Schudnąć 20-30kg część III - Strona 135 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-07-11, 09:36   #4021
Bella2212
Zadomowienie

Dot.: Schudnąć 20-30kg część III

Cytat:
Napisane przez Sabasza Pokaż wiadomość
Musze sie wam przyznac, ze ja pasjami ogladam tego rodzaju programy na youtubie... Najbardizej lubie te o operacjach zmniejszania zoladka...
Ja też lubię oglądać grubasków :-D z kolei moim ulubionym programem jest ekstremalne odchudzanie - teraz leci nowa seria na tlc, ale kiedyś oglądałam to też na innych programach. Na jedną osobę są dwa odcinki i ich przemiana trwa rok. Według mnie program jest fajnie ułożony nikt się tam nie ściga i każdy uczestnik robi to dla siebie. A w niektórych odcinkach zdarzali się różni ludzie.... Ostatnio rozwalił system facet z problemami z kolanem. Schudl z 203 do 88 ustanawiając rekord programu, a dawali mu takie ćwiczenia żeby bez obciążania kolan. Sporo miał takich że siedział na kanapie i ćwiczył, pływanie i rower. Raz był też chłopak bez jednej ręki.
Niedawno widziałam odcinek z dziewczyną która w połowie programu przyznała się że zaczęła mieć problemy z bulimia to ją zabrali do swojego ośrodka (w którym się jest na początku a potem w domu) i dalej miała ważenie (ważą co trzy miesiące) ale nie podawali jej wyniku bo mówili że skupiają się teraz na jej zdrowiu i to najważniejsze. Był też jeden chłopak co zaczął pić ciągle koktajle i za mało jadł kalorii to też go prostowali i mówili że nie ma tak. Chociaż też nie jedzą jakoś super dużo bo chyba minimum w wymaganiach programu to 1500 ale zazwyczaj uczestnicy przyjmują 1700, tylko że oni jednak nie chudną kilograma miesięcznie.
Wydaje mi się że takie odchudzanie to jednak inny kaliber i nie ma co porównywać z nami

W ogóle uwielbiam Chrisa Powella który prowadzi ten program, czasami pojawia się też jego żona Heidi. Są cudowni <3 potrafią świetnie słuchać, mają w sobie współczucie, nie oceniają nikogo w tym programie, ale jednocześnie potrafią dać kopa i być wsparciem.

Cytat:
Ja sie lubie jednak karmic programami o grubaskach Ale wole te angielskie typu supersize vs superskinny, secret eaters, fat doctor. Takie male zboczenie, chociaz chyba juz obejrzalam wszystko co sie dalo
Ja też lubię :-D siostra mi zawsze mówi że jak siadzie ze mną do tv to ja jej zazwyczaj jakiegoś grubasa puszcze :-D
Supersize vs superskinny też lubię. Pozostałych nie znam. Oglądasz w tv czy na internecie?
Tylko ci ludzie Supersize mnie trochę nie przekonują. Bo tam jest czasami tak że ktoś waży 180 kg po czym przychodzi do programu po dwóch czy trzech miesiącach lżejszy o dwa kilo i się podniecają jak to życie zmienił i nawyki. Ja mam wtedy w głowie obraz gościa który wrócił z programu jadł może odrobinę inaczej ale bez szału po czym dwa tygodnie przed programem spina bo trzeba trochę zrzucić bo będą kamerowac. Ale na szczęście nie z każdym tam tak jest

Edytowane przez Bella2212
Czas edycji: 2015-07-11 o 09:40
Bella2212 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-11, 10:20   #4022
pannaatopowa
Zakorzenienie

To "ekstremalne odchudzanie" sprawdzę. Innych nie lubię. Ludzie ze sporą otyłością potrzebują pomocy, takie programy im tylko szkodzą. Bo jak taki odleci to załamie się i zacznie się zajadać. Granie pod publiczkę, ściganie się nie jest ani dobre, ani zdrowe.

Życie jest jak jazda na rowerze. Żeby utrzymać równowagę musisz się poruszać naprzód. A. E.
pannaatopowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-11, 10:25   #4023
Unex
bez kija nie podchodz

Ogladalam kiedys to ekstremalne odchudzanie Calkiem, calkiem, a prowadzacy

Cytat:
Waga najszybciej spada jak się ją wypie**oli przez okno

10/06/14

Unex jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-11, 10:56   #4024
Owoclasu
Przyczajenie

Ja też oglądam ekstremalne odchudzanie. Ci ludzie mnóstwo tracą na wadze, ale robią też po kilka treningów dziennie. Pamiętam jedną dziewczyne, która pracowała, uczyła się, ćwiczyła i robiła sobie jedzenie bo całą rodzina jadła jak zawsze i raczej się z niej śmiałi i jej matka miała pretensje, że dziewczyna za mało w domu robi i za mało pomaga... A wstawała o 5 i do 24 ciągle coś robiła.
Owoclasu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-11, 11:02   #4025
Sabasza
Rozeznanie

[1=15fbf25984e7133984742ef f4c4169aacf1167cc_5ed82ba 6a0637;52045404]Ja jutro robie cukinie w jajku i płatkach owsianych [/QUOTE]

Czyli panierujesz tak jakby?

