Pielęgnacja loków, loczków i fal, niech się kręcą! :) Część XXII - Strona 45 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-07-08, 14:55   #1321
Klaudenc
Moderator

Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal, niech się kręcą! :) Część XXII

Może sobie kup zwykłą szamponetkę - z Marion widziałam kiedyś ładny efekt, o tutaj:
http://www.alteregoblog.pl/2011/12/p...-rudosci.html#
Klaudenc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-08, 15:01   #1322
zagubiona94
Raczkowanie

Ooo, faktycznie ładnie wyszło! Przemyślę też szamponetkę w takim razie
Stary 2015-07-08, 15:03   #1323
sandrek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Klaudenc Pokaż wiadomość
Do golenia nóg to ja tego za 2 lata nie zużyję, jedną maskę bardzo lubię ale właśnie lubi mi matowić. Chyba muszę pokombinować, może po prostu zacznę olejować takim serum w sprayu z odżywki, wody i oleju a resztę mi chyba pozostanie oddać w prezencie.

Cytat:
Napisane przez martaakow Pokaż wiadomość
A to ja do golenia nóg ekspresowo zużywałam odżywki. Może jakoś dużo tego paćkałam na nogi.
Kiedyś zrobiłam sobie taki spray, jak piszesz, ale nie dało rady, bo atomizer mi się od niego zapychał. Może miałam jakiś kiepski.
No ja lubię zużywać do golenia nóg. teraz mam Nivea Hydro Care. Maszynka ma wtedy fajny poślizg, nogi nie są suche
sandrek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-08, 15:10   #1324
Klaudenc
Moderator

Cytat:
Napisane przez sandrek Pokaż wiadomość
No ja lubię zużywać do golenia nóg. teraz mam Nivea Hydro Care. Maszynka ma wtedy fajny poślizg, nogi nie są suche
Ty używałaś jakiegoś szamponu z dr organic czy mi się wydaje? Chcę kupić jutro jakiś, miałam różany ale chyba chcę jakiś inny spróbować.
Stary 2015-07-08, 15:13   #1325
sandrek
Zakorzenienie

Cytat:
Ty używałaś jakiegoś szamponu z dr organic czy mi się wydaje? Chcę kupić jutro jakiś, miałam różany ale chyba chcę jakiś inny spróbować.
Nie, nie ja
Stary 2015-07-08, 15:29   #1326
Klaudenc
Moderator

Cytat:
Nie, nie ja
Nie wiem czemu myslałam że to Ty xD
Właśnie, jakich szamponów używacie? Ja pokochałam ostatnio 1 szampon, który był dostępny tylko raz i już więcej go nie zobaczyłam. Działa właśnie podobnie do dr organic, kwestia tego że jest o wiele tańszy. Ma taką śmieszną konsystencję galaretki.
Stary 2015-07-08, 15:40   #1327
sandrek
Zakorzenienie

Cytat:
Właśnie, jakich szamponów używacie? Ja pokochałam ostatnio 1 szampon, który był dostępny tylko raz i już więcej go nie zobaczyłam. Działa właśnie podobnie do dr organic, kwestia tego że jest o wiele tańszy. Ma taką śmieszną konsystencję galaretki.
Ja używam Alterry, ale chcę ją zmienić. Po prostu nie miałam innego szamponu, a wkurzało mnie, że przy myciu odżywką nie mogę domyc włosów. Babydream i inne myjadla delikatne odpadają. :p
Stary 2015-07-08, 15:53   #1328
SceneQueene
Zakorzenienie

Cytat:
Obecnie w użyciu na zmianę- Yves Rocher lissage, Dove Daily moisture, Glisskur hyialuron, Glisskur Deep repair, barwa czarna rzepa, Garnier awokado i karite, Mrs Potters aloes.

Wysłane poprzez Sony Xperia Z2.

