|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4711 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowe mamusie 2016, cz. I :)
Cytat:
|
|
|
|
|
#4712 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
'zapytaj się siebie, czy chcesz mieć "poważaną" pracę, czy być szczęśliwa' http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3 mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce |
|
|
|
|
#4713 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4714 |
|
Zakorzenienie
|
Musisz dać fioletowe odpowiedz po lewej stronie, nie pomarańczowe 'odp.' po prawej
|
|
|
|
#4715 | ||||
|
Zakorzenienie
|
ja mam codziennie fazę jedzenia
![]() Cytat:
przykro mi że taka sytuacja u Ciebie mam nadzieje ze jakoś się to wszystko ułoży. Jeśli zdecydujesz się zatrzymać dziecko to pamiętaj że w zupełności wystarczy jak będzie miała kochająca mamę, dasz sobie radę W sprawie alimentów mam takie zdanie jak Dotka, ale to oczywiście Twoja decyzja Cytat:
![]() No więc liczenie do przodu jest jak dla mnie tylko dla zniecierpliwionych ciężarówek i sama z tego chętnie korzystam ale lekarzowi, czy położnej zawsze mówię dokładnie który tydzień i dzień mam Cytat:
ja wczoraj też miałam zgagę Cytat:
![]() u mnie oczywiście nie ma miejsca na takie bajery ![]() Uaoo czekam na fotki kołyski
|
||||
|
|
|
#4716 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4717 |
|
Zakorzenienie
|
Jak na tygodniu tyle postów w dzień to dziś cisza. Przy okazji zakupów dla męża, brata synka
oglądaliśmy wózki. i jeden wpadła nam w oko, wcześniej go nie wiedziałam, ani nawet nie oglądałam. ale jest naprawdę fajny, lekki, skrętny, tylko koła piankowe, ja raczej rozglądam się za pompowanymi, a możne da się wymienić hmm muszę sprawdzić. A i pierwszy raz spotkałam się że spacerówkę składa się razem ze stelażem, jak znacie jakieś takie wózki (nie mówię o parasolkach) to dajcie mi znać, fajna opcja. Byliśmy też w Ikea, i nie mogłam zostawić tej maty porostu nie mogłam, chciałam wam pokazać ale nie ma jej jeszcze na stronie. Jest to taka owieczka milutka z główką, łapkami i ogonkiem a pod spodem ma te takie wypustki antypoślizgowe, można położyć np na podłogę, czy łózko i nie będzie się przesuwać. I jeszcze znalazłam takie pojemniki co można przyczepić do łóżeczka czy komody plastikowe, muszę się zastanowić nad nimi, nie mam miejsca na typową komodę przewijak, a do takich pojemników można coś włożyć, Może nie wyglądają pięknie, ale mogą być przydatne. Z polskiej strony: http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/30199283/ Uaoo, a jak Ci idzie z wklejeniem zdjęcia, pewnie na męża jeszcze czekasz. Edytowane przez kinga1701 Czas edycji: 2015-07-11 o 19:27 |
|
|
|
#4718 |
|
Zakorzenienie
|
Ja ostatnio doszlam do wniosku ze po przeprowadzce nie bede miala nic do roboty (Bo maz bedzie remontowal) i bede mieszkala u tesciowej a ona ma maszyne do szycia,wiec sprobuje uszyc np.ochraniacz na lozeczko
i inne tego typu glupoty. Jedyne co moge stracic to czas a bede go miala w nadmiarze
'zapytaj się siebie, czy chcesz mieć "poważaną" pracę, czy być szczęśliwa' http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3 mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce |
|
|
|
#4719 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Szkoda, że zdjęcia nie ma. Swoją drogą Ikea ma ładne rzeczy i tanio ale do najbliższej mam ponad 80 km ;> Myśmy dzisiaj poczynili zakupy w nowo otwartym leroy merlin i dużo kaski udało się zaoszczędzić bo same promocje mamy panele, płytki i pełno innych pierdółek.Ale wiecie co mam ciągle straszne parcie na pęcherz, a jak pójdę do kibelka to parę kropel i to samo. Obawiam się co będzie w 3 trymestrze
|
|
|
|
|
#4720 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale sa rzeczy, które opłaca sie samemu zrobić np, ta kołyska mąż mi wyliczył, że zrobienie jej z materiałami gdyby wszystko trzeba kupić nie przekracza max 400 zł.(już w zawyżeniu) A nie ponad 1,5 tysiąca. Cytat:
o ile się nie myle a już ją schowałam ma 110 cm bez łapek, i kosztowałam 15 euro.Super, że wam się udało coś kupić w promocji, opłaca się chodzić na otwarcia tylko czasami te tłumy ludzi
Edytowane przez kinga1701 Czas edycji: 2015-07-11 o 20:09 |
||
|
|
|
#4721 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Coś tu tak cicho dzisiaj ;> Edytowane przez koktajlowa7 Czas edycji: 2015-07-11 o 21:27 |
|
|
|
|
#4722 | |
|
Zadomowienie
|
Styczniowe mamusie 2016, cz. I :)
Cytat:
Ja na działce tez nie miałam miejsca na trzymanie rzeczy dla malucha. Przy przewijaku powiesiłam cos takiego: http://m.ikea.com/pl/pl/catalog/products/art/50163264/ Sprawdzało sie bardzo dobrze. Pieluszki, sole, gaziki, waciki... Wszystko pod ręką. Owca bardzo fajna... ---------- Dopisano o 21:53 ---------- Poprzedni post napisano o 21:51 ---------- W weekendy zawsze jest i bedzie ciszej. Ludzie w realu maja wiecej czasu ;p Edytowane przez tygrysek83 Czas edycji: 2015-07-11 o 21:52 |
|
|
|
|
#4723 |
|
Zakorzenienie
|
tygrysek83 a powiedz, te kieszenie to wyciągają się pod ciężarem czy są takie bardziej sztywne?
|
|
|
|
#4724 |
|
Zakorzenienie
|
Ale mi dobrze,domowy polski obiad zrobilam i od razu mi wielki bol glowy przeszedl jak zjadlam,teraz Godzine poczekać i spaaaac
|
|
|
#4725 |
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny
Wy to się rozpisujecie Ja już skończyłam praktyki i dziś byliśmy u znajomych.Nanaa witam Cie ciepło i mam nadzieję że się tu będziesz dobrze czuła. Mam nadzieje że wybierzesz najlepiej dla siebie i dziecka. ja generalnie jestem za alimentami od ojca, ale Magda dobrze pisze - wtrącanie się i zgody trudno może być z czasem przejść, a brak władzy rodzicielskiej wbrew wszystkiemu nie tak łatwo "uzyskać". Polskie sądy działają dziwnie i jeśli ojcu dziecka nagle przypomni się że to jego to możesz nie mieć wesoło. Choć w sumie w Polsce ojciec nadal nie jest traktowany zbyt poważnie w przypadku przydzielania obowiązków rodzicielskich. Brakiem mężczyzny się nie zrażaj! W latach czterdziestych tamtego wieku jedna z kobiet w mojej rodzinie jako panna zaszła w ciążę, ale tamtego faceta zostawiła z powodu zdrady. Dała sobie radę i w wieku ok. 4 lat jej córeczka została adoptowana przez jej nowego męża i to był jej ukochany tatuś Więc skoro wtedy kobieta mogła i dała radę... Ty dasz radę tym bardziej ![]() A ja ostatnio zaczęłam się znowu martwić co u Orzeszka... Ehh w brzuszku coś mniej się przelewa, rzadziej boli...
|
#4726 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam dokladnie to samo z siusianiem a wszyscy mi mówią ze niestety ale bedzie coraz gorzej...
|
|
|
|
|
#4727 |
|
Zakorzenienie
|
Baby co dobrego ugotowalas?
Hariett, mnie też już praktycznie nic nie boli, od czasu do czasu jajniki, ale też bardzo sporadycznie. Ale tak ma być || trymestr jest najlepszy i najmniejsze objawy. . W III podobno znowu wszystko będzie gorzej. |
|
|
|
#4728 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też co chwile do lazienki,dzisiaj w pracy przez 8 godzin malo nie eksplodowalam.
Zrobilam kopytka i panierowany indyk,mamá zawsze mi to robi jak przyjezdzam do polski :-D
|
|
|
#4729 |
|
Zakorzenienie
|
Kopytka o matko jak ja dawno ich nie jadłam, takie podsmazone mniam mniam. Szkoda ze nie umiem ich zrobić, próbowałam 3 razy ale nigdy mi nie wyszły
jak się nie rozlecialy w gotowaniu ze nie było co łowić, to się skleily w jedna wielka kule albo były jak kamienie. Więcej nie próbowałam. To mi smaka narobilas.
|
|
|
|
#4730 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
W sumie nic szczegolnie ciężkiego do nich nie trafiało bo to same dzidziusiowe rzeczy. Sa z mocnej siatki zrobione. Cytat:
U mnie tez były kopytka tylko z duszoną cielęcinką. Pierwszy raz wlasnie robiłam. |
||
|
|
|
#4731 |
|
Zakorzenienie
|
Ja wczoraj byłam na zakupach, kupiłam sobie dwie bluzki takie normalnie i legginsy mamusiowe z HMu i bluzkę mamusiową, będę miała po domu na razie
|
|
|
|
#4732 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
- niech zyje delikatnosc :-D ale jak nalega na zakupy to nie bede sie opierac ![]() Smaka mi narobilyscie na te kopytka lobuziary. Moze tez bym zrobila...
|
|
#4733 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4734 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To się łatwo mówi gorzej zrobić. Mogłaby pójsć do sądy o zgodę na wyjazd ale zanim będzie decyzja to będą następne wakacje Witam sie dzis ja DObrze że zdążyłam dobiec do łazienki ![]() ---------- Dopisano o 11:11 ---------- Poprzedni post napisano o 10:39 ---------- Dziewczyny!! Jutro w końcu wizyta |
|
|
|
|
#4735 |
|
Rozeznanie
|
My dzisiaj do cioci i wujka bo wujek ma 63 urodziny
na pewno będzie rosołek i duża wyżerka wrócę pewnie wieczorem.
|
|
|
|
#4736 |
|
Zakorzenienie
|
Ja polecam legginsy ciazowe z H&M
cala ciaze w nich przelatalam
|
|
|
|
#4737 |
|
Zakorzenienie
|
Czarnula pokaze Ci bluzke jak bede w domu
![]() Legginsy super tylko w brzuszku jeszcze mam luz, bo wzielam rozmiar L wiec mam troche zapasu ![]() Wysłane z mojego LG-P700 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#4738 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ale na pewno jest wszystko ok Cytat:
![]() ja mam leginsy, spodnie i 2 bluzki ciążowe z H&M, które dostałam, no ale jednak jeszcze są za duże na mnie w piątek poszłam w leginsach do pracy i super mi się w nich siedziało, bardzo wygodnie, no ale do chodzenia sie nie nadają, bo na brzuchu się trzymają, ale z tyłka mi lecą i muszę ciągle podciągać powinnam mieć rozmiar M, a to jest L. No nic będę musiała jednak coś kupić na teraz a tamte rzeczy poczekają do jesieni, jak jeszcze trochę urosnę ![]() wreszcie się doczekałaś Wiecie co? od paru dni mnie coś puka i smyra w dole brzucha wydaje mi się ze to jeszcze za wcześnie i może to jednak coś innego a nie Dzidzio, no ale sama nie wiem, nigdy czegoś takiego chyba nie czułam
|
|||
|
|
|
#4739 |
|
Zakorzenienie
|
Ewusia to moze byc dzidziol
wsluchaj sie szczegolnie wieczorami
|
|
|
|
#4740 |
|
Zadomowienie
|
Ewusia tez myśle ze to juz moze byc to. Ja juz czuje. Tylko jak sie położę i najlepiej jeszcze cos słodkiego zjem.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:46.

mam nadzieje ze jakoś się to wszystko ułoży. Jeśli zdecydujesz się zatrzymać dziecko to pamiętaj że w zupełności wystarczy jak będzie miała kochająca mamę, dasz sobie radę

a wszyscy mi mówią ze niestety ale bedzie coraz gorzej...

DObrze że zdążyłam dobiec do łazienki 

wydaje mi się ze to jeszcze za wcześnie i może to jednak coś innego a nie Dzidzio, no ale sama nie wiem, nigdy czegoś takiego chyba nie czułam