Cytat:
Napisane przez Bella2212 Pokaż wiadomość
Ja też lubię :-D siostra mi zawsze mówi że jak siadzie ze mną do tv to ja jej zazwyczaj jakiegoś grubasa puszcze :-D
Supersize vs superskinny też lubię. Pozostałych nie znam. Oglądasz w tv czy na internecie?
Tylko ci ludzie Supersize mnie trochę nie przekonują. Bo tam jest czasami tak że ktoś waży 180 kg po czym przychodzi do programu po dwóch czy trzech miesiącach lżejszy o dwa kilo i się podniecają jak to życie zmienił i nawyki. Ja mam wtedy w głowie obraz gościa który wrócił z programu jadł może odrobinę inaczej ale bez szału po czym dwa tygodnie przed programem spina bo trzeba trochę zrzucić bo będą kamerowac. Ale na szczęście nie z każdym tam tak jest
Moja siostra mowi to samo!!! Znowu ogladasz grubasow? Ej, supersize vs superskinny zgadzam sie w 100%! Nawet z kolezanka o tym kiedys rozmawialam, ci ludzie zostaja bez zadnej kontroli i nie chudna. Dokladnie tak, 2kg to jest nic, sorry, to sa wahania wody, a nie zrzucanie wagi

Ogladam to wszystko w internecie, bo tv nie posiadam

Cytat:
Napisane przez pannaatopowa Pokaż wiadomość
To "ekstremalne odchudzanie" sprawdzę. Innych nie lubię. Ludzie ze sporą otyłością potrzebują pomocy, takie programy im tylko szkodzą. Bo jak taki odleci to załamie się i zacznie się zajadać. Granie pod publiczkę, ściganie się nie jest ani dobre, ani zdrowe.
No wlasnie ja sie tutaj nei do konca zgodze z ta szkodliwoscia. Tzn co jest na zapleczu tych programow, jakie maja kontrakty z TV to jest sprawa, ktorej nigdy nie odkryjemy. Natomiast druga kwestia to to, ze te programy glownie pochodza z USA i UK. Tam otylosc jest ogromna i mysle, ze wiele z nas nawet sobie nie zdaje z tego sprawy. Panstwo, rozne ruchy spoleczne, a rowniez media podejmuja kroki, zeby wplynac na spoleczenstwo i takie programy wbrew pozorom tez maja wplywac na ludzi. Na przyklad supersize vs superskinny, mimo ze rezultaty tych ludzi sa slabe, to jednak te zagrania z pokazywaniem ludziom w obrzydliwy sposob co jedza (czyli wrzucanie ich calodziennego menu do jednego pojemnika) jest nastawione wlasnie na wstrzasniecie nimi oraz widzami. Dodatkowo jakies pokazy na ulicy gdy pytaja ludzi o kalorycznosc potraw, i oczywiscie wszyscy zgaduja zle - to tez ma im cos uswiadomic. Pokazywanie dzieciom jak wyglada organizm czlowieka otylego, etc etc. Pokazywanie co sie moze stac po operacji zoladka… lepiej zeby jeden czlowiek zgodzil sie, zeby go obnazyli w TV jesli na to miejsce 100 osob stwierdzi, ze moze lepiej jak schudna o wlasnych silach, zamiast sie objadac do momentu gdy operacja bedzie konieczna.

Acha, jeszcze jedno dodam. Oczywiscie te programy sa szkodliwe, jesli zaklamuja proces zrzucania wagi. Np wystawiaja 200kg osobe na 1000kcal i zasadniczo pokazuja tylko jak taka osoba cwiczy i cwiczy. To nie jest dobry obraz.

Ogolnie moze nam sie to wydawac na poczatku glupie, ale telewizja jest obecna w wiekszosciach domow i przez nia jest jednak najlatwiej dotrzec do ludzi. A w krajach gdzie otylosc ma wiekszosc spoleczenstwa, trzeba robic wszystko, zeby im uswiadamiac co jest nie tak. Jest w tych programach duzo pod publiczke, sa jakies dramaciki nastawione na wyciskanie naszych lez przez co latwo jest mowic, ze to jest plytkie, ze tak sie nie powinno… ALe w ostatecznym rozliczeniu zyjemy w takim swiecie, ze to jest metoda na dotarcie do ludzi i chyba trzeba to zaakceptowac.

Edytowane przez Sabasza
Czas edycji: 2015-07-11 o 11:04
Sabasza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-11, 14:23   #4026
Unex
bez kija nie podchodz

Pisalam juz w grupie, ale napisze tu . Trening cardio + silowy i na plecy dzis zaliczony
Jadlospis na dzis:

- owsianka z mlekiem migdalowym nieslodzonym, orzechy wloskie szt 4. + kiwi i kawa
- 2 kromki chleba zytniego, plaster pieczonego schabu, jajo na twardo, pomidor i papyrka cala pokrojone w paski + 2 suszone figi ( mialam straszna ochote dzis na cos slodkiego, wiec lepsze to niz czekolada )
- makaron razowy + piers z kurczaka grillowana w przyprawach + lyzeczka czerwonego pesto + 1/2 pomidora, ogorek swiezy, papryka zolta
+ sok swiezo wycisniety z marchwi ( domowej roboty)
- jajecznica z 2ch jaj z cukinia, baklazanem i czerwona fasola + 1/2 pomidora

Jutro sobie robie rest day z racji tego ze pracuje od 7:30-14 i 17:30-21:30
Wiec w tych trzech godzinach przerwy nie bede sie bawila w trening bo padne. Za to w poniedzialek mam wolne, wiec pocwicze rano a wieczorem jedziemy pojezdzic na rowerach z TZ

Cytat:

10/06/14

Stary 2015-07-11, 16:26   #4027
Ulcia2512
Zadomowienie

Send a message via Skype™ to Ulcia2512

Unex gratuluję xxx

Ja też lubię programy o grubasach, jakieś takie zboczenie. Widzialyscie "Sprawę wielkiej wagi"?