OkiemJulii
FB
Insta
FAQ1 - Jak szybko zapuścić włosy?
FAQ2- dekoloryzacja, kąpiel rozjaśniająca, likwidacja odcieni, numery farb
SceneQueene jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-08, 16:03   #1329
martaakow
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zagubiona94 Pokaż wiadomość
Aaa, no rozumiem. Raczej nic nowego Venita nie wypuściła, bo właśnie w tej odżywce koloryzującej jest indygo i jakieś barwniki z numerami, choć w sumie nie bardzo znam się na składach tego typu produktów. Ja właśnie chcę coś stacjonarnie na wypróbowanie koloru znaleźć i zrobić, by się wypłukało, bo nie mam pojęcia, czy mi w ogóle kolor będzie pasował, mogła bym Khadi do glossa kupić, ale nie chcę rudego pod czerwony tylko pod pomarańcz, a wydawać 30 zeta tylko po to by zrobić raz glossa (bo potem na przykład okaże się, że kolor mi nie podejdzie) jest bez sensu Zrobię najwyżej tą odżywką z Venity tak jak na opakowaniu napisane i już, bo w sumie na trzymać 8-10 myć, więc liczę, że po takim czasie się wypłucze Albo pokombinuje i wymieszam ją jednak jeszcze z jakąś odżywką i olejem, by potem siana na łbie nie mieć

---------- Dopisano o 14:49 ---------- Poprzedni post napisano o 14:48 ----------

Mhmm... a no właśnie ja słyszałam, że się wypłukujee... No trudnoo, także henny prawdziwej na pewno nie użyję, bo nie chce farbować głowy trwale.
Ja podobnie jak Klaudenc proponuję Ci jednak szamponetkę, tylko unikałabym tych z Palette, bo podobno kiepsko się wypłukują, tzn. nie do końca.
Ja używałam z Marion i z Joanny. Obie polecam.

Cytat:
Ja ostatnio kupiłam z Syossa ten:
http://www.bdsklep.pl/gfx/9000100729...me-szampon.jpg
I jest całkiem fajny. Ładnie domywa, nie obciąża, nie czuć nic po nim na włosach, a nie szoruje też włosów do skrzypienia. Włosy są po nim miękkie i delikatne.
martaakow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-09, 00:30   #1330
krolewna_smieszka
Zakorzenienie

Wypróbowałam ostatnio odżywkę Ziai z jedwabiem bs (stosowałam ją jako ds) oraz odżywkę Yves Rocher z baobabem, obie są dla mnie bardzo ok.

A tak poza tym to oczywiście po powrocie do Vancouver mam mega szopę, siano i ogólnie masakrę, bez silikonów tutaj się nie da ogarnąć moich włosów. :/ W Polsce mogłam sobie zrobić minimalną stylizację i miałam piękne włosy, a tu muszę nawalić tonę kosmetyków, żeby jakoś wyglądały. :/ Bleh. Strasznie mi też od kilku dni wypadają włosy, pewnie przez zmianę klimatu oraz chorobę, bo od 2 tygodni nie mogę się wyleczyć z przeziębienia. No ale już coraz lepiej się czuję, to może moim włosom też się poprawi.

---------- Dopisano o 00:30 ---------- Poprzedni post napisano o 00:15 ----------

Przeglądając wątki trafiłam na filmiki tej dziewczyny. Superowe fryzury, szkoda, że właśnie ścięłam na krótko włosy.
Stary 2015-07-09, 00:57   #1331
201605161428
Konto usunięte

Ja z kolei od temperatur mam po dniu wielki przetluszcz na grzywce
201605161428 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-09, 06:15   #1332
sandrek
Zakorzenienie

Dziewczyny, jak używacie szamponów z SLSem na co dzień, to nie widzicie zmian w kondycji włosów? Jest lepiej, gorzej?

---------- Dopisano o 06:15 ---------- Poprzedni post napisano o 06:14 ----------

Cytat:
Napisane przez TheUnlike Pokaż wiadomość
Ja z kolei od temperatur mam po dniu wielki przetluszcz na grzywce
Ja chce zrobić sobie grzywkę na prosto, ale właśnie po keratynowym prostowaniu na jesien :p bo latem bym nie wytrzymała z taką grzywka.
Stary 2015-07-09, 10:34   #1333
Klaudenc
Moderator

