|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1321 |
|
Moderator
|
Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal, niech się kręcą! :) Część XXII
Może sobie kup zwykłą szamponetkę - z Marion widziałam kiedyś ładny efekt, o tutaj:
http://www.alteregoblog.pl/2011/12/p...-rudosci.html# |
|
|
|
#1322 |
|
Raczkowanie
|
Ooo, faktycznie ładnie wyszło! Przemyślę też szamponetkę w takim razie
|
|
#1323 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
teraz mam Nivea Hydro Care. Maszynka ma wtedy fajny poślizg, nogi nie są suche
|
||
|
|
|
#1324 |
|
Moderator
|
|
|
|
|
#1325 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1326 |
|
Moderator
|
Nie wiem czemu myslałam że to Ty xD
Właśnie, jakich szamponów używacie? Ja pokochałam ostatnio 1 szampon, który był dostępny tylko raz i już więcej go nie zobaczyłam. Działa właśnie podobnie do dr organic, kwestia tego że jest o wiele tańszy. Ma taką śmieszną konsystencję galaretki. |
|
|
|
#1327 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1328 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane poprzez Sony Xperia Z2.
Każdy problem da się rozwiązać, o ile ma się odpowiednio duży plastikowy worek. OkiemJulii FB Insta FAQ1 - Jak szybko zapuścić włosy? FAQ2- dekoloryzacja, kąpiel rozjaśniająca, likwidacja odcieni, numery farb |
|
|
|
|
#1329 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja używałam z Marion i z Joanny. Obie polecam. Cytat:
http://www.bdsklep.pl/gfx/9000100729...me-szampon.jpg I jest całkiem fajny. Ładnie domywa, nie obciąża, nie czuć nic po nim na włosach, a nie szoruje też włosów do skrzypienia. Włosy są po nim miękkie i delikatne. |
||
|
|
|
#1330 |
|
Zakorzenienie
|
Wypróbowałam ostatnio odżywkę Ziai z jedwabiem bs (stosowałam ją jako ds) oraz odżywkę Yves Rocher z baobabem, obie są dla mnie bardzo ok.
A tak poza tym to oczywiście po powrocie do Vancouver mam mega szopę, siano i ogólnie masakrę, bez silikonów tutaj się nie da ogarnąć moich włosów. :/ W Polsce mogłam sobie zrobić minimalną stylizację i miałam piękne włosy, a tu muszę nawalić tonę kosmetyków, żeby jakoś wyglądały. :/ Bleh. Strasznie mi też od kilku dni wypadają włosy, pewnie przez zmianę klimatu oraz chorobę, bo od 2 tygodni nie mogę się wyleczyć z przeziębienia. No ale już coraz lepiej się czuję, to może moim włosom też się poprawi. ---------- Dopisano o 00:30 ---------- Poprzedni post napisano o 00:15 ---------- Przeglądając wątki trafiłam na filmiki tej dziewczyny. Superowe fryzury, szkoda, że właśnie ścięłam na krótko włosy.
|
#1331 |
|
Konto usunięte
|
Ja z kolei od temperatur mam po dniu wielki przetluszcz na grzywce
|
|
|
|
#1332 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, jak używacie szamponów z SLSem na co dzień, to nie widzicie zmian w kondycji włosów? Jest lepiej, gorzej?