108,6-106-105-104-102,5-101-100.2-99-98,8-97,7-96-95-94-93-92-91-90-89-88-87-86-85-84-83-82-81-80-79-78-77-76-75-74-73-72
Ulcia2512 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-11, 16:48   #4028
Melonade
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aikanne Pokaż wiadomość
Fitatu narazie tylko na androida jest, reklamują się, że zaraz będzie na iphona. Nie wiem niestety co z WP.

Miałam kiedyś podejście do MFP i tam są zdublowane produkty, produkty z dziwnymi miarami. Jak się czegoś wyszukuje to na liście są produkty polskie i zagraniczne. Jak dla mnie to tam jest chaos i średnio ufam tym produktom, bo kiedyś szukałam ciastka czekoladowego i było takie 'ciastko czekoladowe w ch*j'. Co to jest niby? :P Oni powinni takie rzeczy usuwać!
Pod tym względem Fitatu jest moim zdaniem bardziej merytoryczne.
A to mi się właśnie podoba, że możesz dodać swój własny produkt z własnym opisem. A miar wszystkiego jest wiele. Ale grunt, żeby znaleźć coś, co nam pasuje, no mi bardzo przypadł MFP do gustu.
Cytat:
Ja uzywam tych pogladowych kcal tylko jesli naprawde nie wiem co jest w skladzie danego posilku, a nie wiem tylko jesli ktos mi cos zaserwuje. Czescia mojej 'dietowej' konsekwencji jest wlasnie to, ze wszystko robie jednak sama I tak dla przykladu: robilam ostatnio duza ilosc leczo. W MFP wybralam zakladke przepisy i tam dodawalam wszystko co wrzucalam do tego leczo, nastepnie podzielilam to na porcje i zapisalam w swoich prywatnych przepisach. Dzieki temu moge sobie teraz kliknac, ze jem porcje, albo pol porcji mojego leczo, i MFP poda mi odpowiednia ilosc kcal. JEZELI dalabym to do publicznej bazy, to ktos moglby skorzystac, no ale wlasnie nie wiedzialby jakie tam sa skladniki i z czego wynika kalorycznosc. Tego nie zapewni nam zadna aplikacja. Chcemy znac wartosci odzywcze, musimy znac sklad
Ta opcja mi się właśnie bardzo podoba.
Wszystko też zależy, czy ktoś bardzo chce pilnować kalorii, czy wiedzieć mniej więcej. Ja np. nie potrzebuję się rozdrabniać do 1kcal, bo u mnie jest problem, że jem za mało, a nie za dużo. Więc jak robię sałatkę z różnych warzyw, które mam, to nie będę ważyć czy tam jest 57g ogórka i 33g cebuli na pewno, tylko wyszukuję sobie w MFP jakąś sałatkę, która ewidentnie jest z samych warzyw i bez sosów, daję sobie wagę całej mojej sałatki i tyle. Czy to będzie 20kcal w jedną czy w drugą stronę, to wszystko jedno. Bardziej mi zależy na tym, żeby wiedzieć faktycznie co jadłam i w jakich ilościach. Także ja z tych cudzych, dodawanych produktów często korzystam, szczególnie jak mi się nie chce konkretnie tworzyć swoich. Co innego, gdybym często robiła to samo, tak jak Ty mówisz o leczo, to jak najbardziej bym sobie dodała. Ale jak za każdym razem robię sałatkę z tych warzyw, które akurat mam to za cholerę mi się nie chce.

Cytat:
Jak jest wyżej, sama

Moja waga 87,8, w tym tygodniu wzrost. Zobaczymy co dalej. Czy więcej jedzenia oznacza mniej wagi

Dziękuję za ocenienie mojego jadłospisu. Mam nadzieję, że będę tak jadła dalej i nie zamienię się w kulkę, bo wczoraj myślałam, że pęknę.

Powiem szczerze, że wegetarianizm będzie rewolucją w jedzeniu, problemem nad którym będę siedziała i się glowiła. A tutaj nic. Nie mam ochoty na mięso, czasem jak robię podopiecznej to mam chęć skubnąć, ale bardziej z przyzwyczajenia niż z chęci na mięso.

Dziś mam owsiankę z bananem, truskawkami, płatkami migdałów, słonecznikiem, miodem i mlekiem. A Wy co jecie?
Ja to samo myślałam o diecie wegańskiej, a jest zupełnie odwrotnie. Mam wrażenie, że nigdy nie jadło mi się tak łatwo.
Jako antytalent kucharski miałabym problem, żeby komuś robić wykwintne dania każdego dnia - tzn. musiałabym szukać przepisów. Natomiast tak dla siebie, idealnie mi się tak je i nie tęsknię za niczym. Wręcz już mnie odrzuca sporo potraw czy konkretnych dawnych smaków (np. ser żółty ).

No i życzę Ci, żeby faktycznie jedzenie więcej pomogło!
Cytat:
Napisane przez ilo16na Pokaż wiadomość
hej.

waga dzis 81,8.

ciesze sie ze spadek ale tak na dobra sprawe to niewielki bo za namowa wiecej pije i wiecej chodze na 2.
Ilona, a ja myślę, że Ty w tym całym odchudzaniu to przede wszystkim powinnaś popracować nad zmianą nastawienia. Bo widzę, że ciągle w Twoich postach jest "spadek, ALE to i to jest źle", "ćwiczyłam ALE i tak jest źle" itp. Dobrze Ci przecież idzie, chudłaś już prawie 8kg!
Cytat:
Napisane przez Unex Pokaż wiadomość
79,5

rowne 10 kg za mna

---------- Dopisano o 16:42 ---------- Poprzedni post napisano o 16:40 ----------

[1=15fbf25984e7133984742ef f4c4169aacf1167cc_5ed82ba 6a0637;52038074]W myśl zasady: "Cierp ciało jak źreć chciało" u mnie nadwyżka po Openerze nadal jest, ale to co było w poniedziałek to był pogrom! Teraz już jest lepiej.