Cytat:
Dziewczyny, jak używacie szamponów z SLSem na co dzień, to nie widzicie zmian w kondycji włosów? Jest lepiej, gorzej?.
Ja lubię mocne szampony, ale muszą być bez soli. Jak mają sól to jest pogrom, od kiedy uzywam szamponów bez tego składnika to stopniowo widzę poprawę.
Czemu wszystkie kosmetyki z pięknymi składami muszą być zepsute dodatkiem gliceryny, why? Interesują mnie 2 kosmetyki, 1 nie kupię na pewno mimo składu i recenzji bo ta gliceryna coś za wysoko, a druga ma skład cudowny.
http://4.bp.blogspot.com/-yCCJResTqu...0/PA076045.JPG
tylko zaś ta gliceryna i nie wiem. Odżywka z tej serii słabo mi wypadła, ale ma gliceryny sporo więcej. Włosowe dylematy
Stary 2015-07-09, 10:56   #1334
zagubiona94
Raczkowanie

Cytat:
Ja podobnie jak Klaudenc proponuję Ci jednak szamponetkę, tylko unikałabym tych z Palette, bo podobno kiepsko się wypłukują, tzn. nie do końca.
Ja używałam z Marion i z Joanny. Obie polecam.
Przemyśle to Choć często słyszę, że się komuś szamponetki nie wypłukały
Stary 2015-07-09, 11:12   #1335
Nieszka__
Zadomowienie

Cytat:
A ja używam "Tradycyjny syberyjski szampon przeciw wypadaniu włosów na łopianowym propolisie" - i bardzo lubię, chociaż tu również jest dziwna konsystencja, nierzadko pacnie po prostu na wannę
Nieszka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-09, 12:40   #1336
martaakow
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez krolewna_smieszka Pokaż wiadomość

Przeglądając wątki trafiłam na filmiki tej dziewczyny. Superowe fryzury, szkoda, że właśnie ścięłam na krótko włosy.
Fajnie to wygląda, tylko szkoda, że mam proste, o połowę rzadsze i o połowę krótsze włosy.
Niektóre upięcia, które ona robi, znam, ale na moich włosach się kompletnie nie trzymają bo włosy wychodzą z upięcia, wyślizgują się.
No i na moich bidach nie wygląda to już tak efektownie.
Np. jak ja bym wzięła do koka połowę włosów, a resztę zostawiła, to kok by był wielkości piłeczki do ping ponga, a na plecach bym miała prześwity i miernotę.

Cytat:
Dziewczyny, jak używacie szamponów z SLSem na co dzień, to nie widzicie zmian w kondycji włosów? Jest lepiej, gorzej?
Nie mam przyklapu, włosy są bardziej świeże, uniesione.
Pogorszenia nie zauważyłam, ale unikam tzw. rypaczy o bardzo prostym składzie, po których włosy aż skrzypią. Wolę już jak gdzieś w okolicach zapachu jest silikon, olej, gliceryna, aloes, cokolwiek.

Cytat:
Przemyśle to Choć często słyszę, że się komuś szamponetki nie wypłukały
Może tak się zdarzyć.
Ale jeśli nie robisz drastycznie innego koloru, myślę, że nie będzie to przeszkadzać.
Moja szamponetka przetrwała rozjaśnianie Nałożyłam ją ok. 2 tygodnie przed rozjaśnianiem, a po rozjaśnianiu przestałam widzieć jej ślady po ok. miesiącu i 2 innych farbach.
Ale to tak w ramach ciekawostki raczej, bo po pierwsze, moja szamponetka była czerwono-różowa kładziona na włosy średni blond, po drugie, trzymałam na niej (tzn. na szamponetce na naturalnych, a nie na wcześniej kiedyś farbowanych) rozjaśniacz bardzo krótko i z niskim oksydantem, bo myślałam, że nie trzeba tak dlugo jak na reszcie włosów, a po trzecie rozjaśnianie szamponetki wcale nie jest takie oczywiste, jakby o tym pomyśleć.

Nie myj włosów jakimś strasznym rypaczem przed szamponetką. Nie radzę też jakiegoś szamponu napakowanego silikonami, ale jakiś taki nieźle myjący, ale nie do skrzypienia, się nada.
Im mocniej wyrypiesz, tym głębiej i trwalej ma szanse wniknąć szamponetka. A skoro będziesz chciała ją zmyć, to nie rób tak.