---------- Dopisano o 06:15 ---------- Poprzedni post napisano o 06:14 ---------- Ja chce zrobić sobie grzywkę na prosto, ale właśnie po keratynowym prostowaniu na jesien :p bo latem bym nie wytrzymała z taką grzywka. |
|
|
|
#1333 | |
|
Moderator
|
Cytat:
Czemu wszystkie kosmetyki z pięknymi składami muszą być zepsute dodatkiem gliceryny, why? Interesują mnie 2 kosmetyki, 1 nie kupię na pewno mimo składu i recenzji bo ta gliceryna coś za wysoko, a druga ma skład cudowny. http://4.bp.blogspot.com/-yCCJResTqu...0/PA076045.JPG tylko zaś ta gliceryna i nie wiem. Odżywka z tej serii słabo mi wypadła, ale ma gliceryny sporo więcej. Włosowe dylematy
|
|
|
|
|
#1334 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Choć często słyszę, że się komuś szamponetki nie wypłukały
|
|
|
#1335 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1336 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niektóre upięcia, które ona robi, znam, ale na moich włosach się kompletnie nie trzymają bo włosy wychodzą z upięcia, wyślizgują się. No i na moich bidach nie wygląda to już tak efektownie. Np. jak ja bym wzięła do koka połowę włosów, a resztę zostawiła, to kok by był wielkości piłeczki do ping ponga, a na plecach bym miała prześwity i miernotę. ![]() Cytat:
Pogorszenia nie zauważyłam, ale unikam tzw. rypaczy o bardzo prostym składzie, po których włosy aż skrzypią. Wolę już jak gdzieś w okolicach zapachu jest silikon, olej, gliceryna, aloes, cokolwiek. Cytat:
Ale jeśli nie robisz drastycznie innego koloru, myślę, że nie będzie to przeszkadzać. Moja szamponetka przetrwała rozjaśnianie Nałożyłam ją ok. 2 tygodnie przed rozjaśnianiem, a po rozjaśnianiu przestałam widzieć jej ślady po ok. miesiącu i 2 innych farbach. ![]() Ale to tak w ramach ciekawostki raczej, bo po pierwsze, moja szamponetka była czerwono-różowa kładziona na włosy średni blond, po drugie, trzymałam na niej (tzn. na szamponetce na naturalnych, a nie na wcześniej kiedyś farbowanych) rozjaśniacz bardzo krótko i z niskim oksydantem, bo myślałam, że nie trzeba tak dlugo jak na reszcie włosów, a po trzecie rozjaśnianie szamponetki wcale nie jest takie oczywiste, jakby o tym pomyśleć. Nie myj włosów jakimś strasznym rypaczem przed szamponetką. Nie radzę też jakiegoś szamponu napakowanego silikonami, ale jakiś taki nieźle myjący, ale nie do skrzypienia, się nada. Im mocniej wyrypiesz, tym głębiej i trwalej ma szanse wniknąć szamponetka. A skoro będziesz chciała ją zmyć, to nie rób tak. ![]() ---------- Dopisano o 12:40 ---------- Poprzedni post napisano o 12:29 ---------- To są niestety fryzury bardziej mierzone w moje włosy: https://www.youtube.com/watch?v=h8N3s7O8l6k Szkoda tylko, że ona ma twarz Scarlett Johansson i we wszystkich wygląda ładnie, a ja robię to samo i wyglądam jak przychlast.
Edytowane przez martaakow Czas edycji: 2015-07-09 o 12:31 |
|||
|
|
|
#1337 |
|
Moderator
|
Zazdroszczę ludziom którzy mogą tak z fryzurami kombinować, ja mam bajecznie ostre rysy twarzy i mało co mi pasuje poza kokiem, a teraz przez te zakola to w ogóle nic bo łysa glaca zaraz widoczna. Jak już czeszę to albo tak albo tak:
http://estaticos01.telva.com/albumes..._albumes_0.jpg http://www.blackhairclub.com/wp-cont...rstyles-14.jpg więc i dla mizernych włosów dobre. Wyczaiłam ostatnio że mam zielonkawą karnację. Dodałam do podkładu żółtego troszkę zgniłozielonego pigmentu i jest idealny. Czuję się jak ufoludek xD Edytowane przez Klaudenc Czas edycji: 2015-07-09 o 13:22 |
|
|
|
#1338 |
|
Konto usunięte
|
Keira ma bardzo ladne fryzurki
Ja poza przetluszczaniem sie ostatnio bardzo z falami dogaduje - faluja sie tak od 3/4 dlugosci, dzieki czemu mam moj ulubiony efekt,plasko przy czubku i krecenie przy twarzy
|
|
|
|
#1339 |
|
Raczkowanie
|
Jest tu jakaś Torunianka? Poleci mi ktoś dobrego fryzjera który wie co to są 2 cm ?
|
#1340 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane poprzez Sony Xperia Z2.
Każdy problem da się rozwiązać, o ile ma się odpowiednio duży plastikowy worek. OkiemJulii FB Insta FAQ1 - Jak szybko zapuścić włosy? FAQ2- dekoloryzacja, kąpiel rozjaśniająca, likwidacja odcieni, numery farb |
|
|
|
|
#1341 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moje włosy uwielbiają szampony z SLS. Po najgorszych rypaczach wyglądają świetnie. Ale dla ich zdrowia staram się czasem używać delikatniejszych szamponów.
|
|
#1342 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() W zeszłym roku używałam odżywki z Mariona do włosów rudych i po kilku saszetkach miałam właśnie włosy pod czerwone, ciemne, ale widać było inny kolor. I tyle razy nawaliłam tej odżywki na głowę, że mi w końcu zejść kolor nie chciał, więc użyłam chyba z dwa razy do włosów brązowych i miałam z powrotem swoje, tyle, że w sztucznym świetle czerwony błysk został ![]() Okeeej, zapamiętam, tylko niestety nie mam takiego szamponu, ponieważ mój skalp toleruje tylko rypacze z SLS I co śmieszne, po umyciu przy skórze głowy włosy mięciutkie, a nie daje tam żadnych odżywek ani nic, a jak długość umyje rypaczem to jest nie miło No ale postaram się coś wymyślić, może po prostu na brudne włosy nałożyć bez mycia, a dopiero później umyć, znaczy się po kolejnym dniu.