80,9kg

Wczorajsze jadło:
1) owsianka z cia
2) kotajl: banan, jarmuż, pestki dyni
3) Obiad z parowaru: batat, pierś z kurczaka, warzywa włoskie na patelnię (lae tez na parze zobiłam)
4) szpinak świeży, pomidor, łosoś z puszki z wody
5) serek wiejski, chudy twaróg, nektarynka

Kcal: 1750-1780

Dzisiejsze wrzucę wieczorem, bo jeszcze nie wiem co mi tam się wymyśli

Zbieram się właśnie na siłownię. Potem sprzątanie, SPA domowe, gotowanie, a na koniec wymiana świateł i zamontowanie nowego koszyka do roweru Nadal mam z nim problem i nie wiem czy jutro pojadę nim do pracy :-(

Melonade- gdybm mogła to bym testowała Fitatu, ale ja z moim Iphonem mogę się wypchać

Panna Atopowa- Myślę, że zwiększenie kcal wyjdzie Ci na dłuższą metę na dobre. Ostatnio oglądałam filmik na Youtubie gdzie pokazywali zwycięzców Big Looser ze Stanów..po roku wracali do wagi, a nawet dochodzili do większej. Facet schudł 130kg, a potem przytył 150kg!!! Dlaczego? Bo byli na niskich kaloriach, bo starali się jak najwięcej schudnąć żeby wygrać. WYgrali i co? Czy to o taką wygraną chodzi? Chyba nie do końca, więc już lepiej chudnąć wolno, ale na zawsze!!!!

Unex- Graty za 7 klask i: Ja może za tydzień ? [/QUOTE]
Też nie potestuję, właśnie zauważyłam, że tylko na androida.
Chyba i tak bym nie opuściła MFP, bo mam tam wszystko i bardzo mi odpowiada. No ale czasem fajnie jest spróbować czegoś nowego.

---------- Dopisano o 16:44 ---------- Poprzedni post napisano o 16:42 ----------

Cytat:
Duzo zarzutow jest pod katem tych programow i tego co propaguja, wciskajac ludziom po pierwsze wlasnie, ze taka ilosc kcal jest ok, a po drugie sposob w jaki pokazuja proces zrzucania kilogramow sugeruje, ze tzreba przede wszystkim siodme poty z siebie wyciskac na silce, zeby chudnac, co nie jest prawda.

Ja sie lubie jednak karmic programami o grubaskach Ale wole te angielskie typu supersize vs superskinny, secret eaters, fat doctor. Takie male zboczenie, chociaz chyba juz obejrzalam wszystko co sie dalo
Oo, to witaj w klubie, ja też już chyba wszystko widziałam.
Supersize vs superskinny było dla mnie bardzo interesujące, myślę, że to mogło nieźle działać tym ludziom na psychikę, mam tylko nadzieję, że nie przesadnie (bo tak taka gruba osoba łatwo by mogła wpaść w anoreksję na przykład).
A extreme weight loss oglądałaś?

---------- Dopisano o 16:48 ---------- Poprzedni post napisano o 16:44 ----------

Tabelka będzie wieczorem lub jutro - została jeszcze Lencik, Monte i Nurek. Dajcie znać, jeśli będziecie jeszcze podawać wagę!

Melonade jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-11, 17:12   #4029
pannaatopowa
Zakorzenienie

Mój jadlospis:

1. kanapki z masłem, pasztetem warzywnym, szczypior, ogórek , pomidor
2. mleko kokosowe zmiksowane z truskawkami i ksylitolem
3. makaron ze szpinakiem, serem, pieczarkami, banan
4. jogurt z czeresniami i truskawkami.
5. Kolacja? Chyba zrobię ryż ze szpinakiem i jogurtem. Mam wielką ochotę dziś na szpinak

Dotychczas kcal 1122. Kolacja powinna mieć 580 kcal aby zjeść 1700. Jakieś pomysły?

Słuchajcie kobiety. Co sądzicie o mleku kokosowym. W przyszłości chcę zrezygnować z mleka krowiego i przetworów. Czymś je zastąpić. Tyle że mleko kokosowe jest strasznie tłuste 7%. Jak sądzicie? Czy to za dużo?

Życie jest jak jazda na rowerze. Żeby utrzymać równowagę musisz się poruszać naprzód. A. E.

Edytowane przez pannaatopowa
Czas edycji: 2015-07-11 o 17:14
Stary 2015-07-11, 17:35   #4030
Melonade
Zadomowienie

Cytat:
Mój jadlospis:

1. kanapki z masłem, pasztetem warzywnym, szczypior, ogórek , pomidor
2. mleko kokosowe zmiksowane z truskawkami i ksylitolem
3. makaron ze szpinakiem, serem, pieczarkami, banan
4. jogurt z czeresniami i truskawkami.
5. Kolacja? Chyba zrobię ryż ze szpinakiem i jogurtem. Mam wielką ochotę dziś na szpinak

Dotychczas kcal 1122. Kolacja powinna mieć 580 kcal aby zjeść 1700. Jakieś pomysły?