---------- Dopisano o 12:40 ---------- Poprzedni post napisano o 12:29 ----------

To są niestety fryzury bardziej mierzone w moje włosy:
https://www.youtube.com/watch?v=h8N3s7O8l6k

Szkoda tylko, że ona ma twarz Scarlett Johansson i we wszystkich wygląda ładnie, a ja robię to samo i wyglądam jak przychlast.

Edytowane przez martaakow
Czas edycji: 2015-07-09 o 12:31
Stary 2015-07-09, 13:13   #1337
Klaudenc
Moderator

Zazdroszczę ludziom którzy mogą tak z fryzurami kombinować, ja mam bajecznie ostre rysy twarzy i mało co mi pasuje poza kokiem, a teraz przez te zakola to w ogóle nic bo łysa glaca zaraz widoczna. Jak już czeszę to albo tak albo tak:
http://estaticos01.telva.com/albumes..._albumes_0.jpg
http://www.blackhairclub.com/wp-cont...rstyles-14.jpg

więc i dla mizernych włosów dobre.

Wyczaiłam ostatnio że mam zielonkawą karnację. Dodałam do podkładu żółtego troszkę zgniłozielonego pigmentu i jest idealny. Czuję się jak ufoludek xD

Edytowane przez Klaudenc
Czas edycji: 2015-07-09 o 13:22
Stary 2015-07-09, 13:18   #1338
201605161428
Konto usunięte

Keira ma bardzo ladne fryzurki Ja poza przetluszczaniem sie ostatnio bardzo z falami dogaduje - faluja sie tak od 3/4 dlugosci, dzieki czemu mam moj ulubiony efekt,plasko przy czubku i krecenie przy twarzy
Stary 2015-07-09, 13:49   #1339
Milena_ 798
Raczkowanie

Jest tu jakaś Torunianka? Poleci mi ktoś dobrego fryzjera który wie co to są 2 cm ?
Moje stare konto
Milena_ 798 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-09, 13:53   #1340
SceneQueene
Zakorzenienie

Cytat:

---------- Dopisano o 06:15 ---------- Poprzedni post napisano o 06:14 ----------

Ja chce zrobić sobie grzywkę na prosto, ale właśnie po keratynowym prostowaniu na jesien bo latem bym nie wytrzymała z taką grzywka.
Ja nie widzę różnicy.

Wysłane poprzez Sony Xperia Z2.

OkiemJulii
FB
Insta
FAQ1 - Jak szybko zapuścić włosy?
FAQ2- dekoloryzacja, kąpiel rozjaśniająca, likwidacja odcieni, numery farb
SceneQueene jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-09, 17:57   #1341
krolewna_smieszka
Zakorzenienie

Cytat:

To są niestety fryzury bardziej mierzone w moje włosy:
https://www.youtube.com/watch?v=h8N3s7O8l6k
Ale zdolne są te laski. Robią byle co i wychodzi super fryzura.

Moje włosy uwielbiają szampony z SLS. Po najgorszych rypaczach wyglądają świetnie. Ale dla ich zdrowia staram się czasem używać delikatniejszych szamponów.
Stary 2015-07-09, 18:12   #1342
zagubiona94
Raczkowanie

Cytat:
Może tak się zdarzyć.
Ale jeśli nie robisz drastycznie innego koloru, myślę, że nie będzie to przeszkadzać.
Moja szamponetka przetrwała rozjaśnianie Nałożyłam ją ok. 2 tygodnie przed rozjaśnianiem, a po rozjaśnianiu przestałam widzieć jej ślady po ok. miesiącu i 2 innych farbach.
Ale to tak w ramach ciekawostki raczej, bo po pierwsze, moja szamponetka była czerwono-różowa kładziona na włosy średni blond, po drugie, trzymałam na niej (tzn. na szamponetce na naturalnych, a nie na wcześniej kiedyś farbowanych) rozjaśniacz bardzo krótko i z niskim oksydantem, bo myślałam, że nie trzeba tak dlugo jak na reszcie włosów, a po trzecie rozjaśnianie szamponetki wcale nie jest takie oczywiste, jakby o tym pomyśleć.

