|
|
#541 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2015! :)
Ja już przestałam liczyć...
W nocy pieluchę zmieniam 3 razy, ale w dzień mogę w kółko, i w kółko.Zmieniam zawsze przed jedzeniem, a często w trakcie jedzenia robi kupę. Od rana zrobił już 3 kupy. Płakał i płakał, a ja nie wiedziałam czemu. Nie spodziewałam się, że ZNOWU ma pełnego pampersa..
|
#542 |
|
Zakorzenienie
|
u nas też rumianek pomaga. Normalnie robisz herbate z rumianku, przelewasz do butelki i podajesz. Ja jeszcze słodzę glukozą bo nie chce pić takiej nie słodkiej.
|
|
#543 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#544 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój też nie chce pić nie słodkich... W sklepie kupujesz taką glukozę w proszku i tym słodzisz? Wybaczcie głupie pytania, ale kompletnie się nie znam..
|
|
#545 | |||
|
celebriti
|
Cytat:
Cytat:
Ja mówiąc żółte miałam na myśli te bladożółte premium care Yyyyy z 10 Kejti podziwiam. Nie odważyłabym sie jechać tak daleko z corka. ---------- Dopisano o 11:19 ---------- Poprzedni post napisano o 11:16 ---------- Zaczęłam przeglądać te staniki ... Macie wypróbowany ten lupoline usztywniany bo strasznie mnogo ich
|
|
|
#546 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i słodzę jedną płaską łyżeczką glukozy takiej zwylej w proszku kupionej w aptece za dwa zł taka herbatka wystarcza mu na cały dzień, a jeszcze wieczorem sporo wylewam, daje przed karmieniem pare łyków jak jest głodny inaczej za chiny nie chce jej pić. No i podaje tylko przy problemach brzuszkowych, ktoś tu pisał że za często podawane dają odwrotny skutek
|
|
|
#548 |
|
Zakorzenienie
|
My mamy 150 km tylko
Wydaje mi się, że Wojtkowi nie zrobi różnicy czy będzie w domu, czy u kogoś innego. Ważne, że ja i Tż będziemy obok. Zabiorę jego kocyki, jego podusię i kołderkę, będzie czuł swój zapach.
|
#549 |
|
Zakorzenienie
|
Hmm zalezy jak kto patrzy ja roznicy nie widze
![]() Kupowalam 1. Sa spoko Zrobil sie zywszy i juz pogada i w ogole. Ja bym rady nie dala.? Tak Blanka w domu z tz daje mu popalic bo Patryczka jej brakuje. |
|
|
|
#550 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To ja pisałam, że koperkowa herbatka podawana ot tak może wywołać bóle. ![]() Chyba zostaniemy przy wodzie, którą też niezbyt chętnie pije.. ![]() ---------- Dopisano o 11:25 ---------- Poprzedni post napisano o 11:25 ---------- Ale fajnie!!!
|
|
#551 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#552 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Rumianek na prawdę pomaga w ogóle dziewczyny wymacałam sobie jakiegoś guza pod pachą, a w sumie w pasze. Używałam dezodorantu w kulce i kurde coś boli ![]() dotykam a tam jakiś taki bolący guzek... oby nic poważnego
|
|
|
#553 |
|
Zakorzenienie
|
Walczylam z mala od 8 zeby zasnela... I udalo sie. Zaopatrze sie w rumianek
kejti ja bym chyba Twojego Tz zdzielila za taka gadke,ale dobrze ze sie pogodziliscie i wyjezdzacie,maly pewnie przespi cala droge Cos, wiadomo kiedy do domu malego wypisza? PodZiwiam cie kochana,ja bym osiwiala.. Od jutra moj TZ ma tydzien urlopu-jak sie ciesze U nas schodzi okolo 10-12 pampersow na dobe
|
#554 |
|
Zakorzenienie
|
haniula próbowałam nie słodzić to ma odruch wymiotny
|
|
#555 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Premium care active baby chyba. Dla mnie dużo lepsze niż zielone i tak nie odparzaja |
|||
|
|
|
#556 | ||
|
Rozeznanie
|
Minimum 10
często przebieram żeby nie leżał w mokrej ![]() Cytat:
łam zadać to samo pytanie ![]() Cytat:
no i odstawiłam jak napisaliście ze efekt może być odwrotny ![]() My po wizycie u pediatry malec przybiera ładnie, mamy zarobił oczko i Kropelki, pleśniowy i pedzelkowanie i wieczorne kolki synek mało juz śpi ( od urodzenia malo śpi ) i daje popalić ale w towarzystwie jest tak grzeczny i spokojny ze wszyscy się dziwią jak mówię że lobuziak z niego była u nas tez położna z wykładu,m na temat szczepień i w końcu mogę powiedzieć że zdecydowalam jak szczepimy szkoda tylko że to wszystko takie drogie ale nikt nie mówił ze dziecko nie kosztuje Swoją drogą to mimo nieprzespane co nocy i częstej bezradności jestem zakochana w nim
|
|
#557 | |
|
Zakorzenienie
|
A odrobinę glukozy na mokry smoczek? Jak już złapie może być ok.
---------- Dopisano o 11:36 ---------- Poprzedni post napisano o 11:33 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#558 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
O kurde! Pójdziesz z tym do lekarza? Cytat:
Ważne, żeby przed dostał butlę, a potem wkładam go do fotelika i jakbym nie miała dziecka ![]() Wojtek też, ale to jak podaję mu wodę Dziewczyny, w szpitalu miałam co chwilę wenflon wbijany w inne miejsce. Wbili mi go w lewą rękę na koniec, ale ta rurka ciągle wypadała i krew się cofała. Przed podaniem kroplówki zawsze przepychali żyłę i to strasznie bolało, a teraz ten lewy nadgarstek okropnie mnie boli. Czasami nie mogę niczego chwycić. W dodatku w nocy drętwieją mi dwa palce i zanim złapię Małego, to muszę rękę rozruszać, bo się boję. Myślicie, że to jest od tego wenflonu? Czy co tam mi się dzieje?
|
|
#559 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
teraz mając porównanie przy dwójce dzieci stwierdzam, że karmienie butlą jest wygodniejsze Cytat:
Cytat:
na poczatku po otworzeniu paczki zapach wydawał się dziwny ale potem wywietrzał |
|||||
|
|
|
#560 | |||
|
celebriti
|
Cytat:
![]() Moze zapalenie żyły ? Lepiej to pokaz lek. Cytat:
Jeżu o ile karmisz... Przepraszam, nie pamietam ---------- Dopisano o 11:53 ---------- Poprzedni post napisano o 11:52 ---------- Z pozycji pachy. Ale ja pisze, tzn tej ajpad
|
|
|
#561 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tż też mnie wysyła, ale pójdę chyba dlatego, żeby on miał okazję siedzieć z dzieckiem
|
|
#562 |
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny! Mały trochę walczył w nocy i nie chciał spać... Przed chwilą odpłynął.
Byliśmy z nim u dermatologa - od 2,5 tyg ma wysypkę, a teraz zaczęło na uszkach ropieć tzn, robi się taka żółta skorupka Ma łojotokowe zapalenie skóry, biedny Maluch, całą buzię ma wysypaną. Ale ponoć to często dopada takie malenstwa, ze względu na hormony, które dostał ode mnie. Mam nadzieję, że niedługo mu to przejdzie.A za tydzien robimy chrzciny. |
|
|
|
#563 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do infekcji to nie wiem, nie czuję się chora... Cytat:
Może tym wenflonem uszkodzili Ci nerw? albo żle krew przepływa skoro dretwieje..
|
|
|
#564 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas jak na razie tego nie było a położna mówiła, że ok 6 tyg. może to wystąpić. Mała zaczyna dzisiaj 9 tydz. i nic takiego się nie działo. Btw. za 5 dni będą pełne 2 miesiące! Jak to leci! ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#565 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, ja przepraszam że pisze w Waszym wątku, no ale musze Wam podziękowac.
Jestem obecnie w 33tc, od jakiegoś tygodnia-dwóch mam takie myśli, że sobie nie poradze, że z dwójką dzieci ciężko, jak to będzie, że bedę złą matką... Że bedzie baby blues itd. Ale jak wchodze na Wasz wątek, to jakoś mi lepiej. Wiem, że jakoś to bedzie, że raz jest gorzej a raz lepiej ale Wy dajecie tak super radę, mam nadzieje że ja też dam. Dziekuje Wam jeszcze raz, że mogę Was czytac
|
#566 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Fartuch z opisu wygląda na powiększony węzeł chlonny. Najczęściej niczego złego nie oznacza. Na usg piersi powinno się go sprawdzić. Ilonus biedny maluszek....
|
|
#567 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jaka oszczędność A co do samych pampkow moi chłopcy ich nie tolerują więc używamy Dady. Ja tam jestem zadowolona. Ponoć tescowe pieluchy też są dobre ale nie mialam okazji wypróbować.Cytat:
Mój też ma czasem takie teksty ale szybko ustawiam go do pionu Póki facet nie doswiadczy to nie zrozumie A gdzie nad to morze jedziecie?
|
||
|
|
|
#568 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja tez się boję kolek... Oj może faktycznie lepiej do lekarza z tym idź... Cytat:
Ja dziś jednego wyciagnelam przez przypadek, ale nic nie poczułam :p Cytat:
nie ma się co zamartwiac ma zaś,głowa do góry!
|
|||
|
|
|
#569 |
|
Zakorzenienie
|
zastanawiałam się czy kupić ale przeczytałam opinie że są sztywne i słabo wchłaniają.
My używamy zielonych Pampersów i jestem zadowolona bo sa mięciutkie. Dostałam od położnej próbki pieluch i Pampersy te białe są super- mięciutkie, wygodne, chłonne, tescowe są sztywne i grube- jestem na |
|
|
|
#570 |
|
Raczkowanie
|
hej laski
Moja córa nie ma apetytu od dwóch dni, ja, ale mało jak na nią, ale kupki i siku robi normalnie czy Wasze dzieciaczki tez mają takie dni?
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:41.

W nocy pieluchę zmieniam 3 razy, ale w dzień mogę w kółko, i w kółko.

i udanego wyjazdu !

Ale przecież nikt mu nie każe pracować do 20, tylko on sobie już dawno ustalił takie godziny pracy. Miał to zmienić, jak się urodzi Wojtek, ale średnio mu wychodzi, bo raz wróci o 17, a raz o 21...
rosi:
Mój też ma czasem takie teksty ale szybko ustawiam go do pionu