Słuchajcie kobiety. Co sądzicie o mleku kokosowym. W przyszłości chcę zrezygnować z mleka krowiego i przetworów. Czymś je zastąpić. Tyle że mleko kokosowe jest strasznie tłuste 7%. Jak sądzicie? Czy to za dużo?
A dużo pijesz mleka?
Radzilabym zastępować różnymi, bo zazwyczaj jest tak, że nie każde do wszystkiego dobrze pasuje. Moje ulubione jest zdecydowanie migdałowe.
No i moim zdaniem tłuszczem z takiego mleka kokosowego się nie ma co przejmować, bardziej bym się martwiła z tym, co siedzi np. w serze. Ale to moje podejście.
Jeśli chodzi o kolację - duża porcja ryżu z warzywami Ci zapewni spokojnie tyle kalorii.

Stary 2015-07-11, 17:40   #4031
Melonade
Zadomowienie

Exclamation Dot.: Schudnąć 20-30kg część III

Chwilowe tabelki prezentują się tak:
chwilowe tabelki.jpg

Stary 2015-07-11, 17:47   #4032
Bella2212
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Unex Pokaż wiadomość
Ogladalam kiedys to ekstremalne odchudzanie Calkiem, calkiem, a prowadzacy
Tak, Chris Powell jest świetny :-D nie dość że przystojny to wydaje się być super człowiekiem i ma w sobie wiele empatii i podejście do osób z którymi pracuje

Cytat:
tam się nie ścigają.... Każdy ma swój osobny program. Nie twierdzę że ich metody są idealne, ale to naprawdę mój ulubiony program. Świetny trener z niezłym podejściem, metamorfoza w rok a nie wszystko na szybko, najpierw ich zabierają do ośrodka i uczą wszystkiego, później trzy miesiące w domu z pomocą trenera, później zostają w domu sami ale są monitorowani, a ostatnie trzy miesiące to już sobie sami radzą. Mają tam oczywiście jakieś wyzwania i cele, że jak na przykład w ciągu pierwszych trzech miesięcy schudną ileś tam to dostaną np. Wycieczkę do Paryża, ale nie ma jakiejś mocnej spiny jak komuś się nie uda. Tej dziewczynie z bulimia opuścili a w ogóle w ostatnim etapie ona schudła niewiele i jeszcze trochę nadwagi było przed nią ale się skupili na jej psychice

Cytat:
Napisane przez Owoclasu Pokaż wiadomość
Ja też oglądam ekstremalne odchudzanie. Ci ludzie mnóstwo tracą na wadze, ale robią też po kilka treningów dziennie. Pamiętam jedną dziewczyne, która pracowała, uczyła się, ćwiczyła i robiła sobie jedzenie bo całą rodzina jadła jak zawsze i raczej się z niej śmiałi i jej matka miała pretensje, że dziewczyna za mało w domu robi i za mało pomaga... A wstawała o 5 i do 24 ciągle coś robiła.
A to chyba zależy.... Ja też ostatnio widziałam że na początku programu facet wziął sobie trzy miesiące urlopu z pracy żeby się skupić na chudnieciu ale potem wrócił do pracy normalnie z tym że była ona trochę fizyczna. Był detektywem, czasami kogoś aresztował i takie tam. Albo ten chłopak co stracił rękę w wypadku to on i tak nie wychodził z domu bo po wypadku ani nie poszedł na studia ani do pracy to mógł dużo czasu poświęcać odchudzaniu. Ale widziałam też programy gdzie normalnie ludzie funkcjonowali i dawali radę.
Tam też jest inaczej bo to Ameryka - łatwiej o pracę. Pewnie wiele z tych osób woli ratować swoje życie i nawet się zwolnić i za rok szukać nowej pracy. Myślę że tam łatwiej mogą sobie na to pozwolić. Tym bardziej że dla wielu to sprawa życia i śmierci

Cytat:
Moja siostra mowi to samo!!! Znowu ogladasz grubasow? Ej, supersize vs superskinny zgadzam sie w 100%! Nawet z kolezanka o tym kiedys rozmawialam, ci ludzie zostaja bez zadnej kontroli i nie chudna. Dokladnie tak, 2kg to jest nic, sorry, to sa wahania wody, a nie zrzucanie wagi

Ogladam to wszystko w internecie, bo tv nie posiadam
No to widzę że nie tylko ja mam takie odczucia po tym programie. Dobrze mówisz, dla kogoś kto waży 150 kg i więcej to jest naprawdę niewiele. Wydaje mi się że gdyby w tym czasie przynajmniej w połowie zmienili swoje dotychczasowe życie to spadek byłby większy.

A powiesz mi gdzie oglądasz? Ja swego czasu szukałam supersize vs superskinny i nie znalazłam :-( albo ekstremalne odchudzanie bym chętnie oglądała na necie. Bo ja mam tv tylko w domu rodzinnym.... Aktualnie są wakacje więc tu jestem ale jak się zaczną studia to się przyda :-D

Cytat:
Napisane przez Ulcia2512 Pokaż wiadomość
Ja też lubię programy o grubasach, jakieś takie zboczenie. Widzialyscie "Sprawę wielkiej wagi"?
Nie widziałam na czym polega ten program? Widziałam historie wielkiej wagi ale to jest o operacjach a takie programy średnio lubię. Wolę zdecydowanie właśnie ekstremalne odchudzanie gdzie widzę że ktoś własnymi staraniami robi sobie w rok metamorfozę

Cytat:
Napisane przez Melonade Pokaż wiadomość
Mel, to jest właśnie ekstremalne odchudzanie z chrisem powellem o którym rozmawiamy, tylko przytoczyłaś oryginalny tytuł
Stary 2015-07-11, 18:31   #4033
Melonade
Zadomowienie

Cytat:

Mel, to jest właśnie ekstremalne odchudzanie z chrisem powellem o którym rozmawiamy, tylko przytoczyłaś oryginalny tytuł
Tak, wiem, ale jak o to pytałam to byłam jeszcze na stronie, gdzie nikt jeszcze nic o tym nie mówił. Już nie chciałam później edytować.