Nie myj włosów jakimś strasznym rypaczem przed szamponetką. Nie radzę też jakiegoś szamponu napakowanego silikonami, ale jakiś taki nieźle myjący, ale nie do skrzypienia, się nada.
Im mocniej wyrypiesz, tym głębiej i trwalej ma szanse wniknąć szamponetka. A skoro będziesz chciała ją zmyć, to nie rób tak.
No ja na ciemnym brązie swoim naturalnym chce zrobić rude, ale nie jasne, tylko właśnie takie ciemne jak moje, tylko, żeby przebijał delikatnie tam jakiś rudy, czy poblask rudego, czy coś
W zeszłym roku używałam odżywki z Mariona do włosów rudych i po kilku saszetkach miałam właśnie włosy pod czerwone, ciemne, ale widać było inny kolor. I tyle razy nawaliłam tej odżywki na głowę, że mi w końcu zejść kolor nie chciał, więc użyłam chyba z dwa razy do włosów brązowych i miałam z powrotem swoje, tyle, że w sztucznym świetle czerwony błysk został

Okeeej, zapamiętam, tylko niestety nie mam takiego szamponu, ponieważ mój skalp toleruje tylko rypacze z SLS I co śmieszne, po umyciu przy skórze głowy włosy mięciutkie, a nie daje tam żadnych odżywek ani nic, a jak długość umyje rypaczem to jest nie miło No ale postaram się coś wymyślić, może po prostu na brudne włosy nałożyć bez mycia, a dopiero później umyć, znaczy się po kolejnym dniu.
Stary 2015-07-09, 18:15   #1343
martaakow
Zakorzenienie

Cytat:
No ja na ciemnym brązie swoim naturalnym chce zrobić rude, ale nie jasne, tylko właśnie takie ciemne jak moje, tylko, żeby przebijał delikatnie tam jakiś rudy, czy poblask rudego, czy coś
W zeszłym roku używałam odżywki z Mariona do włosów rudych i po kilku saszetkach miałam właśnie włosy pod czerwone, ciemne, ale widać było inny kolor. I tyle razy nawaliłam tej odżywki na głowę, że mi w końcu zejść kolor nie chciał, więc użyłam chyba z dwa razy do włosów brązowych i miałam z powrotem swoje, tyle, że w sztucznym świetle czerwony błysk został

Okeeej, zapamiętam, tylko niestety nie mam takiego szamponu, ponieważ mój skalp toleruje tylko rypacze z SLS I co śmieszne, po umyciu przy skórze głowy włosy mięciutkie, a nie daje tam żadnych odżywek ani nic, a jak długość umyje rypaczem to jest nie miło No ale postaram się coś wymyślić, może po prostu na brudne włosy nałożyć bez mycia, a dopiero później umyć, znaczy się po kolejnym dniu.
No tak może być, że ciepły odcień pozostanie. Ewentualnie można go stonować później delikatnie.

Na brudne włosy szamponetki bym nie dawała. Ona działa powierzchniowo, więc bałabym się, że nierówno złapie. Już chyba lepiej umyć rypaczem. Jak masz takie fajne zdrowe włosy, to bez większego znaczenia chyba
Stary 2015-07-09, 18:36   #1344
201605161428
Konto usunięte

Ogolnie troche boje sie, ze naturalki nie beda sie tak ladnie krecic jak farbowance, patrzac jak skret sie obniza z dlugoscia naturalek.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1436459811590.jpg (81,8 KB, 45 załadowań)
Stary 2015-07-09, 18:59   #1345
martaakow
Zakorzenienie

Cytat:
Ogolnie troche boje sie, ze naturalki nie beda sie tak ladnie krecic jak farbowance, patrzac jak skret sie obniza z dlugoscia naturalek.
Mnie skręt znikł wraz z "wyhodowaniem" zdrowych włosów, więc chyba jest to możliwe też u Ciebie na naturalkach.
Jak miałam włosy po rozjaśnianiu, podniszczone, to po doprowadzeniu ich do dobrego stanu kręciły się jak głupie. A jak później już ich nie niszczyłam, to skręt zaczął schodzić coraz niżej i niżej, aż przestały się w ogóle falować.
Ale podejrzewam też u siebie długość i hormony, bo teraz (no dobra, 8 miesięcy temu) znowu je rozjaśniałam i nie chcą falować. Jedynie te z przodu krótsze. I od spodu trochę. Może też dlatego, że nie są wycieniowane z tyłu w ogóle, ale nie zamierzam cieniować, bo cenię sobie wygodę chodzenia w (prawie) prostych włosach, a proste cieniowane u mnie wyglądają bardzo biednie. Za mało włosów na głowie.
Stary 2015-07-09, 19:25   #1346
201605161428
Konto usunięte