|
|
|
#1343 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na brudne włosy szamponetki bym nie dawała. Ona działa powierzchniowo, więc bałabym się, że nierówno złapie. Już chyba lepiej umyć rypaczem. Jak masz takie fajne zdrowe włosy, to bez większego znaczenia chyba
|
|
|
|
|
#1344 |
|
Konto usunięte
|
Ogolnie troche boje sie, ze naturalki nie beda sie tak ladnie krecic jak farbowance, patrzac jak skret sie obniza z dlugoscia naturalek.
|
|
|
|
#1345 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak miałam włosy po rozjaśnianiu, podniszczone, to po doprowadzeniu ich do dobrego stanu kręciły się jak głupie. A jak później już ich nie niszczyłam, to skręt zaczął schodzić coraz niżej i niżej, aż przestały się w ogóle falować.Ale podejrzewam też u siebie długość i hormony, bo teraz (no dobra, 8 miesięcy temu) znowu je rozjaśniałam i nie chcą falować. Jedynie te z przodu krótsze. I od spodu trochę. Może też dlatego, że nie są wycieniowane z tyłu w ogóle, ale nie zamierzam cieniować, bo cenię sobie wygodę chodzenia w (prawie) prostych włosach, a proste cieniowane u mnie wyglądają bardzo biednie. Za mało włosów na głowie.
|
|
|
|
|
#1346 |
|
Konto usunięte
|
Eh nie strasz martaakow :p W razie czego farbne od nowa
![]() Dziewczyny znam was tyle, ze chyba moge zapytac: czy nie wraca ktoras z was z anglii na wakacje do polski? Konczy mi sie zapas bootsa i chetnie kupilabym pudlo 6-8 sztuk, ale wiem, ze przesylka duzo kosztuje, a ta w Polsce jednak sporo tansza
|
|
|
|
#1347 |
|
Zakorzenienie
|
A ja farbnę, jak się okaże, że moje naturalne są jednak bardzo ciemne
, chociaż na razie ładnie się zlewają się z resztą, którą określiłabym jako poziom 8. W dodatku ostatnio co drugie mycie używam srebrnej płukanki i w końcu nie mam rudawych/rudych włosów, jestem bardzo zadowolona. |
|
|
|
#1348 |
|
Moderator
|
Jestem zadowolona jak nie wiem bo ten szampon co tak lubię jeszcze był w poundlandzie i nie zapowiada się by zniknął - tym razem wzięłam inną wersję zapachową. Generalnie to takie podróby organix w tych śmiesznych jajowatych butelkach. Oczyszczają bardzo dobrze, włoski są gładkie i jednocześnie nie piszczą po myciu. Nie mają też soli ani silikonów przed zapachem, a kosztują tylko funta i są baaaaardzo wydajne.
Ja Unlajku niestety się w te wakacje nie wybieram do Polski - ale zobacz może na ebay czy allegro, tam czasami są te kremy. |
|
|
|
#1349 |
|
Konto usunięte
|
Klaudenc: szukalam juz ale na ebay duze koszta wysylki, a na allegro doslownie 300% marzy.
|
|
|
|
#1350 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 14:42 ---------- Poprzedni post napisano o 14:26 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() I szampon jest cudny, ale może obciążać po kilku użyciach, b ma guar ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ale jak dorzucę oleju do czegoś mocno glicerynowego to jest lepiej. Acz nie zawsze ![]() Jestem tak zła na joaśki bez spłukiwania. Kiedyś nie robiły mi krzywdy, albo tego nie widziałam Używałam ich w zeszłym roku i zauważyłam, że strasznie mnie matowią i przeuszają. Odstawiłam, teraz miałam włosy w fajnej kondycji, chciałam wykończyć, bo została mi resztka lnianej, po kilkunastu użyciach jako b/sa znowu matowe, suche sianko. Wywaliłam, blee. Jako b/sa używam rozwodnionego balsamu green pharmacy z olejem arganowym, najlepszy - i bez nawilżaczy
|
||||||||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:42.

bo latem bym nie wytrzymała z taką grzywka.

winię za to pogodę 36 stopni to chyba też ma jakiś wpływ