Stary 2015-07-11, 18:32   #4034
Ulcia2512
Zadomowienie

Send a message via Skype™ to Ulcia2512

Cytat:

Nie widziałam na czym polega ten program? Widziałam historie wielkiej wagi ale to jest o operacjach a takie programy średnio lubię. Wolę zdecydowanie właśnie ekstremalne odchudzanie gdzie widzę że ktoś własnymi staraniami robi sobie w rok metamorfozę

A to chyba ja przrkrecilam tytuł, bo o ten program mi chodzi. Mnie on momentami bawi gdy ludzie wpitalają co chcą, a potem są źli, że ich lekarz upomina.

108,6-106-105-104-102,5-101-100.2-99-98,8-97,7-96-95-94-93-92-91-90-89-88-87-86-85-84-83-82-81-80-79-78-77-76-75-74-73-72
Ulcia2512 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-11, 19:18   #4035
0d1f34119766eee4653101d15d3559db3eb5311a_5de84883b0bb6
Konto usunięte

Cześć

Mogę do Was dołączyć?
Przyda mi się wsparcie w mojej walce o zdrowie i lepszą figurę

Pozdrawiam
0d1f34119766eee4653101d15d3559db3eb5311a_5de84883b0bb6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-11, 19:24   #4036
pannaatopowa
Zakorzenienie

Cytat:
A dużo pijesz mleka?
Radzilabym zastępować różnymi, bo zazwyczaj jest tak, że nie każde do wszystkiego dobrze pasuje. Moje ulubione jest zdecydowanie migdałowe.
No i moim zdaniem tłuszczem z takiego mleka kokosowego się nie ma co przejmować, bardziej bym się martwiła z tym, co siedzi np. w serze. Ale to moje podejście.
Jeśli chodzi o kolację - duża porcja ryżu z warzywami Ci zapewni spokojnie tyle kalorii.
Mówiąc "chcę zrezygnować z mleka" mam na myśli wszystkie produkty z mleka
Ale powoli. Wiesz, jestem wegetarianką od miesiąca, nie wszystko na raz
Migdałowe będę robić w tygodniu

---------- Dopisano o 19:24 ---------- Poprzedni post napisano o 19:23 ----------

[1=0d1f34119766eee4653101d 15d3559db3eb5311a_5de8488 3b0bb6;52050986]Cześć

Mogę do Was dołączyć?
Przyda mi się wsparcie w mojej walce o zdrowie i lepszą figurę

Pozdrawiam [/QUOTE]
Przeczytaj post pierwszy i napisz coś o sobie

Stary 2015-07-11, 19:42   #4037
Konto usunięte

Cytat:
Przeczytałam pierwszy post
Chciałabym schudnąć zdrowo i trwale. Nie chcę się odchudzać całe życie. Wiem co powinnam jeść aby było zdrowo, ale nie zawsze mi się to udaje. Każda Wasza rada będzie na wagę złota

Coś o sobie? Mam 23 lata i pracuję.
Lubię czytać książki, oglądać filmy i spędzać czas na świeżym powietrzu. Chciałabym się nauczyć jeździć na rolkach
Od tygodnia staram się jeść zdrowo i ćwiczyć.

Jutro napiszę Wam moją aktualną wagę, ale jestem pewna że mam 8 z przodu
0d1f34119766eee4653101d15d3559db3eb5311a_5de84883b0bb6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-11, 19:43   #4038
lenciik
Raczkowanie

Hej dziewczynki,
dopiero co wrocilam do domu. Bylam nad jeziorkiem ze znajomymi. Wypiłam chyba morze alkoholu, ale jestem zadowolona z tego wyjazdu bo zresetowała mi się głowa i mam lepsze nastawienie.

Mel, proszę o przepisanie wagi z tamtego tygodnia.
lenciik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-11, 19:44   #4039
ilo16na
Zakorzenienie

Cytat:
A to mi się właśnie podoba, że możesz dodać swój własny produkt z własnym opisem. A miar wszystkiego jest wiele. Ale grunt, żeby znaleźć coś, co nam pasuje, no mi bardzo przypadł MFP do gustu.

Ta opcja mi się właśnie bardzo podoba.
Wszystko też zależy, czy ktoś bardzo chce pilnować kalorii, czy wiedzieć mniej więcej. Ja np. nie potrzebuję się rozdrabniać do 1kcal, bo u mnie jest problem, że jem za mało, a nie za dużo. Więc jak robię sałatkę z różnych warzyw, które mam, to nie będę ważyć czy tam jest 57g ogórka i 33g cebuli na pewno, tylko wyszukuję sobie w MFP jakąś sałatkę, która ewidentnie jest z samych warzyw i bez sosów, daję sobie wagę całej mojej sałatki i tyle. Czy to będzie 20kcal w jedną czy w drugą stronę, to wszystko jedno. Bardziej mi zależy na tym, żeby wiedzieć faktycznie co jadłam i w jakich ilościach. Także ja z tych cudzych, dodawanych produktów często korzystam, szczególnie jak mi się nie chce konkretnie tworzyć swoich. Co innego, gdybym często robiła to samo, tak jak Ty mówisz o leczo, to jak najbardziej bym sobie dodała. Ale jak za każdym razem robię sałatkę z tych warzyw, które akurat mam to za cholerę mi się nie chce.