Eh nie strasz martaakow :p W razie czego farbne od nowa

Dziewczyny znam was tyle, ze chyba moge zapytac: czy nie wraca ktoras z was z anglii na wakacje do polski? Konczy mi sie zapas bootsa i chetnie kupilabym pudlo 6-8 sztuk, ale wiem, ze przesylka duzo kosztuje, a ta w Polsce jednak sporo tansza
Stary 2015-07-09, 19:56   #1347
martaakow
Zakorzenienie

Cytat:
Eh nie strasz martaakow :p W razie czego farbne od nowa
A ja farbnę, jak się okaże, że moje naturalne są jednak bardzo ciemne , chociaż na razie ładnie się zlewają się z resztą, którą określiłabym jako poziom 8.

W dodatku ostatnio co drugie mycie używam srebrnej płukanki i w końcu nie mam rudawych/rudych włosów, jestem bardzo zadowolona.
Stary 2015-07-09, 20:41   #1348
Klaudenc
Moderator

Jestem zadowolona jak nie wiem bo ten szampon co tak lubię jeszcze był w poundlandzie i nie zapowiada się by zniknął - tym razem wzięłam inną wersję zapachową. Generalnie to takie podróby organix w tych śmiesznych jajowatych butelkach. Oczyszczają bardzo dobrze, włoski są gładkie i jednocześnie nie piszczą po myciu. Nie mają też soli ani silikonów przed zapachem, a kosztują tylko funta i są baaaaardzo wydajne.

Ja Unlajku niestety się w te wakacje nie wybieram do Polski - ale zobacz może na ebay czy allegro, tam czasami są te kremy.
Stary 2015-07-09, 21:12   #1349
201605161428
Konto usunięte

Klaudenc: szukalam juz ale na ebay duze koszta wysylki, a na allegro doslownie 300% marzy.
Stary 2015-07-10, 14:42   #1350
myszka2020
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez krolewna_smieszka Pokaż wiadomość
Dostałam w prezencie te gumki do włosów - "kable telefoniczne". Super są dla mnie.
Kabelki są bardzo fajne, nie odgniatają mi się aż tak, jak inne gumki

Cytat:
Pokazuję włosie w Słoneczku Na jednym zdjęciu wyglądają na trochę suche, ale w ogóle takie nie były, przed zrobieniem zdjęcia machałam nimi dlatego tak wyglądają
Ale długie są, moje marzenie

Cytat:
Ludziska, cud, olej ryżowy zwalczył mi siańsko! Mam już takie normalne te włosy, nie są już tak mocno suche.
Oo widzisz, u mnie ryżowy praktycznie bez efektów, ale my to mamy odwrotnie :P

---------- Dopisano o 14:42 ---------- Poprzedni post napisano o 14:26 ----------

Cytat:
5 alg, bo miala najlepsze opiwinie na KWC

Ja musze koniecznie zaji sprobowac, ale jej balsamy do ciala tak mnie uczulaja ze boje sie cokolwiek z niej kupic.
Lubiłam tą maskę, może znowu kupię

Cytat:
Napisane przez Gjanduja Pokaż wiadomość
Po długich rozmyślaniach jednak kupiłam Natura Siberica - Profesjonalny Żel do Tworzenia Loków. Wczoraj spróbowałam i jestem bardzo zadowolona
Nałożyłam na cieknące włosy ilość wielkości ziarna groszku, potem ręcznikowanie i wyschły naturalnie. Po wyschnięciu miałam bardzo ładne loki, włosy były odbite od nasady i nie sklejone. Co najważniejsze po nocy efekt się utrzymuję spryskałam tylko własnej produkcji mgięłką z olejem.
Nie będą używała często, żeby nie przesuszyć (dużo ziół w składzie) ale mam nadzieję sprawdzi sie na sytuację kiedy szczególnie zależy mi na dobrych włosach
Myślę, że raz za czas na pewno nie zrobi krzywdy

Cytat:
Napisane przez sandra1515 Pokaż wiadomość
Ale mamy wyczucie nie dość, że pytamy o to samo w tym samym czasie to zobacz co ja dziś kupiłam tylko ja zdecydowałam się na żel mam nadzieję, że też będę zadowolona tak jak Ty

Ja chyba mam zakupoholizm włosowy non stop coś kupuje ale patrząc na składy tych cudeniek nie mogłam odmówić

Włosy mam w tak okropnym stanie, że w życiu takich nie miałam chwytam się wszystkiego co możliwe wczoraj użyłam garnier gęste i zachwycające dzisiaj kolejno 4 osoby pytały mnie co z tymi włosami narobiłam tego się nie da opisać wyglądałam jakbym była łysa włosy sklejone w 3 dredy przylizana góra każdy włos w inną stronę masakra winię za to pogodę 36 stopni to chyba też ma jakiś wpływ
Mam balsam z ecolabu, ale renegerujący z olejem żurawinowym
I szampon jest cudny, ale może obciążać po kilku użyciach, b ma guar

Cytat:

Nie chcę zapeszać, ale jakiś cud się stał. Nigdy, przenigdy żadna odżywka od kiedy mam kryzys nie potrafiła solidnie nawilżyć i dociażyć włosów. Ani olej. Dziś umyłam tylko szamponem, nałożyłam odżywkę na bazie stearyl alcohol, przed zapachem olej sojowy, po zapachu proteiny pszeniczne daleko i panthenol. Posiedziałam w czepku 20 minut. Spłukuję i włosy są jakby pokryte czymś woskowym, ale tak pozytywnie, bardzo mocno wygładzone ale zbijały się w grupki. Dodam, że przed myciem było lekko i napuszono. Suszę - i nie wierzę! Objętosć szalona, włosy błyszczą, są lekkie ale gładkie, dość dobrze dociążone, wręcz lekko mięsiste, sprężyste. Odżywka za jakieś 4 złote. z Aldi.

Chciałabym żeby faktycznie mi służyła. Szkoda, że zdjęcie nie oddaje efektu.
Pamiętam, jak już pisałaś kiedyś, że służy Ci stearyl alkohol

Cytat:
Biolaven z winogronem i lawendą Tylko ma guar i po 2-3 umyciach muszę oczyścić, ale jest boski

Cytat:

Ja chce zrobić sobie grzywkę na prosto, ale właśnie po keratynowym prostowaniu na jesien :p bo latem bym nie wytrzymała z taką grzywka.
Oj, jakbym używała ziołowego SLSiaka na co dzień, to sianko bym miała, muszę myć odżywką

Cytat:
Ja lubię mocne szampony, ale muszą być bez soli. Jak mają sól to jest pogrom, od kiedy uzywam szamponów bez tego składnika to stopniowo widzę poprawę.
Czemu wszystkie kosmetyki z pięknymi składami muszą być zepsute dodatkiem gliceryny, why? Interesują mnie 2 kosmetyki, 1 nie kupię na pewno mimo składu i recenzji bo ta gliceryna coś za wysoko, a druga ma skład cudowny.
http://4.bp.blogspot.com/-yCCJResTqu...0/PA076045.JPG
tylko zaś ta gliceryna i nie wiem. Odżywka z tej serii słabo mi wypadła, ale ma gliceryny sporo więcej. Włosowe dylematy
Znam ten ból, wszędzie prawie gliceryna Ale jak dorzucę oleju do czegoś mocno glicerynowego to jest lepiej. Acz nie zawsze

Jestem tak zła na joaśki bez spłukiwania. Kiedyś nie robiły mi krzywdy, albo tego nie widziałam Używałam ich w zeszłym roku i zauważyłam, że strasznie mnie matowią i przeuszają. Odstawiłam, teraz miałam włosy w fajnej kondycji, chciałam wykończyć, bo została mi resztka lnianej, po kilkunastu użyciach jako b/sa znowu matowe, suche sianko. Wywaliłam, blee. Jako b/sa używam rozwodnionego balsamu green pharmacy z olejem arganowym, najlepszy - i bez nawilżaczy
myszka2020 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości