dla siebie tzn koszule nocna taka wygodna do karmienia musze tez pomyslec o staniku z klapkami Z moimi piersiami to w ogole inna bajka sa jakies takie gorace jakbym goraczke tam miala nie mowiac juz o dziwnych sutkach... Dzis odebralam zdjecia ze slubu i zla jestem jak osa pan fotograf w ramke albumu wlozyl zdjecie na ktorym moja grzywka stoi dęba ale sie zirytowałam pomijam ze na niektorych albo oczy zamknelam albo mam zeza wrrrrrr Ale tak jak wy dzis zgonie wszystko na zla i senna pogode :P celaka nie widzialam takich wanienek wiec nic nie powiemna ich temat, ale ja chce kupic takie gabkowate wklady do wanienki slyszalam ze sie sprawdzaja
|
#2673 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Są dostępne jeszcze takie leżaczki do wanienek z materiału, który można prać - to chyba lepszy pomysł |
|
|
|
|
#2674 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja dzis w sklepie ogoladałam cos takiego http://www.allegro.pl/item231385373_...oczka_bcm.html i sie nad tym zastanawiam, ale mysle ze takie rzeczy to juz kupie w UK i nie bede tastala w samolocie ![]() a moze zdecyduje sie na wanienke chyba szper taka ma jest ladniutka troche drogawa ale co tam
|
|
#2675 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A z leżaczka dzidzia się nie zsuwa, bo leży w tym, jak w hamaczku - tak przynajmniej to wyglądało w przypadku córci mojej koleżanki |
|
|
|
|
#2676 |
|
Zakorzenienie
|
ja najprawdopodbniej kupię wanienkę i dodatkowo foczkę
|
|
|
|
#2677 |
|
Wtajemniczenie
|
celka2000 ja kupilam wanienke taka profilowana.cos jakby wkladana foczka do wanienki,ale szczerze caly czas na nia patrze i nie moge sobie wyobrazic,ze dzidziusiowi bedzie w tym wygodnie.
tak samo mam z wozkiem,z kazdym dniem mniej mi sie podoba....jakis taki wieeeelki jest :P agi_kn ehhhh a ja wlasnie kupilam te belli duze( jestem fanka tej firmy ) mam hopla na punkcie tego,ze moge "przecieknac"dlatego kocham tampony,ale ich nie wolno uzywac zaraz po porodzie. jutro ide poszukac pampersow majtek...no to mam juz caly dzien zaplanowany :Po znalazlam moja wanienke,dodaje linka... http://www.mamasandpapas.co.uk/product-4552499/type-i/
|
#2678 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mam taki krzywy brzuchol wtedy-nawet małż się śmieje jak mu pokazuję i zawsze dotyka niedowierzając ![]() a wieczorem to fikołki najpierw robi,biega po całym brzuchu a na końcu układa się w jakimś zakątku i wwierca ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() zresztą chyba jakaś wizażanka je reklamowała,że bardzo dobrze profilowane,antykolkowe i w ogóle ![]() ale nie wiem jak laktator wypada? ręczny czy elektryczny kupiłaś? Cytat:
a ja tylko gadam a czas leci muszę zrobić w końcu listę i zacząć ją realizować Cytat:
nie ma problemu ani stresu z pierwszymi kąpielami,dziecko jest stabilne sama też taką chyba nabędę choć miejsca do kąpieli za dużo nie mam inni znajomi natomiast polecają coś-o czym wcześniej nie słyszałam ale nie powiem intryguje mnie to i biorę pod uwagę http://www.urwis.pl/sklep/z4852-tumm...niemowlat.html Cytat:
![]() tak czy siak dziecka nie można nigdy zostawiać samego ani spuszczać z oka ani na sek, ![]() niestety brzuchol też mi już podszedł pod cyce i to zbytnio mi się nie podoba,bo nie dość,że mała wwierca,uciska na żołądek to jeszcze ciężej mi się oddycha zwłaszcza wieczorem na leżąco czy siedząco ![]() a leżenie na wznak to już w ogóle masakra |
||||||
|
|
|
#2680 |
|
Wtajemniczenie
|
a ja ja kupilam bo kosztowala 4 funty,a nie jak w sklepie 32.angielka mi ja symbolicznie sprzedala. tylko,ze nie uzywala jej (nadal ma metke doczepiana i naklejki)no i to mnie zastanawia,skoro taka fajna i dobra, to dlaczego ona jej nie uzywala???????
|
#2681 |
|
Zakorzenienie
|
Może miałą inną?
jakby jej używała i była niezadowolona to chyba nie miałaby metek ani naklejek,co? ![]() zresztą za 4 funciaki to sama bym kupiła i się nie zastanawiała
|
|
|
|
#2682 |
|
Rozeznanie
|
wiem ze nas to jeszcze nie dotyczy ale jedna z dziewczyn dostała w szpitalu co mozna jesc a co nie w ciazy moze którejs sie to przyda bo ja ostatnio tylko slysze ile bede musiala ograniczac z jedzenia
|
#2683 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() Ależ mamy dziś piękny dzień U mnie leje całą noc i nie wygląda na to żeby chciało skończyć w najbliższym czasie a dziś akurat mam potrzebe na miasto iść... Widze, że rewia wanienek jest to ja sie swoją też pochwalę - szukałam w necie co kto poleca i dość dużo pozytywnych opini było o wanience z Ikei. I właśnie taką kupiliśmy. Bardzo fajna bo nie zwężana tylko dość szeroka na bokach więc sie męczyć nie będę A na dnie ma takie gumowe paseczki które zapobiegają ślizganiu dzidzi po wanience. Rozważam na początku tak na wszelki wypadek kupienia plastikowej foczki o której dziewczyny wspomniały ale jeszcze zobaczymy ![]() agi_kn ja też słyszałam, że te gąbkowe wkłady to siedlisko bakteri i trzeba często zmieniać i już lepiej pieluche podłożyć bo można wyprać. afiliks fajnie, że masz zwolnienie i nie było kłopotów teraz tylko relaks i wizaż ![]() No to ostra dieta podczas karmienia.... Trzeba jeść póki można... Nie wiem jak ja przeżyje bez pomidorów... Kocham pomidory
Edytowane przez Sławka2 Czas edycji: 2007-09-05 o 07:44 |
|
|
|
#2684 |
|
Joanna Małgorzata
|
cześć dziewczynki
wyrażę swoją opinię co do wanienki i zabezpieczeń Jeśli chodzi o samą wanienkę to ja miałam zwykłą a na dno kładłam duży biały ręcznik zwinięty pod główką w rulonik i na całej długości wanienki na prosto Sprawdzało mi się to rewelacyjnie Dziecka w kąpieli nie zostawisz nawet na sekundę A jeśli chodzi bakterie to plus tego ręcznika był taki że mogłam go często prać a nawet wygotować. Te foczki nie foczki maty itp wszytko jest fajne ale dla mnie jest to zbędny wydatek na który mnie nie stać Sławka2 a u mnie dzisiaj normalna pogoda tzn chłodno ale bez deszczu u mnie wypadało się wczoraj bo miałam cały dzień burzę afiliks super że masz zwolnienie widzisz Ty masz normalnego lekarza ludzkiego hihi A poszłaś pryw czy z funduszu? Ja mam zwolnienie do 22 września a potem jeszcze potrzebuje od tej mojej do 26 października no a potem te świadczenie rehabilitacyjne od Zusu i mam stracha czy mnie nie wywalą do pracy a mam pracę fizyczną :-( Więc byłaby to porażka Jakie macie koszulki do karmienia ja kupiłam sobie taką z z dziurami na cyce po bokach hihi Mój męża się nabija że mi w nocy będą wypadać ![]() ![]() ale nie prawda bo mają takie zakładki i nic nie wypadnie Postaram się pstryknąć zdjęcie
|
#2685 |
|
Joanna Małgorzata
|
nie wiem jak wam ale mi się podoba ja lubię takie rzeczy
|
#2686 |
|
Joanna Małgorzata
|
to znowu ja
Misia dojrzałam że czytasz Kotek cz\y wózek ma taką osłonkę na nóżki do spacerówki? Masz możliwość obstrykać go całego Proszę
|
#2687 |
|
Zakorzenienie
|
dziekuje dziewczyny za opinie na temat wanienek.
maatra - to jest wanienka czy tylko foczka do wanienki? bo ja jakas niekumata jestem ![]() InKa - ja tez mam taka koszule, ze cyce po bokach wychodza Tzn nie wiem czy same wyjda czy nie, ale ma takie dziury smieszne.agi_kn - dzieki za diete ![]() anLee - kupilam reczny laktator- zobacze czy sie sprawdzi. A moimi zakupami sie nie stresuj - po pierwsze: masz miesiac wiecej ode mnie , po drugie: ja juz nie bede miec czasu na takie zakupy. Od teraz to juz tylko jazda po sklepach remontowych, a to kafle, a to panele, a to meble...A to wiaderko (i filmik) do kapieli niesamowite!! SZOK! Dziecko wyglada jak wlozone do kieliszka I jeszcze ten maluszek z kikutem (nie mozna moczyc kikuta, nie wiem co to za praktyka). ALe dzieciaczki wygladaly slodziutko! Zwlaszcza te dwa w jednym![]() ![]() No ale wydaje mi sie ze mamy nie bardzo mialy miejsce zeby te dzieci w wiaderkach umyc- jedyne co robily to im glowki trzymaly. Ja bym tam noworodka nie wsadzila. No i wydaje mi sie szybko wyrosnie z tego wiaderka - ale zawsze potem mozna go w normalnej wannie kapac. W kazdym razie pomysl ciekawyA co sie dzieje u Aniolka? Ag_nes tez sie nie odzywa jak bylo na kolejnym USG... |
|
|
|
#2688 |
|
Raczkowanie
|
Masz rację Celko, coś cisza i mało wieści mamy. Mam nadzieję iż wszystko w porządku u dziewczyn
Inka, super koszulka, też będę chciała kupić coś takiego! bardzo mi się podoba i fajny kolor i w ogóle super.Te rozcięcia po bokach to już słyszałam ze bardzo praktyczne. Wczorajsze usg super, synuś rośnie i kopie. Mamy plan pójść na położnicze takie 3d/4d, może już wkrótce. wyniki morfologii nie sa tragiczne aczkolwiek poziom żelaza we krwi trzeba będzie monitorować i zwiększył mi dawkę do 1tabl. dziennie( przedtem brałam co dwa dni) I zobaczmy co i jak. |
|
|
|
#2689 |
|
Wtajemniczenie
|
InKa29 super koszulka
Ja też musze pochodzić za takimi cudami bo jak tu dziewczyny piszą że tyle już nakupiły to tak sobie myśle czy powinnam zacząć panikować ![]() Dziewczyny sie nie odzywają ale to pewno pochłaniają je przygotowania przedporodowe a nie jakieś inne powody - mam taką nadzieje.... puszina dobrze, że wszystko ok tabletki pomogą i żelazo sie zrobi jak trzeba Ja też bym chciała na to usg 3d Robią coś takiego w szkole rodzenia do której sie zapisałam więc jak tam będę w przyszłym tygodniu to sie wypytam co i jak |
|
|
|
#2690 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jesli chodzi o diete to mi sie podoba a dlaczego? bo przestrzegajac jej nie widze opcji,zeby nie wrocic spowrotem do mojej figurki ,ktora teraz pamietam tylko ze zdjec :Pps. tez mam reczny laktator.chcialabym jednak pierwsze 2 miesiace karmic tylko piersia.(polozne zalecaja 3) ps.2 zdenerwowalam sie z rana, bo jakis koles w garniturze ciagnie mi za klamke do drzwi i probuje dostac sie do mojego mieszkania, dopiero jak sasiad zareagowal ten postanowil uzyc dzwonka ???!!! NIE OTORZYLAM mu...niech sie uczy kultuty kimkolwiek jest ...
|
|
#2691 |
|
Raczkowanie
|
witajcie dziewczyny!JESTEM
wanienke mam zwykła a na spód tez myslałam o reczniku słyszałam ze tak jest najlepiej |
|
|
|
#2692 |
|
Raczkowanie
|
a jak tam u was z rozstepami?mi pojawiły sie na posladkach
|
|
|
|
#2693 |
|
Wtajemniczenie
|
Jak sie pojawiły to pół biedy bo takich świerzych można sie pozbyć
![]() Zakup jakiś krem likwidujący rozstępy dla kobiet w ciąży. Ja cały czas strategiczne miejsca smaruje kremem przeciw rozstępom tak na wszelki wypadek - lepiej zapobiegać niż leczyć ![]() Na pupie to niestety mam rozstępy z czasów dojrzewania - teraz już pewno sie ich niepozbędę choć wypowiadam im raz na czas wojne
|
|
|
|
#2694 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ostatnio pielegniarka(kolezanka) mi powiedziala,ze rozstepy robia sie jak masz za malo wody w organizmie (dziennie zaleca sie pic od1,5l do 2 wody i soki sie nie licza :P) ona sama ma obrzydliwy brzuch,taki pociety i sflaczaly(8 lat po porodzie) i to wlasnie dzieki niej bede o siebie dbac, bo nie wyobrazam sobie doprowadzic sie do takiego stanu :P ja mam rozstepy juz wszedzie(bordowe)na pupci,nogach,brzuszku itd ...a zaczynalo sie tak niewinnie :P bardzo wazne sa cwiczenia, nie wystarczy tylko wsmarowywac w siebie kremy, mnostwo mlodych mam szczupleje po ciazy,a ten pociety flaczek im zostaje... http://www.wizaz.pl/forum/showthread...light=rozstepy kilka porad kosmetyczki
|
|
#2695 |
|
BAN stały
|
Wstyd mi,ze ciagle tylko czytam i czytam a nic nie pisze.W koncu musze zaczac sie udzielac,bo fajne kobietki jestescie,a i nieladnie tak z ukrycia sledzic
.Mi zawsze brakuje czasu jednak w koncu zaczela sie szkola i bede miala troche spokoju w domu.W pracy tez sie juz tak nie udzielam jak wczesniej wiec bede tu czesciej pisac.Na etapie postow o przeczuciach plci mialam wpisac,ze przeczuwam dziewczynke,co potwierdzilabym kilkanascie postow pozniej.Imie bylo wybrane juz w poprzedniej ciazy ale dziecko okazalo sie chlopcem.Maz doczekal sie swojej córeczki,bedzie wiec Aleksandra. Termi sie nie zmienil,ide na ciecie 20 listopada.Zakupow nie robie,bo wszystko mam.Uprane,uprasowane,pou kladane na półkach. Na razie tyle,pozdrawiam Was wszystkie,przesympatyczne jestescie |
|
|
|
#2696 |
|
Zakorzenienie
|
betka - fajnie ze sie odezwalas
![]() Ps. na tvn leci superniania Aniolek - fajnie, ze u Was wszystko dobrze! Lista mamus listopadowo - grudniowych: 1. Ag_nes - termin 27 pazdziernika; chlopczyk Oskar 2. gizelcia - termin 02 listopada; dziewczynka Oliwka 3. Laura_85 - termin 03 listopada; chlopczyk 4. Paulincia - termin 03 listopada; dziewczynka Marysia 5. celka2000 - termin 05 listopada; chlopczyk Adaś 6. szprotusia - termin 06 listopada; dziewczynka 7. szperrr - termin 8 listopada; dziewczynka Hania 8. Medusia - termin 14 listopada; dziewczynka Melania 9. bb-m - termin 17 listopada; chłopczyk + dziewczynka 10. bingo30 - termin 17 listopada; dziewczynka 11. afiliks - termin 14 listopada; dziewczynka Kasia 12. betka72 - termin 20 listopada; dziewczynka Aleksandra 13.*misia* - termin 20 listopada; chlopczyk Mateusz 14. Yoolia - termin 21 listopada; dziewczynka 15. GosiaSusanka - termin 22 listopada 16. Monikak24 - termin 22 listopada 17. ewcia123 - termin 24 listopada, chlopczyk Piotrek 18. agi_kn - termin 24 listopada; chlopczyk 19. mili78 - termin 25 listopada 20. martka83 - termin 25 listopada; chlopczyk Mateusz 21. Aniolek85 - termin 25 listopada; chlopczyk Kubuś 22. koletynka - termin 1 grudnia; chlopczyk Johannes 23. bubbel - termin 3 grudnia; chlopczyk Nathaniel 24. Fiona_80 - termin 4 grudnia; dziewczynka 25. primavera - termin 6 grudnia; niespodzianka 26. ann_Lee - termin 7 grudnia; dziewczynka 27. Sławka2 - termin 8 grudnia 28. InKa29 - termin 16 grudnia; dziewczynka Hania 29. jolanta.g. - termin 24 grudnia 30. Ifriti - termin 25 grudnia; 31. vino - termin 27 grudnia, dziewczynka 32. juk-ka - termin 30 grudnia; przeczucie: chlopczyk 33. puszina - termin 31 grudnia; chlopczyk Marek 34. a.k - termin 2 stycznia, dziewczynka |
|
|
|
#2697 |
|
Rozeznanie
|
no i jestem znowu w pracy
![]() Bylam na spotkaniu z moja polozna. Duzo pytalam A wiec nie mam robionego testu na glukoze poniewaz w moim moczu nigdy nie wykryli zwiekszonej dawki cukru oraz w historii rodzinnej nigdy nie bylo cukrzykow. Sprawdzila mi pozycje dziecka no i jak na razie syn ma glowke zaraz pod moimi zebrami i to co mi wypycha to jego plecki. Mam nadzieje, ze zmieni ta pozycje do 36 tygodnia bo jak nie to czeka mnie cesarka ![]() A tak poza tym to wyszystko ok.A wanienke mam taka standardowa ze stojakiem i mysle ze cos takiego mi wystarczy ![]() ![]()
|
#2698 |
|
Joanna Małgorzata
|
wiecie co dziewczynki tak mnie męczył ten wozek znaleziony przez primaverkę ze zaczęłam za nim szperać w necie znalazłam o nim opinię ten materiał który mnie tak męczył jest ponoc ok zadzwonilam do dziewczyny która go użytkowała urodziła synka w grudniu i przejeździła w nim całą zimę i jest z niego zadowolona jako z głębokiego wózka teraz chce go sprzedać bo mieszka na 5 piętrze i do noszenia jest za ciężki Czyli jak zawsze tego typu wielofunkcyjne wózeczki Ale ogólnie go poleca
|
#2699 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Stwierdziłam, ze i tak zanim zamówię, to muszę sie wybrać do jakiegoś sklepu i "pomacać' różne wózki na żywo - bo do tej pory to tylko na zdjeciach z allegro oglądam ![]() Wanienkę kupię najzwyklejszą - a do kąpieli pieluszka zamiast gąbkowej foczki - bo bardziej higieniczna. Rozstępów jeszcze nie mam - tfu, tfu ; ale podobno najwięcej wychodzi w ostatnim miesiącu.Idę dzis do gina - ciekawe, co ciekawego mi powie. Dobija mnie ta pogoda - czarne chmurzyska wiszą, chyba zaraz lunie. |
|
|
|
|
#2700 |
|
Rozeznanie
|
Ja dzis sie tylko wkurzylam na mojego doktorka. Przed wizyta do niego zawsze jest pogawedka z polozna -dzis opowiadala ze na ostatnim szkoleniu mowili o szkodliwosci USG na plod a szczegolnie na jego mozg dlatego jesli nie ma sie zandych komplikacji to nie nalezy pozwolic na wiecej niz 3 takie badania. Mnie doktorek (nie wiem czemu) wyslal gdzies do innego lekarza na USG a bylo to gdzies z tydz temu a dzis na wizycie robil mi ponownie on- stukniety jakis twierdzi ze z ciaza wszystko rewelacyjnie a tu ciach -BABOl, jeden. Licze ze wiecej juz USG nie bedzie no chyba ze pod koniec ciazy zeby sprawdzic polozenie dzidzi.
Dla poprawienia sobie humorku poszalalam z pizamkami dla siebie kupilam chyba ze 3 takie ladniutkie do karmienia do tego staniczek z odpinanymi klapkami ![]() Co do rozstepow to mam kilka na udach z boku i narazie nic wiecej sie nie pojawia, ale profilaktycznie stosuje krem antyrozstepowy i wcieram oliwke zobaczymy jaki efekt to da po ciazy ![]() primavera prawdziwa jesien za oknami ja musze sobie wyciagnac jakas grubsza kurtke bo w swetrach juz marzne, zreszta w ogole zaczyna mnie gardlo pobolewac dzis jakas ingerencja czosnkowa pojdzie w ruch
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:25.

Musze sie jeszcze wybrac po kosmetyki / pieluchy do jakiegos wiekszego hipermarketu.
)

Dziecko wyglada jak wlozone do kieliszka