Ja to samo myślałam o diecie wegańskiej, a jest zupełnie odwrotnie. Mam wrażenie, że nigdy nie jadło mi się tak łatwo.
Jako antytalent kucharski miałabym problem, żeby komuś robić wykwintne dania każdego dnia - tzn. musiałabym szukać przepisów. Natomiast tak dla siebie, idealnie mi się tak je i nie tęsknię za niczym. Wręcz już mnie odrzuca sporo potraw czy konkretnych dawnych smaków (np. ser żółty ).

No i życzę Ci, żeby faktycznie jedzenie więcej pomogło!

Ilona, a ja myślę, że Ty w tym całym odchudzaniu to przede wszystkim powinnaś popracować nad zmianą nastawienia. Bo widzę, że ciągle w Twoich postach jest "spadek, ALE to i to jest źle", "ćwiczyłam ALE i tak jest źle" itp. Dobrze Ci przecież idzie, chudłaś już prawie 8kg!
no ale nie lubie oszukiwac
8kg ale od 2 tyg naprawde na minusie 0,1.
tempo zolwia
wiem ze idzie tak wolno bo nie uprawiam sportu.
no trudno.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

• "Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"

ilo16na jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-11, 19:46   #4040
Melonade
Zadomowienie

Cytat:
Mówiąc "chcę zrezygnować z mleka" mam na myśli wszystkie produkty z mleka
Ale powoli. Wiesz, jestem wegetarianką od miesiąca, nie wszystko na raz
Migdałowe będę robić w tygodniu

---------- Dopisano o 19:24 ---------- Poprzedni post napisano o 19:23 ----------

Aaa, to jak tak to tym bardziej się nie masz co przejmować zawartością tłuszczu. Bo to oznacza, że jadłabyś już roślinnie, a tam to już się trzeba faktycznie postarać, żeby dużo tłuszczu zjeść (mówię o jedzeniu nieprzetworzonym oczywiście).
A kokosowe też robisz sama?
Uprzedzę tylko, że te własnoręcznie robione mleka zazwyczaj nie nadają się np. do pieczenia.

---------- Dopisano o 19:46 ---------- Poprzedni post napisano o 19:45 ----------

Cytat:
tempo zolwia
no trudno.

Oszukiwać? A kto Cię namawia do oszukiwania?

---------- Dopisano o 19:46 ---------- Poprzedni post napisano o 19:46 ----------

[1=0d1f34119766eee4653101d 15d3559db3eb5311a_5de8488 3b0bb6;52051174]Przeczytałam pierwszy post
Chciałabym schudnąć zdrowo i trwale. Nie chcę się odchudzać całe życie. Wiem co powinnam jeść aby było zdrowo, ale nie zawsze mi się to udaje. Każda Wasza rada będzie na wagę złota

Coś o sobie? Mam 23 lata i pracuję.
Lubię czytać książki, oglądać filmy i spędzać czas na świeżym powietrzu. Chciałabym się nauczyć jeździć na rolkach
Od tygodnia staram się jeść zdrowo i ćwiczyć.

Jutro napiszę Wam moją aktualną wagę, ale jestem pewna że mam 8 z przodu [/QUOTE]
Jak przeczytałaś, to czemu nie dostałam jeszcze PW od Ciebie?

Stary 2015-07-11, 19:51   #4041
ilo16na
Zakorzenienie

Cytat:
Aaa, to jak tak to tym bardziej się nie masz co przejmować zawartością tłuszczu. Bo to oznacza, że jadłabyś już roślinnie, a tam to już się trzeba faktycznie postarać, żeby dużo tłuszczu zjeść (mówię o jedzeniu nieprzetworzonym oczywiście).
Uprzedzę tylko, że te własnoręcznie robione mleka zazwyczaj nie nadają się np. do pieczenia.

---------- Dopisano o 19:46 ---------- Poprzedni post napisano o 19:45 ----------

Oszukiwać? A kto Cię namawia do oszukiwania?
Schudlam niby 8 ale w pasie wg mnie nie ma roznicy..tylko w szyi i nogach. lydki tyle samo co wczesniej
a 0,4 kg mniej na tydzien to porazka bo czescij chodze do wc i to stad pewnie.

Stary 2015-07-11, 19:52   #4042
Konto usunięte

Cytat:
Jak przeczytałaś, to czemu nie dostałam jeszcze PW od Ciebie?
Jutro rano chcę się zważyć i napisać Ci dokładną wagę.
Mam nadzieję, że to nie jest problem?

Czytałam, że najlepiej ważyć się rano i na czczo

Edytowane przez 0d1f34119766eee4653101d15d3559db3eb5311a_5de84883b0bb6
Czas edycji: 2015-07-11 o 20:27
Stary 2015-07-11, 20:26   #4043
pannaatopowa
Zakorzenienie

Cytat:
Kokosowe kupiłam. Nie będę bawić się z kokosem.

Stary 2015-07-11, 22:04   #4044
Melonade
Zadomowienie

[1=0d1f34119766eee4653101d 15d3559db3eb5311a_5de8488 3b0bb6;52051254]Jutro rano chcę się zważyć i napisać Ci dokładną wagę.
Mam nadzieję, że to nie jest problem?

Czytałam, że najlepiej ważyć się rano i na czczo [/QUOTE]
Nie ma problemu.
To czekam na Twoje dane.

---------- Dopisano o 22:04 ---------- Poprzedni post napisano o 22:03 ----------

Cytat:
Schudlam niby 8 ale w pasie wg mnie nie ma roznicy..tylko w szyi i nogach. lydki tyle samo co wczesniej
a 0,4 kg mniej na tydzien to porazka bo czescij chodze do wc i to stad pewnie.

A mierzysz się?

---------- Dopisano o 22:04 ---------- Poprzedni post napisano o 22:04 ----------

Cytat:
Kokosowe kupiłam. Nie będę bawić się z kokosem.
Kokosowe można zrobić z wiórków kokosowych.

Stary 2015-07-11, 22:14   #4045
ilo16na
Zakorzenienie

Cytat:
-----

A mierzysz się?

---------- Dopisano o 22:04 ---------- Poprzedni post napisano o 22:04 ----------

tak.
pisalam wlasnie na podstawie pomiarow.

Stary 2015-07-11, 22:49   #4046
Unex
bez kija nie podchodz

Hej Untouchted, ja Cie kojarze z jakiegos watku, ale nie pamietam skad

Jednak zmienili mi zmiane w pracy od 7;30-17;30 wiec wieczorem pojde na rower

Jadlospis na jutro;
- owsianka z bananem i orzechami lasowymi szt 5, mleko 1,5 % + kawa
- 2 kromki razowca, 1 jajko, pomidor ,papryka, grillowana cukinia
- makaron razowy z kurczakiem i pesto czerwonym + pomidor i ogorek
- 200 g jogurtu nat z orzechami wloskimi i kiwi
- tortilla razowa z grillowanym kurczakiem, salata, pomidorem, kukurydza, papryka

Cytat:

10/06/14

Stary 2015-07-12, 10:42   #4047
Konto usunięte

Cześć

Melonade, wysłałam Ci wiadomość

Unex, ja Ciebie też kojarzę, ale nie pamiętam z jakiego wątku
Stary 2015-07-12, 12:13   #4048
Melonade
Zadomowienie

[1=0d1f34119766eee4653101d 15d3559db3eb5311a_5de8488 3b0bb6;52054966]Cześć

Melonade, wysłałam Ci wiadomość

Unex, ja Ciebie też kojarzę, ale nie pamiętam z jakiego wątku [/QUOTE]
Dostałam, zapisałam i jak będziesz miała się czym zmierzyć to wyślij też na PW wymiary.

Stary 2015-07-12, 12:42   #4049
natalkaa7522
Zakorzenienie

Hej, moge dołączyć?
Stary 2015-07-12, 12:46   #4050
Sabasza
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Ulcia2512 Pokaż wiadomość
Unex gratuluję xxx

Cytat:
Oo, to witaj w klubie, ja też już chyba wszystko widziałam.
Supersize vs superskinny było dla mnie bardzo interesujące, myślę, że to mogło nieźle działać tym ludziom na psychikę, mam tylko nadzieję, że nie przesadnie (bo tak taka gruba osoba łatwo by mogła wpaść w anoreksję na przykład).
Cytat:
A powiesz mi gdzie oglądasz? Ja swego czasu szukałam supersize vs superskinny i nie znalazłam :-( albo ekstremalne odchudzanie bym chętnie oglądała na necie. Bo ja mam tv tylko w domu rodzinnym.... Aktualnie są wakacje więc tu jestem ale jak się zaczną studia to się przyda :-D
(…)
Sprawa wielkiej wagi/historie wielkiej wagi - czy to po ang jest 'my 600lb life'? Jesli tak to ogladalam pasjami Wszystko ogladam na youtubie. Extreme weight loss mnie nie przekonala, ale dam im jeszcze jedna szanse, bo mi sie chyba juz pomysly wyczerpaly i musze albo poszukac nowych filmow tego typu albo nowego hobby

Cytat:

A z ciekawosci, mleko kokosowe takie z puszki miksujesz z owocami po prostu? Albo te owsianki tez na takim mleku robicie? Szczerze to ja nigdy tak tego mleka nie jadlam, zawsze dodawalam do jakis potraw cieplych, glownie curry.

Cytat:
A dużo pijesz mleka?
Robicie same mleko migdalowe? Raz zrobilam i sie zniechecilam strasznie bo cenowo wyszlo mnie bardzo drogo (koszt w stosunku do ilosci plynu, ktora z tego mialam).

Cytat:
tempo zolwia
no trudno.
Hmmm, a ja caly czas sie zastanawiam czy to jest tylko kwestia sportu. O ile aktywnosci fizyczna jest mega wazna, to chudnac bez tego tez powinnas. Zwlaszcza, ze wydaje mi sie, ze odchudzasz sie za krotko, zeby to zrzucanie kg juz ci sie tak mocno zatrzymalo. Wiem, ze pilnujesz tego co jesz, ale czy liczysz? WIem, ze nie wszyscy to lubia, ale moze powinnas przez kilka dni blizej sie przyjrzec wartosciom odzywczym swoich posilkow? Zauwaz, poszlas za rada, zaczelas wiecej pic i juz widzisz pozytywne tego rezultaty, moze cos jeszcze trzeba zmienic?

Sport jest wazny, ale na tym etapie jeszcze nie zwalalabym wszystkiego na ten ruch czy jego brak. BO tez nie jest tak, ze siedzisz caly dzien na dupce przeciez I jeszcze jedno, wiem, ze nie lubisz dywanowek, ale masz w domu do takowych warunki (w sensie miejsce, chwile spokoju, a nie ze ktos ci ciagle wchodzi na glowe jak cwiczysz?).
Sabasza jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości