|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3601 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie październikowe 2015, część 4 :) !
Uprzejmie donoszę, że prasuję N A D A L
![]() Ja też mam ręcznego aventa i jestem mega zadowolona z niego, bo córcia była leniuszek i avent nam laktację ratował przez długi czas - koszmar, mała przy jednej piersi, avent przy drugiej, potem zmiana piersi jak się królewnie dłużej nie chciało ssać, potem cycamy z butli odciągnięte i poprawiamy MM do syta plus ściąganie POMIĘDZY karmieniami, żeby pobudzić produkcję no życia nie miałam w ogóle!...Chciałabym tym razem tylko piersią karmić jak najdłużej, ale w sporej części to Kubuś zdecyduje, nie ja...
|
#3602 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3603 |
|
Zakorzenienie
|
Rita, właśnie odpadłam, nogi mi po kolana w tyłek weszły :P Idę jeść, potem wanna i lulu
DOBREJ NOCKI :papa:
|
#3604 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry :d mężuś obudził mnie o 5 bo wychodził do pracy a wciąż nie dorobilismy mu kluczy do drzwi. Wszystko juz ogarnelam w domku na szczęście. Opuchlizna z nogi zeszła i juz nic nie boli a ja jestem pełna energii od wczoraj
ktoś pytał o soczewki. Ja noszę, okularów nie mam wcale. Nic mi die z oczami nie dzieje ale pójdę do okulisty na kontrolę czy nie ma żadnych przeciwwskazań jeśli chodzi o poród naturalny. Gratuluję bobaskow juz coraz większych! Ja mam wizytę za tydzień w poniedziałek i tez będę mieć te ładne kolorowe zdjęcia. Mam nadzieje ze Amanda się chociaż pokaże
|
#3605 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam z rana
Zastanawiam sie kiedy moja corka kochana przestanie sie w nocy budzic Dojdzie Nel to bede jak zombi chyba ze Nel bedzie sypiac cala noc slysze czasami ... ze czyjes dziecko od urodzenia przesypia cala noc och jak o tym marze chociaz na cycu to pewnie nie mozliwe.Pora na sniadanko ale musze isc po pieczywo swieze , troche mi sie nie chce ale wyjscia nie mam musze ten wypiekacz kupic Wczoraj Nel tak skakala ze Ty sie przestraszyl ze cos jej jest ze sie dusi albo jej ciasno hahha taki wlasnie jest moj Tz
|
#3606 | |||
|
Zakorzenienie
|
hej
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:39 ---------- Poprzedni post napisano o 08:38 ---------- a ja mam dziś studniówkę
|
|
#3607 |
|
Zakorzenienie
|
![]() A ja mam schrzaniony suwaczek, bo tak patrzę że pokazuje 27t5d i 117 days to go, a u Ciebie 25t5d i studniówka to co ja jestem, słonica jakaś, żeby tyle w ciąży chodzić?!...
|
#3608 |
|
Rozeznanie
|
Ojej a mi już studniówka minęła i zostało mi 91 dni do porodu... oszzz...
|
#3609 |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry!
dziś mnie pewnie prawie nie będzie, bo przyjechała moja siostra z mężem ze szczecina więc pewnie cały dzień spędzimy u rodziców co by młody się ciotką i wujkiem nacieszył, a oni nim ;p pogoda za oknem nie powala na kolana, jak ja bym chciała żeby było lato, bo kurcze, nie mam prawie co ubierać na taką pogodą ; / |
|
|
|
#3610 |
|
Zadomowienie
|
a ja kupiłam sobie wczoraj nowy dresik
![]() kurde może bym się tak zabrała za zamówienie tych wyprawkowych rzeczy, niby jest ta lista ale ja się nadal czuje jak dziecko we mgle
|
|
|
|
#3611 |
|
Zakorzenienie
|
o to i ja mam dziś studniówkę! : D
|
|
|
|
#3612 |
|
Zadomowienie
|
a co w końcu kupiłyście do noska? fridę? czy to cudo do odkurzacza?
|
|
|
|
#3613 |
|
Wtajemniczenie
|
Pocytowało mi się o skasowało więc odpowiem bez cytatów. Ja kupuję oddzielnie nianię i oddzielnie kamerę wychodzi i taniej i bardziej funkcjonalnie
Mieszkam w domu wszystkie sypialnie i pokój dziecka będzie na górze a "żyjemy" na dole więc na długo mi się przyda. A wypasiona kamera sterowana zdalnie z komórki kosztuje 250 pln Monitor oddechu kupię tylko jak urodzę wcześniaka dlatego się jeszcze wstrzymuje z zakupem - kupię po porodzie.Wysłane z mojego LG-D855 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3614 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Mnie się w ogóle pięknie poprawiły wyniki i chyba w ciąży dlatego utrzymują bo piję i olej lniany i młody zielony jęczmień. Szczególnie ten jęczmień, bo to bomba witaminowaTosia może sobie tez kup jęczmień? JAk coś to wrzucę CI linka jaki ja piję ![]() Cytat:
![]() Odkurzacz kupiłam ![]() Kurde ja tak puchnę, że coraz gorzej mi sie wstaje i idzie do kibla. JAk paralityk idę, bo mam stopy jak bolące poduszki
|
|
#3615 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kochanie, tak Ci współczuję opuchlizny!!!!!! - spałam z nogami niemal pionowo do góry, stos poduszek albo dosuń do łóżka jakąś szafkę/ oparcie fotela/ cokolwiek, na to koc żeby miękko było i kopytka hop w górę - żele chłodzące, takie z kasztanowca, mentolowe, etc. - naprzemienne gorąco-lodowate moczenie (stawiasz sobie na podłodze dwie michy z wodą z solą i heja) - pończochy albo podkolanówki uciskowe (nie taki diabeł straszny - te specjalne, lecznicze oczywiście) - venoruton forte w tabletkach - zioła lekko moczopędne - ćwiczenia - rowerek, wszelkie kółeczka stopami, wymachy etc. - eliminujesz z diety sól ile się da Mi aż skóra pękała w takie mikro-ranki na całych stopach + normalnie siniało na fiolet
Iza Diablicja Lilo Kubulek Edytowane przez Oliath Czas edycji: 2015-07-10 o 10:10 |
|
|
|
|
#3616 |
|
Wtajemniczenie
|
Mi 94 dni zostaly czyli pewnie z 87 :P dobrze ze Tz ma caly sierpien urlop to moze pomaluje pokoj
moze cos wymysle , ciekawe czy tesiowa pozwoli :P
|
#3617 | ||
|
Zakorzenienie
|
hej hej
![]() Cytat:
u nas tak było. wszystkie ciotki życzyły mi płaczu nocnego a my spaliśmy jak borsuki wszyscy ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3618 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak dla mnie to dzisiaj zimno jest ![]() ![]() Cytat:
posprzątałąm, powiesiłam już firanki, zasłonki, tak ładnie świeżo jest teraz pora na następne pokoje najgorsze to wynoszenie tych mebli
|
|
#3619 |
|
Zakorzenienie
|
Strasznie dużo piszecie
miałam się jeszcze wczoraj odezwać ale po sr późno wróciliśmy i padlam miałam zajęcia z inną położna, szkoda ze nie rodze w tym szpitalu bo mam wrażenie ze tak by zażądała, że bólu by się nie poczulo były też godzinne ćwiczenia oddechu i ogólnie pozycję do pierwszej fazy porodu..doszłam do wniosku, że formy wcale nie mam![]() Ale coraz bardziej się ciesze z tej szkoły, nawet położna mówiła ze teraz niestety tv i internet to coś strasznego..wracam się z pracy i co każdy e swój ekran a pogadać nie ma kiedy. U nas tak właśnie jest więc dobre i te czwartkowe wieczory spędzone naprawdę razem no i razem z malutka
|
#3620 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jęczmień kupuję tylko taki http://www.zdrowapolka.pl/naturalny-...szek-200g.html Raz się nadziałam na oszukany bo był pomieszany z innym zbożem, a ten ma 100% jęczmienia. Teraz go kupuję u mnie w sklepie ze zdrową żywnością. Gdzieś jest pewnie taniej niż na tej stronie. Jak znajdę to wkleje linka ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 11:05 ---------- Poprzedni post napisano o 10:53 ---------- Oliath tu jest trochę taniej https://www.biowyspa.pl/pl/p/Mlody-Z...oszek-180g/158. Tylko to starcza na ok 3-4 miesiące jak się samemu pije. Ja musze częsciej kupować bo mój mąż się podłącza odkąd mu wyeliminowało problemy trawienne i obniżył cholesterol, ale jak sama bym piła to ok 3-4 miechy spokojnie starczy Super jest na anemię z której mnie wyciągnął i na cukrzycę. W czasie laktacji tez jak najbardziej można pić, bo dostarczamy niuni wszystkiego co potrzebuje bez ryzyka alergii. Tzn jakieś takim ryzyko jest ale minimalne, bo zboża tak nie uczulają jak inne produkty pokarmowe TO już wiem od mojej pani dr od niepłodności, która też jest dietetyczką Dlatego żłopię od poczatku ciąży, ale ostatnio zapominałam. Musze się znowu wziać za to bo się coraz gorzej czuję
|
|
#3621 |
|
Zakorzenienie
|
Jedziemy dziś pooglądać wózki i łóżeczka
Tz wraca wczesniej z pracy wiec może coś załatwimy, łóżeczko mamy juz wybrane ale widziane w necie a chyba wolałabym ba żywo. Dużo było w świecie dziecka wiec może bedie i te
|
#3622 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Teraz trzeba mu przypominać, że siusiaka się trzyma i celuje do muszli, a nie np. rozgląda dookoła i cała łazienka do mycia Cytat:
Tani nie jest ale jak miałby pomóc to pewnie spróbuję.Współczuję puchnięcia Ja nastawiłam pranie, zmywanie, poodkurzałam, pościel zmieniłam, pranie zdjęłam z balkonu i chwilowo odpoczywam przed pakowaniem nas na weekend w stolicy ![]() Szkoda tylko że po tym wczorajszym upadku plecy mnie po prawej stronie bolą :/ młody zerknął i zeznał że mam siniaka w miejscu uderzenia o kuwetę.
|
|
#3623 |
|
Zakorzenienie
|
jakie łóżeczko?
|
#3624 |
|
Zakorzenienie
|
Klups safari model z Zająckiemi
nie wkleję linka bo na tel siedze
Najszczęśliwszy rok w moim życiu ![]() 12.10.2015 nasz największy Skarb Lena Edytowane przez ewlina Czas edycji: 2015-07-10 o 11:33 |
|
|
|
#3625 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3626 |
|
Wtajemniczenie
|
|
#3627 |
|
Zakorzenienie
|
Hehe to bedzieny mieć takie same
widziałaś może juz na żywo jak wygląda?
|
#3628 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3629 |
|
Zakorzenienie
|
Mam nadzieje ze Bedie Dziś to zdam relacje co i jak
|
#3630 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bardzo ładne i komoda ładna jest do tego z przewijakiem, ale spora krowa
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:19.

plus ściąganie POMIĘDZY karmieniami, żeby pobudzić produkcję
no życia nie miałam w ogóle!...

05.07.2008